Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  07-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst

  Hallo Iedereen ,

  Sorry sorry , ik weet dat het wat lang geleden is  ..maar hier is hij dan onze volgende blog !

  Zoals ik de vorige keer ben geëindigd begin ik weer , met feestjes dus !!

  Ons Mackenzie haar verjaardag moest uiteraard nog gevierd worden en dat hebben we gedaan met een lekkere picknick en shoppen !!!!!  12 jaar is mijn oudste dochter al geworden seg !! Wat vliegt de tijd !!

  Ze mogen bij mij zelf hun dagje uitstippelen alsook het eten op hun dagje dus bij ons Mackenzie was het eerst een picknick !! Maar vooraleer de picknick was begonnen zijn we eerst met Lurdes (portugese vriendin) naar Tabua geweest want daar trakteerde ze op een ontbijtje en had ze tevens een cadeautje gepland . Na ons gezellig en lekker ontbijtje zijn we naar de juwelenwinkel geweest waar ze van Lurdes  een 2de paar gaatjes in haar oren cadeau kreeg ! Dit wilde ze al langer dus ze was super content !!

  Daarna naar huis en hup alles klaar maken voor de picknick want we hadden afgesproken met Veronique en haar kids en met Lurdes en Maria-Helena .

  Ik had de dag daarvoor worstenbroodjes , appelflappen en taarten voor de picknick gebakken en daarbij hadden we nog wat ander lekkers voor op tafel dus honger zouden we niet leiden !! haha !!

  Aan de rivier aangekomen hebben we een plaatsje in de schaduw uitgezocht (want het was nog steeds warm) en hebben we al het lekkers op tafel gezet en zijn we beginnen smullen van de taarten en al het andere lekkers !! Daarna zijn de kids even met hun voetjes in het water gegaan . Na veel gesnoep , getater en gespetter zijn we dan naar huis gegaan om ons klaar te maken voor het shoppen !!

  Mackenzie had er voor gekozen om te gaan shoppen met haar vriendin Maria-Helena . Ze wilde dan graag alleen met zijn tweetjes gaan shoppen om op een bepaald uur ergens met ons af te spreken .

  Wes die vond dat allemaal wel goed , zolang hij maar niet mee moest !! haha !!

  Veronique haar kids zijn bij Wes en ons Alyssa gebleven en Mackenzie ,Maria-Helena , Lurdes , Veronique en ik zijn dan naar Coimbra getrokken . Op naar het winkelcentrum , maart vooral de primark !! Die winkel vind ons Mackenzie zo leuk !! Uhh maar ik ook hoor !!haha !!  Daar zijn we dan meteen ook naar toe gegaan en hebben we met ze afgesproken aan de Macdonalds !! Dus wij mama’s apart en de kids apart !! Niet veel later (een half uurtje) belde Mackenzie al om te komen kijken als ze gingen passen !! haha !!  Dat
  hebben we dan uiteraard gedaan !! Na passen en kiezen hop naar de kassa en de eerste zak was al gevuld !! Ze had van mij centjes gekregen en daar mocht ze van kopen maar ik had wel gezegd eerst goed na te denken want op is op .. zo leren ze ook een beetje met geld om te gaan vind ik !! Nadien zijn we dan gewoon samen verder gaan winkelen en een beetje later uiteraard nog naar de Macdonalds !! mmm !!

  Daarna nog even juweeltjes gekeken en gekocht en toen was het tijd voor de gsm winkel !! Mijn dochters wilde graag een smartphone en  hun lieve moekie en vovie hadden er voor gezorgd dat ze er eentje konden kopen . dus wij naar de gsm winkel !! Nou het was er wel lekker druk en na een kwartiertje wachten had ik pas door dat je een ticketje moest trekken !! grrr !!  toch maar even gedaan en jawel 2u later kwamen we buiten met een smartphone en een gelukkige dochter ( en thuis ook eentje) !! Pppff was me dat de moeite
  !!

  Maar het was , behalve het lange wachten , een hele leuke dag geweest !!

  Nu wel eventjes genoeg gefeest ! Tijd om terug aan het werk en school te gaan !! Ja ja ons meisjes hun vakantie liep ten einde en op 16 september zijn ze weer terug naar school vertrokken . Hun klassen zijn een beetje gemixt maar ze zijn allebei tevreden . Helaas heb ik pech en komen hun uren helemaal niet overeen en moet ik ze dagelijks gaan ophalen . Waarvan 3 dagen ik nog eens een uur moet wachten tussen de 2 !! ppfff stomme uren !!  Maar ja ik wil ze dan ook geen 2 u op de bus laten wachten dus rijden we maar op en neer . Uiteraard rijd Wes ook en zo wisselen we een beetje af !!

  Inmiddels zijn we het allemaal al weer gewend natuurlijk en zijn ze weer volop aan het leren . Ons Alyssa moet nu ook wennen want ze heeft toch meer huiswerk dan vorig jaar en ook een heleboel meer testen , maar ze doet het goed !! Alle twee trouwens , ze zijn al beide met goede punten naar huis gekomen dus we zijn tevreden en super trots op hen !! Mijn 2 dochters zijn trouwens één van de weinige van hun klassen die geen bijles nodig hebben (ook niet voor de taal) dus daar zijn we dan nog eens extra fier op !!

  Thuis zijn we ook weer aan  het werk gegaan . Wes is vooral bezig met de weiden. Hij is ze allemaal aan het frezen en opzaaien en heeft inmiddels ook een nieuwe wei erbij gemaakt !! dus weer heel wat werk verricht !! Ook de tuin heeft hij voor zich genomen (plantenbakken , gras maaien ) en ook het houthok zit weer lekker mooi gevuld !! Dus we zijn klaar voor de winter !

  houthok weer mooi gevuld !!

  En ik ben vooral in huis bezig geweest de laatste tijd !! Heb eens al mijn kasten uitgemest , zomerkleding geruild voor winter en ineens uit gesorteerd en vooral veel geruimd !! Ook heb ik de speelkamer eens goed aangepakt . Ons meisjes worden ouder en spelen steeds minder met hun speelgoed ! Dus heb ik samen met hen besloten het speelgoed uit te sorteren en er een “lounge” kamer van te maken ! Dit wil eigenlijk gewoon zeggen dat het er iets volwassener en gezelliger uitziet .  We zetten dan het speelgoed waar ze niet meer mee spelen te koop en hebben al de kasten verschoven ! Daarna kwam het moeilijke deel .

  We hadden nog een zetel beneden staan en ik dacht dat het leuk zou zijn om deze in de “lounge” te zetten !! Uiteraard was Wes net niet thuis om de zetel mee naar boven te dragen maar ik kon (zoals vele vrouwen ) niet wachten .  Dus ik met mijn twee meisjes
  zouden dat wel eens fixen !! Het was een hele grote driepersoonszetel en dus nog eens vrij zwaar .. maar met zijn drieën ging dat ons wel lukken !! ..Eerst hebben we hem naar de voordeur gebracht en dat ging best goed , toen kwam het moeilijk deel . Hij moest door de deur en naar boven . Uiteindelijk na veel gesleur , gedraai , gekruip en gelach hebben we de zetel door de deur gekregen
  en al een stuk de trap op . Maar na een stukje moesten we draaien en daar liep het mis ! Op een bepaald moment kreeg ik hem niet meer voor of achteruit !! Ppff ja daar stonden we dan hahaha .. uh ja dan heb ik na menig aantal pogingen toch maar naar Antonio gebeld en hij stond er gelukkig binnen 5 minuten .  Hij bekeek het even moest eens lachen en 2 minuten later stond hij boven !! haha ..
  daarna was het nog de vraag of hij door de deur van de “lounge” zou kunnen ..uh ja daar had ik al helemaal niet aan gedacht !! Maar gelukkig na een beetje puzzelen is hij binnengeraakt en nu staat hij netjes op zijn plaats !!  Daarna zijn we nog een keertje gaan shoppen uiteraard om wat leuke spulletjes te kopen voor in hun nieuwe kamer !! Een lampje , wat kaarsjes , een matje en wat prul
  erbij en het is weer een hele andere kamer !! Ons meisjes (vooral ons Mackenzie) zitten er heel erg graag .  Ze kunnen er op de laptop , studeren, muziek luisteren en nog spelen uiteraard .   

  Wes stond later toen hij thuis was toch wel versteld dat we de zetel naar boven hadden gekregen !! Hij moest uiteraard ook wel lachen dat ik vast zat met de zetel haha !

   En zo blijven we lekker bezig hé ! Toegegeven dat ik de laatste tijd ook veel ben gaan shoppen !! foei foei !! haha vooral met de buurvrouw !! (Veronique) De ene keer moest ik iets hebben , de andere keer zij weer iets en zo hebben we er telkens een dagje shoppen van gemaakt !!

  Het was wel telkens heel erg gezellig !! Ook zijn we terug begonnen met squash !! Ik moet wel toegeven dat ik terug moet werken aan mijn conditie !! oeps  .. maar we zijn bezig hé ..

  In volle actie

  Eten hebben we de laatste maanden ook veel gedaan !! We zijn een keertje gaan uit eten met Lurdes en haar gezin !! Erg gezellig in een Portugees restaurantje !Dan zijn we al weer een aantal keertjes gaan kip eten op de markt !! mmm blijft toch altijd lekker !! Ook zijn we uitgenodigd op de BBQ bij Rianne en Cobus als afscheid voor hun vertrek alvast en dan zijn we nog een paar keer bij het kippenhuis gaan eten !! We hebben pas ook nog een snackavond gehad die weer super gezellig was !! We hebben weer lekker gesmuld van de frietjes , snacks , stoofvlees en chocomousse ! Veel gebabbeld en als afsluiter nog even gedanst !!  Dus eten eten en nog eens eten .. en dan vraag ik mezelf af hoe t komt dat ik niet afval ??  haha !!


  Uit eten in het kippenhuis

  terrasje doen met Lurdes en Antonio

  Snackavond

  In de keuken bij de snackavond

  BBQ bij Cobus en Rianne

  We hebben de afgelopen maanden nog erg goed weer gehad !! September was nog lekker warm !! Oktober werd iets minder en kregen we er wat regen bij !! Maar zo groeit het gras van onze weiden weer goed .    en ook de paddenstoelen !!


  Nog genieten van het lekker weer ..

  Nu is het momenteel droog en zonnig weer maar s morgens en s avonds wel gevoelig frisser dus zijn we sinds een weekje ook weer begonnen met de kachel weer aan te steken !! Maar dat is ook weer lekker gezellig !! 

  Ik had laatst met één van onze shopdagen een suikerspinmachine gekocht en dat moesten we natuurlijk een keertje uittesten ..wel ik had gedacht dat het erg gemakkelijk zou zijn maar dat viel toch wel een beetje tegen ..oeps …maar oefening baart kunst hihi !! 
  en ons meisjes en de buren hebben er lekker van gesmuld !!

  Ons meisjes zijn sinds kort ook op gitaarles . Het is maar om de 2 weken maar ze vinden het alle twee heel erg leuk . Ze krijgen les van een engelsman (die ook wel Portugees spreekt ) en dat begrijpen ze beiden erg goed !! Ze kunnen al een paar akkoorden !! hihi !!

  Ook hebben we de druiven geoogst en kunnen we met trots zeggen dat we 40liter wijn hebben (als hij lukt natuurlijk ) ..Is niet zo veel naar Portugese normen , maar wij zijn daar al heel tevreden mee ..hihi .. 

  Ons Alyssa heeft afgelopen week ook pech gehad !!  We kregen telefoon van de school met de melding dat we met haar naar de dokter moesten . Ze was uitgeschoven en had haar voet pijn gedaan . Wes naar de dokter met haar en daar hebben ze foto’s
  genomen en nu bleek haar gewrichtsbanden uitgerokken te zijn . Ze moet nu 2 weken met krukken lopen waarvan 1 week zonder steunen en daarna voorzichtig steunen . Bij de dokter was ze nog helemaal in haar nopjes want ze mocht in een rolstoel hihi !! De eerste dag met krukken was ook nog leuk maar daarna vond ze het al minder leuk .. de lol was eraf !! Haar handen deden de eerste dag ook
  pijn van de krukken maar gelukkig is er nu wel aan gewend en doen haar handjes niet meer pijn . Zolang ze niet steunt doet het nu gelukkig ook geen pijn meer dus het gaat de goede kant op !!

  Mackenzie daarentegen heeft dan weer wel geluk gehad !! Ze zijn alle 2 enorm fan van One Direction (boysband) en in juli komen ze in Portugal optreden !! Ze wilden er alle 2 erg graag naartoe maar de tickets hadden al een flink prijskaartje en dan zou ik ook nog mee moeten dus dat zouden al 3 tickets zijn en dan nog eens de trip naar porto enz.. dus ik had gezegd dat ik er nog eens heel goed over ging nadenken maar waarschijnlijk niet ! Mackenzie was al helemaal teleurgesteld maar bij ons Alyssa viel het nog mee . Toen een weekje later haar vriendin haar vertelde dat ze wel mocht en al een ticket had gekocht was ons Mackenzie helemaal verdrietig !  Uiteindelijk ben ik dan toch eens gaan kijken naar de tickets maar bleek dat Alyssa niet op de staanplaatsen zou mogen (minimum
  leeftijd 12jaar) en ons Mackenzie wilde natuurlijk graag bij haar vriendinnetjes staan als ze zou gaan . Dan zou ik met ons Alyssa apart moeten gaan zitten (wat dus nog meer kost ) dus had ik uiteindelijk beslist dat het allemaal te ingewikkeld was en beter een jaartje zouden wachten ! Uiteraard had ik een teleurgestelde tiener in huis waardoor ik toch maar even raad ben gaan vragen aan andere om hun mening te vragen .. ppfff ouderschap !! Uiteindelijk hebben mijn ouders er voor gezorgd dat ze mag gaan met haar vriendin en dat ik
  met ons Alyssa iets anders leuks ga doen op diezelfde avond ! Gelukkig vonden ze dat alle 2 goed !! Jipie !! Met veel dank aan mijn ouders !!

  De afgelopen week zijn we nog in de tuin bezig geweest !! Plantenbakken proper zetten , gras maaien enz . zolang het droog is willen we alles zo netjes mogelijk maken en nu het af en toe weer eens regent groeit alles weer erg snel dus altijd wel wat te doen.

   Afgelopen week zijn we helaas ook nog afscheid gaan nemen van een vriendin van ons die terug naar Nederland vertrok!!  Samen met Veronique en de kinderen zijn we naar haar geweest voor een afscheids-Halloween feestje . Ik heb samen met ons Mackenzie
  iedereen geschminkt zodat we in sfeer naar het feestje konden gaan . Ik had dan spaghetti gemaakt en een appelcake en wat snoep meegenomen en we konden er aan beginnen !! Het was een gezellige avond en we hebben goed afscheid kunnen nemen
  .

  Nog een weekje wachten en dan komen mijn ouders nog een keertje op bezoek !! We kijken er allen erg naar uit !! Maar we moeten nog even geduld hebben ..

  Tot de volgende keer ,

   

   

   

   

  07-11-2013 om 22:11 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!