Inhoud blog
 • update deel 1
 • update deel 2
 • Night of the fire
 • Eindelijk terug!
 • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Casa Amarela

  07-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update deel 2

  Deel 2

  Met de kerst waren ons meisjes bij mij en hebben we een rustig avondje gehad.

  Ik had een matras voor de zetel gelegd, kachel aan en we hebben daar samen de avond doorgebracht . Pakjes opengemaakt,spelletjes gespeeld, film gekeken. En uiteraard hebben we ook lekker gegeten ..aan de tafel weliswaar. Onze traditie fondue en tomatenroomsoep zetten we nog steeds door 😊

  kerstboom

  kerstversiering

  Meer kerstversiering..gezellig 😊

  Tomatenroomsoep

  Met oudjaar moest ik helaas werken maar waren mijn ouders ook hier en was er ook een feestje in onze bar waar al onze vrienden aanwezig waren.

  Mackenzie is tot midernacht met mij gaan werken in de pub en daarna is zij naar huis gegaan Ons meisjes konden dus kiezen om naar het feestje te gaan of naar mijn ouders hun huisje of gewoon thuis.

   

  Mackenzie heeft in februari haar eindejaarsbal gehad en ik weet niet hoe dat in andere landen werkt maar hier gingen de ouders mee..

  Het was een heel gedoe want ze moest een galajurk hebben, zeg maar eentje die je nooit meer aandoet😊, schoenen erbij, haren, nagels enz.

  Eerst was er een diner maar daar zijn we niet naar toe geweest want Mackenzie had meegekregen dat het enkel soep was, en wij zijn niet zo voor de “brokkensoep” van Portugal haha. Dan zouden we om 21.30u daar aanwezig moeten zijn want dan zouden de dames defileren en werden er foto’s getrokken. Mackenzie wou dat niet doen want ze was bang om voor iedereens gezicht van die trap met de rode loper te vallen haha. Maar we zouden wel gaan kijken uiteraard en daarna zou dan het bal beginnen.

  Wel het was echt op zijn Portugees. We waren daar om 21.30u en het defileren was dus blijkbaar buiten en het was koud. Dus hopen dat t snel gedaan zou zijn zodat we naar binnen konden maar helaas om 23u na 1,5u in de kou te staan,  begonnen ze eraan..20 minuten later konden we dan eindelijk naar binnen. Het was in de gymzaal en er was een bandje aan het optreden en er werden nog fotoshoots gedaan. Na een half uur daar te zijn mochten we van Mackenzie naar huis gaan. Het was niet de bedoeling dat de ouders heel de avond zouden blijven dus een half uurtje later waren we weg. Alyssa is nog gebleven en ik geloof dat ze beide om 2.30u thuis waren.

  Zo zijn we weer een ervaring rijker.

   

  We zijn inmiddels ook weer bezig om alles seizoensklaar te maken. De tuin wordt weer in orde gemaakt en een grondige poetsbeurt is ook aan de orde dus werk genoeg .

  Ons mooie zwembadje

  Zwembad by night

   

  Als ik even tijd heb tussendoor hou ik er nog steeds van om mijn “projectjes” te doen.

  Zo heb ik een koffie station gemaakt (zo noemen ze dat op pintrest) en heb ik ook een comandcenter gemaakt.

  Ik vind t nog steeds heerlijk om creatief bezig te zijn en ben ook altijd tevreden als mijn projectje geslaagd is 😊

  Koffiestation

  comandstation


  Ik ben ook nog een keertje op schattenjacht geweest (geocash) en heb weer een mooi stukje natuur ontdekt .

  En als laatste wil ik nog even zeggen dat ik mijn eigen conservenmerk heb ..Dona Sara ( Mevrouw Sara) hihi 


  Voor degene die nog op zoek zijn naar een leuke vakantie , er is nog plaats vrij bij A Casa Amarela voor deze zomer .

  Wees er snel bij !! 

  http://www.a-casa-amarela.com


   

   

   

   

   

   

   

   

   

  07-05-2019 om 19:21 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,vakantie portugal,blog portugal,vakantiehuis portugal, bed and breakfast portugal, zomervakantie portugal, midden portugal vakantie
  >> Reageer (0)
  06-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of the fire
  Hellokes ,

  Misschien zullen jullie het op het nieuws gezien hebben maar dit jaar zijn er erg veel bosbranden in Portugal geweest. We zijn het inmiddels wel een beetje gewoon dat er in de zomer regelmatig ergens een brand is maar dit jaar was het wel extreem en op 15 oktober was het echt een verschrikkelijke nacht!

  Het was een zondag en het weer was nog steeds lekker , zeg maar 30 graden, en naar goede gewoonte gingen we lekker kip eten op de markt.
  Ons meisjes gingen niet mee dus ben ik alleen gegaan en het was zoals altijd weer gezellig.
  Nadien zijn we met zijn allen nog even wat gaan drinken bij de engelse pub vlakbij ons en toen zagen we wel dat het zeg maar bewolkt werd. Uiteraard was het niet bewolkt, het was gewoon van de rook.
  Mackenzie had ondertussen ook een berichtje gestuurd met een foto van de brand getrokken vanop ons terras. 
  Op zich niet zo abnormaal want zoals ik al zei we waren het bijna gewoon dat het ergens wel brandde.
  Een poosje later net toen ik naar huis wilde gaan kreeg ik weer een foto toegestuurd van de brand en het was nu duidelijk op meerdere plekken.
  Er werd bij de pub ook al verteld dat er huizen afgebrand waren dus ik had opeens toch zoiets van oei het is deze keer toch wel erg .
  Ik reed naar huis en toen ik ons dorp inreed en naar de bergen keek zag ik pas hoe erg t was! 
  De verschilldende branden waren zeg maar samengevloeid en het was een grote brand nu .
  Toen ik thuis aankwam ben ik van op het terras direkt gaan rondkijken om een beter idee te krijgen van de situatie. Daarna heb ik besloten om de auto in te stappen en richting Coja, en richting brand te rijden om toch echt wel beter in te kunnen schatten waar de brand zich situeerde.
  Ons meisjes en de hondjes meegenomen natuurlijk en op richting Coja.
  Onderweg zagen we gelijk dat het echt wel serieus was en langs alle kanten was er brand maar nog op redelijke afstand. In Coja aangekomen leek het wel een spookstad en je zag niemand. Enkel brandweerwagens die loeiend uitreden.
  We zijn dan terug naar huis gereden en ik wist dus dat het een serieuze brand was en dat ik de situatie goed in het oog moest houden.


  Thuisgekomen kreeg ik bericht aan dat Kevin, een Engelse vriend van ons geevacueerd was en had meegekregen dat zijn huis er waarschijnlijk niet meer zou zijn. Hij zat zowat een beetje in shock bij de engelse pub en wist niet waar naartoe. Ondertussen lagen ook bijna alle netwerken plat enkel mijn netwerk werkte nog maar ik kon haast niemand meer bereiken.
  Ik ben dan naar de pub gegaan om Kevin te vertellen dat hij welkom was bij ons te verblijven,aangezien hij dus voorlopig niet naar zijn huis mocht als er dat dan nog zou zijn.
  Toen ik bij de pub was om hem dat te vertellen kreeg ik een berichtje aan van Mackenzie dat het erger werd en of ik naar huis wilde komen want ze waren een beetje bang.
  Uiteraard ben ik meteen naar huis gegaan en Kevin is meegegaan.Thuis aangekomen waren ook Sabine en Marco bij ons (Nederlandse vrienden) en zagen ook mee hoe ernstig de situatie was. Het vuur was inmiddels dichterbij aan het komen en we zagen de vlammenzee naderen.
  Sabine en Marco kregen ook telefoon van vrienden die in paniek waren en zouden daar even naar toe gaan om te kijken hoe de toestand er aan toe was.
  Ondertussen ging ook het alarm van het dorp af en was het dus tijd om te evacueren.
  Maar naar waar gingen we rijden? Het was inmiddels 21u of zo en overal zag je een rode vloed van vuur. Sabine ging dus naar de Quinta van Wim, een andere vriend van ons, kijken hoe het er daar aan toe ging. Ik wilde daar niet naar toe want zijn huis is omgeven door bossen en dat zag ik niet zitten en ons meisjes al helemaal niet.
  Ik had besloten om naar Tabua te rijden en te kijken of Diana thuis was. Die woont net buiten tabua. Ik kon haar niet bereiken dus gingen we maar gewoon kijken of ze er was.
  Ook Kevin ging met mij mee want het was niet meer veilig om in ons dorp te blijven.
  Ik vroeg ons meisjes wat spullen te pakken want we gingen zeg maar vluchten.
  Inmiddels had ik ook even naar Wes gebeld want die was in Belgie om hem op de hoogte te stellen van de situatie.
  Onderweg zagen we overal vuur, een aantal wegen waren afgesloten maar de weg naar Tabua was nog open. Het was wel eng om te zien want er was echt overal vuur. Op de wegen vielen er brandende assen en alles hong vol met rook! 


  Bij Diana aangekomen was ze gelukkig thuis en zei was blijkbaar nog niet zo echt bewust van de ernst van de situatie. 
  We waren uiteraard welkom om daar te blijven en besloten om even de boel af te kijken.
  Ons meisjes waren inmiddels vrij nerveus en wilde het liefst naar het centrum van Tabua waar ze zich veiliger zouden voelen.
  Regelmatig gingen we buiten kijken en zagen het vuur aan alle kanten maar nog vanop een redelijke afstand. Maar we wisten inmiddels dat dit snel kon omdraaien.
  Ondertussen kreeg ik nog telefoon van Sabine en die waren bij Wim , en ook daar was het vuur nog op afstand. 
  Een uurtje later moest Diana haar zoon van het treinstation gaan ophalen want ook de treinen reden niet meer.
  Dan heb ik besloten om dan toch maar naar het centrum van Tabua te rijden zodat ons meisjes zich wat meer op hun gemak zouden voelen.
  Kevin besloot om mee te gaan dus zijn we naar Tabua gereden en zijn we bij een cafeetje midden in het centrum gaan zitten. We zagen de ene brandweer na de andere voorbij rijden en aan alle kanten zag je in de verte vuur.
  Ons meisjes waren daar toch meer op hun gemakje dus bleven we daar maar wat zitten.
  Een beetje later kwamen ook de eigenaars van de engelse pub met hun vrienden eraan . Ook die hadden hun huizen moeten verlaten. Ondertussen had ik ook contact met Jemima , Wesley zijn vriendin en die zat nog op hun quinta maar zou wanneer het onveilig werd ook naar ons toekomen.
  Niet veel later was ook Jemima eraan gekomen want ook zei zag het vuur dichter komen.
  Ook Sabine en de rest zijn naar oms gekomen want ook bij hun was het net hetzelfde .
  Inmiddels was het al 2u snachts en zaten we daar buiten op het terras allemaal een beetje verbaasd en met ongeloof van wat er aan het gebeuren was.
  Om 4 u werd de rook buiten erger en erger en was het haast niet meer te doen om buiten te zitten. We zijn dan maar naar binnen getrokken waar de rook toch minder was.
  Marco is dan met Wim naar zijn huis gereden en zou ook even proberen te kijken hoe de situatie bij mijn huis was want we hadden geen een van allen enig idee hoe het met onze huizen was..
  Een uurtje later waren ze terug en ze konden niet helemaal tot bij mijn huis geraken maar dachten wel dat het meeviel bij ons in het dorp.
  Dat was toch al een kleine geruststelling .Ook Marco zijn huis was ok. Gelukkig! 
  Uiteindelijk hebben we om 6u beslist om naar het multiuso te gaan . Dit is een grote hal die was opengesteld voor mensen die moesten vluchten.
  We dachten daar het veiligste te zijn en het snelste op de hoogte te zijn van de situatie.
  En aangezien de rook buiten en ook binnen in het cafe steeds erger werd leek het me een goede beslissing.
  Daar aangekomen lagen er matrassen op de grond , een heleboel mensen te slapen , te wachten, te huilen enz.
  Ze deelden er ook water en broodjes uit en stofmaskers voor de rook maar die waren toen wij er aankwamen allemaal op.


  Er waren niet veel matrassen meer vrij dus ik had besloten om met ons meisjes en de hondjes gewoon naar de auto (op de parking)te gaan en daar proberen wat te slapen.
  We hadden afgesproken om niet zo maar door te rijden zonder elkaar iets te laten weten.
  Om 8u werd er op mijn raampje geklopt en het was Jemima om te zeggen dat ze allemaal naar hun huis gingen kijken aangezien het licht was.
  Ik ben dan Sabine binnen gaan wakker maken met de melding dat ik ook naar mijn huis ging kijken.
  Zijzelf gingen ook kijken uiteraard dus iedereen vertrok angstig naar huis.
  Ik kwam ons dorpje binnenrijden en zag aan de kanten nog overal vuur en vlammen.
  Een beetje verder het dorp in zagen we mensen op straat staan dus ik stopte even en er werd verteld dat er verderop nog brand was.
  Verder doorgereden kwamen we bij ons huis aan en gelukkig was alles nog intact. Een beetje verderop waren verschillende mensen van het dorp nog een brand aan het blussen met tuinslangen enz.
  Ik ben met ons meisjes naar huis gegaan en keek van op het terras rond en rondom ons huis leek het allemaal goed mee te vallen. Ook het bos achter ons huis leek er nog te zijn. Overal zag je weliswaar rook en de lucht had een rare kleur . Op een bepaald moment zag alles precies geel..heel raar..Ons meisjes heb ik naar bed gestuurd want die hadden amper geslapen maar ikzelf was te opgewonden zeg maar om te kunnen gaan slapen.
  Een beetje later hoorde ik van Sabine dat ook hun huis ok was en ook Diana was ok en het huis van Wim was ook oke ..Bij Wim was wel de ezelstal afgebrand en een deel bomen rondom zijn quinta.
  Maar toen kwam Jemima bij mij aan met tranen in haar ogen dus ik wist genoeg.
  Hun quinta was afgebrand! Ze hadden een hoofdhuis waar ze nog niet in woonde en aan het opbouwen waren en dat deel is intact gebleven maar het bijgebouw waar ze  in woonde en al hun spullen hadden is helemaal afgebrand!!
  Daar stond ze dan met haar drie honden en tranen in haar ogen nog niet goed beseffend wat er allemaal aan het gebeuren was.
  Uiteraard kon ze bij ons blijven en heb ik even mee geholpen het appartement in orde te maken zodat ze daar kon blijven en even tot rust kon komen.
  Ik had enorm met Wes en Jemima te doen en vond en vind het nog steeds verschrikkelijk voor hen.
  Alles wat ze hadden zijn ze kwijt ..Ook Wes zijn busje is uitgebrand dus ook die is hij kwijt..
  gewoon verschrikkelijk !
  Alles kwijt !
  Zo heb je een idee van hoe het er nu op vele plaatsen uitziet ..


  Nadien heb ik ook even mijn ouders opgebeld natuurlijk zodat ook zij op de hoogte waren van de situatie. Ze hadden het natuurlijk ook al wel gehoord van Wes.
  Verder die dag heb ik nog veel telefoontjes gekregen en zelf gebeld om te horen of iedereen ok was uiteraard.
  Bij vele mensen is hun huis of een deel ervan afgebrand en ook de omgeving is helemaal zwart nu.. Ons dorpje is er goed vanaf gekomen en bij ons ziet het nog mooi groen maar als je ons dorpje uitrijd zie je meteen dat we geluk hebben gehad en dat de brand veel schade heeft aangericht.

  Ik kan je in ieder geval vertellen dat het een helse nacht was geweest en het allemaal heel onrealistisch leek ...Maar al bij al hebben we veel geluk gehad !


  06-01-2018 om 02:24 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,vakantie portugal,vakantiehuis portugal,blog portugal,
  >> Reageer (0)
  01-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk terug!

  Hoi Iedereen ,

   

  Na lange tijd te zijn weggeweest ben ik dan eindelijk weer terug !

  Ik heb een turbulent jaar achter de rug maar ben eindelijk weer uit mijn dalletje aan het klauteren.

  Het gaat nog met ups en downs maar het gaat telkens beter en beter .

  Ongeveer een jaar geleden zijn Wes en ik na 17 mooie jaren namelijk uit elkaar gegaan ...

  Het was de moeilijkste beslissing die ik ooit in mijn leven heb moeten nemen en tot op de dag van vandaag voel ik me nog steeds schuldig ... want ik ben degene die beslist heeft om ons huwelijk te beeindigen. Ik wilde het niet want Wes is een fantstische man en een geweldige papa en ik wilde gewoon dat alles in orde was en ons leventje verder kon gaan.

  Helaas wou mijn hart niet mee met mijn hoofd en heb ik uiteindelijk met heel veel moeite toch de beslissing moeten nemen.

  Het was dan ook een hele moeilijk periode zowel voor ons als voor de kinderen.

  Gelukkig hebben Wes en ik geen ruzie en gaan we nog als vrienden met elkaar om .

  We willen dat ons meisjes er zo weinig mogelijk “last” van ondervinden maar uiteraard is alles nu anders en dat is voor iedereen even wennen .

  Ons meisjes zijn nu ook regelmatig een aantal dagen bij Wes . Ze zijn nog het meeste bij mij maar om de week gaan ze 5 dagen naar Wes.

  Wes woont dus inmiddels ergens anders hier in de buurt en heeft ondertussen ook een nieuwe vriendin. Ze is erg lief en ons meisjes alsook ikzelf kunnen het goed met haar vinden .

  Ze gaan ook naar een andere school en ook dat was weer een hele nieuwe uitdaging voor hen.

  Ik woon nog steeds in ons huis , dus in de Bed And Breakfast maar heb de activiteiten een poosje stilgelegd om even alles te verwerken .

  Maar het wordt weer tijd om er weer in te vliegen en alles weer klaar te maken om gasten te ontvangen.

  Ik zal dus vanaf nu de B&B alleen gaan doen maar met de volle 100% ga ik er weer voor zorgen dat mijn gasten goed ontvangen worden en hun een fijne vakantie bezorgen zoals we altijd al gedaan hebben .

  Dus voor degene die er graag eens even tussenuit zijn ...A Casa Amarela is weer open!!!

  01-12-2017 om 19:29 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,vakantie portugal,vakantiehuis portugal,blog portugal,
  >> Reageer (7)
  26-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na veel regen eindelijk lente! deel 1

  Hallo allemaal ,

   

  Ik zal jullie nog eens op de hoogte brengen van de afgelopen maanden.

  We hebben vooral veel regen gehad , dat is wat mij zo als eerste te binnen schiet !!

  Nu weet ik ook wel dat het moet regenen om alles groen te houden maar deze winter was

  het wel heel erg veel !! Zelfs de Portugezen zelf zijden dat het niet normaal was ! Enfin bij deze is dat gezegd hihi

   

  In januari hebben we eigenlijk niet veel speciaal gedaan behalve terug in ons normale ritme komen en de gewone klusjes zoals onderhoud en huishouden gedaan …We hebben de afgelopen maanden veel Portugese gasten gehad dus ook daar zijn we druk mee geweest .

  Telkens de appartement poetsen uiteraard en lakens wassen en strijken en Wes zorgde er  dan weer voor dat de tuin in orde was. (blijft)

   

  In februari hadden we zowat elk weekend de appartementen vol dus daar zijn we erg blij mee J Ook maart en april ging goed met de Portugese gasten, dus we klagen niet !!

   

  Inmiddels hebben we ook een soort van nieuwe buren gekregen . Er zijn Belgen in een huisje vlakbij komen wonen (alleszins voor een aantal maanden) . Het zijn erg leuke mensen en ik heb hen dan ook een beetje wegwijs gemaakt en samen een terrasje doen , is gaan babbelen en ik ben met hun een aantal keren naar huizen gaan kijken en heb ze een beetje bijgestaan als tolk …hihi wie had dat ooit gedacht dat ik de taal zou kunnen spreken en zou kunnen vertalen voor anderen …ik alleszins niet haha …pasop ik spreek de taal nog steeds niet perfect hoor maar ik kan al aardig mijn plannetje trekken!!

  Ze hebben mij trouwens leren sandwiches maken , want die hebben ze hier niet , of toch geen lekkere . Bernard was vroeger bakker en weet dus goed hoe dat moet dus ik heb les gekregen !

  Het was heel leuk en leerzaam en vooral lekkere sandwiches !!   

  Helaas vertrekken ze binnenkort weer terug naar Belgie maar gelukkig komen ze nog terug naar Portugal . Altijd leuk om nieuwe vrienden te maken.

   

  De buren

  Sandwiches maken

   

  Door het slechte weer ben je bijna verplicht om binnen te zitten en heb ik de laatste maanden weer tijd gehad om mij bezig te houden met mijn scrapbook hobby . Ook zijn we een aantal keren naar de cinema geweest en een keertje meer gaan shoppen dan maar !! hihi

  Op de droge dagen zijn we vaak gaan wandelen maar dan moesten we echt wel laarzen aan want er waren enorme plassen en watervalletjes en beekjes overal die er normaal niet zijn.

  Toch wel mooi om te zien hoe de natuur in zijn werk gaat .

  De hondjes vinden het ook altijd super om mee te gaan en Zita vind het heerlijk om in de plassen te lopen maar layka niet . Ze vind het dan ook minder als ze nadien omdat ze vuil is in bad moet maar dat hoort er toch bij !

   

  Cinema

  Wandelen, plasje in het bos 

  Wandeling met Diana , prachtige watervalletjes

  Layka voor haar bad

  Layka na haar bad

   

  Ik heb mij ook nog bezig gehouden met het maken van aardbeienconfituur . Helaas niet onze eigen aardbeien maar wel helemaal zelf gemaakt . Ik heb er geprobeerd met weinig suiker te werken en al zeg ik het zelf , hij is erg lekker .

   

   

   

  Onze pa is in maart ook nog een aantal dagen op bezoek geweest want er werd gewerkt aan de pad naar ons nieuwe huisje en daar wou hij ook graag bij zijn. Door al die regen was het één modderpoel en ze hebben dan alles wat uitgegraven , effen gemaakt en er steenslag (of zoiets ) opgegooid zodat het nu een mooie pad is zodat je gemakkelijk bij het huisje kan komen.

  Er moesten dan ook allerlei kabels voorzien worden en daar hebben onze pa en Wes zich dan mee bezig gehouden.

   

  Kabels

  Graven maar

  resultaat

   

  Ondertussen was ik boven in de verhuis geslagen en heb ik Mackenzie ons tweepersoonsbed gegeven en wij zijn dan verhuisd naar de logeerkamer en onze oude slaapkamer is nu de logeerkamer met een eenpersoonsbed geworden ..Kan je nog volgen ??

  Mackenzie wou ook zo graag een tweepersoonsbed en eigenlijk hadden we er één op reserve staan in de logeerkamer . Maar eigenlijk werd die zelden of nooit gebruikt dus dacht ik waarom niet dat bed aan Mackenzie geven …maar dat pasten allemaal niet in haar kamer dus hebben we maar wat gewisseld en geruild en nu heeft iedereen een tweepersoonsbed !! Ik heb dan onze kleerkast ineens helemaal uitgemest en ook de logeerkamer kasten en heb in totaal 7 grote vuilzakken bijeenverzameld !! Dat kan al tellen hé . Ik had Mackenzie er niets van gezegd , die dacht dat ik gewoon aan het rommelen was en toen haar kamer klaar was heb ik haar naar haar kamer gelokt en viel haar mondje open van verbazing !! Ze was dan ook erg blij met het resultaat !

   

  Onze "oude" kamer is nu de logeerkamer

  Mackenzie haar "nieuwe" bed 

  Diezelfde week hebben we ook nog pech gehad . Ik was met Wes op terugweg van Coimbra naar huis toen mij pa belde om te zeggen dat de elektriciteit was uitgevallen en hij dacht dat het enkel bij ons was en dat ze hem hadden afgesloten want hij had iemand aan de meter gezien en toen hij eraan bezig was , viel de elektriciteit uit. Oei was ik dan vergeten te betalen dacht ik meteen natuurlijk. Maar dat kon toch niet ik zou hoogstens een paar dagen te laat betaald hebben …en zo snel sluiten ze hem nu toch ook niet af. Enfin thuis gekomen en nagekeken en gebeld en bleek dat ik de factuur van de vorige maand niet betaald had !! Oeps ik dacht echt dat ik die betaald had . Daarom is het dus handig dat je dat er automatisch laat afgaan en dat deden we ook tot we van maatschappij zijn veranderd . Enfin ik ben de dag erna het dan gaan betalen want ik kon niet online natuurlijk en gelukkig hebben ze hem de dag daarna weer terug aangesloten. Wat een gedoe voor zo een stomme fout van mij !! De kinderen waren natuurlijk niet goed gezind want die hadden geen internet ..typisch en het is ook lastig want je kan zo weinig zonder elektriciteit ! We hebben dan wel gezellig de kaarsen nog eens bovengehaald en dat had toch ook weer zijn charme zullen we maar denken.

   

  26-04-2016 om 15:32 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na veel regen eindelijk lente! deel 2

  De week daarna was mijn pa weer vertrokken en arriveerden er weer gasten. Het was een heel leuk koppel en we hebben alle dagen gezellig met hen ontbeten in de bar en we zijn een keertje samen naar de markt geweest en achteraf hebben we ze meegenomen naar de rivier en hebben we gepicknickt bij de rivier. Toegegeven het was wel een beetje frisjes maar het was toch weer leuk en gezellig. S avonds hebben we dan nog samen met onze gasten wat spelletjes gespeeld en hun weekje vakantie zat er weer op . Dat is toch zo een leuk aspect aan onze “job” om telkens nieuwe mensen te leren kennen en ze een beetje wegwijs te kunnen maken in onze prachtige omgeving. Een job kan ik het trouwens niet noemen want we vinden het enorm leuk en doen het gewoon graag.

   

  Ontbijten

  Bij de rivier

  Spelletjes spelen

   

  Wes heeft na zoveel jaar dan eindelijk toch eens tijd en werk kunnen maken van een nieuwe tatoeage! Hij wilde die al zo lang maar telkens kwam het er niet van.

  Hij is in Coimbra geweest en heeft zijn idee uitgelegd en die man heeft er dan wat rond verzonnen en ik moet zeggen het resultaat mag er wezen. Het is een pentagram met er wat rond en de namen van ons meisjes op zijn bovenrug. Hij heeft er wel een aantal uren voor op de (pijn)bank moeten zitten. De eerste keer was het 2u en de 2de keer , voor het inkleuren was het wel 3u dus wel de moeite .Maar hij is er erg blij mee.

   

   

  In de paasvakantie is Mackenzie met Wes een weekje naar Belgie geweest en was het nog een keertje “mama – Alyssa week “ We hebben dan ook weer lekker genoten. We hebben veel op de wii gespeeld (wiiparty) we zijn een dagje naar Oliveira do Hospital geweest. Een beetje langs de winkeltjes gewandeld en een ijsje gaan eten. Samen een wandeling gemaakt in het bos , gaan fietsen in het dorp , koekjes gebakken , pizza’s gemaakt en buiten spelletjes gespeeld en genoten van het zonnetje.

   

   

  Terrasje doen

  Ijsje eten

  Pizza’s maken, deeg

  Pizza’s beleggen

  Pizza’s klaar mmm

  Koekjes bakken

  Buiten spelletjes spelen in het lentezonnetje

   

  Toen Wes en Mackenzie terugkwamen hebben we als verrassing tompoezen gemaakt en tomatenroomsoep. Ik had ook chocolade eitjes verstopt want het was Pasen!

  Er was die dag trouwens ook een kuikentje geboren , dus een echt paaskuikentje .

  Mackenzie haar vriendin was ook van de partij toen ze thuiskwamen want die bleef meteen een nachtje slapen. Ze hebben dan effe eitjes gezocht (omdat t gewoon leuk is) en soep gegeten en tompoezen.

   

  Eten

  Eitjes zoeken

  paaskuikentje

   

   

   

  Mackenzie had weer genoten van haar weekje bij mijn ouders en weer veel leuke dingen gedaan. Ze was gaan shoppen met mijn ma en lekker gaan eten, op visite bij de grootouders en ze was ook een dagje met haar nichtje gaan shoppen en met papa naar een concert van James Dean geweest. Dus ze heeft een super weekje achter de rug . Ik was wel effe geschrokken want ze waren net de dag voor de aanslagen gearriveerd in België en dat doet je toch wel wat .

   

  De dag na hun thuiskomst zijn we met zijn allen naar de film geweest en lekker gaan eten .

   

   

  Inmiddels hebben we ook een nieuw fitnesstoestel gekocht want er moet weer gewerkt worden aan de lijn !! De kilo’s die ik er had afgewerkt vorige zomer zijn er weer allemaal bij L !! Sinds ik mijn medicijnen voor mijn paniekaanvallen moet nemen ben ik steeds bijgekomen terwijl ik niets anders aan mijn eetgewoonte heb veranderd , nu was die eetgewoonte niet super , maar ik viel vroeger gewoon af van de stress (van die paniekaanvallen) en nu niet meer ..het ouder worden zal uiteraard ook niet helpen en mijn snoepverslaving ook niet hihi …Ik probeer zo vaak te lijnen maar hou het nooit niet lang vol en geraak dan helemaal gefrustreerd omdat ik telkens weer bijkom. De laatste keer was ik afgevallen door hevig te sporten met een personal trainer en mij zowat uit te hongeren. Maar het resultaat is dan natuurlijk dat ik het weer net zo snel (of sneller) terug bijkom als je weer “normaal” gaat eten. Aaaaaahhh nu hebben we dus een nieuw toestel gekocht , voor de spieren , je kan er verschillende oefeningen op doen. We hebben al een loopband en een soort van step. Dus probeer ik minimaal 3x per week meer dan een uur te sporten. Dat lukt allemaal goed maar het eten is nog het probleem …als er iemand tips heeft , ze zijn altijd welkom !! Genoeg gezeur over die lijn nu .

   

  26-04-2016 om 15:22 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na veel regen eindelijk lente! deel 3

  Mijn vriendin Veronique , die een jaar mijn buurvrouw hier is geweest kwam eindelijk nog eens op bezoek dus dat was super leuk nieuws !! Ik ben haar samen met Diana gaan ophalen bij het treinstation in Coimbra en dan zijn we ineens een middagje gaan shoppen! Erg leuk natuurlijk. De dag erna hadden we afgesproken om samen te gaan squashen , we zijn met zijn 4tjes geweest en hebben wat afgewisseld van partners . Na een uurtje was ik helemaal op , ik heb dan ook wel flink achter het balletje aangerend !! Op zondag was Wes weer naar belgie vertrokken en is Veronique bij ons komen logeren. We zijn eerst met zijn allen kip gaan eten op de markt en daarna hebben we nog een wandelingetje gemaakt in het bos en spelletjes gespeeld . Op de maandag zijn we nog een keertje met de girls gaan shoppen in Viseu deze keer en ook op de dinsdag moesten we naar Coimbra omdat Mackenzie naar de tandarts moest en zijn we ook nog even gaan shoppen (een andere plek dan wel) s avonds hebben we Veronique dan naar het treinstation gebracht want haar bezoekje zat er weer op !! Helaas !! Ik heb er wel enorm van genoten en het was weer leuk lekker te kunnen bijbabbelen en samen te zijn. Shoppen hebben we nu wel effe genoeg gedaan!!

   

  squashen

  Shoppen

  Terrasje doen

  Spelletjes spelen

   

  Ik ben in die week ook nog naar de vergadering op school gemoeten en die duurde weer een eeuwigheid !! boring!! Bij Alyssa was ik op 5 minuten buiten maar bij Mackenzie bleef het maar duren !! Ik heb om den duur gewoon gezegd dat ik weg moest en toen heeft ze mij tussendoor gepakt !! Na 2u ben je het dan ook wel beu !! We zitten dan met zijn allen in de klas over weet ik veel wat allemaal aan het discussiëren en daarna moet ze dan nog iedereen apart de rapporten geven. En er zijn er dan veel die denken dat ze daar alleen zitten en even hun levensverhaal gaan vertellen denk ik hihi !  Maar ons meisjes hadden het goed gedaan , ze zijn beiden verbeterd tegenover hun vorig rapport !!

   

  Wachten is saai !!

   

  Mackenzie heeft laatst een keertje gekookt en een spaghettisaus gemaakt! Ik vond het erg leuk dat ze dat is wou proberen en uiteraard moest ik dan niet koken hihi ..ze heeft er ook een dessertje bij gemaakt een soort van slagroom met frambozencoulix dessert !! Heel lekker !! Het was geslaagd !

   

   

  De afwas bleef helaas voor mij staan maar je moet ergens beginnen zeker .

   

  We zijn ook nog een keertje lekker met zijn viertjes wat gaan eten en daarna gezellig thuis een filmpje gekeken met zijn allen. Ook simpele dingen kunnen erg leuk zijn!

   

  Lekker eten

  Just the 2 of us

   

  Inmiddels is het weer omgeslagen en hebben we een lekker zonnetje met temperaturen rond de 20°C !! Lekker !! Dat is wat we willen!! Lente !! Alles staat al weer een poosje in bloei en de tuin word mooi opgefleurd door leuke bloemetjes !! Nu kunnen we weer volop aan de slag in de tuin !! Werk genoeg dus !!

   

  Deze foto wilde ik er toch even bijzetten. Layka doet aan een soort van bijtslapen noemen wij het . Ze bijt dan in haar knuffel terwijl ze in slaap valt hihi superschattig !!

   

  Met Zita gaat trouwens ook alles goed . Ze is al een stuk rustiger geworden als een tijdje terug en het is een schatje !!

   

  Ook met de paardjes gaat alles goed , die genieten ook weer van het zonnetje!

   

  Diva

   

  Enkel met de cavia’s is het minder gegaan. Door de hevige regen was hun binnenhok ondergelopen en vonden we de volgende morgen een hoop dode cavia’s !! verschrikkelijk , ocharme de beestjes! Ook onze paaskuikentjes hebben het niet overleefd (we hadden er inmiddels 3) . We hebben dan heel het hok leeggemaakt (dus eigenlijk slijk geschept ) en ze dan lekker droog hooi gegeven zodat ze droog in hun binnenhokje konden zitten. Gelukkig is sindsdien de regen ook gestopt ! Maar ik vond het toch wel erg al die beestjes daar te vinden L .

   

  Mijn Portugese vriendin Lurdes en haar man waren jarig en hiervoor werden we uitgenodigd om met hen en hun familie te gaan uit eten bij het kippenhuis! Het was weer erg lekker en gezellig uiteraard!! Ik vind het ook enorm leuk en lief dat we mee als familie worden beschouwd en er telkens mee bijhoren! Fantastisch !!

   

   

  Dan ben ik met Wes afgelopen week op verkenning geweest , hier niet zo ver vandaan waren watervallen had ik gelezen en die hadden we nog niet gezien dus daar zijn we dan naar toe gegaan ! De watervallen waren heel mooi en het was de moeite om eens gezien te hebben .

  Nu zouden ze in de zomer wel minder zijn en door de grote hoeveelheid regen was er nu dan ook een grote waterval. Er was ook een bar aan die nu wel gesloten was maar in de zomer is het wel leuk om daar een keertje naar toe te gaan denk ik . Er stonden ook markeringen van een wandeling aangegeven dus we dachten deze is even uit te testen. Normaal gezien zijn de wandelingen rond een bezienswaardigheid niet zo overdreven lang dus proberen maar . De wandeling was erg mooi en we hebben nog vele mooie watertjes gezien maar ze was wel erg lang. Op een bepaald moment ook smalle paadjes met afgrond wat ik dus super eng vond maar wel de moeite waard en mooi! Na een aantal uren wandelen waren we nog niet terug aan het vertrekpunt en waren we (ik toch) vrij moe want het was best veel klimmen! Ik werd ook een beetje “nerveus” want we moesten ons Mackenzie van school gaan halen en dat was nog een half uur rijden en we waren nog steeds niet terug bij de watervallen! We konden ook geen taxi bellen want we wisten niet waar we zaten , tja ergen is het bos haha .Op een bepaald moment hadden we een markering gemist en zagen we een gemeentewerker en daar ben ik dan aan gaan vragen hoe lang de wandeling nog zou duren en hoe ver we er nog vandaan waren. Die man wist ons te vertellen dat we 7km van de watervallen waren en dat de wandeling niet in een ronde ging , tenzij een hele grote van meer dan 100km !! Oei daar stonden we dan nog 7km terug en het was tijd om ons Mackenzie te gaan halen. We vroegen dan waar het dichtstbijzijnde dorp was maar dat was ook nog een eind weg maar de man zij dat hij ons wel even zou brengen naar de watervallen!! Ik was super blij toen hij dat zij want ik was moe en door het feit dat je niet weet hoe lang de wandeling nog gaat duren en je geen drinken bij hebt is het toch minder ontspannen! Enfin die man heeft ons teruggebracht (wij blij) en we waren uiteindelijk maar een half uur te laat bij ons Mackenzie haha !! Dus als besluit , het waren hele mooie watervallen en een mooie wandeling allen jammer dat er geen einde aan de wandeling komt. Je kan natuurlijk wel gewoon teruggaan maar het is toch leuker in een rondje te wandelen (als die geen 100km is dan toch haha)

   

  De watervallen 

  smalle paadjes aaahh

  De hondjes hebben goed geslapen na de wandeling hihi

   

  Als laatste wil ik eens beschrijven hoe ik mijn dag heb doorgebracht vandaag . Uiteraard zijn alle dagen verschillend en is dit niet wat ik elke dag doe maar zo heb je een klein ideetje.

   

  Vandaag ben ik opgestaan om 9.30u , ik heb uitgeslapen want vandaag was het een feestdag in Portugal. Ons meisjes zaten dus ook thuis . Uiteraard heb ik mijn kleertjes aangedaan , wassen , plassen en enz een kopje thee gedronken en daarna ben ik naar beneden gegaan want één van onze gastfamilies vertrokken terug naar huis. Ik heb dan even met hen gebabbeld en gevraagd of ze tevreden waren en ze uitgezwaaid. Daarna even het appartement binnen om na te kijken of alles in orde was. Even een wasje uitgehongen en tien minuten later waren de andere gasten ook klaar om te vertrekken dus met hen ook hetzelfde . Ook even het appartement nagekeken en daarna ben ik weer naar boven gegaan. Ondertussen was het 11u en heb ik een beetje opgeruimd en op de pc gezeten. S’ middags even wat eten en daarna even afruimen, afwasmachine , wasmachine , was uithangen en in de namiddag ben ik met Alyssa buiten gaan badmintonnen en met de bal gaan spelen. Tussendoor effe wat drinken en rusten en tegen een uurtje of 15.30u zijn we weer terug naar boven gegaan. Dan heb ik nog een wasje gedaan en ben ik begonnen met appels te schillen om appelmoes te maken toen ik daar bijna mee klaar was , kwam mijn Portugese vriendin Lurdes langs , gewoon om effe dag te zeggen. Dus even buiten op het terras gezeten en wat bijgebabbeld. Daarna de appelmoes afgewerkt en de beestjes (kippen, cavia’s ,vogels) gaan eten geven . Daarna weer terug naar boven en ben ik aan het eten begonnen . Terwijl het eten opstond ben ik dan aan mijn blog begonnen en tussendoor heb ik gegeten, afgeruimd en de hond van de buren gaan vangen en terug naar zijn hok gebracht en momenteel is het 21.30u . Waarschijnlijk ga ik zo meteen even tv kijken en zet ik mijn blog er morgen op want ik moet eerst alle foto’s sorteren en verkleinen en groeperen en dan kan ik mijn blog posten dus dat zal voor morgen worden.

   

  Dus vandaag was een rustig ontspannen dagje J

   

  26-04-2016 om 15:16 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  25-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 1

  Hoi Iedereen ,

   

  Weer tijd om een beetje bij te schrijven.

   Inmiddels is het hier ook echt herfst en vallen alle blaadjes van de bomen ! Nog steeds mogen

  We niet klagen van het weer , we hebben al wat regen gehad maar ook zoveel mooie zonnige dagen !!

   In november is het tijd om olijven te plukken en dat hebben we dan ook gedaan !!

  We hebben in totaal zo ongeveer 9 bomen maar dit jaar (omdat we vorig jaar niet geplukt en gesnoeid hadden) hongen er veel olijven in de bomen dus het was best een klus .

  Ik geloof dat Wes in totaal 4 dagen (of 5) bezig is geweest met het plukken en snoeien van de bomen. Na het plukken en snoeien moeten de blaadjes en takjes nog eruit gehaald worden en dan kunnen de olijven in zakken gedaan worden en zijn ze klaar om geperst te worden .

   We hadden in totaal zo een goede 300kg en voor de eerste keer hadden we dus onze eigen pers !! Joepie !! Dus volledig onze eigen olijfolie !! ( als je niet voldoende olijven hebt kan je samen met iemand anders zijn olijven laten persen of krijg je gewoon olijfolie in de plaats van eender welke olijven) We hebben in totaal nu 37 liter olijfolie van onze eigen pers !!

   

  Snoeien

  Boom voor het snoeien

  Boom na het snoeien

  Blaadjes en takjes eruit halen

  Verzamelen

  %%%FOTO6%%%

  Klaar om naar de pers te gaan

  Alle takken verzamelen en straks nog een klein beetje werk (takken versnipperen en vuurtje stoken )

  Gelukkig mogen we hier stoken want ga hier maar eens mee naar het containerpark lol

   Ondertussen heb ik zelf ook niet stil gezeten en ben ik aan het schilderen geweest in onze keuken. Ik was begonnen met een oude kast die ik een beetje wou opmonteren.

  Toen ik daarmee klaar was ben ik maar naar de volgende gegaan en ik ben uiteindelijk ook maar begonnen aan de keukenkastjes ! Niet dat ik ze niet mooi vond maar door ze in een lichte kleur te schilderen krijg je uiteraard een lichter effect en ook gezelliger vind ik persoonlijk J .

  Tussen deze schilderwerken door heb ik dan onze nieuwe bureaukast nog geschilderd die Wes helemaal zelf gemaakt heeft !! Hij kan ook echt alles hé J . Het was uiteindelijk een hele klus en heel mijn huis stond op zijn kop !! (living en keuken toch ) Door het schuren en schilderen lag alles vol met stof en uh ja ook verf !! Degene die mij een beetje kennen weten dat ik niet kan schilderen zonder te “smossen” haha !! Ik was dus wel blij dat het klaar was en weer gepoetst ! (waar ik trouwens lang aan heb gezeten haha) . Maar ik moet zeggen ik ben er allemaal heel tevreden mee !! Ik moet enkel nog één deel van de keuken doen en Wes gaat ook het bovenste stuk van mijn bureaukast nog maken maar das voor later , ik heb even genoeg geschilderd nu hihi ! 

  De eerste kast is klaar

  De keuken halfweg !!

  Eindelijk klaar !

  Mijn mooie bureaukast op maat gemaakt door mijn ventje !

   Het was eind november en dus tijd om ons  huis weer om te toveren in een kerstpaleisje .

  Samen met ons meisjes hebben we de kerstboom gezet , deze keer in de keuken want mijn vaste plaats is weg nu met mijn bureaukast haha ! Maar in de keuken staat hij ook mooi !

  Ook in de living hebben we t helemaal kerst gemaakt en buiten hangt het ook vol mooie lichtjes !! Gezellig !!I love christmas !!  

   

  Versieren van de kerstboom

  Gezellig toch !

   

  Ook de appartementen en de bar hebben een kerstboom gekregen voor onze gasten .

   We zijn trouwens ook nog aangenaam verrast door onze medekandidaten van met 4 in bed !(Gerty en de Jakke en Freya en de Luc)

  Zij hadden bij ons geboekt onder een valse naam en stonden hier dus opeens voor de deur .

  Ze zijden dat ze even op bezoek kwamen en daarna verder naar Porto reden dus we hadden nog geen flauw vermoeden haha .. Na een poosje en een glaasje hebben ze het dan verteld dat ze bij ons geboekt hadden onder een valse naam dus dat was echt een hele leuke verrassing .

  Lurdes is komen koken en we hebben dus weer lekker Portugees gegeten en in “ de zatten hoek” gezeten hihi …De volgende morgen lekker uitgebreid ontbijt en daarna zijn ze een uitstapje gaan maken. S avonds met zijn allen op restaurant geweest en in de bar nog gezellig nagebabbeld . De volgende dag na het ontbijt was het helaas weeral tijd om afscheid te nemen maar het was super leuk en we waren aangenaam verrast !!

   

   
  Dit is dus de foto met de olijven die klaar zijn om naar de pers te gaan 

  25-01-2016 om 14:31 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 2

  Deel 2

   

  Het was al weer een poosje geleden dat we ( ik en de meisjes) in Belgie zijn geweest dus hadden we besloten om nog een keertje te gaan . Er werden foto’s van al de kleinkinderen getrokken dus dat was een goed excuus om te gaan J .

  Wes was al in Belgie dus ik ben hem achterna gevlogen met ons meisjes . Ons meisjes hebben wel een weekje moeten spijbelen maar ach het was voor het goede doel haha !

  Ik vond het wel super eng om te vliegen want ik heb vliegangst !! En dan alleen met ons meisjes zonder Wes !! Aaaah . Maar goed , ik had  hier thuis alles geregeld ( iemand die de diertjes kwam verzorgen en een oogje in het zeil houden enz. , Zita kon bij vrienden verblijven en layka ging mee op het vliegtuig ! ) en verbazend genoeg was ik vrij kalm toen we moesten vetrekken . De heen vlucht is vrij goed gegaan , behalve 1 paniekaanval is het goed gegaan ! Ons meisjes hebben mij goed gekalmeerd en vinden vliegen helemaal niet eng haha . Ook met Layka viel het goed mee , ze was in een mandje mee in het vliegtuig aan onze voeten . Ze mocht wel niet uit het mandje maar het ging goed. In Belgie aangekomen stond Veronique (mijn ex buurvrouw) ons op te wachten !! Zo lief !! We waren aangenaam verrast .

  Even gebabbeld en geknuffeld en daarna stond onze pa ons op te wachten . Dus hop naar mijn ouders . We hebben weer een heerlijke week gehad daar in Belgie !! We zijn gaan shoppen in Antwerpen wat super gezellig was . Mijn tante Ink  (en ons ma en de meisjes) was mee om ons een beetje weg te wijzen want Antwerpen is ons niet zo vertrouwd . Het was een leuke sfeer met al de kerstverlichting en zo , we hebben geshopt , lekker gegeten dus het was een leuk dagje ! Ons meisjes waren weer super content want we zijn bij de Starbucks ne koffie gaan drinken en dat vinden ze geweldig !! haha !!

   

  We zijn begonnen met Starbucks

  Starbucks

  Lekker gaan eten

  Shoppen

  Gezellig door de mooi verlichte straten wandelen

   Uiteraard hadden we weer veel bezoekjes af te leggen en hadden we zoals gewoonlijk weer tijd te kort !! We zijn een avondje naar Gent afgereisd en bij gasten (vrienden ) lekker gaan eten en bijkletsen !! Super gezellig en leuk ze nog eens te zien !

   

   Ook een bezoekje aan mijn beste vriendin Mieke stond op het programma en het was weer super haar nog eens te zien en lekker met haar te kunnen babbelen !! Want ook al zien we elkaar niet veel meer ze blijft een speciaal plekje in mijn hartje houden !!

   De foto’s van de kleinkinderen moesten ook getrokken worden dus met deze had ik ineens ook weer heel de familie gezien wat natuurlijk ook weer leuk was !!

   Mijn broer en zijn zoontje heb ik ook nog eens kunnen zien want dat was ook al weer lang geleden en hoewel ze regelmatig foto’s doorsturen vond ik het toch fantastisch om hem eens vast te kunnen houden en met hem te spelen want ik ben toch wel een fiere tante !! Zo’n schoon ventje !!

   Voor mijn favoriete winkel de Action hebben we ook een middag uitgetrokken en met een goed volgeladen kar naar buiten gewandeld haha !!

   De frituur is ook regelmatig bezocht geweest en dan gezellig bij mijn ouders met een pak friet in de zetel een leuke film kijken met zijn allen !! Meer moet dat niet zijn soms !!

   

  Ne lekkere wafel gaan eten mmm!

  Met zijn allen bij de kerstboom !

  We hebben in ieder geval weer genoten van ons bezoekje aan Belgie en zoals gewoonlijk was het weer veel te kort en is de tijd voorbij gevlogen ! maar het was weer tijd om naar huis te gaan en ook dat doen we graag !! Deze keer vloog Wes ook mee dus zou je denken dat ik minder nerveus was maar dat was niet het geval ! Ik heb heel de vlucht super nerveus geweest en was blij toen we weer geland waren dus ik ben nog niet over mijn angsten heen !! Helaas !

  Aangekomen in Portugal zijn we meteen Zita gaan ophalen en die was ook weer dolgelukkig ons terug te zien !! Daarna lekker naar huis , de kachels aan en genieten van het gezellig thuis samen zijn !!

  Het was inmiddels bijna kerst dus gezelligheid alom !! Overal kerstverlichting (vooral bij ons haha ) wat het een leuke sfeer geeft vind ik altijd !

  De kids moesten nog een weekje naar school en het was al weer kerstvakantie , maar ze moesten nog wel wat testen inhalen dus nog even hun best doen .

   Tijdens de kerstvakantie hebben we veel gebakken en gekookt en uiteraard ook veel gegeten .

  23 december hebben we met zijn viertjes kerst gevierd . We hebben samen lekker gegeten , pakjes opengemaakt en spelletjes gespeeld . Met kerstavond zijn onze Engelse vrienden Kevin en Sandie geweest en hebben we nogmaals lekker gegeten en had ik een quiz gemaakt dus was ik quizmaster en we hadden 2 teams dan the girls against the boys haha ….Ik had een deel algemene kennisvragen gesteld en ook wat uh doe activiteiten er bij gestoken zoals liedjes neuriën en raden , uitbeelden en raden , voorwerpen in een zak voelen en raden wat het is , voorwerpen 30 seconden bekijken en dan zoveel mogelijk proberen te onthouden en opschrijven . Enfin ze vonden de quiz allemaal leuk en het is geen verrassing maar the girls zijn gewonnen uiteraard !! haha

   Op Kerstdag zelf zijn we bij onze Portugese vrienden gaan eten (Lurdes) en ook dat was weer gezellig !! Dus kortom veel gegeten maar wel heel gezellig !!

   

  Lekkere desserten

   We hebben ook nog genoten van een heerlijke wandeling naar Coja door het bos .Het weer

  was weer stralend dus genieten maar !!

   

  Ook de hondjes genoten mee

  Coja uitzicht rivier

  Coja antieke brug

  Gezellig steegje

  En weer terug naar huis 

  25-01-2016 om 14:22 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 3


  Deel 3

   

  Dan was het weer tijd om in gang te schieten want met oudjaar zouden er gasten in de 2 appartementen arriveren en ook mijn ouders kwamen dus werken geblazen.

   Poetsen van de appartementen , zorgen dat de bedjes netjes waren opgedekt , de tuin een onderhoudsbeurt geven enz.

   Met oudjaar zelf was ik volop aan het koken want mijn ouders arriveerden dus moest er

  Een feestmaal op tafel staan .haha . Ik had lekker op zijn Portugees aardappeltjes en vlees in de oven gemaakt en nog een beetje stoofvlees en frietjes voor degene die wilden .

  Als dessert had ik chocomousse gemaakt , doce de casa (Portugees nagerecht met pudding en room en koekjes ) en een appalcake had ik ook gebakken . Ik had er 2 gebakken om er eentje aan onze gasten te geven , het was tenslotte toch een speciale dag he .

   De dag daarvoor had ik nog is een keertje pralines gemaakt want mij ma had die nog nooit geproefd en wat waren ze weer lekker !! mmm

   Uiteindelijk waren mijn ouders en ook de gasten gearriveerd en die waren erg blij met hun cake en wij hebben nog is lekker gegeten , pakjes opengemaakt, spelletjes gespeeld en naar het vuurwerk gekeken (niet dat er veel was ) .

   

  Pakjes openmaken

  Ons Alyssa was blij met hare nieuwe pyjama !! So cute !!

   

  Spellekes spelen met rare bril

   We komen beide uit een familie waar er best veel gekaart werd dus vonden we het tijd dat we het ons meisjes dat ook eens moesten beginnen aan te leren en uiteraard moeten ze nog veel leren maar het begin is gemaakt en moekie en vovie zijn ze volop aan het helpen en bijleren haha !!  

   

  Kaarten maar

   Met Nieuwjaar lekker thuis gebleven , veel spelletjes gespeeld en de overschotten van de vorige avond opgegeten .

   Daarna hadden we nog een feestje gepland , zeg maar een soort van nieuwjaarsdrink met wat hapjes . Dus nogmaals wat voorbereidingen aan het maken van appelflappen , worstenbroodjes , eiersalade , tonijnsalade , en wraps . Het was ook weer een geslaagde avond en iedereen had het naar zijn zin !!

   

  Lekkere hapjes !!

  Met zijn allen

  Wes en Wim blij met hun Belgische biertjes die mijn ouders hadden meegebracht !!

   In de week daarna ben ik met Wes er 2 nachtjes tussenuit getrokken en zijn we naar zee geweest ! Ik had dit met mijn ouders besproken en dit aan Wes cadeau gedaan voor kerst.

  Het was al zo lang geleden dat we nog eens met zijn tweetjes er tussen uit waren geweest en nu mijn ouders er waren kon dat gemakkelijk zonder een hoop geregel . We hebben er dan ook ontzettend van genoten . Even tijd voor ons tweetjes . Het weer was wel slecht (veel regen) maar daar hebben we ons niet veel van aangetrokken . We zijn lekker wat gaan drinken , eten , genoten van de jacuzzi en het zwembad en van de rust ! Meer moet dat niet zijn !!

   

  Uitzicht kamer

  Lekker ontbijten

  Jacuzzi

  Een avondje Casino hoorde er ook bij !

   Na 2 nachtjes zonder ons meisjes was ik toch ook weer blij om weer thuis te zijn haha gek toch he .

  We zijn dan nog een dagje gaan shoppen met de meiden , nog restaurantjes gedaan , kip eten enz.

   Op vrijdagavond hadden we afgesproken met een groep vrienden om in het heropend cafe vlak bij ons iets te gaan drinken . We waren weer met een gezellige bende en het was leuk !!

  Weer een avondje gevuld !! J

   Tussen al dat drinken en eten en feestjes hebben we ook nog wel wat nuttigs gedaan hoor . We zijn weer een stapje verder met de bouw van ons 3de appartement (vakantiehuisje)

   De muren zijn inmiddels gemetst en ook de binnenmuren zijn gemetst dus de indeling is er al . Het ziet er al super leuk uit haha !! Nee we hebben uiteraard nog veel werk maar we zijn toch weer een stukje verder .

  Metsen maar

  Klaar met metsen

  Onze pa staat goedkeuren te kijken naar het resultaat .

  Ook Wes heeft druk bezig geweest met zijn werkplaatsen op te ruimen en schabben maken . Het begint er al een beetje op te trekken .

  Eindelijk kan hij zijn materiaal een plekje geven !!

   Na al dat eten en feesten en leuke dingen doen was het voor mijn ouders helaas weer tijd om naar huis te gaan ..

   

   Mijn ouders hebben trouwens echt wel pech gehad met het weer want in die tijd dat ze hier waren heeft het eigenlijk constant geregend !! en niet af en toe een buitje echt heel de dag regen !! We hebben dan ook een lekker drassige tuin nu en in de wei staat het zowat onder water en overal zijn er watervalletjes die er normaal niet zijn haha !  Maar ja niks aan te doen zeker !! Het moet groen blijven he . Toen mijn ouders een dag weg waren is de regen gestopt en scheen de zon met volle teugen !! (je zou haast denken dat het aan hen lag he ;) )

   We zijn dan eindelijk nog eens in het bos kunnen gaan wandelen en het was eigenlijk best mooi om te zien . watervalletjes , stromende beekjes , grote plassen enz . Ook de hondjes hadden er plezier van . Vooral Zita die vind het heerlijk om door het water te rennen .

   Inmiddels hebben we gelukkig al weer heel wat zon gezien en nog maar eens af en toe wat regen . Het is dan ook winter natuurlijk . Bijna alle dagen zijn we gaan wandelen en kunnen we weer lekker genieten van ons mooie bosje en de natuur.

   Ondertussen zijn ook de kerstbomen en alle lichtjes weer opgeborgen en geraken we stilletjes aan weer in ons normale ritme !! Nu op naar de lente !!

   

   

  25-01-2016 om 14:16 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
  >> Reageer (1)
  27-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagen en begin herfst deel 1
  Hey Bloggertjes ,

  We zijn weer een maandje verder dus ik zet mij nog eens aan mijn laptop om een stukje te 
  schrijven! 

  Ons meisjes zijn jarig geweest en dit wil dus zeggen dat ze hun dagje weer mochten samenstellen. Alyssa wou dit jaar niks speciaal en wou lekker thuis blijven en spelletjes spelen en pizza eten. En dat hebben we dan ook gedaan!! Ik heb haar s morgens verrast met een ontbijtje met pannenkoekjes en verder hebben we spelletjes gespeeld en pizza gegeten ik had ook een buffet van snoepjes klaargezet dus aan “eten” ontbrak het niet!! 
  Het hoeft dan ook niet altijd speciaal te zijn , lekker thuis kan ook gezellig zijn !!   Daarna was Mackenzie aan de beurt en zij had gekozen om eerst met zijn viertjes pizza te gaan eten en daarna met haar vriendin Maria Helena te gaan shoppen in Coimbra ! 
  Ook daar hebben we voor gezorgd en we zijn dus gaan pizza eten en daarna zijn ze gaan shoppen !! 


  De avond voordien zijn we haar verjaardag gaan” infeesten” !!
  Samen met onze gasten (De Blommekes)  zijn we naar Tabua getrokken en naar een discotheekje geweest .
  We hadden er niet veel van verwacht maar het was uiteindelijk super gezellig geweest.
  We hebben Mackenzie haar verjaardag ingedanst en lagen pas om 4u smorgens in ons bed !! 
  Haha , dat was lang geleden nog eens zo laat thuis te komen!! Maar we hebben er allemaal van genoten , ook de kinderen ! Die hebben trouwens een coctail gekregen hihi …
  De dag daarna gaan shoppen was wel iets vermoeiender dan anders hihi 

   

  We hebben met onze gasten weer volop genoten en s avonds gezellig in de bar gezeten met een drankje en een babbel en een spelletje !! Wandelingetjes gemaakt en lekker gegeten bij de kip ! 

  Spelletjes spelen
  Ook lekker uit gaan eten met onze gasten 


  Een weekje na Mackenzie haar verjaardag was Maria Helena jarig en die wilde ook graag met Mackenzie even gaan shoppen en daarna naar de film ! We zijn dan nog een keertje naar Coimbra gereden en de meisjes zijn nog eenslekker gaan shoppen , daarna een hapje eten en een filmpje meegepikt .
  Ik was samen met Wes meegegaan en wij hebben hetzelfde gedaan maar wel apart haha.
  Met mijn ventje op het terras van het winkelcentrum met een mooi uitzicht 
  Gezellig filmpje kijken.

  Mijn nieuwe pizza oventje moest toch ook eens worden uitgetest en we hebben dan zelf onze mini pizza’s gemaakt !! Lekker en leuk !! 


  Na al dat feesten was het weer tijd om aan school te denken …helaas zat de vakantie er weer op (na een dikke 3 maanden) en 21 september was het weer school . Het was in het begin toch weer even wennen . Vroeg uit bed , boekentassen klaarmaken en weer huiswerk …maar dat hoort er nu eenmaal bij en inmiddels is het weer routine geworden . 

  We hebben inmiddels er zowat de traditie van gemaakt om op zondag kip te gaan eten maar laatst was het een keertje kip eten op de zaterdagavond ..dat moesten we toch ook eens proberen uiteraard.
  De overdekte groentemarkt was helemaal omgetoverd in een disco .Best wel grappig want je kon er dus je boontjes kopen en terwijl dansen bij de disco haha een unieke ervaring  

   

  Ben nog een gezellig dagje met Diana weggeweest en samen effe iets gaan eten :)

   
  Een mooie roos uit onze tuin 

  27-10-2015 om 19:05 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagen en begin herfst deel 2
  Dan zijn mijn ouders nog op bezoek geweest en hebben we weer een weekje lekker kunnen genieten van hun gezelschap . 
  Uiteraard hebben we weer veel gaan uit eten maar we zijn ter compensatie ook regelmatig gaan wandelen hihi en een terrasje doen hoort er uiteraard ook bij. 
  Na uh jaren zoeken hebben we dan eindelijk een weg door het bos naar Coja gevonden en na een aantal keren verkeerd te lopen denk ik hem nu eindelijk onder de knie te hebben joehoe!
  Een ideale wandeling vind ik ! Een uurtje naar Coja wandelen dan eventjes bekomen op het terras en weer een uurtje terug .  

   
  Hop hop hop 
  Mooi uitzicht 
  Uitrusten en een terrasje doen

  Ons meisjes hadden ook weer geluk en moesten niet met de bus en werden elke dag naar school gebracht en opgehaald dus meer tijd om met mijn ouders te spenderen

  Ik ben met ons ma ook een uitstapje gaan maken naar Conimbriga (Romeinse opgravingen) om een beetje cultuur op te snuiven want dat hadden we nog nooit gedaan en we hadden inmiddels al meerdere malen van onze gasten gehoord dat het toch wel de moeite was. En dat was het inderdaad ook het was heel interessant alleen jammer van het weer ! We hebben het bezichtigen uiteindelijk moeten opgeven wegens de regen! We waren helemaal natgeregend bleble!! Maar we hebben toch het grootste deel kunnen zien gelukkig!! 

  Eerste een theetje en een ontbijtje 


  Uiteraard zijn we ook gaan kip eten 
  Ik met mijn pa’ke
  Me and my mom 
  Wes en Alyssa 


  Inmiddels arriveerden er ook weer andere gasten en aangezien zij graag bij ons wilde eten heb ik pasta voor iedereen klaargemaakt ! Lekker ! In de loop van die week hebben we Lurdes nog een keertje opgetrommeld . Ons ma wilde ook eens graag kijken hoe ze haar lekkere aardappeltjes in de oven klaarmaakten dus kon ze dat ineens doen.
  We hebben dan uiteraard weer lekker gesmuld en meteen het goede leven hier in Portugal aan 
  onze gasten kunnen laten zien hihi !! 

  Pasta avond

  We hebben inmiddels alweer een week samen kunnen genieten van ons lekkere ontbijtje met onze gasten .Wes was weer blij nog eens eiersalade te kunnen eten hihi want als het enkel voor jezelf is ontbijt je meestal toch niet zo uitgebreid . 


  We hebben de afgelopen weken wat afwisseling gehad van zon en regen maar nog steeds aangename temperaturen. De ene dag is het 23°C en zonnig en de andere dag regent het en is het maar 18°C …maar dat is dan ook de tijd van het jaar dus we klagen niet !! We hebben al wel een keertje de kachel aangestoken want s morgens en s avonds wordt t nu al snel wat frisser dus af en toe is dat kacheltje toch al wel lekker (en gezellig)  bij een regenachtige dag .

  Op die regenachtige dagen spelen we dan gezellig een spelletje met onze gasten en /of gaan we een keertje lekker eten! 

  Pitjesbakken

  Door onze deelname bij “met 4 in bed” hebben we toch meer boekingen binnengekregen en vaak ook reactie van mensen die ook plannen hebben om te verhuizen. Soms horen we dat door ons blog mensen toch meer motivatie krijgen om hun plannen door te zetten dus dat vinden we uiteraard erg leuk om te horen! En uiteraard zijn we steeds bereid om te helpen waar we kunnen. 

  Tussendoor ben ik trouwens met Wes nog het bos ingetrokken en zijn we nog eens braambesjes gaan plukken voor mijn jaarlijkse confituur   . Heerlijk rustig achter onze tuin het bos in , samen met de hondjes op zoek naar besjes , want we waren dit jaar veel te laat eigenlijk . Ik heb mijn best moeten doen om nog wat bijeen te plukken maar ik heb weer een paar potjes kunnen maken dus we kunnen nog steeds braambessenconfituur bij het ontbijt serveren.

  besjes
  Besjes plukken
  Ook de hondjes mochten mee en hebben genoten van een lekker wandeling in het bos.
  De geitjes die na het grazen weer naar hun stalletje gaan .

  27-10-2015 om 18:55 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  02-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 1

  Hoi hoi iedereen ,

   

  We hebben weer een drukke periode achter de rug dus tijd om jullie weer even op de hoogte te brengen !! Jullie zullen het vast al gehoord hebben maar wij hebben meegedaan aan het tvprogramma “ met vier in bed “ . Dus we hadden een heleboel dingen te doen !! Mmmm effe denken waar beginnen we mee …uh ja de werken in de tuin !

  We hebben de afgelopen maanden enorm druk in de tuin bezig geweest en al zeg ik t zelf hij is weer helemaal netjes in orde !! De poort en al het hekwerk heeft een verfbeurt gekregen en is van zwart en roest naar een mooi zacht crèmekleurtje gegaan .

   

  Dan hebben we heel de buitengevel van onze bouw laten herschilderen en het ziet er weer allemaal mooi geel uit J .

  Ook onze houten ramen hebben een schuurbeurt en een laagje vernis gekregen dus ook die zien er weer als nieuw uit . De volgende stap was dan de bouw van het toilet bij de bar . Hier willen we al jaren aan beginnen maar nooit kwam het er van maar nu eindelijk is het gebeurd en hebben we dus buiten aan het terras van de bar een toilet ! (Zo moeten onze gasten niet telkens naar hun appartement als ze in de bar of bij het zwembad zijn) .

  Daarbij hebben we naast het toilet een ruimte voorzien voor een wasmachine zodat onze gasten ook een wasje kunnen draaien! Nu het “gebouwtje” klaar is en geschilderd vormt het toch een mooi geheel met de rest en we zijn er erg tevreden mee !! En eindelijk hebben we ook dat van ons lijstje kunnen schrabben !

   

   Ook onze tuin zelf heeft een goede “beurt” gekregen en alle onkruid is grondig verwijdert en we hebben een heleboel plantjes bij geplant .

  We hebben trouwens bij al onze werken erg veel hulp gehad van onze vrienden !! Die kwamen zo maar een handje toe steken !! Lief toch hé !! J

   

  Ook hebben we van voor aan onze oprit de beton vervangen door witte kiezeltjes , wat het toch weer een mooiere uitstraling geeft ! Ook daar hebben we hier en daar een muurtje bijgeschilderd dus ook dat is netjes en in orde !!

  In totaal hadden we zo een 9 kuub witte kiezeltjes nodig voor heel de “oprit” en die moesten dan verspreid worden dus dat was een hele klus ! Wes was in België dus het was aan mij om het te doen !! Gelukkig heb ik hulp gekregen van onze Engelse vrienden Kevin en Sandie en daar was ik heel erg blij mee want amai ik heb mijn peren gezien zoals ze da zeggen !!

  Het was best een warme dag en dan steeds in de zon met kruiwagens leuren en volscheppen (en dan deed ik maar halve kruiwagens anders kon ik ze niet heffen haha ) maar ik was toch blij toen alles er in lag !!

   

   

  In ons eerste appartement hebben we ook een gipswand geplaatst en een nieuw behangpapiertje er tegen gehangen dus ook dit is weer opgefrist.

   

  Ondertussen heeft Wes ook de keuken in de bar afgewerkt (de onderste kant dan toch ) en heb ik eindelijk een fatsoenlijke keuken in de bar joehoe !! en ik moet zeggen hij heeft dat weer goed gedaan !! Mijn ventje kan nu eens echt alles !! J

   

  Maar we hebben dus de afgelopen maanden veel en hard gewerkt en tussendoor ook nog gasten ontvangen uiteraard !!

   

  Zo hebben we dit jaar heel de familie Blom mogen ontvangen voor hun jaarlijks weekendje !

  Gasten die bij ons al kwamen hebben deze keer hun familie meegenomen en hun jaarlijks weekend bij ons doorgebracht ! Ze hebben dan gebruik gemaakt van onze bar waar ze dan gezellig konden keuvelen enz en wij hebben er stiekem ook mee van genoten !! J

   

  Op aanvraag is Lurdes weer Portugees komen koken !!


  Ook het zwembad ziet er weer netjes uit !

  Gezellig onder ons tentje 

  02-09-2015 om 17:37 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 2

  Voor Wes zijn verjaardag zijn we een uitstapje naar Lissabon gaan doen ! Ook omdat we er naar toe moesten voor ons meisjes hun paspoorten maar enfin .

  We zijn dan naar het oceanarium geweest en hebben dus heel veel visjes gezien !!

  Uiteraard lekker door de straatjes gekeuveld winkeltjes kijken  en op tijd een terrasje gedaan , uiteraard even in de tuktuk geweest  en ons Mackenzie

  heeft tot slot een neuspiercing gekregen .

   

  Wachten op de trein

  Winkeltjes kijken

  In de tuktuk

  Terrasje doen

  ocenarium

   

  Thuis hebben we zijn verjaardag ook nog gevierd uiteraard samen met het dochtertje van de buren die een dag later dan Wes jarig was.

  We wilden het feestje eerst aangezien Wes op een maandag jarig was het feestje dus de zondag ervoor doen maar dat kon toch niet volgens de Portugezen want dan ben je nog niet jarig geweest !! Dat kan toch niet een feestje geven dan al want toen was je nog niet geboren ..   Na een boel uh “preken” dat het dus echt niet kon hebben we het maar naar het volgend weekend verzet , dit vooral omdat het ook voor de dochter van de buren was …

   

  Enfin het was in ieder geval  weer een gezellig feestje met allemaal lekkere dingen op de tafel en de wijn vloeide ook rijkelijk haha !!

   

   

  Begin juni was het dan eindelijk zo ver en stonden de opnames voor de deur .

  Ons paradijsje zag er weer netjes uit , de appartementen waren mooi en netjes dus het kon beginnen. Mijn ouders waren overgevlogen om op ons meisjes te passen terwijl wij naar de Algarve trokken om bij de andere kandidaten te gaan logeren. Het was een erg leuke ervaring en in het begin best even wennen aan al die camera’s rond om ons heen maar daar waren we al vrij snel aan gewend. Het was dan ook een hele toffe crew waardoor het allemaal vlot verliep!!

   

  De kandidaten

  Wachten op een terrasje tot we naar onze eerste bestemming mogen !!

  Bij Luc en Freya (een van de deelnemers ) s morgens met de hondjes wandelen.

   

  We hebben door het programma toch een aantal tips opgedaan en inmiddels ook toegepast bij ons . Zoals vanaf nu heeft elke accommodatie een haardroger en is er shampoo en douche gel aanwezig in de badkamer alsook zonnencreme. In de kamer hebben we een waterkoker, kopjes en thee en koffie voorzien zodat ze s morgens voor het ontbijt of eender wanneer  toch al kunnen genieten van een kopje koffie of thee! Voor degene die meer willen weten over onze deelname raad ik aan de herhalingen te bekijken die je kan vinden op de website van vtm , met vier in bed !! Even aanmelden en ja kan kijken !!

  Wij zijn in ieder geval erg tevreden met onze tweede plaats en hoe dan ook zijn we steeds gebleven zoals we zijn . We zijn wie we zijn en dat wilden we ook zo op tv tonen.

  Ik wil via deze weg toch nog even iedereen bedanken die ons geholpen heeft met de voorbereiding voor het programma !! zonder hen was het allemaal niet gelukt !!

   

  Uiteraard had het zonder mijn ouders ook niet mogelijk geweest want ook zij hebben een aardig handje toegestoken en op ons meisjes en het huis gepast terwijl wij weg waren!!

  J Na het hele tv gebeuren waren we moe maar tevreden en was het natuurlijk de kunst om niets te verklappen wat niet altijd even gemakkelijk was uiteraard maar we hebben ons mondje gehouden !! hihi !!

   

  12 juni was de vakantie dan eindelijk begonnen en lekker tijd voor ons meisjes om even te ontspannen ! Ze zijn weer mooi geslaagd en mogen door naar het volgend jaar !! Ben fier op mijn meisjes !! Het was lekker weer dus er werd al meteen in het zwembad geplonsd ! Lekker genieten J

  Een weekje later is Mackenzie samen met Wes mijn ouders en haar vriendin Maria Helena naar België vertrokken . Wes om te werken en de 2 meisjes om vakantie te houden natuurlijk . Ze hebben vanalle leuke dingen gedaan zoals ijsjes eten , fietsen (plat, zonder bergen hihi) , bobejaanland, zoo, shoppen , Starbucks enz … Kortom een hele belevenis voor de meisjes .

   

  Het allerleukste vonden ze starbucks haha ???

   

   

  Ondertussen ben ik hier met Alyssa achtergebleven en hebben we weer een “mama en Alyssa week “ gehad !! We hebben vanalle leuke dingen gedaan zoals een terrasje doen , dagje Oliveira (shoppen) en milkshake drinken , wandelen met de hondjes , pizza gaan eten met Lurdes (mama van Maria Helena ) , thuis filmdagje gehouden en popcorn gemaakt , veel in het zwembad gezeten bij temperaturen van 36°C , Kortom een fantastich weekje achter de rug !!

   

  Popcorn maken

  Terrasje doen

  Pizza eten met Lurdes

  zwemmen

  Milkshake drinken en shoppen

   

  02-09-2015 om 17:30 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 3

  Toen Wes weer thuis was zijn we er nog even op uit getrokken en met de hondjes naar de rivier geweest!! Lekker gepicknickt en daarna even met de voetjes in het water ! Ookde hondjes hadden er plezier van en Zita ging volop het water in om stokken te vangen!! Layka ging na een tijdje toch ook wel zeker 10cm het water in om haar stokje te vangen haha ….

  picknicken

  Met de voetjes in het water

  Zita ook mee het water in.

  Layka in het water 

  Als afsluiter van een mooie dag hebben we thuis de BBQ aangestoken mmm

   

  Een aantal dagen later was ook Mackenzie weer thuis en was ons gezinnetje weer compleet !!

   

  Nog gezellig een dagje naar de rivier geweest en tja wat doe je dan aan de rivier ? Stenen op elkaars gezicht leggen toch !! haha

   

  stenen

  In het water

  Hapje eten

   

  Stilletjes aan was het ook weer tijd om alles in orde te maken voor onze gasten maar eerst zijn we er nog even een paar dagen tussenuit getrokken en hebben we een paar dagen vakantie genomen en naar het Noorden van Portugal getrokken , in de buurt van Braga !!

  Heerlijk zo een paar dagen er tussen uit !! We zijn ergens in de buurt van Braga naar een B&B geweest en ons meisjes hadden daar ook hun eigen kamer en dat vonden ze toch wel “cool" hihi !!

  We hebben dan lekker genoten , aan het zwembad gelegen , lekker ontbeten , uitstapjes gemaakt en s avonds even gebiljart en genoten van elkaar !! Helaas waren de drie nachtjes zo weer om en was het weer tijd om naar huis te gaan. Onze gasten zouden weldra arriveren dus tijd om alles weer klaar te maken.  

   

  Relaxen bij het zwembad, 

  Plonsje pakken,selfie

  genieten van ons terrasje bij de kamer

  uit eten

  biljarten

  mooi stukje natuur 

  uitstapje

  02-09-2015 om 17:24 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 4

  We hebben deze zomer weer heerlijk genoten van al onze gasten en vonden het weer heerlijk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen . We hebben weer wekelijks bij de kip gezeten met al onze gasten . Onze Portugese avonden waren ook weer van de partij en iedereen heeft weer heerlijk gesmuld van Lurdes haar kookkunsten ! Ook zijn we met onze gasten een keertje naar de watervallen van Fraga da  Pena geweest en hebben we nog eens kunnen genieten van dat prachtig stukje natuur . Samen met onze gasten gewandeld , gebabbeld ,pizza gegeten , frietjes gegeten dus aan eten ontbrak het niet !! hihi !!

   

  Portugese avond

  Portugese avond

  Met onze gasten bij Fraga da Pena

  Zita was helemaal happy want ze kreeg lekker veel aandacht !!

  Terwijl de kindjes met de hond spelen gaan mama en papa op de schommel J

  Kip eten

  frietjesavond

   

   Inmiddels ben ik samen met Mackenzie ook aan onze lijn gaan werken en hebben we een “personal trainer “ ingehuurd . Die kwam ons drie x per week training geven hier bij ons in de tuin en heeft ons een dieet gegeven !! De trainingen waren erg zwaar en de na de eerste training hebben we 3 dagen als een pinguïn rond gelopen haha maar 1,5 maand verder kunnen we toch met fierheid zeggen dat we een aantal kilo’s kwijt zijn en hebben we toch een maatje minder J dus het heeft de moeite geloond !!

   

   We zijn nog een dagje met vrienden op pad geweest en de mannen gingen samen golfen terwijl de vrouwen samen gingen shoppen . Ik vond dat een goede verstandhouding hihi .

  En we hebben er allemaal van genoten :) 

   

  De mannen aan t golfen

  Selfie van de shoppende vrouwen

   

   

  02-09-2015 om 17:13 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 5

  Mijn verjaardag is inmiddels ook weer gepasseerd en we zijn weer een jaartje ouder ggrrr .. Wes had een hele mooie cadeau voor mij !!Hij had als verrassing twee nachtjes Algarve geboekt bij Luc en Freya waar we hadden gelogeerd bij onze opnamen van met vier inbed ( de winnaars) !!

  We zouden daar twee nachtjes gaan logeren en konden daar dan samen met hen de  laatste uitzendingen kijken !! Ik moet toch even zeggen dat het wel raar deed

  om onszelf op tv te zien hoor haha !!

  We hebben dan weer twee nachtjes genoten van ons minireisje en het was weer heel fijn Luc en Freya weer terug te zien !! Ons meisjes waren er deze keer ook bij en ook zij hebben genoten van ons uitje !! We hebben ook weer heerlijk gegeten bij kok Luc !! en zijn weer heerlijk verwend door Freya en Luc . Alyssa was ook helemaal weg van al hun honden dus kortom het was een fantastisch cadeau !!

  We zijn dan nog even op verkenning geweest in de Algarve en naar de zee gereden en een dorpje gaan bezichtigen .

   

  Eerst thuis mijn cadeautje open maken !! altijd leuk hihi

  Het was een soort van mini oventje om mini pizza’s mee te maken !! super leuk !

  Lekker eten gemaakt door Luc de kok

  Uitstapje naar zee !

  Terrasje doen .

   

   

  Terug thuis gekomen en meteen er ingevlogen want we hadden een tv avondje voorzien om samen met onze vrienden de uitzendingen te kijken en ineens ook even mijnverjaardag te vieren!! Het was weer een super avond !! We hebben gezellig tv gekeken daarna gebabbeld , gesnoept , gedronken en gedanst !! Dus een perfecte afsluiter !!

   

  Taart eten !

  En dansen maar !!

   De dag erna zit ik zowat vastgeplakt aan de computer want de aanvragen beginnen goed binnen te stromen dus dit wil zeggen dat de mensen het toch leuk gevonden hebben en zo zijn wij ook weer tevreden !!

  Helaas ook nog vastgeplakt in de bar voor de afwas en alles op te ruimen van het feestje :( 


  De Moeder van onze buren heeft deze schilderij voor ons gemaakt en is inmiddels opgehangen in onze bar !! Leuk gedaan vind ik !!

   

  Wes heeft inmiddels naar aanleiding van met vier in bed een souvenirtje gemaakt .

  Tijdens de avond toen de gasten bij ons verbleven en de camera’s weg waren werd er nog een glaasje gedronken. Uiteindelijk is buiten het terras bestempeld als “ den zatte hoek “ !

  Wes heeft dan zijn kunsten en creativiteit weer eens bovengehaald en een schoon bordje gemaakt dat we zullen ophangen J

   

   

  02-09-2015 om 17:05 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
  >> Reageer (0)
  20-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 1

  Hallo iedereen ,

   

  Hier zijn we nog een keertje met een verslagje uit het zonnige Portugal !

  Jawel de lente is gearriveerd en we hebben al kunnen genieten van zelfs zomerse temperaturen !! Heerlijk !! Nu is het niet alle dagen van dat hoor , ook regen hoort er nog bij

  maar we klagen niet het is al erg lekker weer geweest !!

  Alles staat weer mooi in bloei en de tuin komt weer in kleur te staan !

  We hebben de afgelopen maand(en) weer hard gewerkt en druk bezig geweest.

  We hebben veel in de tuin bezig geweest want als alles in bloei komt wordt ook het onkruid weer wakker en groeit het gras weer lekker snel dus wat dat betreft zijn we altijd lekker bezig !

  Wes heeft de plantenbak bij het zwembad aangevuld met zand en hij is nu aangeplant en zo wordt ons tuintje stukje voor stukje weer een beetje meer aangekleed en mooier uiteraard .

  Ook heeft hij zijn eigen gezaaide palmboompjes gepland , dus nu hopen dat ze het goed gaan doen !!

  Maar ook andere dingen vragen onze aandacht , zo heeft Wes een mooi hok voor Zita gemaakt zodat we haar kunnen vastzetten indien nodig. eerst betonnetje gestort , daarna getegeld en dan hekwerk errond ! Ze heeft nu een mooi ruim hok!

  Ze is trouwens afgelopen maand gesteriliseerd en alles is goed verlopen. Gelukkig moest ze geen (lampen)kap dragen maar hadden ze haar een soort van “kleedje” aangegeven wat ze 10 dagen moest aandoen , zo kon ze nog vrij bewegen maar kon ze niet bij de wond.

  Na die 10 dagen hong het kleedje er nog net aan en was alles bijna los behalve op de plaats van de wond dus we hebben geluk gehad . Nu kan ze weer lekker rondlopen zonder dat we bang hoeven te zijn om straks een nestje te hebben.

  Onze kippetjes hebben de lente ook weer geproefd want we hebben inmiddels weer 10 kuikentjes !! Zo lief !! Ik geloof dat de 10 kuikentjes 5 moeders hebben haha dus ze worden goed beschermd J

  Onze paardjes genieten ook nog steeds van hun groene weitje en Zita houdt alles mee in het oog hihi !!

  Ik ben dan weer verder gegaan met het schuren en schilderen van het  hekwerk .

  Ook veel gepoetst in de appartementen want de afgelopen maanden hebben we best veel Portugese gasten op logé gehad die dan deze streek eens komen verkennen dus ook daar hadden we onze handen mee vol.

  Wes heeft tussendoor nog een klus aangenomen hier in Portugal en heeft er weer een prachtig resultaat afgeleverd al zeg ik het zelf !!

  zijn eerste zelfgemaakte houtprojectje !Tafel !!

  We zijn ook aan de opbouw van de ruine begonnen (net achter onze tuin) en het schiet al aardig op !

  (beter)Aanleggen pad

  muurtje metsen

  betonplaat (fundering)

  betonnen constructie

  beton dak storten

  dakpannen

  Het zal een appartement (huisje) worden met ook weer 2 slaapkamers en een privé terras erbij maar ligt net iets meer privé en heeft een mooi zicht op het bos en de paardjes.

  Maar dat is nog niet voor nu , we zijn van plan het stukje voor stukje verder af te werken dus niet alles in een keertje .

  20-04-2015 om 12:49 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 2

  Ook de keuken in bar hebben we aangepakt en die is inmiddels helemaal betegeld .

  Nu is Wes bezig met het maken van de keuken ! Ik ben benieuwd !! Maar ben er van overtuigd dat hij er iets heel mooi van gaat maken .

  Vervolg Foto’s volgen uiteraard J

  Na zijn tegelwerken in de keuken heb ik natuurlijk mijn handen vol gehad met het poetsen van de bar ! Alles lekker ondergestoft dus poetsen geblazen ! Ook heb ik weer een laagje verf hier en daar aangebracht en de bar ziet er ook weer als nieuw uit !! Ik moet wel zeggen dat we hier erg goede vrienden hebben want we hebben hulp gehad van vrienden met het terug in orde maken van de bar . Thanks everyone for helping !!

  Ons meisjes hun kamers zijn inmiddels ook omgetoverd naar de thema’s Londen en New York ! Dit is dan ook de laatste keer dat ik hun kamertjes heb gedaan tegen dat ze het beu zijn zullen ze het huis wel uit zijn zeker haha lol J J

  Dit kastje heb ik zelf bewerkt en al zeg ik het zelf ik ben erg tevreden met het resultaat !

  Het was een rood met roos kastje wat Mackenzie niet meer leuk vond uiteraard en ik heb het dan eerst wit geschilderd en het daarna omgetoverd naar een Londen kastje !

  En hier heb je dan de kamer van Alyssa

  Dit heb ik ook gedaan met een tafeltje van Alyssa haar kamer enkel is het dan thema New York

  Gelukkig hebben we ook nog wat tijd gehad om leuke dingen te doen en even te ontspannen en zijn we een keertje gaan picknicken bij de rivier met Diana en Bas!

  We hadden een gezonde picknick klaargemaakt met broodjes , aardbeitjes , sinaasappels , fruitsapjes , beleg , yoghurtjes en nog zo veel meer …lekker in het zonnetje gaan zitten eten en daarna even met de tenen in het water gaan voelen maar het water was nog veel te koud !! Maar het was wel erg gezellig en lekker !!

  Met 2 tienermeisjes in huis die serieus aan het groeien zijn hoort een keertje shoppen per maand er ook bij dus zijn we nog eens naar coimbra (het Forum) geweest (ons vaste stekkie hihi)  Deze keer was Maria Helena er ook bij en ook Diana en Bas waren van de partij .

  Juweeltjes , schmink , kleren en schoenen ! alles moet bekeken en gepast worden bij die meiden haha !!

  Na een aantal uren passen en zoeken hadden ze allemaal wat gevonden en deden onze (de mijne) voeten pijn wat dus wil zeggen dat het tijd is om naar huis te gaan ! Ik had één voordeel , Alyssa wilde perse alle zakken en mijn tas dragen want dat was cool zij ze hihi J wel ik had er geen problemen mee hoor !! Enfin ze hebben weer wat nieuws in hun kastje hangen en het was weer een gezellig dagje uit !

  Onze pa is trouwens ook nog een keertje op bezoek geweest (zonder mijn ma deze keer ) .

  Hij kwam maar voor een paar daagjes maar toch altijd leuk ! Toen hij op bezoek was hebben we een etentje georganiseerd bij ons thuis met een aantal vrienden en dat was weer super gezellig !! Ik had gewoon simpel stoofvlees gemaakt met frietjes en groentjes erbij en een dessertje gemaakt ! Ons groepje was een mengeling van verschillende nationaliteiten dus telkens omschakelen naar een andere taal ! hihi ..we hadden Portugezen , Engelse , Nederlanders en natuurlijk de Belgen hihi J

   

  Sporten proberen we ondertussen ook nog te doen als ik tijd heb uiteraard en zo zijn we een dagje naar het park in Tondela geweest met Diana en Bas. Daar hebben we getennist , skaten en even iets gaan drinken en daarna zijn we nog een cash (schatachtig) gaan zoeken in de buurt en zo was ons dagje weer snel en toch sportief gevuld J.

  skaten

  fitness toestellen even uitproberen 

  20-04-2015 om 12:46 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 3

  Wandelen hebben we ook regelmatig gedaan ,zo ben ik samen met Diana een keertje een flinke wandeling gaan maken . We wilden bij ons vertrekken en naar Coja wandelen (dorpje verder) via het bos in plaats van de weg dus we zijn richting bos gegaan en hebben telkens gegokt naar de richting om zo in Coja te geraken …daar zouden we dan iets gaan drinken en even rusten en dan weer huiswaarts keren. In begin kan je je nog oriënteren maar na een poosje hier en daar een pad in te slaan ben je toch de klus kwijt hihi , we hebben zelfs een keertje een rondje gelopen ! J  Helaas zijn we na een flinke poos in het verkeerde dorpje terecht gekomen maar ook daar was een barretje waar we dan even gerust hebben en een glaasje gedronken hebben en daarna moesten we nog terug naar huis uiteraard . We waren toch al best moe maar we moesten thuis geraken uiteraard . Ik dacht de weg te weten nu ik wist waar ik was dus hop daar gingen we weer . Na een flinke klim wist ik toch niet meer goed waar we waren (oeps) maar een stukje verder zagen we iemand en daar hebben we het dan even gevraagd en ja hoor we zaten op het juiste pad. Uiteindelijk ging de terugweg sneller en niet meer bergop waardoor we sneller weer thuis waren dan we heen waren gegaan . In totaal hebben we toch wel een 3 à 4 uurtjes gewandeld dacht ik zo even !! Toegegeven s ’avonds met de benen omhoog en niets meer gedaan die dag hihi maar het gaf wel een voldaan gevoel en het was dan ook een mooie wandeling.

  Bij Diana in de buurt zijn we ook een keertje gaan wandelen en hebben we echt een mooie wandeling gevonden met mooie watertvalletjes (mini) en houten (enge voor mij) bruggetjes. Niet zo een erg lange wandeling maar echt wel de moeite , zo mooi !! Alyssa en Bea (buurmeisje) waren ook mee geweest en ook zij waren onder de indruk en vonden de bruggetjes leuk ..

  Ik vond de bruggetjes maar wat eng hoor hihi !

  Ik heb ze een beetje staan bekijken en volgens mij steunt de brug maar op een paar houten paaltjes maar we zijn er inmiddels al een aantal keer over geweest en ze houden nog steeds ! (hopelijk blijft dat zo hihi) Layka durfde er trouwens ook niet over , die heb ik moeten dragen haha.

  De paasvakantie is inmiddels al voorbij voor ons meisjes , deze was 2 weken voor Pasen hier in Portugal . Alyssa heeft met Pasen toch nog eitjes gezocht want het blijft leuk die zoektocht !!

  Hun paas rapporten waren weer goed enkel moeten ze een beetje oppassen met Wiskunde maar daar gaan we aan werken! Alyssa is nog steeds de beste van de klas van het vak Portugees hihi en ik ben nog steeds erg fier op mijn meisjes !!

  Uiteraard moest ik bij de rapport bespreking weer bij de 2 klassen op hetzelfde uur zijn haha zo typisch !!

  Nog een uitzicht vanuit ons terras op de bergen ..mooi mooi !!

  We hebben dit jaar besloten om geen moestuin aan te leggen wegens gebrek aan tijd . We vinden het we jammer maar het vraagt veel onderhoudt waar we momenteel dus geen tijd voor hebben . Enkel een veldje aardappelen hebben we geplant .

  Ook hebben we olijfbomen bij geplant en nog wat pitloze druiven ! Ook altijd lekker .

  Inmiddels hebben we weer gasten en mogen we weer dagelijks een ontbijtje serveren . Altijd leuk en gezellig ! Voor onze gasten is het ook mogelijk om s avonds een hapje te eten bij ons en afgelopen week hadden ze dat ook gevraagd . Dus ben ik uiteraard aan het koken gegaan en hebben we nog een paar vrienden bij uitgenodigd . Nou op het einde van de rit waren we met 19 personen waar ik even voor mocht koken haha !! Ik heb er een pasta avond van gemaakt en heb 2 verschillende pasta’s met sauzen gemaakt en uiteraard een lekker dessertje erbij (appelcake en fruittaart) . Uiteindelijk ben ik hier wel even zoet mee geweest maar het was dan ook weer super gezellig!! Onze gasten vonden het ook er fijn en gezellig en hebben meegenoten van de Portugese en buitenlandse sfeer hihi .

  Uiteraard dacht ik er weer pas na het eten aan om een foto te nemen (as usual ) J

   

  Tot de volgende keer ,

  Xau xau 

  20-04-2015 om 12:21 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (0)
  10-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar deel 1 !!!

  Hoi hoi hoi ,

   

  De feestdagen zijn weer voorbij dus zullen we nog eens een verslagje uitbrengen !

  Eerst en vooral willen wij jullie het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar ! Wij hopen dat  al jullie wensen mogen uitkomen en dit met al degene die jullie lief hebben en vooral een goede gezondheid!!

  Hier waren de feestdagen weer erg gezellig en uiteraard had ik ons huis weer omgetoverd in

  een kerstpaleisje !

  Net voor de kerstdagen ben ik een keertje op een kerstmarktje gaan staan met mijn dozen en zelfgemaakte kerstkoekjes . Alyssa heeft mij vergezeld en was mijn assistente !! Het was bij iemand thuis hier in de buurt en het waren allemaal kraampjes  met zelfgemaakte spulletjes ! Het was ook een erg mooie locatie , wijzelf stonden in een schuur waar vroeger een olijfpers was geweest . Er werd ook echt van alles verkocht zoals zelfgemaakte zeepjes , kaartjes , geurtjes , eten , potten en vazen enz. Het was een heel gezellig sfeertje en we hebben veel koekjes verkocht !! Dozen helaas niet veel , maar het was wel heel leuk !

  Kerstavond hebben we doorgebracht met onze Engelse vrienden Kevin en Sandie .

  We hadden ze uitgenodigd om bij ons te komen eten en het was een heel leuke avond !

  We hebben fondue gedaan en daarna gezelschapsspellen gespeeld ! Het fonduen was nieuw voor ons Engels koppel dus dat vonden ze leuk om eens mee te maken. Ook had ik pralines gemaakt en daar werd lekker van gesmuld ! Als dessert had ik chocomousse gemaakt en Kevin en Sandie hadden een typisch Engels dessert gemaakt uh  Rice pudding was het dacht ik ! Ook heel lekker !! Na het eten hebben we nog spelletjes gespeeld en hebben ze een variant van Uno leren kennen en daarna was het onze beurt om het engelse spel payday uit te testen ! Een heel leuk spel en we hebben een gezellige avond gehad en de tijd is voorbij gevlogen ! Vooraleer we het besefte was het 2u !!

  Ze waren trouwens ook erg origineel gekleed en helemaal in kerstsfeer !!

  Met muzikale das hihi

  De dag daarna , kerstmis , hebben we gewoon met zijn viertjes thuis gevierd ! Ik had nog overschot van de dag daarvoor dus ik hoefde niet veel extra te maken.

  Ons meisjes konden niet wachten tot we cadeautjes gingen opendoen (vooral Alyssa uiteraard) dus hebben we maar eerst pakjes opengemaakt om daarna te gaan eten !!

  Ons meisjes hadden voor Wes een soort van speurtocht in elkaar gestoken en hij moest dus zoeken en opdrachtjes doen om bij zijn cadeautje te geraken …dat was best grappig !! Hij moest ook geblinddoekt worden en ons zoeken en ook nog dingen proeven ! Bij het proeven hebben we wel even gelachen want ze hebben hem een hondenbrokje laten proeven ! hihi ! Hij vond t niet lekker en heeft t niet opgegeten , hij heeft t wel geraden hihi !

  Iedereen was uiteindelijk erg blij met zijn cadeautjes ! Ik heb een snijmachine gekregen (silhouette ) . dit is een machine dat allerlei verschillende patronen uitknipt die niet met de hand te knippen zijn . Uiteraard gebruik ik dit voor mijn “knutselwerkjes” !

  Wes had iets voor te “zagen” gekregen maar dan letterlijk voor te zagen hihi en ons meisjes hebben van alle spulletjes van Londen en New York gekregen en het nieuwe wii dance spelletje ! dus iedereen was happy ! Na de cadeautjes hadden we soep gegeten en zijn ons meisjes beginnen dansen ! Het was uiteindelijk de bedoeling te gaan racletten maar aangezien we al vol zaten van soep en pralines ( en eten van de dag ervoor) hebben we dat niet meer gedaan ! Ons meisjes waren ook al snel uitgeteld die avond en we zijn allemaal op tijd naar bed gegaan !

  Tussen de feestdagen door heeft Wes nog hard gewerkt en heeft hij al ons hout kleingezaagd ! Het was ongeveer zo een 17 kuub hout dus echt wel de moeite !! Maar ons hok zit weer lekker gevuld !! En dit allemaal tussen de buien door want het waren een aantal regenachtige dagen !!

  Ons grote houthok is beneden maar ook hierboven hebben we een ruimte voorzien om hout te stockeren zodat vb s avonds niet telkens op en neer moeten lopen.

  Nu heeft Wes een takel in elkaar geknutseld waarmee hij een volle kruiwagen hout naar boven kan takelen en we dus niet meer telkens trap op en af moeten lopen om het hout aan te vullen en het werkt perfect !!

  Klaar om naar boven te takelen

  en daar gaat ie !!

  Ikzelf ben binnen gebleven en heb mij vooral bezig gehouden met eten en pralines maken en naai en knutselprojectjes ! Sandie heeft mij geholpen met een naaiprojectje dat ik wilde maken om aan ons ma te geven als cadeautje ! Ook ben ik bezig geweest met het maken van een fotoalbum en dat was best een hele klus daar het de eerste keer was dat ik het zelf maakte maar  ik moet zeggen ik ben er tevreden van !! Het is goed gelukt !!

  10-02-2015 om 17:37 geschreven door Sara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  Categorie:portugal
  Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 06/05-12/05 2019
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 25/04-01/05 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 26/10-01/11 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 04/11-10/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!