Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  07-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer deel 1

  Daar het weer een poosje geleden is zullen het weer drie delen zijn om te lezen !! Veel leesplezier !!


  Hello iedereen ,

  AAAAh I know veel te lang geleden !! Maar we hebben het dan ook zo druk gehad met werk en uiteraard ook met leuke dingen !!

  Ok inmiddels is de vakantie uiteraard begonnen en ik kan met fierheid melden dat ons meisjes allebij weer door mogen naar het volgende jaar !

  Ons Alyssa was zelfs de beste van de klas in het vak Portugees !! En ook ons Mackenzie was ij de beste van de klas !!

  Vooraleer de vakantie begonnen was is Wes nog een dagje met Wim (Nederlandse vriend) naar Lissabon geweest om daar de sfeer van de finale van de chamions league op te snuiven.

  Uiteraard liep het er vol met supporters en was het een gezellig sfeertje . Ze zijn dan met de tuktuk een beetje rondgereden door lissabon en hebben de gezellige pleintjes en fado cafeetjes afgeschuimd . Daarbij nog eens lekker gegeten en s avonds weer de trein huiswaarts genomen !!

  Inmiddels hebben we ook nog gasten gehad en hebben we weer genoten van ons lekker ontbijtje .

  Een paar weken later zijn we dan nog eens met zijn allen naar Lissabon geweest .

  Samen met de tuk tuk gaan rijden en de gezellige straatjes van Lissabon gaan verkennen , lekker eten even in de winkelstraat lopen , een terrasje doen kortom een leuke gezellige dag !!

  Toen de vakantie dan eindelijk begonnen was (half juni) waren ons meisjes super tevreden !! Eindelijk even niet meer in die schoolboeken en lekker thuis !!

  Helaas hebben we diezelfde tijd toen de vakantie begon , afscheid moet nemen van onze Belgische buren !! Veronique ging samen met haar kindjes weer terug naar Belgie wonen en hoewel we het al een poosje wisten toch blijft het moeilijk om afscheid te nemen ! We

  hebben dan de weken voor haar vertrek ook lekker veel tijd met elkaar gespendeerd.

  Let's have fun !!

   Ook Alyssa had het er moeilijk mee want ze speelde veel met haar zoontjes !! Lekker zwemmen in het zwembad samen , fietsen , speeltuin , …noem maar op dus ook voor haar was het eventjes wennen ! We hebben dan ook allemaal de nodige traantjes weggepinkt en met pijn in ons hartje afscheid genomen !

  Hapje eten en een ijsje natuurlijk !!

  passen maar !!

  Groepsknuffel !

  Gelukkig hadden we het op dat moment best druk met de tuin en appartementen in orde te maken voor de zomer waardoor we toch ons verzet hadden . Ook lurdes (Portugese vriendin) kwam vaker op bezoek en zorgde voor de nodige afleiding . En uiteraard houden we contact .

  In juli hebben we nog een BBQ georganiseerd gewoon met een paar vrienden . Lekker gegeten en een leuke avond gehad ! Voor ons Alyssa horen er ook marshmalows bij een BBQ dus met hun stokjes boven de BBQ dan maar hihi !!

  Op zondag hebben we nog steeds onze vaste “op de markt kip eet” dag en telkens met verschillend gezelschap , nadien vaak nog even een terrasje meepikken en zo zijn onze buikjes weer lekker gevuld en moet ik niet koken en afruimen op de zondag haha !!

  Wes met zijn potje pudding haha!

   S avonds lekker genieten van een frisse duik in ons zwembadje !! heerlijk !!


  07-09-2014 om 15:57 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer deel 2

  Deel 2

  Half juli was het dan eindelijk zo ver !! Ons Mackenzie mocht naar het concert van 1 Direction !! Eindelijk was de dag waar ze al een jaar naar uitkeek aangebroken !!

  We zijn hier met 7 ( wij 4 , Lurdes en dochter +vriendinnetje) om 9u vertrokken met de wagen naar Porto want daar was het concert. Ze wilden er op tijd zijn om een goede plek te hebben dicht bij het podium . Toen we het stadium naderde in Porto zagen we al er snel dat het een enorme drukte was !! Er stond al een mega lange rij aan te schuiven . We hebben de drie meisjes dan afgezet om 11u en moesten dan gaan aanschuiven in die enorm lange rij !!

  Het concert zelf begon pas om 18u !! en Ze zouden pas binnen mogen vanaf 15u dus ik verklaarde hen gek maar ze wilde gaan aanschuiven !! Met een rugzak met drank , eten en zonnecrème zijn ze dan bij de menigte gaan staan . We hadden afgesproken om vaak te smsen of bellen zodat we wisten dan alles goed ging . Enfin om 11u hadden we de meisjes dan afgezet en hadden wij een hele dag te doden in Porto !! We zijn dan eerst een hapje gaan eten en daarna zijn we de ikea binnengewandeld .  Daarna zijn we naar de dierentuin gegaan en toen we hier mee klaar waren was het ongeveer 16u . Nou ik was al klaar om naar huis te gaan maar helaas het zou nog wel effe duren !!

  Inmiddels hadden we van de meisjes vernomen dat het warm was tijdens het aanschuiven (in de zon) en hadden ze elkaar afgewisseld zodat ze ook wat in de schaduw konden zitten . Ook de brandweer kwam regelmatig langs om de meisjes nat te spuiten ! Maar ze waren dan eindelijk om 15.45u binnengeraakt !! Wij zijn dan maar naar het oude Porto getrokken en aan de rivier douro een terrasje gaan doen en daar nog even wat rondgehangen . Om 20u hebben we dan nog een keertje gegeten en om 20.15u kregen we een bericht dat het optreden nog steeds niet begonnen was , enkel het voorprogramma !! Dus het zou nog wel effe duren .

  Uiteindelijk zijn we rond 21.30u naar het stadium gereden om zo al in de buurt te zijn om hen op te wachten . Het concert was inmiddels begonnen want we konden ze horen zingen en krijsen !! haha !! Ons Alyssa en ik hebben dan wat meegezongen en ik moet toch even zeggen dat ik het echt wel knap vind van Alyssa dat ze er niet moeilijk over gedaan heeft over het feit dat zij er niet bij kon zijn . Ze is net zoals mackenzie een grote fan maar ze mocht helaas nog niet op de staanplaatsen waar mackenzie en haar vriendinnetjes stonden door haar leeftijd ! Ze heeft het er wel even moeilijk mee gehad maar ze heeft het snel kunnen verzetten! Ze was dan uiteindelijk toch wel blij dat ze bij het stadium was en ze zo toch ook een kon horen en de sfeer kon mee opsnuiven ! Het spetterende vuurwerk hebben we ook gezien !! Om 22u mochten we de trappen op en waren we weer een beetje dichter en Om 22.45u was het dan eindelijk afgelopen en hadden we beneden op een plaatsje afgesproken . Toen ze eindelijk om 23u beneden aankwamen ontbrak hun vriendinnetje die halverwege het concert blijkbaar ziek was geworden . Ze was door het rode kruis meegenomen en mocht nog niet naar buiten . Dus voor de 2de keer die zoveel trappen omhoog puf puf …en we hadden geluk want toen we boven aankwamen kwam hun vriendinnetje net naar buiten !! Lijkbleek weliswaar !! Mackenzie en Maria Helena waren gelukkig in orde behalve dan dat ze veel dorst hadden en moe waren ! Snel naar de auto gegaan maar helaas heeft het een hele poos geduurd aleer we weg geraakte aangezien iedereen natuurlijk vertrok ! Uiteindelijk waren we rond 00.30u eindelijk vertrokken en om 2.30u waren we thuis !! Pppf wat een dag !! Voor ons Mackenzie een superdag (behalve het lange wachten) maar voor ons toch iets saaier want na een poosje hadden we het toch wel gezien en wil je eigenlijk naar huis maar dat ging natuurlijk niet !! Maar ach Mackenzie heeft er van genoten !

  Ook hebben we nog wat werk verricht want het terras rond het zwembad moest een deeltje worden uitgebroken en weer herlegd worden wegens (voorspelde) verzakkingen. Dat was best een grote klus !! Ons Layka hing lekker altijd in de pad liggen haha !!

  Ik heb de appartementen en de bar een grote schoonmaakbeurt gegeven en ook de tuin mee onder handen genomen ! Ook onze moestuin vraagt veel onderhoud maar we zijn er wel erg blij mee want ik heb al veel courgette in de vriezer zitten en ook de worteltjes zijn dit jaar gelukt !! Hier zijn onze paardjes trouwens ook erg blij mee ! Rode kool is ook fijngesneden alsook de prei , dus we kunnen weer lekker veel soep eten !!Om een slaatje te maken hadden we dan ook onze eigen sla , komkommer ,ui en paprika en dan mogen we onze boontjes niet vergeten natuurlijk ! We vinden het erg leuk dat we groentjes uit onze eigen tuin kunnen eten !! Verder heb ik niet stil gezeten en best veel confituur gemaakt ! Ik heb perzikkenconfituur , mispel , rode bessen en kersen en dan nog pruimenconfituur ! Dus lekker veel confituurtjes bij het ontbijt van onze gasten !!

   Dan heeft Wes ook nog een grote klus gehad bij Belgen hier in Portugal dus hij heeft niet stil gezeten .

  Inmiddels hebben we deze mensen wat beter leren kennen en het zijn heel leuke mensen !! We zijn een keertje uitgenodigd voor een dinertje en het was erg gezellig !! Altijd leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen !

  Toen Wes dan eindelijk klaar was met ons terras hier en met zijn ander werk hebben we eventjes een middagje rust ingelast en lekker bij het zwembad vertoefd !!

  Eind juli was mijn vriendin Veronique ook weer even terug in het land en hebben we uiteraard afgesproken ! We zijn een paar keer samen hamburgers gaan eten en we hadden bij haar vakantieverblijf afgesproken en zijn daar gezellig aan de rivier gaan zitten . De kinderen hebben dan lekker gezwommen en wij lekker gebabbeld en samen ook nog even gekanood . Het was weer erg gezellig en we hebben er van genoten !

  Diana een Nederlandse vriendin die ik hier al kende is een jaar terug naar Nederland vertrokken en is deze zomer teruggekomen !! Jeuj !! Zij heeft 2 zonen waarvan eentje rond de leeftijd van Alyssa . We zijn toen ze terug was een keertje gaan shoppen in Coimbra en heb hen leren kennismaken met het geocashen . We hebben ook afgesproken om als de kinderen weer naar school zijn , samen te gaan sporten !

  Wachten terwijl de rest aan het passen is !!

  Onze gasten waren inmiddels ook gearriveerd en was het dus weer tijd voor een gezellige Portugese avond ! We hadden nog wat vrienden uitgenodigd en in totaal heeft Lurdes toch voor 25 man mogen koken !! Het was een hele klus en ik heb geholpen waar ik kon maar het is haar (ons) gelukt om een heerlijke maaltijd op tafel te serveren ! Iedereen heeft lekker gesmuld en dus heerlijk gegeten !! Het was een geslaagde avond .

  Na onze Portugese avond zijn we nog even verder gaan feesten ! Een dorpje verder was een Portugees festivalletje en daar zijn we samen met onze gasten even een dansje gaan plaatsen . uh of ik toch hihi !! Ik heb het liedje ai se eu te pego aangevraagd en ja hoor 10 minuutjes later werd het gespeeld !! Op voorwaarde dat iedereen meedanste dus iedereen moest mee op de dansvloer haha !! Ook heb ik nog even een dansje met onze buurman Pedro gedaan !! En daarna was ik uitgedanst haha !!

  De week daarna zijn we bij Wim (vriend) uitgenodigd voor een BBQ waar we konden genieten van live muziek (Violiste en gitaar) . Ze speelde prachtig samen !! De violiste speelde geen klassieke muziek wat zo eens iets anders was en dat maakte het enorm mooi . Nadien hebben we het feestje nog verder gezet en lekker gedanst en gezongen !! Een fantastische avond !!

  Met onze gasten zijn we nog een lekkere hamburger gaan eten vlakbij ons en daarna zijn we nog even naar Coja Rock geweest!! Lekker zwieren met die haren , uh maar na een uurtje hadden we het toch al wel gezien zenne !! Ook hebben we samen gezelschapsspelletjes gespeeld en Fee ( een van de dochters) haar verjaardag gevierd ! ( Heb uiteraard een lekker dessertje gemaakt) en kip eten hoorde er ook weer bij uiteraard!


  07-09-2014 om 15:42 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer deel 3

  Deel 3

  Toen onze gasten weer naar België vertrokken zijn wij ook meteen in onze wagen gestapt richting België want ik ben inmiddels tante geworden !! Mijn broer en zijn vriendin hebben een zoontje gekregen Cedric genaamd en daar moest ik toch wel even naar toe !! Het is een prachtig kindje , super schattig !! Ze hebben dat goed gedaan hihi !!

   Uiteraard hebben we ook nog andere vrienden en familie opgezocht en ben ik nog bij drie andere baby'tjes op bezoek geweest !! Toch leuk al die baby'tjes te zien !! Ik was op voorhand hier in Portugal gaan shoppen voor babykleedjes en ik moet zeggen  dat ik het super leuk vond !! Zoveel keuze !!

  Enfin buiten al die babybezoekjes zijn we ook nog naar mijn grootouders geweest en naar de bomma . We zijn uitgebreid met mijn ma gaan shoppen en lekker gaan eten en vooral veel frietjes van de frituur gegeten haha !!

  selfie hihi

  Ik heb enorm genoten van mijn ouders nog eens te zien want het was al weer een poosje geleden !! Lekker bijgebabbeld !! We zijn ook nog een dagje naar de Efteling geweest !!

  picknicken

  Dat was op zich erg leuk maar helaas moesten we overal zo lang aanschuiven waardoor ik het niet zo leuk meer vond (ook de rest niet meer ) We hebben uiteindelijk niet zo veel attracties gedaan maar degene die we gedaan hebben waren wel erg leuk hihi !! Nadien erg moe van al dat heen en weer gewandel maar toch een leuke dag gehad !!

  Daar ik in België was heb ik ook een dagje met Veronique afgesproken ( zij was inmiddels terug naar België verhuist) en is ze met de trein naar onze regio gekomen !! Het eerste wat we gedaan hebben is de schoenenwinkel binnengestapt want haar schoenen waren helemaal kapot haha !! Daarna zijn we naar den Action geweest !! Dit is mijn lievelingswinkel in België en Veronique kende die nog niet dus dat werd hoog tijd haha !! Na bijna heel de winkel te hebben leeggekocht (grapje) zijn we dan een frietje gaan eten ( uh ja hoe kan het ook anders hihi) en zijn we nog even door Hoogstraten gaan slenteren !! Het was weer een super gezellig dagje !

  Mijn beste vriendin Mieke ben ik uiteraard ook gaan bezoeken en het was weer super haar terug te zien !! Heerlijk bijgebabbeld en ons Layka mocht ook mee want Mieke heeft zelf ook zo 2 hondjes van het zelfde ras ! Ons Layka vond het toch niet zo erg leuk al die aandacht haha !! Maar wij wel !

  We zijn uiteindelijk maar 5 dagen in België geweest en op die 5 dagen hebben we enorm veel gedaan !! Het was erg leuk en heb veel geshopt en lekker verwend geweest door mijn ouders !! Ook ons meisjes zijn weer lekker verwend geweest en het was enorm leuk iedereen weer eens te zien ! Daar het zo kort was hebben we helaas niet met iedereen kunnen afspreken dus hopelijk kunnen we volgende keer weer wat langer !!

  Weer terug in het zonnige Portugal aangekomen zijn we direct aan het werk gegaan want de volgende dag arriveerden onze volgende gasten al weer dus nog even alles verder in orde maken !! Onze volgende gasten hadden 3 kinderen bij waarvan 2 ongeveer ons meisjes hun leeftijd hadden en het klikte dan ook meteen !! Ze hebben veel samen in het zwembad gezeten , we zijn een keertje samen gaan shoppen en we zijn ook nog samen gaan uiteten !


  Ook ben ik met de twee oudste kinderen een toertje gaan paardrijden in het bos ! Ze konden alle twee al paardrijden en wilden erg graag eens een bosritje maken dus hebben we daar voor gezorgd uiteraard .

  Maar eerst was het mijn verjaardag !! Weer een jaartje ouder seg !! 34 al !! haha

  De dag voorheen heb ik heel de dag zitten bakken en ik heb uiteindelijk een slagroomtaart gebakken , appelflappen , worstenbroodjes , koekjestaart , chocolade mousse en appelcake oh ja en yoghurttaart !! dus smullen maar ! Het feestje was erg gezellig en het was weer leuk met al onze vrienden die we hier hebben leren kennen erbij !!

  Tegen een uurtje of 3 lagen we in ons bed en het was weer snel tijd om op te staan want we moesten zorgen voor het ontbijt ! Daarna zijn we dan in Viseu gaan shoppen samen met ons gasten ! Ons meisjes wilde graag alleen gaan shoppen met hun nieuwe vriendjes ( Zoë en Nathan) en Maria Helena ,dus hebben we een uur afgesproken zodat ze eventjes alleen hun gangetje konden gaan !  Ons Alyssa vond het super leuk want het was voor haar de eerste keer alleen !! Ze wilden trouwens ook een cadeautje kopen voor mijn verjaardag , want dat hadden ze nog niet gedaan ! dus 2 uurtjes later spraken we weer af en ja hoor ze hadden alle 2 een cadeautje gekocht !! Ik heb leuke juweeltjes gekregen van mijn meisjes <3

  En van Wes heb ik een tas van desigual gekregen en een relaxzetel voor in de keuken , daar ik bijna elke avond in de keuken zit ! Hij heeft er het hele jaar voor gespaard !! Lief hé , en ik ben er super blij mee !!

  Toen onze gasten weer vertrokken waren zijn we zelf een paar dagen naar zee geweest ! Een uurtje rijden van bij ons dus niet te ver maar er toch even tussenuit !! We gingen voor drie nachtjes dus lekker ontspannen !! We hebben veel strandwandelingen (s morgens en s avonds) gemaakt die ons Layka trouwens erg leuk vond ! Ze vindt het fantastisch om op het strand te rennen en overal putjes te graven haha !! In de namiddag zijn we dan ook nog echt naar het strand geweest en hebben Wes en ons meisjes lekker in de zee geravot ! Ik heb vanop mijn handdoekje met een boekje de boel in het oog gehouden !! haha !!

  Ons Alyssa is inmiddels 11 jaar geworden en ook dat moest gevierd worden !! Op haar verjaardag zijn we lekker gaan ontbijten , naar het strand geweest , pizza gaan eten en s avonds hebben we spelletjes gedaan en taart en chips gegeten en heeft ze een Smirnoff mogen drinken !! haha !! Ze was er erg blij mee !!

  Als cadeautje hebben ze (beide) een iPod gekregen ! Ze willen erg graag een i-Phone maar dat vinden we te duur maar een iPod vonden ze ook al heel goed ! Dus hebben we samengelegd met mijn ouders en hebben ze een iPod gekregen !! Ze waren er dan ook echt super super blij mee !! Alyssa heeft moeten wenen van blijdschap haha !!

  Na een paar daagjes strand zijn we dan uitgerust weer huiswaarts gereden en nog een paar weken en het school gaat weer van start dus moesten we even de schoolboeken gaan regelen ! Schoolboeken zijn hier trouwens enorm duur vind ik , toch zeker als je bekijkt wat het standaard loon is van een Portugees !! Maar ja , je hebt ze nodig he ! Het school zal waarschijnlijk terug beginnen op maandag 15 september dus ze kunnen nog even genieten van de vakantie !!

  Afgelopen vrijdag zijn we nog maar eens naar een feestje geweest waar we konden genieten ( ik vond het niet zo echt genieten want ik ben niet zo een fado fan …een paar liedjes ok , maar drie uurs fado is te veel van het goede als je het mij vraagt en het vervelende eraan is dat je niet mag praten terwijl ze zingen !! )  van een fado optreden en daarna de violiste met de gitarist nog een keertje ! Na het optreden hebben mijn meisjes even geprofiteerd van het feit dat er microfoons stonden en hun zangtalent laten horen !! Prachtig was het , al zeg ik het zelf hihi !!

   

  Tot de volgende keer ,  07-09-2014 om 15:31 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!