Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  25-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school en eindelijk regen !!

  Bom dia ,

  Ook hier in Portugal is ondertussen de herfst ook weer van start gegaan . We hebben al de nodige portie regen gehad waardoor het enorme brandgevaar ondertussen geweken is !! Gelukkig maar, want er zijn nog een aantal hevige branden geweest in september, redelijk dichtbij waarbij een brandweerman en vrouw zijn omgekomen !! Verschrikkelijk om te horen. Zij riskeren hun leven voor onze veiligheid terwijl gezegd wordt dat vele branden worden aangestoken! Dat snap je toch niet hé, wie doet er nu zoiets??

  Even terug naar iets meer plezierigs ! Mackenzie is ook jarig geweest en dat moest gevierd worden natuurlijk. Ook voor haar hebben we een cash gemaakt en is ze op zoektocht geweest naar haar schat !! Ik had er natuurlijk weer leuke opdrachtjes tussen gestopt zoals hinkelen , blinddoekje , en kruiwagen rijden !! Heel erg leuk hoor ! Met blinddoeken hadden we ons mackenzie geblinddoekt en zijn wij met zijn drieën verspreid gaan staan (in de buurt natuurlijk ) en moest ze ons komen zoeken ! Gemakkelijk zou je denken, maar toch niet hoor, ze was helemaal gedesoriënteerd (we hadden haar natuurlijk wat rondgedraaid vooraleer ze mocht beginnen) het was in ieder geval erg grappig en het is haar uiteindelijk gelukt om iedereen te vinden !

  Daarna hadden we nog een opdracht kruiwagen rijden en ons meisjes wilden dat met mama en papa doen, dus Alyssa wou met mij rijden en Mackenzie met papa . Uuuh dat ging dus niet zo goed!! Haha .. na een aantal pogingen hebben we het maar omgedraaid maar ons meisjes zijn geen goede kruiwagens hoor !! Maar met een hoop moeite en gelach zijn ze aan de eindmeet geraakt!!!


  We waren een beetje te zwaar denk ik !! haha

  Daarna nog even verder op zoek en had ze de schat eindelijk gevonden !! Joepie !!
  Het was weer een
  leuke tocht en ze was erg blij met haar schat(je). En we hebben ons geamuseerd
  dus dat is toch het belangrijkste hé!

  Ik was het al bijna vergeten maar voor het schat zoeken zijn we eerst nog iets anders gaan doen . Ons Mackenzie wilde graag gaan paardrijden voor haar verjaardag met heel ons gezinnetje. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk en had ik een afspraak gemaakt voor ons vieren. Er was wel een klein detail en dat was dat Wes nog nooit had paardgereden . Daarom was dan ook afgesproken om een toertje door het bos te stappen en Wes moest nog aan het touw om te kijken hoe hij het er vanaf zou brengen .

  Eerst moesten we uiteraard de paarden eerst borstelen en opzadelen en daarna zijn we vertrokken . Het was best een grappig zicht om Wes op een paard te zien maar hij deed het heel erg goed hoor . Halverwege moest hij al niet meer aan het touw dus dat was leuk . We hebben ook een aantal keren een klein drafje gedaan en ook dat ging goed en ons meisjes waren alle twee tevreden!! En het was weer een leuke ervaring voor Wes. haha


  borstelen en opzadelen

  ritje maken met zijn allen

  S middags had ik op aanvraag van de jarige lasagne gemaakt en een lekkere witte chocolademoussetaart gemaakt !! MMMmmmm smullen maar!  Het paste er net in hihi !!

  Voor de rest hebben we behalve het schat zoeken nog lekker gezelschapsspelletjes gedaan en als afsluiter nog lekker hotdogs gegeten buiten en WII mario party gespeeld !!

  Ik had vorige keer trouwens ook gezegd dat ze een nieuwe paardenkamer hadden gekregen en die was een paar dagen later ook af en ik moet zeggen dat ik het geslaagd vind !! Heel erg mooi !!


  Paarden paarden en nog eens paarden haha !!

  Nou dat was het dan weer even met al die feestjes en cadeautjes !! De portemonnee is leeg haha!!

  Ondertussen is ook de school weer goed van start en ons meisjes hebben het naar hun zin . Ze zitten nu op dezelfde school , wel een ander gebouw maar ze kunnen elkaar nu tijdens de speeltijd zien en dat vinden ze wel leuk. Ons Alyssa zit bij dezelfde juf als vorig jaar in de klas dus ze is weer tevreden want dat was een lieve juf en ook zit ze nu bij ons buurmeisje in de klas (die is blijven zitten) wat heel erg handig is ivm huiswerk en andere schoolzaken!

  Mackenzie heeft net als vorig jaar allemaal verschillende juffen en zit nog bij haar beste vriendin in de klas dus zij is ook tevreden en dan zijn wij het ook hé !

  Vorige vrijdag is Alyssa trouwens op school nog gevallen !ooohhh ! Ze was van bank naar bank aan het springen op de speelplaats en daar is het misgelopen en ze is op haar mond gevallen ! Het heeft hevig gebloed natuurlijk en haar lipje was helemaal dik en
  ook haar tand deed pijn en het tandvlees was ook wat bezeerd . Per toeval belde ik net met Mackenzie en die zat even bij Alyssa in de klas om haar te troosten en toen vertelde ze dus wat er was gebeurd . De juf heeft dan gezegd dat ik Alyssa vroeger mocht komen halen en best even naar de dokter reed om het te laten nakijken !! Ik kwam op school aan en ocharme haar lipje helemaal dik , zo
  zielig!! Even langs de dokter gereden en het viel nog mee. Ontsmetten en ijs er op en als de tand na t weekend nog zou los staan moesten we naar de tandarts. Gelukkig was dit niet het geval en is het allemaal goed genezen!!

  Even helemaal iets anders nu .
  Een paar weken geleden zijn we tevens nog een namiddagje pizza’s gaan maken bij Wendy en Rogier. Dat hadden we eigenlijk nog nooit gedaan en het was een leuke ervaring en een gezellige dag .

  Ons meisjes vonden het ook super leuk om hun eigen pizza te maken , deeg rollen saus en kaas enzv..er op doen !! en daarna mocht hij de oven in en dan smullen maar !!


  Rollen maar !!

  Sausje er op !!

  Klaar om op te eten !! mmmm !!

  Ik had als dessert nog een lekkere taart gebakken met slagroom en onze eigen perzikenconfituur ..heerlijk , al zeg ik het zelf !!

  Een lekker glaasje en een gezellige babbel erbij en meer moet dat niet zijn hé !! Ook de kindjes amuseerden zich goed met Saar (2,5 jarige dochter van Wendy en Rogier) en ze vonden het ook leuk om de paarden nog eens te kunnen zien .

  Zo zijn we zelf ook naar onze oude brood-pizza oven gaan kijken en hebben we getest of hij eigenlijk nog wel werkt , en ja hoor hij doet het perfect . We hebben geen pizza’s gemaakt maar gewoon even een vuurtje om te zien of de schouw nog in orde was . Het hok waar onze oven in staat moet nog helemaal worden opgelapt maar de oven gaan we zeker behouden zodat we straks met onze gasten ook pizza’s kunnen maken (en zelf ook natuurlijk )

  Ondertussen hebben we toch ook nog wel wat gewerkt hoor , en hebben we veel bezig geweest in de tuin .

  Het terras van het zwembad is dan eindelijk klaar !!! Jawel hoor !! Ook hebben we een plantenbak naast het zwembad gemaakt waar dan straks een tropische palmboom in mag staan , past wel bij het zwembad vind ik . De muurtjes van de plantenbak heb ik dan weer mooi geschilderd . Ook de aansluiting van het paadje naar het zwembad is ondertussen gemaakt nu enkel nog een klein beetje grond aanvullen rondom en gras zaaien of plantenbakken maken ??? (we zijn er nog niet uit) Ook de put is nu veilig gemaakt met een rooster erin en ook mooi geschilderd.


  Ons zwembad met terras volledig klaar !! EINDELIJK!!

  Hier zie je nog eens het zwembad en de plantenbak en ook onze put.

  De verlichting van het zwembad is ook helemaal in orde en s avonds kunnen de lampjes aan en kan je nog lekker zwemmen! Mooi hoor!!!

  Ook aan de kamer word volop gewerkt en Wes heeft al weer flink zijn best gedaan op het klaarmaken van de sleuven voor de waterleiding , breken enz. en daarna natuurlijk weer steenpuin wegrijden !!


  Sleuven maken

  Muur uitbreken

  Ons verhoogd terras hebben we omgetoverd naar een gezellig kampvuurhoekje waar we nu als het koud is een vuurtje maken en gezellig rond het vuur kunnen gaan zitten om even op te warmen !!


  Even testen !! En ja als je goed kijkt zie je ons Alyssa zitten achter de rook haha !!

  De druiven hebben we ook geoogst , Wes heeft ze allemaal geplukt , en ik heb de takjes eraf gedaan . (de eerste dag toch) en daarna kwam Wes mij natuurlijk ook helpen . Wes heeft er heel veel liefde en geduld in gestoken en momenteel staat er 35 liter wijn te gisten !! Hopelijk wordt hij goed van smaak en hebben we straks een lekker wijntje!!


  Onze wijn !! 30 liter in het blauwe vaatje en nog 5 l in de fles !!

  Daar ik al onze barbiespullen nog niet had verkocht en Wendy mij vertelde dat er hier in de buurt een marktje was waar je met tweedehandsspullen op mocht gaan staan vond ik dat een schitterend idee . Dus wij vorige zondag met een auto vol met Barbie en andere prulletjes geladen naar die markt ! Alles klaargezet (met hulp van ons meisjes ) en uiteindelijk hebben we toch best wat spulletjes verkocht en hadden we weer een centje verdient . helaas nog lang niet alles verkocht maar ik mocht bij de klomp (is een Nederlandse winkel in 2de handsspullen , waar de markt was) mijn barbiespullen komen neerzetten voor een klein prijsje , dus dat gaan we dan maar eens proberen !!

  %%%FOTO21%%%

  Oh ja voor ik t vergeet , ik heb een nieuwe kapper gevonden . Een hele goedkope !! Ik zal t even uitleggen . Ik stond na het douchen voor de spiegel en kreeg ineens het idee dat mijn tuil veel te lang was … Ik bel de kapper maar die is met vakantie !! verdorie !!! En ja als vrouw zijnde als dat in mijn hoofd zit dat moet dat ok gebeuren hé ..haha !! Daarom stelde Wes voor dat hij het wel zou knippen en ja hoor dat heeft hij gedaan !! En het is een echte kapper hoor haha !! Hij heeft dus de laatste maanden altijd mijn tuil geknipt (zelfs ook die van ons Mackenzie) en vorige week had ik dan ineens weer de ingeving dat mijn haar te lang werd dus ik vroeg of hij het aandurfde om een stuk eraf te knippen ? Tuurlijk durfde kapper Wes dat !! haha !! Ik had gezegd dat er best een goed stuk af mocht maar dat t nog op of net over mijn schouders moest hangen . Nou daar liep het dus even mis . Hij had één stuk geknipt en dat was korter dan verwacht … haha , ja dan de rest ook maar zo kort natuurlijk hé . Enfin hij heeft het dan helemaal geknipt en het is wat korter
  dan gepland maar ik ben er eigenlijk wel tevreden mee , het is weer eens even iets anders en het groeit weer wel bij dus zo heb ik dus een nieuwe goedkope kapper !!!

  Tot de volgende keer ,

  25-10-2012 om 11:40 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!