Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  13-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg bouw zwembad en op bezoek in Belgie .

  Hoi Iedereen ,

  Het is weer een tijdje geleden maar we zijn de afgelopen maand dan ook lekker druk bezig geweest .

  Wes heeft natuurlijk volop verder gewerkt aan het zwembad en jawel al die zware betonblokken zijn naar achter gereden ( 12 door mij en de rest heeft Wes gedaan ..hihi ) 

  Het zwembad is helemaal gemetst inclusief de trap en voorzien van de nodige lampen en spuitkoppen enzv .. En het is helemaal bezet . Ook de buitenkant is bezet . Het ziet er al heel erg goed uit hoor !! Ze zijn deze week ook de profielen voor de liner komen plaatsen en nu kan Wes de boordstenen leggen , daarna de liner erin en dan het terras nog !!! Maar zover zijn we nog niet !! Nog een beetje geduld oefenen . Maar we zitten goed op schema !! 

  Metsen

  Bezetten

  Klaar met bezetten

  Profielen voor de liner geplaatst .

  Ons Mackenzie heeft de laatste tijd veel interesse in koken en heeft mij dan de afgelopen weken ook veel geassisteerd . Zo heeft ze (onder mijn toezicht) spaghetti gemaakt , fruitsalade , pudding , soep , … Ons Alyssa heeft af en toe ook meegeholpen hoor . Maar het leukste van al vonden ze het bakken van hun eigen taart !! Dit hebben ze dan ook helemaal alleen gedaan (Ik heb hen een recept gegeven en natuurlijk mee in het oog gehouden ) en ze hebben dat heel goed gedaan kijk zelf maar : 

  Taart maken

  Taart opeten natuurlijk !!

  We hebben ook volop in de tuin bezig geweest en hebben al kunnen genieten van zomerse temperaturen van 25°C !! Heerlijk !! De plantenbakken zijn weer proper gezet en het gras is weer afgedaan , het ziet er weer netjes uit . Ook ons meisjes helpen vaak buiten . Zo helpen ze vaak met het verschonen van het kippen en caviahok en ze vinden het ook fijn alle drinkenbakjes van de dieren proper te maken (lekker met water spelen natuurlijk) .

  Ook hebben ze helpen schilderen . Rond het terras van de bar hebben we een muurtje gezet en bezet en dat moest nog geschilderd worden en daar hebben ze goed mee geholpen . Ok heel het terras was wat onder gespetterd met verf alsook hun gezichtjes en handjes     maar ze hebben er wel plezier van gehad en nadien zijn ze de douche ingesprongen en alles was weer proper !!

  Schilderen maar !! 

  Daarna zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen van onze reis naar België . Afspraken maken , iemand zoeken die de beestjes kon eten geven , inkopen doen , inpakken , wassen , poetsen enzv …

  En daarna was het dan eindelijk zover , het was paasvakantie en op Zaterdagmorgen zijn we met de auto vertrokken richting België !!

  Zondag arriveerden we in België en mijn ouders (waar we verbleven) stonden ons al op te wachten . We werden uiteraard vol enthousiasme ontvangen en ze genoten er van de kindjes nog eens te knuffelen !! Daarna zijn we even op bezoek geweest bij mijn grootouders waar ook een deel van de rest van de familie was !! Het was weer erg leuk iedereen nog eens terug te zien !! Dan tegen de avond zijn we uiteraard naar de frituur gereden (mmmmm) en hebben we extra genoten van heerlijke frietjes van de frituur !! Hihi !! 

  We verbleven ongeveer twee weken in België . Wes ging werken en ik en de kids hadden vakantie !!  We hebben dan ook super genoten en hebben heel wat bezoekjes afgelegd . De kindjes zijn ook gaan spelen bij vriendinnetjes van hun school in België vroeger en hebben daar dan ook ontzetten van genoten .

  Ook ik ben bij vrienden op bezoek geweest . Zo ben ik natuurlijk op bezoek geweest bij mijn beste vriendin en hebben we weer heerlijk bijgekletst !! Het was weer net als van te voren . Ook ben ik op babybezoek geweest bij mijn nichtje want die is ondertussen bevallen van een prachtige zoon Tim !! 

  Op bezoek bij Nonkel Frank en Tante Cindy !!

  Op bezoek bij Bomma en Bompa 

  Uiteraard ben ik ook vaak met mijn moeder op stap geweest en hebben we samen vééééél gaan shoppen .  Dit winkeltje nog eens binnen en daar nog eens kijken en hier en daar ,… het was weer de moeite . Ook ben ik met ons Alyssa een toertje gaan fietsen , dat vonden we nog wel eens leuk en zijn we een ijsje gaan eten maar dat was ons niet zo goed bevallen !!  Nu weten we heus wel dat bepaalde dingen in België duurder zijn als hier bij ons in Portugal maar soms viel ik toch omver van sommige prijzen hoor zoals vb. dat ijsje . Ons Alyssa wilde erg graag een ijsje eten dus gingen wij op zoek . We vonden een plaats waar je ijs kon eten en ik zag ook mokka ijs staan op de menukaart en dat vind ze erg lekker (en kan je in Portugal niet krijgen , tenzij ik het zelf maak ) enfin we gingen zitten en vroegen naar mokka ijs maar die was op !! Grrr dan maar vanille hé .

  Ik vroeg dan voor ieders twee bolletjes met chocoladesaus en slagroom . En dat kregen we dan ook mooi gepresenteerd , we hebben er lekker van gesmuld maar het was veel te veel , het waren twee reuzebollen !! Toen ik dan de rekening vroeg moesten we 21 € betalen dus dit wil zeggen 10,50 € per ijsje ppffff  nou dat vond ik toch schandalig veel hoor !! Ik had van te voren niet naar de prijzen gekeken (stom van mij) en ik wist ook wel dat ik met 10 € niet zou toekomen maar 21 € !!!!!!!!  Enfin dat weten we dan ook weer !!

  Zo ben ik nog van meer prijzen geschrokken hoor en hoewel we wel weten dat sommige dingen duurder zijn schrokken we toch steeds weer . Zo kost een brood 2€ en bij ons maar 0,90 € een sandwich of pistolet kost ook al 0,45 € per stuk en bij ons maar 0,12 € dus als ik hier bij de bakker wat ga halen kan ik meestal met wat rammelgeld betalen maar dat is dus in België niet het geval !! Haha maar ach het heeft allemaal weer lekker gesmaakt hoor !! 

   

  Ook zijn we inkopen gaan doen in Nederland , er waren een aantal voedingswaren die ik wilde meenemen omdat je ze hier niet kan krijgen en zijn we naar Jumbo geweest ! Ons meisjes vonden deze winkel gewoonweg fantastisch leuk !! Haha En dit was omdat je daar zelf een scanner krijgt waar je dan tijdens het winkelen zelf je gekozen product scant en in je mandje legt !! En dat vonden ons meisjes natuurlijk leuk !! Het liefst hadden ze heel de winkel leeg gekocht !! 

  Ook zijn we in het weekend met zijn alle gaan ontbijten !! Mijn ouders , mijn broer ( zijn vriendin was er niet bij want die was ziek) , de kindjes en Wes en ik . Dat was ook weer erg gezellig en uiteraard ook heel erg lekker !! We hebben dan ook weer lekker gesmuld tot onze buikje vol zaten !! 

  Dan zijn we ook nog op bezoek geweest bij vrienden die vorige zomer bij ons op vakantie geweest zijn en wij hadden beloofd op bezoek te komen als we eens in België waren dus hebben we dat ook gedaan . Het klikte weer direct met hun dochters en ze waren weer blij elkaar te zien . Ook wijzelf hebben er van genoten en weer heerlijk bij gebabbeld en we zijn lekker verwend met gebakjes en ander lekkernij !!

   

  De kindjes zijn ook weer lekker verwend door moeke en vava !! Zo hebben ze weer heel wat speelgoedjes gekregen , zowat het eerste dat we gedaan hebben was naar de speelgoedwinkel gaan !! Haha ! , voor de rest hebben ze nog boekjes en het nodige snoepgoed gekregen en een hele portie aandacht en liefde natuurlijk !! Geweldig om te zien hoe ze er weer allemaal van genoten hebben !! Samen lekker gezellig voor de tv , het kippenhok verschonen met vava , naar de winkel wandelen met moeke , … Van nonkel Kurt (Peter Alyssa ) heeft ons Alyssa ook nog een nieuwe Nintendo 3DS gekregen en dat vond ze echt wel fantastisch !! Daar vroegen ze al erg lang naar maar die kregen ze van mij niet wegens te duur !! Maar Nonkel Kurt was weer zo lief en heeft ze dat wel gegeven !!  Ook ons Mackenzie heeft er dan eentje gekregen van Moeke en vava !!  Wat hadden ze weer geluk seg !! 

  We zijn in totaal wel vier keer naar de frituur geweest in die twee weken dus we hebben onze nodige portie frietjes weer gehad !! Haha !! Ze hebben in ieder geval gesmaakt !! Mmmm ik krijg er weeral zin in ..hihi !!

  We hebben ook nog eens van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens een familiefoto te laten maken zo zijn we weer helemaal geüpdate !! Hihi 


  Mijn ouders , Mijn broer en vriendin en ons gezinnetje !!

  Helaas zijn de twee weken weer voorbij gevlogen en was het weer snel tijd om naar huis te vertrekken . We zijn in ieder geval allemaal weer flink verwend geweest door mijn ouders en het was erg leuk en gezellig geweest !! Thanks !!! 

  Maar na twee weken waren we toch ook weer wel benieuwd hoe het met onze beestenboel ging en hoe de tuin er weer uit zag enz. …

  Na een ritje in een volgepropte auto kwamen we dan eindelijk weer thuis !! Wat deed het weer goed om al onze beestjes te zien en ook de tuin was weer wat veranderd . Voor we vertrokken stonden er een heleboel fruitbomen in bloei en nu hebben ze bijna allemaal blad gekregen en ziet alles weer groen . Ook het gras en het onkruid had zijn best gedaan want het had terwijl we wegwaren toch een beetje geregend (het was nodig) !!

  De kindjes genoten er ook weer van om thuis te zijn en konden weer met hun “oude” en nieuwe speelgoedjes spelen !! Maar toch misten ze moeke en vava ook wel . Het liefst willen ze hier wonen maar dan samen met moeke en vava en hun vriendjes van België en de frituur er nog bij en oh ja de speelgoedwinkel ook nog !! ..haha !! 

  Dan na een goed nachtje slapen was het Pasen en ons meisjes vinden het nog steeds leuk om eitjes te gaan rapen in de tuin dus hebben wij de paashaas even aan het werk gezet !! En eitjes rapen maar !! 

  Na een paar dagen rustig aan zijn we weer stilletjes in ons ritme gebold en gaat alles weer zijn gangetje .

  De kindjes hadden ook nog een paar dagen verlof en moesten Woensdag pas terug naar school . Zo konden ze thuis nog even genieten en helaas ook nog huiswerk maken want dat hadden we niet meegenomen !! Het was voor alle twee nog best wat maar dat wisten we en hadden we dan ook zo afgesproken . Maar ik heb ze wel geholpen hoor !! We hebben samen sommetjes gemaakt , mee gekopieerd enzv …

  Op Dinsdagavond kwam Wes ineens boven met een vogeltje in zijn hand ! Hij had een mereltje gered van ons Lili ( één van onze katten) ! Wes had gezien dat ze een vogeltje had gevangen en is gaan kijken , toen hij zag dat het vogeltje met zijn bekje open naar eten vroeg aan de kat vond hij het zo zielig en heeft hij het gered en mee naar boven genomen. Het is nog een kleintje en het eet natuurlijk geen gewone zaadjes , dus wij in de tuin gaan spitten om pieren te vangen !! En zo zijn wij dus nu al dagen ons Mereltje aan het eten geven . We hebben ondertussen ook iets anders gevonden bij de dierenwinkel om hem te voeren en tot nu toe gaat het nog steeds goed . Hij is nog wel jong dus er blijft risico maar laat ons hopen dat hij het haalt !! We doen in ieder geval ons best !! 


  Mereltje

   

  Groetjes 

  13-04-2012 om 18:10 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!