Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  04-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaat de tijd weer snel !
   

  Hoi Iedereen ,

  Wat gaat de tijd weer snel , het is ondertussen al weer maart en het lijkt nog alsof ik gisteren op mijn blog heb geschreven . Gelukkig is er ondertussen wel veel werk verricht !!

  Nog steeds is Wes volop aan de bar bezig en er begint stilletjes aan een einde in zicht te komen !!
  Alles is ondertussen bezet , de gipsplaten hangen tegen het plafond en zijn bijgesmeerd en hij is momenteel bezig met de chape (ondervloer) en die zou er deze avond in moeten zitten . Dan moet die even drogen en kan hij beginnen met de vloer en daarna komt mijn werk !! Je raad het nooit ... Schilderen !! !!

  We hebben nog een paar weken om alles af te krijgen want eind maart krijgen we gasten en niet zo maar gasten , nee ,nee bijna heel de familie komt !! Mijn moeder komt met haar vier zussen (mijn tantes dus) en ook moemoe en vava (oma en opa) komen mee ! Ze komen naar hier voor hun jaarlijks reisje !! Ze willen dus lekker verwend worden en leuke uitstapjes maken . Ook daar zijn we al mee bezig geweest want we willen dat het voor hen een leuke reis wordt natuurlijk ! Omdat ze graag s morgens ontbijt willen en een snackje willen eten was het dus belangrijk dat de bar af was ! Vandaar dus dat we er een heus tempo hebben achter gezet !! En gelukkig zitten we nog op schema !!
  Uiteraard kunnen ze niet met zijn zeven in het appartement slapen maar mijn grootouders zullen bij ons in de logeerkamer slapen !
  We kijken er in ieder geval enorm naar uit !!

  Ondertussen hebben we ook nog hard in de tuin gewerkt want ook die willen we netjes hebben als de familie arriveert , momenteel liggen er nog wat bergjes zand en materiaal hier en daar maar dat moet tegen dan allemaal weg zijn !! Nog genoeg te doen hoor !!

  We hebben nogmaals doe-het-zelf hout gekocht en ook daar is Wes tussendoor nog mee bezig !! Ja ja mijn ventje is een bezige bij en ik ben wel erg fier op hem !! Hij doet het allemaal maar en zonder hulp !! (soms een beetje van mij )

  Het begint zo een beetje saai te worden om te vermelden maar ik ben nog steeds met mijn plantenbakken bezig ! haha  Ons meisjes hebben mij trouwens een beetje geholpen ( 2 minuutjes of zo )  We zijn ondertussen ook naar de markt geweest en hebben wat bessen gekocht en deze geplant ! Frambozen , rode bes , en zwarte bes (denk ik toch ) , hopelijk houden ze het vol en groeien ze goed !
  Ook ben ik bezig geweest met het opstoken van het overige snoeihout , grasmaaien en uiteraard nog met de website , adverteren , en mijn
  meisjes natuurlijk !

  Ook het terrasje van het appartement is klaar , we moeten het enkel nog een beetje aankleden met een leuk plantje of bloemetje !  We zijn ook nog eens een keertje naar de rivier geweest en hebben nog wat keien verzameld voor de afboording van onze plantenbakken . Onderweg naar de rivier hebben we trouwens nog een paar leuke foto's genomen .


  allemaal vlak bij ons , op enkele minuten vind je deze prachtige uitzichten maar ook van bij ons zijn de uitzichten al prachtig !!

  Maar ook deze keer hebben we wat tijd uitgetrokken om te ontspannen en deze keer zijn we een stadswandeling gaan maken in Coimbra .
  Deze was heel erg leuk en we hebben zowat alle leuke bezienswaardigheden in Coimbra gezien .
  Wat een boom hé

  Botanische tuin

  Daarna natuurlijk zoals gewoonlijk als we in Coimbra komen langs de Mcdonalds gepasseerd en lekker gesmuld !!


  Ik weet niet meer exact waar ik gebleven was in ons Cavia gebeuren maar we hebben er tot 14 gehad en kort daarna zijn er een heleboel gestorven! Pasop 14 is een beetje veel en we wilde er zoiezo wat weggeven maar niet op deze manier natuurlijk Uiteindelijk hadden we er nog maar zes over maar ondertussen hebben we er al weer terug 10 !! Dat is weer zeker genoeg , als we er nu nog bij krijgen zullen we er een paar moeten weggeven want genoeg is genoeg ! Maar dat begrijpen die Cavia's jammer genoegniet haha !!

  Onze kuikentjes van vorige zomer zijn ondertussen geen kuikentjes meer maar echte kippen en ze zijn sinds kort ook eitjes beginnen leggen , wat wil zeggen dat we nu dagelijks vier eitjes hebben !! Een beetje veel om ze allemaal zelf op te eten dus had ik besloten om maar eens taart en cake te bakken en deze heb ik dan mooi versierd en daarna ben ik ze naar de school gaan brengen zodat ze s middags allemaal een lekker dessertje zouden hebben . ik had het niet tegen ons meisjes gezegd dus ze waren aangenaam verrast !! Ik heb nadien nog complimenten gekregen voor de lekkere taart dus mijn missie was geslaagd en ik had toch weer een paar eitjes minder !!

  De week daarvoor had ik trouwens ook nog een taart gebakken voor Sabine haar vader want die was jarig en Sabine vroeg aan mij of ik dat wilde doen en natuurlijk doen we dat dan !! Ook deze was goed gelukt en naar t schijnt ook lekker !

  Dan heb ik met Sabine ook nog een beetje research werk gedaan en zijn we nog eens naar een wijnboer geweest om wijn te proeven!
  Haha nee wijnproeven zelf hebben we niet gedaan maar we hebben informatie gaan vragen en een stukje uitleg gekregen over het wijnmaken en toegegeven we hebben een glaasje espumante (champagne) gekregen !! Het echte wijnproeven laat ik aan onze gasten over !

  Vandaag was het carnaval op school en zoals ik vorige keer al vermeld had moesten ons meisjes verkleed als Chineesjes !! Vond ik niet zo leuk omdat ik niet erg creatief kon zijn met mijn schmink maar ik heb er toch weer wat moois van gemaakt ! Mackenzie haar vriendinnetje was deze morgen ook naar hier gekomen want ik had beloofd haar ook te schminken !


  Dan ben ik deze middag even terug naar school gegaan want na de middag gingen ze naar Tabua om daar in de carnavalstoet te lopen en ik wilde hun gezichtjes nog even bijwerken . De andere kindjes van de klas waren niet geschminkt dus heb ik mijn goed hart nog een keertje laten zien hen heb ik heel het klasje gedaan ! Ze waren allemaal super fier en ik werd heel erg bedankt !!  Het was wel een beetje jammer want het was vandaag net ietsje kouder en een beetje bewolkt !! We hebben trouwens de afgelopen weken heel verschillend weer gaat . We hebben een zonnige doch frisse week gehad , een echte regen week gehad , een overgangsweek ,
  en een week met heerlijke temperaturen van 20°C !! Momenteel is het weer wat frisser (14°C) met zon behalve dus vandaag !! Dus heel variërend !! Ik moet wel zeggen nu we dat zonnetje met die prachtige temperaturen hebben gehad willen we dat ook weer zo snel mogelijk weer terug want dat was toch zalig , weer genieten ! De kindjes die lekker ravotten in de tuin , niet meer die dikke trui aan maar lekker in ons T-shirt ,..mm heerlijk !! Wat wel grappig was dat op een bepaalde dag het hier zowat 19°C was en het in België nog aan het sneeuwen was !! haha !! Maar de meeste in België vonden dat niet zo grappig !! hihi ! Maar hier ziet het er weer goed uit en volgende week gaan we weer temperaturen van 16°C-17°C tegemoet dus heb je zin in het zonnetje ..kom maar af !!  Ons meisjes zijn wel blij nu want ze hebben een paar dagen vakantie ! Van maandag tot en met woensdag zijn ze vrij !! We hebben daarom ook gepland om twee wandelingen te maken met ze in combinatie met een bezoek aan een marktje en zo zijn we ineens ook weer research werk aan het doen en ontspanning tegelijkertijd !! We hebben wel geluk dat ons meisjes graag wandelen want anders zouden we dat niet kunnen combineren . En pasop het zijn best stevige wandelingen want de volgende die we gaan doen zijn beide 9 km en geen enkele wandeling hier is plat , we moeten altijd wel berg op en af en dat wordt je toch wel wat gewaar in de beentjes ! Maar dat zijn we ondertussen al wel wat gewoon natuurlijk !!! En we nemen natuurlijk regelmatig pauze en passen ons tempo aan (of ons meisjes passen hun tempo aan ) en een picknick hoort er ook bij !!

   

  Ons Mackenzie heeft een paar weken terug nog eens een controle gehad (zoals elke maand ) voor haar beugel en alles gaat de goede richting uit ! Haar tandjes staan al veel mooier en alles verloopt volgens schema . Er is ons ook meegedeeld dat ze waarschijnlijk dit jaar nog geopereerd zal worden maar wanneer precies dat weten we nog niet . Bij deze operatie zullen ze een klein stukje bot uit haar bil nemen om het dan in de tandboog te plaatsten . Het zou maar een kleine operatie zijn maar veel meer weten we er nog niet van . Binnenkort moeten we normaal gesproken nog eens naar haar specialist en dan kunnen we meer uitleg vragen . We zijn trouwens heel tevreden over heel de behandeling van ons Mackenzie . Het word goed opgevolgd en alles verloopt naar wens . Vorige keer hadden ze nog iets aan haar beugel gedaan (er iets tussen gezet of zo ) en heeft ze er wel een paar dagen last van gehad . De eerste dag had ze er echt heel veel pijn van want dat wringt dan allemaal weer een beetje maar gelukkig was het de dag erna al beter !!  We hebben trouwens ook de vraag gekregen of ik geïnteresseerd was om voor het emigreermagazine.nl (is een online magazine) ons emigratieverhaal te doen voor de uitgave van de maand april ! Uiteraard heb ik toegezegd en moet ik nu dus ons verhaal even beknopt samenvatten !! Niet gemakkelijk om het beknopt te doen maar het zal me wel lukken en ik vind het wel erg leuk !!

  Wel dat was het voor deze keer ,

  Groetjes ,        04-03-2011 om 18:29 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!