Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  02-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 1

  Hoi hoi iedereen ,

   

  We hebben weer een drukke periode achter de rug dus tijd om jullie weer even op de hoogte te brengen !! Jullie zullen het vast al gehoord hebben maar wij hebben meegedaan aan het tvprogramma “ met vier in bed “ . Dus we hadden een heleboel dingen te doen !! Mmmm effe denken waar beginnen we mee …uh ja de werken in de tuin !

  We hebben de afgelopen maanden enorm druk in de tuin bezig geweest en al zeg ik t zelf hij is weer helemaal netjes in orde !! De poort en al het hekwerk heeft een verfbeurt gekregen en is van zwart en roest naar een mooi zacht crèmekleurtje gegaan .

   

  Dan hebben we heel de buitengevel van onze bouw laten herschilderen en het ziet er weer allemaal mooi geel uit J .

  Ook onze houten ramen hebben een schuurbeurt en een laagje vernis gekregen dus ook die zien er weer als nieuw uit . De volgende stap was dan de bouw van het toilet bij de bar . Hier willen we al jaren aan beginnen maar nooit kwam het er van maar nu eindelijk is het gebeurd en hebben we dus buiten aan het terras van de bar een toilet ! (Zo moeten onze gasten niet telkens naar hun appartement als ze in de bar of bij het zwembad zijn) .

  Daarbij hebben we naast het toilet een ruimte voorzien voor een wasmachine zodat onze gasten ook een wasje kunnen draaien! Nu het “gebouwtje” klaar is en geschilderd vormt het toch een mooi geheel met de rest en we zijn er erg tevreden mee !! En eindelijk hebben we ook dat van ons lijstje kunnen schrabben !

   

   Ook onze tuin zelf heeft een goede “beurt” gekregen en alle onkruid is grondig verwijdert en we hebben een heleboel plantjes bij geplant .

  We hebben trouwens bij al onze werken erg veel hulp gehad van onze vrienden !! Die kwamen zo maar een handje toe steken !! Lief toch hé !! J

   

  Ook hebben we van voor aan onze oprit de beton vervangen door witte kiezeltjes , wat het toch weer een mooiere uitstraling geeft ! Ook daar hebben we hier en daar een muurtje bijgeschilderd dus ook dat is netjes en in orde !!

  In totaal hadden we zo een 9 kuub witte kiezeltjes nodig voor heel de “oprit” en die moesten dan verspreid worden dus dat was een hele klus ! Wes was in België dus het was aan mij om het te doen !! Gelukkig heb ik hulp gekregen van onze Engelse vrienden Kevin en Sandie en daar was ik heel erg blij mee want amai ik heb mijn peren gezien zoals ze da zeggen !!

  Het was best een warme dag en dan steeds in de zon met kruiwagens leuren en volscheppen (en dan deed ik maar halve kruiwagens anders kon ik ze niet heffen haha ) maar ik was toch blij toen alles er in lag !!

   

   

  In ons eerste appartement hebben we ook een gipswand geplaatst en een nieuw behangpapiertje er tegen gehangen dus ook dit is weer opgefrist.

   

  Ondertussen heeft Wes ook de keuken in de bar afgewerkt (de onderste kant dan toch ) en heb ik eindelijk een fatsoenlijke keuken in de bar joehoe !! en ik moet zeggen hij heeft dat weer goed gedaan !! Mijn ventje kan nu eens echt alles !! J

   

  Maar we hebben dus de afgelopen maanden veel en hard gewerkt en tussendoor ook nog gasten ontvangen uiteraard !!

   

  Zo hebben we dit jaar heel de familie Blom mogen ontvangen voor hun jaarlijks weekendje !

  Gasten die bij ons al kwamen hebben deze keer hun familie meegenomen en hun jaarlijks weekend bij ons doorgebracht ! Ze hebben dan gebruik gemaakt van onze bar waar ze dan gezellig konden keuvelen enz en wij hebben er stiekem ook mee van genoten !! J

   

  Op aanvraag is Lurdes weer Portugees komen koken !!


  Ook het zwembad ziet er weer netjes uit !

  Gezellig onder ons tentje 

  02-09-2015 om 17:37 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 2

  Voor Wes zijn verjaardag zijn we een uitstapje naar Lissabon gaan doen ! Ook omdat we er naar toe moesten voor ons meisjes hun paspoorten maar enfin .

  We zijn dan naar het oceanarium geweest en hebben dus heel veel visjes gezien !!

  Uiteraard lekker door de straatjes gekeuveld winkeltjes kijken  en op tijd een terrasje gedaan , uiteraard even in de tuktuk geweest  en ons Mackenzie

  heeft tot slot een neuspiercing gekregen .

   

  Wachten op de trein

  Winkeltjes kijken

  In de tuktuk

  Terrasje doen

  ocenarium

   

  Thuis hebben we zijn verjaardag ook nog gevierd uiteraard samen met het dochtertje van de buren die een dag later dan Wes jarig was.

  We wilden het feestje eerst aangezien Wes op een maandag jarig was het feestje dus de zondag ervoor doen maar dat kon toch niet volgens de Portugezen want dan ben je nog niet jarig geweest !! Dat kan toch niet een feestje geven dan al want toen was je nog niet geboren ..   Na een boel uh “preken” dat het dus echt niet kon hebben we het maar naar het volgend weekend verzet , dit vooral omdat het ook voor de dochter van de buren was …

   

  Enfin het was in ieder geval  weer een gezellig feestje met allemaal lekkere dingen op de tafel en de wijn vloeide ook rijkelijk haha !!

   

   

  Begin juni was het dan eindelijk zo ver en stonden de opnames voor de deur .

  Ons paradijsje zag er weer netjes uit , de appartementen waren mooi en netjes dus het kon beginnen. Mijn ouders waren overgevlogen om op ons meisjes te passen terwijl wij naar de Algarve trokken om bij de andere kandidaten te gaan logeren. Het was een erg leuke ervaring en in het begin best even wennen aan al die camera’s rond om ons heen maar daar waren we al vrij snel aan gewend. Het was dan ook een hele toffe crew waardoor het allemaal vlot verliep!!

   

  De kandidaten

  Wachten op een terrasje tot we naar onze eerste bestemming mogen !!

  Bij Luc en Freya (een van de deelnemers ) s morgens met de hondjes wandelen.

   

  We hebben door het programma toch een aantal tips opgedaan en inmiddels ook toegepast bij ons . Zoals vanaf nu heeft elke accommodatie een haardroger en is er shampoo en douche gel aanwezig in de badkamer alsook zonnencreme. In de kamer hebben we een waterkoker, kopjes en thee en koffie voorzien zodat ze s morgens voor het ontbijt of eender wanneer  toch al kunnen genieten van een kopje koffie of thee! Voor degene die meer willen weten over onze deelname raad ik aan de herhalingen te bekijken die je kan vinden op de website van vtm , met vier in bed !! Even aanmelden en ja kan kijken !!

  Wij zijn in ieder geval erg tevreden met onze tweede plaats en hoe dan ook zijn we steeds gebleven zoals we zijn . We zijn wie we zijn en dat wilden we ook zo op tv tonen.

  Ik wil via deze weg toch nog even iedereen bedanken die ons geholpen heeft met de voorbereiding voor het programma !! zonder hen was het allemaal niet gelukt !!

   

  Uiteraard had het zonder mijn ouders ook niet mogelijk geweest want ook zij hebben een aardig handje toegestoken en op ons meisjes en het huis gepast terwijl wij weg waren!!

  J Na het hele tv gebeuren waren we moe maar tevreden en was het natuurlijk de kunst om niets te verklappen wat niet altijd even gemakkelijk was uiteraard maar we hebben ons mondje gehouden !! hihi !!

   

  12 juni was de vakantie dan eindelijk begonnen en lekker tijd voor ons meisjes om even te ontspannen ! Ze zijn weer mooi geslaagd en mogen door naar het volgend jaar !! Ben fier op mijn meisjes !! Het was lekker weer dus er werd al meteen in het zwembad geplonsd ! Lekker genieten J

  Een weekje later is Mackenzie samen met Wes mijn ouders en haar vriendin Maria Helena naar België vertrokken . Wes om te werken en de 2 meisjes om vakantie te houden natuurlijk . Ze hebben vanalle leuke dingen gedaan zoals ijsjes eten , fietsen (plat, zonder bergen hihi) , bobejaanland, zoo, shoppen , Starbucks enz … Kortom een hele belevenis voor de meisjes .

   

  Het allerleukste vonden ze starbucks haha ???

   

   

  Ondertussen ben ik hier met Alyssa achtergebleven en hebben we weer een “mama en Alyssa week “ gehad !! We hebben vanalle leuke dingen gedaan zoals een terrasje doen , dagje Oliveira (shoppen) en milkshake drinken , wandelen met de hondjes , pizza gaan eten met Lurdes (mama van Maria Helena ) , thuis filmdagje gehouden en popcorn gemaakt , veel in het zwembad gezeten bij temperaturen van 36°C , Kortom een fantastich weekje achter de rug !!

   

  Popcorn maken

  Terrasje doen

  Pizza eten met Lurdes

  zwemmen

  Milkshake drinken en shoppen

   

  02-09-2015 om 17:30 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 3

  Toen Wes weer thuis was zijn we er nog even op uit getrokken en met de hondjes naar de rivier geweest!! Lekker gepicknickt en daarna even met de voetjes in het water ! Ookde hondjes hadden er plezier van en Zita ging volop het water in om stokken te vangen!! Layka ging na een tijdje toch ook wel zeker 10cm het water in om haar stokje te vangen haha ….

  picknicken

  Met de voetjes in het water

  Zita ook mee het water in.

  Layka in het water 

  Als afsluiter van een mooie dag hebben we thuis de BBQ aangestoken mmm

   

  Een aantal dagen later was ook Mackenzie weer thuis en was ons gezinnetje weer compleet !!

   

  Nog gezellig een dagje naar de rivier geweest en tja wat doe je dan aan de rivier ? Stenen op elkaars gezicht leggen toch !! haha

   

  stenen

  In het water

  Hapje eten

   

  Stilletjes aan was het ook weer tijd om alles in orde te maken voor onze gasten maar eerst zijn we er nog even een paar dagen tussenuit getrokken en hebben we een paar dagen vakantie genomen en naar het Noorden van Portugal getrokken , in de buurt van Braga !!

  Heerlijk zo een paar dagen er tussen uit !! We zijn ergens in de buurt van Braga naar een B&B geweest en ons meisjes hadden daar ook hun eigen kamer en dat vonden ze toch wel “cool" hihi !!

  We hebben dan lekker genoten , aan het zwembad gelegen , lekker ontbeten , uitstapjes gemaakt en s avonds even gebiljart en genoten van elkaar !! Helaas waren de drie nachtjes zo weer om en was het weer tijd om naar huis te gaan. Onze gasten zouden weldra arriveren dus tijd om alles weer klaar te maken.  

   

  Relaxen bij het zwembad, 

  Plonsje pakken,selfie

  genieten van ons terrasje bij de kamer

  uit eten

  biljarten

  mooi stukje natuur 

  uitstapje

  02-09-2015 om 17:24 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 4

  We hebben deze zomer weer heerlijk genoten van al onze gasten en vonden het weer heerlijk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen . We hebben weer wekelijks bij de kip gezeten met al onze gasten . Onze Portugese avonden waren ook weer van de partij en iedereen heeft weer heerlijk gesmuld van Lurdes haar kookkunsten ! Ook zijn we met onze gasten een keertje naar de watervallen van Fraga da  Pena geweest en hebben we nog eens kunnen genieten van dat prachtig stukje natuur . Samen met onze gasten gewandeld , gebabbeld ,pizza gegeten , frietjes gegeten dus aan eten ontbrak het niet !! hihi !!

   

  Portugese avond

  Portugese avond

  Met onze gasten bij Fraga da Pena

  Zita was helemaal happy want ze kreeg lekker veel aandacht !!

  Terwijl de kindjes met de hond spelen gaan mama en papa op de schommel J

  Kip eten

  frietjesavond

   

   Inmiddels ben ik samen met Mackenzie ook aan onze lijn gaan werken en hebben we een “personal trainer “ ingehuurd . Die kwam ons drie x per week training geven hier bij ons in de tuin en heeft ons een dieet gegeven !! De trainingen waren erg zwaar en de na de eerste training hebben we 3 dagen als een pinguïn rond gelopen haha maar 1,5 maand verder kunnen we toch met fierheid zeggen dat we een aantal kilo’s kwijt zijn en hebben we toch een maatje minder J dus het heeft de moeite geloond !!

   

   We zijn nog een dagje met vrienden op pad geweest en de mannen gingen samen golfen terwijl de vrouwen samen gingen shoppen . Ik vond dat een goede verstandhouding hihi .

  En we hebben er allemaal van genoten :) 

   

  De mannen aan t golfen

  Selfie van de shoppende vrouwen

   

   

  02-09-2015 om 17:13 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 5

  Mijn verjaardag is inmiddels ook weer gepasseerd en we zijn weer een jaartje ouder ggrrr .. Wes had een hele mooie cadeau voor mij !!Hij had als verrassing twee nachtjes Algarve geboekt bij Luc en Freya waar we hadden gelogeerd bij onze opnamen van met vier inbed ( de winnaars) !!

  We zouden daar twee nachtjes gaan logeren en konden daar dan samen met hen de  laatste uitzendingen kijken !! Ik moet toch even zeggen dat het wel raar deed

  om onszelf op tv te zien hoor haha !!

  We hebben dan weer twee nachtjes genoten van ons minireisje en het was weer heel fijn Luc en Freya weer terug te zien !! Ons meisjes waren er deze keer ook bij en ook zij hebben genoten van ons uitje !! We hebben ook weer heerlijk gegeten bij kok Luc !! en zijn weer heerlijk verwend door Freya en Luc . Alyssa was ook helemaal weg van al hun honden dus kortom het was een fantastisch cadeau !!

  We zijn dan nog even op verkenning geweest in de Algarve en naar de zee gereden en een dorpje gaan bezichtigen .

   

  Eerst thuis mijn cadeautje open maken !! altijd leuk hihi

  Het was een soort van mini oventje om mini pizza’s mee te maken !! super leuk !

  Lekker eten gemaakt door Luc de kok

  Uitstapje naar zee !

  Terrasje doen .

   

   

  Terug thuis gekomen en meteen er ingevlogen want we hadden een tv avondje voorzien om samen met onze vrienden de uitzendingen te kijken en ineens ook even mijnverjaardag te vieren!! Het was weer een super avond !! We hebben gezellig tv gekeken daarna gebabbeld , gesnoept , gedronken en gedanst !! Dus een perfecte afsluiter !!

   

  Taart eten !

  En dansen maar !!

   De dag erna zit ik zowat vastgeplakt aan de computer want de aanvragen beginnen goed binnen te stromen dus dit wil zeggen dat de mensen het toch leuk gevonden hebben en zo zijn wij ook weer tevreden !!

  Helaas ook nog vastgeplakt in de bar voor de afwas en alles op te ruimen van het feestje :( 


  De Moeder van onze buren heeft deze schilderij voor ons gemaakt en is inmiddels opgehangen in onze bar !! Leuk gedaan vind ik !!

   

  Wes heeft inmiddels naar aanleiding van met vier in bed een souvenirtje gemaakt .

  Tijdens de avond toen de gasten bij ons verbleven en de camera’s weg waren werd er nog een glaasje gedronken. Uiteindelijk is buiten het terras bestempeld als “ den zatte hoek “ !

  Wes heeft dan zijn kunsten en creativiteit weer eens bovengehaald en een schoon bordje gemaakt dat we zullen ophangen J

   

   

  02-09-2015 om 17:05 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!