Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  25-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al een jaar in Portugal !!

  Bom dia ,

   

  We zijn weer terug van weggeweest en de twee weken in België waren weer fantastisch . We zijn met onze Mazda naar België gereden zodat we hem daar konden verkopen en dat is ons ook gelukt !! We hebben weer lekker bijgekeuveld met familie en vrienden en genoten van het toch wat frissere weer daar . Haha .

  We verbeleven die twee weken bij mijn ouders en zijn daar weer geweldig in de watten gelegd !! En wat hebben we zoal gedaan in ons Belgenlandje ?? We zijn naar mijn grootouders geweest waar heel de familie samenkwam want het was Heikes kermis . Nu de kermis is ondertussen al uitgestorven maar we hebben er de traditie van gemaakt om dan toch ieder jaar nog samen te komen en spelen dan samen volkspelen met spelletjes zoals ringwerpen , minigolf, sjoelbak ,.. Altijd heel gezellig !! En dat was het deze keer ook weer ..


  Dan zijn ons meisjes ook een aantal keertjes bij vriendinnetjes gaan spelen en terwijl kon ik lekker bijpraten met de mama’s .

  Een bezoekje aan mijn beste vriendin stond natuurlijk ook op het programma en dat was weer super gezellig en we hebben uren gebabbeld ! (Ja ja er is veel gebabbeld hihi ) en we hebben ook samen met de kindjes cupcakes gemaakt en ze heeft me een beetje geleerd hoe ik die cupcakes mooi kan versieren . Ons meisjes hebben toen vooral geleerd hoe ze de pot van het beslag moeten leegmaken . Haha .

  Het waren dan ook wel echt super lekkere cakejes en ik heb toch weer wat bijgeleerd !

  Uiteraard zijn we ook gaan shoppen en heb ik mijn kleerkast weeral wat uitgebreid !!

  Mijn moeder heeft ons ook weer lekker verwend met heerlijke Belgische kost tevoorschijn te toveren op tafel en uiteraard hebben we enorm genoten van die lekkere frietjes van de frituur . Mmm .

  Jammer genoeg kon ik niet te veel inkopen doen want we moesten terugreizen met de vlieger en dan ben je beperkt in wat je kan meenemen natuurlijk (oohh ) . We hebben voor ons meisjes ook al vast een verjaardag cadeau gekocht want de speelgoedwinkels in België zijn toch een pak uitgebreider dan hier in Portugal . Pasop ze hebben hier eigenlijk ook wel zowat alles maar ze zijn veel beperkter in hun assortiment . Het deed voor ons ook weer raar om in de winkels binnen te wandelen en de mensen te in het Nederlands te horen spreken. In het begin moest ik er echt opletten dat als ik weg ging ik dank u zij in plaats van obrigada (=dank u ) . Ook moesten we eraan wennen dat we niet meer konden roddelen zonder dat ze ons verstaan ! Haha vooral ons meiden want die zijn niet altijd even tactvol !

  Voor de rest hebben we niet veel speciaal gedaan , gewoon genoten van de familie en vrienden !! De kindjes waren natuurlijk ook weer super blij om de grootouders weer te zien en vonden het heerlijk om lekker verwend te worden .. Een speelgoedje hier , een snoepje daar ..plezant , plezant !! Die twee weken waren weer zo om en het was weeral tijd om terug naar huis te gaan . We hadden een beetje dubbele gevoelens want na die twee weken wilden we wel graag terug naar huis gaan maar toch wil je ook weer geen afscheid nemen !! Maar het ging niet anders natuurlijk . Deze keer is voor mij het afscheid meegevallen want ik was zooo zenuwachtig om in die vlieger te stappen dat ik het allemaal maar voorbij liet gaan . Ja ik weet het , het is misschien wat stom maar ik kan het niet helpen , ik heb vliegangst !!! Voor ons meisjes was het de eerste keer dat ze vlogen en ze waren dan ook opgewonden !! Ze vonden het al helemaal niet leuk dat we lang moesten wachten bij het vliegveld om in te checken en dan nog eens wachten omdat we een half uur vertraging hadden ! Nee dat vonden ze echt niet leuk . Toen we dan eindelijk in de vlieger zaten waren ze tevreden en ze vonden het enorm spannend (ik ook natuurlijk ppffff ) Het opstijgen vonden ze leuk en ze zaten alle twee aan de raam om naar buiten te kijken . Ons Alyssa vond het helemaal niet eng en vond het op een gegeven moment zelfs wat saai worden want je moet toch wel lang stilzitten !! Ons Mackenzie vond het bij momentjes een beetje eng maar lang niet zoals de mama !! Ik was in ieder geval blij toen we weer aan de grond stonden !! Dan stond er iemand klaar die ons kwam ophalen en twee uurtjes later waren we weer thuis !!

  Het was toch weer een heerlijk gevoel om thuis te komen en al onze diertjes weer te zien . De tuin was iets minder want het gras (met het onkruid) stond lekker hoog en het leek wel een wildernis !! Maar dat was voor later , eerst zijn we naar onze boerderij gaan kijken . De hond was weer blij ons te zien en twee van onze drie poezen kwamen er ook meteen aan . De kippen waren lekker aan het scharrelen , (maar jammer genoeg hebben onze kuikentjes het niet overleefd !!) en we hadden er nog een caviatje bij . We hebben er nu 9 !! Net voor we vertokken hadden we er nog eentje bij en toen we terugkwamen was er dus weer eentje bij !! Het worden er nu wel veel , te veel en we hebben dan ook besloten om er een paar weg te doen . Mijn Engelse vriendin Anita wilde al graag een koppeltje hebben dus ons meisjes moeten er twee kiezen die naar haar mogen verhuizen . En onze vogeltjes zaten ook nog gezellig in hun kooitjes dus alles was in orde met al onze diertjes .

  Na buiten alles even geïnspecteerd te hebben zijn we naar binnen gegaan en was het weer heerlijk om in mijn eigen keuken te staan en de kindjes zijn ook meteen gaan spelen in hun speelkamer want dat was weer even geleden en ze hadden al dat speelgoed toch wel een beetje gemist !! Ik ben dan maar meteen begonnen met een beetje uit te pakken voor de rest hebben we die avond niet veel meer gedaan . De volgende dag zijn we er weer meteen ingevlogen en aan het werk gegaan . Het eerste werk dat moest gebeuren was het gras af maaien !! Het deed meteen goed en het oogde weer direct beter !! De bezetters zijn ook die dag weer terug begonnen en nog een paar dagen en alles van de ontspanningsruimte is bezet !! Ik heb dan al weer een heleboel geschilderd en onkruid verwijdert .

  Wes heeft weer een padje bijgelegd ,

  bezet in het appartement en de gipsplaten in de eerste slaapkamer hangen er ook al in !! We zijn ook even naar de markt geweest en daar hebben we weer wat nieuwe diertjes aangeschaft ( ja we krijgen er maar niet genoeg van hihi) We hebben een haan aangeschaft zodat we toch nog eens kunnen proberen om kuikentjes te hebben , ook hebben we twee eendenkuikens gekocht en die zijn toch ooh zo lief en schattig !!
  %%%FOTO7 %%%

  Ook zijn we vloertegels gaan bestellen voor al onze terrassen en de ontspanningsruimte

  En deze is ondertussen al geleverd !! Dus we kunnen weer even verder . Martini onze elektricien is ook begonnen met de elektriciteit in de ontspanningsruimte en Wes is bezig de toog (bar) af te metsen en het nodige granieten blad dat er opkomt is ook al geleverd en word in de toog verwerkt . Dus nog even geduld en we kunnen aan onze eigen bar gaan hangen . Haha . Nee als de elektriciteit daar klaar is en alles is gemetst dan moet alles nog worden bezet , het plafond en de vloer moet er nog in dus we hebben nog wel wat werk ! Als de bezetter klaar is met de buitenkant van de ontspanningsruimte dan kunnen we bellen dat ze de ramen mogen komen plaatsen en dat zal ook weer een heel ander zicht zijn vermoed ik !

  We hebben ondertussen ook weer kunnen genieten van het lekkere weer ! We hadden nu in België wel genoeg afgekoeld en zijn blij weer van het zonnetje te kunnen genieten. Gelukkig is de extreme hitte voorlopig even weg hoewel we van de week weer een uitschieter hebben gehad van 37°C is het de andere dagen lekker geweest bij temperaturen van rond de 30°C . Heerlijk !! We hebben gisteren zelfs een beetje regen gehad maar na twee maanden van droogte vonden we dat niet zo erg en daarbij was het ook s avonds . Maar nu we die regen gehad hebben is het wel weer goed en mag de zon weer zijn best doen en dat doet ze ook weer !! Maar die aanhoudende hitte veroorzaakt zoals jullie wel vernomen zullen hebben veel bosbranden ! Er zijn hier de afgelopen weken tal van bosbranden geweest . Een paar dagen voor we vertrokken was er eentje best dicht bij . We konden de rook ruiken en zagen een klein rookpluimpje veranderen in een enorm grote wolk . Mijn was hong vol met as de volgende morgen !! Maar gelukkig zitten wij hier vrij veilig wat betreft de bosbranden.

  De kindjes hebben ondertussen ook al genoten van het mooie weer en hebben al veel pret beleefd op hun nieuwe waterglijbaan !! Ik had deze reeds gekocht vooraleer we naar Portugal vertrokken maar ze heeft lang in de kast gestaan omdat we nog geen gazon hadden maar nu kon ze dan toch gelegd worden . En dat ding lag vijf minuten en het was al kapot seg !! Ppffff !! Wat een rommel !! Gelukkig kunnen ze er nog plezier op beleven omdat we de sproeier er boven zetten .

  De vakantie is al een eind op weg en we gaan al naar september toe . Het is al niet meer zo lang en dan moeten ons meisjes weer naar school . Maar ik heb nog steeds niets gehoord van de school . Gaat ze nu openblijven of niet ? Komt dezelfde meester terug ?? Ik heb dan gisteren maar eens naar de meester gebeld met de vraag of hij er iets van wist en gelukkig blijft de school open en normaal gezien komt de meester weer gewoon terug ! Daar was ik wel blij mee want we waren toch erg tevreden over de meester en ons meisjes waren nu ook aan hem gewent dus we zijn er blij mee ! Wanneer de eerste schooldag is staat nog niet vast , maar de meester vermoed dat het Vrijdag de tiende september zal zijn maar zeker was hij nog niet ! Maar dat horen we nog wel tegen dan !!

  Ook komt de verjaardag van ons meisjes dichterbij (die van mij trouwens ook ppfff en ik word er dertig !! Ik wil hem eigenlijk liever overslaan dit jaar want ik vind het leuk om in de twintig te blijven ! Hihi ) en dan moet er natuurlijk een feestje gegeven worden . Alle kindjes van de klas worden uitgenodigd en dat zijn er 12 . Ik geef één feestje voor hen samen want ze zitten toch met dezelfde kindjes in de klas . Ik ben al aan het verzinnen wat we allemaal gaan eten (pppffff) want dat is niet zo gemakkelijk vind ik ! Hier hebben ze allemaal andere gewoontes dus het word even zoeken maar het zal niet gezond worden dat kan ik al zeggen !! (oepsie) Maar ach voor een keertje kan dat geen kwaad hé !

  We zijn nu vandaag exact een jaar in Portugal en dat doet je toch wel even nadenken !! Een jaar al , het gaat zo snel !! En we kunnen allemaal zeggen dat we al enorm genoten hebben van het afgelopen jaar . We hebben hard gewerkt , een aantal tegenslagen gehad maar ook zoveel leuke momenten beleefd en enorm genoten !!

  We kunnen echt wel zeggen dat we hier gelukkig zijn en onze draai gevonden hebben . We voelen ons hier thuis !! En dat is toch erg belangrijk vind ik . Natuurlijk missen we onze familie en vrienden wel maar dankzij het internet valt dit allemaal nog goed mee . En uiteraard hebben we ook al bezoek gehad en zijn we zelf al naar België geweest . We kunnen voor onszelf zeggen dat we tevreden zijn over het afgelopen jaar en dat we fier zijn op hetgeen we al verricht hebben . We zijn dan nog wel niet zoals gepland met alles klaar maar als je ziet waar we vandaan komen hebben we toch echt al veel werk verricht !! We merken ook dat we hier minder gestrest zijn en dat we meer genieten van het leven dan voorheen . We spenderen meer tijd met elkaar als is het vaak wel dat we samen werken toch geeft het een ander gevoel . We zijn toch meer samen als een gezin . Wes is s morgens thuis als ik en de meisjes opstaan en dat was vroeger nooit zo . Hij kan de kindjes eens van school gaan halen en helpen met hun huiswerk en dat ging voorheen ook bijna nooit ! Hebben we eens een dag geen zin om iets te doen en eens ergens naar toe te rijden dan gaat dat ook en dat ging vroeger allemaal niet . Nu is het niet zo dat we dat vaak doen hoor want we werken echt bijna alle dagen van s morgens tot s avonds want anders krijgen we het niet snel genoeg klaar . Maar het is toch een zekere vrijheid waar we hier van kunnen genieten en dat vinden we allemaal wel fijn . Uiteraard zoals ik eerder al verteld heb genieten we hier nog steeds enorm van de prachtige omgeving en de natuur en zijn we nog steeds elke morgen verwonderd door het prachtige zicht vanuit het keukenraam of van op het terras . We genieten van de mensen , de rust , kortom van alles eigenlijk ! We kunnen stellen dat we na dit afgelopen jaar nog geen moment spijt hebben gehad van onze beslissing om hierheen te verhuizen !!

  Vele groetjes en tot de volgende keer :wink  25-08-2010 om 10:45 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!