Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  20-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school !!

  Hoi Iedereen ,

  De zomervakantie is nu gedaan en ons meisjes zijn sinds vorige week weer naar school !! Een week vooraleer ze naar school moesten kreeg ik dan eindelijk te horen (omdat ik er zelf voor had gebeld ) wanneer ze zouden starten en wanneer het vergadering was !! Ze starten alle twee op de zelfde dag en de vergadering zou diezelfde dag s morgens zijn . Dus kwam ik al bij het eerste probleem en dat was dat ik natuurlijk niet op twee plaatsen tegelijk kon zijn . De vergaderingen begonnen alle twee om 9u s morgens dus ja ?? (goed geregeld ?)

  Ik vroeg dan wat ik daar mee moest doen en kreeg dan te horen dat ik maar eerst naar de jongste moest en later naar de oudste . Dus zo hebben we dat dan maar gedaan .

  Enfin na al de uitleg en een hoop papieren die we meekregen mochten we naar huis en de volgende dag zou dan de eerste schooldag zijn ! Ons Alyssa gaat vanaf nu elke dag met de bus naar school en ze vertrekt s morgens om 8u15 en komt thuis om 18u10 , dat valt nog mee vind ik ! (Ze hebben school tot 17u30) Dan ons Mackenzie neemt de bus al om 7u25 en komt thuis zond 18u45 . Dat is al een beetje later hé .. Maar ja niets aan te doen !! Ze heeft dan wel s Woensdags maar een halve dag ! Bij ons Mackenzie op school gaat het er nu ook helemaal anders aan toe dan vorig jaar . Ze hebben speeltijden (die hadden ze de vorige jaren niet ) en ze mogen tijdens deze pauzes ook naar de bibliotheek , cafetaria , (die op school aanwezig zijn ) . Ze heeft ook een kastje gekregen om haar spulletjes in weg te stoppen (zoals op tv zegt ze dan .hihi ) en als ze een uurtje later beginnen of vroeger gedaan hebben dan mogen ze gewoon naar huis (als ik ze kom ophalen natuurlijk , anders moet ze wachten op de bus )

  Eigenlijk zijn ze dus wel een stukje losser maar langs de andere kant ook weer goed beveiligd want ze krijgen allemaal een pasje en daar moeten ze mee in scannen om binnen of buiten de school te mogen . Dus je komt er zo maar niet in !!

  Ons Mackenzie zit ook met haar vriendinnetjes van vorig jaar in de klas en heeft het tot nu toe best naar haar zin en is tevreden !! Hopelijk blijft dat zo want ik heb er nog eentje die niet zo tevreden is !! Ons Alyssa vind het tot nu toe allemaal niet zo leuk !! Ze zit ook met haar vriendinnetjes van vorig jaar in de klas maar toch heeft ze het moeilijk !! Ze mist mama ..ooohhh !! Wel lief maar helemaal niet leuk natuurlijk ! Ze is nu vandaag voor de vierde dag naar school maar het heeft al wat traantjes gekost !  Het is ook wel een hele aanpassing voor haar . Ze zit in een nieuwe school , nieuwe juf , niet meer bij haar zus en dan nog eens met de bus en een stukje verder van huis dan ze gewoon is ,… oh ja en het eten is ook weer niet lekker ) Ik hoop in ieder geval wel dat t snel zal beteren want vandaag stonden we op de bus te wachten en ze begon al weer te huilen . Ik ben dan niet sterk genoeg om haar al huilend op die bus te zetten , dus hebben we haar vandaag naar school gebracht ! Uiteraard is dit niet de oplossing en dat hebben we haar ook gezegd natuurlijk maar ik vond het te moeilijk !! ( Mijn moederhart !!) Enfin , ik heb net een smsje van haar gekregen en daaruit kon ik aflijden dat het best goed ging nu !! We zullen het straks wel horen !! Morgen gaat Wes ze wegbrengen !! (Ben benieuwd ) 

  Genoeg over de school nu even terug naar iets leukers . Voor het school startte hebben we natuurlijk eerst nog een paar weken genoten van de vakantie ! We hebben de verjaardagen weer even achter de rug want de drie dames des huizen zijn allemaal aan de beurt geweest !! Eerst was ik aan de beurt en ik ben goed verwend geweest door mijn schatjes en ze hebben mij getrakteerd op een picknick bij de rivier met een lekkere taart ! Super gezellig !!

  Daarna waren ons meisjes aan de beurt en ze mochten elks iets leuks kiezen om te doen op hun dagje ! Eerst was het ons Alyssa en zij wou graag gaan schaatsen dus zijn we naar het winkelcentrum gereden waar een schaatsbaan was ! Ons meisjes op de baan en schaatsen maar !! Ze hadden geluk want het eerste half uur was er niemand anders op de schaatsbaan . Joepie !!

  Dan hadden we ze ook beloofd dat ze voor hun verjaardag alle twee een gsm kregen ! Ze zijn nog een beetje jong maar ik had hen beloofd dat als ze naar de nieuwe school zouden gaan , ze er eentje kregen en het is ook wel leuk om zo af en toe eens iets te horen van hen . ( Ook handig als ze de bus eens moesten missen of iets dergelijks ) .

  Dus hebben ze ieders een gsm gekregen , en fier dat ze waren !

  Daarna ook nog even naar de Macdonalds en een ijsje eten natuurlijk !!

  Dan zijn we nog even langs de speelgoedwinkel gegaan en daarna naar huis want ze moesten met hun nieuwe spulletjes gaan spelen natuurlijk . S’ avonds hebben we dan nog gezellig bij kaarslicht pizza gegeten en een filmpje gekeken en een stukje taart (in ons Alyssa ‘s geval cakejes ) gegeten en kaarsjes uitgeblazen natuurlijk !!

  Daarna was ons Mackenzie aan de beurt .. Voor haar hadden we wel een andere dag als haar verjaardag zelf uitgekozen want jammer genoeg moest ze net op haar verjaardag op controle bij de tandarts en naar de specialist .

  Enfin we zijn dan naar de dierentuin geweest en dat was ook weer erg leuk !! We hadden een picknick meegenomen en die hebben we daar ook genuttigd .

  Zoek de aap !!

   

  Dan na de dierentuin zijn we naar een kasteel gaan kijken dat vlakbij de dierentuin was . ( Ook erg mooi )

  En daarna zijn we doorgereden naar de zee en hebben we even op strand gelegen . De kinderen in hun bikini in de golven en mama en papa op het strand hadden kou ??  Haha !!

  Na een tijdje op het strand zijn we dan nog naar de Mackdonalds geweest natuurlijk (hoort erbij hé ) en daarna weer naar huis !! Thuis hebben we nog lekker gezellig voor de tv gesmuld van de taart die ik had gebakken voor haar en natuurlijk kaarsjes uitgeblazen hé !!

  Wat er ook gezellig bij hoorde was een spelletje spelen met zijn allen ! Dus het was weer een geslaagde dag !!

  Op haar verjaardag zelf moesten we dus op controle en naar de specialist omdat er een datum zou worden afgesproken voor de operatie ! We hebben heel erg lang moeten wachten ppffff !! Saai saai !!  En de operatie staat gepland voor december . Ze gaan dan been uit haar bil nemen om dat dan in haar tandenboog te zetten .. Gelukkig zou ze geen pijn hebben in haar mond. Hoogstens een beetje last van haar bil . Laat ons hopen dat de dokter dan gelijk in heeft . We zouden dan drie nachtjes in het ziekenhuis moeten blijven . De eerste dag (Donderdag )moeten we binnenkomen en moet ze allerlei testen laten doen en foto’s maken (dus volgens mij een saaie dag en lang wachten waarschijnlijk ) de volgende dag (Vrijdag ) wordt ze dan geopereerd en dan Zaterdag of waarschijnlijk Zondag mag ze naar huis . Ik heb dan natuurlijk meteen gevraagd of ik dan bij haar mag blijven slapen en dat ging wel als er genoeg bedden waren ? Dus ben weer eens benieuwd hoe dat gaat verlopen , maar blijven zal ik er toch al moet ik op een stoel slapen !! Maar gelukkig is dat nog even weg !!

  Zo nu zijn de verjaardagen weer even achter de rug , het school is weer begonnen dus krijgen we weer een beetje meer regelmaat in onze dagen !! Ook weer wel eens leuk . We zijn weer terug aan de slag want de afgelopen maand was er thuis niet veel gedaan ! Wes heeft altijd hier in Portugal aan een klus bezig geweest maar die is nu klaar dus kan hij thuis weer verder ! Hij is nu volop bezig aan de paadjes !! En er komt eind in zicht !! Joepie !!

  Ook hebben we ons al voorbereid op de winter en hebben we al een hele vracht hout laten leveren en dat heb we dan allemaal in het hok gestapeld dus nu zit het al weer aardig vol (of toch een beetje , want er kan veel in hoor ) , ze komen van de week nog een beetje hout brengen en dan hebben we in totaal ongeveer een 18 kuub ! Dus laat de winter maar komen dan !! Maar momenteel is er nog niks van de winter te zien !! We hebben nog steeds heel aangename temperaturen ! Vorige week zelfs nog 31°C!!

  Nu iets minder (hoewel ) 29°C maar stilletjes aan gaan de temperaturen toch naar beneden en het is nu vooral s morgens en s avonds dat we merken dat de zomer toch op zijn zijnde loopt want dan koelt het hard af en is het frisjes !!

  Ook weer erg jammer is dat onze kuikentjes en kippen allemaal dood zijn ! Ooohh !

  Weer door de vos aangevallen vermoeden we ..maar ook wel een beetje onze eigen schuld want we vergaten ze zo al eens vast te zetten s avonds en dan zijn ze natuurlijk niet meer zo veilig hé !! Dus stom van ons maar helaas te laat !! We hebben ondertussen alweer 3 nieuwe kippen gekocht en nu doen we weer netjes elke avond het deurtje van het binnenhok toe !!

  Waar we ook erg naar uit kijken is de komst van mijn ouders , die komen binnenkort ook weer en dan worden ons meisjes weer lekker verwend natuurlijk (en wij ook hoor) en daar kijken ze enorm naar uit natuurlijk !! Voor mijn vader is t ook al weer een poosje geleden dat hij hier is geweest dus er zal voor hem veel verandert zijn , hoewel hij natuurlijk wel de foto’s heeft gezien !! Mijn moeder is eerder nog geweest met haar zussen dus die heeft al wat meer gezien dus we zijn weer benieuwd wat ze er allemaal van vinden maar dat komt wel goed !!

  Ook onze volgende snackavond komt er weer aan dus kunnen we Vrijdag nog eens frietjes gaan snijden en stoofvlees maken mmmm !! Hopelijk wordt het weer een gezellige avond !!

  Zo dat was het weer voor deze keer ,

  Zonnige Groetjes

  Website : http://www.a-casa-amarela.com

   

  20-09-2011 om 16:23 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!