Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  14-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hallo iedereen ,

  De paasvakantie is hier ondertussen al weer voorbij en de kindjes zijn weer terug naar school . Eigenlijk vind ik het wel een beetje jammer want ik vond het leuk hun thuis te hebben ,maar de vakantie kan niet blijven duren natuurlijk en trouwens het is niet meer zo lang en dan hebben ze drie maanden zomervakantie .
  De eerste week van de vakantie hebben we eigenlijk niets speciaal gedaan behalve werken dan. Het weer was niet echt fantastisch dus geen weer om uitstapjes te maken. Dan maar werken . De kindjes waren heel flink en hebben altijd mooi gespeeld en tussendoor ook nog wat huiswerk gemaakt want de meester was niet flauw geweest en ze hadden huiswerk voor elke dag van de vakantie !! pppfff Ze hebben dat natuurlijk niet alle dagen gedaan maar om de paar dagen ineens een deel zodat ze niet alle dagen met hun huiswerk bezig moesten zijn . De eerste dag van de vakantie hadden we al geen goede morgen want al onze kippen waren dood . Enfin dat denken we toch want twee kippen lagen onthoofd ergens in de tuin en de ander vier waren gewoon weg We vermoeden dat er een vos is langsgeweest en zijn buikje goed heeft volgegeten . ggrrr Nu hebben we geen lekkere eitjes meer . Maar binnen twee weken is het markt en dan gaan we maar nieuwe kippen halen en dan sluiten we voortaan s avonds het binnehok af zodat de vos er niet meer bijkan en dan maar hopen dat dit voldoende zal zijn .

  We hadden afgesproken om in de vakantie een wandeling te maken en we wilden er graag één maken bij de watervallen van fraga de pena . In ons wandelboek stond een wandeling die daar doorging maar het was er eentje van twaalf kilometer en we besloten dat die misschien toch wat te lang zou zijn voor een eerste wandeling en zeker voor de kindjes . De tweede week zijn we dan op de maandag naar Fraga de Pena gereden en we wisten dat daar wandelingen stonden aangegeven en daar zouden we er dan eentje van gaan doen . Het weer was aangenaam , het zonnetje scheen en we hadden een picknick meegenomen want dat vinden de kindjes altijd heel leuk . Bij de watervallen aangekomen zagen we een bord staan waarop één van de wandelingen stond aangegeven . Het was de oranje route en die zou 1,5 u duren en was geloof ik 2km . Die zag er wel leuk uit, dus die gingen we proberen . We vertrokken meteen en kwamen uiteraard langs de watervallen en die waren echt prachtig !!

  We moesten dan via trapjes omhoog om verder te gaan maar na het zoveelste trapje kreeg ik het ineens toch wat moeilijk ! Ik stopte even en zag hoe hoog we wel niet waren en ik bleef maar stilletjes staan . Ik heb namelijk een beetje hoogtevrees , nu niet heel ernstig maar ineens overviel het me . Het duurde niet lang of Wes was terug gekomen en heeft me dan mee naar boven geholpen en het was zeker de moeite hoor want het was prachtig die volgende watervallen .

  De oranje route volgen wilde zeggen dat er af en toe eens een bordje stond met een oranje pijl erop maar veel zagen we er niet dus het was altijd maar gokken of we wel juist zaten . Op een bepaald moment konden we kiezen (en er stond natuurlijk geen pijl) De ene weg was naar boven en de andere ging langs de waterval maar dat zag er maar een akelige weg uit en Wes ging toch maar eerst eens even kijken . Maar het zag er niet naar uit dat dit de juist weg was , het was allemaal erg smal en je moest zowat klimmen en dat kan toch niet de bedoeling zijn dachten we, dus dan maar naar boven . Boven aangekomen konden we weer kiezen links of rechts mmm dan maar links . We kwamen door een bos en na een hele tijd wandelen kwamen we op de weg uit en bleek dat we een stuk van de blauwe route hadden gedaan !! Daar stond dan ook het bord van de blauwe routen en die zou 4,5 km lang zijn en 3,5u duren . Maar we hadden nog maar een uurtje gewandelt dus we waren nog niet klaar om op te geven . We besloten dan terug te gaan waar we vandaan kwamen want dat was tevens het begin van de blauwe route en die dan maar uit te proberen . Het was uiteindelijk een prachtige wandeling . Echt de moeite waard om te doen maar je moet een goede conditie hebben en als je echt erge hoogtevrees hebt raad ik het niet aan want er zijn stukken waar je op paadjes loopt van zeg maar 40cm met een afgrond naast je zonder enig hekwerk of dergelijke Maar voor mij was het nog te doen . Ik had met momenten wel iets van oei wat eng hier maar gewoon blijven doorgaan is de boodschap . Ik kan je echt verzekeren het is de moeite waard ! Je ziet prachtige natuurstukken , watervalletjes en noem maar op . De wandeling zelf is ook niet zoals we gewoon zijn want op bepaalde stukken moesten we op handen en voeten omhoog klimmen en maar blijven klimmen dat je denkt dit kan niet kloppen maar jawel hoor een beetje verder zag je dan weer een bordje met een pijltje staan . We hebben over omgewaaide bomen moeten klimmen , stijl naar beneden moeten wandelen en noem paar op .
  We zijn dan ook nog een keertje verkeerd gelopen want er stond wel een bordje maar dat was niet erg duidelijk maar eigenlijk waren we blij dat we verkeerd waren gelopen want dat was dan weer een fantastisch mooi stukje om gezien te hebben. Onderwegen zijn we dan even gestopt om onze picknick te nuttigen en na 3,5 u kwamen we terug aan onze wagen dus we hebben in het totaal 4,5u gewandeld en ik kan je verzekeren dat we dat allemaal goed gewaar werden in onze benen . Al dat klimmen zijn we niet gewoon .Voor de kindjes is het ook goed meegevallen , ze hebben met momentjes wel eens geklaagd dat hun beentjes moe waren van het klimmen maar dan hebben we even gerust en dan ging het weer . Maar het was echt fantastich !!  De volgende dagen hebben we weer heel wat werk verzet in de tuin en het was dan ook prachtig weer (22°C) de kindjes speelde lekker buiten en er kon weer buiten worden gegeten , de kachel moest niet meer aan ..Heerlijk !

  Donderdag was het weer tijd voor een uitstapje en zijn we naar Aveiro gereden om daar naar het strand te gaan en de stad een beetje te verkennen . Het was 1,20 min rijden dus dat viel nog mee en jawel geen file !!
  Aangekomen in Aveiro zijn we eerst even iets gaan drinken en zagen we gondels in het kanaal liggen . Daar wilden we toch wel een keertje in en we zijn dan tickets gaan kopen en om 17u was er een plaatsje vrij voor ons allemaal . Dan zijn we eerst de stad ingetrokken en hebben we langs de winkeltjes gewandelt en daarna zijn we naar de Mackdonalds gereden om onze buikjes vol te eten . Dan de auto in en naar het strand maar het was wel een beetje koud op het strand maar dat vonden onze meisjes helemaal niet erg . Die kleedjes gingen meteen uit en hop in de bikini's en spelen maar . Eerst even met het zand spelen maar al snel gingen ze richting het water om voorzichtig met hun voetjes te voelen .
  het was helemaal niet koud zeiden ze Het duurde niet lang of ze waren eigenlijk helemaal nat . Ze hebben dan wel niet gezwommen maar de golven spletterde lekker zodat ze toch nat werden , ze probeerde wel te gaan lopen maar ze waren vaak te laat en die golf was dan toch groter dan ze dachten
  (tot twee meter)
  Na een paar uurtjes op het strand was het tijd om terug naar de gondels te gaan om ons tochtje te maken . De kindjes kregen een reddingsvest aan en dan konden we vertrekken .
  Het duurde ongeveer een 40 minuutjes en onderwegen vertelde men wat over de gebouwen en bruggen waar we voorbijkwamen . Aveiro is vooral bekend door de zoutwinning en daar werd dan ook wat over verteld . Na onze boottocht zijn we nog gaan minigolfen

  en daarna was het weer tijd om huiswaarts te keren. We hebben een leuke dag gehad en Aveiro is mooi om gezien te hebben maar ze noemen het , het Venetie van Portugal en dat vind ik toch wel lichtjes overroepen .

  De dagen erna hebben we nog veel buitengewerkt en het zonnetje deed enorm zijn best en het was heerlijk om buiten te vertoeven . Wes heeft de trampoline voor de meisjes ineengezet en dat was natuurlijk dolle pret !!
  Toen we dan de sproeier nog eens onder de trampoline hebben gezet was het helemaal feest !! Terwijl ons meisjes lekker sprongen heb ik nog een aantal muurtjes geschildert en je ziet het stilletjes aan bekomen . Wes heeft ondertussen heel de tuin leeggeruimt want vrijdag komen ze dan eindelijk met de graafkraan en komen ze het zwembad uitgraven en de rest van de tuin een beetje omdoen zodat we gazon kunnen zaaien . Ik ben wel benieuwd want het zal meteen een heel ander zicht zijn denk ik .
  We hebben dan de laatste dagen ook heel veel opgestookt en veel hout verzameld wat nog in de tuin lag . Nog een hoop muurtjes zijn omgeslagen en het steenpuin is verwijdert .(Nog meer steenpuin !! pppfff) maar als het zwembad gegraven is kan al het steenpuin daarin . De druivelaars zijn allemaal gesnoeid en zowat alles staat in bloei . Het is weer een heel ander zicht dat we nu in onze tuin hebben . Wat natuurlijk ook weer is , is dat het onkruid weer de hoogte ingaat en ook daar moet ik dringend werk van maken .
  In het appartement zit de electriciteit er allemaal in en de voorbereiding van de waterleiding is ook klaar . Er zijn al een paar muren bezet dus het begint er al wat op te trekken .

  We zijn zaterdag onze nieuwe kippen gaan kopen op de markt en we hebben er weer terug zes nu . Ik vond de vorige toch iets beter want die hadden na één dag al een ei gelegd . Deze durven na 4 dagen nog maar amper buiten te komen laat staan eieren te leggen dus we zullen nog even geduld moeten hebben maar ze leven nog (tot nu toe) daar we dan s avonds nu het binnenhok ook afsluiten .

  Deze week zullen we buiten niet zoveel werk kunnen verrichten aangezien het gaat regenen maar we hebben binnen nog voldoende werk te doen . Wes heeft nog een hoop muren te bezetten en ik heb nog wat werk aan de legeerkamer want ik heb tenslotte nog maar een weekje de tijd en dan komt mijn vriendin Mieke op bezoek en dan wil ik dat alles netjes en in orde is , en van dat netjes is nu niet veel sprake want we hebben niets anders gedaan dan buiten werken zodat binnen alles is blijven liggen natuurlijk , dus ik ga mij niet vervelen !!

  Ik kan ook melden dat we nu eindelijk na de zoveelste poging (en het wegvegen van dat ene cijfertje ) nu een brief hebben aangekregen dat we per kind 48 € kinderbijslag gaan krijgen vanaf deze maand . Nu nog afwachten tot effectief de cheque in de bus komt ..

  Maar kan ik hopelijk volgende keer bevestigen .

  Vele groetjes vanuit Portugal

  Xxx

  14-04-2010 om 20:24 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!