Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  30-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Boa tarde iedereen ,

  We hebben de afgelopen weken weer heel wat leuke dingen gedaan en heel hard gewerkt !!

  We zijn in de vakantie zoals eerder gezegd twee wandelingen gaan maken en ze waren beide super leuk !! Ze waren in twee verschillende gebergtes . De eerste was in het Caramulo gebergte en de tweede in Serra da Lousã .

  Dit zijn twee totaal verschillende gebergtes . Op de Zondag zijn we naar het Caramulo gebergte geweest en hier zie je vooral rotsen (graniet), van die echte grote keien !! Op de Dinsdag zijn we naar Serra de Lousã geweest en dat was dan weer een prachtig stukje natuur en hier zie je dan weer vooral leisteen !! Allebei waren ze enorm leuk en prachtig om te zien en te wandelen !! We moeten wel toegeven dat de tweede wandeling de zwaarste was . In Lousã moesten we een heel eindje klimmen . Het hoogteverschil was in het totaal 500m en dat is toch al best de
  moeite !!


  klimmen maar !!

  picknick

  bergdorpje

  Het was best zwaar en we waren dan toch enigszins blij dat we het zwaarste stuk gepasseerd waren . Maar het was er wel ongelofelijk prachtig!! Prachtige natuur , bijna verlaten bergdorpjes , .. In één van de bergdorpjes zijn we een cafeetje binnengestapt en hebben daar even iets gedronken . Het was een prachtig klein cafeetje vol met oude spulletjes en leisteen binnen maar vooal het deurtje om binnen te gaan was grappig ! Dit was gemaakt op kindermaat denk  ik !!
  We hadden alleen een klein beetje pech met het weer . Het regende af en toe en dat maakte natuurlijk dat we een drassige ondergrond hadden om op te stappen . We hebben in totaal zo een vijf uur gewandeld (en gepicknickt ) en het was echt de moeite waard !! Een echte aanrader als je een beetje conditie hebt tenminste want de wandeling is best pittig !! De wandeling in het Caramulo gebergte was een stuk minder zwaar en niet veel hoogteverschil . Uiteraard echt vlak is het nooit hier in Portugal ! Haha !! Maar ook erg mooi om te zien !! Prachtige vergezichten !!  En de paden waarop we wandelden werden vroeger gebruikt om met de kar door te trekken en je kon echt de karsporen nog zien die er waren ingesleten . Ook hier hebben we een vier uurtjes gewandeld inclusief de picknick .

  We hebben inmiddels ook een wandelarrangement samengesteld voor onze gasten . Waarin ze een week onder onze begeleiding kunnen komen wandelen in de prachtigste stukjes natuur van Portugal !! Voor meer informatie kijk op onze website :

  http://www.a-casa-amarela.com

  Maar behalve wandelen hebben we ook nog erg hard gewerkt !! De plantenbakken zijn weer proper , het hout is gekloofd en jawel de bar is af !!!! We hebben er enorm hard aan gezwoegd , maar het is ons gelukt ! En al zeggen we het zelf , we zijn er enorm trots op en we vinden ze erg mooi !! We moeten wel toegeven dat we ook wat hulp hebben gehad . Zo hebben Albert en Marja onverwacht meegeholpen om alle tafels en stoelen in elkaar te vijzen en daar was ik wel erg blij om want toen zij aankwamen moest ik nog vier tafels en 17 stoelen in elkaar zetten . Toen ze een paar uur later weer naar huis vertrokken stonden alle tafels en stoelen in elkaar dus dat was super !!!

  Ook heeft men maatje Sabine enorm veel geholpen . Ze heeft geholpen met poetsen ,opruimen , inrichten , boodschappen , de kinderen ,… Ze heeft echt enorm veel geholpen !! Dus Sabine Bedankt meid !!!

  Het was allemaal heel hectisch geweest de afgelopen weken . Want we moesten die bar afkrijgen tegen dat de familie kwam . We hebben dan ook van s’ morgens tot s’ avonds laat gewerkt , evens snel tussendoor gegeten telkens en verder gewerkt !! Toegegeven dat we alle twee erg moe waren maar het loonde de moeite !

  en dan was het grote moment aangebroken en arriveerde de familie !! Wes was s’ morgens vroeg vertrokken naar Porto om de familie op te halen terwijl Sabine en ik nog volop bezig waren in de bar !! Het was echt hollen van hier naar ginds ! Toen ze s middags dan arriveerden waren we ook maar net klaar . Best wel grappig eigenlijk maar het zag er in orde uit ! Na iedereen een dikke knuffel gegeven te hebben begonnen we aan de rondleiding want behalve mijn moeder was nog niemand hier geweest ! We lieten dan ook eerst het appartement zien en daarna onze eigen woonst , de tuin en daarna de bar !! Ze waren allemaal erg onder de indruk en vonden het heel mooi ! (tenminste dat zeiden ze toch ..haha ) Daarna ben ik begonnen aan het eten want na die lange voormiddag hadden ze allemaal erg trek !! Na lekker gegeten te hebben en even uitrusten en cadeautjes open te maken (want ze hadden alleaal cadeautjes bij voor ons meisjes dus die waren helemaal in hun nopjes , maar ook aan ons hadden ze gedacht en een heleboel lekkers meegenomen dat we hier niet kunnen krijgen dus we kunnen nogal snoepen nu !! ),was het s’ avonds tijd voor de eerste uitstap . Ze gingen met zijn alle wijnproeven !! Ze kregen een rondleiding in de wijnkelders en over het domein en daarna mochten ze wijnproeven .


  wijnkelder

  wijnproeven

  Als afsluiter werd er nog gegeten in het restaurant met aangepaste wijnen ! Ze hebben het allemaal naar hun zin gehad en heerlijke wijn geproefd en moe maar voldaan zijn ze we daarna allemaal in onze bedjes gekropen !!

  De volgende morgen was het al weer vroeg dag want we moesten zorgen voor een lekker ontbijt !!
  Maar eerst gingen we met zijn allen de kindjes naar school brengen !! Haha . Met zijn achten in het kleine klasje en even kennis maken met de leraar en luisteren naar de Portugese taal !! Ons meiden vonden het natuurlijk fantastisch want zo stonden ze lekker in de belangstelling !! Hihi ! Daarna met zijn allen heerlijk ontbeten

  en daarna was het klaarmaken voor de volgende uitstap en deze was een stadswandeling in Coimbra !! Ook weer een erg leuke dag , veel gezien(kerk,kathedraal,botanische tuin ,..) , gewandeld , lekker gegeten , gewinkeld , …


  shoppen !!

  met zijn alle op een rijtje

  biechten!

  S’ avonds heb ik dan nog wat te eten klaar gemaakt en na nog een lekker wijntje zijn we weer in ons bedje gekropen . Op Zaterdag begonnen we weer met ons uitgebreid ontbijt en daarna zijn de familie , Wes en de kindjes vertrokken naar de watervallen van Fraga de Pena en het dorpje Piodão (leistenen dorpje ) daar hebben ze nog kunnen proeven van de lokale specialiteiten terwijl ze rondgewandeld hebben in het dorpje . Ik ben thuis gebleven want ik had een feestje voor te bereiden !! Ik had een soort van receptie georganiseerd en wat vrienden en kennissen uitgenodigd en mensen uit het dorp natuurlijk !! Het was alleen de vraag of ze allemaal zouden komen natuurlijk .
  Want wij hebben de gewoonten om even af te bellen als we niet kunnen komen maar ik wist natuurlijk niet wat de Portugezen daarmee zouden doen , dus dat was afwachten ! Sabine is me weer komen helpen en samen hebben we boodschappen gedaan voor het feestje , lekkere hapjes gemaakt en de bar klaargezet !! Tegen 18u was de familie weer terug en hebben ze nog een beetje gegeten en daarna hebben we ons allemaal klaar gemaakt voor het feestje . Ik had op de uitnodigingen vermeld dat het feestje om 19u30 begon en jawel vijf minuten van te voren stonden er al mensen voor de poort !! Stilletjes aan liep onze bar lekker vol en eigenlijk was iedereen die we hadden uitgenodigd van de partij ! Zelfs de burgemeester en zijn staf van het dorp waren van de partij ! In begin was het allemaal een beetje onwennig , ik bood hen wat te drinken en een hapje aan maar ze hoefden niets . Na een aantal keren aan te dringen hebben ze dan toch een glaasje wijn genomen en een half uurtje later liep iedereen vrolijk te smullen van de hapjes en de wijn !! Ik had ondertussen ook een muziekje opgezet en hem al een beetje luider gezet en een uurtje later konden we ons wanen in een discotheek !! Al de Portugezen stonden vrolijk te dansen en de sfeer zat er goed in !!
  Uiteraard hadden we dit niet verwacht maar zelfs de al wat oudere buurman stond voluit de dansen ! Erg grappig en leuk om te zien hoe iedereen zich uitleefde !! We konden dan ook wel stellen dat het een geslaagd feestje was en dat iedereen zich heeft geamuseerd !! De kindjes waren er allemaal bij want die worden overal mee naar toe genomen maar dat wist ik ondertussen al . En zij hadden hun vermaakt buiten in de tuin op de trampoline of lekker mee danssent met de grote mensen ! We zijn wel erg blij dat het feestje zo een succes was en ik denk dat we kunnen zeggen dat we goed aanvaard zijn in het dorp !! Donna Lourdes (hulp van burgemeester) heette ons dan ook van harte welkom in het dorp en vertelde ons dat we leuke mensen waren en ze blij waren ons hier in het dorp te hebben !! Erg fijn om te horen natuurlijk !! Na het feestje hebben we dan nog snel een beetje opgeruimd want we moesten de volgend ochtend het ontbijt serveren in de bar , mijn afwasmachine heeft dan ook veel overuren gedraaid maar ik was er wel blij mee ! Haha ! Die volgende ochtend was een beetje zwaarder !! Haha ! Het was best laat geworden en daarbij was het uur verzet (zomer uur) en konden we nog een uurtje minder slapen !! Maar we hebben nog voor het ontbijt gezorgd uiteraard en daarna was het jammer genoeg weeral tijd om afscheid te nemen !! Ooohhh !! Wes heeft samen met de kindjes iedereen naar Porto gebracht waar ze nog even in Porto hebben rondgewandeld en lekker gegeten hebben .


  mijn grootouders en ons meisjes


  restaurantje

  daarna moesten ze weeral richting België . Ondertussen was ik thuisgebleven om de boel wat op te ruimen want er stond nog een berg afwas op me te wachten en een hoop poetswerk !! Maar we kunnen toch wel stellen dat het geslaagd was en dat de familie Portugal toch al een klein stukje beter heeft leren kennen !!
  We vonden het ook enorm fijn dat ze geweest zijn en we hebben een leuke tijd met ze gehad !! Thanks !!

  Ondertussen zijn we allemaal weer een beetje bijgerust en is alles weer opgeruimd . Het appartement is terug gepoetst en de bedden zijn weer opgedekt want onze volgende gasten zijn alweer gearriveerd . Het zijn Engelse mensen en zij zullen een maand lang in ons appartement verblijven . We hebben al kennis gemaakt en het zijn zeer aardige mensen !! En zo zijn we vertrokken hé !

  Wel tot de volgende keer ,


   

  30-03-2011 om 15:06 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:vakantiehuis , vakantiehuis portugal , vakantiehuis midden Portugal , vakantieappartement portugal , vakantieappartement midden portugal , valentijnsarrangement , casa amarela , arrangementen , vakantie bij belgen , appartement te huur , portugal ,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!