Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  27-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hoi Hoi ,

  Ondertussen is hier de zomervakantie reeds begonnen en zijn we weer lekker aan het puffen .. Nee hoor het valt best mee  , afgelopen weekend was het even erg warm maar nu is het weer lekker 30°C !! En ons meisjes genieten natuurlijk van hun vrije tijd !! Lekker geen huiswerk maken …Joepie  Laatste keer had ik reeds verteld dat onze petanque baan bijna klaar was voor gebruik , behalve het zand moest er nog in . Inmiddels is dit gebeurt en hebben we ons eerste spelletje petanque er op zitten .

  Ons meisjes hadden nog eens een vrije dag gehad in juni en daar hebben we gebruik van gemaakt om nog eens een wandeling uit te testen . Het was weer een erg leuke , doch vermoeiende wandeling . Toegegeven dat het vermoeiende een beetje onze eigen schuld was want we zijn verkeerd gewandeld en ik vermoed toch dat we zo een twee uurtjes hiermee extra hebben gewandeld en dat maakte het natuurlijk wat zwaarder . Maar we zijn weer op het juiste pad geraakt en het was zeker weer de moeite waard .     We hebben gewandeld door een mooie kloof en ons meisjes hebben onderweg een mooi boeketje bloemen geplukt en hebben zich hiermee goed geamuseerd . Mooi hoor !  Een erg mooie omgeving en een leuke wandeling !! Uiteraard hoorde een heerlijke picknick er ook weer bij !!

  Daarna was het uiteraard weer werken geblazen . Wes is aan de keuken van de bar begonnen want die moest klaar zijn tegen eind juni want dan was onze eerste snackavond gepland . Maar ondertussen is hij eerst ook nog een weekje naar Belgie geweest en was het weer ik en mijn meiden hier . Ze hadden die week twee optredens dus daar moesten we bij zijn . De eerste was een turnoptreden en was op een Woensdagavond . Het begon om 19u en ons meisjes hebben erg mooi gedanst en geturnd . De tweede was op de Vrijdag en deze was enkel voor ons Mackenzie omdat zij in het laatse jaar zit . (Hier in Portugal ga je maar tot het vierde leerjaar naar de basisschool en daarna ga je al naar de grote school , hoewel het vijfde en het zesde leerjaar toch nog apart zijn hoor ) Enfin het feest begon om 21u (Jawel zo laat !!) dus Alyssa en ik er naar toe om te kijken hoe ons Mackenzie het deed ! Ze heeft het uiteraard erg goed gedaan maar er waren natuurlijk nog velen andere scholen van de partij en het duurde me toch wel erg lang !!  Ppfff Om 23u30 lagen mijn kindjes in hun ben (en het was maar een kwartiertje rijden dus …) Ze waren natuurlijk erg moe !! Maar gelukkig was het de volgende dag geen school !! Ik moet er toch nog steeds aan wennen aan die late uren van de Portugezen . Ik vind dat nou echt geen uur meer voor een optreden maar enfin we doen maar gezellig mee hé !!

  De dag daarna ook niet echt tijd om uit te slapen want we moesten Wes gaan ophalen in Porto bij de vlieghaven want zijn weekje zat er weer op !! Het deed weer enorm goed om mijn ventje thuis te hebben en de kindjes waren ook weer super blij !!

  We hadden helaas niet veel tijd om stil te zitten want er moest nog een heleboel gebeuren die volgende week want de Snackavond stond gepland op de volgende Vrijdagavond !! Iedereen was uitgenodigd dus werken maar !! De keuken moest nog verder in orde gebracht worden en ook het tweede stuk van ons grote terras wilden we af hebben tegen dan . Wes had dus nog enorm veel werk !!

  Ook ik had een heleboel te doen want door Wes zijn werken stond heel de bar op zijn kop en had ik erg veel poetswerk !! Alle glazen waren onder gestoft en die moesten allemaal afgewassen worden !! Ook nog een beetje opruimwerk buiten en natuurlijk het gras en de plantjes moesten er netjes bijstaan . En natuurlijk niet te vergeten moesten er boodschappen worden gedaan ! We moesten een heleboel drank inslaan en ik had ook stoofvlees op het menu staan en die moest ook gemaakt worden . Ook wilde ik zelf frietjes maken dus die werden ook allemaal gesneden en zelfgemaakte mayonaise stond ook op het menu . Enfin het was dus een erg drukke week , waar nog eens bijkwam dat ik stik verkouden was en dat hielp niet mee !  Maar we hebben het gehaald en alles was weer netjes en mooi tegen dat de gasten kwamen !! Ik moet wel zeggen dat ons meisjes ook een steentje hebben bijgedragen en dat heeft ons enorm geholpen . Wat hebben we toch twee schatten van dochters !! Vanaf zes uur s avonds konden de mensen een lekker frietje komen eten met een snack of stoofvlees en een drankje ! En jawel onze eerste gasten waren er netjes om 18u !! Dus we konden er aan beginnen !!  Uiteindelijk is het een super gezellige avond geweest !! Het is niet al te druk geweest maar druk genoeg !! We hadden het lekker druk met bakken en bedienen en waren blij met de hulp van mijn vriendin Sabine en haar vriend Marco !! Zij hebben enorm veel geholpen Iedereen heeft lekker gegeten en zelfs de Portugezen vonden mijn stoofvlees erg lekker !!  Het was dus een geslaagde avond !! S avonds laat toen het wat frisser werd hebben we de vuurkorf aangemaakt en nog gezellig verder gekeuveld tot in de late uurtjes !! En om 4u lagen we moe maar voldaan is ons bedje !!

  De dag daarna moesten we weeral vroeg op want Marco kwam twee kleine poesjes ophalen want die gingen mee naar België naar mijn ouders !!  Dus drie van de vier poesjes zijn nu weg en ja dat ene ander ..tja …tja ..die hebben we dan maar zelf gehouden hé !! Maar morgen gaan we naar de dierenarts ! Genoeg er mee !!

  Nadien stond er natuurlijk nog een enorme afwas en opruimwerk op ons te wachten want daar hadden we om 4u geen zin meer in !!  Dus terug aan de slag , maar op een paar uurtjes tijd was het weer netjes en konden we genieten van de rust !! Die dag hebben we verder lekker niks gedaan en zijn we ook even met de meisjes in het zwembad geplonsd !! Bij 36°C kan dat toch wel lekker verfrissend zijn en ons meisjes vonden het natuurlijk super leuk !! Daarna snel gaan paardrijden en daarna , je zal het niet geloven maar hebben we frietjes gegeten !! We hadden de dag van de Snackavond helemaal geen tijd gehad om zelf frietjes te eten en hadden zelf ook wel zin in een lekker frietje dus heerlijk rustig hebben we genoten van ons frietje !!

  We hebben trouwens op de snackavond geen enkele foto genomen !! Gewoon vergeten door de drukte ..Geen tijd !!  Jammer maar we organiseren maandelijks een snackavond dus volgende keer zullen we er proberen aan te denken !

  Eigenlijk waren we daarna allemaal best moe maar onze dag zat er nog niet op ! Het was feest in het dorp !!! En ja dan kan je toch niet anders om daar even naar toe te gaan hé .  Om 22u toen iedereen gegeten en gedoucht had zijn we vertrokken . Ze waren al gezellig aan het feesten en op de moment toen we aankwamen was de tweede hand van de burgemeester (Donna Lurdes ) een speech aan het geven. Ze riep ons meisjes naar haar maar die kropen snel achter mijn rug ! Haha .. Ik ben dan maar met hen naar daar gegaan en toen werden even alle ogen naar ons gericht natuurlijk !! Ze zei dat ze erg blij waren met ons in het dorp en dat we leuke en lieve mensen waren en daarna nog een groot applaus voor ons !!Wel er leuk om te horen natuurlijk maar toch weet je dan even niet goed waar te kijken .. en Wes die bleef natuurlijk lekker aan de kant staan . Daarna werd het feest verder gezet en begonnen ze allemaal weer lekker te dansen . Dona Lurdes kwam Wes halen om te dansen en sleurde hem mee !! Haha ..hij bakte er niet veel van !! Maar hij heeft het toch geprobeerd hé !! En het was ook net geen gemakkelijke dans . Jammer dat ik geen foto heb kunnen trekken maar hij had het toestel in zijn zak zitten !! Ggrrr .

  Maar ik moest er ook aan geloven !! De Oma van Victor (Victor is een vriend van ons die ook Engels spreekt) kwam mij halen dus ben heb ik mij ook maar een dansje gewaagd en gelukkig viel deze dans nog mee !! Haha ..Ik moet het vast ook goed hebben gedaan want ze is me nog een aantal keer komen vragen om mee te gaan ! Ook een andere man heeft me meegevraagd en ook dat ging goed !! Gelukkig !!

  Ons meisjes hebben ook beide gedanst en het was weer een geslaagde avond !!

  Ook heb ik nog met een oud vrouwtje gebabbeld die de vroegere burgemeester van Pinheiro de Coja blijkt te zijn !! En altijd zeggen ze dan meteen dat je altijd welkom bent om langs te komen ! Lief hé !!

  We hebben ook haar zoon en zijn vrouw leren kennen die Engels spreken . Zij wonen in Lissabon en hebben een weekendhuis in Pinheiro de Coja !! Ook erg leuke mensen . Na volgepropt te worden met hele zoete cake zijn we om 1u maar naar huis gegaan want we waren allemaal erg moe !! Maar weer wel heel gezellig !! 

   

   

  Zondag hebben we lekker uitgeslapen en niks gedaan !! Behalve even in het zwembad geplonsd en met die mensen die we hadden leren kennen van Lissabon zijn we nog naar een huis gaan kijken dat hij de koop had staan en naar zijn huis !!

  Vandaag is het weer Maandag en zijn we lekker bijgerust en kunnen we weer aan de slag ! Het derde deel van het terras moet af en eerst moet er nog een trap gelegd worden bij de deur !! Wat wil zeggen dat mijn ventje weer met een zware granieten blok is aan t sleuren !!

  En nog wat paadjes moeten af !! Straks komen er gasten en dan moet het helemaal in orde zijn natuurlijk !!

  Ons meisjes hebben een speelkameraadje vandaag en zitten zowat heel de dag in het zwembad en op de trampoline !! Ze hebben er plezier van hoor !! 

  Ook morgen komt er weer iemand spelen , dus lekker druk bezig !! 

  Xau Xau

  27-06-2011 om 19:34 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!