Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  29-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bezoek familie deel 2
  Hier ben ik dan met het vervolg van ons familiebezoek , het ging allemaal niet op één blog dus dan maarin twee delen hé !
  Voor degene die dit stuk gaan lezen is het dus handig is eerst het vorige te hebben gelezen (bezoek familie )

  Het vervolg :

  Daarna even langs het andere cafeetje in het dorp gepasseerd voor een koffietje . Er was echter wel een klein probleempje , aangezien ze hier allemaal zo van die kleine koffietjes drinken (hele straffe) hadden ze niet genoeg grote kopjes !! haha , dus het was een beetje delen of iets ander … !! de mannen zijn dan door gebrek aan kopjes maar aan de bokskes (pintjes) begonnen , maar dat vonden ze volgens mij helemaal niet zo erg hoor !!  Ons meisjes met Falco

  Na die lekkere koffietjes zijn we naar de markt in Tabua getrokken om daar lekkere platte kip te gaan eten . We moesten wel even wachten op een tafel maar na een kwartiertje konden we allemaal zitten !! Daar hebben we heerlijk gesmuld van de kip en ze vonden het allemaal erg lekker en ook heel goedkoop !!  Na het kip eten zijn we dan naar een folklore markt vertrokken in Meruge waar dus een traditionele markt was . Zo zagen we daar allemaal typisch Portugese drankjes en hapjes en zelfgemaakte juweeltjes en tasjes enz. Ook waren er verschillende optredens (dansen , voorstellingen enz.) Het was erg mooi en leuk maar het was er verschrikkelijk druk . Gewoon te druk eigenlijk ! We zijn elkaar ook even kwijt gespeeld doordat ik , de kids en een paar tantes aan een kraampje bleven staan en de rest is verder gewandeld . Halverwege het marktje werd Tante Leen even aangesproken en vroegen ze of ze buitenlands was !! haha ja met haar blonde haren is dat niet zo moeilijk natuurlijk . We hebben dat dan bevestigd en we werden dan nog even geïnterviewd door de plaatselijke tv !! (Heb geen idee welke)
  Dan zijn we nog even wat gaan drinken en daarna hebben we het voor bekeken gehouden vanwege de drukte !! Maar het was al bij al toch leuk om even gezien te hebben !!

  Vanuit daar zijn we dan weer richting Tabua gereden waar we vlakbij een dorpje hebben bezocht waar we naar het water zijn gaan kijken ( rivier met rotsen en watervallen enz.) helaas was het al bijna donker en hebben we niet zo een erg duidelijke foto’s meer kunnen trekken maar het was wel mooi !!

  Moe maar voldaan zijn we dan naar Tabua verder gereden om daar in een typisch Portugees restaurantje (de Casador) te gaan eten !! Daar hebben we weer heerlijk gegeten voor weinig geld !! Iedereen was tevreden (of tenminste dat zeiden ze toch )

  Daarna naar huis gereden , nog even in de bar nagebabbeld en dan was het tijd om naar bed te gaan want de volgend morgen moest iedereen vroeg uit zijn bed want om 6u moesten ze alweer vertrekken naar de luchthaven !!

  Het was dan ook een heel gezellig weekend geweest en we hebben er enorm van genoten !! Bedankt iedereen !!!

  Daarna was alles weer rustig en stil !! haha !!
  Alles ging gewoon weer zijn gangetje en we hebben nog verder gewerkt aan de kamer en we zijn ook aan de stal begonnen !! Ja ons meisjes krijgen een paard !!


  Begin stal

  vervolg stal

  Nu enkel nog het dak , beton op de vloer , deuren erin ..uh ... toch nog wel een beetje werk hihi

  We hebben ook een machine gekocht om te frezen . Wat ook leuk is , is dat er zo een karretje achter hangt waarmee je dan materiaal mee kan verplaatsen , of de kindjes natuurlijk haha !! Die vonden het fantastisch !!

  Dus we hebben nog veel werk !! Maar we zitten goed op schema !!

  Ook volgen Wes en ik sinds kort weer Portugese lessen , deze keer in groep en het is helemaal gratis !! (leuk leuk !! haha)
  De eerste les moesten we een test doen om ons niveau te bepalen en ik kan jullie met fierheid zeggen dat we in de hoogste groep zitten ..haha was ook niet zo moeilijk hoor , er waren erbij die hier volgens mij nog maar pas wonen en die maar amper een woord kunnen dus ja ..

  Even over onze dierentuin nu . Met Falco gaat nog steeds alles hetzelfde , wat wil zeggen , hij luistert eigenlijk helemaal niet !! ppfff alleen wanneer hij zin heeft . Hij kan zijn aandacht er gewoon niet bij houden , als ik roep dan komt hij eraan gestormd maar dan ziet hij onderweg weer iets en dan loopt hij daar weer naar toe !! Ook loopt hij vaak achter en voor auto’s aan .. de ene wel en de andere niet . Vooral zo van die “grasmachientjes” zo van die kleine autootjes waar je geen rijbewijs voor moet hebben . Daar heeft hij het helemaal in gezien , vooral de witte . Als hij er één ziet word hij boos en gaat hij erachter aan !! één keer liep hij er naar toe en ik zag het gebeuren , het autootje reed tegen hem !! Was natuurlijk zijn eigen schuld en gelukkig had hij niks maar t was toch even schrikken hoor !! Je zou dan denken dat hij zijn lesje wel geleerd heeft maar nee hoor , nog steeds loopt hij erachteraan !! ppfff .. Ook de grote
  serra estrela honden die bij de schapenherder lopen , daar loopt hij boos naar toe . Hij maakt geen schijn van kans tegen die beesten maar toch blijft hij proberen !! We vinden dit natuurlijk echt niet leuk maar het lukt ons niet goed om hem te doen luisteren !! We gaan nu als we klaar zijn met de stal proberen de tuin goed af te sluiten zodat hij niet meer zomaar kan gaan lopen want tot nu toe vind hij overal wel een gaatje !! Maar ja alles op zijn tijd en ach hij kan ook zo lief zijn hoor , t is een echte knuffelbeer maar met te veel energie haha (wes zegt altijd dat hij adhd heeft haha ) .

  Dan ging ik vorige week de kippen eten geven en wat zie ik daar opeen ?? Kleine konijntjes !! 4 lagen er in één van de legbakken van de kippen (rare plaats maar ja ) . Helaas was er eentje dood maar de andere drie waren in leven . Maar ja wist ik veel wat te doen , het was de eerste keer dat ik kleine konijntjes zag , dus laat staan dat ik weet , wat er mee te doen . Ik heb dan maar extra hooi in de legbak gelegd zodat ze het toch wat warmer hadden en voor de rest heb ik ze laten doen .

  Toen ik een poosje later terug ging kijken waren de beestjes ijskoud !! Ik dacht dat kan nu toch niet goed zijn hé . Dus dacht ik , ik ga ze in een hokje doen met de mama erbij en boven bij de kachel zetten . Zo gezegd zo gedaan , alleen was er één probleem , ik wist niet wie de moeder was .. of wie er vrouwkes waren .. dus ja hoe begin ik daar nu aan . Ik heb ze allemaal (6) proberen te vangen en gekeken en daarna gegokt .. naar boven gedaan en nadien toen ons meisjes thuis waren zijn we toch nog terug geweest omdat ik begon te twijfelen en ons meisjes zijden dat dat een manneke was dus ja , dan maar een andere gaan vangen . Daarna nog een andere en ik heb er dan maar twee bijgezet . S’ avonds is er dan nog eentje gestorven en daarna ben ik ze beginnen “aanleggen bij de moeder (of tenminste de vermoedelijk moeder) de volgende morgen is er nog eentje gestorven. Nog eentje bleef er over maar helaas is die ook de dag daarna gestorven .

  Ppff ik vond het wel erg jammer maar we hebben wel ons best gedaan !! hopelijk gaat t de volgende keer beter en Wendy (Wendy en Rogier) komt één der dagen langs om me te laten zien wie er vrouwkes zijn zodat ik dat tenminste toch weet tegen de volgende keer !! haha !!

  Ook zijn er de afgelopen weken een aantal vriendinnetjes van ons meisjes komen spelen . Zo is Anna Carolina , het beste vriendinnetje in Portugal van ons Mackenzie nog een keertje komen spelen , samen met Bruna , nog een meisje van de klas . Ze gingen aan een taak voor school werken . Eerlijk gezegd hebben ze volgens mij zo goed als niets aan hun taak gedaan hoor !! Ik heb ze alleen maar horen giechelen en lachen en babbelen haha !! Gelukkig was de taak pas tegen een week later en ze hebben er plezier van gehad !! Ook ons Alyssa heeft een vriendinnetje op bezoek gehad . Eerst was het buurmeisje geweest om aan een taak voor school te werken , en zij hadden effectief wel aan hun taak gewerkt hihi !!


  Alyssa met het buurmeisje Beatriz

  En daarna is ook Mathilde afgelopen weekend komen spelen . Ik had de vorige week in de winkel de mama tegengekomen en gevraagd of ze eens mocht komen spelen zaterdag . Dat was wel goed zij de mama , maar ons Alyssa is in de week daarna ziek geworden en vrijdag voor het vriendinnetje kwam spelen is ze niet naar school geweest . We vroegen ons dus af hoe dat nu zat en probeerde ze op te bellen maar zonder resultaat . Toen we zaterdag om 14u de bel hoorden en haar vriendinnetje voor de deur zagen staan wisten we dus dat het nog door zou gaan haha !! Alyssa was eigenlijk nog wel wat ziekjes maar ja het was volgens mij de eerste keer in 2 jaar dat er is echt iemand kwam spelen enkel en alleen voor haar !! Dus hebben ze lekker gespeeld en ze heeft er van genoten !!


  Alyssa met haar vriendinnetje Matilde en ons Mackenzie speelde ook mee ..

  Ons Alyssa heeft trouwens sinds 2 weken ook facebook , ja ons Mackenzie had dat ook al en nu zei ook maar dan hé . Ik vind het wel super om haar berichtjes te lezen want ze schrijft Nederlands zoals het effectief hoort !! (Ik ook soms hoor , ben geen held in spelling dus excuses voor de spelfouten ) Maar ik vind het zo lief !! En ze hebben al zo veel werk van school , franse les erbij enz… en om dan nog eens Nederlandse les te gaan geven , daar hebben ze dan echt geen zin in !! Maar ach dat leert ze met de jaren wel !! En
  Portugees schrijven kan ze wel hoor , en dat lijkt mij nog veel moeilijker met al die “kapkes” !!

  Afgelopen zondag was het hier echt een miezerige natte herfstdag echt weer om gezellig binnen te blijven !! ik vroeg aan ons meisjes wat ze wilden doen en ze wilden lekker thuisblijven en jawel de kerstboom zetten !! Hier komt de Sint niet dus in principe kan ik hem zetten wanneer ik dat wil en dat hebben we dan ook gedaan !! Ons meisjes hebben de boom helemaal in elkaar gezet en daarna mooi versierd !! Het is misschien wel wat vroeg maar ach , we zijn zo’n kerstfanaten , we zijn er dol op , de kerstboom , de lichtjes , de gezelligheid ,.. En ons meisjes vooral ook de pakjes haha !! De
  buitenverlichting die hebben we nog niet gedaan , daar wachten we nog even mee haha
  !! Dat is voor de volgende keer !!
  29-11-2012 om 18:09 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie op bezoek !!

  Hallo Iedereen ,

  We hebben een aantal drukke maar erg leuke weken achter de rug !!

  Eerst zijn mijn ouders nog een keertje op bezoek geweest en het was weer enorm leuk .

  Ik heb lekker geshopt met ons ma , heerlijk zo rustig met zijn tweetjes rondkijken zonder dat Wes of de kids op hun horloge staan te kijken of staan te zeuren of we bijna klaar zijn !!

  Resultaat was natuurlijk met een koffer vol naar huis !! hihi !!

  We zijn ook samen met de kids gaan shoppen , en die zijn ook weer in het nieuw gezet !!

  Ook zijn ze weer lekker verwend door Moeke en vovo en hebben ze weer leuke nieuwe spulletjes gekregen zoals een mooi nieuwe paardendekbed voor in hun prachtige paardenkamers !!

  En uiteraard zijn we ook lekker gaan uiteten en we hebben veel gebabbeld !!

  We hebben ook nog eens met zijn vieren gekaart (toen de kindjes in bed lagen) , we hebben gerikt !! en dat was super lang geleden !! daar moet je met 4 voor zijn en ja we zijn normaal maar met zijn tweetjes hé . Onze pa had eigenlijk eerst geen zin maar hij heeft dan toch mee gedaan speciaal voor mij !! Lief hé !!

  Dan ben ik nog met ons ma een dagje naar Viseu geweest en zijn we daar de toerist gaan uithangen .  Er was een soort van treintje dat je van beneden naar boven aan de stad bracht en dat hebben we natuurlijk lekker uitgetest .

   Dan was het ook markt en daar hebben we ons nog maar eens een keertje uitgeleefd !! Ook wat cultuur opgesnoven natuurlijk en een aantal kerkjes en museums gaan bezichtigen

  Mooie kerk

  Op de biecht..

   en tussendoor nog een restaurantje meegepikt natuurlijk . Kortom we hebben een leuke gezellige dag  gehad samen !!

  Terwijl ik en ons ma uitstapjes hebben gemaakt zijn onze pa en Wes thuis bezig geweest . (ze mochten mee hoor hihi) ze zijn begonnen aan het wc’tje buiten aan de bar en er is nog verder gewerkt aan de kamer . Ook zijn ze vanachter in de moestuin wat aan het ruimen geweest en zo waren de dagen snel gevuld . Ons meisjes moesten wel naar school maar we hebben ze elke dag gebracht en gaan halen , dat scheelt toch al veel in tijd en daar waren ze ook enorm blij mee .

  Ze zijn sinds kort ook gestart met Franse lessen . Eén keer per week komt er iemand langs die hen dan Franse les geeft voor 1,5u . De les word wel in het Portugees gegeven natuurlijk , maar dat is geen probleem voor ons meisjes .  Je kan nooit  genoeg talen kennen toch !!

  Behalve uitstapjes hebben we toch ook nog wel een beetje gewerkt . Mijn familie zou voor een verlengd weekend op bezoek komen ( ze zijn met zijn 8) 4 zussen van ons ma met hun mannen . dus samen met mijn ouders zou er 10 man op bezoek komen !! Het appartement moest dus gepoetst worden en ook de bar moest even onder handen worden genomen . En ook boven moesten we wat reorganiseren want met zijn 8 in het appartement is niet mogelijk . Er moesten er 4 in het appartement slapen en dan nog een 2 koppels op ons meisjes hun kamers . Mijn ouders lagen in het logeerbed en ons meisjes hebben op een matras geslapen bij in de logeerkamer . Zoals je ziet een heel geregel maar het is gelukt !!

  De familie zou vrijdagavond arriveren en ook die vrijdagavond hadden we een snackavond gepland met een dansoptreden van onze dans club als verrassing. Dus inkopen gaan doen en frietjes gesneden en alle andere voorbereidingen voor de snackavond natuurlijk ook .

  De familie was goed gearriveerd en hebben eerst even een rondleiding gekregen . Daarna hebben ze naar ons dansoptreden kunnen kijken , aangezien we binnen geen plaats hadden hebben we een mooi decor buiten gezocht namelijk op het terras van het zwembad . Erg mooi s’ avonds met de lichtjes aan !!  Daarna hebben we lekkere frietjes voor hen gebakken en hebben ze gesmuld want ze hadden allemaal grote honger natuurlijk van de reis !! Nog een glaasje erbij en even napraten en toen lekker naar bed !!

  S ’morgens was het even wennen want we waren met zijn tienen boven dus het was aanschuiven op de badkamer haha!! Eerst hebben we dan een lekker ontbijt verzorgd en daarna zijn we op stap vertrokken . Helaas was één van mijn tantes een beetje ziek (oooh ) en is ze niet mee op stap vertrokken .We zijn naar de markt in Coja (vlakbij ons) geweest en hebben daar lekker rondgeslenterd , alleen jammer dat het in het begin regende !!

  Mijn tantes vielen omver van de goedkope prijzen en hebben toch wel een paar broeken gekocht ! Maar helaas zijn er geen pashokjes aanwezig op de markt maar ze mochten wel vanachter in het busje passen van de marktkramers hahaha !!


  en passen maar !


  even iets drinken ..

  Daarna bijna een heel kraampje schoenen leeggekocht en even iets gaan drinken en daarna weer even huiswaarts !! Iedereen even naar het toilet (aanschuiven dus ) vooraleer we weer verder gingen . Ondertussen waren we ook even langs de apotheek geweest en
  hebben we een lapmiddeltje gevraagd voor mijn zieke tante .

  Gelukkig voelde ze zich al wat beter en kon ze meegaan naar de volgende uitstap !!  Dat was namelijk  Seia , daar zijn we naar het brood museum geweest  .Eerst  hebben we daar gegeten . Het was een buffet en in het begin kwam de dame even uitleg geven hoe het ten werk ging . uh wij dachten het goed begrepen te hebben en gingen dus aanschuiven bij het buffet (wat logisch is ) Na een aantal keer weer te keren en opscheppen waren we toe aan het dessert . Toen we aan het dessert bezig waren kwam de dame weer en zei me dat ik het niet goed begrepen had ,ze kwamen ook nog vlees en vis opdienen ??  Ja daar zaten we dan met ons buikjes al zo goed als vol haha .. Maar toch nog een beetje van alles geproefd en uiteindelijk zaten onze buikjes goed
  gevuld !!

  Daarna zijn we dan naar het museum gegaan , en  ons meisjes mochten daar iets maken met deeg en chocolade . Ze vonden het wel leuk en het was mooi maar ze mochten het niet opeten . Ze kregen het wel mee naar huis maar het was niet eetbaar ?? Dat vonden ze natuurlijk wel jammer .


  koekjes maken

   Na het museum zijn we even in het bijhorende winkeltje binnengegaan en hebben we een heerlijk chocolade brood meegebracht (super lekker )


  Eerst proeven en daarna beslissen wat we gaan meenemen natuurlijk !


  Ons meisjes met hun zelfgemaakte koekjes die ze niet mochten opeten !!


  Ons meisjes op de foto bij het mooie huisje , dan moesten de tantes dat toch ook een keertje uitproberen hé .

  Daarna zijn we terug huiswaarts gereden en hebben we nog even in de bar iets gedronken


  Allen aan een lekker kopje thee !!


  Ons ma met haar 2 schatten !!

  en daarna zijn we naar één van de lokale cafeetjes van ons dorp geweest . In dat cafeetje wisten ze niet goed wat er gebeurde want wij kwamen daar met zijn 14 aan en normaal zit er 3 misschien een 4 of 5 man dus die mensen waren content !!  haha !!


  Met zijn allen …


  De cafebazin vond onze bende super leuk en zeker mijn Tante Leen … ze praat er nu nog over hihi !!

  Er is heel wat gelachen en natuurlijk ook gedronken en na een paar uurtjes zijn we dan ook allemaal huiswaarts gegaan en hebben we nog een lekker groentesoepje gegeten en zelfgebakken cake . (Vooral Nonkel Guy dan toch die trouwens het café heeft overgenomen hahaha )  Lekker smullen !!

  Daarna allemaal lekker naar bed .

  De volgende morgen hebben we weer samen ontbeten en helaas was het na het ontbijt tijd voor mijn ouders tijd om te vertrekken  . Zij hadden hun reis naar ons al lang vastliggen en pas nadien is beslist door de rest van de familie om te komen . En aangezien hun vliegticket al geboekt was , moesten ze al een dagje eerder vertrekken !! OOooh .


  Eerst nog even met zijn allen op de foto !!

   

  Gelukkig viel het vertrek goed mee en doordat de rest van de familie er nog was hadden we ook niet echt tijd om er bij stil te staan . We zijn dan na hun vertrek een wandeling in het dorp gaan maken (down Town!! ) en zo zijn we langs de oude wasplaats en de gezellige kleine straatjes gewandeld .


  Nonkel Jos ging eens een keertje voordoen hoe je dat doet zo wassen op de oude manier hihi

  Onderweg zijn we ook voorbij een oud vrouwtje gekomen die haar was nog echt op de ouderwetse manier doet . Daar moesten we toch even een foto van nemen hoor !! haha !! Maar inderdaad zij is hier niet de enige die dat doet hoor , dat word hier nog best veel gedaan !!


  en fier dat ze was ...

   
  voor het vervolg zie bezoek familie deel 2

  29-11-2012 om 18:02 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!