Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  23-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag Wes deel 1

  Hai everybody !!

  Weer even tijd voor een update ! Waar waren we gebleven ? Oh ja de Alyssa en mama week hihi !!

  We hebben een erg leuke week gehad samen met zijn tweetjes . We hebben lekker samen geslapen en we hadden prachtig weer wat het ook aangenaam maakte om vanalles te doen !

  We zijn begonnen met Mackenzie en Wes naar Coimbra , naar de trein de brengen . We zijn dan daarna ineens doorgereden naar het shoppingcenter samen met Maria-Helena en Lurdes . Even winkelen en lekker gegeten  !!

  Ook een manicuur stond op ons to do lijstje . Ze hebben onze nageltjes komen vijlen en gellak erop gezet !! Heel erg leuk en mooi en het blijft 3 weken zitten dus dat is wel handig J ! Ons Alyssa was dan ook super tevreden met haar mooie nageltjes hihi .

  We hebben dan samen voor onze diertjes gezorgd en samen op de Wii spelletjes gespeeld , gaan wandelen en nog vele leuke andere dingen .

  We zijn ook nog een dagje naar Viseu geweest . Een dagje shoppen en lekker eten nog maar eens voor de verandering haha .. Nee het was ook voor onze jarige buurjongen Yarne, die mocht zijn cadeautje gaan kiezen in de speelgoedwinkel . De kindjes hebben dan een uurtje in de binnenspeeltuin gespeeld terwijl Veronique en ik even door het winkelcentrum hebben geslenterd en daarna zijn we gaan eten en cadeautjes kiezen !!

   

  Ook hebben we samen taarten en cupcakes gebakken voor het verjaardagsfeestje van onze  Yarne ! Bakken , pot uitlikken en daarna lekker smullen !!!

  Samen frietjes eten is ook altijd leuk J

  We hebben onverwacht nog gasten in onze kamer gekregen. Het was eigenlijk familie die op doorreis waren hier in Portugal en graag een nachtje wilde blijven ! Dus we waren aangenaam verrast. Op het einde van de avond hadden we alleen een klein probleempje voor , en dat was met het slot van de kamer die we verhuurden . Het is namelijk een heel erg vervelend slot want als je de sleutel er langs de binnenkant laat opsteken en je de deur dichttrekt als je weggaat , je niet meer terug binnen kan !! En dat was dus per ongeluk gebeurd . Ik had nog wel een reservesleutel maar die werkte niet omdat er aan de binnenkant al een sleutel op zat …dus ja wat nu ?? Ik heb dan maar onze Portugese buren ingeschakeld en die zijn dan meteen gekomen . Hij heeft wat geprobeerd en gepruld , met de hamer er op en na een kwartiertje is het dan toch gelukt !! Gelukkig maar !! We moeten dus in ieder geval zorgen voor een ander slot !!!

  Eigenlijk was ons weekje vooruit gevlogen en vooraleer we het goed en wel besefte waren Mackenzie en papa al weer thuis !!

  Toch weer blij en tevreden dat iedereen weer lekker thuis was !!

  Mackenzie had ook een fantastische week achter de rug !! Die was nog eens lekker verwend geweest bij Moekie en vovie ! Op bezoek geweest bij haar vriendinnetje uit Belgie , op bezoek geweest bij familie en gaan shoppen met de bomma en haar nichtje Fleur was ook erg leuk geweest en uiteraard is ze ook met ons ma gaan shoppen !! Dus ze kwam met een berg nieuwe en leuke spulletjes naar huis J!! Ik had gevraagd om iets leuks voor mij mee te brengen maar dat was ze natuurlijk vergeten haha !!

  Door het lekkere weer konden we weer gezellig buiten eten op ons terras!!

  Lekkere smoothies !!

  Ik heb in de rest van de paasvakantie ook een nieuwe regel voor ons meisjes opgesteld en dat was dat ze in de namiddag niet op het internet mochten !! Dat vonden ze natuurlijk niet zo leuk maar als ik ze laat doen zitten ze heelde dag op die tablets !! en ze zitten maar steeds in de zetel en dat vind ik niet goed !! Ze moeten bewegen en andere dingen doen !! Ze zijn dan begonnen met smoothies maken en eens een wandelingetje maken maar het was nog echt zoeken voor hen hoor !! Ze zijn ook weer we terug op hun paardjes gekropen !! Weliswaar in onze bak omdat ze een poosje niet meer hadden gereden maar het was weer leuk om ze bezig te zien en ze genoten er zelf ook van !!  In de zomervakantie zal ik deze regel weer hanteren !! Gelukkig hebben ze dan ook nog het zwembadJ.

  Ook heb ik onze Portugese buurman nog geholpen met een facebook pagina te maken want daar snapte hij helemaal niks van haha ,dus daar heeft ons Mackenzie da mee geholpen !!

  Hij maakt mooie en leuke dingen van metaal en daar wilde hij een facebook pagina van maken …Ook foto’s ben ik moeten gaan nemen , want een camera hadden ze ook niet .Wel erg mooie spulletjes vind ik persoonlijk !

  Daarna was het Wes zijn verjaardag …we hadden een weekje vroeger zijn cadeautje al afgegeven want we konden niet meer wachten haha ! Hij was er dan ook erg blij mee !!

  Hij heeft een compressor gekregen en een playstation 2 ! Die hebben we van mijn lieve broertje gekregen en voor ons is de 2 nog als nieuw aangezien wij nooit een playstation hebben gehad .

  Ook ons Alyssa was super tevreden want die had een nieuw kleedje gekregen …Eentje dat vanachter langer is dan van voor ,dat vond ze zo geweldig !!

  Met pasen is voor ons meisjes de paashaas nog eens geweest !! Ze zijn al groot maar toch blijft het leuk om eitjes te zoeken !!

  De avond voor Wes zijn verjaardag had ik voor hem een avondje voor ons met 2 gepland.

  Ik had eten gemaakt en aan mijn portugese vriendin (Lurdes) gevraagd om feijão te maken . Dit is een typisch Portugees bonengerecht met worst en allerlei andere dingen erin waar Wes gek van is . Aangezien hij die van Lurdes heel lekker vond had ik het dan aan haar gevraagd in plaats van het zelf te proberen . De kinderen gingen dan eerst bij Lurdes eten en daarna gingen ze in onze kamer , die we verhuren, tv kijken tot ongeveer 23u zodat mama en papa een gezellig avondje met zijn 2 konden hebben . Wes wist er niks van en ik had alles goed geregeld en toen hij terug binnenkwam van de paardjes eten te geven had ik de tafel gedekt en een flesje champagne opengetrokken . Het was dan ook een gezellig avondje en we hebben er van genoten en lekker gegeten !!

  Toen ik om 23u dan de kindjes ging halen in de kamer sliepen ze volgens mij al want toen ik op de deur klopte antwoorde er niemand , na een paar keer kwamen ze met slaperige ogen de deur opendoen en zijn ze naar boven gegaan . Ik heb dan nog snel even de lichten uitgedaan en daarna heb ik de deur achter me toegetrokken en jawel hoor , de sleutel zat er aan de binnenkant op ! Dus daar hadden we het weer !! Wes heeft dan uiteindelijk het slot er moeten uitboren want deze keer kregen we het niet meer voor elkaar !! Inmiddels staat er een nieuw slot in maar nog steeds met hetzelfde probleem ..haha Hij moet dus nog steeds opzoek naar een ander slot !!


  23-05-2014 om 15:16 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag Wes deel 2

  De dag daarna was het dan effectief zijn verjaardag en hebben we een feestje gegeven en onze vrienden hier uitgenodigd voor een hapje en een drankje ! Ik had uiteraard weer van alle lekkers gebakken dus de tafel was weer rijkelijk gevuld ! We hadden geluk want het was lekker zonnig en niet koud , dus hebben we buiten gezeten . Er is veel gegeten , gelachen , gezwommen en gedronken dus het was weer een geslaagd feestje !!

  Voor het feestje begon zijn we naar goede gewoonte nog een keertje platte kip gaan eten op de markt ! Altijd gezellig !!

  Inmiddels waren ook onze gasten gearriveerd en het was weer een heel tof en leuk gezin .

  Hier zijn ze een lekker frietje met stoofvlees aan het eten met een dessertje erbij met vrienden van ons (en ook van onze gasten uiteraard) .

  De man kon trouwens erg goed gitaar spelen en we vonden het dan ook prachtig om hem te horen spelen !!

  In die week zijnwe trouwens enorm veel gaan eten , we werden door onze vrienden uitgenodigd voor een BBQ dus zijn we daar naartoe geweest en hebben we erg lekker gegeten !! De dag daarna was het weer kip eten en s avonds zijn we door een andere vriend weer uitgenodigd voor een BBQ !! Allemaal heel erg leuk en lekker maar toen zaten we toch wel vol hoor !!

  We hadden dan die week ook nog bij ons lekkere frietjes met frikandel enz gegeten samen met vrienden dus echt een eetweek haha !!Maar wel heel gezellig !!

  Ondertussen hebben we ook werk gemaakt van onze moestuin. Eerst moesten we even bosmaaien vooraleer we konden frezen. Deze job heb ik dan op mij genomen .

  Daarna heeft Wes dan alles gefreesd en zijn we naar de markt geweest om plantjes te gaan halen . Wes heeft dan uiteindelijk alles gepland en het resultaat mag er weer wezen ! We hebben komkommer , tomaat , wortel , boontjes , meloen , courgette , sla , rode , witte en bloemkool ,aardbeien ,ui en prei gepland  .

  Ook onze fruitbomen doen het tot nu toe heel erg goed ! Er hangen veel vruchten aan dus hopen dat ze nu mooi groeien en rijpen.

  Ondertussen ben ik  volop bezig geweest met onze playmobil !! Ik heb hem allemaal gesorteerd en alles zit terug waar het hoort . Dan heb ik van elk setje foto’s genomen en ze op een Portugese tweedehandssite gezet en ik heb al best wat verkocht maar ik heb nog steeds veel hoor , dus moest iemand interesse hebben in iets hiervan mag je me altijd mailen !! We hebben echt heeeel veel !! (huizen ,meubels, klinieken , boerderij , auto’s ,paarden ,stallen…) . Ik ben er denk ik toch wel een week mee bezig geweest om alles uit te sorteren om de setjes terug bij elkaar te krijgen ,maar enfin , het is nu gebeurd en hun lounge ziet er weer netjes uit J

  Onze kippen zijn ook weer in hun goede periode , ze doen niks anders dan broeden haha …ze zitten vaak met 3 op één nest en als we dan een nest bijmaken komt er gewoon een andere kip opzitten haha ..er zitten nu meestal 5 kippen te broeden!!We hebben inmiddels al veel kuikentjes …ik geloof een stuk of 20 !! verschillende kleuren en maten  Wel erg leuk !

  Op een morgen gingen we even naar de kippen kijken en lag er ineens een kuikentje op het gras …ons Layka had dit gezien en dacht leuk ..ze had t dus in haar bekje maar ik heb t dan snel afgepakt en Wes die zij al ach dat kan je niet meer redden , we geven het aan de kat !! Ik heb daar natuurlijk fel op geprotesteerd en gezegd “geen denken aan “ !! Ik heb het boven in een schoendoos onder een warme lamp gelegd en een dag later was het helemaal bekomen !! En dan te bedenken dat Wes het aan de kat wou geven ooohhh !!

  Ook afgelopen week heb ik er nog 2 proberen te redden en hier onder de lamp gelegd …deze keer lagen ze gewoon in het kippenhok maar eentje was er gepikt door andere kippen vermoed ik , helaas heeft deze het niet gehaald maar ik heb het dan toch geprobeerd.

  Het andere kuikentje was helemaal onderkoeld en heeft na een dagje hier onder de lamp terug naar zijn mama gegaan en het trippelt nu vrolijk rond !!

  We zijn dan ook weer volop in de tuin aan de slag gegaan en hebben kunnen genieten van zomerse temperaturen !! De kinderen hebben al meermaals in het zwembad gezeten terwijl het water toch nog erg frisjes is hoor maar dat maakt voor hen niet uit !!

  Ook de buren en vriendinnetjes zijn al komen zwemmen .

  Gezellige bende !!

  Weerballonnen gevecht !!haha

  Ook het onkruid groeit weer hard dus we vervelen ons zeker niet !! Maar onze tuin wordt stilletjes aan maar zeker mooier en mooier !! (vinden we zelf toch hihi)

  Dit noemen ze hier “de flessenkuiser” !! hij staat hier wel 3 keer per jaar in bloei ..zo mooi !!

  We zijn ook nog is een keertje met vrienden pizza gaan eten , ook altijd gezellig en lekker uiteraard ..

  Inmiddels is er hier weer een nieuwe rage aan de gang onder dekinderen en dat is het maken van armbandjes van elastiekjes , je kan ze hier dan ook overal en in alle kleuren kopen …maar ik moet toegeven het is een leuke bezigheid voor de kindjes en niet duur in aanschaf hihi .

   

  Zondag hebben we nog eens een gezellig gezinsdagje gehouden . We zijn met zijn viertjes naar de markt geweest ,daarna kip gaan eten en daarna zijn we naar de chinese winkel geweest om nog wat van die rekkertjes voor ons meisjes te kopen en een ijsje gaan eten !

  Het was dan ook weer een gezellig dagje en nog eens leuk om met zijn viertjes (+layka) er even tussenuit te zijn .

  Jaja ook ons Layka kreeg een beetje ijs hihi !

  wat betreft onze boekingen voor de zomervakantie is het dit jaar nog rustig …ik heb geen idee met welke reden , ik hoor het ook hier in de omgeving dus als ernog iemand op zoek is naar een leuke zomervakantie bij Belgen , wij hebben nog plaatsen vrij in onze appartementen of kamer !!

  http://www.a-casa-amarela.com

   


  23-05-2014 om 15:08 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!