Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  13-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even onspannen en er weer tegen aan

  Hey Iedereen ,

   

  De vakantie is nu bijna een maand bezig en het bevalt ons prima !

  We hebben geen klagen gehad over het weer , hoewel het misschien toch een beetje te warm is geweest .

  Mackenzie en Alyssa weten zich tot nu toe nog lekker bezig te houden en spenderen veel tijd in het zwembad !! Uiteraard kan ik niet ontkennen dat ze af en toe ook wel eens ruzie maken en ze zich vervelen maar gelukkig valt dit nog reuze mee !!

  Ze waren ook weer dolgelukkig toen ze in het cavia hok plots drie kleintjes zagen lopen … die zijn zo klein en schattig !! Ze hebben de naam Zwartje , Martje en Kwartje gekregen van mijn meisjes !! Nu hebben we er in totaal zeven en we gaan deze nog houden maar ik heb al tegen mijn girls gezegd dat het hier bij blijft !! (tot hun spijt)  Zoals ik daarnet al zei is het hier enorm warm geweest en liepen de temperaturen op tot 40°C en dat is geen lachertje !! Wes kan daar allemaal nog goed tegen maar ik helaas niet !! Ik heb mij dan ook maar heel rustig bezig gehouden en regelmatig die douche in om even te verfrissen !! Je merkt hier in het dorp ook enorm goed dat wanneer het hier warm is je geen kip op straat ziet !! Mensen blijven allemaal binnen en het is enorm rustig in het dorp en de straten lijken soms wel verlaten !! Na een aantal zo van die extreme heette dagen hadden we beslist om er even tussen uit te trekken ! Het zou nog zeker vier dagen zo warm blijven en zelfs Wes begon er last van te krijgen ??? (enfin toch een beetje ) We wilde een nachtje naar de zee want daar zal het toch wel een beetje frisser zijn !! Dus ik op zoek naar een huisje , kamer eender wat maar niets te vinden enkel voor een week of minimum drie dagen en dat was echt te lang . Twee dagen zou dan nog gaan maar langer niet want we hebben nog te veel werk !! Dus blijven zoeken en uiteindelijk heb ik gewoon iemand gecontacteerd met de vraag of het niet mogelijk was om maar twee nachtjes te blijven en gelukkig,ze wilde een uitzondering maken en we konden komen !

  Zaterdagnamiddag ben ik beginnen zoeken en Zondag morgen zijn we vertrokken naar de zee . Het is maar een uurtje rijden van ons maar het is toch eens even iets anders dus we hadden er zin in en vooral ons meisjes want het was een appartementje met een zwembad !!

  Daar hebben we dan lekker drie dagen genoten en lekker veel geplonsd in het zwembad 
  gekke sprongen !!!   even rusten , niets doen , …mmm heerlijk !!   De eigenaars waren Nederlanders en enorm vriendelijke mensen ! We hebben dan ook regelmatig een praatje gemaakt met hun en het was zeker voor herhaling vatbaar ! Uiteraard zijn we ook naar de zee geweest en hebben ons Mackenzie en Alyssa weer de golven getrotseerd ! Haha .

  Na die drie dagen waren we weer helemaal opgeladen en was het weer tijd om naar huis te gaan . Thuisgekomen werden we getroffen door een hittegolf en was het weer meteen super warm !! Dus weer puffen geblazen !!

  Gelukkig ging de temperatuur na een paar dagen naar beneden en was het nog maar 34° C (hihi)

  Je zal nu misschien wel denken dat we er toch voor gekozen hebben voor dat warme weer ?? En uiteraard hebben wij gekozen voor een land met een zachter klimaat dan België waar de zon meer schijnt en de temperaturen iets hoger zijn maar dat wil voor ons helemaal niet zeggen dat het 40°C moet zijn hoor !! Maar genoeg over het weer , ondertussen is de temperatuur terug gezakt en vandaag is het zelfs maar 28°C heerlijk !!!!!!!!

  We hebben ondertussen ook al weer enorm wat werk verzet ( Wes toch ) en er is weer heel wat gebeurd !! Eerst en vooral kan ik vertellen dat er al twee ramen in het appartement staan waar we lang hebben moeten op wachten ! We hadden een tijd geleden deze ramen besteld samen met een schommel en vliegenramen . De man zei ons toen dat het een week later wel af zou zijn … ok goed . Een week later niemand gezien dus wij daar terug naar toe en nog eens vragen hoe het met onze ramen enzv stond en het zou toch nog een week duren !! Ik zei tegen die man dat het nu toch wel zeker was want de kinderen hadden het gehoord en die zijn aan het wachten op hun schommel ! De kinderen keken de man aan met een pruilen lipje (dat hadden we afgesproken om de man wat onder druk te zetten haha)  en ja het zou zéker af zijn !! Die Vrijdag middag heb ik niemand gezien  en ik bel hem nog maar eens op ! Ik had nog niets moeten zeggen en hij melde al dat ze om 16u wel zouden komen !! Zouden ze het dan toch menen ? Maar nee hoor niemand gezien en niets meer gehoord . Ik heb nog een aantal keer gebeld maar natuurlijk nam er niemand op . Ondertussen zijn we daarna een paar dagen naar de zee geweest en toen we terugkwamen hadden we nog steeds niets gezien of gehoord . Woensdag zijn we dan nog eens teruggereden en was ik het beu !!  Die ramen waren trouwens al veel vroeger besteld dan de schommel en de vliegenramen en het was toen super heet en ik wilde mijn vliegenramen !! Natuurlijk was de man nergens te bespeuren maar het vrouwtje dat altijd aan de bureau zit was er wel en die heeft het geweten !! Ik moest toch op iemand boos worden hé !! Ze wist niet goed wat te zeggen en zei dat ik het met hemzelf moest bespreken ! Toen ik dan zei dat die man zijn telefoon nooit opneemt wist ze het niet goed meer ! Ze nam ons mee naar het magazijn en vroeg aan een van de werkers of ze van iets wisten ! Nu zagen we dat ze er gewoon nog mee bezig waren seg !! Niet te geloven ik helemaal boos  want ik belde die Vrijdag ervoor om te vragen hoe het zat en ze zouden die namiddag wel komen terwijl het gewoon nog niet af was !! Oei ja ze zou het wel doorgeven !! En ja hoor de volgende dag stonden ze hier met al het materiaal !! En met een verontschuldiging !!

  Ik weet ondertussen wel dat de meeste Portugezen zo zijn hoor maar dat wil niet zeggen dat je je altijd moet laten doen hé !!

  Dus de ramen staan er in en mijn vliegenramen en deuren ook alsook de schommel !!

  Eindelijk !!!!!!!  Dan heeft Wes ook nog een heel deel ramen en deurkaders bijgesmeerd , tabletten geplaatst en hij is ook begonnen aan het metsen van de keuken in de ontspanningsruimte !!

  Ook is ons mooie paadje in de tuin een stuk verder gelegd en weer is het een prachtig resultaat !!  Ook hebben we aan de kant van het speeltuintje nu omheining geplaatst met behulp van een Nederlander die we hier hebben kennen . Daar zijn we trouwens vorige week ook een keertje op bezoek geweest en dat was heel gezellig !

  Volgende week gaan we de andere kant van de tuin voorzien van omheining en dan hebben we weer lekker privacy !!  Wes heeft ook zijn best gedaan in het appartement en heeft daar nog een deur dicht gemetst en een paar muren bezet ! Die paar dagen zee heeft ons goed gedaan en heeft ons weer extra energie gegeven !!

  Zelf ben ik nu ook weer buiten aan de slag gegaan en al onze plantenborders staan weer proper !! En we hebben er al best wat hoor !

  We moeten nu trouwens nog maar een heel klein stukje gazon zaaien en dan is het allemaal klaar !! En Zaterdag komt er een Portugees uit het dorp en die gaat dat laatste stukje voor ons doen !!

  Ons meisjes zijn afgelopen week weer naar een verjaardagsfeestje geweest en hebben zich weer goed geamuseerd !! Het feestje was net zoals vorige keer van 15u tot 19u .

  Ik heb ze zelf gebracht maar haar mama zou ze wel terugbrengen !! Nu wist ik van de vorige keer nog dat ze toen ook om 19u thuis zouden zijn en het pas 20u werd dus ik vroeg toch voor alle zekerheid maar hoe laat ze zouden werden thuisgebracht ! Ze zei deze keer toch al dat het wel eens 20u kon zijn !! Haha

  Maar om 20u was er hier nog niemand te zien hoor ! Om 21u waren ze dan eindelijk thuis !! Hihi Gelukkig wist ik nu beter en was ik niet meer ongerust ! Ze hadden het leuk gehad en ze hadden een heleboel gegeten !! Ze hebben her om 16u ongeveer altijd lanche ( = vieruurtje) maar dat is heel wat meer dan we bij ons gewoon zijn hoor ! Dit is meestal al een maaltijd(je) en meestal zijn het boterhammen of toastjes ,.. Nu was het omdat het feest was wel heel uitgebreid ! Ze hadden kip (koude) , brood , chips (die ze dan op het brood doen) , mousse , taart , pudding (van die drilpudding) ,en de rest ben ik vergeten !! Mmm lekker gezond ! Maar ons meisjes hadden hun buikjes wel volgegeten !! 

  Op school kregen ze trouwens soms ook chips als middagmaal ???? Met vlees … Ik dacht eerst dat dat wel aardappelschijfjes of zo zouden zijn maar nee nee dat blijkt echt chips te zijn !! Raar hé !! 

  Enfin daar doen wij niet aan mee ..haha !!Ik had trouwens vorige keer toen er hier iemand kwam spelen ook een vieruurtje bereid .. Ik dacht ik zal dat ook maar doen dan hé !! Maar boterhammen en zo daar wilde ik niet mee beginnen dus ik dacht pudding ! Daar kan ik weinig verkeerd mee doen . Ik had hier nog van die pakjes saroma pudding , die zijn snel klaar , en ik had verschillende smaakjes in hele kleine potjes gedaan zo konden ze nog kiezen ! Toen het zover was en ze zaten aan tafel keken ze maar raar hoor ! Ze wisten niet goed wat het was en deden net of ze nog nooit van pudding hadden gehoord . Ik wou hen natuurlijk niet dwingen te eten en heb dan ook gezegd dat ze maar eens moesten proeven en als ze het niet lekker vonden mochten ze het laten staan ! Nou voorzichtig hebben ze geproefd en het beviel hun niet echt hoor ! Eentje heeft het laten staan en wilde toch geen ander smaakje proeven en het andere meisje heeft één potje opgegeten terwijl ons meisjes er vrolijk drie opaten natuurlijk !! Haha dus dat moet ik ook niet meer klaar maken !! We hebben die dan maar lekker zelf opgegeten hé ! Volgende keer moet ik toch iets beters verzinnen .

   

   

   

   

  Ik ben er trouwens ook achter waarom ze me vorige keer vroegen wanneer ons meisjes in het zwembad mochten . Men blijkt hier te geloven dat je als je gegeten hebt drie uur moet wachten vooraleer je in het zwembad mag anders ga je dood !! Hahaha !! En ze blijken dat echt nog al serieus te nemen ???

  Ze hebben toch soms van die rare gewoontes hoor die Portugezen maar ach het zijn ook lieve en behulpzame mensen en je moet gewoon het ene bij het andere nemen !

  Wel tot de volgende keer en geniet van het zonnetje !! 

  13-07-2010 om 20:25 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!