Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  12-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en wijn maken

  Bom dia ,

   

  Ondertussen is de herfst begonnen en ook hier hebben we dat gemerkt . De dagen worden korter en s morgens en s avonds voel je toch dat het wat frisser word .

  Overdag is het meestal nog lekker met temperaturen van 20°C of meer maar ook wij hebben al wat regen gezien nu . Het heeft de afgelopen week best wat geregend en alle plantjes hebben weer drinken gekregen en jammer genoeg zien we ook het onkruid weer de hoogte inschieten . Gelukkig word het volgende week weer lekker droog en zonnig !! Maar nu de ochtenden en de avonden wat frisser worden hebben we al een aantal keer de kachel weer aangestoken ! Lekker gezellig bij het knetterende vuur zitten heeft ook weer wel wat ! Maar in de namiddag sta je vaak weer te zweten met dat vestje van s morgens !

   

  Momenteel is Wes in België en ben ik met de kindjes in Portugal . Wes is gaan werken in België om een centje te kunnen bijverdienen want helaas blijft ons varkentje niet produceren . We zitten hier nu dan ook al meer dan een jaar en hebben al best wat financiële tegenslag gehad maar ook hebben we veel tijd verloren wat natuurlijk ook financiële nadelen heeft . Vandaar dus dat Wes naar België gaat om er wat bij te verdienen . Hij is trouwens een paar weken geleden ook al geweest en toen zou hij normaal gezien voor twee weken weg zijn !! Ik zeg er al bij normaal gezien want hij is na een week al naar huis gekomen . Waarom zullen jullie nu denken .. Wel eigenlijk is het heel simpel hij is naar huis gekomen omdat ik het er te moeilijk mee had ! We leven hier nu al een jaar dag in dag uit samen ( weliswaar te werken) en dat had ik toch wel onderschat om ineens van het ene uiterste naar het andere te gaan viel toch tegen !! . Zoiezo ben ik een persoon die niet graag alleen is en ik heb graag mensen om me heen . Maar toch zag ik het nog allemaal wel zitten , ik ging het wel redden hier op men eentje (met de kindjes natuurlijk) in Portugal . Nou dat sloeg toch wel even tegen !! Ik ben het zo gewoon hem elke dag bij mij te hebben en ik mistte hem enorm !! Ik dacht na de eerste dag dat het wel zou beteren maar dat deed het jammer genoeg niet !! ( pasop ik ben er niet fier op hoor , ik had echt gehoopt een beetje sterker te kunnen zijn maar helaas ,…)  We hebben dus al snel gemerkt dat veertien dagen gewoon te lang is (voor ons) en als we het nog een keertje doen zal het maar voor een weekje zijn. Dus uiteindelijk is hij na een week terug naar huis gekomen en wat waren we allemaal weer heel blij want ons Mackenzie sliep niet meer goed , ze werd elke nacht wakker en toen hij terug was niet meer ?? Ons Alyssa was ook dolgelukkig en natuurlijk ik ook !! Ook Wes was weer blij terug thuis te zijn want je bent in België toch weer in een hele andere sfeer dan hier , veel meer hectisch en druk , gestrest ,… Hij was ook weer blij te kunnen zien hoe mooi het hier allemaal wel niet is want dat mistte hij in België ook wel erg !! Gelukkig werd hij in België super door mijn ouders opgevangen want daar verbleef hij na zijn werk . Mijn ouders hebben hem dan ook lekker verwend en er stond elke dag eten klaar en zijn wasje werd ook van te voren gedaan , heerlijk toch !!

   

  Eindelijk allemaal lekker terug in Portugal en dan hebben we na een dagje samen te spenderen weer terug de handen uit de mauwen gestoken . Ondertussen heeft Wes het houtkot klaar en kan het hout geleverd worden zodat we een reserve hebben voor de winter straks !!

  Dan hebben we ook nog een deel gazon bij gezaaid want het ging regenen en daar moesten we van profiteren . Ook onkruid verwijderen hoorden er weer bij natuurlijk .

  We hebben de afgelopen weken ons ook bezig gehouden met andere praktische zaken . Zo hebben we bijvoorbeeld een prachtige wandelroute uitgestippeld zodat we later als we onze B&B kunnen openen onze gasten hiermee kunnen verwennen . Ook hebben we de laatste druiven geplukt en er wijn van gemaakt (tenminste het proces is bezig en we hopen dat het goede wijn word ) .

  Eerst was het dus druiven plukken , daarna hebben we ze in een ton gedaan

  en is Wes er lekker met zijn voeten in gaan staan om de druiven te pletten !!

  Daarna de ton goed afsluiten en dagelijks de velletjes en dergelijke omroeren voor ongeveer een 8tal dagen en dan in flessen doen en nog een 8tal weken geduld en dan zou het lekkere wijn moeten zijn !! Dus laat ons hopen dat het straks geen azijn zal zijn want zo is het hier nogal bij vele Portugese ..

  Heb ik trouwens al verteld dat we kuikentjes hebben ?? Ja hoor ze zijn nu een week of 4 ..super schattig !!

  We hadden er eerst drie maar jammer genoeg zijn we er eentje kwijt !! Wes had net voor hij de eerste keer naar Belgie vertrok nog snel een kippenhokje met rennetje voor de mamakip en kuikentjes gemaakt zodat die rustig alleen zaten. Dat had hij trouwens heel mooi gedaan en het ging ook allemaal goed met de kuikentjes tot ik een paar dagen later er eentje zag loslopen ?? Ik zag meteen het plaatsje waardoor hij ontsnapt was en heb dat geblokkeerd. Maar toen ik s avonds de kippen ging binnenzetten ( de kippen zitten dan al binnen maar ik moet dan het deurtje nog dicht doen voor t geval de vos komt ..) was ik er eentje kwijt !! Ik heb gezocht en gezocht maar het was al donker en ik zag niet veel meer met mijn zaklamp!! Na een tijdje zoeken heb ik het maar opgegeven en de volgende morgen ben ik meteen weer gaan zoeken maar helaas !! Niet meer te vinden !! Oohhhh !!

  We hebben dus nu nog twee kuikentjes over !! Ook onze poesjes zijn al enorm gegroeid en nog steeds super schattig !!!!!  We proberen ze elke dag te aaien en ze even vast te nemen zodat ze gewend geraken aan ons maar soms viel dat niet altijd mee want mama poes zoekt nogal vaak een ander plekje dus het is dan zoeken geblazen !! Maar we hebben ze steeds weer gevonden (na een tijdje toch ) !!

  Ook onze kleine eendjes doen het goed en ze zijnet meer klein hoor , ze zijn al groter dan de kippen !!  

  Ze zitten nog steeds apart want de laatste keer hadden we ze samen bij de kippen gezet en we dachten dat het goed ging maar helaas na een dagje vonden we ze onder het kippenhok en toen we ze eronder uit jaagden vlogen de kippen er één voor één op en begonnen ze te pikken !! Dus ocharme die beestjes , we hebben ze snel weer apart gezet maar ik denk nu dat ze stilletjes aan groot genoeg zijn om hun mannetje te staan tussen de kippen dus één der dagen zullen we het nog eens proberen !!

  Dan zit het er naar uit dat ook één van onze cavia’s binnenkort weer mama gaat worden dus het gaat goed hier op de boerderij !! Haha

  Vorige week zijn we nog eens een wandeling gaan maken in de bossen achter onze tuin !! Het was weer prachtig !!

  We gingen op zoek naar braambessen want ik wilde wel eens proberen gelei te maken !! We waren alleen een beetje te laat want veel goede bramen hebben we niet meer gevonden .

  Maar de kindjes hebben zich erg goed geamuseerd en ze vonden het een leuk avontuur 

  !! Toen we terug huiswaarts gingen hebben ons meisjes nog in een plas gesprongen want ze hadden nieuwe laarzen (voor in de tuin) en ik had met mijn grote mond gezegd dat die leuk waren om mee in de plassen te springen!! En dat hadden ze natuurlijk onthouden . Maar in het bos waren geen plassen te vinden !! Toen we naar huis gingen kwamen we voorbij onze buren en daar stond natuurlijk een enorme plas en daar moest natuurlijk in gesprongen worden en ja nu had ik natuurlijk geen keus meer want ik had het zelf gezegd ! Ach moet af en toe eens kunnen toch ? En die kleren zal de wasmachine weer wel proper krijgen zeker   Ze vonden het in ieder geval super leuk !!

  De dag daarna ben ik dan natuurlijk aan mijn gelei begonnen !! Jammer genoeg had ik dus niet zoveel vruchtjes dan gehoopt maar ach ik kon het toch al maar eens proberen ! Uiteindelijk heb ik een klein potje gelei over gehouden en het was eigenlijk meer een sausje in plaats van gelei !! Maar hij smaakte wel super lekker en aangezien hij dus te dun was hebben we er lekker van gesmuld bij een stukje vlees !! Ook heerlijk !!

  En deze week ga ik vijgenconfituur maken !! Onze vijgenboom die we tevens vorig jaar zo kort gesnoeid hadden dat we dachten dat hij geen vruchten zou geven dit jaar , hangt vol maar dan echt vol met vijgen !! Heerlijk maar veel te veel !! Dus morgen ga ik met mijn vriendin hier vijgenconfituur maken !! Hoe dat afloopt hoor je volgende keer wel !!

  Ons meisjes zitten ondertussen nog steeds op paardrijles en hebben al een aantal lessen achter de rug !! Of Alyssa gaat blijven rijden is echter nog de vraag want de twee laatste keren ging het niet zo goed !  Ze is een keertje in galop geweest en dat vond ze niet leuk !! De les daarna wilde ze na vijf minuten niet meer rijden en is ze maar gestopt voor die dag !! Ze heeft de schrik goed te pakken blijkbaar terwijl er eigenlijk niets gebeurd is want toen ze de eerste keer in galop ging was het gewoon in de “bak” en niet onverwacht of zo !! Dus ik vind het een beetje raar maar we kijken het nog even aan en als ze na een aantal lessen echt niet meer wil dan stopt ze er gewoon mee want het is uiteindelijk een hobby (waar ze maanden voor heeft gezeurd ) en het moet leuk blijven natuurlijk !! Mackenzie daarentegen doet het nog heel erg graag en vind de galop super leuk !! Het is natuurlijk een beetje wennen maar het is héél leuk zegt ze !!

  We zijn trouwens een paar weken geleden bij Rogier en Wendy (eigenaars van de paarden) blijven hangen zoals ze dat zeggen !! Na de les even wat drinken en buurten en vooraleer je het weet zijn we een paar uur verder , we hebben toen een hele gezellige avond gehad en zijn ook blijven eten bij hun en het was weer super gezellig !! Ons meiden vonden het ook heel erg leuk want ze konden allerlei vragen stellen over de paarden en gaan kijken naar de paarden natuurlijk !! En het was al donker en we zaten rond het kampvuur en dat was natuurlijk wel spannend !! Haha !!

  We hebben er ondertussen zoal wat een gewoonte van gemaakt en bijna elke keer na het paardrijden blijven we wat kletsen !! Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en onze vrienden en kennissen kring uit te breiden ! Binnenkort draaien we de rollen een keertje om en komen Wendy en Rogier een keertje bij ons een glaasje drinken !!

  De kindjes doen het ook nog steeds goed op school . Ze hebben gisteren en vandaag testen gehad om te zien of ze nog extra bijles nodig hebben voor de Portugese taal . (anders komt er één keer per week een extra leraar hen helpen met de taal ) en Alyssa had 97%  dus ze heeft geen extra les meer nodig en Mackenzie heeft vandaag haar testen gedaan maar ik weet de uitslag nog niet dus hopelijk is dat even goed !!

  Ze hebben ook al een uitstapje gemaakt met school , ze zijn naar een wijnboer geweest en daar mochten ze heel het proces van wijn maken mee volgen en hebben ze met hun voetjes ook op de druiven mogen pletten . Uiteraard gebeurt daar alles ook met machines en hebben ze machines die de stengeltjes verwijderen zodat dit voor de kindjes toch iets aangenamer is om te pletten !! 

  Ook hebben ze nu elke week zwemles (met de turnles gaan ze elke week zwemmen tot en met de kerstvakantie) en dat vinden ons meiden heel erg leuk !! Ze zijn wel heel erg streng op hygiëne want ze moeten vooraleer ze in het zwembad gaan douchen (zichzelf wassen en haren wassen ) , nadien dan wel niet ???  En als je nog maar een klein wondje hebt mag je niet in het water !! ( welk kind heeft nu niet regelmatig een wondje ??) Ik ben eens benieuwd wanneer de hele klas (12) zal mogen zwemmen want tot nu toe is dit nog niet gebeurd !!  Ook de badmutsen zijn verplicht natuurlijk !! Dus een heel gedoe om in het zwembad te geraken !!

  Wes is nu dus sinds Zaterdagnacht weer in België en gelukkig kan ik zeggen dat het nu deze keer veel beter gaat dan de vorige keer !! Ik vind het nog steeds niet zo leuk natuurlijk want ik heb hem liever bij ons maar het moet nu even natuurlijk !! Ik heb deze week ook al wel wat verzet gehad doordat mijn vriendin Sabine al op de koffie (thee) is geweest en morgen gaan we samen even naar de winkel en confituur halen dus zulke dingen helpen natuurlijk wel !!  Ook heb ik met de kindjes een filmpje gekeken en Lasagne gemaakt (had ik beloofd aan de kids) . Ik moet er alleen wel op letten dat ik de kippen s avonds voor het donker binnenzet , want eergisteren was ik dat vergeten en dan moet ik in het donker naar de kippen en dat vind ik toch maar niks hoor !! Want er zijn nog niet overal lampen voorzien. Gelukkig ben ik het voor de rest nog niet vergeten .
  En zondag komt hij al weer naar huis dus deze keer is het maar voor een weekje .

  Wel dat was het zo weer voor deze keer ,

  Tot snel

  12-10-2010 om 21:23 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!