Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  25-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 1

  Hoi Iedereen ,

   

  Weer tijd om een beetje bij te schrijven.

   Inmiddels is het hier ook echt herfst en vallen alle blaadjes van de bomen ! Nog steeds mogen

  We niet klagen van het weer , we hebben al wat regen gehad maar ook zoveel mooie zonnige dagen !!

   In november is het tijd om olijven te plukken en dat hebben we dan ook gedaan !!

  We hebben in totaal zo ongeveer 9 bomen maar dit jaar (omdat we vorig jaar niet geplukt en gesnoeid hadden) hongen er veel olijven in de bomen dus het was best een klus .

  Ik geloof dat Wes in totaal 4 dagen (of 5) bezig is geweest met het plukken en snoeien van de bomen. Na het plukken en snoeien moeten de blaadjes en takjes nog eruit gehaald worden en dan kunnen de olijven in zakken gedaan worden en zijn ze klaar om geperst te worden .

   We hadden in totaal zo een goede 300kg en voor de eerste keer hadden we dus onze eigen pers !! Joepie !! Dus volledig onze eigen olijfolie !! ( als je niet voldoende olijven hebt kan je samen met iemand anders zijn olijven laten persen of krijg je gewoon olijfolie in de plaats van eender welke olijven) We hebben in totaal nu 37 liter olijfolie van onze eigen pers !!

   

  Snoeien

  Boom voor het snoeien

  Boom na het snoeien

  Blaadjes en takjes eruit halen

  Verzamelen

  %%%FOTO6%%%

  Klaar om naar de pers te gaan

  Alle takken verzamelen en straks nog een klein beetje werk (takken versnipperen en vuurtje stoken )

  Gelukkig mogen we hier stoken want ga hier maar eens mee naar het containerpark lol

   Ondertussen heb ik zelf ook niet stil gezeten en ben ik aan het schilderen geweest in onze keuken. Ik was begonnen met een oude kast die ik een beetje wou opmonteren.

  Toen ik daarmee klaar was ben ik maar naar de volgende gegaan en ik ben uiteindelijk ook maar begonnen aan de keukenkastjes ! Niet dat ik ze niet mooi vond maar door ze in een lichte kleur te schilderen krijg je uiteraard een lichter effect en ook gezelliger vind ik persoonlijk J .

  Tussen deze schilderwerken door heb ik dan onze nieuwe bureaukast nog geschilderd die Wes helemaal zelf gemaakt heeft !! Hij kan ook echt alles hé J . Het was uiteindelijk een hele klus en heel mijn huis stond op zijn kop !! (living en keuken toch ) Door het schuren en schilderen lag alles vol met stof en uh ja ook verf !! Degene die mij een beetje kennen weten dat ik niet kan schilderen zonder te “smossen” haha !! Ik was dus wel blij dat het klaar was en weer gepoetst ! (waar ik trouwens lang aan heb gezeten haha) . Maar ik moet zeggen ik ben er allemaal heel tevreden mee !! Ik moet enkel nog één deel van de keuken doen en Wes gaat ook het bovenste stuk van mijn bureaukast nog maken maar das voor later , ik heb even genoeg geschilderd nu hihi ! 

  De eerste kast is klaar

  De keuken halfweg !!

  Eindelijk klaar !

  Mijn mooie bureaukast op maat gemaakt door mijn ventje !

   Het was eind november en dus tijd om ons  huis weer om te toveren in een kerstpaleisje .

  Samen met ons meisjes hebben we de kerstboom gezet , deze keer in de keuken want mijn vaste plaats is weg nu met mijn bureaukast haha ! Maar in de keuken staat hij ook mooi !

  Ook in de living hebben we t helemaal kerst gemaakt en buiten hangt het ook vol mooie lichtjes !! Gezellig !!I love christmas !!  

   

  Versieren van de kerstboom

  Gezellig toch !

   

  Ook de appartementen en de bar hebben een kerstboom gekregen voor onze gasten .

   We zijn trouwens ook nog aangenaam verrast door onze medekandidaten van met 4 in bed !(Gerty en de Jakke en Freya en de Luc)

  Zij hadden bij ons geboekt onder een valse naam en stonden hier dus opeens voor de deur .

  Ze zijden dat ze even op bezoek kwamen en daarna verder naar Porto reden dus we hadden nog geen flauw vermoeden haha .. Na een poosje en een glaasje hebben ze het dan verteld dat ze bij ons geboekt hadden onder een valse naam dus dat was echt een hele leuke verrassing .

  Lurdes is komen koken en we hebben dus weer lekker Portugees gegeten en in “ de zatten hoek” gezeten hihi …De volgende morgen lekker uitgebreid ontbijt en daarna zijn ze een uitstapje gaan maken. S avonds met zijn allen op restaurant geweest en in de bar nog gezellig nagebabbeld . De volgende dag na het ontbijt was het helaas weeral tijd om afscheid te nemen maar het was super leuk en we waren aangenaam verrast !!

   

   
  Dit is dus de foto met de olijven die klaar zijn om naar de pers te gaan 

  25-01-2016 om 14:31 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 2

  Deel 2

   

  Het was al weer een poosje geleden dat we ( ik en de meisjes) in Belgie zijn geweest dus hadden we besloten om nog een keertje te gaan . Er werden foto’s van al de kleinkinderen getrokken dus dat was een goed excuus om te gaan J .

  Wes was al in Belgie dus ik ben hem achterna gevlogen met ons meisjes . Ons meisjes hebben wel een weekje moeten spijbelen maar ach het was voor het goede doel haha !

  Ik vond het wel super eng om te vliegen want ik heb vliegangst !! En dan alleen met ons meisjes zonder Wes !! Aaaah . Maar goed , ik had  hier thuis alles geregeld ( iemand die de diertjes kwam verzorgen en een oogje in het zeil houden enz. , Zita kon bij vrienden verblijven en layka ging mee op het vliegtuig ! ) en verbazend genoeg was ik vrij kalm toen we moesten vetrekken . De heen vlucht is vrij goed gegaan , behalve 1 paniekaanval is het goed gegaan ! Ons meisjes hebben mij goed gekalmeerd en vinden vliegen helemaal niet eng haha . Ook met Layka viel het goed mee , ze was in een mandje mee in het vliegtuig aan onze voeten . Ze mocht wel niet uit het mandje maar het ging goed. In Belgie aangekomen stond Veronique (mijn ex buurvrouw) ons op te wachten !! Zo lief !! We waren aangenaam verrast .

  Even gebabbeld en geknuffeld en daarna stond onze pa ons op te wachten . Dus hop naar mijn ouders . We hebben weer een heerlijke week gehad daar in Belgie !! We zijn gaan shoppen in Antwerpen wat super gezellig was . Mijn tante Ink  (en ons ma en de meisjes) was mee om ons een beetje weg te wijzen want Antwerpen is ons niet zo vertrouwd . Het was een leuke sfeer met al de kerstverlichting en zo , we hebben geshopt , lekker gegeten dus het was een leuk dagje ! Ons meisjes waren weer super content want we zijn bij de Starbucks ne koffie gaan drinken en dat vinden ze geweldig !! haha !!

   

  We zijn begonnen met Starbucks

  Starbucks

  Lekker gaan eten

  Shoppen

  Gezellig door de mooi verlichte straten wandelen

   Uiteraard hadden we weer veel bezoekjes af te leggen en hadden we zoals gewoonlijk weer tijd te kort !! We zijn een avondje naar Gent afgereisd en bij gasten (vrienden ) lekker gaan eten en bijkletsen !! Super gezellig en leuk ze nog eens te zien !

   

   Ook een bezoekje aan mijn beste vriendin Mieke stond op het programma en het was weer super haar nog eens te zien en lekker met haar te kunnen babbelen !! Want ook al zien we elkaar niet veel meer ze blijft een speciaal plekje in mijn hartje houden !!

   De foto’s van de kleinkinderen moesten ook getrokken worden dus met deze had ik ineens ook weer heel de familie gezien wat natuurlijk ook weer leuk was !!

   Mijn broer en zijn zoontje heb ik ook nog eens kunnen zien want dat was ook al weer lang geleden en hoewel ze regelmatig foto’s doorsturen vond ik het toch fantastisch om hem eens vast te kunnen houden en met hem te spelen want ik ben toch wel een fiere tante !! Zo’n schoon ventje !!

   Voor mijn favoriete winkel de Action hebben we ook een middag uitgetrokken en met een goed volgeladen kar naar buiten gewandeld haha !!

   De frituur is ook regelmatig bezocht geweest en dan gezellig bij mijn ouders met een pak friet in de zetel een leuke film kijken met zijn allen !! Meer moet dat niet zijn soms !!

   

  Ne lekkere wafel gaan eten mmm!

  Met zijn allen bij de kerstboom !

  We hebben in ieder geval weer genoten van ons bezoekje aan Belgie en zoals gewoonlijk was het weer veel te kort en is de tijd voorbij gevlogen ! maar het was weer tijd om naar huis te gaan en ook dat doen we graag !! Deze keer vloog Wes ook mee dus zou je denken dat ik minder nerveus was maar dat was niet het geval ! Ik heb heel de vlucht super nerveus geweest en was blij toen we weer geland waren dus ik ben nog niet over mijn angsten heen !! Helaas !

  Aangekomen in Portugal zijn we meteen Zita gaan ophalen en die was ook weer dolgelukkig ons terug te zien !! Daarna lekker naar huis , de kachels aan en genieten van het gezellig thuis samen zijn !!

  Het was inmiddels bijna kerst dus gezelligheid alom !! Overal kerstverlichting (vooral bij ons haha ) wat het een leuke sfeer geeft vind ik altijd !

  De kids moesten nog een weekje naar school en het was al weer kerstvakantie , maar ze moesten nog wel wat testen inhalen dus nog even hun best doen .

   Tijdens de kerstvakantie hebben we veel gebakken en gekookt en uiteraard ook veel gegeten .

  23 december hebben we met zijn viertjes kerst gevierd . We hebben samen lekker gegeten , pakjes opengemaakt en spelletjes gespeeld . Met kerstavond zijn onze Engelse vrienden Kevin en Sandie geweest en hebben we nogmaals lekker gegeten en had ik een quiz gemaakt dus was ik quizmaster en we hadden 2 teams dan the girls against the boys haha ….Ik had een deel algemene kennisvragen gesteld en ook wat uh doe activiteiten er bij gestoken zoals liedjes neuriën en raden , uitbeelden en raden , voorwerpen in een zak voelen en raden wat het is , voorwerpen 30 seconden bekijken en dan zoveel mogelijk proberen te onthouden en opschrijven . Enfin ze vonden de quiz allemaal leuk en het is geen verrassing maar the girls zijn gewonnen uiteraard !! haha

   Op Kerstdag zelf zijn we bij onze Portugese vrienden gaan eten (Lurdes) en ook dat was weer gezellig !! Dus kortom veel gegeten maar wel heel gezellig !!

   

  Lekkere desserten

   We hebben ook nog genoten van een heerlijke wandeling naar Coja door het bos .Het weer

  was weer stralend dus genieten maar !!

   

  Ook de hondjes genoten mee

  Coja uitzicht rivier

  Coja antieke brug

  Gezellig steegje

  En weer terug naar huis 

  25-01-2016 om 14:22 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 3


  Deel 3

   

  Dan was het weer tijd om in gang te schieten want met oudjaar zouden er gasten in de 2 appartementen arriveren en ook mijn ouders kwamen dus werken geblazen.

   Poetsen van de appartementen , zorgen dat de bedjes netjes waren opgedekt , de tuin een onderhoudsbeurt geven enz.

   Met oudjaar zelf was ik volop aan het koken want mijn ouders arriveerden dus moest er

  Een feestmaal op tafel staan .haha . Ik had lekker op zijn Portugees aardappeltjes en vlees in de oven gemaakt en nog een beetje stoofvlees en frietjes voor degene die wilden .

  Als dessert had ik chocomousse gemaakt , doce de casa (Portugees nagerecht met pudding en room en koekjes ) en een appalcake had ik ook gebakken . Ik had er 2 gebakken om er eentje aan onze gasten te geven , het was tenslotte toch een speciale dag he .

   De dag daarvoor had ik nog is een keertje pralines gemaakt want mij ma had die nog nooit geproefd en wat waren ze weer lekker !! mmm

   Uiteindelijk waren mijn ouders en ook de gasten gearriveerd en die waren erg blij met hun cake en wij hebben nog is lekker gegeten , pakjes opengemaakt, spelletjes gespeeld en naar het vuurwerk gekeken (niet dat er veel was ) .

   

  Pakjes openmaken

  Ons Alyssa was blij met hare nieuwe pyjama !! So cute !!

   

  Spellekes spelen met rare bril

   We komen beide uit een familie waar er best veel gekaart werd dus vonden we het tijd dat we het ons meisjes dat ook eens moesten beginnen aan te leren en uiteraard moeten ze nog veel leren maar het begin is gemaakt en moekie en vovie zijn ze volop aan het helpen en bijleren haha !!  

   

  Kaarten maar

   Met Nieuwjaar lekker thuis gebleven , veel spelletjes gespeeld en de overschotten van de vorige avond opgegeten .

   Daarna hadden we nog een feestje gepland , zeg maar een soort van nieuwjaarsdrink met wat hapjes . Dus nogmaals wat voorbereidingen aan het maken van appelflappen , worstenbroodjes , eiersalade , tonijnsalade , en wraps . Het was ook weer een geslaagde avond en iedereen had het naar zijn zin !!

   

  Lekkere hapjes !!

  Met zijn allen

  Wes en Wim blij met hun Belgische biertjes die mijn ouders hadden meegebracht !!

   In de week daarna ben ik met Wes er 2 nachtjes tussenuit getrokken en zijn we naar zee geweest ! Ik had dit met mijn ouders besproken en dit aan Wes cadeau gedaan voor kerst.

  Het was al zo lang geleden dat we nog eens met zijn tweetjes er tussen uit waren geweest en nu mijn ouders er waren kon dat gemakkelijk zonder een hoop geregel . We hebben er dan ook ontzettend van genoten . Even tijd voor ons tweetjes . Het weer was wel slecht (veel regen) maar daar hebben we ons niet veel van aangetrokken . We zijn lekker wat gaan drinken , eten , genoten van de jacuzzi en het zwembad en van de rust ! Meer moet dat niet zijn !!

   

  Uitzicht kamer

  Lekker ontbijten

  Jacuzzi

  Een avondje Casino hoorde er ook bij !

   Na 2 nachtjes zonder ons meisjes was ik toch ook weer blij om weer thuis te zijn haha gek toch he .

  We zijn dan nog een dagje gaan shoppen met de meiden , nog restaurantjes gedaan , kip eten enz.

   Op vrijdagavond hadden we afgesproken met een groep vrienden om in het heropend cafe vlak bij ons iets te gaan drinken . We waren weer met een gezellige bende en het was leuk !!

  Weer een avondje gevuld !! J

   Tussen al dat drinken en eten en feestjes hebben we ook nog wel wat nuttigs gedaan hoor . We zijn weer een stapje verder met de bouw van ons 3de appartement (vakantiehuisje)

   De muren zijn inmiddels gemetst en ook de binnenmuren zijn gemetst dus de indeling is er al . Het ziet er al super leuk uit haha !! Nee we hebben uiteraard nog veel werk maar we zijn toch weer een stukje verder .

  Metsen maar

  Klaar met metsen

  Onze pa staat goedkeuren te kijken naar het resultaat .

  Ook Wes heeft druk bezig geweest met zijn werkplaatsen op te ruimen en schabben maken . Het begint er al een beetje op te trekken .

  Eindelijk kan hij zijn materiaal een plekje geven !!

   Na al dat eten en feesten en leuke dingen doen was het voor mijn ouders helaas weer tijd om naar huis te gaan ..

   

   Mijn ouders hebben trouwens echt wel pech gehad met het weer want in die tijd dat ze hier waren heeft het eigenlijk constant geregend !! en niet af en toe een buitje echt heel de dag regen !! We hebben dan ook een lekker drassige tuin nu en in de wei staat het zowat onder water en overal zijn er watervalletjes die er normaal niet zijn haha !  Maar ja niks aan te doen zeker !! Het moet groen blijven he . Toen mijn ouders een dag weg waren is de regen gestopt en scheen de zon met volle teugen !! (je zou haast denken dat het aan hen lag he ;) )

   We zijn dan eindelijk nog eens in het bos kunnen gaan wandelen en het was eigenlijk best mooi om te zien . watervalletjes , stromende beekjes , grote plassen enz . Ook de hondjes hadden er plezier van . Vooral Zita die vind het heerlijk om door het water te rennen .

   Inmiddels hebben we gelukkig al weer heel wat zon gezien en nog maar eens af en toe wat regen . Het is dan ook winter natuurlijk . Bijna alle dagen zijn we gaan wandelen en kunnen we weer lekker genieten van ons mooie bosje en de natuur.

   Ondertussen zijn ook de kerstbomen en alle lichtjes weer opgeborgen en geraken we stilletjes aan weer in ons normale ritme !! Nu op naar de lente !!

   

   

  25-01-2016 om 14:16 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!