Inhoud blog
  • update deel 1
  • update deel 2
  • Night of the fire
  • Eindelijk terug!
  • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Casa Amarela

    25-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 2

    Deel 2

     

    Het was al weer een poosje geleden dat we ( ik en de meisjes) in Belgie zijn geweest dus hadden we besloten om nog een keertje te gaan . Er werden foto’s van al de kleinkinderen getrokken dus dat was een goed excuus om te gaan J .

    Wes was al in Belgie dus ik ben hem achterna gevlogen met ons meisjes . Ons meisjes hebben wel een weekje moeten spijbelen maar ach het was voor het goede doel haha !

    Ik vond het wel super eng om te vliegen want ik heb vliegangst !! En dan alleen met ons meisjes zonder Wes !! Aaaah . Maar goed , ik had  hier thuis alles geregeld ( iemand die de diertjes kwam verzorgen en een oogje in het zeil houden enz. , Zita kon bij vrienden verblijven en layka ging mee op het vliegtuig ! ) en verbazend genoeg was ik vrij kalm toen we moesten vetrekken . De heen vlucht is vrij goed gegaan , behalve 1 paniekaanval is het goed gegaan ! Ons meisjes hebben mij goed gekalmeerd en vinden vliegen helemaal niet eng haha . Ook met Layka viel het goed mee , ze was in een mandje mee in het vliegtuig aan onze voeten . Ze mocht wel niet uit het mandje maar het ging goed. In Belgie aangekomen stond Veronique (mijn ex buurvrouw) ons op te wachten !! Zo lief !! We waren aangenaam verrast .

    Even gebabbeld en geknuffeld en daarna stond onze pa ons op te wachten . Dus hop naar mijn ouders . We hebben weer een heerlijke week gehad daar in Belgie !! We zijn gaan shoppen in Antwerpen wat super gezellig was . Mijn tante Ink  (en ons ma en de meisjes) was mee om ons een beetje weg te wijzen want Antwerpen is ons niet zo vertrouwd . Het was een leuke sfeer met al de kerstverlichting en zo , we hebben geshopt , lekker gegeten dus het was een leuk dagje ! Ons meisjes waren weer super content want we zijn bij de Starbucks ne koffie gaan drinken en dat vinden ze geweldig !! haha !!

     

    We zijn begonnen met Starbucks

    Starbucks

    Lekker gaan eten

    Shoppen

    Gezellig door de mooi verlichte straten wandelen

     Uiteraard hadden we weer veel bezoekjes af te leggen en hadden we zoals gewoonlijk weer tijd te kort !! We zijn een avondje naar Gent afgereisd en bij gasten (vrienden ) lekker gaan eten en bijkletsen !! Super gezellig en leuk ze nog eens te zien !

     

     Ook een bezoekje aan mijn beste vriendin Mieke stond op het programma en het was weer super haar nog eens te zien en lekker met haar te kunnen babbelen !! Want ook al zien we elkaar niet veel meer ze blijft een speciaal plekje in mijn hartje houden !!

     De foto’s van de kleinkinderen moesten ook getrokken worden dus met deze had ik ineens ook weer heel de familie gezien wat natuurlijk ook weer leuk was !!

     Mijn broer en zijn zoontje heb ik ook nog eens kunnen zien want dat was ook al weer lang geleden en hoewel ze regelmatig foto’s doorsturen vond ik het toch fantastisch om hem eens vast te kunnen houden en met hem te spelen want ik ben toch wel een fiere tante !! Zo’n schoon ventje !!

     Voor mijn favoriete winkel de Action hebben we ook een middag uitgetrokken en met een goed volgeladen kar naar buiten gewandeld haha !!

     De frituur is ook regelmatig bezocht geweest en dan gezellig bij mijn ouders met een pak friet in de zetel een leuke film kijken met zijn allen !! Meer moet dat niet zijn soms !!

     

    Ne lekkere wafel gaan eten mmm!

    Met zijn allen bij de kerstboom !

    We hebben in ieder geval weer genoten van ons bezoekje aan Belgie en zoals gewoonlijk was het weer veel te kort en is de tijd voorbij gevlogen ! maar het was weer tijd om naar huis te gaan en ook dat doen we graag !! Deze keer vloog Wes ook mee dus zou je denken dat ik minder nerveus was maar dat was niet het geval ! Ik heb heel de vlucht super nerveus geweest en was blij toen we weer geland waren dus ik ben nog niet over mijn angsten heen !! Helaas !

    Aangekomen in Portugal zijn we meteen Zita gaan ophalen en die was ook weer dolgelukkig ons terug te zien !! Daarna lekker naar huis , de kachels aan en genieten van het gezellig thuis samen zijn !!

    Het was inmiddels bijna kerst dus gezelligheid alom !! Overal kerstverlichting (vooral bij ons haha ) wat het een leuke sfeer geeft vind ik altijd !

    De kids moesten nog een weekje naar school en het was al weer kerstvakantie , maar ze moesten nog wel wat testen inhalen dus nog even hun best doen .

     Tijdens de kerstvakantie hebben we veel gebakken en gekookt en uiteraard ook veel gegeten .

    23 december hebben we met zijn viertjes kerst gevierd . We hebben samen lekker gegeten , pakjes opengemaakt en spelletjes gespeeld . Met kerstavond zijn onze Engelse vrienden Kevin en Sandie geweest en hebben we nogmaals lekker gegeten en had ik een quiz gemaakt dus was ik quizmaster en we hadden 2 teams dan the girls against the boys haha ….Ik had een deel algemene kennisvragen gesteld en ook wat uh doe activiteiten er bij gestoken zoals liedjes neuriën en raden , uitbeelden en raden , voorwerpen in een zak voelen en raden wat het is , voorwerpen 30 seconden bekijken en dan zoveel mogelijk proberen te onthouden en opschrijven . Enfin ze vonden de quiz allemaal leuk en het is geen verrassing maar the girls zijn gewonnen uiteraard !! haha

     Op Kerstdag zelf zijn we bij onze Portugese vrienden gaan eten (Lurdes) en ook dat was weer gezellig !! Dus kortom veel gegeten maar wel heel gezellig !!

     

    Lekkere desserten

     We hebben ook nog genoten van een heerlijke wandeling naar Coja door het bos .Het weer

    was weer stralend dus genieten maar !!

     

    Ook de hondjes genoten mee

    Coja uitzicht rivier

    Coja antieke brug

    Gezellig steegje

    En weer terug naar huis 

    25-01-2016 om 14:22 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en winter in Portugal ! deel 3


    Deel 3

     

    Dan was het weer tijd om in gang te schieten want met oudjaar zouden er gasten in de 2 appartementen arriveren en ook mijn ouders kwamen dus werken geblazen.

     Poetsen van de appartementen , zorgen dat de bedjes netjes waren opgedekt , de tuin een onderhoudsbeurt geven enz.

     Met oudjaar zelf was ik volop aan het koken want mijn ouders arriveerden dus moest er

    Een feestmaal op tafel staan .haha . Ik had lekker op zijn Portugees aardappeltjes en vlees in de oven gemaakt en nog een beetje stoofvlees en frietjes voor degene die wilden .

    Als dessert had ik chocomousse gemaakt , doce de casa (Portugees nagerecht met pudding en room en koekjes ) en een appalcake had ik ook gebakken . Ik had er 2 gebakken om er eentje aan onze gasten te geven , het was tenslotte toch een speciale dag he .

     De dag daarvoor had ik nog is een keertje pralines gemaakt want mij ma had die nog nooit geproefd en wat waren ze weer lekker !! mmm

     Uiteindelijk waren mijn ouders en ook de gasten gearriveerd en die waren erg blij met hun cake en wij hebben nog is lekker gegeten , pakjes opengemaakt, spelletjes gespeeld en naar het vuurwerk gekeken (niet dat er veel was ) .

     

    Pakjes openmaken

    Ons Alyssa was blij met hare nieuwe pyjama !! So cute !!

     

    Spellekes spelen met rare bril

     We komen beide uit een familie waar er best veel gekaart werd dus vonden we het tijd dat we het ons meisjes dat ook eens moesten beginnen aan te leren en uiteraard moeten ze nog veel leren maar het begin is gemaakt en moekie en vovie zijn ze volop aan het helpen en bijleren haha !!  

     

    Kaarten maar

     Met Nieuwjaar lekker thuis gebleven , veel spelletjes gespeeld en de overschotten van de vorige avond opgegeten .

     Daarna hadden we nog een feestje gepland , zeg maar een soort van nieuwjaarsdrink met wat hapjes . Dus nogmaals wat voorbereidingen aan het maken van appelflappen , worstenbroodjes , eiersalade , tonijnsalade , en wraps . Het was ook weer een geslaagde avond en iedereen had het naar zijn zin !!

     

    Lekkere hapjes !!

    Met zijn allen

    Wes en Wim blij met hun Belgische biertjes die mijn ouders hadden meegebracht !!

     In de week daarna ben ik met Wes er 2 nachtjes tussenuit getrokken en zijn we naar zee geweest ! Ik had dit met mijn ouders besproken en dit aan Wes cadeau gedaan voor kerst.

    Het was al zo lang geleden dat we nog eens met zijn tweetjes er tussen uit waren geweest en nu mijn ouders er waren kon dat gemakkelijk zonder een hoop geregel . We hebben er dan ook ontzettend van genoten . Even tijd voor ons tweetjes . Het weer was wel slecht (veel regen) maar daar hebben we ons niet veel van aangetrokken . We zijn lekker wat gaan drinken , eten , genoten van de jacuzzi en het zwembad en van de rust ! Meer moet dat niet zijn !!

     

    Uitzicht kamer

    Lekker ontbijten

    Jacuzzi

    Een avondje Casino hoorde er ook bij !

     Na 2 nachtjes zonder ons meisjes was ik toch ook weer blij om weer thuis te zijn haha gek toch he .

    We zijn dan nog een dagje gaan shoppen met de meiden , nog restaurantjes gedaan , kip eten enz.

     Op vrijdagavond hadden we afgesproken met een groep vrienden om in het heropend cafe vlak bij ons iets te gaan drinken . We waren weer met een gezellige bende en het was leuk !!

    Weer een avondje gevuld !! J

     Tussen al dat drinken en eten en feestjes hebben we ook nog wel wat nuttigs gedaan hoor . We zijn weer een stapje verder met de bouw van ons 3de appartement (vakantiehuisje)

     De muren zijn inmiddels gemetst en ook de binnenmuren zijn gemetst dus de indeling is er al . Het ziet er al super leuk uit haha !! Nee we hebben uiteraard nog veel werk maar we zijn toch weer een stukje verder .

    Metsen maar

    Klaar met metsen

    Onze pa staat goedkeuren te kijken naar het resultaat .

    Ook Wes heeft druk bezig geweest met zijn werkplaatsen op te ruimen en schabben maken . Het begint er al een beetje op te trekken .

    Eindelijk kan hij zijn materiaal een plekje geven !!

     Na al dat eten en feesten en leuke dingen doen was het voor mijn ouders helaas weer tijd om naar huis te gaan ..

     

     Mijn ouders hebben trouwens echt wel pech gehad met het weer want in die tijd dat ze hier waren heeft het eigenlijk constant geregend !! en niet af en toe een buitje echt heel de dag regen !! We hebben dan ook een lekker drassige tuin nu en in de wei staat het zowat onder water en overal zijn er watervalletjes die er normaal niet zijn haha !  Maar ja niks aan te doen zeker !! Het moet groen blijven he . Toen mijn ouders een dag weg waren is de regen gestopt en scheen de zon met volle teugen !! (je zou haast denken dat het aan hen lag he ;) )

     We zijn dan eindelijk nog eens in het bos kunnen gaan wandelen en het was eigenlijk best mooi om te zien . watervalletjes , stromende beekjes , grote plassen enz . Ook de hondjes hadden er plezier van . Vooral Zita die vind het heerlijk om door het water te rennen .

     Inmiddels hebben we gelukkig al weer heel wat zon gezien en nog maar eens af en toe wat regen . Het is dan ook winter natuurlijk . Bijna alle dagen zijn we gaan wandelen en kunnen we weer lekker genieten van ons mooie bosje en de natuur.

     Ondertussen zijn ook de kerstbomen en alle lichtjes weer opgeborgen en geraken we stilletjes aan weer in ons normale ritme !! Nu op naar de lente !!

     

     

    25-01-2016 om 14:16 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , emigreren portugal, midden portugal , blog portugal , belgen in portugal, belgen in buitenland , a casa amarela , vakantie portugal
    >> Reageer (1)
    27-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagen en begin herfst deel 1
    Hey Bloggertjes ,

    We zijn weer een maandje verder dus ik zet mij nog eens aan mijn laptop om een stukje te 
    schrijven! 

    Ons meisjes zijn jarig geweest en dit wil dus zeggen dat ze hun dagje weer mochten samenstellen. Alyssa wou dit jaar niks speciaal en wou lekker thuis blijven en spelletjes spelen en pizza eten. En dat hebben we dan ook gedaan!! Ik heb haar s morgens verrast met een ontbijtje met pannenkoekjes en verder hebben we spelletjes gespeeld en pizza gegeten ik had ook een buffet van snoepjes klaargezet dus aan “eten” ontbrak het niet!! 
    Het hoeft dan ook niet altijd speciaal te zijn , lekker thuis kan ook gezellig zijn !! 



    Daarna was Mackenzie aan de beurt en zij had gekozen om eerst met zijn viertjes pizza te gaan eten en daarna met haar vriendin Maria Helena te gaan shoppen in Coimbra ! 
    Ook daar hebben we voor gezorgd en we zijn dus gaan pizza eten en daarna zijn ze gaan shoppen !! 


    De avond voordien zijn we haar verjaardag gaan” infeesten” !!
    Samen met onze gasten (De Blommekes)  zijn we naar Tabua getrokken en naar een discotheekje geweest .
    We hadden er niet veel van verwacht maar het was uiteindelijk super gezellig geweest.
    We hebben Mackenzie haar verjaardag ingedanst en lagen pas om 4u smorgens in ons bed !! 
    Haha , dat was lang geleden nog eens zo laat thuis te komen!! Maar we hebben er allemaal van genoten , ook de kinderen ! Die hebben trouwens een coctail gekregen hihi …
    De dag daarna gaan shoppen was wel iets vermoeiender dan anders hihi 

     

    We hebben met onze gasten weer volop genoten en s avonds gezellig in de bar gezeten met een drankje en een babbel en een spelletje !! Wandelingetjes gemaakt en lekker gegeten bij de kip ! 

    Spelletjes spelen
    Ook lekker uit gaan eten met onze gasten 


    Een weekje na Mackenzie haar verjaardag was Maria Helena jarig en die wilde ook graag met Mackenzie even gaan shoppen en daarna naar de film ! We zijn dan nog een keertje naar Coimbra gereden en de meisjes zijn nog eenslekker gaan shoppen , daarna een hapje eten en een filmpje meegepikt .
    Ik was samen met Wes meegegaan en wij hebben hetzelfde gedaan maar wel apart haha.
    Met mijn ventje op het terras van het winkelcentrum met een mooi uitzicht 
    Gezellig filmpje kijken.

    Mijn nieuwe pizza oventje moest toch ook eens worden uitgetest en we hebben dan zelf onze mini pizza’s gemaakt !! Lekker en leuk !! 


    Na al dat feesten was het weer tijd om aan school te denken …helaas zat de vakantie er weer op (na een dikke 3 maanden) en 21 september was het weer school . Het was in het begin toch weer even wennen . Vroeg uit bed , boekentassen klaarmaken en weer huiswerk …maar dat hoort er nu eenmaal bij en inmiddels is het weer routine geworden . 

    We hebben inmiddels er zowat de traditie van gemaakt om op zondag kip te gaan eten maar laatst was het een keertje kip eten op de zaterdagavond ..dat moesten we toch ook eens proberen uiteraard.
    De overdekte groentemarkt was helemaal omgetoverd in een disco .Best wel grappig want je kon er dus je boontjes kopen en terwijl dansen bij de disco haha een unieke ervaring  

     

    Ben nog een gezellig dagje met Diana weggeweest en samen effe iets gaan eten :)

     
    Een mooie roos uit onze tuin 

    27-10-2015 om 19:05 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagen en begin herfst deel 2
    Dan zijn mijn ouders nog op bezoek geweest en hebben we weer een weekje lekker kunnen genieten van hun gezelschap . 
    Uiteraard hebben we weer veel gaan uit eten maar we zijn ter compensatie ook regelmatig gaan wandelen hihi en een terrasje doen hoort er uiteraard ook bij. 
    Na uh jaren zoeken hebben we dan eindelijk een weg door het bos naar Coja gevonden en na een aantal keren verkeerd te lopen denk ik hem nu eindelijk onder de knie te hebben joehoe!
    Een ideale wandeling vind ik ! Een uurtje naar Coja wandelen dan eventjes bekomen op het terras en weer een uurtje terug .  

     
    Hop hop hop 
    Mooi uitzicht 
    Uitrusten en een terrasje doen

    Ons meisjes hadden ook weer geluk en moesten niet met de bus en werden elke dag naar school gebracht en opgehaald dus meer tijd om met mijn ouders te spenderen

    Ik ben met ons ma ook een uitstapje gaan maken naar Conimbriga (Romeinse opgravingen) om een beetje cultuur op te snuiven want dat hadden we nog nooit gedaan en we hadden inmiddels al meerdere malen van onze gasten gehoord dat het toch wel de moeite was. En dat was het inderdaad ook het was heel interessant alleen jammer van het weer ! We hebben het bezichtigen uiteindelijk moeten opgeven wegens de regen! We waren helemaal natgeregend bleble!! Maar we hebben toch het grootste deel kunnen zien gelukkig!! 

    Eerste een theetje en een ontbijtje 


    Uiteraard zijn we ook gaan kip eten 
    Ik met mijn pa’ke
    Me and my mom 
    Wes en Alyssa 


    Inmiddels arriveerden er ook weer andere gasten en aangezien zij graag bij ons wilde eten heb ik pasta voor iedereen klaargemaakt ! Lekker ! In de loop van die week hebben we Lurdes nog een keertje opgetrommeld . Ons ma wilde ook eens graag kijken hoe ze haar lekkere aardappeltjes in de oven klaarmaakten dus kon ze dat ineens doen.
    We hebben dan uiteraard weer lekker gesmuld en meteen het goede leven hier in Portugal aan 
    onze gasten kunnen laten zien hihi !! 

    Pasta avond

    We hebben inmiddels alweer een week samen kunnen genieten van ons lekkere ontbijtje met onze gasten .Wes was weer blij nog eens eiersalade te kunnen eten hihi want als het enkel voor jezelf is ontbijt je meestal toch niet zo uitgebreid . 


    We hebben de afgelopen weken wat afwisseling gehad van zon en regen maar nog steeds aangename temperaturen. De ene dag is het 23°C en zonnig en de andere dag regent het en is het maar 18°C …maar dat is dan ook de tijd van het jaar dus we klagen niet !! We hebben al wel een keertje de kachel aangestoken want s morgens en s avonds wordt t nu al snel wat frisser dus af en toe is dat kacheltje toch al wel lekker (en gezellig)  bij een regenachtige dag .

    Op die regenachtige dagen spelen we dan gezellig een spelletje met onze gasten en /of gaan we een keertje lekker eten! 

    Pitjesbakken

    Door onze deelname bij “met 4 in bed” hebben we toch meer boekingen binnengekregen en vaak ook reactie van mensen die ook plannen hebben om te verhuizen. Soms horen we dat door ons blog mensen toch meer motivatie krijgen om hun plannen door te zetten dus dat vinden we uiteraard erg leuk om te horen! En uiteraard zijn we steeds bereid om te helpen waar we kunnen. 

    Tussendoor ben ik trouwens met Wes nog het bos ingetrokken en zijn we nog eens braambesjes gaan plukken voor mijn jaarlijkse confituur   . Heerlijk rustig achter onze tuin het bos in , samen met de hondjes op zoek naar besjes , want we waren dit jaar veel te laat eigenlijk . Ik heb mijn best moeten doen om nog wat bijeen te plukken maar ik heb weer een paar potjes kunnen maken dus we kunnen nog steeds braambessenconfituur bij het ontbijt serveren.

    besjes
    Besjes plukken
    Ook de hondjes mochten mee en hebben genoten van een lekker wandeling in het bos.




    De geitjes die na het grazen weer naar hun stalletje gaan .

    27-10-2015 om 18:55 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 1

    Hoi hoi iedereen ,

     

    We hebben weer een drukke periode achter de rug dus tijd om jullie weer even op de hoogte te brengen !! Jullie zullen het vast al gehoord hebben maar wij hebben meegedaan aan het tvprogramma “ met vier in bed “ . Dus we hadden een heleboel dingen te doen !! Mmmm effe denken waar beginnen we mee …uh ja de werken in de tuin !

    We hebben de afgelopen maanden enorm druk in de tuin bezig geweest en al zeg ik t zelf hij is weer helemaal netjes in orde !! De poort en al het hekwerk heeft een verfbeurt gekregen en is van zwart en roest naar een mooi zacht crèmekleurtje gegaan .

     

    Dan hebben we heel de buitengevel van onze bouw laten herschilderen en het ziet er weer allemaal mooi geel uit J .

    Ook onze houten ramen hebben een schuurbeurt en een laagje vernis gekregen dus ook die zien er weer als nieuw uit . De volgende stap was dan de bouw van het toilet bij de bar . Hier willen we al jaren aan beginnen maar nooit kwam het er van maar nu eindelijk is het gebeurd en hebben we dus buiten aan het terras van de bar een toilet ! (Zo moeten onze gasten niet telkens naar hun appartement als ze in de bar of bij het zwembad zijn) .

    Daarbij hebben we naast het toilet een ruimte voorzien voor een wasmachine zodat onze gasten ook een wasje kunnen draaien! Nu het “gebouwtje” klaar is en geschilderd vormt het toch een mooi geheel met de rest en we zijn er erg tevreden mee !! En eindelijk hebben we ook dat van ons lijstje kunnen schrabben !

     

     Ook onze tuin zelf heeft een goede “beurt” gekregen en alle onkruid is grondig verwijdert en we hebben een heleboel plantjes bij geplant .

    We hebben trouwens bij al onze werken erg veel hulp gehad van onze vrienden !! Die kwamen zo maar een handje toe steken !! Lief toch hé !! J

     

    Ook hebben we van voor aan onze oprit de beton vervangen door witte kiezeltjes , wat het toch weer een mooiere uitstraling geeft ! Ook daar hebben we hier en daar een muurtje bijgeschilderd dus ook dat is netjes en in orde !!

    In totaal hadden we zo een 9 kuub witte kiezeltjes nodig voor heel de “oprit” en die moesten dan verspreid worden dus dat was een hele klus ! Wes was in België dus het was aan mij om het te doen !! Gelukkig heb ik hulp gekregen van onze Engelse vrienden Kevin en Sandie en daar was ik heel erg blij mee want amai ik heb mijn peren gezien zoals ze da zeggen !!

    Het was best een warme dag en dan steeds in de zon met kruiwagens leuren en volscheppen (en dan deed ik maar halve kruiwagens anders kon ik ze niet heffen haha ) maar ik was toch blij toen alles er in lag !!

     

     

    In ons eerste appartement hebben we ook een gipswand geplaatst en een nieuw behangpapiertje er tegen gehangen dus ook dit is weer opgefrist.

     

    Ondertussen heeft Wes ook de keuken in de bar afgewerkt (de onderste kant dan toch ) en heb ik eindelijk een fatsoenlijke keuken in de bar joehoe !! en ik moet zeggen hij heeft dat weer goed gedaan !! Mijn ventje kan nu eens echt alles !! J

     

    Maar we hebben dus de afgelopen maanden veel en hard gewerkt en tussendoor ook nog gasten ontvangen uiteraard !!

     

    Zo hebben we dit jaar heel de familie Blom mogen ontvangen voor hun jaarlijks weekendje !

    Gasten die bij ons al kwamen hebben deze keer hun familie meegenomen en hun jaarlijks weekend bij ons doorgebracht ! Ze hebben dan gebruik gemaakt van onze bar waar ze dan gezellig konden keuvelen enz en wij hebben er stiekem ook mee van genoten !! J

     

    Op aanvraag is Lurdes weer Portugees komen koken !!


    Ook het zwembad ziet er weer netjes uit !

    Gezellig onder ons tentje 

    02-09-2015 om 17:37 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 2

    Voor Wes zijn verjaardag zijn we een uitstapje naar Lissabon gaan doen ! Ook omdat we er naar toe moesten voor ons meisjes hun paspoorten maar enfin .

    We zijn dan naar het oceanarium geweest en hebben dus heel veel visjes gezien !!

    Uiteraard lekker door de straatjes gekeuveld winkeltjes kijken  en op tijd een terrasje gedaan , uiteraard even in de tuktuk geweest  en ons Mackenzie

    heeft tot slot een neuspiercing gekregen .

     

    Wachten op de trein

    Winkeltjes kijken

    In de tuktuk

    Terrasje doen

    ocenarium

     

    Thuis hebben we zijn verjaardag ook nog gevierd uiteraard samen met het dochtertje van de buren die een dag later dan Wes jarig was.

    We wilden het feestje eerst aangezien Wes op een maandag jarig was het feestje dus de zondag ervoor doen maar dat kon toch niet volgens de Portugezen want dan ben je nog niet jarig geweest !! Dat kan toch niet een feestje geven dan al want toen was je nog niet geboren ..   Na een boel uh “preken” dat het dus echt niet kon hebben we het maar naar het volgend weekend verzet , dit vooral omdat het ook voor de dochter van de buren was …

     

    Enfin het was in ieder geval  weer een gezellig feestje met allemaal lekkere dingen op de tafel en de wijn vloeide ook rijkelijk haha !!

     

     

    Begin juni was het dan eindelijk zo ver en stonden de opnames voor de deur .

    Ons paradijsje zag er weer netjes uit , de appartementen waren mooi en netjes dus het kon beginnen. Mijn ouders waren overgevlogen om op ons meisjes te passen terwijl wij naar de Algarve trokken om bij de andere kandidaten te gaan logeren. Het was een erg leuke ervaring en in het begin best even wennen aan al die camera’s rond om ons heen maar daar waren we al vrij snel aan gewend. Het was dan ook een hele toffe crew waardoor het allemaal vlot verliep!!

     

    De kandidaten

    Wachten op een terrasje tot we naar onze eerste bestemming mogen !!

    Bij Luc en Freya (een van de deelnemers ) s morgens met de hondjes wandelen.

     

    We hebben door het programma toch een aantal tips opgedaan en inmiddels ook toegepast bij ons . Zoals vanaf nu heeft elke accommodatie een haardroger en is er shampoo en douche gel aanwezig in de badkamer alsook zonnencreme. In de kamer hebben we een waterkoker, kopjes en thee en koffie voorzien zodat ze s morgens voor het ontbijt of eender wanneer  toch al kunnen genieten van een kopje koffie of thee! Voor degene die meer willen weten over onze deelname raad ik aan de herhalingen te bekijken die je kan vinden op de website van vtm , met vier in bed !! Even aanmelden en ja kan kijken !!

    Wij zijn in ieder geval erg tevreden met onze tweede plaats en hoe dan ook zijn we steeds gebleven zoals we zijn . We zijn wie we zijn en dat wilden we ook zo op tv tonen.

    Ik wil via deze weg toch nog even iedereen bedanken die ons geholpen heeft met de voorbereiding voor het programma !! zonder hen was het allemaal niet gelukt !!

     

    Uiteraard had het zonder mijn ouders ook niet mogelijk geweest want ook zij hebben een aardig handje toegestoken en op ons meisjes en het huis gepast terwijl wij weg waren!!

    J Na het hele tv gebeuren waren we moe maar tevreden en was het natuurlijk de kunst om niets te verklappen wat niet altijd even gemakkelijk was uiteraard maar we hebben ons mondje gehouden !! hihi !!

     

    12 juni was de vakantie dan eindelijk begonnen en lekker tijd voor ons meisjes om even te ontspannen ! Ze zijn weer mooi geslaagd en mogen door naar het volgend jaar !! Ben fier op mijn meisjes !! Het was lekker weer dus er werd al meteen in het zwembad geplonsd ! Lekker genieten J

    Een weekje later is Mackenzie samen met Wes mijn ouders en haar vriendin Maria Helena naar België vertrokken . Wes om te werken en de 2 meisjes om vakantie te houden natuurlijk . Ze hebben vanalle leuke dingen gedaan zoals ijsjes eten , fietsen (plat, zonder bergen hihi) , bobejaanland, zoo, shoppen , Starbucks enz … Kortom een hele belevenis voor de meisjes .

     

    Het allerleukste vonden ze starbucks haha ???

     

     

    Ondertussen ben ik hier met Alyssa achtergebleven en hebben we weer een “mama en Alyssa week “ gehad !! We hebben vanalle leuke dingen gedaan zoals een terrasje doen , dagje Oliveira (shoppen) en milkshake drinken , wandelen met de hondjes , pizza gaan eten met Lurdes (mama van Maria Helena ) , thuis filmdagje gehouden en popcorn gemaakt , veel in het zwembad gezeten bij temperaturen van 36°C , Kortom een fantastich weekje achter de rug !!

     

    Popcorn maken

    Terrasje doen

    Pizza eten met Lurdes

    zwemmen

    Milkshake drinken en shoppen

     

    02-09-2015 om 17:30 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 3

    Toen Wes weer thuis was zijn we er nog even op uit getrokken en met de hondjes naar de rivier geweest!! Lekker gepicknickt en daarna even met de voetjes in het water ! Ookde hondjes hadden er plezier van en Zita ging volop het water in om stokken te vangen!! Layka ging na een tijdje toch ook wel zeker 10cm het water in om haar stokje te vangen haha ….

    picknicken

    Met de voetjes in het water

    Zita ook mee het water in.

    Layka in het water 

    Als afsluiter van een mooie dag hebben we thuis de BBQ aangestoken mmm

     

    Een aantal dagen later was ook Mackenzie weer thuis en was ons gezinnetje weer compleet !!

     

    Nog gezellig een dagje naar de rivier geweest en tja wat doe je dan aan de rivier ? Stenen op elkaars gezicht leggen toch !! haha

     

    stenen

    In het water

    Hapje eten

     

    Stilletjes aan was het ook weer tijd om alles in orde te maken voor onze gasten maar eerst zijn we er nog even een paar dagen tussenuit getrokken en hebben we een paar dagen vakantie genomen en naar het Noorden van Portugal getrokken , in de buurt van Braga !!

    Heerlijk zo een paar dagen er tussen uit !! We zijn ergens in de buurt van Braga naar een B&B geweest en ons meisjes hadden daar ook hun eigen kamer en dat vonden ze toch wel “cool" hihi !!

    We hebben dan lekker genoten , aan het zwembad gelegen , lekker ontbeten , uitstapjes gemaakt en s avonds even gebiljart en genoten van elkaar !! Helaas waren de drie nachtjes zo weer om en was het weer tijd om naar huis te gaan. Onze gasten zouden weldra arriveren dus tijd om alles weer klaar te maken.  

     

    Relaxen bij het zwembad, 

    Plonsje pakken,selfie

    genieten van ons terrasje bij de kamer

    uit eten

    biljarten

    mooi stukje natuur 

    uitstapje

    02-09-2015 om 17:24 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 4

    We hebben deze zomer weer heerlijk genoten van al onze gasten en vonden het weer heerlijk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen . We hebben weer wekelijks bij de kip gezeten met al onze gasten . Onze Portugese avonden waren ook weer van de partij en iedereen heeft weer heerlijk gesmuld van Lurdes haar kookkunsten ! Ook zijn we met onze gasten een keertje naar de watervallen van Fraga da  Pena geweest en hebben we nog eens kunnen genieten van dat prachtig stukje natuur . Samen met onze gasten gewandeld , gebabbeld ,pizza gegeten , frietjes gegeten dus aan eten ontbrak het niet !! hihi !!

     

    Portugese avond

    Portugese avond

    Met onze gasten bij Fraga da Pena

    Zita was helemaal happy want ze kreeg lekker veel aandacht !!

    Terwijl de kindjes met de hond spelen gaan mama en papa op de schommel J

    Kip eten

    frietjesavond

     

     Inmiddels ben ik samen met Mackenzie ook aan onze lijn gaan werken en hebben we een “personal trainer “ ingehuurd . Die kwam ons drie x per week training geven hier bij ons in de tuin en heeft ons een dieet gegeven !! De trainingen waren erg zwaar en de na de eerste training hebben we 3 dagen als een pinguïn rond gelopen haha maar 1,5 maand verder kunnen we toch met fierheid zeggen dat we een aantal kilo’s kwijt zijn en hebben we toch een maatje minder J dus het heeft de moeite geloond !!

     

     We zijn nog een dagje met vrienden op pad geweest en de mannen gingen samen golfen terwijl de vrouwen samen gingen shoppen . Ik vond dat een goede verstandhouding hihi .

    En we hebben er allemaal van genoten :) 

     

    De mannen aan t golfen

    Selfie van de shoppende vrouwen

     

     

    02-09-2015 om 17:13 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met 4 in bed en zomer deel 5

    Mijn verjaardag is inmiddels ook weer gepasseerd en we zijn weer een jaartje ouder ggrrr .. Wes had een hele mooie cadeau voor mij !!Hij had als verrassing twee nachtjes Algarve geboekt bij Luc en Freya waar we hadden gelogeerd bij onze opnamen van met vier inbed ( de winnaars) !!

    We zouden daar twee nachtjes gaan logeren en konden daar dan samen met hen de  laatste uitzendingen kijken !! Ik moet toch even zeggen dat het wel raar deed

    om onszelf op tv te zien hoor haha !!

    We hebben dan weer twee nachtjes genoten van ons minireisje en het was weer heel fijn Luc en Freya weer terug te zien !! Ons meisjes waren er deze keer ook bij en ook zij hebben genoten van ons uitje !! We hebben ook weer heerlijk gegeten bij kok Luc !! en zijn weer heerlijk verwend door Freya en Luc . Alyssa was ook helemaal weg van al hun honden dus kortom het was een fantastisch cadeau !!

    We zijn dan nog even op verkenning geweest in de Algarve en naar de zee gereden en een dorpje gaan bezichtigen .

     

    Eerst thuis mijn cadeautje open maken !! altijd leuk hihi

    Het was een soort van mini oventje om mini pizza’s mee te maken !! super leuk !

    Lekker eten gemaakt door Luc de kok

    Uitstapje naar zee !

    Terrasje doen .

     

     

    Terug thuis gekomen en meteen er ingevlogen want we hadden een tv avondje voorzien om samen met onze vrienden de uitzendingen te kijken en ineens ook even mijnverjaardag te vieren!! Het was weer een super avond !! We hebben gezellig tv gekeken daarna gebabbeld , gesnoept , gedronken en gedanst !! Dus een perfecte afsluiter !!

     

    Taart eten !

    En dansen maar !!

     De dag erna zit ik zowat vastgeplakt aan de computer want de aanvragen beginnen goed binnen te stromen dus dit wil zeggen dat de mensen het toch leuk gevonden hebben en zo zijn wij ook weer tevreden !!

    Helaas ook nog vastgeplakt in de bar voor de afwas en alles op te ruimen van het feestje :( 


    De Moeder van onze buren heeft deze schilderij voor ons gemaakt en is inmiddels opgehangen in onze bar !! Leuk gedaan vind ik !!

     

    Wes heeft inmiddels naar aanleiding van met vier in bed een souvenirtje gemaakt .

    Tijdens de avond toen de gasten bij ons verbleven en de camera’s weg waren werd er nog een glaasje gedronken. Uiteindelijk is buiten het terras bestempeld als “ den zatte hoek “ !

    Wes heeft dan zijn kunsten en creativiteit weer eens bovengehaald en een schoon bordje gemaakt dat we zullen ophangen J

     

     

    02-09-2015 om 17:05 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:Portugal,Portugal vakantie, emigreren Portugal,Belgen in Portugal, Met 4 in bed , Vakantiehuis Portugal , Vakantie midden Portugal, Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (0)
    20-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 1

    Hallo iedereen ,

     

    Hier zijn we nog een keertje met een verslagje uit het zonnige Portugal !

    Jawel de lente is gearriveerd en we hebben al kunnen genieten van zelfs zomerse temperaturen !! Heerlijk !! Nu is het niet alle dagen van dat hoor , ook regen hoort er nog bij

    maar we klagen niet het is al erg lekker weer geweest !!

    Alles staat weer mooi in bloei en de tuin komt weer in kleur te staan !

    We hebben de afgelopen maand(en) weer hard gewerkt en druk bezig geweest.

    We hebben veel in de tuin bezig geweest want als alles in bloei komt wordt ook het onkruid weer wakker en groeit het gras weer lekker snel dus wat dat betreft zijn we altijd lekker bezig !

    Wes heeft de plantenbak bij het zwembad aangevuld met zand en hij is nu aangeplant en zo wordt ons tuintje stukje voor stukje weer een beetje meer aangekleed en mooier uiteraard .

    Ook heeft hij zijn eigen gezaaide palmboompjes gepland , dus nu hopen dat ze het goed gaan doen !!

    Maar ook andere dingen vragen onze aandacht , zo heeft Wes een mooi hok voor Zita gemaakt zodat we haar kunnen vastzetten indien nodig. eerst betonnetje gestort , daarna getegeld en dan hekwerk errond ! Ze heeft nu een mooi ruim hok!

    Ze is trouwens afgelopen maand gesteriliseerd en alles is goed verlopen. Gelukkig moest ze geen (lampen)kap dragen maar hadden ze haar een soort van “kleedje” aangegeven wat ze 10 dagen moest aandoen , zo kon ze nog vrij bewegen maar kon ze niet bij de wond.

    Na die 10 dagen hong het kleedje er nog net aan en was alles bijna los behalve op de plaats van de wond dus we hebben geluk gehad . Nu kan ze weer lekker rondlopen zonder dat we bang hoeven te zijn om straks een nestje te hebben.

    Onze kippetjes hebben de lente ook weer geproefd want we hebben inmiddels weer 10 kuikentjes !! Zo lief !! Ik geloof dat de 10 kuikentjes 5 moeders hebben haha dus ze worden goed beschermd J

    Onze paardjes genieten ook nog steeds van hun groene weitje en Zita houdt alles mee in het oog hihi !!

    Ik ben dan weer verder gegaan met het schuren en schilderen van het  hekwerk .

    Ook veel gepoetst in de appartementen want de afgelopen maanden hebben we best veel Portugese gasten op logé gehad die dan deze streek eens komen verkennen dus ook daar hadden we onze handen mee vol.

    Wes heeft tussendoor nog een klus aangenomen hier in Portugal en heeft er weer een prachtig resultaat afgeleverd al zeg ik het zelf !!

    zijn eerste zelfgemaakte houtprojectje !Tafel !!

    We zijn ook aan de opbouw van de ruine begonnen (net achter onze tuin) en het schiet al aardig op !

    (beter)Aanleggen pad

    muurtje metsen

    betonplaat (fundering)

    betonnen constructie

    beton dak storten

    dakpannen

    Het zal een appartement (huisje) worden met ook weer 2 slaapkamers en een privé terras erbij maar ligt net iets meer privé en heeft een mooi zicht op het bos en de paardjes.

    Maar dat is nog niet voor nu , we zijn van plan het stukje voor stukje verder af te werken dus niet alles in een keertje .

    20-04-2015 om 12:49 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 2

    Ook de keuken in bar hebben we aangepakt en die is inmiddels helemaal betegeld .

    Nu is Wes bezig met het maken van de keuken ! Ik ben benieuwd !! Maar ben er van overtuigd dat hij er iets heel mooi van gaat maken .

    Vervolg Foto’s volgen uiteraard J

    Na zijn tegelwerken in de keuken heb ik natuurlijk mijn handen vol gehad met het poetsen van de bar ! Alles lekker ondergestoft dus poetsen geblazen ! Ook heb ik weer een laagje verf hier en daar aangebracht en de bar ziet er ook weer als nieuw uit !! Ik moet wel zeggen dat we hier erg goede vrienden hebben want we hebben hulp gehad van vrienden met het terug in orde maken van de bar . Thanks everyone for helping !!

    Ons meisjes hun kamers zijn inmiddels ook omgetoverd naar de thema’s Londen en New York ! Dit is dan ook de laatste keer dat ik hun kamertjes heb gedaan tegen dat ze het beu zijn zullen ze het huis wel uit zijn zeker haha lol J J

    Dit kastje heb ik zelf bewerkt en al zeg ik het zelf ik ben erg tevreden met het resultaat !

    Het was een rood met roos kastje wat Mackenzie niet meer leuk vond uiteraard en ik heb het dan eerst wit geschilderd en het daarna omgetoverd naar een Londen kastje !

    En hier heb je dan de kamer van Alyssa

    Dit heb ik ook gedaan met een tafeltje van Alyssa haar kamer enkel is het dan thema New York

    Gelukkig hebben we ook nog wat tijd gehad om leuke dingen te doen en even te ontspannen en zijn we een keertje gaan picknicken bij de rivier met Diana en Bas!

    We hadden een gezonde picknick klaargemaakt met broodjes , aardbeitjes , sinaasappels , fruitsapjes , beleg , yoghurtjes en nog zo veel meer …lekker in het zonnetje gaan zitten eten en daarna even met de tenen in het water gaan voelen maar het water was nog veel te koud !! Maar het was wel erg gezellig en lekker !!

    Met 2 tienermeisjes in huis die serieus aan het groeien zijn hoort een keertje shoppen per maand er ook bij dus zijn we nog eens naar coimbra (het Forum) geweest (ons vaste stekkie hihi)  Deze keer was Maria Helena er ook bij en ook Diana en Bas waren van de partij .

    Juweeltjes , schmink , kleren en schoenen ! alles moet bekeken en gepast worden bij die meiden haha !!

    Na een aantal uren passen en zoeken hadden ze allemaal wat gevonden en deden onze (de mijne) voeten pijn wat dus wil zeggen dat het tijd is om naar huis te gaan ! Ik had één voordeel , Alyssa wilde perse alle zakken en mijn tas dragen want dat was cool zij ze hihi J wel ik had er geen problemen mee hoor !! Enfin ze hebben weer wat nieuws in hun kastje hangen en het was weer een gezellig dagje uit !

    Onze pa is trouwens ook nog een keertje op bezoek geweest (zonder mijn ma deze keer ) .

    Hij kwam maar voor een paar daagjes maar toch altijd leuk ! Toen hij op bezoek was hebben we een etentje georganiseerd bij ons thuis met een aantal vrienden en dat was weer super gezellig !! Ik had gewoon simpel stoofvlees gemaakt met frietjes en groentjes erbij en een dessertje gemaakt ! Ons groepje was een mengeling van verschillende nationaliteiten dus telkens omschakelen naar een andere taal ! hihi ..we hadden Portugezen , Engelse , Nederlanders en natuurlijk de Belgen hihi J

     

    Sporten proberen we ondertussen ook nog te doen als ik tijd heb uiteraard en zo zijn we een dagje naar het park in Tondela geweest met Diana en Bas. Daar hebben we getennist , skaten en even iets gaan drinken en daarna zijn we nog een cash (schatachtig) gaan zoeken in de buurt en zo was ons dagje weer snel en toch sportief gevuld J.

    skaten

    fitness toestellen even uitproberen 

    20-04-2015 om 12:46 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente deel 3

    Wandelen hebben we ook regelmatig gedaan ,zo ben ik samen met Diana een keertje een flinke wandeling gaan maken . We wilden bij ons vertrekken en naar Coja wandelen (dorpje verder) via het bos in plaats van de weg dus we zijn richting bos gegaan en hebben telkens gegokt naar de richting om zo in Coja te geraken …daar zouden we dan iets gaan drinken en even rusten en dan weer huiswaarts keren. In begin kan je je nog oriënteren maar na een poosje hier en daar een pad in te slaan ben je toch de klus kwijt hihi , we hebben zelfs een keertje een rondje gelopen ! J  Helaas zijn we na een flinke poos in het verkeerde dorpje terecht gekomen maar ook daar was een barretje waar we dan even gerust hebben en een glaasje gedronken hebben en daarna moesten we nog terug naar huis uiteraard . We waren toch al best moe maar we moesten thuis geraken uiteraard . Ik dacht de weg te weten nu ik wist waar ik was dus hop daar gingen we weer . Na een flinke klim wist ik toch niet meer goed waar we waren (oeps) maar een stukje verder zagen we iemand en daar hebben we het dan even gevraagd en ja hoor we zaten op het juiste pad. Uiteindelijk ging de terugweg sneller en niet meer bergop waardoor we sneller weer thuis waren dan we heen waren gegaan . In totaal hebben we toch wel een 3 à 4 uurtjes gewandeld dacht ik zo even !! Toegegeven s ’avonds met de benen omhoog en niets meer gedaan die dag hihi maar het gaf wel een voldaan gevoel en het was dan ook een mooie wandeling.

    Bij Diana in de buurt zijn we ook een keertje gaan wandelen en hebben we echt een mooie wandeling gevonden met mooie watertvalletjes (mini) en houten (enge voor mij) bruggetjes. Niet zo een erg lange wandeling maar echt wel de moeite , zo mooi !! Alyssa en Bea (buurmeisje) waren ook mee geweest en ook zij waren onder de indruk en vonden de bruggetjes leuk ..

    Ik vond de bruggetjes maar wat eng hoor hihi !

    Ik heb ze een beetje staan bekijken en volgens mij steunt de brug maar op een paar houten paaltjes maar we zijn er inmiddels al een aantal keer over geweest en ze houden nog steeds ! (hopelijk blijft dat zo hihi) Layka durfde er trouwens ook niet over , die heb ik moeten dragen haha.

    De paasvakantie is inmiddels al voorbij voor ons meisjes , deze was 2 weken voor Pasen hier in Portugal . Alyssa heeft met Pasen toch nog eitjes gezocht want het blijft leuk die zoektocht !!

    Hun paas rapporten waren weer goed enkel moeten ze een beetje oppassen met Wiskunde maar daar gaan we aan werken! Alyssa is nog steeds de beste van de klas van het vak Portugees hihi en ik ben nog steeds erg fier op mijn meisjes !!

    Uiteraard moest ik bij de rapport bespreking weer bij de 2 klassen op hetzelfde uur zijn haha zo typisch !!

    Nog een uitzicht vanuit ons terras op de bergen ..mooi mooi !!

    We hebben dit jaar besloten om geen moestuin aan te leggen wegens gebrek aan tijd . We vinden het we jammer maar het vraagt veel onderhoudt waar we momenteel dus geen tijd voor hebben . Enkel een veldje aardappelen hebben we geplant .

    Ook hebben we olijfbomen bij geplant en nog wat pitloze druiven ! Ook altijd lekker .

    Inmiddels hebben we weer gasten en mogen we weer dagelijks een ontbijtje serveren . Altijd leuk en gezellig ! Voor onze gasten is het ook mogelijk om s avonds een hapje te eten bij ons en afgelopen week hadden ze dat ook gevraagd . Dus ben ik uiteraard aan het koken gegaan en hebben we nog een paar vrienden bij uitgenodigd . Nou op het einde van de rit waren we met 19 personen waar ik even voor mocht koken haha !! Ik heb er een pasta avond van gemaakt en heb 2 verschillende pasta’s met sauzen gemaakt en uiteraard een lekker dessertje erbij (appelcake en fruittaart) . Uiteindelijk ben ik hier wel even zoet mee geweest maar het was dan ook weer super gezellig!! Onze gasten vonden het ook er fijn en gezellig en hebben meegenoten van de Portugese en buitenlandse sfeer hihi .

    Uiteraard dacht ik er weer pas na het eten aan om een foto te nemen (as usual ) J

     

    Tot de volgende keer ,

    Xau xau 

    20-04-2015 om 12:21 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    10-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar deel 1 !!!

    Hoi hoi hoi ,

     

    De feestdagen zijn weer voorbij dus zullen we nog eens een verslagje uitbrengen !

    Eerst en vooral willen wij jullie het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar ! Wij hopen dat  al jullie wensen mogen uitkomen en dit met al degene die jullie lief hebben en vooral een goede gezondheid!!

    Hier waren de feestdagen weer erg gezellig en uiteraard had ik ons huis weer omgetoverd in

    een kerstpaleisje !

    Net voor de kerstdagen ben ik een keertje op een kerstmarktje gaan staan met mijn dozen en zelfgemaakte kerstkoekjes . Alyssa heeft mij vergezeld en was mijn assistente !! Het was bij iemand thuis hier in de buurt en het waren allemaal kraampjes  met zelfgemaakte spulletjes ! Het was ook een erg mooie locatie , wijzelf stonden in een schuur waar vroeger een olijfpers was geweest . Er werd ook echt van alles verkocht zoals zelfgemaakte zeepjes , kaartjes , geurtjes , eten , potten en vazen enz. Het was een heel gezellig sfeertje en we hebben veel koekjes verkocht !! Dozen helaas niet veel , maar het was wel heel leuk !

    Kerstavond hebben we doorgebracht met onze Engelse vrienden Kevin en Sandie .

    We hadden ze uitgenodigd om bij ons te komen eten en het was een heel leuke avond !

    We hebben fondue gedaan en daarna gezelschapsspellen gespeeld ! Het fonduen was nieuw voor ons Engels koppel dus dat vonden ze leuk om eens mee te maken. Ook had ik pralines gemaakt en daar werd lekker van gesmuld ! Als dessert had ik chocomousse gemaakt en Kevin en Sandie hadden een typisch Engels dessert gemaakt uh  Rice pudding was het dacht ik ! Ook heel lekker !! Na het eten hebben we nog spelletjes gespeeld en hebben ze een variant van Uno leren kennen en daarna was het onze beurt om het engelse spel payday uit te testen ! Een heel leuk spel en we hebben een gezellige avond gehad en de tijd is voorbij gevlogen ! Vooraleer we het besefte was het 2u !!

    Ze waren trouwens ook erg origineel gekleed en helemaal in kerstsfeer !!

    Met muzikale das hihi

    De dag daarna , kerstmis , hebben we gewoon met zijn viertjes thuis gevierd ! Ik had nog overschot van de dag daarvoor dus ik hoefde niet veel extra te maken.

    Ons meisjes konden niet wachten tot we cadeautjes gingen opendoen (vooral Alyssa uiteraard) dus hebben we maar eerst pakjes opengemaakt om daarna te gaan eten !!

    Ons meisjes hadden voor Wes een soort van speurtocht in elkaar gestoken en hij moest dus zoeken en opdrachtjes doen om bij zijn cadeautje te geraken …dat was best grappig !! Hij moest ook geblinddoekt worden en ons zoeken en ook nog dingen proeven ! Bij het proeven hebben we wel even gelachen want ze hebben hem een hondenbrokje laten proeven ! hihi ! Hij vond t niet lekker en heeft t niet opgegeten , hij heeft t wel geraden hihi !

    Iedereen was uiteindelijk erg blij met zijn cadeautjes ! Ik heb een snijmachine gekregen (silhouette ) . dit is een machine dat allerlei verschillende patronen uitknipt die niet met de hand te knippen zijn . Uiteraard gebruik ik dit voor mijn “knutselwerkjes” !

    Wes had iets voor te “zagen” gekregen maar dan letterlijk voor te zagen hihi en ons meisjes hebben van alle spulletjes van Londen en New York gekregen en het nieuwe wii dance spelletje ! dus iedereen was happy ! Na de cadeautjes hadden we soep gegeten en zijn ons meisjes beginnen dansen ! Het was uiteindelijk de bedoeling te gaan racletten maar aangezien we al vol zaten van soep en pralines ( en eten van de dag ervoor) hebben we dat niet meer gedaan ! Ons meisjes waren ook al snel uitgeteld die avond en we zijn allemaal op tijd naar bed gegaan !

    Tussen de feestdagen door heeft Wes nog hard gewerkt en heeft hij al ons hout kleingezaagd ! Het was ongeveer zo een 17 kuub hout dus echt wel de moeite !! Maar ons hok zit weer lekker gevuld !! En dit allemaal tussen de buien door want het waren een aantal regenachtige dagen !!

    Ons grote houthok is beneden maar ook hierboven hebben we een ruimte voorzien om hout te stockeren zodat vb s avonds niet telkens op en neer moeten lopen.

    Nu heeft Wes een takel in elkaar geknutseld waarmee hij een volle kruiwagen hout naar boven kan takelen en we dus niet meer telkens trap op en af moeten lopen om het hout aan te vullen en het werkt perfect !!

    Klaar om naar boven te takelen

    en daar gaat ie !!

    Ikzelf ben binnen gebleven en heb mij vooral bezig gehouden met eten en pralines maken en naai en knutselprojectjes ! Sandie heeft mij geholpen met een naaiprojectje dat ik wilde maken om aan ons ma te geven als cadeautje ! Ook ben ik bezig geweest met het maken van een fotoalbum en dat was best een hele klus daar het de eerste keer was dat ik het zelf maakte maar  ik moet zeggen ik ben er tevreden van !! Het is goed gelukt !!

    10-02-2015 om 17:37 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar deel 2

    Op oudejaarsdag zijn mijn ouders gearriveerd en konden we meteen gaan feesten uh of toch eten en pakjes openmaken hihi ! dus nog een keertje lekker gegeten en pakjes opengemaakt !! altijd leuk !! Ze waren erg blij met mijn zelfgemaakte fotoalbum en naaiprojectje en ook wij zijn weer allemaal beladen met cadeautjes !! Voor ons ma en pa had ik ook een smart Phone gekocht ! Het wordt zo stilletjes aan eens tijd dat ze mee gaan in deze trend vonden wij !! Ook handig om foto’s door te sturen vinden wij ! Ons meisjes hadden hem al geïnstalleerd met het nodige dus nu moeten ze er nog mee leren werken hihi !! En dat was in het begin toch effe wennen ! Hoe moet ik nu opnemen en hoe bel ik enz… hihi

    Maar inmiddels gaat het al een stuk beter en zijn ze er al aan gewend ! Mijn pa is er nog het snelste van allemaal mee weg !!

    enfin ze waren er toch blij mee !!

    Op nieuwjaarsdag zijn Lurdes en Antonio nog op bezoek geweest !

    Uiteraard zijn we weer veel gaan uit eten , dus bye bye dieet !! oeps !!

    Shoppen stond ook op de planning en dus zijn ons meisjes weer mooi in het nieuw gezet en lekker verwend !!Alyssa heeft een super grote beer gekregen die ze al zo lang wou haha !!

    We zijn ook een keertje met zijn allen gaan bowlen! Ook weer eens leuk om te doen !! Ik ben helaas niet gewonnen ! De grote winnaar was mijn ventje !!

    Terwijl de mannen in de tuin bezig waren ben ik regelmatig met ons ma een wandelingetje gaan maken ! Toch een beetje van al dat eten er af werken ??

    We hadden geluk met het weer , het was koud maar zonnig !! dus heerlijk weer voor de tijd van het jaar !

    Onze pa en Wes hebben flink wat gedaan in de tuin ! Ze hebben gestookt , gebosmaaid , gesnoeid en waarschijnlijk nog van alle dingen die ik niet weet !

    Lurdes en Antonio hadden ons ook uitgenodigd om bij hen te komen eten dus weer een gezellig avondje en lekker eten !!

    Cadeautjes openmaken hoorde er ook weer bij !

    De laatste avond hebben we allemaal nog even lekker in het appartement vertoefd om afscheid te nemen .

     

    10-02-2015 om 17:20 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar !! deel 3

    Toen mijn ouders weer weg waren zijn wij er hier weer ingevlogen . Tenminste als het weer het toe liet want we hebben nog een regenweek gehad , en als het hier in Portugal regent , dan regent het ook heel de dag goed door !

    Dan maar wat binnen gewerkt !

    Wes heeft inmiddels een zaagtafel aangeschaft zodat hij kan gaan “knutselen” met hout .

    Hij wil een tafel gaan maken en ik heb nog een heel lijstje klaar liggen met dingen die hij voor mij mag maken hihi .

    Vooraleer de zaagtafel er was moest er plaats voorzien worden en heeft Wes flink geruimd . Veel spullen weggegooid en een hoop naar de zolder gebracht . Zo is dat ook weer eens gebeurd !Hij heeft ook een deur open gekapt om betere doorgang te krijgen.

    Dat puin hebben we dan weer gebruikt voor het opvullen van de onderlaag van het toekomstige terrasje.

    Ook heeft hij een deur vermaakt en verplaatst . Zo kunnen we onze spulletjes nu veilig opbergen achter slot en grendel .

    Ik heb in de regenweek nog wat geknutseld en heb weer een paar projectjes afgewerkt .

    Na de regen ben ik ook naar buiten getrokken en ben ik begonnen aan het schilderen van onze poort en het hekwerk vooraan . Het wordt dringend tijd dat die eens een nieuw laagje krijgt !

    Hij gaat van zwart naar een gebroken witte kleur , toch net iets “vrolijker” vind ik .

    Helaas heb ik nog niet veel kunnen schilderen want door de kou droogt de verf bijna niet dus maar even wachten tot het s nachts niet meer vriest ! Jawel je leest het goed , ook hier vriest het s nachts wel eens. Maar dan -1°C of zo hé ! hihi . Met een lekker zonnetje overdag waardoor het in de namiddag best aangenaam is.

    Het is trouwens weer de tijd van de sinaasappelen en de citroenen enz. we hebben er al weer heerlijk van gesmuld !! Handig toch dat je er zo snel even een van de boom kan plukken!

    Wes heeft dan zijn botten (uh laarzen) aangetrokken en is begonnen aan het opruimen en frezen van de een van onze weiden .

    Nadat alle boomstronken eruit waren kon er gefreesd worden en heeft hij ook de mooie leistenen muurtjes weer tevoorschijn getoverd !! Veel beter en mooier nu !! Laat het gras maar groeien nu !!

     

    Met Zita en Layka gaat ook alles goed. Zita is al flink gegroeid en soms denkt ze nog steeds een schoothondje te zijn hihi.

    Een tijdje geleden was het wel effe paniek. We kwamen thuis van een dagje uit en Zita was nergens te bespeuren. Normaal gezien komt ze meteen dag zeggen en anders toch zeker nadat we haar een keertje roepen maar toen helemaal niet ! Na een half uurtje geen Zita te zien zijn we toch maar gaan zoeken en hebben we het dorp doorgewandeld en geroepen maar niks te zien. Een aantal mensen hadden haar om 16u en om 17u nog gezien in het dorp en we waren thuis om 17.45u dus ver kon ze toch niet zijn dachten we . Om 21u hebben we het dan toch moeten opgeven en maar hopen dat ze snel terug zou komen en in orde zou zijn. De volgende morgen was er nog steeds geen Zita te zien dus we begonnen toch echt wel te panikeren. We hadden al veel mensen van het dorp gevraagd en een aantal dachten dat ze zou zijn meegenomen door iemand ( niet dat ze dat gezien hadden hoor, dat dachten ze gewoon) .

    Om 11u kwam ze dan opeens aan lopen met een vrouw uit het dorp die haar had gezien en wist dat wij ze kwijt waren. Waar ze nu uiteindelijk geweest is , hebben we geen idee van maar we vermoeden dat iemand ze in huis heeft genomen of zo maar zeker zijn we uiteraard niet. Gelukkig had ze niks , ze was enkel wat vuil en doodmoe . Ze heeft dan de rest van de dag bijna geslapen en was ook heel kalm . Gelukkig is er achteraf zoiets niet meer voorgevallen! Ze is inmiddels ook een stuk rustiger en luistert ook al een pakje beter ..er is nog werk aan maar het betert telkens .

    Ons Layka weet haar plekjes wel uit te kiezen haha!! lekker warm bij de kachel.

    Zita met haar bot !

    Een andere dag kwam Wes opeens aan met drie kleine pony’s !! Mensen van bij ons in het dorp hadden drie pony’s gevonden en wisten niet van wie ze waren en wat er mee te doen. Dus hadden ze Wes gevraagd of wij ze niet even bij ons konden zetten , daar wij paarden hebben en dus ruimte . Dat hebben we dan maar gedaan en ik heb dan ook meteen de politie opgebeld om dit te melden zodat ze op zoek konden naar de eigenaar .Gelukkig stond de volgende dag de eigenaar aan de deur en die was ons erg dankbaar. Zijn paardjes waren best een eindje gaan lopen want hij kwam van een dorp verderop. Hij heeft ons dan vergoed met wat balen stro en een karaf zelfgemaakte witte wijn hihi .

    Zoals bij vele heeft ook hier de griep in huis geweest en ons Alyssa had het het zwaarste te pakken ! Die heeft een aantal dagen thuis gezeten met koorts. Wes heeft een dagje afgezien en platgelegen en ik en ons Mackenzie hebben zo een aantal dagen niet echt lekker geweest . Maar gelukkig is het nu allemaal weer beter ! De hondjes zijn trouwens super lief en komen je gezelschap en warmte geven als je ziekjes bent hihi.

    Oooh so cute <3

    We zijn de afgelopen weken nog een aantal wandelingen gaan maken in het bos , lekker met de hondjes er even tussenuit !! In plaats van winter hebben we herfstfoto’s hihi !!

    Alyssa en ons buurmeisje Bea

    10-02-2015 om 17:12 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Portugal deel 1

    Hello iedereen ,

    We zullen nog eens tijd vrijmaken om jullie weer even bij te benen .

    12 september , ons Mackenzie haar verjaardag en dus haar dagje! 13 al seg !!!  We zijn die dag op verzoek gaan shoppen in Coimbra !! Lekker met zijn drietjes (Wes was in Belgie) geshopt en uiteraard een macdonaldje gedaan !! De dag daarvoor hadden we samen al cupcakes gemaakt en deze keer aangezien we gingen shoppen heb ik een taart gekocht ! Want s avonds had ik lasagne gemaakt en zijn Maria Helena en Lurdes komen eten .

    In de late namiddag zijn ook bas en Diana nog even langs geweest voor een stukje taart .

    Ze hadden voor hun verjaardag al een i-pod gekregen en ze hebben dan die dag in Coimbra nog een nieuw dekbed overtrek mogen kiezen . Ze hebben alle twee voor New York gekozen.

    Ze wilden eigenlijk liever Londen maar dat was er niet ..hihi .

    Het was uiteindelijk een leuk dagje , goed geshopt , gegeten en gesmuld van de cupcakes en taart!!

    Op 15 september was het dan tijd voor de eerste dag school .. ze hadden er best weer wel zin in ons meisjes , hoewel ze een extra maandje niet erg hadden gevonden hihi.

    De klassen waren ongeveer hetzelfde gebleven en uiteraard zoals gewoonlijk moest ik op het zelfde uur naar de vergadering van mijn 2 meisjes !! wat dus niet ging , eerst naar de ene en daarna snel naar de andere …en klaar !! niks nieuw wordt er verteld dus tja ! De eerste dag school had ons Mackenzie meteen al een “vrij dag “ want zij moest naar de tandarts in Coimbra op controle ! Dat vond ze niet erg haha !  De weken daarna kwam alles weer netjes op zijn gangetje en viel alles weer een beetje in zijn ritme . We hebben dan ook nog gasten gehad in september en hebben we samen met hen een keertje bij Lurdes gaan eten ( onze gasten kennen Lurdes en Antoinio) . Gezellig samen eten en kletsen , altijd leuk ! Diezelfde week hebben we dan nog een keertje bij ons in de bar speenvarken gegeten ! Ik had het nog nooit gegeten en vond het wel lekker . Enkel Mackenzie heeft niet meegegeten want die was ziekjes (ocharme) , buikje , hoofdje , spieren , enfin griepje dus .

    eten bij Lurdes

    Speenvarken

    Maar ook weer een geslaagde gezellige avond !!

    Inmiddels hebben we ook een nieuw gezinslid erbij namelijk een pupje …Eigenlijk niet echt mijn idee want ik heb voldoende aan ons Layka maar Wes en de kinderen wilden het erg graag dus ja drie tegen één ..wat doe je dan ?

    Haar naam is Zita en ze is een kruising tussen een Labrador en een Duitse herder . Ze wordt dus groot !! We hadden haar al toen ze 5 weken oud was omdat de moeder 8 pups had en het dus niet meer aan kon mochten er al een paar weg . Het is een schatje maar het is ook enorm veel werk . Het is uiteraard ook de bedoeling dat zij veel buiten gaat zitten en niet zoals ons Layka heel de tijd in huis . Uiteraard mag ze ook in huis maar ook lekker buiten.

    5weken

    7 weken

    bijna 3 maanden

    Ik kan je vertellen dat ik er al op gevloekt heb hoor !! hij plast en k*kt meer dan je je kan inbeelden !! ik stond in begin heel der dagen te moppen !! In het begin zat ze ook nog bijna heel de dag binnen uiteraard , nu ze al wat ouder is zit ze al meer buiten , (gelukkig) ! Maar het is wel een schatje , ze kan erg lief zijn en ze gaat al mooi zitten op commando en geeft ook al een pootje ! Ook samen met Layka gaat het goed , hoewel Layka wel wat jaloers is met momenten . Ze is dan ook wel 2 jaar alleen geweest hier , dus daarom ook wel een beetje normaal ! Maar dat gaat eigenlijk best goed .

    Ook onze druiven zijn geplukt maar we hadden er niet veel dit jaar !

    Ook hebben we nog een snackavond (op aanvraag deze keer) en het was weer een gzellige drukke avond ! Het paste net in ons barretje hihi !!

    Lekker eten

    Zita uitgeteld bij Kevin !


    25-11-2014 om 11:55 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Portugal ! deel 1

    Hello iedereen ,

    We zullen nog eens tijd vrijmaken om jullie weer even bij te benen .

    12 september , ons Mackenzie haar verjaardag en dus haar dagje! 13 al seg !!!  We zijn die dag op verzoek gaan shoppen in Coimbra !! Lekker met zijn drietjes (Wes was in Belgie) geshopt en uiteraard een macdonaldje gedaan !! De dag daarvoor hadden we samen al cupcakes gemaakt en deze keer aangezien we gingen shoppen heb ik een taart gekocht ! Want s avonds had ik lasagne gemaakt en zijn Maria Helena en Lurdes komen eten .

    In de late namiddag zijn ook bas en Diana nog even langs geweest voor een stukje taart .

    Ze hadden voor hun verjaardag al een i-pod gekregen en ze hebben dan die dag in Coimbra nog een nieuw dekbed overtrek mogen kiezen . Ze hebben alle twee voor New York gekozen.

    Ze wilden eigenlijk liever Londen maar dat was er niet ..hihi .

    Het was uiteindelijk een leuk dagje , goed geshopt , gegeten en gesmuld van de cupcakes en taart!! !

    Op 15 september was het dan tijd voor de eerste dag school .. ze hadden er best weer wel zin in ons meisjes , hoewel ze een extra maandje niet erg hadden gevonden hihi.

    De klassen waren ongeveer hetzelfde gebleven en uiteraard zoals gewoonlijk moest ik op het zelfde uur naar de vergadering van mijn 2 meisjes !! wat dus niet ging , eerst naar de ene en daarna snel naar de andere …en klaar !! niks nieuw wordt er verteld dus tja ! De eerste dag school had ons Mackenzie meteen al een “vrij dag “ want zij moest naar de tandarts in Coimbra op controle ! Dat vond ze niet erg haha !  De weken daarna kwam alles weer netjes op zijn gangetje en viel alles weer een beetje in zijn ritme . We hebben dan ook nog gasten gehad in september en hebben we samen met hen een keertje bij Lurdes gaan eten ( onze gasten kennen Lurdes en Antoinio) . Gezellig samen eten en kletsen , altijd leuk ! Diezelfde week hebben we dan nog een keertje bij ons in de bar speenvarken gegeten ! Ik had het nog nooit gegeten en vond het wel lekker . Enkel Mackenzie heeft niet meegegeten want die was ziekjes (ocharme) , buikje , hoofdje , spieren , enfin griepje dus .

    eten bij Lurdes

    Speenvarken

    Maar ook weer een geslaagde gezellige avond !!

    Inmiddels hebben we ook een nieuw gezinslid erbij namelijk een pupje …Eigenlijk niet echt mijn idee want ik heb voldoende aan ons Layka maar Wes en de kinderen wilden het erg graag dus ja drie tegen één ..wat doe je dan ?

    Haar naam is Zita en ze is een kruising tussen een Labrador en een Duitse herder . Ze wordt dus groot !! We hadden haar al toen ze 5 weken oud was omdat de moeder 8 pups had en het dus niet meer aan kon mochten er al een paar weg . Het is een schatje maar het is ook enorm veel werk . Het is uiteraard ook de bedoeling dat zij veel buiten gaat zitten en niet zoals ons Layka heel de tijd in huis . Uiteraard mag ze ook in huis maar ook lekker buiten.

    5weken

    7 weken

    bijna 3 maanden

    Ik kan je vertellen dat ik er al op gevloekt heb hoor !! hij plast en k*kt meer dan je je kan inbeelden !! ik stond in begin heel der dagen te moppen !! In het begin zat ze ook nog bijna heel de dag binnen uiteraard , nu ze al wat ouder is zit ze al meer buiten , (gelukkig) ! Maar het is wel een schatje , ze kan erg lief zijn en ze gaat al mooi zitten op commando en geeft ook al een pootje ! Ook samen met Layka gaat het goed , hoewel Layka wel wat jaloers is met momenten . Ze is dan ook wel 2 jaar alleen geweest hier , dus daarom ook wel een beetje normaal ! Maar dat gaat eigenlijk best goed .

    Ook onze druiven zijn geplukt maar we hadden er niet veel dit jaar !

    Ook hebben we nog een snackavond (op aanvraag deze keer) en het was weer een gezellige drukke avond ! Het paste net in ons barretje hihi !!

    Lekker eten

    Zita uitgeteld bij Kevin !

    25-11-2014 om 11:51 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Portugal ! deel 2

    Deel 2

    In oktober zijn mijn ouders nog een keertje op bezoek geweest en zijn mijn pa en Wes aan het dak begonnen . We wilden ons terras hierboven overdekken zodat we geen lek meer hebben in de bar ! Uiteraard een hele klus want we hebben een groot terras hierboven . ik weet nu even niet meer hoeveel juist maar ik dacht ongeveer een 70m². een klein stukje zouden we onoverdekt houden maar de meerderheid overdekt . Mijn pa en Wes zijn dan begonnen met de balken naar boven de sjouwen en daarna begon het timmerwerk. Ondertussen ben ik zo veel mogelijk met ons ma op stap geweest want mijn huis was helemaal vuil!! er werd constant heen en weer gelopen van het terras door mijn huis naar beneden en dan al dat zagenmeel bleef overal in huis liggen uiteraard , dan hebben we nog een paar dagen regen erbij gehad en toen was het helemaal een pretje ! Enfin dus veel op stap dan maar , wat natuurlijk ook wel leuk is hihi ! We zijn samen met ons meisjes nog een keertje gaan shoppen in Coimbra , altijd leuk !! Ze zijn dan ook weer lekker verwend geweest ons meisjes !! Ook zijn we gaan kip eten , naar de markt in Viseu geweest en naar t shoppingcenter in Viseu  , deze keer eens zonder de kindjes ! Dan de chinese winkels eens afgeschuimd en dagelijks lekker gaan uit eten en een theetje gaan drinken met af en toe een gebakje erbij !! Veeeeeel gegeten hebben we gedaan ! Leuk en lekker maar niet goed voor mijn buikje !! hihi !!

    Aangezien het nog goed weer was hebben we ook nog een keertje gebarbecued en nadien ben ik met ons Mackenzie nog naar de cinema geweest in Tabua . Voor 3€ per persoon filmpje kijken vind ik niet overdreven duur hihi !! Het was trouwens een leuke comedie (Let’s be cops ) !!

    uit eten

    op café

    shoppen en eten

    met vovie

    Ook zijn we naar een bar geweest waar ze karaoke avond hielden , aangezien ons meisjes graag zingen dacht ik dat is misschien eens een leuk idee , dus met zijn allen daarheen en zingen maar !! Het was een beetje zoeken want de moderne liedjes die ons meisjes kennen en leuk vinden zaten er niet tussen natuurlijk maar wel adéle en nog een paar andere dus ze hebben hun best gedaan !! Ook Wes heeft samen met Kevin (Engelse vrienden ) gestaan en ik ben er natuurlijk ook bij gaan staan want ons meisjes wilden niet alleen !! op het laatst hebben we er eentje met zijn allen gedaan enkel ons ma en pa kregen we niet op het podium haha !! Maar weer een gezellig avondje !

    Ondertussen werd er wel verder gedaan aan het dak en begon het stilaan vorm te krijgen !!

    Naar goede gewoonten van ons ma moesten we ook weer een bezoekje aan de kapper brengen , en dan maar ineens met zijn allen hé .

    Onze haartjes mooi in model dus ideaal om een keertje met zijn allen te gaan uit eten !!

    Ons Alyssa is trouwens ook gestart met pianolessen en al zeg ik het zelf (ook de juf) ze doet het heel goed ! Hopelijk houd ze het vol !!

    Zoals gewoonlijk waren de 10 dagen weer zo om en was het al weer tijd om afscheid te nemen .

    %%%FOTO16%%%

    Met zijn viertjes !!

    25-11-2014 om 11:39 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst in Portugal ! deel 3

    Deel 3

    Mijn ouders waren dus weer vertrokken maar het dak moest nog worden afgewerkt . Inmiddels waren de dakpannen ook geleverd en had ik samen met ons ma al wat pannen naar boven gedragen !! Best een zware job hoor , telkens die trappen op en af !

    Ook Wim is nog komen helpen en heeft een heel groot deel van de pannen naar boven gedragen en aangegeven aan Wes en dat hielp natuurlijk ook wel veel ! Uiteindelijk was een weekje later het dak klaar !! en jawel kon ik eindelijk beginnen poetsen !! Ik was nog nooit zo blij te kunnen poetsen haha !! Het heeft wel heel lang geduurd eer ik alles een beetje netjes had !! Dan heeft Wes nog een paar leuke dingen in elkaar getimmerd om het terras een beetje aan te kleden !! Hij is er erg fier op en terecht ook want ik vind het heel erg mooi !!

    Ik ben echt super blij met het dak ! Het is er gezellig en droog , als t warm is hebben we schaduw en ik kan mijn was altijd buiten hangen ook al regent het !!

    Ondertussen is ook hier herfst geworden en zijn de temperaturen gezakt en wordt de kachel aangestoken , toch weer wel gezellig !! Ook de hondjes vinden het wel lekker hihi !

    herfst

    salamander

    herfst in de tuin

    Ondertussen is Halloween ook gepasseerd en Alyssa is dat toch even gaan “vieren” samen met het buurmeisje Bea(triz) en een paar andere kinderen van het dorp zijn ze verkleed door het dorp gegaan van deur tot deur voor een snoepje !! Uiteindelijk had ze na een paar uurtjes best veel snoep verzameld en zelfs wat centjes !! Ik had dan ook nog Halloween pasta gemaakt en Halloween chipjes gekocht dus lekker mee in de Halloween stemming !!

    Alyssa had zich trouwens verkleed als gotic girl !! helemaal in het zwart met zwarte lippenstift !! ze was trouwens al met zwarte lippenstift naar school geweest en ze vonden het allemaal cool op school haha !!

    Een goede weken geleden had ons Alyssa haar eigen horrorverhaaltje meegemaakt ! Het was een stormachtige dag  en zoals alle dagen gewoon naar school . Een uurtje voor ik haar van school ging ophalen belde ze me in paniek op ! Het was er heel hard aan het onweren en het had net heel hard gedonderd waardoor de ramen aan het trillen waren , het schoolalarm was afgegaan en dan was de bliksem nog vlakbij ingeslagen , dus ze was helemaal in paniek , ocharmkes toch ! Ze hadden toen net geen les dus ze waren buiten wat het nog enger maakte. Daarbovenop was er nog een jonge tegen haar gebotst waardoor ze zelf ergens tegenbotsen en een dik oog had !! Toen het later die avonden nog onweerde en ze thuis was kreeg ik ze niet meer in bed !! Gelukkig is het al wat beter nu maar ze heeft toch een grote schrik gepakt nu !!

    Voor op de regendagen heb ik trouwens ook een nieuwe hobby gevonden en dat is uh decouperen van kistjes enz. Je begint dus van een simpel houten kistje en maakt er iets moois van ! Ik zal er een paar laten zien zodat je een ideetje hebt .

    Ook Wes heeft een hobby gevonden en dat is vissen ! In het weekend trekt hij er vaak vroeg op uit om dan rustig gaan vissen aan de mooie watertjes hier en jawel hoor af en toe vangt hij eens een visje ! En nee we eten dan geen vis , die wordt gewoon teruggegooid !

    Nu het dak af is Wes vooral bezig geweest met het hout , er lag vanachter bij de paarden wei nog veel hout dat in het hout hok moest ! Ook is hij bezig met een soort van katrol te maken om zo het hout naar boven te hijsen . Hij haakt het touw dan aan de kruiwagen en dan op het knopje duwen en de kruiwagen vol met hout komt naar boven , hierboven wordt het dan in een klein hokje gestapeld en zo moet we niet meer steeds op en neer met manden jippie !! Het werkt al maar hij is het nog bezig met verbeteringen enz .

    Onze paardjes hebben ook weer een sappig groen weitje er bij gekregen , niet van ons maar een beetje verder bij ons in t straatje is een grote wei waar we gebruik van mogen maken zodat het veld onderhouden wordt ! Het is helemaal afgesloten dus beter kan niet en ze hebben er al veel plezier van gehad !!

    Inmiddels hebben we weer gasten , Nathalie en Johan , ondertussen zijn het al vaste klanten , (lees vrienden) geworden die nog een keertje in Portugal willen vertoeven . We hebben dan onze bar al een beetje in kerstsfeer gebracht alsook de kamer is voorzien van een kerstboompje !! Ook hier boven is de kerstboom (bomen) al gezet en is het al een klein kerstpaleisje geworden ! Enkel buiten hebben we nog geen lichtjes hangen maar dat gaat niet meer lang duren hihi !! Ik vind het toch ook zo gezellig die kerstperiode !!

    Wel dat was het weer voor deze keer ,

    Tot binnenkort ,

    Xxx

    25-11-2014 om 11:34 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,portugal vakantie, emigreren,emigratie portugal,belgen in portugal, vakantie bij belgen , vakantiehuis portugal, logeren bij vlamingen ,bed en breakfast portugal,
    >> Reageer (0)
    07-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer deel 1

    Daar het weer een poosje geleden is zullen het weer drie delen zijn om te lezen !! Veel leesplezier !!


    Hello iedereen ,

    AAAAh I know veel te lang geleden !! Maar we hebben het dan ook zo druk gehad met werk en uiteraard ook met leuke dingen !!

    Ok inmiddels is de vakantie uiteraard begonnen en ik kan met fierheid melden dat ons meisjes allebij weer door mogen naar het volgende jaar !

    Ons Alyssa was zelfs de beste van de klas in het vak Portugees !! En ook ons Mackenzie was ij de beste van de klas !!

    Vooraleer de vakantie begonnen was is Wes nog een dagje met Wim (Nederlandse vriend) naar Lissabon geweest om daar de sfeer van de finale van de chamions league op te snuiven.

    Uiteraard liep het er vol met supporters en was het een gezellig sfeertje . Ze zijn dan met de tuktuk een beetje rondgereden door lissabon en hebben de gezellige pleintjes en fado cafeetjes afgeschuimd . Daarbij nog eens lekker gegeten en s avonds weer de trein huiswaarts genomen !!

    Inmiddels hebben we ook nog gasten gehad en hebben we weer genoten van ons lekker ontbijtje .

    Een paar weken later zijn we dan nog eens met zijn allen naar Lissabon geweest .

    Samen met de tuk tuk gaan rijden en de gezellige straatjes van Lissabon gaan verkennen , lekker eten even in de winkelstraat lopen , een terrasje doen kortom een leuke gezellige dag !!

    Toen de vakantie dan eindelijk begonnen was (half juni) waren ons meisjes super tevreden !! Eindelijk even niet meer in die schoolboeken en lekker thuis !!

    Helaas hebben we diezelfde tijd toen de vakantie begon , afscheid moet nemen van onze Belgische buren !! Veronique ging samen met haar kindjes weer terug naar Belgie wonen en hoewel we het al een poosje wisten toch blijft het moeilijk om afscheid te nemen ! We

    hebben dan de weken voor haar vertrek ook lekker veel tijd met elkaar gespendeerd.

    Let's have fun !!

     Ook Alyssa had het er moeilijk mee want ze speelde veel met haar zoontjes !! Lekker zwemmen in het zwembad samen , fietsen , speeltuin , …noem maar op dus ook voor haar was het eventjes wennen ! We hebben dan ook allemaal de nodige traantjes weggepinkt en met pijn in ons hartje afscheid genomen !

    Hapje eten en een ijsje natuurlijk !!

    passen maar !!

    Groepsknuffel !

    Gelukkig hadden we het op dat moment best druk met de tuin en appartementen in orde te maken voor de zomer waardoor we toch ons verzet hadden . Ook lurdes (Portugese vriendin) kwam vaker op bezoek en zorgde voor de nodige afleiding . En uiteraard houden we contact .

    In juli hebben we nog een BBQ georganiseerd gewoon met een paar vrienden . Lekker gegeten en een leuke avond gehad ! Voor ons Alyssa horen er ook marshmalows bij een BBQ dus met hun stokjes boven de BBQ dan maar hihi !!

    Op zondag hebben we nog steeds onze vaste “op de markt kip eet” dag en telkens met verschillend gezelschap , nadien vaak nog even een terrasje meepikken en zo zijn onze buikjes weer lekker gevuld en moet ik niet koken en afruimen op de zondag haha !!

    Wes met zijn potje pudding haha!

     S avonds lekker genieten van een frisse duik in ons zwembadje !! heerlijk !!


    07-09-2014 om 15:57 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2019
  • 01/01-07/01 2018
  • 27/11-03/12 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 26/10-01/11 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs