Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  10-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer in Portugal (deel 1)

  Hoi Iedereen ,

  Het is even geleden maar we hebben een leuke drukke periode achter de rug maar nu maken we even tijd om jullie weer op de hoogte te brengen !! Mmmm even denken waar moet ik beginnen ????

  Eerst en vooral willen we toch even zeggen dat het een geweldige zomer was en we hebben erg genoten samen met en van onze gasten !!

  We hebben er inmiddels een nieuwe hobby bij , nieuwe spelletjes leren kennen , nieuwe vrienden gemaakt en weer leuke plekjes bezocht tijdens de zomervakantie.

  Ik heb voor onze gasten (en ons meisjes) een speurtocht georganiseerd in ons dorpje en dat viel erg in de smaak !! Ze moesten allerlei opdrachtjes uitvoeren en peilen volgen natuurlijk !!

  S' avonds hebben we vaak genoten van een spelletje kaarten ,en hier hebben we een nieuw spel leren kennen namelijk "kingen" , erg leuk !!
  Ook heb ik de meisjes en (gast) vriendinnetjes helemaal opgemaakt en hebben ze mijn kleedjes en hakkeschoenen aangetrokken !! Ze waren klaar om naar het bal te gaan hoor !! echte madammen !!


  Uiteraard hebben we ook allemaal enorm genoten van ons zwembad !! Lekker verfrissend !! en een bezoek aan de plaatselijke markt hoorde er ook bij natuurlijk , samen met een gezellig terrasje .


  Ook Wes zijn broer (Nonkel Frank , Tante Cindy en nichtje Fleur ) is op bezoek geweest en helaas vloog de tijd weer veel te snel voorbij maar we hebben er wel enorm van genoten !!
  Zo zijn we de watervallen van Fraga de Pena gaan bezoeken en omdat t zo warm was wilde wel even verfrissen in het water van de waterval maar oei wat was dat koud !! Het was niet diep maar ooh zooo koud ! Toch hebben we stoer
  allemaal even in het water gewandeld en daarna weer lekker even opwarmen in het zonnetje !!

  De drie nichtjes samen !!

  Ook zijn we een dagje naar Coimbra geweest en hebben we een wandeling door de oude stad gemaakt om bij de prachtige  universiteit met zijn bibliotheek  te geraken hebben we een speciale lift genomen Om boven te geraken .Iedereen vond het wel leuk behalve ik weer natuurlijk (hoogtevrees)  Erg mooi maar bij temperaturen van 30°c ook erg vermoeiend !!

  de lift naar boven!!


  Ook zijn we met zijn allen naar de rivier geweest en hebben we lekker in het water gelopen !!

  Met zijn allen !!

  Ook hebben we sinds kort de pizzeria hier in Tabua ontdekt en ja hoor ze kennen ons al !! haha !! we zijn al bijna vaste klant hihi !!

  We hebben samen veeeel in het zwembad gezeten want Fleur en nonkel Frank zijn echte waterratten !!

  kunstjes en gekke sprongen !!

  Toen we s ' avonds in het donker nog even aan het zwemmen waren en ik na een verfrissende plons even naar de straat ging kijken zag ik vlakbij ons een bos brand !! Op ongeveer 100m van ons zagen we de vlammen omhoog schieten !! Even schrikken , snel de rest geroepen en na even nadenken besloten we om even de ramptoerist te gaan uithangen en even te gaan kijken en polsen hoe de stand van zaken was .
  Het was toch best een stevig brandje en al snel stonden er 8 brandweerwagens en stonden ze volop te blussen . We hebben even staan kijken en zagen dat ze het best onder controle hadden , het vuur breidde een beetje uit maar niet heel erg (en ook niet naar onze kant) dus zijn we uiteindelijk maar terug naar huis gegaan en van daaruit zagen we ook dat het al veel minder was . Maar toch wel even spannend zoiets van dichtbij mee te maken !!

  Momenteel zijn er trouwens ook weer erg veel branden hier in Portugal en ziet het er buiten uit alsof het gaat regen , het ziet er bewolkt uit maar het zijn geen wolken maar het is rook !! Ook hebben we hier nu een lekker rookgeurtje en dwarrelt er overal as in het rond !! Gelukkig zijn er behalve dat ene kleintje nog niet echt bij ons in de buurt geweest maar we hopen dat ze snel geblust zijn !! Ook hebben we die week een zwaar onweer gehad . Ons meisjes waren net een nachtje gaan slapen in het appartement bij hun nichtje
  op de kamer ! We werden s nachts wakker van enorme donderlappen en felle regen !! Ik was natuurlijk meteen ongerust voor ons meisjes (vooral ons Alyssa) want ze zijn bang bij zo een zwaar onweer !!( door de bergen klinkt de donder hier altijd wel heel fel ) Ik durfde niet goed te gaan kijken want wie weet hadden ze het niet gehoord en sliepen ze nog en ik wilde ze al zeker niet wakker maken dus maar hopen dat t goed ging beneden !! Het heeft nog een poosje stevig geklapperd, geflitst en geregend en natuurlijk is ook de elektriciteit uitgevallen maar daarna werd t gelukkig minder . Toen ik s morgens bij het ontbijt vroeg hoe de nacht was gelopen kreeg ik te horen dat ze toch ook allemaal waren wakker geworden maar Tante Cindy had ze gerust kunnen stellen en ons Alyssa was even bij Mackenzie in bed gekropen haha !!Dank je wel tante Cindy !! Dus het viel toch nog mee dan !! Dus ze hebben op hun vakantie best wat meegemaakt !! Live brand gezien , zwaar onweer gekregen , temperaturen van 35°C , .. Maar ach dan hebben ze dat ook weer eens meegemaakt hé !!

  Nadat Wes zijn broer weer vertrokken was hadden we ons eerste optreden met de dans en balletles !!
  S ‘morgens eerst oefenen en s avonds was het optreden . We hadden ons helemaal opgemaakt en we waren glitterende sterren !!
  Het optreden was goed verlopen en we hebben er zelf ook van genoten !! Een paar weken later zijn we nog twee keer gaan optreden !!


  Spaanse dans

  Buikdans

  Ballet !!

  Ook zijn we nog op bezoek geweest bij onze Belgische vrienden hier in Portugal en het was weer super gezellig ! De kindjes hebben lekker gezwommen en gespeeld met de drie dochters en wij hebben lekker gebabbeld !! We hebben tevens ook lekker gebarbecued en er was een lekker Portugees dessert voorzien !! Helaas vloog te tijd weer voorbij en was het weer veel te snel tijd om naar huis te gaan !! Maar we gaan het zeker nog eens overdoen hoor !!

  Dan zijn we ook nog naar de jaarlijkse dierenmarkt geweest bij ons in het dorp en ons meisjes konden niet wachten want er waren paarden !! We zijn zowat 20 keer naar alle paarden gaan kijken en ze hebben er ook mogen opzitten !! Leuk leuk leuk !!


  Een weekje later moest Wes zelf nog een keertje terug naar België en deze keer omdat het vakantie was mocht één van ons meisjes mee . Niet alle twee want dan zou ik hier helemaal alleen zijn en dat leek me toch niet zo leuk !! Ze hadden vrij snel beslist dat het ons Mackenzie zou worden die mee zou gaan . Natuurlijk hebben we het eerst even besproken met mijn ouders maar die waren direct enthousiast !! Dus zo gezegd zo gedaan !! Mijn "kleine meid " ging een weekje mee naar België !! Toen ze moest vertrekken had ik toch al wel een beetje spijt dat ik het had voorgesteld maar ja ik wist dat ze er van ging genieten dus ja ! Ons Alyssa en ik hadden een weekje met zijn tweetjes . We hebben samen gezwommen , met Falco gaan wandelen ( het gaat trouwens heel goed met onze Falco , hij begint al wat beter te luisteren en stilletjes aan krijgt hij de commando’s zoals zit en pootje,..onder de knie ) , samen tv gekeken en helaas ook veel gewerkt !! Er moest nog een heleboel gebeuren want onze volgende gasten zouden arriveren kort nadat Wes en ons Mackenzie terugkwamen . Dus hadden we nog best wat werk . Appartement mooi maken , lakens wassen en strijken , tuin netjes maken , enzv .... Maar we hebben toch nog tijd gehad om samen leuke dingen te doen . Zo had ik voor ons Alyssa een paardrijles gepland (het was geen paardrijden in de zomer ) en ben ik als verrassing ook een keertje mee gaan rijden . Dat vond ze natuurlijk super leuk !! Ook heeft ze heel de week bij mama mogen slapen en hebben we s avonds in bed nog gezellig samen op de nintendo gespeeld en hebben we samen cakejes gebakken en hebben we er aan de buren wat gaan uitdelen dus die waren ook weer blij !!


  Ze heeft ze zelf versierd !!

  Toen Wes en ons Mackenzie terugkwamen van België heb ik ze zowat plat geknuffeld haha !!Ons Mackenzie had er enorm van genoten , lekker veel aandacht van moeke !! samen shoppen , koffietje gaan drinken , wafel  gaan eten mmm !! En natuurlijk nog een hoop andere leuke dingen . Dus ma en pa weer eens bedankt voor de goede zorgen !! Wat ze ook erg leuk vond was dat ze haar beste vriendinnetje Carolien nog eens terug kon zien !! Ze had een leuke week gehad maar was toch ook we weer bij terug thuis te zijn !! Vertrokken met bijna lege koffers en aangekomen met propvolle koffers met leuke cadeautjes van moeke en vovo !! Dus ons Alyssa was ook weer blij natuurlijk !! haha !! Daarna meteen weer aan de slag om de laatste dingen in orde te brengen vooraleer onze volgende gasten arriveerden !!


  Voor het vervolg , lees blog : zomer in Portugal (deel 2)
  10-09-2012 om 23:14 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer in Portugal (deel 2)

  Ik heb meermaals geprobeerd mijn blog er in één keer op te krijgen maar na de zoveelste mislukking heb ik maar beslist om hem in twee keer erop te zetten vandaar hier dus zomer deel 2,  Een paar dagen later waren onze nieuwe gasten gearriveerd en was t weer een lekker gezellige drukte !! Ze waren met zes (Ivar , Wendy en hun kindjes Jens en Tibo en kleine Lize en ook de Oma was van de partij ) Ook hen hebben we meegenomen naar de markt om kip te eten , de watervallen te bekijken ,wandelen terrasje doen, ...


  Wandelen in ons mooie dorpje

  Terrasje doen na een wandeling

  Bij ons laatste dansoptreden zijn onze gasten ook mee gaan kijken en hebben we nadien nog gezellig wat gegeten op het feest ! Zo hadden ze ineens ook een typisch Portugees festivalletje gezien .

  Zij hebben ons trouwens ook een nieuwe hobby leren kennen , meer bepaald geocashen . Ik had er nog nooit van gehoord maar in t kort gezegd is het eigenlijk "schatten" zoeken met een wandel gps . Bijna in elk dorpje in de buurt vind je er wel een aantal ook in Pinheiro de Coja en toen ze een keertje gingen geocashen zijn we dan eens mee geweest . Het is dus de bedoeling coördinaten in te geven (die je vind op het internet) en deze lijden je dan naar de "schat"
  Je hebt kleine , heel kleine , gewone en grote schatten en soms zijn ze gemakkelijk verstopt en soms heel moeilijk ! De bedoeling is dus dat je de schat zoekt , in het boekje in de schat meld dat je ze gevonden hebt en ze dan weer terug te stoppen (soms zitten er kleine prulletjes in waar je dan iets van mag meenemen en er zelf ook iets kan instoppen ) het gaat dus niet echt om de schat maar om het vinden er van !! Enfin dat is het zo in het kort uitgelegd !! Na een paar keer met hen te zijn mee geweest hadden we besloten om zelf ook een wandel gps aan te schaffen . Zo kunnen we ook zelf wandelingen uitstippelen voor onze gasten en natuurlijk ook geocashen !! Door te zoeken naar de schatten kom je vaak ook op leuke plaatsen die je anders niet zou zien of vinden . Dus vaak als we nu ergens naar toe gaan nemen we ook de gps mee en als we tijd en zin hebben gaan we even zoeken naar een schat !! Zo hebben we al midden in de bossen gezeten en zaten we er 25m vandaan maar wel op de verkeerde hoogte !! dat is dus een probleem dat je hier in Portugal ook kan tegenkomen natuurlijk !!
  Zo waren we ook een keertje s avonds bij het schemer nog gaan schatzoeken met onze gasten en op een bepaald moment moesten we ergens het bos in . We hebben dan de wagen aan de kant gezet en zijn verder gewandeld door het bos !! Ons meisjes vonden het wel eng zo in het donker het bos in !! Toen we in de buurt kwamen .. zijn we op een huis gelopen waar grote waakhonden zaten die enorm begonnen te blaffen wat alles nog veel enger maakte natuurlijk dus hebben we maar besloten om terug te keren !! Ok ik moet eerlijk toe geven ik vond het zelf ook wel een beetje eng hoor .. haha


  Geocashen / schatzoeken

  We hebben trouwens een paar uurtjes op baby Lize mogen passen !! Ons meisjes en ik vonden dat fantastisch leuk !! Ik heb zelf haast niets kunnen doen want ons meisjes wilden alles doen haha !! Ze hebben haar groentepap gegeven en met haar gespeeld en ik heb ze dan uiteindelijk moe maar voldaan in haar bedje gelegd !! Zalig nog even zo een baby’tje !!

  babysit nodig ? Ons meisjes staan paraat hoor hihi !!

  S avonds hebben we ook vaak een spelletje gespeeld zoals "pitjesbakken" of uno !! altijd leuk !! (ik kon alleen niet zo goed winnen )
  Ook zijn we met zijn alle een keertje gaan picknicken bij de rivier . Ik had een paar dagen voorheen op de markt een mooie picknickmand gezien en daar was ik a zo lang naar op zoek en die heb ik dan gekregen van mijn ventje als voorschot op mijn verjaardag hihi !!
  Enfin , we zijn dus bij de bakker vanalle lekkers gaan halen waaronder ook 2 taarten ( ik wilde alvast trakteren voor mijn verjaardag) en zijn we naar de rivier gereden waar de dan lekker gesmuld hebben van de taart en andere lekkers !De kindjes hebben ook gezwommen en wij hebben nog een cash gaan zoeken die daar ergens verstopt lag !! Dus weer een mooie namiddag gevuld .


  picknicken en taart eten

  spelen op een oude surfplank

  Ook zijn we met onze gasten gezellig de plaatselijke marktjes gaan bezoeken en hebben ze op het eind van hun vakantie als dank ons twee fruitboompjes laten kiezen !! We hebben uiteindelijk een clemantineboompje en een ...gekozen !! We zijn er erg blij mee en ze hebben al een leuk plaatsje gekregen in onze tuin !! We zullen er goed voor zorgen !!


  Dank je wel !!

  Ook hebben ze op de laatste dag een geocash in onze tuin gemaakt voor ons meisjes omdat ze bijna jarig waren !! Ze moesten dan envelopjes gaan zoeken in onze tuin die ze dan telkens doorstuurde naar een volgend punt om zo uiteindelijk bij de " schat "te komen ! In de schat zaten dan lekkere snoepjes en een cadeautje voor ons meisjes !! Super lief van onze gasten toch !! Na twee weken met onze gasten was het voor hen helaas ook weer tijd om huiswaarts te keren maar we hebben elkaar in die twee weken goed leren kennen en zijn inmiddels ook vrienden geworden !


  Ons meisjes die hun verjaardagscash aan het zoeken zijn die Ivar , Wendy en Maria hebben gemaakt !! leuk leuk !!


  Nadat onze laatste gasten vertrokken waren was het weer even wennen aan de stilte hier !! Stilletjes aan zijn we weer terug in ons ritme aan het rollen en gaat alles weer zowat zijn gangetje !!

  We hebben pas nog onze verjaardagen gevierd ! Eerst die van mij (ggrr weer een jaartje ouder hihi ) en voor mijn verjaardag mocht ik gaan shoppen en iets leuks uitkiezen !! Ik heb uiteindelijk een mooi kastje gekozen dat ik altijd al graag wilde maar niet echt nodig had natuurlijk ..hihi maar nu kreeg ik het dan toch !!

  Ons Alyssa haar verjaardag was zondag en voor haar verjaardag hebben we eerst gaan wandelen in het dorp !! Wes en ik hadden zelf een cash gemaakt voor ons Alyssa zodat ze uiteindelijk zo haar cadeautje kon vinden !! Zo vertrokken we hier thuis en zijn we richting bos gegaan waar ze dan haar eerste envelopje moest zoeken waar dan een raadseltje opstond en zo kon ze dan weer de volgende coördinaten verkrijgen . Er zaten ook opdrachten in zoals ons meisjes moesten op onze rug en dan racen !! ( Alyssa op mijn rug en Mackenzie op die van Wes en Alyssa en ik zijn natuurlijk gewonnen !! haha !!


  Klaar om te vertrekken

  Klaar....Start !!!

  En zoeken maar

  De schat gevonden Joepie !!

  Na zes tussenstops kwam ze dan uiteindelijk bij de laatste uit waar dus de schat verstopt was !! Het waren maar een paar kleine spulletjes maar ze vond het toch allemaal erg leuk en het is ook een originele manier om een cadeautje te geven vind ik !! Daarna zijn we naar Aveiro (zee) gereden

  Onderweg naar de zee , wat een drukte !! hihi
  Daar hebben we een andere speelgoedwinkel gevonden dan de gene waar we normaal naar toe gaan (en waar ze eigenlijk zowat niets hebben) !! Dus ons Alyssa was in haar nopjes !! Ook ons Mackenzie mocht alvast iets uitkiezen voor haar verjaardag en alle twee hebben ze weeral Playmobil gekozen !! we hebben ondertussen al zoooo veel dat we zelf een winkel kunnen beginnen !! Na de speelgoedwinkel zijn we bij de Macdonalds gaan eten en daarna zijn we nog gaan minigolven !!


  Minigolven
  Daarna huiswaarts gereden en nog serradouro gegeten (Portugees dessert )

  dessert en een cadeautje uit de schat !! Hier (rechts) zie je trouwens ook mijn nieuwe kastje dat ik gekregen heb voor mijn verjaardag hihi

  Uh nog 1,5u bezig geweest met het in elkaar zetten van de nieuwe Playmobil ppffff en toen was het al 21u30 !! Ja ik kon nu toch moeilijk zeggen ; alles staat in elkaar nu is het bedtijd dus heb ik ze nog maar even laten spelen en uiteindelijk lagen ze tegen 23u in hun bedjes !! Maar ach t is nog vakantie dus nu kan het nog hé !! Waarschijnlijk zal de school hier 14 september terug van start gaan maar we zijn nog niet zeker !! Ze gaan dit jaar alle twee naar dezelfde school (op de zelfde plaatst) maar nog wel in een ander gebouw . Ze zullen elkaar wel kunnen zien tijdens de speeltijden (als die samen vallen ) dus dat vind ons Alyssa al wel leuk . Ons meisjes zien het trouwens alle twee best zitten om weer naar school te gaan dus dat vind ik al positief !!

  Maar nu nog even geen school , ook ons Mackenzie haar verjaardag komt er zij heeft gekozen om met zijn vieren een ritje te gaan maken in het bos te paard (onder begeleiding wel te verstaan ) Ik ben eens benieuwd want Wes heeft nog nooit op een paard gezeten ..hihi !!

  Ons meisjes krijgen trouwens dit jaar nog een extra verjaardagscadeau waar ze momenteel aan bezig zijn !! Ze waren volop aan het "zeuren" dat ze graag hun kamer eens wilden vernieuwen , ander kleurtje ,... en uiteindelijk hebben we hier in Portugal iemand gevonden die een mooie muurschildering van een paardenstal en wei komt schilderen op hun kamers !! Daar waren ons meisjes natuurlijk super blij mee !!
  Gisteren is hij komen tekenen en vandaag is hij al begonnen met schilderen !! Foto's zijn voor de volgende keer want het zal nog wel een paar dagen duren aleer de twee kamers klaar zijn !! Maar het beetje dat we nu al zien is gewoonweg prachtig !!! Hij kan er wat van hoor !!

  Voor ik het vergeet te vermelden . Met al die Playmobil die ze nu hebben is onze speelkamer zowat te klein aan het worden en heb ik ons meisjes een keertje aan het werk gezet om te sorteren !! Nu ze wat ouder zijn spelen ze niet meer met de barbies en daar hebben we een heleboel spullen van .

  Dus ben je geïnteresseerd of ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn stuur even een mailtje . Omdat het zo veel is en zo veel geld heeft gekost willen we er nog een klein beetje geld voor vragen maar we geven het weg aan spotprijzen hoor . We hebben onder andere barbies ,baby’s ,kleren , koetsen , paarden ,auto , vliegtuig , mobilhome , …. Ik heb een lijst met foto’s en prijzen dus die kan ik doorsturen indien je interesse moest hebben !!

  Even naar onze dierentuin nu . We hebben ondertussen twee nieuwe dwergkonijntjes gekregen en ook de cavia's zorgen volop voor uitbereiding !! Ook hebben we weer een nieuw vogeltje (parkiet ) en een kuikentje erbij !! dus het gaat goed met onze dierentuin !! haha

  Enkel een paar weken geleden was het even paniek want ons meisjes waren in het buitenhok (dat helemaal overspannen is met draad ) de konijntjes aan het aaien en het poortje was niet goed dicht ( ging niet meer goed dicht ) en onze Falco is in het buitenhok geraakt waar al onze dieren zaten !! Er zit zeker ook jachthond in onze Falco en hij ging dus achter alles aan !! We hoorden ons meisjes gillen en roepen in paniek en zijn meteen naar hen toegerend maar hij had inmiddels één cavia gepakt !! ik heb zijn mond opengewrongen en hij heeft het beestje losgelaten maar helaas heeft hij terug te pakken gekregen , daarna weer wel terug losgekregen maar het was helaas te laat voor het diertje !! Gelukkig zijn er geen andere dieren gewond geraakt en we hebben er meteen voor gezorgd dat het poortje terug goed dicht ging !! We hadden ook pech omdat ons meisjes de konijntjes wilden pakken en aaien hadden ze even de binnenhokken afgesloten en konden de diertjes ook niet naar binnen vluchten toen onze Falco in het hok was geglipt !! Maar al bij al is het nog redelijk afgelopen !! Ons meisjes waren wel helemaal in paniek en waren verdrietig en boos op onze Falco maar we hebben hen uitgelegd dat het natuurlijk de aard van het beestje is en na een paar uurtjes hadden ze hem het wel vergeven !! hihi !!
  Inmiddels knuffelen ze hem weer helemaal plat hoor !!

  Ook ben ik de afgelopen week volop bezig geweest met confituur maken . We hadden nog veel perziken in de boom hangen die eigenlijk zeker rijp genoeg waren dus heb ik daar confituur van gemaakt mmmmm lekker !! Ook zijn we het bos weer ingetrokken en hebben we braambessen geplukt en ook daar heb ik heerlijke gelei van gemaakt dus mijn berging staat weer lekker gevuld met confituur !!


  Ook hebben we een mountainbike bijgekocht zodat we nu allemaal een fiets hebben met versnellingen en zijn we al een aantal keer gaan fietsen !! Pas op versnellingen of niet het blijft zwaar hoor het klimmen !! Heen is moeilijk en terug is erg leuk !! Je hebt wel goeie remmen nodig haha Maar ons meisjes vinden het zo leuk om af en toe even te gaan fietsen dus nu kunnen we dat weer !!

  Veel werken hebben we de afgelopen twee maanden niet gedaan want daar hebben we niet zo veel tijd voor gehad !! Het terras rond het zwembad is nog niet volledig af maar wel bijna hoor !! en nu is Wes weer terug bezig met de werken . Maar afgelopen week heeft hij vooral bezig geweest met het tassen van hout in ons houthok !! Ze hebben zo wat 30m³ geleverd en dat moest allemaal in ons houthok worden getast !! maar hij is eindelijk klaar nu !! We zijn klaar voor de winter !! maar hij mag nog even wegblijven hoor . hihi !!
  We hebben trouwens momenteel nog temperaturen van 30°C !! dus nog steeds lekker enkel hebben we nu de laatste dagen een stevig windje wat ook de reden is van de vele bosbranden de laatste dagen !!

  Nu de laatste dingen buiten afwerken en daarna kunnen we aan de kamer beginnen !!

  Terwijl ik dit aan het schrijven ben zie ik een grote rookwolk vanuit ons terras die best dichtbij lijkt te zijn !! Hopelijk krijgen ze hem snel onder controle !!!

  Na meer 4 dagen geen internet te hebben door de brand van uh donderdag kan ik mijn blog eindelijk op het internet zetten !! Het was nog een grote brand geworden , we zijn even gaan kijken en het bleek aan de rand van ons buurdorpje te zijn !! We hebben veel blusvliegtuigen en helikopters gezien en ook enorme vlammen !! s avonds zagen we een oranje gloed en was de brand nog erger geworden !! Om een idee te geven over de grote van de brand , er waren 77 voertuigen ongeveer 300 brandweermannen , 6 blusvliegtuigen en nog enkele helikopters . We zijn uiteindelijk gaan slapen toen het nog fel branden en de ene brandweer na de andere voorbij stormde maar deze morgen was de brand gelukkig geblust !! Wel hangt alles onder het as en rook alles naar rook … dus kunnen we lekker gaan poetsen ..hihi . Maar gelukkig is het onder controle dat is het belangrijkste !!  Zo dat was het weer even in het kort verteld ,

  Groetjes

  10-09-2012 om 23:00 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:blog portugal , blog emigreren , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , vakantie bij belgen , bij belgen op vakantie, vakantie bij belgen inportugal ,
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!