Inhoud blog
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 2
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 3
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  10-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente in zicht

  Dag iedereen ,

  Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder en wordt het tijd om jullie nog eens op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen van de afgelopen weken .
  Voor degene die zich afvragen hoe het laatst met Alyssa in school is verlopen kan ik jullie geruststellen want het was allemaal goed gegaan . Bij de dokter is het ook allemaal goed verlopen voor Mackenzie en ze hebben een heleboel foto's van haar tandjes en dergelijke genomen en binnen een paar weken moet ze nog eens terug en dan zal de verdere behandeling worden besproken .

  Een tweetal weken geleden hebben we onze eerste storm in Portugal meegemaakt . Zoals de meeste onder jullie op het nieuws daar wel van gehoord zullen hebben was het toch een pittige storm met enorm veel wind . We hadden het weerbericht gehoord dus we wisten wat ons te wachten stond . Toen ik s' morgens opstond was de elektriciteit al een paar keer uitgevallen en hoorde ik de wind al stevig te keer gaan . Een kwartiertje later viel de elektriciteit dan nog eens uit en kwam niet meteen terug ! Oei als die maar terug komt ! De wind ging echt wild tekeer en je zag de bomen bijna in dubbel plooien . Ik was toch wel blij dat we in de directe omgeving van ons huis geen hoge bomen hadden staan die eventueel op ons huis konden vallen . Je weet toch maar nooit hé ! Een uurtje later hadden we nog steeds geen elektriciteit en geen water want we hebben water van een geboorde put en het pompsysteem werkt op elektriciteit . Dan zag ik opeens één van de kippen loslopen in de tuin en zagen we dat een stuk van hun dakje er af was gewaaid . Dus we trokken onze laarzen aan om de kip te gaan vangen en het dak snel te repareren . Beneden aangekomen zagen we dat het poortje ook stuk was en vandaar dat er dus een kip was gaan lopen . We hadden ze snel weer gevangen en Wes had snel het dak en het poortje terug gemaakt .
  Het was bijna middag maar we hadden natuurlijk geen brood kunnen bakken omdat we nog steeds geen elektriciteit hadden gehad . Dan maar pannenkoeken bakken en dat vonden de kinderen helemaal niet erg ! Gelukkig heb ik een gasvuur waardoor we nog konden koken . In de namiddag hebben we ons dan maar wat proberen bezig te houden met spelletjes te spelen want veel anders kan je niet doen zonder elektriciteit . Het was soms wel een beetje eng want daar we enkel glas ramen hebben hoorde je de wind vaak heel goed fluiten langs de ramen . Ons meisjes waren er niet meer gerust in en hadden toch wel wat schrik . We hebben ze dan natuurlijk gerust gesteld en dat leek toch aardig gelukt te zijn . In de loop van de namiddag zagen we opeens heel wat volk aan het schooltje naast ons staan en we zagen dat er een enorm grote boom was omgewaaid en hij lag pal voor het schooltje . Hij had net het dak niet beschadig behalve een paar pannetjes dan .
  We zijn dan toch maar even een kijkje gaan nemen en het is toch niet te geloven hoeveel kracht de wind kan hebben en zo'n grote boom even omver kan laten gaan !
  Het duurde niet lang meer eer de avond ging vallen en het begon stilletjes aan donker te worden en we hadden nog steeds geen elektriciteit ! ppfff .
  Nu hadden we geluk want het weekend er voor was de elektriciteit ‘s avonds ook een paar uur uitgevallen en hadden we al wat kaarsjes moeten aansteken , en kwam ik tot de conclusie dat ik meer kaarsen en kandelaars nodig had voor het geval dit nog eens zou gebeuren . Theelichtjes heb ik best veel maar die geven niet zo veel licht als een gewone kaars dus was ik maar op kaarsenjacht gegaan !
  Dus kaarsen had ik nu toch wel voldoende dacht ik . We begonnen dan maar met alle kaarsen klaar te zetten want als het straks helemaal donker is en ik moet ze nog gaan zoeken met mijn zaklamp dat zou niet meevallen . Alle kaarsen stonden klaar en ondertussen was ik met het eten bezig . Toen het eten klaar was , was het donker en al onze kaarsjes waren aan en alles was goed verlicht . Een kaars geeft toch veel licht ! Ons Mackenzie vond het toch maar niets want ze speelde met de gedachten dat ze straks moest gaan slapen en er was geen licht in de gang ! Maar we hebben haar meteen gerust gesteld dat we tegen bedtijd de gang ook vol met kaarsjes zouden zetten .Dan hebben we lekker gegeten bij kaarslicht en dat is toch ook weer eens wat anders .
  Eigenlijk was het best gezellig hoor met al die kaarsjes maar de verveling begon met momenten toch ook wel toe te slaan !We hebben dan nog maar wat spelletjes gespeeld en op tijd gaan slapen en om 4u s nachts hebben we terug elektriciteit gekregen ! Wat een dag

  De dag erna is de elektriciteit nog een aantal keren uitgesprongen maar kwam telkens al snel weer terug (gelukkig) maar toen s avonds Wes in de douche stond sprong hij weer uit en daar stond hij dan in de donker zonder water ! Ik was er met mijn zaklampje naar toe gegaan en raadde hem aan er maar even uit te komen want deze keer ging hij niet meteen weer aan ! Gelukkig lagen de kindjes in bed en hebben ze er niets van geweten . Ik ben daar maar weer mijn kaarsen gaan boven halen en ik had ze net aangestoken en opeens hadden we terug licht dus maar weer alle kaarsen uitgeblazen . Wes ging nog maar een poging doen om terug in de douche te stappen maar hij had zijn trui nog niet uit en daar ging het weer !Dus alle kaarsen weer aan ! Het was best een beetje grappig hoor . Dan hebben we maar wat afgewacht tot de elektriciteit zeker 10 minuten terug aanbleef en na een half uur aan en af te gaan bleef de elektriciteit weer aan en kon Wes gaan douchen en kon ik weer verder tv kijken . ( mijn programma was natuurlijk al afgelopen ggrrr.)

  Het weekend was weer voorbij en we zijn weer meteen beginnen werken . Wes zijn borstspieren (al beginnen we te denken dat het zijn rib is ) is al veel gebeterd maar het is nog steeds niet volledig weg ! Hij is begonnen aan het eerste appartement en het eerste wat gebeurd is, is leegruimen en een stuk muur is uitgebroken .
  We zijn dan materiaal gaan bestellen en toen alles geleverd was is Wes beginnen metsen en het begint nu echt vorm te krijgen .

  Dan heeft hij ook al het voor één van de toekomstige terrassen beton gestort .  Ik heb mij verder nog bezig gehouden met de moestuin . Enfin ik ben begonnen met het zaaien van de groenten in potjes .

  Ondertussen heb ik ook heel leuk nieuws gekregen want mijn allerbeste vriendin Mieke komt in april op bezoek ! Ze komt helemaal alleen zonder kindjes en man en komt lekker een weekje bij ons doorbrengen . Ik vind het heel knap dat ze dat doet zonder man en kindjes en ben erg blij en ik kijk er enorm naar uit want hoe leuk we het hier ook mogen hebben zijn er toch wel eens momenten waarop je elkaar mist . We zagen elkaar in België nu ook wel niet super veel maar onze band is enorm sterk en we hebben veel aan elkaar . Als ik me een dagje niet zo lekker in mijn vel voel dan bel ik haar op en na ons lange telefoongesprek voel ik mij altijd al een stuk beter . Ik weet niet hoe ze het doet maar het lukt haar elke keer .Ze is dan voor mij ook een iemand die een plaats in mijn hartje heeft gekregen en geen enkele afstand zal daar verandering in brengen . Ik kan dus niet wachten om haar alles hier te laten zien en haar nog eens een dikke knuffel te geven . Maar ik moet nog een maandje geduld uitoefenen.

  Het weer van de afgelopen weken is hier eigenlijk heel variërend geweest . We hebben storm gehad , we hebben 20°C gehad en we hebben regen gehad maar ook een aantal mooie dagen tussenin . In het algemeen hebben we eigenlijk niet te klagen en is het weer best aangenaam geweest .De vooruitzichten voor de volgende weken zijn veel belovend en de lente gaat beginnen . We zien ook dat er stilletjes aan bloesems in de bomen komt en overal gaan de knopjes verder en verder openstaan .

  We hopen het althans want zoals de meeste zijn we allemaal toe aan de lente .
  En zodra het weer hier echt goed begint te worden kunnen we ook weer aan de tuin verder doen want momenteel is de grond hier heel drassig en is er geen beginnen aan dus hopen dat de weerman gelijk heeft !

  Ondertussen ben ik ook terug beginnen sporten ! Het weer begint te beteren en zoals de meeste vrouwen onder ons willen we een paar kilootjes kwijt tegen de zomer .. Ik sportte in België ook al maar het afgelopen half jaar is er natuurlijk niets meer van gekomen . Pasop stel je er niet te veel van voor , ik ben een aantal keertjes gaan lopen (joggen) en heb thuis een trilplaat waar ik elke dag probeer mijn oefeningetjes op te doen . Als het weer het niet toelaat om buiten te joggen dan zet ik thuis de muziek lekker hard op en probeer ik binnen allerlei oefeningen te doen , de springtouwen van mijn kindjes doen daarbij ook vaak dienst (is trouwens erg vermoeiend) .
  Er is jammer genoeg nog geen kilootje af daar ik wel sport maar het snoepen niet goed kan laten ..
  Ik doe mijn best maar als ik ‘s avonds voor de tv zit dan begint het vaak heel moeilijk te worden en loop ik toch weer naar die snoepkast maar ik blijf proberen !!

  Met de kindjes gaat ook alles prima , ze zijn gisteren een uitstap gaan maken met school en ze hebben er erg van genoten . Nu het zonnetje er meer en meer door komt mogen ze ook een keertje meer buiten in het speeltuintje spelen met het klasje en dat is natuurlijk veel leuker dan les krijgen . Ook zijn ze aan het repeteren met de muziekles om in april een klein concertje te geven waarbij ze een beetje op de blokfluit moeten spelen . Ze oefenen vrij veel en dat is soms toch vrij belasten voor onze oren .. maar ze doen het wel goed hoor en ik ben benieuwd naar hun optreden .

  Deze avond ga ik trouwens met een Nederlandse vrouw die ik hier heb leren kennen via de school (haar zoontje gaat naar de kleuterklas)naar een lady's night . Het is een avondje uit waar Nederlands en Belgisch sprekende vrouwen samenkomen in een bar en gewoon lekker een babbeltje slaan . Ik ben er nog nooit naar toe geweest dus ik ben eens benieuwd en wie weet leer ik weer nieuwe mensen kennen en dat is toch altijd fijn . Dus Wes mag deze avond babysitten !! Maar dat vind hij niet erg hoor want dan is hij is verplicht een avondje rust te nemen om lekker niets te doen behalve de kindjes in bed stoppen natuurlijk want de afgelopen week heeft hij alle dagen van ‘s morgens tot ‘s avonds gewerkt !

  Ook ben ik de afgelopen weken een aantal keer op pad geweest met Anita ( Engelse vrouw die in ons dorp woont en mama is van drie kinderen ) . We zijn naar seguranca social geweest (soort gemeentehuis) om er abono aan te vragen (= kinderbijslag) . ik was er samen met Wes al drie keer geweest en we kregen telkens een document mee maar moesten dan voor de volgende stap weer kopieën van dit en dat bezorgen dus deze keer ging ik een keertje met Anita die daar ook wat moest regelen . Na een goed uur wandelden we buiten en het zou nu in orde moeten zijn binnen x aantal weken krijg ik mijn eerste kinderbijslag . Stel je er niet te veel van voor want het is bijlange niet zo veel als in België . De meneer van het loket dacht (maar was niet zeker ) dat het 40,00 € per kind zou zijn maar ik moet het eerst nog maar zien . Maar uiteindelijk alle beetjes zijn welkom natuurlijk . Anita heeft dat deze keer allemaal gevraagd want zij spreekt Portugees dus ik had een tolk bij . Want nu kunnen we all vrij goed onze plan trekken wat de taal betreft maar zulke dingen zijn toch nog niet aan ons besteed . Hopelijk leren we snel .
  Nu hebben we trouwens vernomen dat er conversatielessen worden georganiseerd waar Nederlanders en Belgen , Engelsen bijeenkomen en converseren in het Portugees er is dan een begeleider aanwezig die je verbeterd en uitleg geeft en het zou naar het schijnt heel leerrijk zijn dus we zijn van plan daar een keertje naar toe te gaan om te kijken of het iets voor ons is en misschien leren we daarbij ook weer nieuwe mensen kennen .

  Maar dat zal ik volgende keer allemaal weten te vertellen , nu ga ik eerst aardappeltjes koken zodat we een hapje kunnen eten . Nu de kindjes warm eten in school , eten wij ‘s middags meestal ook warm zodat we ‘s avonds samen boterhammen kunnen eten, dus werk aan de winkel .

  Heel veel groetjes aan iedereen ,

  Chau (tot ziens )

  10-03-2010 om 14:53 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!