Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  13-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vele feestjes

  Hoi hoi hoi iedereen ,

   

   

  Het is weeral even geleden dus zal ik jullie nog eens even op de hoogte brengen van de afgelopen weken .

  We hebben de afgelopen weken heel veel gefeest . Want we hadden heel wat jarigen . Eerst was ikzelf aan de beurt .(ppfff )    En ik behoor nou niet meer tot tram twee (ooohh) en ben dus opgestapt op tram drie ! We hebben op mijn verjaardag niet erg veel speciaal gedaan behalve naar de Macdonalds geweest zodat ik niet hoefde te koken en afwassen (altijd leuk !!)  en een aantal winkeltjes gedaan en s avonds zijn we naar de rivier geweest en hebben we nog een spelletje gespeeld met zijn allen . Niets speciaal maar toch was het erg gezellig ! Dan hadden we natuurlijk de verjaardag van ons Alyssa die werd er (al ) zeven !! (wat gaat t snel zeg !) Dat moest natuurlijk toch wel een beetje specialer zijn want een verjaardag mag niet een gewone dag zijn zegt ze altijd ! Hihi ! Aangezien ons meisjes vlak na elkaar verjaren hadden ze die dag samen hun cadeautjes van ons al gekregen en dat was natuurlijk al heel fijn !!

  Lekker spelen met die nieuwe dingen !! Dan heb ik op aanvraag lasagne gemaakt en een taart gebakken 

  en serra douro (Portugees dessert) gemaakt ! S middags hebben we daar dan lekker van gesmuld en we hadden voor hen in de namiddag ook een verassing gepland . Ze waren uiteraard erg benieuwd maar we hebben lekker niets verklapt ! Om 16u was het dan zo ver en kwamen we aan op de plaats van bestemming en jawel hoor , toen hadden ze het door !! Wij gaan paardrijden !!  Ze waren natuurlijk heel erg blij want de voorbije maanden hebben ze bijna iedere dag gezeurd om te gaan paardrijden !! Ik had dan even op het internet gezocht en uiteindelijk een leuke plaats gevonden om te gaan rijden ! Ze waren uiteraard enorm enthousiast ! De eigenaars kwamen ons al tegemoet en het waren Nederlanders . Ze kregen allebei een leuke pony en er werd uitgelegd hoe ze moesten borstelen , hoeven krabben , opzadelen en dan was het eindelijk tijd om er op te kruipen !! Spannend !! Ze waren geen van beide bang (gelukkig ) en hun eerste les ging dan ook heel goed ! De twee eigenaars deden dat ook op een hele leuke en speelse manier dus we waren erg tevreden .

  Daarna zijn ze nog een toertje in het bos gaan maken en daarna was het afgelopen . Dat vonden ze natuurlijk wel heel erg spijtig !! Maar vanaf nu mogen ze elke Zaterdag op les !! En heb ik bij deze ook een goede straf gevonden want als ik nu zeg als je dit of dat niet doet dan mag je niet gaan paardrijden dan doen ze het toch wel snel hoor !! Haha !

  We zijn hebben dan nadien nog even iets gedronken met de eigenaars (Wendy en Rogier) en het zijn hele leuke en gezellige mensen .

  Het was dus een hele leuke dag geweest en ons meisjes waren super blij ! En dan ben je zelf ook tevreden !!

  Dan hadden we vorige week nog het verjaardagsfeestje waar alle vriendjes kwamen spelen en daar heb ik weer een aantal taarten en cake gebakken en van die blubberpudding !! Bijna iedereen die uitgenodigd was , is ook gekomen en ons meisjes hebben zich goed geamuseerd . We hebben een aantal spelletjes gedaan zoals de stoelendans en met waterballonnen gespeeld en daarna nog lekkere taart gegeten natuurlijk !!

  Na het feestje zijn we naar een restaurantje hier vlak bij geweest , dat was pas overgenomen door Nederlanders en dat wilden we graag toch eens testen !!

  We hebben er uiteindelijk heel lekker gegeten en niet te veel betaald (hihi) We hadden alleen heel veel over en ik zij al lachend tegen Wes “ vragen we een zakje om mee te nemen ‘ hihi ! We vragen dan vijf minuten later te rekening en die mevrouw vraagt toch wel niet of we een zakje willen om de restjes mee naar huis te nemen haha !!

  Ik zij meteen nee hoor dat is niet nodig ! De mevrouw legde ons uit dat dit hier echt niet uitzonderlijk is en dat dit vaak word gedaan . En aangezien wij een hond , katten en kippen hadden vond ze het ook niet meer dan logisch dat we dat deden . Ik heb nogmaals bedankt voor het zakje maar na nog een poging van de mevrouw hebben we dan toch een zakje mee naar huis genomen ! Hihi !! Ik vond het toch maar raar  hoor maar ergens heeft ze ook wel gelijk , we hebben er voor betaald en onze dieren waren er ook super blij mee !! Zo zie ja maar haha !!

  Gisteren hebben we dan nog eens feest gevierd want toen werd ons Mackenzieke 9 jaar ( al een echte grote meid !! ) en zijn we op aanvraag nog een keertje naar de Mackdonalds geweest 

  en hebben ze met hun gekregen centjes naar de speelgoedwinkel geweest en hebben ze iets leuks uitgekozen !! Ook zijn we op pad geweest voor schoolgrief want er moesten wat schriften, potloden , kleurtjes ,.. Gekocht worden .

  S’ avonds hebben we dan nog gezellig een spelletje uno gespeeld en weer was het een gezellige dag geweest !!

  Maar nu hebben we wel even genoeg gefeest !!

  We hebben niet alleen gefeest maar uiteraard is er ook nog gewerkt !!

  In het appartement zijn de twee slaapkamers en de gang voorzien van giproc voor het plafond en ook de badkamer is al een stuk bezet !! Het begint er nu echt op te trekken !!

  In de ontspanningsruimte begint de toog al heel goed vorm te krijgen en ook de elektriciteit zit er overal in ! De bezetter heeft heel de buitengevel van de ontspanningsruimte bezet en is nu binnen bezig waar hij al een aantal muren heeft gedaan !! Ook de ramen in de ontspanningsruimte zijn geplaatst , ik moet ze enkel nog schilderen !!

  Dan is Wes momenteel bezig met ons eigen privé terras boven . Hij is het helemaal aan het betegelen zodat we netjes buiten kunnen !! Meer als de helft is al gedaan en het ziet er weer erg leuk uit !!

  Ik zelf heb weeral een heleboel geschilderd (jaja ik blijf schilderen) en heb de afgelopen weken veel taarten en cake gebakken , feestjes voorbereid ,..) !!

  Het is hier trouwens nog steeds zomer met vandaag weer temperaturen van 32°C !! We hebben een week geleden 1,5 dag gehad met wat regen !! Dat was weeral lang geleden !! Dat vonden we dan ook niet zo erg !!

  We hebben ondertussen ook weer een nieuwe aanwinst in onze dierentuin ! Want ons Fientje (kat) is bevallen van twee kleine poesjes !! Super schattig !!   Ze zijn momenteel ongeveer vijf dagen oud !! Het is niet de bedoeling dat we ze gaan houden want we hebben zelf al drie poesjes maar het is toch wel eens fijn zulke kleine katjes te hebben !! Dus we zijn natuurlijk nu al een beetje op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schatjes !! Maar voorlopig blijven ze nog even hier tot ze groot genoeg zijn natuurlijk !!

  Ook onze eendjes doen het goed en zijn al enorm gegroeid !! Ze lopen nu ook gewoon bij de kippen nu ze al wat groter zijn en to nu toe gaat dat goed !!

  Dan hebben we de afgelopen twee weken zonder internet gezeten en dat was echt niet leuk !! Je bent dat internet zo gewoon en als je dat dan even niet meer kan is dat toch wel vervelend !! Een twee weken geleden heeft het zoals ik al eerder vertelde geregend en deze regen ging gepaard met een zwaar onweer waardoor onze elektriciteit ook is uitgevallen en vermoedelijk de bliksem is ingeslagen op de telefoonkabel waardoor de problemen ontstaan zijn ! In begin dachten we dat het wel snel opgelost zou zijn maar na een paar dagen hebben we toch maar eens gebeld !! Uiteindelijk drie keer bellen en telkens twintig minuten aan de telefoon te moeten wachten (erg dure telefoontjes trouwens) werd er iets aangedaan en hebben we tevens ook een nieuwe modem aangeschaft want die had blijkbaar ook schade opgelopen !! Het was dan nog niet helemaal in orde want een dag later hadden we s morgens weer geen internet dus maar weer even bellen en het was weer meteen in orde , de dag erna weer hetzelfde probleem dus weer bellen en na een aantal uurtjes hadden we weer internet . Dan is er Vrijdag iemand langs geweest en die heeft weer van alles nagekeken en het zou nu weer in orde moeten zijn !! En tot nu toe gaat het weer goed ! En hopelijk blijft het ook (ppff) .

   

  Vandaag was het tevens ook de eerste dag school maar Mackenzie kon al meteen niet gaan want ze moest naar de tandarts . Het was ook maar een halve dag met veel gebabbel dus veel heeft ze nog niet gemist . Alyssa is dan alleen geweest en die had er eigenlijk niet zo erg veel zin in en haar vriendinnetje was er dan ook niet vandaag , maar het was toch leuk geweest vertelde ze me s middags !!

  Het schooltje is dus nog open en ze zitten dit jaar met 12 in de klas . Haha !!  En jawel dit jaar zitten er zelfs twee jongens in de klas !!

  Ze hebben ook nog dezelfde meester als vorig jaar en de rest zal ook zowat hetzelfde verlopen . De naschoolse activiteiten zoals Engels en muziek zijn er ook weer bij en dit jaar gaan ze ook meedoen aan lichamelijke opvoeding ! Tot en met kerst zullen ze dan met turnen gaan zwemmen en dat vinden ons meiden wel fijn natuurlijk !!

  Net zoals ons meiden terug starten met school , beginnen wij deze week ook weer met onze lessen want dat is weer een tijdje geleden !! Ben eens benieuwd ??

  Wel dat was het zo weer voor deze keer ,

  Tot de volgende keer

  En vele groetjes uit het nog steeds zonnige Portugal

  13-09-2010 om 19:40 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!