Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  05-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appartement 2 en zomer deel 2

  Hoi Iedereen ,

  Ik heb mijn blog nog eens in twee delen moeten schrijven omdat het al zo lang geleden was en ik dus weer veel te vertellen heb .
  Dus als je hier begint te lezen zorg dan dat je deel 1 eerst hebt gelezen !!

  Tussen al dat werken door hebben we ook nog een snackavond gegeven waar ook best wat voorbereiding bij komt kijken zoals de frietjes snijden , stoofvlees maken  , chocolade mousse maken en alles klaarzetten natuurlijk !! Maar met hulp van mijn ouders is het allemaal goed gekomen !! Het was weer een gezellige avond en we hebben weer een centje bij verdiend !! Joepie !!


  O
  nze pa met kleine Sara dikke vriendjes met vovie !!
  De dochter van Veronique heet ook Sara vandaar kleine Sara en ik ben dus grote Sara !

  Dan heb ik nog een paar nieuwe tuinstellen in elkaar gezet en zo is alles weer helemaal opgefrist en netjes !!

  Uiteraard ben ik met ons ma nog naar de Chinese winkels geweest en ons Mackenzie is ook mee geweest !! Zij had al gedaan met school en zat thuis om te studeren voor 2 testen ( Wiskunde en taal ) Ze kreeg daar 3 weken voor en kon dan bepaalde dagen in de voormiddag nog naar school zodat ze onder begeleiding konden studeren !! Ons Alyssa moest nog naar school tot 14 juni en dan had ze vakantie . Mackenzie haar laatste test was op 20 juni !!

  Enfin dus lekker naar de Chinese winkels en naar huis met een boel nieuwe spullen !! haha !!
  Ons ma is hier ook voor t eerst naar de kapper geweest en was er erg tevreden van , zeker van de prijs !! Het kostte voor te wassen en drogen 7€!! Niet te veel dacht ik zo .

  De Portugese les die we aan het volgen waren is inmiddels afgelopen en we zijn alle 2 geslaagd haha !! Nu er geen lessen meer waren zijn we nog een aantal keer met de lesgevers en lesnemers naar het café gegaan om daar onze Portugese les verder te zetten !! Conversatielessen noemen ze dat !!

  Ik moet zeggen dat mijn Portugees weeral een stukje verbeterd is  sinds ik Lurdes beter heb leren kennen. Lurdes woont hier bij ons in de straat en haar man heeft een tijdje bij ons gewerkt . Ze komt vaak op bezoek of omgekeerd en zo leer ik dus de taal weer beter !! Ze vraagt dan regelmatig of ik t wel begrijp of ik vraag haar gewoon om uitleg !!

  Dan zijn we nog lekker platte kip gaan eten op de markt samen met ons ma en mijn Portugese vriendin Lurdes en haar dochter !! Mmm lekker !!
  De dochter van Lurdes , Maria Helena is 14 jaar en het klikt erg goed met ons meisjes !! Ze komt dan ook vaak spelen en sinds kort zijn ze hier ook enorm fan van One direction en ik hoor ook niets anders meer dan dat !! Gelukkige zijn hun liedjes nog mooi en vind ik t niet zo erg !!

  Terug even naar de werken !! Mijn pa heeft dan bij het terras van het 2de appartement mozaïek gelegd en het ziet er erg netjes uit !! Hij had wel een beetje last van de warmte toen hij het aan het plaatsen was in het warme zonnetje maar hij heeft het afgekregen !! 


  even uitrusten

  Ook Wes had zijn vloer erin gekregen en moest helaas nog een weekje naar België . Mijn pa heeft dan nog verder geholpen en heeft oa de vloer ingevoegd !!

  We waren toch blij dat mijn ouders nog een handje hebben kunnen toesteken !! Thanks !!

  Het weer is inmiddels ook omgeslagen en we hebben temperaturen van rond de 35°C !! De volgende dagen wordt het zelfs 40°C !! puf puf !! Het is erg warm maar het geeft toch echt een zomers (vakantie)gevoel.  Je moet gewoon je ritme even aanpassen. Het meeste wordt nu s morgens en s avonds gedaan . (Heb gisteren nog tot 1.30u staan strijken buiten op het terras) Overdag is het binnen werken en plonsen !!
  S avonds laat nemen we dan nog een plonsje zodat we lekker opgefrist zijn voor het slapen gaan !! Heerlijk !! Gelukkig was het niet zo warm toen mijn ouders hier waren want die kunnen daar helemaal niet tegen !!

  Ik ben met Veronique , lurdes en de kindjes nog naar het feest in het dorp geweest en het was toch wel weer gezellig !! De folklore dansgroep trad weer op en ik heb weer een keertje meegedanst !! De kindjes hebben lekker gespeeld op straat en de mama’s lekker kletsen !!


  kletsen en gapen

  dansen

  Toen Wes weer terug was zijn weer volop aan t werk gegaan .
  Wes moest de badkamer nog tegelen en de plintjes nog hangen .
  En ik ben begonnen met het ineenzetten van alle meubelen !!
  We hebben die laatste week enorm hard moeten werken om het af te krijgen maar het is dan toch gelukt !! We hebben doorgewerkt tot s avonds laat en s morgens weer vroeg begonnen en tegen het einde waren wel moe maar ook heel erg tevreden !! De laatste dagen was het ook erg moeilijk werken want zowel de keukenmaker was er zo een 5 man alsook de mannen van de rolluiken en 4 elektriciteitsmannen !! dus het was volle bak !!


  opruimen en keren

  de keuken komt eraan!

  plaatsen van keuken

  Toen onze eerste gasten voor het 2de appartement arriveerden was voor ons dan ook de druk eraf !! We konden weer even uitrusten en op een rustiger tempo verder werken . We vervelen ons nog steeds niet hoor !! De kamer zijn we ook nog aan het afwerken . Die heeft al een likje verf gekregen en moet enkel nog gevloerd worden dus niet zo veel werk meer .

  We hebben dan daarna even leker genoten en een keertje gaan kip eten . Op bezoek geweest bij Rianne en Kobus . Dit zijn Nederlands vrienden die we hebben leren kennen hier . Ze hebben 2 zoontjes van 1 en 2 jaar en hebben hier een camping. Ze waren al een aantal keertjes hier op bezoek geweest maar door de vele werken hier hadden wij nog geen tijd gehad om eens bij hen op bezoek te gaan !! Dus zijn we lekker op visite geweest !! Wes heeft een dartspartner gevonden (Kobus) en ik heb er weer een vriendin bij !! Afgelopen week zijn we er nog een keertje op bezoek geweest en heb ik pasta gemaakt voor ons allemaal en hebben we daar met zijn allen lekker gegeten !!

  Ook zijn we uitgenodigd bij Engelse vrienden , die hadden hier al een keertje gelogeerd en hebben inmiddels hier een eigen huis . Ze wonen hier nog niet maar telkens ze hier zijn komen ze een keertje op bezoek en nu hun huisje klaar is wilde ze ons een keertje uitnodigen !! T was er erg mooi en weer gezellig natuurlijk !! 

  Onze dierentuin doet het ook nog steeds goed ! Parkieten blijven er bijkomen . We gaan er een deel verkopen trouwens . Ook de konijntjes gaan goed . De twee kleintjes zijn al verkocht en inmiddels hebben we er al weer 5 andere bij .

  Ons Layka (mijn hondje) is zwanger !!!! Wat dus niet de bedoeling was aangezien ze nog jong is . Maar de buurhond heeft hier anders over beslist !! Die zat normaal gesproken altijd vast tot op een bepaalde dag hij dus niet vast zat en hij aan ons Layka vastzat !!(letterlijk) !!
  Ik had het te laat gezien dus ja niets meer aan te doen ! Ik heb dan tegen de buren gezegd dat de kans er in zat dat ze dus zwanger kon zijn en dat ik dat eigenlijk niet zo leuk vond maar de buren vonden dat dit geen kwaad kon en het zou allemaal wel in orde komen !! Bijgevolge zette ze de poort nog een keertje open en zei tegen haar hondje om naar ons Layka te gaan !! Ik er snel achter maar die zijn veeel te snel !! en weer hadden we prijs !! Vorige week ben ik dan naar de dierenarts gegaan om te vragen of ze nu zeker zwanger is en de dierenarts vermoed van wel !! Dus begin eind juli zullen wij waarschijnlijk puppy’s hebben !! We wilde zoiezo wel een nest van haar maar niet nu al !! Ze is nog maar 9 maanden !! Maar ja we zullen zien !! Achteraf gaan we ze dan wel verkopen want met ons Layka hebben we genoeg !!


  Alyssa en Layka

  We zitten nu al lekker volgeboekt maar hebben toch nog hier en daar een gaatje .
  We hebben nu tot 18 augustus zeker altijd wel gasten maar daarna niet meer dus als er nog mensen zijn die de zon willen opzoeken in deze mooie omgeving met mooi appartement , zwembad , tuin en bar .. hier moeten jullie wezen !! We geven 100 € korting voor wie nog boekt voor de maanden juli en augustus !!!

  Het 2de appartement heeft plaats voor max 6 personen . Er zijn 2 slaapkamers. Eentje heeft er een tweepersoonsbed en de andere kamer heeft een stapelbed en een 1persoonsbed waarvan je een 2persoonsbed van kan maken .De badkamer heeft een bad en een ruime douche .Uiteraard is er ook een keuken voorzien met een eettafel en een ruime sofa en tv .Ook is er een privéterras .

  Eindelijk was het dan klaar !!


  slaapkamer

  2de slaapkamer

  badkamer , bad

  badkamer , wastafel

  woongedeelte

  terras!

  Het 2de appartement is toch net een beetje ruimer dan  het eerste . Maar ze zijn alle twee heel erg leuk , al zeg ik  het zelf !! haha !!
  Dus allen hierheen !!!

  Tot de volgende ,
  Xxx

  05-07-2013 om 19:44 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appartement 2 en zomer deel 1

   

  Hai iedereen,

   

  Ik weet het , het is weer veeeel te lang geleden dat ik mijn blog nog eens heb bijgeschreven !! maar we hebben weer een erg drukke periode achter de rug maar ik kan jullie met trots vertellen dat ons 2de appartement klaar is !!!

   

  maar eerst de rest .. ik moet weer even terugdenken wat er allemaal gebeurd is .

   

  Oh ja Wes zijn verjaardag is ondertussen ook weer gepasseerd . We hadden weer van alle lekkers gemaakt en gewoon even de buren uitgenodigd . Wes zat hier op een bepaald moment alleen maar omringd door vrouwen want de mannen waren er niet of werden weggeroepen voor werk. Maar Wes vond dat niet zo erg zenne !!

   

  Omringd door de vrouwen(meisjes)

   

  Ons meisjes hadden voor Wes wat leuks in elkaar geknutseld en ik had hem nieuwe vogeltjes gekocht want die wilde hij al zo lang !! Dus mijn ventje was weer content !!

   

  Alyssa had vanalles in elkaar geknutseld en hem ook heel veel (nep) geld gegeven.

   

  Ook zijn we uitgenodigd bij de buren voor de verjaardag van haar dochter Leonor .

  Ze had gevraagd of ik cup cakes kon bakken en dat heb ik dan uiteraard ook gedaan !!

  We hebben weer lekker gesmuld van al dat zoet !!

   

   

  Inmiddels hebben we hier wat problemen opgelopen met onze buurman die schuin tegenover ons woont !! Mmmm waar zal ik beginnen …

  We hebben hier naast ons huis een stuk grond gekocht waar we dus onze stal op hebben gebouwd voor onze paardjes ! naast die grond ligt een stuk grond van onze “leuke” buurman en daarna nog een stuk grond van iemand anders . Om van onze stalgrond naar de straat te gaan maken we gebruik van een paadje dat langs alle gronden loopt . Het is niet publiek maar het is een toegangsweg voor de eigenaars van de gronden om aan hun stuk land te geraken . Het is tevens voor ons de enige toegangsweg . Wat wij dus doen is s morgens gaan wij langs dat paadje met de paarden om ze naar de wei te brengen en s avonds nog eens om ze terug naar de stal te brengen en dit dus dagelijks . Nu begint die man dus moeilijk te doen dat wij oven dat paadje gaan want dat wild hij niet !!!! Het paadje dient volgens hem alleen maar te gebruikt te worden voor het onderhouden van het land .

  Ik heb hem dan uitgelegd dat wij niet anders kunnen om onze paarden naar de wei te brengen omdat er geen andere weg is !! Een maand geleden was hij dan ineens op een ochtend doodleuk palen aan het zetten op deze pad om zijn stuk grond af te sluiten ging hij poorten maken zij hij !! Ik boos natuurlijk en heb meteen de politie gebeld maar die konden niet helpen omdat het geen publieke toegangsweg was . Dan heb ik naar de gemeente gebeld die me dan vertelde dat hij dat niet mocht maar dat ik een advocaat moest inschakelen . Dat heb ik dan gedaan en zij heeft dan een brief gestuurd naar die man dat hij het niet mocht dichtmaken . Dit bleek geholpen te hebben want verder dan de palen staat er niets . Maar 2 weken geleden belde mijn advocaat mij op met de mededeling dat onze buurman ook een advocaat had ingeschakeld en ze een brief had aangekregen dat ze niet akkoord gingen en dat ze zonder gerecht een oplossing willen zoeken . Mijn advocaat zij me dan ook meteen dat er hier geen oplossing voor bestaat !! Of je gaat over de pad met de paarden of niet … halverwege is geen optie voor ons !! haha !! Dus nu zijn we aan het afwachten wat hun voorstel is !! Onze advocaat is inmiddels ook ter plaatse komen kijken en snapt net als ons niet wat zijn probleem is . Het is een stuk land waar hij niets mee doet (hij heeft er geen his op staan of zoiets) en het gaat om misschien 5 meter … !! PPfff  zo stom !!! Maar ja we wachten af !! Word vervolgd !!

  Over dit stukje gaat het dus !!ppfff

   

  Genoeg over onze lieve buurman nu weer wat leuks om te vertellen !!

   

  We zijn nog naar de verjaardag van Marco geweest . Op aanvraag heb ik nog eens cheescake en taart gemaakt !! Ze hebben er weer lekker van gesmuld hoor !! T was weer heel gezellig en we hebben ons goed geamuseerd en lekker gegeten !!

   

   

  Dan ben ik nog een keertje met Veronique naar een marktje gaan kijken waar eigenlijk helemaal niets te zien was maar we hebben dan maar een frietje gegeten om het toch nog de moeite waard te maken haha !!

   

   

  Uh ja zoals je al kan lezen gaat mijn dieet niet zo goed !!  Ben eigenlijk maar even begonnen en heb het dan weer opgegeven en ja ..ppff bijgevolg is er dus nog niks af !! Grrrr !!! Maar ooit ga ik t kunnen
  hoor !!

   

  We hebben ook nog veel werk gehad in onze bar !! Het plafond is gemaakt en we hebben weer bijgeschilderd wat nodig was en daarna kwam de opkuis !!! PPfff alles hong onder het stof en ik moest dus echt alles maar dan ook echt alles poetsen !!! Elk glaasje is weer afgewassen en elke hoekje en kantje is weer afgestoft !! Het was een hele klus , ik heb er drie dagen aan bezig geweest maar we zijn weer enorm tevreden nu onze bar weer netje is !!

   

  De bar was nog maar net klaar en we hadden ons eerste feestje al .

  Veronique onze buurvrouw was jarig en gaf een feestje bij ons met kleine snackjes en frietjes !! Dus daar hebben we dan voor gezorgd !! We hadden geluk , het weer was lekker en we hebben allemaal buiten gezeten en later op de avond hebben we nog even gedanst !! De kindjes vonden het dan ook geweldig !! 

   

   

  Een dagje later moest Wes weer naar België en heb ik mijn vriendinnen uitgenodigd en hebben we lekker pizza besteld !!

  Lekker smullen

  Ook de meisjes genoten er van !!

   

  Daarna een dagje Coimbra want we moesten naar de tandarts . Veronique is mee geweest en na de tandarts zijn we nog een mackdonaldje gaan doen en gaan shoppen uiteraard !!

  wachten bij de tandarts

  Even van het uitzicht genieten

   

  Dan heb ik samen met Wes nog een dagje uitgetrokken om naar de ikea enz te rijden voor meubels voor het 2de appartement !! We hadden een busje geleend zodat we goed wat konden meenemen en dat hebben we dan ook gedaan !! haha we waren echt vol geladen !! Het duurde allemaal wel een beetje langer dan verwacht want we waren pas om 00.30u thuis maar we hadden alles wat we nodig hadden van de meubelen!!

   

  Een beetje later zijn mijn ouders nog op bezoek geweest.

  Er moest nog hard gewerkt worden want het 2de appartement moest af want eind juni komen onze eerste gasten !!

  Wes en mijn pa zijn dan aan het werk gegaan en ik en mijn ma zijn inkopen gaan doen voor t appartement !! We hadden het busje nog eens geleend en samen met mijn Portugese vriendin mijn ma en de kids zijn we vertrokken . Mijn ma ging rijden want dat durfde ik niet aan !! haha !! Het busje was dan ook al wel bijna 30 jaar oud en omhoog rijden ging echt moeilijk .. het busje had geen kracht !! Maar we waren er wel bij mee want zonder hadden we wel 20 x moeten rijden denk ik !! Dus mijn ma stoer achter het wiel van de oude bus en ze heeft ons veiling naar Coimbra gebracht !!

  We zijn dan op zoek gegaan naar klein materiaal zoals al het keukengerief , badkamerspul en dan nog een tuinstel , ligstoelen en parasols .

  Ook die dag waren we weer lekker geladen maar de eerste keer was het toch erger !! haha !!

   

  Toen we dan alle spullen in huis hadden was het wachten tot het werk gedaan was en we konden beginnen !! Wes moest nog vloeren en kranen en wc en zo aansluiten en ook de keuken en rolluiken moesten nog geplaatst worden !!

  Ik ben dan achter onze keukenmaker en de rolluiken gegaan zodat ze zeker op tijd zouden komen en Wes is beginnen vloeren . Mijn pa heeft dan nog een boel elektriciteit gedaan en mee geruimd !!

  Gyproc en elektriciteit klaar

  Klaar om te vloeren !!

  Ik had samen met Wes een nieuwe “partytent” gekocht omdat onze vorige (oranje) kapot was door de storm !! Deze moest ook nog in elkaar gezet worden en dan heb ik dan samen met mijn pa gedaan want Wes moest in het appartement verder !! Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn pa het meeste werk heeft gedaan !!  05-07-2013 om 19:10 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!