Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  05-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hoi Bloggertjes ,

  Ondertussen is het ook hier in Portugal herfst geworden . Nog niet zo lang want tot twee weken geleden hadden we nog temperaturen tussen de 25°C en 30°C !! We hebben echt een lange nazomer gehad ! We hebben er dan ook nog lekker van genoten en zijn nu klaar voor de herfst !! Weer gezellig de kachel aan , hoewel het nog niet zo koud is hoor . Maar s morgens en s avonds word het toch al een pak frisser . We hebben nu te maken met temperaturen rond de 16°C à 20°C , dus dat valt nog wel mee . 

  Enfin de kachels zijn weer gepoetst , het hok zit vol met hout en de kaarsjes gaan s avonds weer aan om het lekker gezellig te maken !

  Nu het uur verzet is naar winteruur word het ook weer vroeger donker . Ons meisjes komen nu van ‘t school aan in het donker , maar dat vinden ze niet erg hoor , dat vinden ze net leuk !!

  Bij Alyssa gaat het ondertussen al wat beter op school !! Gelukkig !! Ze gaat nog niet super graag maar ze huilt niet meer !! Ze heeft ook al veel vriendinnetjes op school en ze vind het fantastisch om de slimste te zijn bij de Engelse les !! Ook als ze zich goed gedragen krijgen ze soms een snoepje van de juf en de aller flinkste krijgt er wat meer , en jawel hoor mijn kleine meid heeft al veel keer de meeste snoepjes gekregen dus we zijn wel erg fier op haar !! Ook verteld ze dat bijna alle jongens van de klas verliefd op haar zijn ..hihi !! Dus met andere woorden het gaat wel goed !!

  Ook bij Mackenzie gaat het nog steeds goed !  Ze kan goed mee en haar punten zijn goed !! Ze gaat vanaf deze week bijlessen volgen voor de taal . Niet dat dit echt moest (in mijn ogen toch zeker niet ) maar het is vooral voor haar vocabulaire uit te breiden ! Er zijn toch soms nog een aantal woordjes die ze niet kent en dat is dan vaak vervelend bij haar huiswerk want ja wij weten het meestal ook niet natuurlijk .

  Dat vind ik soms wel erg vervelend dat ik haar niet altijd kan helpen , ik doe mijn best om regelmatig de boeken open te slaan om wat bij te leren maar het valt niet mee hoor ! Maar we blijven ons best doen !! En ooit krijg ik die enorm moeilijke taal wel onder de knie !!

  Ondertussen zijn ook mijn ouders op bezoek geweest en dat was weer enorm leuk !! De kindjes zijn weer heerlijk verwend geweest met leuke cadeautjes en veel aandacht en we hebben een heleboel leuke dingen gedaan !! Zo zijn we met zijn alle (behalve mijn vader dan ..) een dagje gaan shoppen !! Altijd leuk hé !! Ook zijn we een keertje gaan bowlen !! (Ik ben gewonnen natuurlijk )

  Ons meisjes zijn ook een extra keertje mogen gaan paardrijden en dat vonden ze natuurlijk fantastisch !! Dan konden moeke en vava eens kijken naar hun paardrijkunsten .

  Mackenzie met Tolla en Alyssa met Misty

  We zijn ook een aantal keren lekker gaan uit eten

  en natuurlijk niet te vergeten veel terrasjes !!

  We hebben ook veel gezelschapsspelletjes gedaan !!

  Mijn vader heeft ook weer wat klusjes gedaan en hielp altijd met het eten geven van onze beestenboel !! Onze nieuwe kippen doen het nog steeds goed en eentje legt sinds deze week elke dag een eitje voor ons !! Joepie !!   Hij heeft ook bijna al het hout dat Rogier gebracht had in het houthok gestapeld en dat was toch nog een aantal kuubjes !!

  Ook probeerde mijn ouders te helpen bij het huiswerk van ons meisjes tenminste als het mogelijk was ivm de taal natuurlijk !! Maar de rekeningoefeningen werden uitgebreid uitgelegd !! Hihi !!


  Genieten van de nieuwe speelgoedjes  


  dikke vriendjes met vovie

  Ik ben uiteraard ook nog met mijn moeder gaan winkelen . Even zonder de kindjes de winkeltjes afschuimen en natuurlijk ook de chinese winkels even binnenwandelen .

  Mijn moeder heeft trouwens een echte Portugese schort gekocht !! Elke vrouw loopt er hiermee rond (behalve ik dan ) !! Ik moet zeggen het staat haar wel hoor !!

  Ook zijn we even naar een kerkje gaan kijken .

  Zoals ik eerder al vertelde hadden we toen mijn ouders er waren nog erg goed weer met zomerse temperaturen. Maar voor mijn ouders was dat nou net niet nodig !! Zij houden niet zo van die zomerse temperaturen en het was toch wel 30°C !! Maar ja het weer hebben we niet in de hand hé !! Maar ze hebben het overleefd hoor ..hihi alles kalmpjes aan en in de namiddag niet in het zonnetje . ‘S avonds was het dan heerlijk vertoeven buiten op het terras met een glaasje wijn erbij !!

  We zijn toen mijn ouders er waren de kindjes ook een paar keer extra van school gaan ophalen zodat ze niet elke dag met de bus moesten en ze zo veel mogelijk van elkaar konden genieten natuurlijk !! En ja ons meisjes heb je daar niet over horen klagen natuurlijk !! Ze hebben er enorm van genoten en het was weer jammer dat het zo snel voorbij was maar ze komen alweer terug rond de kerstperiode !!

  Toen mijn ouders weer weg waren was het weer tijd om er in te vliegen natuurlijk . Wes heeft dan de muurtjes van het terras verder bezet en nu moeten ze alleen nog geschilderd worden ! Daar moeten we nog even mee wachten want het heeft de afgelopen twee weken best veel geregend !! Het gras heeft weer lekker veel drinken gekregen en het onkruid begint helaas ook weer erg snel te groeien !! Ook onze sinaasappels beginnen een kleurtje te krijgen dus werd het tijd om ze eens te proeven en ze waren heerlijk !!

  Door de vele regen hebben we natuurlijk niet zo veel buiten kunnen doen maar toch zijn we tussendoor begonnen aan het plukken van onze olijven !! We hebben zeven bomen dus dat is toch best een hele klus !! Vorig jaar hadden we 80kg wat dus wil zeggen 8 liter olijfolie . Dus we waren erg benieuwd naar dit jaar . We moeten toegeven dat we dit jaar niet zo erg veel tijd hadden om te plukken (door de regen) dus we hebben bij de laatste bomen niet zo nauwkeurig te werk gegaan , de laatste hebben we zelfs niet meer gedaan . Maar in totaal hadden we (met één boom minder dan vorig jaar ) 200kg olijven en dus 20 liter olijfolie !!  Daar zijn we erg van geschrokken want zo veel hadden we niet verwacht !! Maar we zijn er erg blij mee hoor !!

  We leggen een grote doek rond de boom en dan plukken maar !

  Daarna alle olijven verzamelen en alle blaadjes eruit halen. Toch een hele klus hoor !!

  We zijn ook nog naar de autokeuring geweest maar vooraleer we daar naartoe konden moesten we de auto even binnenbrengen bij de garage voor een smeerbeurt en even na te kijken en er moesten nieuwe banden op !! Net als vorig jaar wilden we er tweedehandstanden op laten leggen want nieuwe zijn nogal duur ! We hadden er al voor gevraagd en de man van de banden zou er naar op zoek gaan . Het type band dat wij hebben is niet zo veel voorkomend dus we hoopten dat hij er zou vinden , maar helaas heeft er geen gevonden . We zijn dan nog op een aantal andere plaatsten gaan horen maar nergens hadden ze er nog !! Ppffff dat vonden we wel niet zo leuk want voor de autokeuring moesten er wel nieuwe banden op (zoiezo ) en tweedehands vonden we niet dus dan moesten we nieuwe hebben !! We hebben er dan uiteindelijk nieuwe banden laten opleggen en gelukkig is de auto ook weer goedgekeurd voor een jaartje !!  Maar het was uiteraard weer wel een hap uit ons budget !! Maar ja we kunnen er weer een aantal jaar tegen nu met deze nieuwe banden !!

  Een paar weken geleden zijn Sabine (was mijn vriendin hier in Portugal maar is inmiddels terug naar Nederland verhuisd ) en Marco een weekje in Portugal geweest en zijn we samen kip gaan eten op de markt en dat was weer super gezellig .

  Kip eten op de markt 

  Ze is ook een keertje op de koffie geweest natuurlijk en we zijn samen ook nog even naar Wim ( waar ik ons oud brood aangeef voor zijn ezels ) geweest en hebben we daar nog even gezellig gekeuveld en een glaasje gedronken . Ons meisjes hadden het ook naar hun zin want ze mochten even op de ezels !! Ook hebben ze nog een ritje met de quad gemaakt dus pret verzekerd !!

  Ezelrijden Jiiieeeehaaaa !!!

   

   

  Voor Sabine terug naar Nederland vertrok is ze nog naar onze snackavond geweest !! Die was weer erg gezellig en weeral hebben we nieuwe mensen leren kennen !! We hadden deze keer aan onze dochters de opdracht gegeven om foto’s te trekken maar helaas is dat misgelopen !! Ons Alyssa heeft wel foto’s getrokken maar ze heeft foto’s gemaakt zoals een close-up van een frietbakje , kaarsje , glaasje , speelgoed ,de vuurkorf en vooral de katten … (en dan nog geen scherpe foto’s) hahaha !! Dus ja helaas kan ik ook deze keer geen foto’s van onze snackavond erop zetten !!

  Hopelijk is het voor de volgende keer !!

  We hebben trouwens ook nog een paar nachtjes ons appartement verhuurd .

  Gisteren zijn er Portugese mensen gearriveerd die verblijven voor twee nachten met ontbijt . En een paar weken geleden met de snackavond hadden we ook nog een gast die hier in Portugal woonde (wat verder weg) en die graag eens naar de snackavond kwam en die heeft dan ook een nachtje in ons appartementje verbleven .

  Nog even en dan ligt er weer sneeuw op onze bergen (Serra da Estrela ) ! Het zal weer een prachtig zicht zijn als straks de bergen weer wit zien . Maar nog even geduld hiervoor want eerst moeten we nu onze bomen snoeien !! 

  Nu het beginnen regenen is mogen we ook weer stoken in de tuin dus kunnen we straks alle gesnoeide takken opbranden en alles is weer terug netjes !!! 

  Maar dat is voor volgende week .

  Tot de volgende keer , 

  05-11-2011 om 17:38 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!