Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  06-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag Beste lezers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk is het dan zover en hebben we internet !! Op dit blog zullen jullie onze belevenissen betreffende onze
  emigratie en het opstarten van de B&B kunnen meevolgen.
  Voor degene die ons nog niet kennen zal ik ons kort even voorstellen .
  Mijn naam is Sara en ik ben 29 jaar . Ik ben getrouwd met Wesley(Wes) en hij is 32 jaar .
  Samen hebben we twee prachtige dochters Mackenzie (8jaar) en Alyssa (6jaar).
  In augustus 2009 hebben wij België achtergelaten en zijn we geëmigreerd naar Portugal , beter gezegd naar een
  klein dorpje Pinheiro de Coja genaamd dat zich bevind in Midden-Portugal .

  Veel leesplezier .


  Let op : de artikels zijn gerangschikt volgens datum wat wil zeggen dat je onderaan moet beginnen te lezen ,
  het meest rescente bericht vind je bovenaan .
  06-02-2010 om 00:00 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (112 Stemmen)
  Tags:emigratie , portugal , B&B , Bed and Breakfast , emigreren ,
  >> Reageer (4)
  07-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wachten , wachten , wachten !!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Begin november hebben we na lang wachten onze financiering eindelijk rondgekregen weliswaar bij een andere bank maar het was in orde !! Eindelijk .
  We hadden ondertussen ook een ander huisje gehuurd waar we iets meer ruimte hadden in afwachting tot we in ons huis konden trekken .
  Nu we de goedkeuring van de lening hadden gekregen was het enkel nog wachten tot de bank alles in orde had gemaakt en we konden gaan tekenen. Dat zou toch niet lang meer kunnen duren .Ondertussen had de eigenaar van het huis ook toestemming gegeven om al reeds in de tuin van ons huis te werken . We hadden dan ook al heel wat werk verricht want de plantenbakken stonden vol met onkruid , de tuin lag vol met ijzer en steenstukken , het gras (wei) stond een halve meter hoog met daartussen overal verwilderde bramen . Het gras hebben we met de bosmaaier en met hulp van onze toekomstige buren gemaaid . De bramen mits wat gaatjes in de kleren en handen verwijderd en het ijzer hebben we ook verzameld en in de voortuin gelegd en het duurde niet lang of een van onze buren vroeg al om het op te halen . Daarna zijn we aan de schuur begonnen die vroeger als stallen en dergelijke werd gebruikt . Leegruimen en hout klein zagen . Zoals je ziet voldoende werk aan de winkel gehad .Voor alle duidelijkheid zal ik nog even een omschrijving geven van ons toekomstige "domeintje" . Het huis dat we gekocht hebben bestaat uit drie delen ,nl. de benedenverdieping die zo'n 150m² is, dan heb je de 1ste verdieping waar wijzelf zullen wonen en daarbij nog de zolder die 100m² is . Daarnaast hebben we nog een schuur aan het huis vast die ongeveer een 150m² is . De grond is in totaal bijna 3000m² die verdeeld is in een stuk voor het huis een stuk naast het huis en een stuk erachter natuurlijk . Waar onze tuin vanachter stopt gaat het over in een mooi stuk natuur met bossen . We zijn omringd door de bergen die alle dagen er wel anders uitzien naarmate welk weer het is en hoe het licht er opvalt . Gewoon prachtig ! We hebben dus voldoende plaats om straks kamers en appartementen te maken om onze gasten  te ontvangen en voldoende plaats voor gezellige terrasjes , een zwembad etc...Maar dat was nog niet aan de orde . Eerst het huis op onze naam krijgen . Ondertussen hadden we ook al een architect aangesproken, want wilde we een B&B starten is het verplicht met een architect te werken dus die stap was al gezet . Ook hadden we tijdens het lange wachten al verschillende prijsoffertes laten maken zodat we daar later ook geen tijd mee moesten verliezen .We mochten normaal gezien eind november de akte gaan tekenen . Dit werd jammer genoeg al opgeschoven naar half december daar de bank haar papieren nog niet in orde had . Daar de lening nu wel was goedgekeurd was de eigenaar er al wel mee akkoord gegaan dat wij in het huis zouden trekken . Er was echter wel een probleem want de electriciteit was niet aangesloten en om die aan te sluiten moet je eigenaar zijn van het pand , maar dat waren we op papier nog niet dus geen electriciteit ! Dus nog maar niet onze intrek nemen in het huis . We hadden wel een stroomgenerator gehuurd zodat we toch al aan de werken konden beginnen . Na wachten en wachten en wachten konden we eindelijk echt beginnen te werken aan ons huis en onze toekomst !! Zalig !!

  07-02-2010 om 00:00 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar school
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was bijna half september en na nog eventjes vakantie te houden en lekker in het zwembad te plonsen en de buurt verder te verkennen was het bijna tijd voor mijn meiden om naar school te gaan . Ze zullen starten in het kleine schooltje in Pinheiro de Coja dat tevens naast ons huis gelegen is .
  Maar eerst was er een algemene vergadering waar we op uitgenodigd waren en waar we hopelijk wat meer informatie zouden opdoen .
  Na een drie uur lang durende vergadering waar we eigenlijk zo goed als niets van verstonden waren we blij naar buiten te kunnen stappen !
  De vergadering was echter niet voor niets geweest want we hebben er een vrouw leren kennen die in ons dorp woont en Portugees en Engels spreekt . De vrouw (Anita) heeft ons geholpen met vertalen om vragen te stellen betreffende de school . Ze wilde ons eveneens ook helpen met allerlei papieren in orde te maken .Ook een ander geluk was dat hun leraar Engels spreekt waardoor we dus een gesprek konden voeren . Mackenzie en Alyssa zullen samen in de klas zitten want er was namelijk maar één klasje voor alle kindjes van het 1ste tot en met het 4de leerjaar . Er waren in totaal 14 kinderen in hun klasje !! Niet te geloven toch ! Maar wij vonden dat helemaal niet erg want zo hebben ze toch nog steun aan elkaar . De school zal starten om 9u s morgens en zal eindigen om 15u30 maar daarna hebben ze nog naschoolse activiteiten zoals Engels , Lichamelijke opvoeding , muziek ,..die niet verplicht zijn maar er werd ons wel aangeraden om ze daaraan te laten deelnemen om zo snel mogelijk de taal op te pikken en vriendjes te maken . Deze lessen zouden dan eindigen om 17u30 . We besloten dan maar om ze daar voor in te schrijven en we zouden later wel zien hoe dat zou verlopen . Ook zullen ze s middags in de school een warme maaltijd bestaande uit soep , hoofdgerecht en nagerecht krijgen voor de prijs van 1,46 € per persoon . ( Wat een bedragen !)We waren dus erg benieuwd hoe dat zou verlopen want mijn dochters zijn net zoals ik "viesneusjes " en al helemaal niet te vinden om iets nieuws te proeven . Maar ook hierbij  besloten we om ze te laten mee eten en zien hoe het zal verlopen . Uiteindelijk was het de eerste schooldag en Mackenzie en Alyssa hadden er eigenlijk best wel zin in . Ze waren een beetje bang voor het onbekende maar eigenlijk viel dat goed mee . De leraar heeft ons goed ontvangen en ze mochten naast elkaar gaan zitten in het klasje .De eerste dag zou geen lange dag zijn want voor de naschoolse activiteiten hadden ze voorlopig nog geen leerkracht ter beschikking . Met een klein  hartje gingen we naar buiten maar ook wel met een tevreden gevoel want er was geen traantje gevloeid . Toch waren we enorm blij toen het tijd was om ze op te halen en te horen dat het leuk was geweest . Ze hadden er allemaal wel niet veel van verstaan maar de kindjes waren allemaal lief geweest en de leraar ook dus ze wilden nog terug de volgende dag (gelukkig). We waren dan ook enorm fier op ze daar ze zo flink waren geweest want doe het zelf maar eens een keertje ..
  Zo is voor mijn dochters ook een belangerijke stap gezet en hun nieuwe leventje hier echt begonnen .

  07-02-2010 om 00:00 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste weken
  Na 24u in de auto samen met onze hond Lex en de twee katten, die ook mee emigreerden ,waren we blij aan te komen bij ons vakantiehuis. We hadden een vakantiehuis gehuurd voor een week waar we konden verblijven terwijl we de nodige werken aan ons nieuwe huis verrichten.
  Maar bij aankomst  hadden we een beetje een dubbel gevoel . Enerzijds waren we heel blij eindelijk in Portugal te zijn waar we onze droom konden beginnen maar anderzijds hadden we onderweg in de auto telefoon van de bank gekregen met de mededeling dat er nog vertaalde documenten vereist waren om de financiering rond te krijgen .Terwijl er eerst was gezegd dat alles in orde was.Ook helemaal uit het niets bleek het nu ineens nodig te zijn om resident te zijn ! Wat nu ???  Het was al laat en we waren moe van de reis dus besloten we maar op tijd te gaan slapen .Na een welverdiende nachtrust  zijn we de volgende dag meteen naar de bank gereden om persoonlijk even te vragen wat er aan de  hand was .Het bleek toch waar te zijn wat ik eerder vermelde. Hoe moeten we dit nu gaan oplossen ? We kunnen de taal nog niet voldoende en weten niet bij welke instanties we moeten zijn om de nodige documenten te verkrijgen. De makelaar ging dan met ons mee naar financas waar we te horen kregen dat je eerst eigendom moet hebben om resident te worden in Portugal . Dit word natuurlijk een straatje zonder einde want om de lening rond te krijgen moeten we resident zijn en vica versa . De vertaalde documenten zijn ondertussen opgevraagd maar het zal nog een week duren aleer ze in Portugal zullen arriveren .We zullen dus niet meteen in ons huis kunnen intrekken. Op aanraden van de makelaar huren we een ander vakantiehuis voor de periode van een maand zodat we ondertussen een oplossing kunnen zoeken .
  Met een bang hartje bel ik mijn ouders en vertel ik hen het nieuws . Ze zijn uiteraard niet blij maar begrijpen ook dat het niet anders is .
  Na een aantal dagen is het dan zover . Mijn ouders en mijn kindjes zijn eindelijk gearriveerd . Al was het niet zo lang toch had ik hen enorm gemist, mijn twee schatten . Ze waren natuurlijk ook erg blij om mama en papa weer te zien en tevreden met het zwembad dat bij het vakantiehuis hoorde. De volgende dagen hebben we de streek aan mijn ouders laten zien en een beetje de tourist uitgehongen . Op zich wel leuk maar wij hadden liever al aan het werk geweest . We zijn dan ook samen met mijn ouders en de meisjes naar ons toekomstige huis gaan kijken en dat stelde mijn ouders wel gerust . Het was zo jammer het huis te zien er niet meteen in te kunnen werken maar dat ging nu niet anders !
  Het moment van afscheid was gekomen en mijn ouders vertrokken terug naar Belgie . Nu was het avontuur pas echt begonnen want nu waren we compleet met heel ons gezin en stonden we er alleen voor.

  06-02-2010 om 21:30 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:emigratie , portugal , B&B , Bed and Breakfast , emigreren ,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het allemaal begon
  Hoe het allemaal begon probeer ik beknopt even voor jullie samen te vatten .
  Een aantal jaren geleden begon het idee van emigreren in ons op te spelen .Er werd dan bijna over
  niets anders meer gesproken . We hebben veel informatie verzameld op het internet om zoveel
  mogelijk te weten te komen rond emigreren en het beginnen van een B&B . We hebben dan ook de voor-en nadelen
  afgewogen van deze enorme stap ,maar we kwamen toch altijd tot de conclusie dat we het echt wilden en
  dat het niet zo maar een bevlieging was .We hebben na veel zoeken besloten dat het Portugal ging worden waar
  we naar toe wilden emigreren. Portugal sprak ons aan omdat de natuur erg mooi is , het weer is er toch een stuk beter
  als in België en het is er nog betaalbaar om er een huis met een stuk grond te kopen .Het gaat er ook allemaal een stuk
  relaxter aan toe en dat is ook iets waar we van weg wilden , al dat gehaast en gestress in België .
  We waren in België ons huis nog aan het renoveren en daar hebben we dan ook een tandje bijgestoken
  om dit zo snel mogelijk klaar te hebben want wilde we emigreren dan moesten we ons huis verkopen om in het
  buitenland iets te kunnen kopen . Zo gezegd zo gedaan en nadat ons huisje in België klaar was hebben we het dan ook
  meteen te koop gezet en in juni 2009 hebben we ons huis verkocht .
  Ondertussen hadden we niet stilgezeten en waren we al naar Portugal gereisd om er huizen te bezichtigen en boven alle verwachtigen
  zijn we op slag verliefd geworden op een groot geel huis in een charmant dorpje in Midden Portugal . Dit was echter in de winter
  al, dus het was duimen dat het niet verkocht geraakte zolang ons huis in België niet verkocht was . Nadat ons huis verkocht was zijn
  we in juli 2009 teruggereisd om allerlei praktische zaken te regelen en hebben we het voorverkoopcontract getekend van
  ons grote gele huis in Pinheiro de Coja ! We zijn met de bank gaan praten om een lening aan te vragen om een deel van
  de aankoop van het huis te bekostigen en eind augustus ben ik samen met Wes definitief naar Portugal vertrokken.
  De kinderen bleven nog een weekje bij mijn ouders die daarna samen met de kindjes achterna zouden komen .
  Hier begon dan eindelijk ons avontuur .


  06-02-2010 om 13:24 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:emigreren , B&B , Portugal
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!