Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen in portugal DEEL 1

  Hai iedereen ,

  De gezellige feestdagen zijn weeral voorbij en het nieuwe jaar is weer begonnen .

  Eerst en vooral wil ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen en wij wensen jullie veel geluk ,liefde en een goede gezondheid toe voor het nieuwe jaar !! Hopelijk hebben jullie net zoals wij heerlijk genoten van de feestdagen .

   

  Ondertussen is er hier weer een heleboel gebeurd .

   

  Eerst en vooral had ik een vroeg kerstcadeau gekregen genaamd Layka !! een puppy !! ( kruising tussen pincher en chihuahua ) Ze was (is) zooo schattig en klein . Ze zit altijd gezellig bij ons binnen en houd mij gezelschap als Wes naar België is en de kinderen naar school zijn .

  Ze is nu iets meer dan 3 maanden en we zijn nog steeds bezig met het zindelijkheidsproces !! Ik heb van die training matjes in huis gehaald en we laten haar ook veel buiten maar als ze buiten is heeft ze het veel te druk met snuffelen en als ze dan binnenkomt doet ze vaak haar plasje .. grrr !! soms heeft ze dagen dat ze netjes op haar matje plast maar andere dagen maakt het haar niet uit waar .. ons natuurlijk wel !! Enfin oefening baart kunst nietwaar ?

  is ze geen schatje !!

   

  Helaas hebben we ook slecht nieuws en moet ik meedelen dat Falco (onze andere hond) vorige week gestorven is . Ik vermoed dat ik al vermeld had dat hij erg speels was enzv.. en daarom hadden we besloten hem te laten castreren zodat hij misschien toch al
  een beetje rustiger zou worden . Een weekje voor de castratie heeft hij het geweten volgens mij en ging hij achter één van de vrouwtjeshonden van onze straat . Hij was toen heel veel van huis en ook ineens erg rustig geworden !!
  Een enorm verschil met voorheen !! Wij dachten al van amai … Maar we zouden toch blij zijn als hij naar de dierenarts kon want hij kwam niet meer op normale tijdstippen eten en bleef langer weg enzv. Ook was hij al een beetje vermagerd maar op zich viel dat nog wel mee .

  De dag voor we naar de dierenarts moesten hebben we hem even aan de ketting gelegd zodat hij niet meer weg kon lopen want hij kwam steeds minder thuis . Toen we hem aan de ketting legde zagen we dat hij best was “toegetakeld” nog een beetje vermagerd , gebeten door andere honden (wel niet erg) en hij hield een pootje omhoog en was weer erg kalm , leek zelfs een beetje bang te zijn . We hebben toen beslist hem mee naar boven te nemen zodat hij lekker voor de kachel kon liggen en geen last zou hebben van andere honden . Op erg korte tijd begon hij enorm hard achteruit te gaan en op het eind van de avond moest hij ook al overgeven en was hij erg futloos. De volgende morgen toen we opstonden bleek hij nog diarree te hebben gehad en het was puur bloed !! Toen hadden we toch echt wel iets van dit komt niet goed !! Onmiddellijk naar de dierenarts en die vertelde ons meteen dat ze vermoedde dat hij vergiftigd was . Hij moest daar blijven, ze hebben hem aan een infuus gelegd en medicijnen gegeven maar helaas is hij diezelfde avond nog gestorven . Wie doet nu zoiets zeg !! Verschrikkelijk .

  Voorlopig nemen we in ieder geval geen andere hond meer in huis !!

   

  Nou dat was dan het hondenverhaal !! Dan gaan we nu over naar het paardenverhaal .haha

   

  Ondertussen hebben we uiteraard de stal verder afgemaakt en de wei afgespannen en net voor de kerst zijn er 2 paardjes gearriveerd !!


  Castanha

  Mustang


  Een merrie van 9 jaar Castanha genaamd voor Alyssa en een hengst van 13 jaar , Mustang voor Mackenzie .

  Ons meisjes waren dolgelukkig en na ze een paar dagen te laten wennen in hun nieuwe omgeving zijn we natuurlijk gaan rijden . Ze konden nog wel niet samen rijden want Mustang moest nog gecastreerd worden . Hier hadden we inmiddels ook een afspraak voor gemaakt en een twee weekjes later stond de veearts hier . Natuurlijk hebben we eerst de paarden even laten nakijken en kregen we te horen dat Mustang een liesbreuk heeft !! Deze zou er lang zijn en moet geopereerd worden om dat deze acuut kan worden . Het kan natuurlijk nog jaren goed gaan maar dat wil je niet riskeren . Ook wist de veearts ons te vertellen dat hij een aantal jaar ouder
  zou zijn dan 13 jaar ! PPfff niet zo een leuk nieuws natuurlijk . De operatie zou dan ook nog in Lissabon moeten gebeuren en zou erg veel geld kosten !! Dus ja dat waren we dus echt niet van plan !! Ik heb natuurlijk meteen de vorige eigenaars opgebeld en die vertelde me doodleuk dat ze dat al wisten maar dat het geen kwaad kon.

  Ik vond dat dit niet aan haar was om te beslissen maar aan ons ! Maar ja wat doe je eraan natuurlijk ?? Momenteel hebben we een advocaat bij de hand genomen en kijken we of er iets aan gedaan kan worden maar ik vrees er een beetje voor want als we het echt voor het gerecht willen slepen zullen de kosten van de advocaat duurder worden dan hetgeen we voor Mustang hebben betaald dus nog even afwachten maar het is wel jammer hoor !!

  Het is zo een mooi paardje en Mackenzie is er helemaal gek op !! Ik moet wel zeggen , toen we het haar verteld hebben begreep ze gelukkig wel dat we hem niet konden houden . Maar enfin leuk is anders .

   

  Nou dat waren onze dierenverhalen . Nu even naar de gezellige feestdagen .

  Kerstmis hebben we lekker met zijn 4tjes doorgebracht en hebben we op aanvraag van de kindjes gefonduud en natuurlijk gesmuld van allerlei lekkers !!  Uiteraard hoorden er ook nog cadeautjes bij maar we hebben het dit jaar wel bescheiden gehouden daar ze nu de paardjes al hadden gekregen . We hebben voor ons meisjes dan een klein speelgoedje gekocht en een gezelschapspelletje en een paardrijvest .

  Voor Wes hadden we een pyjama en sloffen gekocht en hij had op voorhand ook al een cadeautje gekregen namelijk een tatoeage !!

  Hij heeft op zijn onderarm mijn naam laten tatoeëren !! OOOhh zo romantisch hé !! Hij wilde dit al zo lang en dit jaar is het er dan eindelijk van gekomen !! En ik moet zeggen ik vind het erg mooi !!


  zie hoe blij hij is met zijn nieuwe sloefkes !!

  Voor mij lag er onder de kerstboom een puzzel en 2 bijzetlampjes !! Iedereen was blij met zijn cadeautjes en we hebben meteen een spelletje gespeeld !!


  Daarna zijn we even naar de buren geweest want die hadden al voor de tweede keer gevraagd of we niet even langskwamen . Dus zijn we er maar even naar toe gegaan ! Wes had gezegd , we gaan maar heel even en daarna gaan we nog een spelletje spelen met zijn allen . We kwamen bij de buren aan rond 20u en natuurlijk waren die net aan het eten met hun familie .. oei vervelend natuurlijk dus ik stelde voor later terug te komen , maar neeeee natuurlijk niet , schuif maar aan zeiden ze . We kregen natuurlijk direkt een bord voor onze neus met van alles erop !! Wij zaten natuurlijk al vol van ons eigen kerstmaal (soep , fondue , dessert , worstenbroodjes , appelflapjes , koekjes , .. noem maar op ) maar ze aanvaarden geen nee , dus toch maar een heeeel klein beetje geproefd van het vlees met een
  beetje brood … Daarna kwam er nog dessert .. 3 verschillende soorten en dan nog taart !! ppffff propvol zaten we ja !! Ook de wijn vloeide goed ! Uh bij de rest want ik drink niet natuurlijk .

  Maar het was wel erg gezellig en we hebben lekker gebabbeld en genoten van hun gastvrijheid.

  Met zijn allen

  Tegen 22u30 gingen we naar huis en ons meisjes wilden zoals papa had beloofd nog een spelletje spelen . We zetten dus alles klaar en 5 minuten later komt papa terug van de badkamer “ik voel me niet zo lekker “ ..te veel gegeten en ook een klein beetje te veel van de wijn geproefd denk ik !! Ik heb hem dan maar naar zijn bedje gestuurd en dan heb ik met ons meisjes nog een spelletje gespeeld . mannen hahaha !!

   

  Een paar dagen later zijn dan mijn ouders gearriveerd !!Die kwamen twee weekjes op bezoek . Een paar dagen voor ze op bezoek kwamen kregen we te horen dat mijn moeder alleen zou komen want mijn vader had een opgezwollen knie en erg veel pijn , dus hij zou even afwachten en dan een paar dagen later komen . Dus de eerste dagen was het alleen moekie die op bezoek was .

  We zijn dan met zijn allen een dagje naar een dierenpark geweest en dat was weer erg leuk .

  Bij het infokantoortje-bar wilden we wat informatie vragen , dus ik in mijn beste Portugees terwijl ze Nederlands sprak !! haha , dat wil wel lukken hé . Het was in ieder geval wel handig en alles was duidelijk !! We hadden wat voer gekocht om aan de kleine diertjes te geven .

  En toen zijn we het park ingegaan !!  even het kleine kind uithangen

  het leek gemakkelijker dan dat het was ..

  Met oudjaar waren we druk in de weer om wat lekkers op tafel te toveren .

  We hadden de buren een keertje terug uitgenodigd en die kwamen oudjaar vieren samen met de ouders dus in totaal met zijn 8 . Dus met mijn ouders en onszelf erbij waren we met zijn 14 !! Mijn vader kwam die avond ook zodat hij oudjaar met ons kon vieren . Zijn knie was gelukkig een beetje beter .De buren waren netjes op tijd en we hebben allemaal lekker gesmuld . Ze hadden zelf ook nog vanalles bij zoals caldo verde (dit is een traditionele soep van Portugal ) , drank en desserten !! wijzelf hadden dan ook vanalles zoals tomatensoep, groentjes , stoofvlees , frietjes, chocoldade mousse , appelflappen , worstenbroodjes . dus we hebben ons lekker volgepropt en het was gezellig , de oudste dochter van de buren , beatriz , was jarig en ze hadden voor haar ook een grote taart bij en daar hebben we ook nog lekker van gesmuld !! Nou moe maar voldaan zijn we dan rond 2u in ons bedje gekropen.

  proost !!

  we waren allemaal blij dat vovie er toch nog bij kon zijn !!

  mmm lekkere taart !!

  De volgende dag na een beetje uitslapen hebben we een lekkere luie dag gehouden. We hebben onze kerstcadeautjes met moekie en vovie nog uitgepakt ! leuk leuk !! en uiteraard hebben we nog lekker kunnen smullen van de restjes van de vorige avond .

  Ook nog even een wandelingetje gaan maken en een frisse neus halen natuurlijk !!

  28-01-2013 om 16:47 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen in Portugal !! DEEL 2

  vervolg feestdagen in portugal deel 2 !!

  Een paar dagen later moesten ons meisjes helaas al weer naar school maar mijn ouders bleven nog een weekje dus ze werden elke dag gebracht en weer opgehaald wat toch al weer een beetje scheelde in tijd . Toen mijn pa gearriveerd was hebben we ook gezorgd dat het appartement in orde was en konden ze daar slapen , zo moest hij niet telkens met zijn knie op de trap . Ons meisjes vonden dat uiteraard ook leuk want zo konden ze gaan logeren en een keertje in het stapelbed slapen in het appartement .

  gezellig in het stapelbed

  We zijn samen nog lekker veel op stap geweest en hebben weer heerlijk gesnold in de chinese winkeltjes hier .

  kijken en af en toe ook eens passen !!
   
  Ook zijn we een dagje Coimbra gaan doen om te shoppen weliswaar . We hebben moekie ook kennis leren maken met het schat zoeken (geocashen) en zijn er samen eentje gaan zoeken . Ons meisjes om de beurt op het paard en moeke en ik te voet .

   

  We zijn trouwens nog erg veel gaan wandelen en voor moeke was het soms best even pittig met al die hoogtes hier , soms moesten we best wel even klimmen en als je dat dan niet gewoon bent , is dat geen makkie !! Maar tegen het einde ging het al een pak beter hoor !!

   
  komaan , nog een klein stukje !!

  We zijn voor mij pa wel een wandelstok gaan halen want met al die hoogteverschillen hier had hij toch al snel terug wat meer last van zijn knie !! En hij kan ook niet stil zitten natuurlijk !! hihi ! Met de wandelstok gaat het toch net iets gemakkelijker !!

   
  nen echten bompa niet waar ??

  Ook hebben we samen nog veel spelletjes gespeeld en zijn we meermaals lekker gaan uiteten en iets gaan drinken !!

  De afgelopen maand heeft mij op dat gebied niet goed gedaan want ik ben ettelijke kilo’s bijgekomen !!  ppffff dus dat word weer diëten!!

  terrasje in de winter !!

  theetje drinken en een taartje eten mmm !!!

   

  Inmiddels zijn we ook weeral een stapje verder in de kamer , hoewel Wes nog niet zo veel tijd heeft gehad om aan de kamer te werken , schiet het toch aardig op . De muren die moesten gezet worden zijn gezet , de deur staat erin en ook de waterleiding en afvoer zijn voorzien en nu is hij bezig met gipsplaten en elektriciteit .

  Ook zijn we begonnen aan het volgende appartement , wel met hulp deze keer van een Portugese werkman van ons dorp (Antonio) , we moeten echt toegeven dat het een geweldige werkman is . Hij is altijd op tijd , meestal te vroeg , neemt maar een korte lunchpauze (in tegenstelling tot de meeste Portugezen die meestal 1,5u nemen of zo ) en hij stopt bijna altijd een kwartiertje te laat , dus we zijn er erg tevreden van .


  voorheen , het begin !

  hier moeten we dus iets van gaan maken

  het ziet er al een ietsiepietsie beter uit toch ?

  betonnetje 

  hier beginnen we te metsen

  alle muren zijn gezet

   

  Helaas waren de twee weken met mijn ouders weer erg snel om maar we hebben er super hard van genoten !!

   

  Na het vertrek van mijn ouders en de voorbije feestdagen gaat nu weer alles zijn eigen gangetje . Wes is nog volop bezig aan de kamer en buiten nog een stuk wei aan het bosmaaien .

  Ik heb mij vooral binnen bezig gehouden want de afgelopen weken hebben we haast niets anders gezien dan regen , regen en nog eens regen !!   ppfff voor mij is het nu wel genoeg hoor !! Maar gelukkig geven ze vanaf nu droog weer !! Heel de tuin is
  drassig en bij de paardenstal is alles een slijkboeltje !! dus laat het nu maar drogen !!

   

  Vorige week zondag zijn we nog uitgenodigd bij Antonio (onze werkman) om bij hen te komen lunchen . Hij is getrouwd en heeft een dochter van 13 jaar die al meermaals is komen spelen tijdens de vakantie !! Ik toch wel een beetje met een klein hartje daar naar toe want ik ben natuurlijk een ontzettende viesneus en dan gaan eten bij Portugezen is natuurlijk altijd een risico !! Maar het viel erg goed mee !! Ze hadden vlees gegrild op de BBQ  , groentjes voorzien en brood en frietjes . Ook had ze feijão gemaakt . dit is een typisch Portugees recept van een saus met bonen !! Wes had het al eens gegeten op restaurant maar wij nog niet ! Ik heb dan maar een beetje geproefd en helaas ik vond het niet zo lekker maar Wes vond het echt super lekker !! die heeft wel 3 keer bij geschept !! haha , maar voor de rest was het erg lekker !! Ze had ook nog dessert voorzien van heerlijke koekjestaart en een soort van sorbet . Voor de rest hebben we een rondleiding gekregen van hun huis en tuin en kregen we te zien hoeveel mooie oude authentieke spulletjes ze nog hebben die overgebleven zijn van hun ouders of grootouders !! Prachtig hoor !!

  Tegen de avond aan had ze dan nog een soort tonijn-vissalade gemaakt en kaas en hesp met toastjes . Dus we hebben zeker geen honger geleden haha !! We hebben echter wel merendeels bij kaarslicht moeten eten want de elektriciteit was die dag erg onstabiel en was meer uit dan aan !! Maar uiteindelijk heeft dat ook weer wel zijn charmes !!


  we kregen nog een miniconcertje op de accordeon !! mooi hoor !!

  De dag daarvoor hadden we ook al bijna weer een dag zonder elektriciteit gezeten want het had weer gestormd !! Het was heftig gaan regenen met een sterke wind erbij !! We hebben trouwens stormschade opgelopen !! Ons mooie oranje gezellige tentje op het terras van de bar is er niet meer !! Eén moment stond het nog mooi daar en een beetje later lag het in een hoopje een paar meters verder !! Ook een stuk van onze groene doek omheining heeft het begeven en is gescheurd maar voor de rest behalve wat weggewaaide tafels en stoelen hadden we gelukkig geen schade !!


   

  De dag van de storm moesten we trouwens naar de verjaardag Van Saar , dochtertje van Wendy en Rogier ,en zijn we daar ook weer lekker verwend met allerlei lekkers !! Rogier had een lekkere zalm gerookt en dan werd weer volop van gesmuld !! Saar was in haar nopjes met al haar cadeautjes en wij hadden weer een gezellige namiddag !

   

  Gisteren avond hadden we helaas weer een beetje pech met ons Layka (hondje) .  Toen we thuiskwamen van nog een middagje Rogier en Wendy , was ze superblij en enthousiast om ons te zien . Ze was erg blij en ze ging van de ene naar de andere !! Net toen ze bij
  Mackenzie zat wilde ze weer even ergens anders naar toe , en liet Mackenzie haar zakken zodat ze in de zetel kon springen en helaas is het daar misgelopen !! Ze heeft de afstand onderschat of ik weet niet wat maar uiteindelijk is ze gevallen en ze jankte enorm hard ! We schrokken allemaal heel erg natuurlijk en zagen meteen dat ze een pootje omhoog hield ! Ik heb haar meteen bij mij
  genomen om ze te kalmeren maar ze bleef haar pootje omhoog houden . We zagen op het eerste zicht niets speciaals dus we dachten maar even af te wachten en te kijken of het beter zou gaan !! Helaas was dat niet het geval en we zagen dat het beestje pijn had waardoor ik dan naar de dierenarts heb gebeld ! Daar werd me verteld dat ze foto’s moest laten nemen waarvoor ik naar Tondela zou moeten
  want bij hun konden ze dat niet doen . Ik heb daar dan naar gebeld en we mochten meteen komen . Beetje vervelend natuurlijk want het was al 21u45 of zo en ons meisjes lagen natuurlijk al in bed !!

  Hebben we ons meisjes maar wakker gemaakt , kleertjes aan gedaan en weg waren we .  Het was dan nog 40 minuutjes rijden dus het was pas 22u45 of zo eer we daar aankwamen !!  Maar ach ze was zo zielig !!! Daar aangekomen ,is ze onderzocht en hebben ze foto’s genomen en er bleek een breuk te zijn in haar pootje en haar voetje was een beetje gekneusd !! Gelukkig viel het al bij al nog mee zodat ze gespalkt kon worden !! Ze heeft dan iets tegen de pijn gekregen , ze werd gespalkt , wat ze helemaal niet leuk vond natuurlijk en nu hebben we hier een zielig hondje met één rood pootje ( de kleur van het verband ) !

  ooohh zielig toch !!
  ! Omdat ze nog zo jong is zou de breuk binnen een 2 à 3 weken normaal genezen moeten zijn dus laat ons hopen !! Natuurlijk waren we pas laat terug thuis (24u30 of zo ) en hebben we ons meisjes deze morgen wat langer laten slapen en ze naar school gebracht !!

   

  Nou dat was het weer voor deze keer ,

   

  Zonnige groetjes vanuit Pinheiro de Coja !!:wink

  28-01-2013 om 16:27 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!