Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  10-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar deel 1 !!!

  Hoi hoi hoi ,

   

  De feestdagen zijn weer voorbij dus zullen we nog eens een verslagje uitbrengen !

  Eerst en vooral willen wij jullie het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar ! Wij hopen dat  al jullie wensen mogen uitkomen en dit met al degene die jullie lief hebben en vooral een goede gezondheid!!

  Hier waren de feestdagen weer erg gezellig en uiteraard had ik ons huis weer omgetoverd in

  een kerstpaleisje !

  Net voor de kerstdagen ben ik een keertje op een kerstmarktje gaan staan met mijn dozen en zelfgemaakte kerstkoekjes . Alyssa heeft mij vergezeld en was mijn assistente !! Het was bij iemand thuis hier in de buurt en het waren allemaal kraampjes  met zelfgemaakte spulletjes ! Het was ook een erg mooie locatie , wijzelf stonden in een schuur waar vroeger een olijfpers was geweest . Er werd ook echt van alles verkocht zoals zelfgemaakte zeepjes , kaartjes , geurtjes , eten , potten en vazen enz. Het was een heel gezellig sfeertje en we hebben veel koekjes verkocht !! Dozen helaas niet veel , maar het was wel heel leuk !

  Kerstavond hebben we doorgebracht met onze Engelse vrienden Kevin en Sandie .

  We hadden ze uitgenodigd om bij ons te komen eten en het was een heel leuke avond !

  We hebben fondue gedaan en daarna gezelschapsspellen gespeeld ! Het fonduen was nieuw voor ons Engels koppel dus dat vonden ze leuk om eens mee te maken. Ook had ik pralines gemaakt en daar werd lekker van gesmuld ! Als dessert had ik chocomousse gemaakt en Kevin en Sandie hadden een typisch Engels dessert gemaakt uh  Rice pudding was het dacht ik ! Ook heel lekker !! Na het eten hebben we nog spelletjes gespeeld en hebben ze een variant van Uno leren kennen en daarna was het onze beurt om het engelse spel payday uit te testen ! Een heel leuk spel en we hebben een gezellige avond gehad en de tijd is voorbij gevlogen ! Vooraleer we het besefte was het 2u !!

  Ze waren trouwens ook erg origineel gekleed en helemaal in kerstsfeer !!

  Met muzikale das hihi

  De dag daarna , kerstmis , hebben we gewoon met zijn viertjes thuis gevierd ! Ik had nog overschot van de dag daarvoor dus ik hoefde niet veel extra te maken.

  Ons meisjes konden niet wachten tot we cadeautjes gingen opendoen (vooral Alyssa uiteraard) dus hebben we maar eerst pakjes opengemaakt om daarna te gaan eten !!

  Ons meisjes hadden voor Wes een soort van speurtocht in elkaar gestoken en hij moest dus zoeken en opdrachtjes doen om bij zijn cadeautje te geraken …dat was best grappig !! Hij moest ook geblinddoekt worden en ons zoeken en ook nog dingen proeven ! Bij het proeven hebben we wel even gelachen want ze hebben hem een hondenbrokje laten proeven ! hihi ! Hij vond t niet lekker en heeft t niet opgegeten , hij heeft t wel geraden hihi !

  Iedereen was uiteindelijk erg blij met zijn cadeautjes ! Ik heb een snijmachine gekregen (silhouette ) . dit is een machine dat allerlei verschillende patronen uitknipt die niet met de hand te knippen zijn . Uiteraard gebruik ik dit voor mijn “knutselwerkjes” !

  Wes had iets voor te “zagen” gekregen maar dan letterlijk voor te zagen hihi en ons meisjes hebben van alle spulletjes van Londen en New York gekregen en het nieuwe wii dance spelletje ! dus iedereen was happy ! Na de cadeautjes hadden we soep gegeten en zijn ons meisjes beginnen dansen ! Het was uiteindelijk de bedoeling te gaan racletten maar aangezien we al vol zaten van soep en pralines ( en eten van de dag ervoor) hebben we dat niet meer gedaan ! Ons meisjes waren ook al snel uitgeteld die avond en we zijn allemaal op tijd naar bed gegaan !

  Tussen de feestdagen door heeft Wes nog hard gewerkt en heeft hij al ons hout kleingezaagd ! Het was ongeveer zo een 17 kuub hout dus echt wel de moeite !! Maar ons hok zit weer lekker gevuld !! En dit allemaal tussen de buien door want het waren een aantal regenachtige dagen !!

  Ons grote houthok is beneden maar ook hierboven hebben we een ruimte voorzien om hout te stockeren zodat vb s avonds niet telkens op en neer moeten lopen.

  Nu heeft Wes een takel in elkaar geknutseld waarmee hij een volle kruiwagen hout naar boven kan takelen en we dus niet meer telkens trap op en af moeten lopen om het hout aan te vullen en het werkt perfect !!

  Klaar om naar boven te takelen

  en daar gaat ie !!

  Ikzelf ben binnen gebleven en heb mij vooral bezig gehouden met eten en pralines maken en naai en knutselprojectjes ! Sandie heeft mij geholpen met een naaiprojectje dat ik wilde maken om aan ons ma te geven als cadeautje ! Ook ben ik bezig geweest met het maken van een fotoalbum en dat was best een hele klus daar het de eerste keer was dat ik het zelf maakte maar  ik moet zeggen ik ben er tevreden van !! Het is goed gelukt !!

  10-02-2015 om 17:37 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar deel 2

  Op oudejaarsdag zijn mijn ouders gearriveerd en konden we meteen gaan feesten uh of toch eten en pakjes openmaken hihi ! dus nog een keertje lekker gegeten en pakjes opengemaakt !! altijd leuk !! Ze waren erg blij met mijn zelfgemaakte fotoalbum en naaiprojectje en ook wij zijn weer allemaal beladen met cadeautjes !! Voor ons ma en pa had ik ook een smart Phone gekocht ! Het wordt zo stilletjes aan eens tijd dat ze mee gaan in deze trend vonden wij !! Ook handig om foto’s door te sturen vinden wij ! Ons meisjes hadden hem al geïnstalleerd met het nodige dus nu moeten ze er nog mee leren werken hihi !! En dat was in het begin toch effe wennen ! Hoe moet ik nu opnemen en hoe bel ik enz… hihi

  Maar inmiddels gaat het al een stuk beter en zijn ze er al aan gewend ! Mijn pa is er nog het snelste van allemaal mee weg !!

  enfin ze waren er toch blij mee !!

  Op nieuwjaarsdag zijn Lurdes en Antonio nog op bezoek geweest !

  Uiteraard zijn we weer veel gaan uit eten , dus bye bye dieet !! oeps !!

  Shoppen stond ook op de planning en dus zijn ons meisjes weer mooi in het nieuw gezet en lekker verwend !!Alyssa heeft een super grote beer gekregen die ze al zo lang wou haha !!

  We zijn ook een keertje met zijn allen gaan bowlen! Ook weer eens leuk om te doen !! Ik ben helaas niet gewonnen ! De grote winnaar was mijn ventje !!

  Terwijl de mannen in de tuin bezig waren ben ik regelmatig met ons ma een wandelingetje gaan maken ! Toch een beetje van al dat eten er af werken ??

  We hadden geluk met het weer , het was koud maar zonnig !! dus heerlijk weer voor de tijd van het jaar !

  Onze pa en Wes hebben flink wat gedaan in de tuin ! Ze hebben gestookt , gebosmaaid , gesnoeid en waarschijnlijk nog van alle dingen die ik niet weet !

  Lurdes en Antonio hadden ons ook uitgenodigd om bij hen te komen eten dus weer een gezellig avondje en lekker eten !!

  Cadeautjes openmaken hoorde er ook weer bij !

  De laatste avond hebben we allemaal nog even lekker in het appartement vertoefd om afscheid te nemen .

   

  10-02-2015 om 17:20 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar !! deel 3

  Toen mijn ouders weer weg waren zijn wij er hier weer ingevlogen . Tenminste als het weer het toe liet want we hebben nog een regenweek gehad , en als het hier in Portugal regent , dan regent het ook heel de dag goed door !

  Dan maar wat binnen gewerkt !

  Wes heeft inmiddels een zaagtafel aangeschaft zodat hij kan gaan “knutselen” met hout .

  Hij wil een tafel gaan maken en ik heb nog een heel lijstje klaar liggen met dingen die hij voor mij mag maken hihi .

  Vooraleer de zaagtafel er was moest er plaats voorzien worden en heeft Wes flink geruimd . Veel spullen weggegooid en een hoop naar de zolder gebracht . Zo is dat ook weer eens gebeurd !Hij heeft ook een deur open gekapt om betere doorgang te krijgen.

  Dat puin hebben we dan weer gebruikt voor het opvullen van de onderlaag van het toekomstige terrasje.

  Ook heeft hij een deur vermaakt en verplaatst . Zo kunnen we onze spulletjes nu veilig opbergen achter slot en grendel .

  Ik heb in de regenweek nog wat geknutseld en heb weer een paar projectjes afgewerkt .

  Na de regen ben ik ook naar buiten getrokken en ben ik begonnen aan het schilderen van onze poort en het hekwerk vooraan . Het wordt dringend tijd dat die eens een nieuw laagje krijgt !

  Hij gaat van zwart naar een gebroken witte kleur , toch net iets “vrolijker” vind ik .

  Helaas heb ik nog niet veel kunnen schilderen want door de kou droogt de verf bijna niet dus maar even wachten tot het s nachts niet meer vriest ! Jawel je leest het goed , ook hier vriest het s nachts wel eens. Maar dan -1°C of zo hé ! hihi . Met een lekker zonnetje overdag waardoor het in de namiddag best aangenaam is.

  Het is trouwens weer de tijd van de sinaasappelen en de citroenen enz. we hebben er al weer heerlijk van gesmuld !! Handig toch dat je er zo snel even een van de boom kan plukken!

  Wes heeft dan zijn botten (uh laarzen) aangetrokken en is begonnen aan het opruimen en frezen van de een van onze weiden .

  Nadat alle boomstronken eruit waren kon er gefreesd worden en heeft hij ook de mooie leistenen muurtjes weer tevoorschijn getoverd !! Veel beter en mooier nu !! Laat het gras maar groeien nu !!

   

  Met Zita en Layka gaat ook alles goed. Zita is al flink gegroeid en soms denkt ze nog steeds een schoothondje te zijn hihi.

  Een tijdje geleden was het wel effe paniek. We kwamen thuis van een dagje uit en Zita was nergens te bespeuren. Normaal gezien komt ze meteen dag zeggen en anders toch zeker nadat we haar een keertje roepen maar toen helemaal niet ! Na een half uurtje geen Zita te zien zijn we toch maar gaan zoeken en hebben we het dorp doorgewandeld en geroepen maar niks te zien. Een aantal mensen hadden haar om 16u en om 17u nog gezien in het dorp en we waren thuis om 17.45u dus ver kon ze toch niet zijn dachten we . Om 21u hebben we het dan toch moeten opgeven en maar hopen dat ze snel terug zou komen en in orde zou zijn. De volgende morgen was er nog steeds geen Zita te zien dus we begonnen toch echt wel te panikeren. We hadden al veel mensen van het dorp gevraagd en een aantal dachten dat ze zou zijn meegenomen door iemand ( niet dat ze dat gezien hadden hoor, dat dachten ze gewoon) .

  Om 11u kwam ze dan opeens aan lopen met een vrouw uit het dorp die haar had gezien en wist dat wij ze kwijt waren. Waar ze nu uiteindelijk geweest is , hebben we geen idee van maar we vermoeden dat iemand ze in huis heeft genomen of zo maar zeker zijn we uiteraard niet. Gelukkig had ze niks , ze was enkel wat vuil en doodmoe . Ze heeft dan de rest van de dag bijna geslapen en was ook heel kalm . Gelukkig is er achteraf zoiets niet meer voorgevallen! Ze is inmiddels ook een stuk rustiger en luistert ook al een pakje beter ..er is nog werk aan maar het betert telkens .

  Ons Layka weet haar plekjes wel uit te kiezen haha!! lekker warm bij de kachel.

  Zita met haar bot !

  Een andere dag kwam Wes opeens aan met drie kleine pony’s !! Mensen van bij ons in het dorp hadden drie pony’s gevonden en wisten niet van wie ze waren en wat er mee te doen. Dus hadden ze Wes gevraagd of wij ze niet even bij ons konden zetten , daar wij paarden hebben en dus ruimte . Dat hebben we dan maar gedaan en ik heb dan ook meteen de politie opgebeld om dit te melden zodat ze op zoek konden naar de eigenaar .Gelukkig stond de volgende dag de eigenaar aan de deur en die was ons erg dankbaar. Zijn paardjes waren best een eindje gaan lopen want hij kwam van een dorp verderop. Hij heeft ons dan vergoed met wat balen stro en een karaf zelfgemaakte witte wijn hihi .

  Zoals bij vele heeft ook hier de griep in huis geweest en ons Alyssa had het het zwaarste te pakken ! Die heeft een aantal dagen thuis gezeten met koorts. Wes heeft een dagje afgezien en platgelegen en ik en ons Mackenzie hebben zo een aantal dagen niet echt lekker geweest . Maar gelukkig is het nu allemaal weer beter ! De hondjes zijn trouwens super lief en komen je gezelschap en warmte geven als je ziekjes bent hihi.

  Oooh so cute <3

  We zijn de afgelopen weken nog een aantal wandelingen gaan maken in het bos , lekker met de hondjes er even tussenuit !! In plaats van winter hebben we herfstfoto’s hihi !!

  Alyssa en ons buurmeisje Bea

  10-02-2015 om 17:12 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!