Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  27-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gazon en festival !

  Hoi Iedereen ,

   

  Eerst wil ik toch even melden dat ik het ontzettend leuk vind dat jullie allemaal onze blog volgen en ik vind het fijn om jullie reacties te lezen . Ik zeg vaak tegen Wes dat iedereen onze “avonturen” wel kan volgen en iedereen weet hoe het met ons gaat maar dat is natuurlijk niet andersom . Daarom vinden we het ook fijn om een reactie van jullie te lezen of om een berichtje , sms , telefoontje ,.. te krijgen zodat wij ook weten hoe het met jullie allemaal gaat . Want ook al wonen we nu wat verder weg , we denken vaak aan onze familie en vrienden hoor .

  Zo geven mijn tante en nonkel een feestje in augustus en we vinden het toch wel heel erg spijtig dat we daar niet bij kunnen zijn want familiefeestjes zijn altijd super leuk en uiteraard zou het fijn zijn om iedereen nog eens te zien .

  Maar helaas gaat dat niet want om voor een dagje even over en weer te vliegen is dat nogal duur . Ik zou het ook spijtig vinden om maar voor een dagje in België te kunnen zijn want als we dan daar zijn willen we natuurlijk iedereen graag zien en eens even bij babbelen met iedereen natuurlijk. Moesten we nu een weekje kunnen blijven zou dat helemaal anders zijn en zouden we waarschijnlijk ook gewoon de auto nemen. Maar we hebben het hier momenteel te druk met de werken en het is voor ons belangrijk dat we zo snel mogelijk iets klaar hebben zodat we kunnen verhuren en er centjes binnenkomen uiteraard . We hopen dat dit deze zomer nog zal lukken maar we kunnen niet meer doen als ons best !!Dus dat is natuurlijk een nadeel dat we hier ondervinden en dat vinden we wel spijtig .Maar het is niet anders !

  Então (welnu ) , ik had vorige keer vermeld dat we op zoek zijn gegaan naar een “nieuwe” auto omwille van het feit dat we onze Mazda niet kunnen invoeren . Wes is dan naar Lissabon gereden om naar een auto te gaan kijken en is teruggekomen met onze nieuwe auto . Het is een opel fronteira (jeep) . Hij is al wel op leeftijd maar hij rijd hartstikke goed en hij is lekker ruim en nu hebben we de kans om ook de vele zandpaadjes hier eens te verkennen . Daarom hebben we ook gezocht naar een jeep . We kunnen er veel materiaal in laden en als we naar België gaan hebben we veel plaats om van alles mee te nemen en zelf nog comfortabel te zitten .

  Die zandpaadjes waar ik het over had zijn ook vaak binnendoorwegen en die hebben we dan meteen een keertje uitgetest natuurlijk .De vakantie is begonnen en we wilden naar de rivier rijden en zijn vanuit ons dorp een zandpaadje opgegaan in de hoop ergens in de buurt uit te komen .Het was een prachtige (soms hobbelige) rit maar inderdaad korter dan de normale weg die we gewoonlijk nemen . En we hebben de rivier gevonden !!

  Daar zijn we dan met onze auto tot een stukje in het water gereden en ons meisjes gingen kikkervisjes vangen .. Ze wilden ze vangen en mee naar huis nemen om ze te zien veranderen in een kikker natuurlijk . Met hun voetjes in het water hadden ze al snel vele kikkervisjes gevangen . Ondertussen genoten wij van de mooie omgeving en nadien hebben we onze auto volgeladen met rivierstenen . Die hadden we nodig om onze bloembakken af te boorden en er liggen er zoveel bij de rivier dat ze er wel een paar kunnen missen . Door het water lopend naar de overkant om daar stenen te halen om ze daarna in de koffer te leggen, waren we allemaal aan het sleuren met die stenen . Zelfs ons meisjes hebben even geholpen .

  Na een tijdje zat het koffer vol genoeg

  en hadden ons meisjes genoeg kikkervisjes en was het weer tijd om terug nar huis te gaan . Eens kijken of we binnenkort kikkers zullen hebben …

  Ik kan jammer genoeg zeggen dat geen één van de kikkervisjes het hebben overleeft .. 

  Volgende keer beter !!

  De laatste dag voor de vakantie kwamen ze me vragen of ons meisjes naar ATL (naschoolse opvang) gingen in de vakantie . In eerste instantie was dat eigenlijk niet echt de bedoeling maar toen ze me vertelde dat het slechts 2,5 € zou kosten voor een maand    (van 13u tot 18u ) zijn we toch even gaan denken en hebben we besloten om ze twee namiddagen per week te laten gaan . Zo onderhouden ze het contact met hun vriendinnetjes goed (want die gaan allemaal van s morgens tot s avonds en bijna alle dagen ) en ook voor de taal is het niet slecht . En het is ook eens wat anders dan thuis natuurlijk want er worden spelletjes gespeeld en naar het speeltuintje gegaan ,..

  Zo konden Wes en ik ook onze wekelijkse lessen blijven volgen en al eens boodschappen doen . We vroegen eerst aan onze meisjes wat ze er van vonden maar ze vonden het wel goed . Vorige Woensdag zijn ze voor de eerste keer geweest en ze vonden het heel leuk . Al hun vriendinnetjes waren er en ze hebben gedanst , stoelendans ; balspelletjes ,… Ze zijn vorige week nog maar één keer geweest en deze week waarschijnlijk ook maar een keertje maar daarna zullen ze normaal twee keer per week gaan .

  Uiteraard is er ook nog gewerkt de afgelopen weken alhoewel ik het door de warmte toch een pak rustiger aan heb gedaan . Ik hou van het mooie weer maar in de blakke zon staan werken bij 30°C of meer dat is niks voor mij .  Ik probeer het altijd wel maar na 20min begin ik al hoofdpijn te krijgen dus overdag ben ik meestal binnen bezig en s avonds als de temperatuur wat gezakt is trek ik weer naar buiten . Wes daarentegen die heeft daar helemaal geen last van !!  Hij zweet natuurlijk wel (liters) maar hij vind het eigenlijk nog leuk zo in de hitte te staan werken ?? Natuurlijk neemt hij op tijd zijn pauze en drinkt hij veel water maar hij verdraagt het heel goed . Hij is de afgelopen weken eigenlijk met bijna niets anders dan onze gazon bezig geweest !! Onkruid verwijderen , stenen eruit halen , gelijk rijven , walsen en zaaien !! Ppffff  we zullen zooo blij zijn als nu die gazon eindelijk klaar is !!We hebben dat een beetje onderschat maar het einde is in zicht !!!


  als je goed kijkt zie je het vanachter al een beetje groeien ...

  Hij heeft tussendoor ook nog wel wat andere dingen gedaan zoals nog een grote muur in het appartement bezet , beton voor het houtkot gestort , de automatische beregening verder aansluiten , elektriciteit voorzien buiten ,..maar vooral gazon . We hebben ook een aantal dagen moeten uittrekken om een aantal zaken te regelen zoals vensterbanken bestellen en hout te bestellen , materiaal halen , ..

  Op een morgen vond Wes een slangetje dat lag te slapen op onze stenen . Het is ons deze keer gelukt om er een foto van te nemen .

  Nu het vakantie is moeten we natuurlijk ook zien dat ons meisjes tevreden blijven en dat ze ook de nodige aandacht krijgen natuurlijk . Zo hebben we dus al een keertje naar de rivier gereden en hebben we thuis een keertje op onze gazon gepicknickt.

  Af en toe spelen we ook eens een gezelschapsspelletje en ze hebben ook al een keertje mee voetbal gekeken want het WK is uiteraard begonnen en als Portugal voetbalt nemen we toch even pauze om te kijken !! En jawel ze gaan door naar de volgende ronde!!! 

  Gisteren zijn ons meisjes gaan spelen bij een vriendinnetje (=Catarina , zusje Beatrice en hun nichtje Raquel was er ook bij ) . Ze hadden er veel zin in en hun mama kwam hen ophalen . Ze zijn dan allemaal bij mij in de auto gestapt zodat ik de mama kon volgen en ik wist waar ze woonden zodat ik hen kon komen ophalen . Ze hadden ook een zwembadje staan en ze waren voorzien van bikini’s . Ik was ongeveer een uurtje terug thuis en opeens ging de bel en ons Alyssa stond samen met Sonya (mama van het nichtje ) voor de poort .. Ze wilde terug naar mama !! Maar Mackenzie was nog gebleven . Alyssa vertelde nadien dat ze ons zoo miste en dat het zwembad te klein was !! Haha  Ze had wel lekker cakejes bij die de mama had gebakken . Enfin een paar uur later was Mackenzie ook thuis en ze had het héél leuk gevonden . Ze vroeg ook meteen of we s avonds naar het feest konden gaan waar haar vriendinnetje en zusje moesten optreden . Ik heb dan een beetje meer uitleg gevraagd en het was een feestje in het dorp bij de kerk en ze moesten er dansen (optreden) en daarna kon iedereen mee dansen en er werd ook over vuur gesprongen ??  Mmmm raar maar ik heb haar gezegd dat we dat even met papa moesten bespreken . We hebben dan uiteindelijk besloten om toch maar even te gaan . Na het eten hebben we eerst nog wat in de tuin gewerkt en Raquel (een vriendinnetje) was in het speeltuintje en daar zijn ons meisjes dan mee gaan spelen terwijl Wes en ik ons (sinds een week) dagelijks potje badminton spelen .  Ik vroeg of zij ook naar het feestje gingen en ze gingen toch ook wel even een kijkje nemen dus een uurtje later zijn we met zen allen vertrokken . (21u)

  We hebben hier trouwens ons ritme al serieus omgedraaid en eten nu s middags warm (om een uur of 13u) en s avonds tegen 19u eten we dan onze boterhammen !! En dat is voor hier in Portugal nog héél vroeg want de meesten eten pas om 21u of later maar dat vind ik echt te laat !!

  Dus op naar het feestje ! Toen we aan de kerk aan kwamen stond iedereen gewoon te dansen op straat ??  Het feest was gewoon in het midden van de straat en af en toe moesten we even aan de kant als er een auto moest passeren . Best wel grappig . Na een uurtje begon het optreden en het was een folklore optreden en er deden kinderen mee maar ook volwassenen en jeugd . Het was eigenlijk wel heel mooi om te zien . Daarna ging de muziek weer op en werd er gedanst door jong en oud !!

   

  Na een tijdje werd er dus inderdaad een vuur gemaakt en werd er over het vuur gesprongen door de waaghalzen en de kindjes deden vrolijk mee .

  Voor de kindjes werd het vuur wel een klein beetje gedoofd ! (Ik weet nog niet ter ere van wat dit gedaan word , daar moet ik nog eens naar informeren maar het blijkt een traditie te zijn hier in het dorp) Ons meiden echter niet want dat durfden ze toch niet .  Ze hebben wel veel gedanst en hebben wel plezier gehad . Dan was er natuurlijk ook eten en kon je wat lekkers gaan halen (allemaal gratis) Er waren sardientjes , vlees , brood , cake en de rest weet ik niet want ik ben eigenlijk niet gaan kijken want om 23u30 eten wij niet meer  . Maar ze kwamen toch een keertje rond om te vragen of we geen stukje cake wilden maar ik bedankte maar dat wilden ze niet aanvaarden . Uiteindelijk heb ik dan na een aantal keer maar een stukje cake gepakt !! Haha en het nadien aan Wes gegeven !! Het was hele zoete …Dan zijn we met onze cake naar huis gewandeld want het was al middernacht geweest dus het was bedjestijd !! Ze hebben ons ook al verteld dat 16-17-18 juli een groot feest in het dorp is dat drie dagen duurt en er zouden bandjes zijn en eten natuurlijk (bij elk festivalletje is er eten) en het zou de moeite zijn dus daar zullen we dan ook maar een kijkje gaan nemen als het zover is .

  Dan hebben we ook al eens kunnen proeven van onze lekkere perziken en ze zijn heerlijk !!  De pruimen hebben al een mooi kleurtje en we hebben ze al een keertje geproefd maar ze zijn nog niet helemaal rijp . Nog een paar dagen geduld denk ik.

  We hebben de afgelopen weken gewerkt maar ook enorm genoten tussendoor van al die kleine dingetjes en dat maakt het allemaal de moeite waard ! We zien de kinderen genieten , het zonnetje schijnt , we kunnen fruit plukken van onze eigen bomen , het gras begint overal goed te groeien waardoor de tuin vorm begint te krijgen , … wat wil een mens nog meer ?

  Wel tot de volgende keer maar weer en geniet van het zonnetje

  27-06-2010 om 14:07 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!