Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  20-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 1

  Hallo iedereen ,

   

  Hier zijn we nog een keertje met een verslagje uit het zonnige Portugal !

  Jawel de lente is gearriveerd en we hebben al kunnen genieten van zelfs zomerse temperaturen !! Heerlijk !! Nu is het niet alle dagen van dat hoor , ook regen hoort er nog bij

  maar we klagen niet het is al erg lekker weer geweest !!

  Alles staat weer mooi in bloei en de tuin komt weer in kleur te staan !

  We hebben de afgelopen maand(en) weer hard gewerkt en druk bezig geweest.

  We hebben veel in de tuin bezig geweest want als alles in bloei komt wordt ook het onkruid weer wakker en groeit het gras weer lekker snel dus wat dat betreft zijn we altijd lekker bezig !

  Wes heeft de plantenbak bij het zwembad aangevuld met zand en hij is nu aangeplant en zo wordt ons tuintje stukje voor stukje weer een beetje meer aangekleed en mooier uiteraard .

  Ook heeft hij zijn eigen gezaaide palmboompjes gepland , dus nu hopen dat ze het goed gaan doen !!

  Maar ook andere dingen vragen onze aandacht , zo heeft Wes een mooi hok voor Zita gemaakt zodat we haar kunnen vastzetten indien nodig. eerst betonnetje gestort , daarna getegeld en dan hekwerk errond ! Ze heeft nu een mooi ruim hok!

  Ze is trouwens afgelopen maand gesteriliseerd en alles is goed verlopen. Gelukkig moest ze geen (lampen)kap dragen maar hadden ze haar een soort van “kleedje” aangegeven wat ze 10 dagen moest aandoen , zo kon ze nog vrij bewegen maar kon ze niet bij de wond.

  Na die 10 dagen hong het kleedje er nog net aan en was alles bijna los behalve op de plaats van de wond dus we hebben geluk gehad . Nu kan ze weer lekker rondlopen zonder dat we bang hoeven te zijn om straks een nestje te hebben.

  Onze kippetjes hebben de lente ook weer geproefd want we hebben inmiddels weer 10 kuikentjes !! Zo lief !! Ik geloof dat de 10 kuikentjes 5 moeders hebben haha dus ze worden goed beschermd J

  Onze paardjes genieten ook nog steeds van hun groene weitje en Zita houdt alles mee in het oog hihi !!

  Ik ben dan weer verder gegaan met het schuren en schilderen van het  hekwerk .

  Ook veel gepoetst in de appartementen want de afgelopen maanden hebben we best veel Portugese gasten op logé gehad die dan deze streek eens komen verkennen dus ook daar hadden we onze handen mee vol.

  Wes heeft tussendoor nog een klus aangenomen hier in Portugal en heeft er weer een prachtig resultaat afgeleverd al zeg ik het zelf !!

  zijn eerste zelfgemaakte houtprojectje !Tafel !!

  We zijn ook aan de opbouw van de ruine begonnen (net achter onze tuin) en het schiet al aardig op !

  (beter)Aanleggen pad

  muurtje metsen

  betonplaat (fundering)

  betonnen constructie

  beton dak storten

  dakpannen

  Het zal een appartement (huisje) worden met ook weer 2 slaapkamers en een privé terras erbij maar ligt net iets meer privé en heeft een mooi zicht op het bos en de paardjes.

  Maar dat is nog niet voor nu , we zijn van plan het stukje voor stukje verder af te werken dus niet alles in een keertje .

  20-04-2015 om 12:49 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 2

  Ook de keuken in bar hebben we aangepakt en die is inmiddels helemaal betegeld .

  Nu is Wes bezig met het maken van de keuken ! Ik ben benieuwd !! Maar ben er van overtuigd dat hij er iets heel mooi van gaat maken .

  Vervolg Foto’s volgen uiteraard J

  Na zijn tegelwerken in de keuken heb ik natuurlijk mijn handen vol gehad met het poetsen van de bar ! Alles lekker ondergestoft dus poetsen geblazen ! Ook heb ik weer een laagje verf hier en daar aangebracht en de bar ziet er ook weer als nieuw uit !! Ik moet wel zeggen dat we hier erg goede vrienden hebben want we hebben hulp gehad van vrienden met het terug in orde maken van de bar . Thanks everyone for helping !!

  Ons meisjes hun kamers zijn inmiddels ook omgetoverd naar de thema’s Londen en New York ! Dit is dan ook de laatste keer dat ik hun kamertjes heb gedaan tegen dat ze het beu zijn zullen ze het huis wel uit zijn zeker haha lol J J

  Dit kastje heb ik zelf bewerkt en al zeg ik het zelf ik ben erg tevreden met het resultaat !

  Het was een rood met roos kastje wat Mackenzie niet meer leuk vond uiteraard en ik heb het dan eerst wit geschilderd en het daarna omgetoverd naar een Londen kastje !

  En hier heb je dan de kamer van Alyssa

  Dit heb ik ook gedaan met een tafeltje van Alyssa haar kamer enkel is het dan thema New York

  Gelukkig hebben we ook nog wat tijd gehad om leuke dingen te doen en even te ontspannen en zijn we een keertje gaan picknicken bij de rivier met Diana en Bas!

  We hadden een gezonde picknick klaargemaakt met broodjes , aardbeitjes , sinaasappels , fruitsapjes , beleg , yoghurtjes en nog zo veel meer …lekker in het zonnetje gaan zitten eten en daarna even met de tenen in het water gaan voelen maar het water was nog veel te koud !! Maar het was wel erg gezellig en lekker !!

  Met 2 tienermeisjes in huis die serieus aan het groeien zijn hoort een keertje shoppen per maand er ook bij dus zijn we nog eens naar coimbra (het Forum) geweest (ons vaste stekkie hihi)  Deze keer was Maria Helena er ook bij en ook Diana en Bas waren van de partij .

  Juweeltjes , schmink , kleren en schoenen ! alles moet bekeken en gepast worden bij die meiden haha !!

  Na een aantal uren passen en zoeken hadden ze allemaal wat gevonden en deden onze (de mijne) voeten pijn wat dus wil zeggen dat het tijd is om naar huis te gaan ! Ik had één voordeel , Alyssa wilde perse alle zakken en mijn tas dragen want dat was cool zij ze hihi J wel ik had er geen problemen mee hoor !! Enfin ze hebben weer wat nieuws in hun kastje hangen en het was weer een gezellig dagje uit !

  Onze pa is trouwens ook nog een keertje op bezoek geweest (zonder mijn ma deze keer ) .

  Hij kwam maar voor een paar daagjes maar toch altijd leuk ! Toen hij op bezoek was hebben we een etentje georganiseerd bij ons thuis met een aantal vrienden en dat was weer super gezellig !! Ik had gewoon simpel stoofvlees gemaakt met frietjes en groentjes erbij en een dessertje gemaakt ! Ons groepje was een mengeling van verschillende nationaliteiten dus telkens omschakelen naar een andere taal ! hihi ..we hadden Portugezen , Engelse , Nederlanders en natuurlijk de Belgen hihi J

   

  Sporten proberen we ondertussen ook nog te doen als ik tijd heb uiteraard en zo zijn we een dagje naar het park in Tondela geweest met Diana en Bas. Daar hebben we getennist , skaten en even iets gaan drinken en daarna zijn we nog een cash (schatachtig) gaan zoeken in de buurt en zo was ons dagje weer snel en toch sportief gevuld J.

  skaten

  fitness toestellen even uitproberen 

  20-04-2015 om 12:46 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 3

  Wandelen hebben we ook regelmatig gedaan ,zo ben ik samen met Diana een keertje een flinke wandeling gaan maken . We wilden bij ons vertrekken en naar Coja wandelen (dorpje verder) via het bos in plaats van de weg dus we zijn richting bos gegaan en hebben telkens gegokt naar de richting om zo in Coja te geraken …daar zouden we dan iets gaan drinken en even rusten en dan weer huiswaarts keren. In begin kan je je nog oriënteren maar na een poosje hier en daar een pad in te slaan ben je toch de klus kwijt hihi , we hebben zelfs een keertje een rondje gelopen ! J  Helaas zijn we na een flinke poos in het verkeerde dorpje terecht gekomen maar ook daar was een barretje waar we dan even gerust hebben en een glaasje gedronken hebben en daarna moesten we nog terug naar huis uiteraard . We waren toch al best moe maar we moesten thuis geraken uiteraard . Ik dacht de weg te weten nu ik wist waar ik was dus hop daar gingen we weer . Na een flinke klim wist ik toch niet meer goed waar we waren (oeps) maar een stukje verder zagen we iemand en daar hebben we het dan even gevraagd en ja hoor we zaten op het juiste pad. Uiteindelijk ging de terugweg sneller en niet meer bergop waardoor we sneller weer thuis waren dan we heen waren gegaan . In totaal hebben we toch wel een 3 à 4 uurtjes gewandeld dacht ik zo even !! Toegegeven s ’avonds met de benen omhoog en niets meer gedaan die dag hihi maar het gaf wel een voldaan gevoel en het was dan ook een mooie wandeling.

  Bij Diana in de buurt zijn we ook een keertje gaan wandelen en hebben we echt een mooie wandeling gevonden met mooie watertvalletjes (mini) en houten (enge voor mij) bruggetjes. Niet zo een erg lange wandeling maar echt wel de moeite , zo mooi !! Alyssa en Bea (buurmeisje) waren ook mee geweest en ook zij waren onder de indruk en vonden de bruggetjes leuk ..

  Ik vond de bruggetjes maar wat eng hoor hihi !

  Ik heb ze een beetje staan bekijken en volgens mij steunt de brug maar op een paar houten paaltjes maar we zijn er inmiddels al een aantal keer over geweest en ze houden nog steeds ! (hopelijk blijft dat zo hihi) Layka durfde er trouwens ook niet over , die heb ik moeten dragen haha.

  De paasvakantie is inmiddels al voorbij voor ons meisjes , deze was 2 weken voor Pasen hier in Portugal . Alyssa heeft met Pasen toch nog eitjes gezocht want het blijft leuk die zoektocht !!

  Hun paas rapporten waren weer goed enkel moeten ze een beetje oppassen met Wiskunde maar daar gaan we aan werken! Alyssa is nog steeds de beste van de klas van het vak Portugees hihi en ik ben nog steeds erg fier op mijn meisjes !!

  Uiteraard moest ik bij de rapport bespreking weer bij de 2 klassen op hetzelfde uur zijn haha zo typisch !!

  Nog een uitzicht vanuit ons terras op de bergen ..mooi mooi !!

  We hebben dit jaar besloten om geen moestuin aan te leggen wegens gebrek aan tijd . We vinden het we jammer maar het vraagt veel onderhoudt waar we momenteel dus geen tijd voor hebben . Enkel een veldje aardappelen hebben we geplant .

  Ook hebben we olijfbomen bij geplant en nog wat pitloze druiven ! Ook altijd lekker .

  Inmiddels hebben we weer gasten en mogen we weer dagelijks een ontbijtje serveren . Altijd leuk en gezellig ! Voor onze gasten is het ook mogelijk om s avonds een hapje te eten bij ons en afgelopen week hadden ze dat ook gevraagd . Dus ben ik uiteraard aan het koken gegaan en hebben we nog een paar vrienden bij uitgenodigd . Nou op het einde van de rit waren we met 19 personen waar ik even voor mocht koken haha !! Ik heb er een pasta avond van gemaakt en heb 2 verschillende pasta’s met sauzen gemaakt en uiteraard een lekker dessertje erbij (appelcake en fruittaart) . Uiteindelijk ben ik hier wel even zoet mee geweest maar het was dan ook weer super gezellig!! Onze gasten vonden het ook er fijn en gezellig en hebben meegenoten van de Portugese en buitenlandse sfeer hihi .

  Uiteraard dacht ik er weer pas na het eten aan om een foto te nemen (as usual ) J

   

  Tot de volgende keer ,

  Xau xau 

  20-04-2015 om 12:21 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!