Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerfestivalletjes en Verjaardagen !! deel 1

  Hoi Iedereen ,

   

  We zijn weer een maandje verder dus tijd om nog eens even alles samen te vatten !

   

  Ik kan in ieder geval al zeggen dat we een fantastische zomer achter de rug hebben .

  We hadden steeds leuke gasten , gezellige feestjes en leuke uitstapjes !! Daarbij nog een stralend zonnetje dus wat willen we nog meer !!

  We zijn nog een keertje uitgenodigd bij mijn Portugese vriendin en haar gezin om lekker te komen eten !!
  Het was weer netjes verzorg en allemaal lekker eten !! Enfin het meeste toch voor mij ..hihi

   
  En dan hadden we nog festivalletjes !!

  We zijn op een avond samen met onze gasten en een paar vrienden naar een feestje geweest . Het was een typisch Portugees feestje met een leuke sfeer en heel gezellig . We  hebben ballonnetjes geschoten en nageltje tik gespeeld !! Dat was lang geleden hoor ..

  De man van het ballonnetjeskraampje had volgens mij een oogje op mij want ik kreeg telkens een extra kogeltje en een beetje later wilde hij met me dansen.. Het was nu niet bepaald een spetter maar uit beleefdheid ( nadat ik meermaals had geweigerd ) heb ik maar een keertje met hem gedanst . Nou dat viel dus helemaal niet mee .. Hij had ten eerste zo een speciale schoen ( met een hele hoge zool , vermoedelijk omdat zijn ene been korter is dan de andere ) en daar ging hij telkens mee op mijn teentjes staan
  !! Aaaaauuuuww !! en dan had hij maar een rare manier van dansen ook !! Pfff..Wes stond natuurlijk aan de kant te lachen !! Gelukkig duurde het liedje niet al te lang .. Maar behalve dit was het een erg gezellige avond ..hihi !! Onze gasten zijn ook mee geweest en ze vonden het ook een leuke ervaring .

   

  Ballonnetjes schieten

  Nageltje tik

   

  We zijn ook we met onze gasten gaan kajakken op de rivier Mondego .

  We zijn s morgens naar Coimbra gereden waar we dan met een bus naar de vertrekplaats werden gebracht en daar konden we dan beginnen !! Het was voor ons de eerste keer dat we gingen kajakken dus ik vroeg mij af of we er wel iets van zouden terecht brengen ..haha

   

  Wes ging met ons Alyssa samen en ik met ons Mackenzie !! Het was een tochtje van ongeveer 3 uur dus toch wel de moeite . We waren met een groep van ongeveer 20 mensen (wij en onze gasten , Rianne en Cobus en hun gasten en nog een paar onbekenden )  We gingen maar als laatste op het water aangezien wij de enige aren die het nog nooit gedaan hadden . Ik vertrok met ons Mackenzie en natuurlijk gingen we al meteen de bosjes in ..haha .. Maar na even zoeken hadden we het sturen toch min of meer onder controle !!

   

  Klaar om te vertrekken

  Zie je ons al richting bosjes gaan ??

   

  Onderweg moesten we een paar keer uit ons bootje omdat er een paar stukken waren , waar we ons bootje even moesten begeleiden ..dus met kleren aan in het water ons bootje vooruit trekken .. daarna even picknicken in ons bootje en uiteindelijk waren we als eerste gearriveerd aan het eindpunt !!

   

  We hebben nog een aantal gezellige Portugese avonden gearriveerd en onze gasten waren telkens enthousiast over het lekker Portugese eten dat mijn vriendin Lurdes op tafel had geserveerd !!

   

  Allemaal lekker genieten van het Portugese eten!!

   

  Voor de rest hebben we nog lekker genoten samen met ons gasten en zijn we nog de markt gaan bezoeken in Tondela , daarna gezellig nog even een terrasje gaan doen .

   

   

  In Bogalhas , een dorpje naast ons , zijn we nog een keertje naar een festivalletje geweest en het was weer super leuk !! Ons meisjes zijn niet mee geweest want die gingen babysitten op de kindjes van Veronique ( buren) Dus het waren wij , Veronique , Lurdes en onze gasten .

  In het begin was het zo maar wat saai maar de tweede helft was erg leuk !! We hebben allemaal lekker gedanst ! Wes heeft met de Portugese buurvrouw Suzana gedanst haha !! Hij ging na veel zeuren toch maar een liedje meedoen .. duurde dat liedje nu toch net geen 15 minuten zeker ..haha !!

   

  En dansen maar !!

   

  Na één van onze Portugese avonden zijn we dan nog een keertje naar een festivalletje geweest in een ander buurdorpje . We hadden de dochters van één van onze gasten meegenomen om eens een kijkje te gaan nemen .Ook onze andere gasten waren aanwezig maar dit feestje was toch we helemaal anders . Er was een groot podium en er waren bandjes die zware rock speelden .. enfin ik vond t toch zware rock !! Niet echt mijn ding maar ons meisjes vonden het super leuk !! Ze hebben lekker staan “headbangen “ !! haha !!

   

  Headbangen !!

  Heb ik geen 2 prachtige dochters ? <3

  Na al die feestjes was het nu wel even genoeg ..hihi ..

  De bosbranden waren in augustus trouwens ook weer serieus op gang !! Gelukkig niet echt erg dicht bij maar er waren erg veel branden en grote die steeds moeilijk onder
  controle te krijgen waren (en houden) Er is telkens een hoop mankracht ingezet en helaas zijn er weer zeker 5 à 6 brandweerlieden gestorven !!   We hebben hier allemaal erg veel respect voor de brandweerlieden die zowat dagelijks hun leven riskeren voor de veiligheid van anderen !! En dan weten dat heel veel branden gewoon worden aangestoken is gewoon niet te begrijpen !!


  Wes is volop aan het werk gegaan en is beginnen bomen zagen en hout klieven zodat we deze winter ons huisje weer lekker warm kunnen stoken !! Een echte houthakker is hij geworden hoor !! Hij vind het dan allemaal nog eens heel leuk om op onze terreinen bezig te zijn dus wat willen we nog meer !!

   

  We hebben ook nog eens onze waterglijbaan tevoorschijn gehaald en groot en klein heeft er plezier op gemaakt ..


  en glijden maar !!  En nu op naar deel 2

  Xxx

  10-09-2013 om 20:48 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerfestivalletjes en Verjaardagen !! deel 2

  Deel 2 Zomerfestivalletjes en verjaardagen!!

   

  Nadat al onze gasten vertrokken waren was het toch wel weer even wennen , het was weer stilletjes hier . Maar dan zijn we maar weer aan de slag gegaan . Wes is verder gegaan met zijn hout en bosmaaien enz. Hij is onze terreinen aan het proper maken om er nieuwe weide voor onze paardjes van te maken , zo hebben ze straks extra plaats en lekker veel groen !

  Ik ben in huis begonnen en aan de was !! De orde in huis as ver zoek , met al de gasten , feestjes , uitstapjes en etentjes is er hier niet veel van in huis gekomen .  Ook was stond ik enorm achter daar ik altijd bezig was met lakens en handdoeken enz , dus er was werk aan de winkel!! Na een paar weken had ik eindelijk terug wat overzicht nadat ik een beetje grote  schoonmaak heb gedaan en ook de was, was weer bijgewerkt !! Fijn fijn om weer terug netjes te zitten .

   

   Ondertussen was het weer tijd voor feestjes !! Deze keer waren het verjaardagen !! Eerst as ik aan de beurt !! 33 jaar !! Pppff !! Maar ik heb enorm van mijn dagje genoten !! Ik ben lekker verwend met een ontbijtje op bed door mijn ventje met een prachtig roosje uit eigen tuin en in de voormiddag zijn we gaan geocashen (soort van schat zoeken) , daarna zijn we gaan picknicken aan de rivier en s avonds
  hadden we een hoop vrienden uitgenodigd !!  De dag er voor heb ik tot 23u bezig geweest met bakken !! Ik had 3 taarten gebakken en versierd alsook een appelcake , appelflappen en miniworstenbroodjes .

  Lurdes heeft me dan ook nog geholpen met een lekker koekjes-slagroom-chocomousse dessert te maken !! MMmmm heerlijk !!

  Ik moest mijn cadeautje natuurlijk uittesten want ik had van mijn ventje een keukenmachine gekregen ( ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het noemt ) , ik kan er mee slagroom kloppen , deeg kloppen , groentjes mee raspen en blenden enz.. maar het was vooral om het kloppen te doen , daar ik zoveel en graag bak had Wes gedurende het afgelopen jaar stiekem gespaard voor deze cadeau . Hij wist dat ik het erg graag wou maar ik zou het nooit niet zelf gekocht hebben omdat het toch wel een dure machine is !! Maar ik heb toch een lief ventje hé !! Die vond dat ik dat wel verdiende !! Ooooooh zo lief !! <3

   Rond een uur of 17 had ik iedereen uitgenodigd en het was een gezellige bende ! We hebben lekker gesmuld van al het lekkers maar vooraleer we begonnen te snoepen hebben ze gezongen voor mij !!  Hihi , Lurdes vond dat dat moest , dat is traditie zei ze !! Toch wel leuk hoor !! Ik heb vele leuke cadeautjes gekregen (altijd leuk ) maar ik heb vooral genoten van het gezelschap !!

  Gezellig picknicken

  Ik en mijn ventje <3

  Daarna de kids even het water in en wij een beetje pootje baden.

  Ons Layka kan ook zwemmen !! Haar eerste keer in het water !!

  Mijn taartjes !! (en Wim)

  De kids genieten lekker van het zwembad !

  Een gezellige bende !!

   

  Een paar dagen later hebben we nog een paar dagen gasten gehad en was het voor ons meisjes ook eindelijk zo ver !! Het moment waar ze zo lang hadden naar uitgekeken !!

  Ze mochten naar de film van One Direction !! haha !! 

  De film was in  het winkelcentrum dus we zijn een beetje vroeger gegaan en hebben daar eerst nog lekker gegeten !! Daarna zijn we richting filmzaal gegaan en er stonden al vele fans te wachten !! We hebben dan drank en popcorn gekocht en toen was het wachten tot ze binnen mochten !! Toen ze dan eindelijk binnen mochten zijn ik en Lurdes lekker gaan shoppen tot de film gedaan was !! Ze hebben er enorm van genoten en het was blijkbaar een super film !! haha !!  En wij hebben lekker geshopt !!

  wachten in de rij !! ppfff

   

  Een paar dagen later zijn we nog een paar dagen naar de zee geweest !! Even heerlijk er tussenuit ! We hadden een huisje vlakbij het strand , ideaal dus !!

  Het huis was prachtig en voorzien van alles met 4 slaapkamers en 4 badkamers !!

  We hebben daar dan ook enorm genoten en Alyssa haar verjaardag hebben we daar ook gevierd !! Mijn kleine meid word groot !! Vanaf nu is ze een tiener (zegt ze zelf) !! 10 jaar !!

  Voor haar verjaardag zijn we s morgens een ontbijtje gaan doen , daarna even een strandwandeling . S middags zijn we pizza gaan eten en in de namiddag zijn we lekker naar het strand geweest !! De kids (en Wes) vonden het fantastisch om in en onder de golvente zwemmen !! Ik ben lekker op mijn handdoekje blijven liggen met ons Layka om alles goed in de gaten te houden !!

  S’ avonds hebben we dan nog gefonduud . Dit alles op aanvraag van onze tiener uiteraard !!

  Alleen met kerstmis fonduen is te weinig zei ze !! hihi !

  Uiteraard hoort er ook een taart bij , dus die hebben we ook een gekocht .

  We hadden dan ook een paar flesjes panaché gaan halen ( een soort van tafelbier met minder dan 0,5% alcohol) en dat vond ze helemaal geweldig , want ze lust graag alcohol zegt ze ..uuhh ??? Zou ze dat van de papa hebben ??? 

  Daarna nog gezellig een spelletje gespeeld , met uitbeelden waar veel plezier en gelach bij te pas is gekomen !! Enfin het was in ieder geval weer een geslaagd dagje en iedereen was tevreden !!

   

  The beach!!

  Alyssa on the beach !!

   

  Heb ook een scrubbehandeling  gekregen van mijn dochters

  cadeautjes !! One direction uiteraard !!

  Toasten op Alyssa haar verjaardag !!

  Hiep hiep Hoeraaaa !!!

   

  Na een paar dagen zee zijn we weer terug naar huis vertrokken want onze volgende gasten zouden gaan arriveren .

  Toen we s avonds laat tegen 22u thuis arriveerden hadden we meteen een onweersbui over ons hoofd hangen en konden we meteen thuis alle kaarsjes aansteken want de elctriciteit had het ook weer begeven !! Gelukkig hadden we de volgende morgen weer terug elektriciteit !!

   

  Inmiddels is het hier ook bijna weer tijd om terug naar school te  gaan . Sinds gisteren weet ik dat ze op 16 september zullen starten en dat ik vrijdag ( 13 september) naar de vergadering moet . Ik moet zoals gewoonlijk weer bij alle 2 mijn kids op het zelfde uur naar de vergadering !! Als ik dan vraag hoe ik dat moet doen , weten ze zelf ook niet wat te zeggen !! typisch !!

   

  De klassen zijn ook al samengesteld en we hebben gezien dat het een beetje verandert is , ze hebben best wat gemixt dit jaar maar gelukkig zijn ons meisjes beiden tevreden met hun klasgenootjes !!

   

  Ze zullen hier dan naar het 5de (Alyssa) en het 7de (Mackenzie) gaan  Dus voor ons Mackenzie is het nu eigenlijk het middelbaar , maar ook voor ons Alyssa zal het aanpassen zijn want hier is het 5de en 6de zowat een overgangsjaar . Ze krijgen dan voor elk vak een andere leerkracht alsook de bus en de uren zijn anders . Vanaf dit jaar zullen ze dus samen op de bus zitten . En hebben ze beide op de woensdagnamiddag vrij !! Ze zitten op dezelfde school maar in een verschillend gebouw !! Ik ben eens benieuwd hoe het gaat lopen en of hun uren een beetje overeen gaan komen want dat zou voor mij wel gemakkelijker zijn uiteraard .

   

  Ik moet toch even zeggen dat ons meisjes de afgelopen zomer hier goed geholpen hebben . Niet altijd met evenveel zin maar
  de laatste weken zijn ze heel flink !! Alleen een beetje computerverslaafd maar ook daar word aan gewerkt !!

   

  Ze doet dat heel goed !!

  Qua weer mogen we trouwens nog steeds niet klagen !! Behalve dat ene onweersbuitje hebben we nog geen regen gezien !! We hebben momenteel nog steeds temperaturen van rond de 30°C ( soms meer ) dus nog steeds lekker warm !! S avonds en s morgens is het wel een beetje frisser maar eenmaal het zonnetje er doorkomt is het weer lekker warm !!

  Binnen een paar dagen hebben we nog een feestje voor de boeg want dan word ons Mackenzie 12 jaar !! Maar daarvoor nog een paar dagen geduld !! dat zal dus voor de volgende updat zijn !!

  Zonnige groetjes vanuit het warme Portugal ,

   

  10-09-2013 om 20:29 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!