Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  25-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer in Portugal

  Hey iedereen ,

   

  We hebben weer een aantal leuke doch drukke weken achter de rug .

  Eerst zijn mijn ouders op bezoek geweest en dat was enorm leuk .    Ze hadden (op aanvraag) van alle lekkers bij en natuurlijk ook wat leuks voor de kindjes . Het was sinds januari geleden dat mijn ouders op bezoek waren geweest en toen zaten we volop in de verbouwingen . Het verschil was dus groot want nu was onze woonst klaar en ze kregen daarbij meteen een rondleiding . Ze waren aangenaam verrast en vonden dat we goed werk hadden geleverd . De kindjes waren in hun nopjes want ze hadden allerlei leuke speeltjes gekregen en Moeke en Vovo hadden ook van alle lekkers voor hen meegebracht !       Zo hadden ze vb. suikerwafels en paprikachips meegebracht want dat kennen ze hier niet . Ook hadden ze muisjes (hagelslag) meegebracht en curry ketjup ,brinta ,speculazenpasta en nog een heleboel andere lekkere dingen ! We hebben die week heel erg genoten en ik ben gaan shoppen met ons ma natuurlijk , we hebben samen gekookt en ze heeft ook mijn volle strijkmand doen verdwijnen . Onze pa heeft meegeholpen met het mannenwerk en heeft ook een aantal kleine klusjes van de baan geholpen zoals mijn waspaal geplaatst , de deur die niet meer goed dichtging gemaakt ,.. allemaal werkjes waar Wes niet aan toe kwam maar waar ik wel heel blij mee ben nu ze gebeurd zijn . Nu kan ik eindelijk mijn was terug goed uithangen in het zonnetje !!    De Cavia’s hebben nu ook een buitenkot (eigenhandig gemaakt door mijn pa ) gekregen en nu hebben ze toch wat meer ruimte want nu ze met vieren zijn werd het hokje binnen toch te klein . Ook hebben we samen lekker bijgebabbeld ,naar de markt geweest en veel spelletjes gespeeld met de kindjes !!

  Kortom het was een fantastische week en ze was veel te snel voorbij ! Het afscheid deed dan ook weer best pijn en ik heb deze keer toch even tijd nodig gehad om het afscheid te verteren .

  Nadat mijn ouders vertrokken waren zijn we weer volop verder aan het werk gegaan .

  Ondertussen is er weer heel wat gebeurd . Er is beton in de (toekomstige) ontspanningsruimte gedaan .

  Er zijn nog een aantal muren in het appartement bezet en ook de waterleiding is nu eindelijk klaar met een beetje hulp van onze pa !!

  Ook hebben we van voor in de tuin het stukje rond de olijfboom proper gezet en afgewerkt .

  Ik heb volop met de kantmaaier bezig geweest want op een paar weken tijd was alles enorm de hoogte in geschoten !! Ook heb ik nog verder geschilderd en Wes heeft zich vooral bezig gehouden met de raamkanten van het appartement en de afvoer . De automatische beregening zit er ook al in ( en werkt) aan één kant van de tuin en ook is er overal gazon gezaaid nu .    

  Nu maar hopen dat de gazon goed groeit en dik genoeg zal staan tegen de zomer want er zitten enorm veel stenen in de grond hier maar er is geen beginnen aan om ze eruit te halen want de grond zit hier gewoon vol met stenen !!

  Nadat mijn ouders vertrokken waren is ook de temperatuur de hoogte in geschoten en was het erg warm we hebben afgelopen week temperaturen gehad van wel 33°C !!

  Het was echt wel lekker weer maar (voor mij ) net ietsje te warm om in te werken ! Ik moest vooral in de tuin werken en er was geen enkel plekje schaduw op de plaatsen waar ik moest zijn !! Dus het was puffen geblazen en ik ben blijven werken met 31°C maar toen het de laatste dagen 33°C was heb ik toch maar wat anders gedaan !

  Wes heeft ook het zwembad gezet voor de kindjes want helaas is het grote zwembad nog niet klaar ! Het viel niet mee want het zwembad (intex) moest op een vlakke ondergrond staan en we dachten dat we de grond vrijwel vlak hadden gemaakt maar bij het vullen van het zwembad merkte we al snel op dat dit toch niet het geval was !

  Eén kant was al half vol terwijl er aan de andere kant nog geen water inzat !! Ppfff

  Dat moeten we dus terug opnieuw doen maar de afgelopen week heeft het zo even blijven staan . De kindjes hebben er al lekker in gezwommen !

  Al was het misschien afgelopen week een beetje te warm toch hebben we enorm genoten en besefte weer volop dat we toch wel echt in het zuiden zitten . Opstaan met een straal heldere hemel , geen jas of vest meer aan , buiten eten , ‘s avonds gezellig op het terras ,… echt zomer in het land en dat vinden we gewoon fantastisch !!

  Als we dan s avonds op ons terras staan beseffen we ook weer hoe gelukkig we hier wel niet zijn ! Het leven is hier gewoon zalig voor ons .

  Afgelopen week toen ik bij de buren iets ging vragen werd ik geïnviteerd om even binnen te komen . Ze liet dan ook met veel trots haar huis aan me zien en ik kreeg een groene kool in mijn handen gestopt om mee naar huis te nemen !!

  Mijn Portugees begint stilletjes aan , beetje bij beetje te beteren en ik verstond bijna alles wat de buurvrouw tegen me zei (in grote lijnen toch) en ik kan dan wel beknopt wat terug zeggen maar een echte goede conversatie is nog wat moeilijk !! Ik vind dat soms wel jammer want ik vind het erg belangrijk dat we goed integreren maar de buurvrouw vind dat ik het al erg goed versta dus daar ben ik al tevreden mee .

  We zijn nog steeds lessen aan het volgen en het gaat de goede richting uit maar het vraagt gewoon tijd ! Dus we moeten nog wat geduld uit oefenen .

  Ook hebben we een fantastisch weekend achter de rug

  Eerst mochten Mackenzie en Alyssa bij een meisje uit de klas komen spelen maar Alyssa besloot uiteindelijk toch maar om mee naar huis te gaan . Mackenzie is er lekker blijven spelen en weer toen ik haar wegbracht werd ik volop rondgeleid in haar huis . De woonsten die we hier vaak te zien krijgen zijn helemaal anders dan wij (in België) gewend zijn . Ze wonen zeg maar zoals wij 60 jaar terug . Zonder enige luxe en vaak onafgewerkt , goedkope keuken ,.. Maar dat is hier allemaal maar normaal .

  De eerste keer toen ik zo een woning zag schrok ik wel even maar nu ben ik er al aan gewend . Wat ik hier wel leuk vind is dat, dat ook allemaal niet uitmaakt hoe je woont of hoe je vb. gekleed bent ,welke auto je hebt ,... Als je in België zo zou wonen dan hoor je er gewoon niet bij zoals ze zeggen . Hier maakt dat allemaal niets uit en mensen schamen hun er ook niet voor en ik vind dat eigenlijk heel knap en ik hou wel van deze mentaliteit . Wat maakt het ook uit hoe deze mensen wonen ? Ze zijn lief en gelukkig en dat is het allerbelangrijkste !!

  Ons Mackenzie had zich dan ook enorm geamuseerd bij haar vriendin en ze zei achteraf zelfs tegen me dat ze ook wel in zo een huis wou wonen !! Dus zo zie je maar hé !!

  Dan zijn we s avonds naar de Macdonalds gereden en op terugweg zagen we dat er in Tabua (niet zo ver van ons) een festivalletje aan de gang was en we besloten om eventjes te stoppen om een kijkje te gaan nemen . Er stond een groot springkasteel waar de kindjes (tegen betaling) op mochten springen (zoals een kermisattractie) en ook nog een ballenkraam . Nadat ze een tijdje op het springkasteel gesprongen hadden begon er op het podium een bandje te spelen en daar zijn we dan even naar toe gegaan . Het was een soort van slagersmuziek met een tintje latino ertussen . Best wel grappig vonden wij maar al snel stonden er een heleboel mensen te dansen . Het was enorm mooi om te zien hoe jong en oud zich op de dansvloer wist te amuseren en er werd vooral een soort van foxtrot met een latino tintje gedanst !! Iedereen kende die dansjes en er was volop sfeer . Een tijdje later zagen we een jongetje van de klas die er met Donna Lourdes ( zowat het hoofd van het dorp) aanwezig was . Ons meisjes zagen hem meteen en na een tijdje stonden ze samen te dansen !! Het was zo mooi om ze samen te zien dansen en zelfs Joao (de jongen) wist hoe zich te gedragen op de dansvloer en liet ons meisjes vlijtig ronddraaien !  Jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had !! Toen Wes een beetje later op de avond naar de toog ging om drinken te halen stond de toog best vol maar niet zoals bij ons met mensen die bier komen bestellen maar mensen die soep aan het eten zijn of vlees hihi . Er werd eigenlijk weinig gedronken . Op de dansvloer stond bijna niemand met drinken . De toog stond ook helemaal niet aan de dansvloer .Ik werd zelfs een paar keer geïnviteerd om mee te gaan dansen maar ik heb maar gepast . We moeten eerst maar eens zien dat we een beetje leren dansen zoals al die mensen dat deden !! Later op de avond (om 1u) werd er ook nog vuurwerk afgestoken en zagen we dat er ook nog andere mensen van het dorp aanwezig waren . Om 1u30 zijn we dan naar huis gereden en toen wij doorreden waren er nog steeds kindjes aanwezig !! Hier is het de gewoonte om de kindjes mee uit te nemen en ze zijn het ook gewoon om langer op te blijven . Maar voor ons meisjes was het toch wel tijd want het was 2u vooraleer ze in hun bedje lagen !! En jammer genoeg hebben ze de volgende morgen niet veel langer geslapen dan normaal .

  De volgende dag kwam Joao (die dansjongen) spelen en dat was eigenlijk de eerste keer dat er iemand kwam spelen . Ze hebben zich alle drie goed geamuseerd en lekker gezwommen en op de trampoline gespeeld ! Natuurlijk ook even al hun speelgoed en kamers laten zien en ook nog even tv gekeken terwijl ze wat lekkers nuttigden . Terwijl de kindjes lekker gespeeld hebben , zijn Wes en ik nog aan het werk gegaan in de ontspanningsruimte

  Een geslaagd weekend kan je wel zeggen !

  Maandag was het al iets frisser en is het weer bekwaam om wat te werken . Ons Mackenzie moest  naar het ziekenhuis en heeft haar eerste beugel gekregen . Het is er eentje die je niet ziet . Ze moet er nog wel even aan wennen want dat doet natuurlijk allemaal een beetje raar in haar mondje maar ze is weer heel flink geweest bij de tandarts !

  Ondertussen kunnen ze ook beginnen aftellen naar de grote vakantie want op 18 juni is het de laatste dag school en hebben ze vrij tot half september !!

  Op naar de zomer !!

  Tot de volgende keer

  25-05-2010 om 11:16 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!