Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  01-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

  Hoi Iedereen ,

  Wat vliegt de tijd , weeral een maand voorbij !! Maar dat is een goed teken zeggen ze toch .

  Eerst en vooral wil ik iedereen nog een zalige Pasen wensen !!
  Hier in Portugal wordt Pasen ook gevierd maar niet zoals bij ons . Hier liggen wel chocolade eitjes en lekkers in de winkel maar lang niet zo veel als in België . Ook kennen ze hier niet de paashaas die heerlijke chocolade eitjes in de tuin komt verstoppen dus daar heb ik even verandering in gebracht en ik ben in het schooltje paashaas gaan spelen !!
  Na overleg met de meester hadden we afgesproken dat ik op de donderdag voor de paasvakantie paashaas mocht spelen . Ik had eitjes gekocht en mocht deze dan in de tuin van de school verstoppen ! Ons meisjes wisten er al van en vonden het natuurlijk super leuk !! Nadat we ze verstopt hadden ben ik de klas binnen gegaan en ondertussen had de meester ook wat uitleg gegeven rond de traditie van Pasen bij ons in België !!
  Daarna mochten ze dan gaan zoeken natuurlijk . We hadden in totaal geloof ik 28 eitjes verstopt zodat ieder kindje er zeker 2 zou hebben .
  Vol enthousiasme begonnen ze te zoeken en al snel hadden ze er een heleboel gevonden !!  We moesten ook wel een beetje snel zijn met het zoeken want het was 26°C , anders zou de chocolade smelten !! Het ging allemaal goed tot de laatste twee eitjes , die konden ze niet vinden . Wes en ik hadden ze verstopt maar wisten niet meer exact waar we ze allemaal hadden gelegd natuurlijk !!
  Na even zoeken vonden we er nog eentje maar het laatste hebben we maar opgegeven en ligt er waarschijnlijk nu nog !
  Daarna weer de klas in en mochten ze natuurlijk de eitjes opeten ! mmmm smullen maar !!  Het was dus bijna paasvakantie en tijd om in te pakken want er stond een reisje op het programma naar België !! We gingen onze paasvakantie doorbrengen in België !! De kindjes hadden het er erg veel zin in en wijzelf ook natuurlijk !!

  Maar eerst moest hier thuis nog even wat geregeld worden want de Engelse mensen die bij ons verbleven voor een maand zouden onze beestenboel eten geven terwijl wij weg waren dus moesten we ze even wegwijs maken hierin !

  Ondertussen hadden we nog een telefoontje gekregen waardoor we nu tevens weer een nieuw "project" gestart zijn !
  We zijn begonnen met de verkoop van frituursnacks !! Dit werd hier tevens al gedaan maar deze mensen zijn nu gestopt en vandaar dat wij na overleg met onze boekhouder beslist hebben dit over te nemen ! We hebben inmiddels de snacks besteld en binnen een week of twee kunnen we de mensen hier weer voorzien van heerlijke snacks ! En zo hebben wij er weer een verdienste bij !!
  Ook zullen we snackavonden gaan geven wat dus inhoud dat mensen één of twee avonden in de maand bij ons frietjes kunnen komen eten met een drankje erbij , in onze bar natuurlijk ! Hiervoor willen we eerst zorgen dat ons terras rond de bar klaar is zodat mensen ook gezellig kunnen buiten zitten . Dus waarschijnlijk zullen we vanaf juni aan de snackavonden kunnen starten !!

  Zaterdagmorgen , eindelijk vakantie en tijd om te vertrekken !! Zondag kwamen we aan in België en we werden meteen hartelijk ontvangen door mijn ouders !! Daarna meteen een bezoekje aan de grootouders waar tevens ook de rest van de familie aanwezig was !! Altijd leuk en gezellig !! Daarna , hoe kan het ook anders , een lekker frietje van de frituur gaan eten mmmm !!

  We hebben uiteindelijk een fantastische twee weken gehad die jammer genoeg voorbij zijn gevlogen !! Ik moet er wel bij vertellen dat Wes twee weken heeft gewerkt en ik en de kids hebben vakantie gehouden !! Maar toch hebben we met zijn allen genoten . We zijn op bezoek geweest bij familie , vrienden en vééééél gebabbeld !! Ons meisjes zijn bij vriendinnetjes van de klas van vroeger gaan spelen en natuurlijk hebben we lekker geshopt !! Ik heb ook een dagje uitgetrokken om lekker met mijn moeder te gaan shoppen , even een dagje met zijn tweetjes zonder de kids , lekker rustig!! Heerlijk was dat !!
  Ook zijn we met mijn ouders naar de zoo van Antwerpen geweest met de trein want dat vinden ons meisjes fantastisch !!
  Het was erg lang geleden nog eens in de dierentuin te zijn geweest en het was dan ook een leuke dag !!


  Even picknicken en rusten


  En natuurlijk hoort een lekker ijsje er ook bij !!

  Uiteraard ben ik ook een aantal keer bij mijn beste vriendin Mieke op bezoek geweest en het leek net of de tijd had stil gestaan en of het gisteren nog was toen ik haar voor t laatst gezien had ! Heerlijk hebben we gebabbeld !!

  Ik geloof dat ik nog nooit zo veel gebabbeld heb als in die twee weken maar ik heb er enorm van genoten en ook de kids vonden het fantastisch hun vriendjes weer terug te zien ! Ons Mackenzie had het deze keer zelfs een beetje moeilijk toen ze afscheid moest nemen van haar beste vriendinnetje Carolien !! Wel mooi om te zien hoe zo n kleine meisjes toch ook moeite hebben met het afscheid ! Gelukkig was het de dag daarna al weer beter . Ook Wes heeft genoten tussen de werken door is hij ook mee op bezoek geweest en hebben we samen familie en vrienden opgezocht.
  Toen we uiteindelijk zowat iedereen bezocht hadden , lekker verwend zijn geweest , veel cadeautjes hebben gekregen en lekker gegeten hadden was het weer tijd was om naar huis te gaan . Jammer maar toch hadden we ook wel weer zin om naar Portugal te gaan want daar is en blijft nu toch onze thuis ! Ook de kindjes hadden weer zin om naar huis te gaan !  Toch blijft het afscheid nemen voor mij telkens moeilijk en steeds vloeit er wel een traantje !!

  Maar we hadden nog een lange rit voor de boeg vooraleer we weer thuis zouden zijn dus traantjes weg en ogen op de weg natuurlijk !! haha !
  Een dagje later , een beetje moe maar blij om weer thuis te zijn !! Ons mooie gele huisje zag er nog net hetzelfde uit !! Onze Engelse gasten hadden zelfs het gras afgemaaid !! Super toch !!

  Eerste werk was natuurlijk even onze beestenboel controleren ! We hadden al vernomen dat er één kip was gestorven en we drie nieuwe cavia's hadden en vermoedelijk kleine katjes ...

  Eerst even naar de kippen en jawel één kippetje dood ! OOhhh En laat dit nu net de kip zijn die zat te broeden op een tiental eitjes ... Jammer , dus geen kuikentjes !!

  En inderdaad hadden we drie nieuwe cavia's erbij !! en daarna even kijken hoe het met de hond was want die was voor we vertrokken naar de dierenarts geweest want hij ademde zwaar . Voor we vertrokken hebben we hem medicijnen gegeven en het was een beetje aan het beteren maar helaas is het nog steeds niet weg !! We zullen even terug naar de dierenarts moeten denk ik , maar ik vermoed ook dat het gewoon ouderdom zal zijn want hij is toch al 12 jaar .

  Onze drie poezen waren ook meteen van de partij en ik zag meteen dat eentje een pak magerder was dus ik wist al genoeg !! Kleine katjes !!
  Dus op zoek naar het nestje .. Na even zoeken hadden we ze gevonden en het waren er wel 4 !! PPfff veel te veel natuurlijk ! Pasop ik vind het allemaal heel lief en leuk maar ik hoef geen katten meer .. Maar ja eigen schuld dikke bult natuurlijk want ze was niet gesteriliseerd . We waren er ook wel mee naar de dierenarts geweest maar toen was het al te laat .. ze was al te ver zwanger !! dus nu moeten we er zeker werk van maken want we kunnen niet bezig blijven natuurlijk !! Uiteraard gaan we ze ook niet houden en proberen we een goede thuis voor hen te zoeken ! Maar ach het zijn toch echte schatjes !!

  Ook de vogeltjes fladderde nog vrolijk rond dus iedereen behalve die ene kip stelt het goed !!

  Daarna naar binnen en alles uitladen natuurlijk en de rest van de dag lekker rustig aan gedaan , spelletje met de kids gespeeld en op tijd gaan slapen .

  Na een goede nachtrust waren we alweer een pak fitter en konden we stilletjes terug aan het werk . Wes heeft ondertussen ook een volière voor de vogeltjes gemaakt want ik werd zo een beetje helemaal gek van al die zaadjes op mijn terras boven !! Het zijn echt mooie , lieve beestjes maar die zaadjes vliegen overal in het rond en je kan echt blijven keren !! Dus is Wes aan het werk gegaan en hij heeft er weer wat moois van gemaakt !!  Ook hebben we gefeest de afgelopen week want mijn ventje werd 34 jaar en daarom zijn we lekker gaan uit eten bij Casa dos Frangos ( kippenhuis ) !!  Ook vandaag zijn we nog gaan feesten want we werden uitgenodigd door de buren voor de verjaardag van hun dochtertje ! We moesten rond 12u30 à 13u komen . We vroegen ons eigen dan ook af of we ginder zouden eten ? Daar hadden ze niets van gezegd .. We wisten niet goed wat er mee te doen en ons meisjes wilden liever thuis eten , toegegeven ik ook (degene die mij kennen weten dat ik een enorme viesneus ben en dat Portugese eten ??? ) . Dus besloten we dan toch maar thuis te eten en we zouden dan wel zien .
  We zaten vijf minuten aan tafel toen de bel ging met de mededeling dat we ook moesten mee-eten daar !! Haha We hadden dan gezegd dat we dat niet wisten en dat we al aan het eten waren en we er zo meteen aankwamen !
  Een kwartiertje later gingen we met zijn allen naar de buren en daar zaten ze dan met de familie aan tafel !! Enkel een paar familieleden waren er maar voor de rest niemand anders . We voelden ons wel vereerd dat we dan toch ook mochten komen .
  Ik verontschuldigde ons en zei dat we al gegeten hadden maar daar hadden ze geen oren naar ! Haha ! Er werd meteen plaats gemaakt en borden klaar gezet en we moesten eten . Ik zei nogmaals dat we al gegeten hadden maar nee ,nee proef dit maar en neem hier wat van en ze dulden geen nee als antwoord ! Wij vol dat we al zaten dan toch maar wat geproefd en ons meiden keken al met een vieze neus naar al dat eten ! Haha , ik heb hen dan maar een stuk brood in hun handen gegeven zodat ze toch tevreden waren dat ze aan het eten waren . Wijzelf kregen vlees voorgeschoteld en nog andere dingen . Wes moest van mij eerst proeven en daarna waagde ik mij er maar wat aan .. Toegegeven dat we het eigenlijk niet lekker vonden , zelfs Wes niet ... toch maar een beetje gegeten . Na het eten kwam dan de soep Het was kippensoep (bekend in Portugal ) maar dan met haan. We dachten dat het onze haan zou zijn want die hadden we aan de buren gegeven omdat hij aanviel en hij zou er wel soep van maken . Maar het was niet onze haan het was zijn eigen haan , die had hij dan eerst gedood want die van ons was jonger !
  Dus moesten we ook nog soep eten , en we deden al geen moeite meer om nee te zeggen . We schepte zelf wat in zo konden we de hoeveelheid beperken maar ook daar kregen we meteen commentaar op ! haha ! Pak meer , pak meer !! De soep was wel erg lekker !! Toen onze soep op was vroegen ze meteen of we nog moesten en gelukkig begrepen ze dat we genoeg hadden !
  Vijf minuten later kwamen ze met het dessert af en kregen we allemaal een stukje cake met fruit !! Dat hebben we er ook nog bijgepropt , wel erg lekker !! En daarna was het tijd voor de taart ! Ook die hebben we erbij gepropt !! Nou dat was me wat !! Het was uiteindelijk wel heel gezellig en volgende keer weten we beter en eten we niks thuis !! Haha !!!  Wes heeft ook aardappeltjes geplant en weer een stukje van het pad in de gazon bijgelegd !! We zijn naar de markt geweest en hebben een heleboel plantjes en potten gekocht die ik allemaal gepot heb om zo de boel beetje bij beetje wat meer kleur te geven !
  Ook onze nieuwe verhoogde terrasje staat er mooi bij !!  Nu de voorgevel helemaal in orde is en alles vooraan netjes is hebben we ook weer nieuwe foto's kunnen trekken van ons huis
  Ook hebben we ons huis bekroond met de door ons gegeven naam erop !!   

  Morgen zullen tevens ook onze gasten terug vertrekken . Het waren erg leuke mensen om op vakantie te hebben .

  Dus deze week zal ons appartement er weer verlaten bijliggen . We zijn het al een beetje gewoon nu om altijd wel iemand te zien of te horen beneden !! Gezellig !!

  Hopelijk hebben we tegen de zomer ook weer gasten zodat we daar weer lekker van kunnen genieten .

  Maar nu eerst deze week weer zien dat het appartement en de bar weer helemaal gepoetst zijn !! Dus werk aan de winkel !!

  Zo dat was het weer ,

  Groetjes
  01-05-2011 om 22:41 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!