Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  26-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even werken en dan naar Belgie

  Hey Bloggertjes ,

   

   

  We zitten al bijna aan de helft van de zomervakantie en de tijd vliegt voorbij !  Onverwachts hebben we besloten om toch naar België te gaan deze vakantie en daarom zijn we nu bezig met de voorbereidingen voor onze trip !! We hebben iemand aangesproken hier die onze dierentuin komt verzorgen en eten geven en ook onze auto (Mazda) word nagekeken zodat we met de Mazda naar België kunnen rijden . Dan kunnen we hem ginds proberen te verkopen en we zullen terugreizen met het vliegtuig ! (jak) Ik heb het helemaal niet gezien op dat vliegen maar er zit niets anders op .

  Ons meisjes zullen dan ook voor de eerste keer vliegen en die kijken er al enorm naar uit !! Ze zijn ook al volop aan het aftellen hoeveel nachtjes het nog slapen is vooraleer we vertrekken want ze kijken er toch weer enorm naar uit om Moeke en vava te zien en uiteraard ook hun vriendinnetjes . Zo heb ik toen we wisten dat we naar België zouden gaan meteen wat sms’jes verstuurd en afspraken gemaakt met vriendinnetjes van ons meisjes zodat ze elkaar nog eens terug kunnen zien !! Wij zelf zijn natuurlijk ook heel blij om onze familie en vrienden nog eens te kunnen weerzien en om nog eens een lekker friet van de frituur te kunnen eten en een pita !! (haha)

  Maar vooraleer we vertrekken willen we eerst hier nog zo veel mogelijk gedaan krijgen ! De temperaturen werken weer even niet mee op dat gebied want het is al weer een paar dagen tussen de 35°C en de 38°C en dan ligt je werk tempo toch een pak lager !! Maar wat vandaag niet gebeurd dat doen we morgen dan wel hé !! (we hebben al een echte Portugese mentaliteit op dat gebied hoor ) 

  We hebben ondertussen ook wat hulp ingeschakeld voor het bezetten want er moet nog enorm veel bezet worden en Wes kan dat allemaal wel maar hij heeft nog zoveel ander werk dat we toch iets uit handen moesten geven . Ze hebben van voor in onze tuin de muurtjes rond een terrasje en bloembak helemaal opgemetst en bezet en ik heb het ondertussen al grotendeels geschilderd en het ziet er al weer een stuk beter uit !!

  Ook hebben ze aan de voorgevel een stukje bijbezet en nu zijn ze bezig aan de buitengevel van de ontspanningsruimte maar dat is een enorme klus want dat zijn lange en hoge muren dus dan zijn ze nog wel even aan bezig , maar ze werken goed en we zijn tevreden !! 

  Ondertussen zijn ze ook de overige raam en deur in het appartement komen plaatsen . Dat wil dus zeggen dat alle ramen en deuren er nu in staan !!

  Wes heeft nog een paar muurtjes bijbezet in het appartement en het bezetten begint stilletjes aan op zijn einde te lopen in het appartement !

  De keuken in de ontspanningsruimte is helemaal gemetst en aan de toog (bar) is ook begonnen als ook aan één van de muren in de ontbijtruimte , die is ook al bijna van hoogte !!

  Dan is Wes nu volop bezig aan de afvoeren en dat is geen pretje want we moeten door de beton kappen en met plaatsen zit de beton erg diep !! En met deze hitte ?? Het zweet loopt van zijn gezicht seg .. Ocharme !! Maar hij wilt het gedaan hebben hé .. Mannen   !! 

   

  Ik heb me de laatste weken weer terug kunnen schilderen aan de nieuwe bezetten muurtjes en ik heb ook een randje aan ons balkon terug proper gemaakt en geschilderd . Ook heb ik heel veel opgeruimd want Wes is als het op werken aankomt een echte sloddervos en hij laat zijn materiaal overal slingeren !!  Ook heb ik een deel tegels verplaatst en alles proper gespoten zodat de zijkant van onze bouw weer een beetje netjes is !! En jawel dit alles bij zowat 35°C !! Maar deze keer had ik wel wat schaduw om in te werken hoor !

  Vandaag ga ik het laatste deel van mijn overvolle strijkmand doen verdwijnen !! Want de kaboutertjes komen dat hier helaas niet doen ! En dat is geen pretje met deze hitte! Maar het moet gebeuren hé !

  Ons meisjes weten gelukkig niet zo erg veel van de warmte hoewel ze de laatste dagen toch niet veel in het zwembad zijn geweest . Ze zijn even over hun zwembadperiode denk ik . Maar ze hebben sinds deze week dan ook hun schommel , enfin die hadden we al maar de balk om de schommels aan te hangen was te kort en die hebben ze dan vervangen eerder deze week . Wes had er dan meteen de schommels , trapeze en ringen aangehangen en dat vinden ze natuurlijk nu weer dolle pret .

  Ze hebben gisteren ook flesje vul gedaan (in het zonnetje) en ze zitten vaak rustig in de schaduw te spelen dus ze hebben er zo te zien niet zo veel moeite mee..

  Ook zijn we weer naar een festivalletje geweest en ditmaal in ons eigen dorp !! Het was weer wel een folklore festival en dat is nu niet meteen ons ding maar toch wel leuk om zo eens lekker de boel af te gapen en te genieten van de sfeer ! Ons meisjes vonden het ook super want bijna iedereen van hun klasje was aanwezig . Ze hebben dan ook weer veel gespeeld , gedanst en opgebleven tot na middernacht !! (wow) 

  Op het feest was trouwens ook een man (ik ben zijn naam al weer vergeten ) die de dag van te voren bij ons het oud ijzer was komen ophalen . (tegenwoordig als we veel ijzer hebben liggen dan leggen we dat van voor aan de straat en binnen een paar uurtjes staat er wel iemand voor het op te halen) Dit was al de tweede keer dat hij het bij ons kwam ophalen en normaal gezien geven ze dan wat geld voor het ijzer maar wij zijn al blij dat het weg is ! Een of twee biertjes was goed had Wes gezegd ! Nu was die man dus op het feest en hij had zich aan zijn woord gehouden want om het half uur kwam hij naar Wes met telkens twee biertjes !! Haha en op laatst werd er een soort tombola (per opbod) gehouden en had hij een op een taart geboden en daar kwam hij ook meteen mee naar ons en deelde stukken taart uit !! Ook hebben we van de schapenherder nog een fles witte wijn gekregen om mee naar huis te nemen ! Het was een echte verwenavond !! Maar wel gezellig !

  Zoals je ziet nemen we dus af en toe ook eens een pauze van al de werken om tijd met ons gezinnetje door te brengen . Zo zijn we afgelopen Zondag ook naar een marktje hier in het dorp geweest . Het was een dierenmarkt en het zou maar een keertje in het jaar zijn dus dat wilden we toch even gezien hebben . We merkten al snel dat het meer om het eten te doen was dan om de markt want de plaats om te eten was drie keer zo groot dan het marktje zelf ! Haha 

  Maar ons meisjes wilden zo graag die mooie paarden eens een keertje aaien en dat hebben we dan maar even gedaan .( Met het nodige gezeur dat ze ook graag een paard wilde ) Uiteindelijk waren er niet echt veel dieren te zien want behalve de paarden , een paar koeien en enorm grote stieren was er niets te zien , enkel nog een paar kraampjes met allerlei prularia . Op een bepaald moment was het wel even schrikken want een van die enorme stieren was losgebroken en stond ineens op de straat ! Maar het beest werd al snel terug naar het bos begeleid en terug vast gezet dus gelukkig niks aan de hand . We zijn dan nog snel eventjes naar de andere kraampjes geweest en daar hebben ons meiden een pet gekregen ! Dit wilde ze al héél lang want alle kindjes dragen hier een pet tegen de warmte , en nu kan ik heus wel verstaan dat met dit weer een pet geen slecht idee is maar zelfs al is het 18°C en het zonnetje schijnt een beetje dan moet toch wel die pet op zeker !! Haha . Enfin nu hebben ze in ieder geval ook hun petje . Ze waren er erg blij mee alleen ons Alyssa vertelde me dat ze wel blij was maar toch liever een paard had gekregen !! Hihihihi !! 

  Ook hebben we pas met zijn alle de befaamde Harry Potter 1 gekeken . Hij was dan wel in het Engels maar ons meisjes wilde hem graag meekijken met alle gevolgen van dien natuurlijk want gedurende de hele film werden we bestookt met vragen zoals : wat doet die nu , is dat een boze meneer ? , waarom doet die dat , en ga zo maar verder . Leuk is anders natuurlijk maar ik had hem al gezien dus ik vond het nu niet zo erg . Haha . Kinderen !!

  Ook is er vorige week nog iemand komen spelen . Eerst op de Maandag twee zusjes en dan nog op de Donderdag . En nu zat ik weer met die lanche (vieruurtje) natuurlijk . Wat moest ik daar nu mee doen want die pudding van vorige keer was dus geen goed idee . Wel op de Maandag was ik het ten eerst al gewoon vergeten en heb ik hen gewoon een wafel en koekje laten eten en dat ging er natuurlijk vlotjes in !! Op de Donderdag had ik er wel aangedacht en heb ik cakejes gebakken en die mochten ze dan versieren en dat vonden ze allemaal super leuk !!  Dus dat was ook weeral geslaagd . Ook heb ik ze op de Donderdag nog een keertje geschminkt en dat valt altijd in de smaak . Ik heb bij ons Alyssa een paardentekening moeten maken (hoe kan het , ze wou eens geen poesje zijn !!) en dat was de eerste keer dat ik deze probeerde en ik vind hem toch aardig gelukt (al zeg ik het zelf ) 

   

   

   

  Dus het loopt hier momenteel allemaal lekker en we zijn tevreden met de vooruitgang van zaken !! Maar het duurt niet lang meer en dan komen we eens kijken hoe het er in België allemaal weer aan toe gaat !! 

  Tot binnenkort ,

  26-07-2010 om 18:16 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!