Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  14-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijven , feestdagen en bezoek vanuit Belgie deel 1

  Hoi hoi hoi ,

   

  Oeioeioei ….Ik wist dat het lang geleden was maar zo lang niet hoor ..

  November heb ik de laatste keer bijgewerkt dus weer een heleboel te vertellen .

  Mmmm even denken waar beginnen we ??

  Laat ons beginnen met mijn ouders die op bezoek zijn geweest .  Mijn ouders zijn in november op bezoek geweest en net op tijd op te helpen met de olijvenpluk .

  Al onze olijfbomen moesten gesnoeid en geplukt worden .

  Daarna heeft mijn vader ineens de dunne takjes fijn gemaald en de grotere werden of opgestookt of gekloofd voor stookhout voor de kachel

  Daarna het verwijderen van de blaadjes waar Antonio , onze Portugese vriend een goede manier voor wist . Wij hebben al die jaren met de hand de blaadjes eruit gehaald maar Antonio wist een betere manier . We hebben een lang doek op de gazon gelegd en met een schepje hebben we dan de olijven zo ver mogelijk gegooid op het doek waardoor de olijven vanachter belanden en de blaadjes halverwege vallen . Dit is dus een veel gemakkelijker manier ….en wij al die jaren maar met de hand alle blaadjes verwijderen ppff .

  En daarna moest het tuinafval opgestookt worden

  Dus de mannen waren goed aan het werk terwijl wij even gekeken hebben en uiteraard nog een keertje gaan shoppen zijn samen met ons Mackenzie . Die heeft het shopvirus goed te pakken . hihi .

  Uiteraard hoort er dan ook een lekkere lunch bij .

  en een dessertje ….

  we zijn ook een keertje samen met Veronique een dagje naar de markt geweest , altijd gezellig om zo even te snollen langs de marktkraampjes .

  Na al dat olijfplukken was het nog eens tijd voor een ontspannend avondje en hebben we nog eens een snackavond georganiseerd .. Gezellig onder Nederlandse en Portugese vrienden frietjes eten en een glaasje drinken en keuvelen .

  Ons ma en pa waren er klaar voor

  lekker eten

  keuvelen

  vogelpikken (dart)

  Na een geslaagd avondje was het weer werken geblazen . Er stond nog een terrein te wachten om proper gezet te worden .  Wes heeft de bosmaaier tevoorschijn getoverd en gaan maar .

  toch wel een verschil he .

  Daarna zijn we met onze olijven naar de olijfpers geweest .

  We hadden in totaal zo een 250kg , helaas net niet genoeg voor een eigen pers dus werd het gemengd met iemand anders . We hadden toch een 25 liter olijfolie . We hebben de helft wel aan Antonio gegeven want die heeft mee geholpen natuurlijk .

  We hebben nog een boel andere dingen gedaan uiteraard zoals lekker gaan uit eten , dagelijks de kindjes van school gaan halen en even iets gaan drinken terwijl we moeten wachten , wandelen , enz …  14-02-2014 om 21:19 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijven , feestdagen en bezoek vanuit Belgie deel 2

  Deel 2


  Na het bezoek van mijn ouders was het tijd voor de kerst !! Ons meisjes hebben mee geholpen de kerstboom te versieren en we hebben ons huisje weer omgetoverd in een kerstpaleisje !! hihi !!

  Voor de kerst zijn we een keertje met Wim , Veronique en de kindjes naar Obidos geweest . Dit is een ommuurd authentiek dorpje , helemaal toeristisch en in kerstsfeer !!

  Het weekend voor kerst hebben we met zijn viertjes kerst gevierd !! We hebben weer lekker gefonduud op aanvraag van ons Alyssa en daarna pakjes open maken natuurlijk !!

  Iedereen was heel blij met zijn cadeautjes !! Ons meisjes hebben oa een wii spelletje om te dansen gekregen en Wes een smartphone en ik een elektrisch deken !!  

  Ook ons Layka heeft een cadeautje gekregen ! hihi

  Daarna hebben we nog gezellig een spelletje gespeeld, gedanst enz.

  lief he !!! hihi

  Kerstavond hebben we samen met Wim , Veronique en de kindjes doorgebracht .

  En wel in onze pyjama !! hihi … (Behalve de mannen natuurlijk ) We hebben lekker gegeten , gedronken en gesnoept , gebabbeld en gelachen en cadeautjes opengemaakt !!

  Na een gezellige kerstavond waren we op kerstdag zelf uitgenodigd bij onze Portugese vrienden Antonio en Lurdes .  Ook daar hebben we weer lekker gegeten , gedronken en gebabbeld !!

  De dag daarna , nog vol van al het eten , moesten we terugkomen om de restjes mee op te eten hihi …dus nog maar een keertje eten!!

  Daarna was het wel even genoeg met eten tot oudjaar dan !! Met oudjaar heb ik lekker pralines gemaakt en zijn we rustig met zijn viertjes thuis gebleven . We hebben een spelletje gespeeld waar je een gekke bril bij moest opzetten waardoor je niet goed zag en dan een tekening moest maken die de andere moesten raden …Dit gaf grappige resultaten haha  .

  Dansen hebben we ook nog gedaan hihi

  Na al die feestjes was het wel even genoeg . Terug naar de normale gang van zaken .

  Ik heb in de kerstvakantie nog samen koekjes gebakken met ons meisjes en we zijn ook nog film gaan kijken bij Veronique en de kindjes . Gezellig samen voor de tv met zelfgemaakte popcorn !!

  Ik ben de afgelopen maanden ook al een paar keer met Mackenzie naar de cinema geweest . Sinds ze een bioscoop hebben in Tabua (vlakbij) dus , is dat wel handig . Uh ik mag het eigenlijk geen bioscoop noemen want ze draaien gewoon 1x per week een film . Maar het is toch leuk om af en toe weer eens te kunnen gaan want dat was al lang geleden voor ons . De films die we dan gaan kijken zijn Engels gesproken met Portugese ondertitels . Toen we de eerste keer gingen kwamen we er al snel achter dat je niets van drinken of lekkers kon kopen om mee in de filmzaal te nemen …de tweede keer heb ik dan zelf maar een zak met lekkers mee binnengesmokkeld want dat hoort er toch bij als je naar de film gaat he .

  Ons meisjes hadden trouwens alle twee een goed rapport , geen enkele onvoldoende wat hier in Portugal al erg knap is . Engels doen ze alle 2 uitstekend en Portugees zijn ze ook alle 2 bij de beste van hun klas dus een fiere mama en papa !!

  En zo was de kerstvakantie weer goed gevuld en helaas weer zo voorbij .


  14-02-2014 om 21:06 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijven , feestdagen en bezoek vanuit Belgie deel 3


  Deel 3 !!!


  Na de kerstvakantie was het weer back to real life ..en helaas zat het weer niet mee want het deed niets anders dan regenen waardoor we verplicht binnen moesten werken .   Wes heeft tussen de buien door wel nog wat werk verricht buiten maar niet zo veel uiteraard .

  Wat wel nog gebeurd is de afgelopen maanden zijn het verder aanleggen van de paadjes doorheen de tuin .

  Toch weer mooier en handiger om door de tuin te wandelen , zeker met al die regen .

  Ook aan de weiden van de paardjes is nog een heleboel gedaan . Wes heeft linten en paaltjes bijgezet en doorgangen gemaakt om van de ene wei naar de andere te kunnen gaan . Dus al bij al is er toch nog wel wat gebeurd .

  In januari zijn mijn ouders dan nog een keertje op bezoek geweest en hebben weer een leuke tijd gehad . We hebben een uitstapje gemaakt naar de Serra da Estrela . Dit is het hoogste gebergte van het vaste land van Portugal. De trip op zich is al erg mooi , zo zijn we even gestopt aan een stuwmeer en even gaan kijken in de toeristische winkeltjes  . Daarna zijn we verder gereden naar de skipistes . We wilden niet gaan skieen maar hadden een soort van sleetje waar je dan op kan gaan zitten en glijden maar . We hadden ons deze keer goed voorzien van sjaals , mutsen , dikke sokken , handschoenen enz .  Daar aangekomen was het een enorme drukte maar groot genoeg dus plek zat . We hebben dan een plekje uitgezocht om te gaan glijden en dat was toch wel weer lachen …helaas best van korte duur want ik weet niet hoe maar ons meisjes presteerden het om sneeuw in hun laarzen te krijgen waardoor ze het koud kregen natuurlijk . We hebben dan een half uurtje gespeeld en daarna een warme chocomelk gaan drinken en weer terug richting huiswaarts . Het was dan misschien wel kort maar toch leuk !

  uitzicht stuwmeer

  Voor de verandering zijn we eens een keertje gaan shoppen haha ..

  Ons Alyssa vond er niets beter op dan een nep bril te kopen . Je snapt niet waarom maar dat is cool volgens haar haha .

  Uiteraard zijn we ook weer lekker gaan uit eten . Enkel wandelen hebben we niet veel gedaan omdat het nog steeds niets anders doet dan regenen. We hebben zelfs al watervalletjes in onze tuin die er normaal niet zijn

  Ook al zijn vovie en moekie bij ons , huiswerk moet ook gemaakt worden natuurlijk.

  Klaar om naar school te gaan maar eerst nog even op de foto met moekie en vovie.

  Ook hebben we mijn ma haar verjaardag gevierd want ze was jarig de dag voor ze weer naar huis vertrok. Ik had dan een lekker cake gebakken en daar hebben we samen van gesmuld !!

  Een cadeautje hoort er natuurlijk ook bij!!

  Na een leuk weekje samen was het dan weer tijd om afscheid te nemen .

  Aangezien we met kerst bij onze Portugese vrienden zijn gaan eten wilde ik ze graag een keertje uitnodigen om bij ons te komen eten .

  Ik heb ze dan uitgenodigd om een keertje vol au vent (vidée) te komen eten want dat kennen ze hier niet .  Ik had de korfjes uit Belgie laten meekomen en de rest heb ik zelf gemaakt . Het werd door iedereen gesmaakt en ze hebben zelfs het recept gevraagd dus het was geslaagd !! En het was weer een gezellige namiddag !!

  Sinds een maandje zijn we ook weer terug aan het dansen !! We moeten toch iets doen aan die lijn van mij he …oeps !! ..We gaan nu op zaterdag een uur dansen en op de woensdag 3uur dus dat moet toch al iets doen hoop ik ..als ik dan nu nog eens het snoepen zou kunnen laten zou dat helemaal goed zijn ..

  Maar uiteraard doen we het niet alleen voor de lijn maar ook omdat we het leuk vinden . Samen met Mackenzie even moeder dochter time !! Ons Alyssa is ook een keertje mee geweest maar hoewel ze het erg leuk vond is ze er nog niet helemaal uit of ze t echt wil blijven doen .

  Ons Layka is nog een keertje ziek geweest . Ze wilde niet meer eten of drinken en sliep de hele dag bijna . Toch maar even naar de dierenarts maar die vond zo meteen niets . Ze hebben dan bloed getrokken en een spuitje antibiotica gegeven en daarna weer huiswaarts gekeerd . Ik kreeg nog 1 dag en als ze dan niet wilde eten moest ze opgenomen worden bij de dierenarts ..wat ik helemaal niet wilde natuurlijk !!

  Thuisgekomen was ze meteen vrolijker en ging ze al een beetje eten !! Raar maar waar . Ze had het begrepen denk ik dat ze misschien daar moest blijven . De dag daarna kreeg ik de bloeduitslag en er was toch iets kleins te zien aan de uitslagen , het zou iets zijn ivm de nieren . Maar met die antibiotica zou dat moeten beteren . En inderdaad de dag daarna was ze nog beter en een paar dagen later was ze weer haarzelf !! Gelukkig maar .

  Ik heb nog goed nieuws gekregen vanuit België !! Ik word tante !! Mijn broer en zijn vriendin verwachten hun eerste kindje !! Ik was super blij toen ik het te horen kreeg !! Het enige nadeel uiteraard is dat ik het nu toch wel jammer vind zo ver van hen vandaan te wonen .

  Minder goed nieuws was toen ik te horen kreeg dat ons ma in het ziekenhuis lag !! Gelukkig belde ze me  zelf en vertelde ze me dat het allemaal nogal meeviel !! Want dat is toch wel even schrikken hoor !! Maar ze is al weer thuis en alles gaat goed met haar !!

  We zitten nu nog steeds in de regenperiode dus nog steeds verplicht om binnen te zitten . Eventjes is dat niet erg maar nu zijn we toch wel klaar voor de lente !! Gelukkig is er beter weer in het vooruitzicht met zon en temperaturen van rond de 16°C !! Kunnen we weer lekker buiten aan de gang !!

  Tot de volgende keer ,


  14-02-2014 om 17:54 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!