Inhoud blog
  • update deel 1
  • update deel 2
  • Night of the fire
  • Eindelijk terug!
  • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Casa Amarela

    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijven , feestdagen en bezoek vanuit Belgie deel 2

    Deel 2


    Na het bezoek van mijn ouders was het tijd voor de kerst !! Ons meisjes hebben mee geholpen de kerstboom te versieren en we hebben ons huisje weer omgetoverd in een kerstpaleisje !! hihi !!

    Voor de kerst zijn we een keertje met Wim , Veronique en de kindjes naar Obidos geweest . Dit is een ommuurd authentiek dorpje , helemaal toeristisch en in kerstsfeer !!

    Het weekend voor kerst hebben we met zijn viertjes kerst gevierd !! We hebben weer lekker gefonduud op aanvraag van ons Alyssa en daarna pakjes open maken natuurlijk !!

    Iedereen was heel blij met zijn cadeautjes !! Ons meisjes hebben oa een wii spelletje om te dansen gekregen en Wes een smartphone en ik een elektrisch deken !!  

    Ook ons Layka heeft een cadeautje gekregen ! hihi

    Daarna hebben we nog gezellig een spelletje gespeeld, gedanst enz.

    lief he !!! hihi

    Kerstavond hebben we samen met Wim , Veronique en de kindjes doorgebracht .

    En wel in onze pyjama !! hihi … (Behalve de mannen natuurlijk ) We hebben lekker gegeten , gedronken en gesnoept , gebabbeld en gelachen en cadeautjes opengemaakt !!

    Na een gezellige kerstavond waren we op kerstdag zelf uitgenodigd bij onze Portugese vrienden Antonio en Lurdes .  Ook daar hebben we weer lekker gegeten , gedronken en gebabbeld !!

    De dag daarna , nog vol van al het eten , moesten we terugkomen om de restjes mee op te eten hihi …dus nog maar een keertje eten!!

    Daarna was het wel even genoeg met eten tot oudjaar dan !! Met oudjaar heb ik lekker pralines gemaakt en zijn we rustig met zijn viertjes thuis gebleven . We hebben een spelletje gespeeld waar je een gekke bril bij moest opzetten waardoor je niet goed zag en dan een tekening moest maken die de andere moesten raden …Dit gaf grappige resultaten haha  .

    Dansen hebben we ook nog gedaan hihi

    Na al die feestjes was het wel even genoeg . Terug naar de normale gang van zaken .

    Ik heb in de kerstvakantie nog samen koekjes gebakken met ons meisjes en we zijn ook nog film gaan kijken bij Veronique en de kindjes . Gezellig samen voor de tv met zelfgemaakte popcorn !!

    Ik ben de afgelopen maanden ook al een paar keer met Mackenzie naar de cinema geweest . Sinds ze een bioscoop hebben in Tabua (vlakbij) dus , is dat wel handig . Uh ik mag het eigenlijk geen bioscoop noemen want ze draaien gewoon 1x per week een film . Maar het is toch leuk om af en toe weer eens te kunnen gaan want dat was al lang geleden voor ons . De films die we dan gaan kijken zijn Engels gesproken met Portugese ondertitels . Toen we de eerste keer gingen kwamen we er al snel achter dat je niets van drinken of lekkers kon kopen om mee in de filmzaal te nemen …de tweede keer heb ik dan zelf maar een zak met lekkers mee binnengesmokkeld want dat hoort er toch bij als je naar de film gaat he .

    Ons meisjes hadden trouwens alle twee een goed rapport , geen enkele onvoldoende wat hier in Portugal al erg knap is . Engels doen ze alle 2 uitstekend en Portugees zijn ze ook alle 2 bij de beste van hun klas dus een fiere mama en papa !!

    En zo was de kerstvakantie weer goed gevuld en helaas weer zo voorbij .


    14-02-2014 om 21:06 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijven , feestdagen en bezoek vanuit Belgie deel 3


    Deel 3 !!!


    Na de kerstvakantie was het weer back to real life ..en helaas zat het weer niet mee want het deed niets anders dan regenen waardoor we verplicht binnen moesten werken .   Wes heeft tussen de buien door wel nog wat werk verricht buiten maar niet zo veel uiteraard .

    Wat wel nog gebeurd is de afgelopen maanden zijn het verder aanleggen van de paadjes doorheen de tuin .

    Toch weer mooier en handiger om door de tuin te wandelen , zeker met al die regen .

    Ook aan de weiden van de paardjes is nog een heleboel gedaan . Wes heeft linten en paaltjes bijgezet en doorgangen gemaakt om van de ene wei naar de andere te kunnen gaan . Dus al bij al is er toch nog wel wat gebeurd .

    In januari zijn mijn ouders dan nog een keertje op bezoek geweest en hebben weer een leuke tijd gehad . We hebben een uitstapje gemaakt naar de Serra da Estrela . Dit is het hoogste gebergte van het vaste land van Portugal. De trip op zich is al erg mooi , zo zijn we even gestopt aan een stuwmeer en even gaan kijken in de toeristische winkeltjes  . Daarna zijn we verder gereden naar de skipistes . We wilden niet gaan skieen maar hadden een soort van sleetje waar je dan op kan gaan zitten en glijden maar . We hadden ons deze keer goed voorzien van sjaals , mutsen , dikke sokken , handschoenen enz .  Daar aangekomen was het een enorme drukte maar groot genoeg dus plek zat . We hebben dan een plekje uitgezocht om te gaan glijden en dat was toch wel weer lachen …helaas best van korte duur want ik weet niet hoe maar ons meisjes presteerden het om sneeuw in hun laarzen te krijgen waardoor ze het koud kregen natuurlijk . We hebben dan een half uurtje gespeeld en daarna een warme chocomelk gaan drinken en weer terug richting huiswaarts . Het was dan misschien wel kort maar toch leuk !

    uitzicht stuwmeer

    Voor de verandering zijn we eens een keertje gaan shoppen haha ..

    Ons Alyssa vond er niets beter op dan een nep bril te kopen . Je snapt niet waarom maar dat is cool volgens haar haha .

    Uiteraard zijn we ook weer lekker gaan uit eten . Enkel wandelen hebben we niet veel gedaan omdat het nog steeds niets anders doet dan regenen. We hebben zelfs al watervalletjes in onze tuin die er normaal niet zijn

    Ook al zijn vovie en moekie bij ons , huiswerk moet ook gemaakt worden natuurlijk.

    Klaar om naar school te gaan maar eerst nog even op de foto met moekie en vovie.

    Ook hebben we mijn ma haar verjaardag gevierd want ze was jarig de dag voor ze weer naar huis vertrok. Ik had dan een lekker cake gebakken en daar hebben we samen van gesmuld !!

    Een cadeautje hoort er natuurlijk ook bij!!

    Na een leuk weekje samen was het dan weer tijd om afscheid te nemen .

    Aangezien we met kerst bij onze Portugese vrienden zijn gaan eten wilde ik ze graag een keertje uitnodigen om bij ons te komen eten .

    Ik heb ze dan uitgenodigd om een keertje vol au vent (vidée) te komen eten want dat kennen ze hier niet .  Ik had de korfjes uit Belgie laten meekomen en de rest heb ik zelf gemaakt . Het werd door iedereen gesmaakt en ze hebben zelfs het recept gevraagd dus het was geslaagd !! En het was weer een gezellige namiddag !!

    Sinds een maandje zijn we ook weer terug aan het dansen !! We moeten toch iets doen aan die lijn van mij he …oeps !! ..We gaan nu op zaterdag een uur dansen en op de woensdag 3uur dus dat moet toch al iets doen hoop ik ..als ik dan nu nog eens het snoepen zou kunnen laten zou dat helemaal goed zijn ..

    Maar uiteraard doen we het niet alleen voor de lijn maar ook omdat we het leuk vinden . Samen met Mackenzie even moeder dochter time !! Ons Alyssa is ook een keertje mee geweest maar hoewel ze het erg leuk vond is ze er nog niet helemaal uit of ze t echt wil blijven doen .

    Ons Layka is nog een keertje ziek geweest . Ze wilde niet meer eten of drinken en sliep de hele dag bijna . Toch maar even naar de dierenarts maar die vond zo meteen niets . Ze hebben dan bloed getrokken en een spuitje antibiotica gegeven en daarna weer huiswaarts gekeerd . Ik kreeg nog 1 dag en als ze dan niet wilde eten moest ze opgenomen worden bij de dierenarts ..wat ik helemaal niet wilde natuurlijk !!

    Thuisgekomen was ze meteen vrolijker en ging ze al een beetje eten !! Raar maar waar . Ze had het begrepen denk ik dat ze misschien daar moest blijven . De dag daarna kreeg ik de bloeduitslag en er was toch iets kleins te zien aan de uitslagen , het zou iets zijn ivm de nieren . Maar met die antibiotica zou dat moeten beteren . En inderdaad de dag daarna was ze nog beter en een paar dagen later was ze weer haarzelf !! Gelukkig maar .

    Ik heb nog goed nieuws gekregen vanuit België !! Ik word tante !! Mijn broer en zijn vriendin verwachten hun eerste kindje !! Ik was super blij toen ik het te horen kreeg !! Het enige nadeel uiteraard is dat ik het nu toch wel jammer vind zo ver van hen vandaan te wonen .

    Minder goed nieuws was toen ik te horen kreeg dat ons ma in het ziekenhuis lag !! Gelukkig belde ze me  zelf en vertelde ze me dat het allemaal nogal meeviel !! Want dat is toch wel even schrikken hoor !! Maar ze is al weer thuis en alles gaat goed met haar !!

    We zitten nu nog steeds in de regenperiode dus nog steeds verplicht om binnen te zitten . Eventjes is dat niet erg maar nu zijn we toch wel klaar voor de lente !! Gelukkig is er beter weer in het vooruitzicht met zon en temperaturen van rond de 16°C !! Kunnen we weer lekker buiten aan de gang !!

    Tot de volgende keer ,


    14-02-2014 om 17:54 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal,emigreren , vakantie portugal, vakantiehuisje portugal , vakantie , bij belgen in het buitenland , belgen in portugal , Bed and breakfast ,
    >> Reageer (1)
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst

    Hallo Iedereen ,

    Sorry sorry , ik weet dat het wat lang geleden is  ..maar hier is hij dan onze volgende blog !

    Zoals ik de vorige keer ben geëindigd begin ik weer , met feestjes dus !!

    Ons Mackenzie haar verjaardag moest uiteraard nog gevierd worden en dat hebben we gedaan met een lekkere picknick en shoppen !!!!!  12 jaar is mijn oudste dochter al geworden seg !! Wat vliegt de tijd !!

    Ze mogen bij mij zelf hun dagje uitstippelen alsook het eten op hun dagje dus bij ons Mackenzie was het eerst een picknick !! Maar vooraleer de picknick was begonnen zijn we eerst met Lurdes (portugese vriendin) naar Tabua geweest want daar trakteerde ze op een ontbijtje en had ze tevens een cadeautje gepland . Na ons gezellig en lekker ontbijtje zijn we naar de juwelenwinkel geweest waar ze van Lurdes  een 2de paar gaatjes in haar oren cadeau kreeg ! Dit wilde ze al langer dus ze was super content !!

    Daarna naar huis en hup alles klaar maken voor de picknick want we hadden afgesproken met Veronique en haar kids en met Lurdes en Maria-Helena .

    Ik had de dag daarvoor worstenbroodjes , appelflappen en taarten voor de picknick gebakken en daarbij hadden we nog wat ander lekkers voor op tafel dus honger zouden we niet leiden !! haha !!

    Aan de rivier aangekomen hebben we een plaatsje in de schaduw uitgezocht (want het was nog steeds warm) en hebben we al het lekkers op tafel gezet en zijn we beginnen smullen van de taarten en al het andere lekkers !! Daarna zijn de kids even met hun voetjes in het water gegaan . Na veel gesnoep , getater en gespetter zijn we dan naar huis gegaan om ons klaar te maken voor het shoppen !!

    Mackenzie had er voor gekozen om te gaan shoppen met haar vriendin Maria-Helena . Ze wilde dan graag alleen met zijn tweetjes gaan shoppen om op een bepaald uur ergens met ons af te spreken .

    Wes die vond dat allemaal wel goed , zolang hij maar niet mee moest !! haha !!

    Veronique haar kids zijn bij Wes en ons Alyssa gebleven en Mackenzie ,Maria-Helena , Lurdes , Veronique en ik zijn dan naar Coimbra getrokken . Op naar het winkelcentrum , maart vooral de primark !! Die winkel vind ons Mackenzie zo leuk !! Uhh maar ik ook hoor !!haha !!  Daar zijn we dan meteen ook naar toe gegaan en hebben we met ze afgesproken aan de Macdonalds !! Dus wij mama’s apart en de kids apart !! Niet veel later (een half uurtje) belde Mackenzie al om te komen kijken als ze gingen passen !! haha !!  Dat
    hebben we dan uiteraard gedaan !! Na passen en kiezen hop naar de kassa en de eerste zak was al gevuld !! Ze had van mij centjes gekregen en daar mocht ze van kopen maar ik had wel gezegd eerst goed na te denken want op is op .. zo leren ze ook een beetje met geld om te gaan vind ik !! Nadien zijn we dan gewoon samen verder gaan winkelen en een beetje later uiteraard nog naar de Macdonalds !! mmm !!

    Daarna nog even juweeltjes gekeken en gekocht en toen was het tijd voor de gsm winkel !! Mijn dochters wilde graag een smartphone en  hun lieve moekie en vovie hadden er voor gezorgd dat ze er eentje konden kopen . dus wij naar de gsm winkel !! Nou het was er wel lekker druk en na een kwartiertje wachten had ik pas door dat je een ticketje moest trekken !! grrr !!  toch maar even gedaan en jawel 2u later kwamen we buiten met een smartphone en een gelukkige dochter ( en thuis ook eentje) !! Pppff was me dat de moeite
    !!

    Maar het was , behalve het lange wachten , een hele leuke dag geweest !!

    Nu wel eventjes genoeg gefeest ! Tijd om terug aan het werk en school te gaan !! Ja ja ons meisjes hun vakantie liep ten einde en op 16 september zijn ze weer terug naar school vertrokken . Hun klassen zijn een beetje gemixt maar ze zijn allebei tevreden . Helaas heb ik pech en komen hun uren helemaal niet overeen en moet ik ze dagelijks gaan ophalen . Waarvan 3 dagen ik nog eens een uur moet wachten tussen de 2 !! ppfff stomme uren !!  Maar ja ik wil ze dan ook geen 2 u op de bus laten wachten dus rijden we maar op en neer . Uiteraard rijd Wes ook en zo wisselen we een beetje af !!

    Inmiddels zijn we het allemaal al weer gewend natuurlijk en zijn ze weer volop aan het leren . Ons Alyssa moet nu ook wennen want ze heeft toch meer huiswerk dan vorig jaar en ook een heleboel meer testen , maar ze doet het goed !! Alle twee trouwens , ze zijn al beide met goede punten naar huis gekomen dus we zijn tevreden en super trots op hen !! Mijn 2 dochters zijn trouwens één van de weinige van hun klassen die geen bijles nodig hebben (ook niet voor de taal) dus daar zijn we dan nog eens extra fier op !!

    Thuis zijn we ook weer aan  het werk gegaan . Wes is vooral bezig met de weiden. Hij is ze allemaal aan het frezen en opzaaien en heeft inmiddels ook een nieuwe wei erbij gemaakt !! dus weer heel wat werk verricht !! Ook de tuin heeft hij voor zich genomen (plantenbakken , gras maaien ) en ook het houthok zit weer lekker mooi gevuld !! Dus we zijn klaar voor de winter !

    houthok weer mooi gevuld !!

    En ik ben vooral in huis bezig geweest de laatste tijd !! Heb eens al mijn kasten uitgemest , zomerkleding geruild voor winter en ineens uit gesorteerd en vooral veel geruimd !! Ook heb ik de speelkamer eens goed aangepakt . Ons meisjes worden ouder en spelen steeds minder met hun speelgoed ! Dus heb ik samen met hen besloten het speelgoed uit te sorteren en er een “lounge” kamer van te maken ! Dit wil eigenlijk gewoon zeggen dat het er iets volwassener en gezelliger uitziet .  We zetten dan het speelgoed waar ze niet meer mee spelen te koop en hebben al de kasten verschoven ! Daarna kwam het moeilijke deel .

    We hadden nog een zetel beneden staan en ik dacht dat het leuk zou zijn om deze in de “lounge” te zetten !! Uiteraard was Wes net niet thuis om de zetel mee naar boven te dragen maar ik kon (zoals vele vrouwen ) niet wachten .  Dus ik met mijn twee meisjes
    zouden dat wel eens fixen !! Het was een hele grote driepersoonszetel en dus nog eens vrij zwaar .. maar met zijn drieën ging dat ons wel lukken !! ..Eerst hebben we hem naar de voordeur gebracht en dat ging best goed , toen kwam het moeilijk deel . Hij moest door de deur en naar boven . Uiteindelijk na veel gesleur , gedraai , gekruip en gelach hebben we de zetel door de deur gekregen
    en al een stuk de trap op . Maar na een stukje moesten we draaien en daar liep het mis ! Op een bepaald moment kreeg ik hem niet meer voor of achteruit !! Ppff ja daar stonden we dan hahaha .. uh ja dan heb ik na menig aantal pogingen toch maar naar Antonio gebeld en hij stond er gelukkig binnen 5 minuten .  Hij bekeek het even moest eens lachen en 2 minuten later stond hij boven !! haha ..
    daarna was het nog de vraag of hij door de deur van de “lounge” zou kunnen ..uh ja daar had ik al helemaal niet aan gedacht !! Maar gelukkig na een beetje puzzelen is hij binnengeraakt en nu staat hij netjes op zijn plaats !!  Daarna zijn we nog een keertje gaan shoppen uiteraard om wat leuke spulletjes te kopen voor in hun nieuwe kamer !! Een lampje , wat kaarsjes , een matje en wat prul
    erbij en het is weer een hele andere kamer !! Ons meisjes (vooral ons Mackenzie) zitten er heel erg graag .  Ze kunnen er op de laptop , studeren, muziek luisteren en nog spelen uiteraard .   

    Wes stond later toen hij thuis was toch wel versteld dat we de zetel naar boven hadden gekregen !! Hij moest uiteraard ook wel lachen dat ik vast zat met de zetel haha !

     En zo blijven we lekker bezig hé ! Toegegeven dat ik de laatste tijd ook veel ben gaan shoppen !! foei foei !! haha vooral met de buurvrouw !! (Veronique) De ene keer moest ik iets hebben , de andere keer zij weer iets en zo hebben we er telkens een dagje shoppen van gemaakt !!

    Het was wel telkens heel erg gezellig !! Ook zijn we terug begonnen met squash !! Ik moet wel toegeven dat ik terug moet werken aan mijn conditie !! oeps  .. maar we zijn bezig hé ..

    In volle actie

    Eten hebben we de laatste maanden ook veel gedaan !! We zijn een keertje gaan uit eten met Lurdes en haar gezin !! Erg gezellig in een Portugees restaurantje !Dan zijn we al weer een aantal keertjes gaan kip eten op de markt !! mmm blijft toch altijd lekker !! Ook zijn we uitgenodigd op de BBQ bij Rianne en Cobus als afscheid voor hun vertrek alvast en dan zijn we nog een paar keer bij het kippenhuis gaan eten !! We hebben pas ook nog een snackavond gehad die weer super gezellig was !! We hebben weer lekker gesmuld van de frietjes , snacks , stoofvlees en chocomousse ! Veel gebabbeld en als afsluiter nog even gedanst !!  Dus eten eten en nog eens eten .. en dan vraag ik mezelf af hoe t komt dat ik niet afval ??  haha !!


    Uit eten in het kippenhuis

    terrasje doen met Lurdes en Antonio

    Snackavond

    In de keuken bij de snackavond

    BBQ bij Cobus en Rianne

    We hebben de afgelopen maanden nog erg goed weer gehad !! September was nog lekker warm !! Oktober werd iets minder en kregen we er wat regen bij !! Maar zo groeit het gras van onze weiden weer goed .    en ook de paddenstoelen !!


    Nog genieten van het lekker weer ..

    Nu is het momenteel droog en zonnig weer maar s morgens en s avonds wel gevoelig frisser dus zijn we sinds een weekje ook weer begonnen met de kachel weer aan te steken !! Maar dat is ook weer lekker gezellig !! 

    Ik had laatst met één van onze shopdagen een suikerspinmachine gekocht en dat moesten we natuurlijk een keertje uittesten ..wel ik had gedacht dat het erg gemakkelijk zou zijn maar dat viel toch wel een beetje tegen ..oeps …maar oefening baart kunst hihi !! 
    en ons meisjes en de buren hebben er lekker van gesmuld !!

    Ons meisjes zijn sinds kort ook op gitaarles . Het is maar om de 2 weken maar ze vinden het alle twee heel erg leuk . Ze krijgen les van een engelsman (die ook wel Portugees spreekt ) en dat begrijpen ze beiden erg goed !! Ze kunnen al een paar akkoorden !! hihi !!

    Ook hebben we de druiven geoogst en kunnen we met trots zeggen dat we 40liter wijn hebben (als hij lukt natuurlijk ) ..Is niet zo veel naar Portugese normen , maar wij zijn daar al heel tevreden mee ..hihi .. 

    Ons Alyssa heeft afgelopen week ook pech gehad !!  We kregen telefoon van de school met de melding dat we met haar naar de dokter moesten . Ze was uitgeschoven en had haar voet pijn gedaan . Wes naar de dokter met haar en daar hebben ze foto’s
    genomen en nu bleek haar gewrichtsbanden uitgerokken te zijn . Ze moet nu 2 weken met krukken lopen waarvan 1 week zonder steunen en daarna voorzichtig steunen . Bij de dokter was ze nog helemaal in haar nopjes want ze mocht in een rolstoel hihi !! De eerste dag met krukken was ook nog leuk maar daarna vond ze het al minder leuk .. de lol was eraf !! Haar handen deden de eerste dag ook
    pijn van de krukken maar gelukkig is er nu wel aan gewend en doen haar handjes niet meer pijn . Zolang ze niet steunt doet het nu gelukkig ook geen pijn meer dus het gaat de goede kant op !!

    Mackenzie daarentegen heeft dan weer wel geluk gehad !! Ze zijn alle 2 enorm fan van One Direction (boysband) en in juli komen ze in Portugal optreden !! Ze wilden er alle 2 erg graag naartoe maar de tickets hadden al een flink prijskaartje en dan zou ik ook nog mee moeten dus dat zouden al 3 tickets zijn en dan nog eens de trip naar porto enz.. dus ik had gezegd dat ik er nog eens heel goed over ging nadenken maar waarschijnlijk niet ! Mackenzie was al helemaal teleurgesteld maar bij ons Alyssa viel het nog mee . Toen een weekje later haar vriendin haar vertelde dat ze wel mocht en al een ticket had gekocht was ons Mackenzie helemaal verdrietig !  Uiteindelijk ben ik dan toch eens gaan kijken naar de tickets maar bleek dat Alyssa niet op de staanplaatsen zou mogen (minimum
    leeftijd 12jaar) en ons Mackenzie wilde natuurlijk graag bij haar vriendinnetjes staan als ze zou gaan . Dan zou ik met ons Alyssa apart moeten gaan zitten (wat dus nog meer kost ) dus had ik uiteindelijk beslist dat het allemaal te ingewikkeld was en beter een jaartje zouden wachten ! Uiteraard had ik een teleurgestelde tiener in huis waardoor ik toch maar even raad ben gaan vragen aan andere om hun mening te vragen .. ppfff ouderschap !! Uiteindelijk hebben mijn ouders er voor gezorgd dat ze mag gaan met haar vriendin en dat ik
    met ons Alyssa iets anders leuks ga doen op diezelfde avond ! Gelukkig vonden ze dat alle 2 goed !! Jipie !! Met veel dank aan mijn ouders !!

    De afgelopen week zijn we nog in de tuin bezig geweest !! Plantenbakken proper zetten , gras maaien enz . zolang het droog is willen we alles zo netjes mogelijk maken en nu het af en toe weer eens regent groeit alles weer erg snel dus altijd wel wat te doen.

     Afgelopen week zijn we helaas ook nog afscheid gaan nemen van een vriendin van ons die terug naar Nederland vertrok!!  Samen met Veronique en de kinderen zijn we naar haar geweest voor een afscheids-Halloween feestje . Ik heb samen met ons Mackenzie
    iedereen geschminkt zodat we in sfeer naar het feestje konden gaan . Ik had dan spaghetti gemaakt en een appelcake en wat snoep meegenomen en we konden er aan beginnen !! Het was een gezellige avond en we hebben goed afscheid kunnen nemen
    .

    Nog een weekje wachten en dan komen mijn ouders nog een keertje op bezoek !! We kijken er allen erg naar uit !! Maar we moeten nog even geduld hebben ..

    Tot de volgende keer ,

     

     

     

     

    07-11-2013 om 22:11 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (1)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerfestivalletjes en Verjaardagen !! deel 1

    Hoi Iedereen ,

     

    We zijn weer een maandje verder dus tijd om nog eens even alles samen te vatten !

     

    Ik kan in ieder geval al zeggen dat we een fantastische zomer achter de rug hebben .

    We hadden steeds leuke gasten , gezellige feestjes en leuke uitstapjes !! Daarbij nog een stralend zonnetje dus wat willen we nog meer !!

    We zijn nog een keertje uitgenodigd bij mijn Portugese vriendin en haar gezin om lekker te komen eten !!
    Het was weer netjes verzorg en allemaal lekker eten !! Enfin het meeste toch voor mij ..hihi

     
    En dan hadden we nog festivalletjes !!

    We zijn op een avond samen met onze gasten en een paar vrienden naar een feestje geweest . Het was een typisch Portugees feestje met een leuke sfeer en heel gezellig . We  hebben ballonnetjes geschoten en nageltje tik gespeeld !! Dat was lang geleden hoor ..

    De man van het ballonnetjeskraampje had volgens mij een oogje op mij want ik kreeg telkens een extra kogeltje en een beetje later wilde hij met me dansen.. Het was nu niet bepaald een spetter maar uit beleefdheid ( nadat ik meermaals had geweigerd ) heb ik maar een keertje met hem gedanst . Nou dat viel dus helemaal niet mee .. Hij had ten eerste zo een speciale schoen ( met een hele hoge zool , vermoedelijk omdat zijn ene been korter is dan de andere ) en daar ging hij telkens mee op mijn teentjes staan
    !! Aaaaauuuuww !! en dan had hij maar een rare manier van dansen ook !! Pfff..Wes stond natuurlijk aan de kant te lachen !! Gelukkig duurde het liedje niet al te lang .. Maar behalve dit was het een erg gezellige avond ..hihi !! Onze gasten zijn ook mee geweest en ze vonden het ook een leuke ervaring .

     

    Ballonnetjes schieten

    Nageltje tik

     

    We zijn ook we met onze gasten gaan kajakken op de rivier Mondego .

    We zijn s morgens naar Coimbra gereden waar we dan met een bus naar de vertrekplaats werden gebracht en daar konden we dan beginnen !! Het was voor ons de eerste keer dat we gingen kajakken dus ik vroeg mij af of we er wel iets van zouden terecht brengen ..haha

     

    Wes ging met ons Alyssa samen en ik met ons Mackenzie !! Het was een tochtje van ongeveer 3 uur dus toch wel de moeite . We waren met een groep van ongeveer 20 mensen (wij en onze gasten , Rianne en Cobus en hun gasten en nog een paar onbekenden )  We gingen maar als laatste op het water aangezien wij de enige aren die het nog nooit gedaan hadden . Ik vertrok met ons Mackenzie en natuurlijk gingen we al meteen de bosjes in ..haha .. Maar na even zoeken hadden we het sturen toch min of meer onder controle !!

     

    Klaar om te vertrekken

    Zie je ons al richting bosjes gaan ??

     

    Onderweg moesten we een paar keer uit ons bootje omdat er een paar stukken waren , waar we ons bootje even moesten begeleiden ..dus met kleren aan in het water ons bootje vooruit trekken .. daarna even picknicken in ons bootje en uiteindelijk waren we als eerste gearriveerd aan het eindpunt !!

     

    We hebben nog een aantal gezellige Portugese avonden gearriveerd en onze gasten waren telkens enthousiast over het lekker Portugese eten dat mijn vriendin Lurdes op tafel had geserveerd !!

     

    Allemaal lekker genieten van het Portugese eten!!

     

    Voor de rest hebben we nog lekker genoten samen met ons gasten en zijn we nog de markt gaan bezoeken in Tondela , daarna gezellig nog even een terrasje gaan doen .

     

     

    In Bogalhas , een dorpje naast ons , zijn we nog een keertje naar een festivalletje geweest en het was weer super leuk !! Ons meisjes zijn niet mee geweest want die gingen babysitten op de kindjes van Veronique ( buren) Dus het waren wij , Veronique , Lurdes en onze gasten .

    In het begin was het zo maar wat saai maar de tweede helft was erg leuk !! We hebben allemaal lekker gedanst ! Wes heeft met de Portugese buurvrouw Suzana gedanst haha !! Hij ging na veel zeuren toch maar een liedje meedoen .. duurde dat liedje nu toch net geen 15 minuten zeker ..haha !!

     

    En dansen maar !!

     

    Na één van onze Portugese avonden zijn we dan nog een keertje naar een festivalletje geweest in een ander buurdorpje . We hadden de dochters van één van onze gasten meegenomen om eens een kijkje te gaan nemen .Ook onze andere gasten waren aanwezig maar dit feestje was toch we helemaal anders . Er was een groot podium en er waren bandjes die zware rock speelden .. enfin ik vond t toch zware rock !! Niet echt mijn ding maar ons meisjes vonden het super leuk !! Ze hebben lekker staan “headbangen “ !! haha !!

     

    Headbangen !!

    Heb ik geen 2 prachtige dochters ? <3

    Na al die feestjes was het nu wel even genoeg ..hihi ..

    De bosbranden waren in augustus trouwens ook weer serieus op gang !! Gelukkig niet echt erg dicht bij maar er waren erg veel branden en grote die steeds moeilijk onder
    controle te krijgen waren (en houden) Er is telkens een hoop mankracht ingezet en helaas zijn er weer zeker 5 à 6 brandweerlieden gestorven !!   We hebben hier allemaal erg veel respect voor de brandweerlieden die zowat dagelijks hun leven riskeren voor de veiligheid van anderen !! En dan weten dat heel veel branden gewoon worden aangestoken is gewoon niet te begrijpen !!


    Wes is volop aan het werk gegaan en is beginnen bomen zagen en hout klieven zodat we deze winter ons huisje weer lekker warm kunnen stoken !! Een echte houthakker is hij geworden hoor !! Hij vind het dan allemaal nog eens heel leuk om op onze terreinen bezig te zijn dus wat willen we nog meer !!

     

    We hebben ook nog eens onze waterglijbaan tevoorschijn gehaald en groot en klein heeft er plezier op gemaakt ..


    en glijden maar !!



    En nu op naar deel 2

    Xxx

    10-09-2013 om 20:48 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerfestivalletjes en Verjaardagen !! deel 2

    Deel 2 Zomerfestivalletjes en verjaardagen!!

     

    Nadat al onze gasten vertrokken waren was het toch wel weer even wennen , het was weer stilletjes hier . Maar dan zijn we maar weer aan de slag gegaan . Wes is verder gegaan met zijn hout en bosmaaien enz. Hij is onze terreinen aan het proper maken om er nieuwe weide voor onze paardjes van te maken , zo hebben ze straks extra plaats en lekker veel groen !

    Ik ben in huis begonnen en aan de was !! De orde in huis as ver zoek , met al de gasten , feestjes , uitstapjes en etentjes is er hier niet veel van in huis gekomen .  Ook was stond ik enorm achter daar ik altijd bezig was met lakens en handdoeken enz , dus er was werk aan de winkel!! Na een paar weken had ik eindelijk terug wat overzicht nadat ik een beetje grote  schoonmaak heb gedaan en ook de was, was weer bijgewerkt !! Fijn fijn om weer terug netjes te zitten .

     

     Ondertussen was het weer tijd voor feestjes !! Deze keer waren het verjaardagen !! Eerst as ik aan de beurt !! 33 jaar !! Pppff !! Maar ik heb enorm van mijn dagje genoten !! Ik ben lekker verwend met een ontbijtje op bed door mijn ventje met een prachtig roosje uit eigen tuin en in de voormiddag zijn we gaan geocashen (soort van schat zoeken) , daarna zijn we gaan picknicken aan de rivier en s avonds
    hadden we een hoop vrienden uitgenodigd !!  De dag er voor heb ik tot 23u bezig geweest met bakken !! Ik had 3 taarten gebakken en versierd alsook een appelcake , appelflappen en miniworstenbroodjes .

    Lurdes heeft me dan ook nog geholpen met een lekker koekjes-slagroom-chocomousse dessert te maken !! MMmmm heerlijk !!

    Ik moest mijn cadeautje natuurlijk uittesten want ik had van mijn ventje een keukenmachine gekregen ( ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het noemt ) , ik kan er mee slagroom kloppen , deeg kloppen , groentjes mee raspen en blenden enz.. maar het was vooral om het kloppen te doen , daar ik zoveel en graag bak had Wes gedurende het afgelopen jaar stiekem gespaard voor deze cadeau . Hij wist dat ik het erg graag wou maar ik zou het nooit niet zelf gekocht hebben omdat het toch wel een dure machine is !! Maar ik heb toch een lief ventje hé !! Die vond dat ik dat wel verdiende !! Ooooooh zo lief !! <3

     Rond een uur of 17 had ik iedereen uitgenodigd en het was een gezellige bende ! We hebben lekker gesmuld van al het lekkers maar vooraleer we begonnen te snoepen hebben ze gezongen voor mij !!  Hihi , Lurdes vond dat dat moest , dat is traditie zei ze !! Toch wel leuk hoor !! Ik heb vele leuke cadeautjes gekregen (altijd leuk ) maar ik heb vooral genoten van het gezelschap !!

    Gezellig picknicken

    Ik en mijn ventje <3

    Daarna de kids even het water in en wij een beetje pootje baden.

    Ons Layka kan ook zwemmen !! Haar eerste keer in het water !!

    Mijn taartjes !! (en Wim)

    De kids genieten lekker van het zwembad !

    Een gezellige bende !!

     

    Een paar dagen later hebben we nog een paar dagen gasten gehad en was het voor ons meisjes ook eindelijk zo ver !! Het moment waar ze zo lang hadden naar uitgekeken !!

    Ze mochten naar de film van One Direction !! haha !! 

    De film was in  het winkelcentrum dus we zijn een beetje vroeger gegaan en hebben daar eerst nog lekker gegeten !! Daarna zijn we richting filmzaal gegaan en er stonden al vele fans te wachten !! We hebben dan drank en popcorn gekocht en toen was het wachten tot ze binnen mochten !! Toen ze dan eindelijk binnen mochten zijn ik en Lurdes lekker gaan shoppen tot de film gedaan was !! Ze hebben er enorm van genoten en het was blijkbaar een super film !! haha !!  En wij hebben lekker geshopt !!

    wachten in de rij !! ppfff

     

    Een paar dagen later zijn we nog een paar dagen naar de zee geweest !! Even heerlijk er tussenuit ! We hadden een huisje vlakbij het strand , ideaal dus !!

    Het huis was prachtig en voorzien van alles met 4 slaapkamers en 4 badkamers !!

    We hebben daar dan ook enorm genoten en Alyssa haar verjaardag hebben we daar ook gevierd !! Mijn kleine meid word groot !! Vanaf nu is ze een tiener (zegt ze zelf) !! 10 jaar !!

    Voor haar verjaardag zijn we s morgens een ontbijtje gaan doen , daarna even een strandwandeling . S middags zijn we pizza gaan eten en in de namiddag zijn we lekker naar het strand geweest !! De kids (en Wes) vonden het fantastisch om in en onder de golvente zwemmen !! Ik ben lekker op mijn handdoekje blijven liggen met ons Layka om alles goed in de gaten te houden !!

    S’ avonds hebben we dan nog gefonduud . Dit alles op aanvraag van onze tiener uiteraard !!

    Alleen met kerstmis fonduen is te weinig zei ze !! hihi !

    Uiteraard hoort er ook een taart bij , dus die hebben we ook een gekocht .

    We hadden dan ook een paar flesjes panaché gaan halen ( een soort van tafelbier met minder dan 0,5% alcohol) en dat vond ze helemaal geweldig , want ze lust graag alcohol zegt ze ..uuhh ??? Zou ze dat van de papa hebben ??? 

    Daarna nog gezellig een spelletje gespeeld , met uitbeelden waar veel plezier en gelach bij te pas is gekomen !! Enfin het was in ieder geval weer een geslaagd dagje en iedereen was tevreden !!

     

    The beach!!

    Alyssa on the beach !!

     

    Heb ook een scrubbehandeling  gekregen van mijn dochters

    cadeautjes !! One direction uiteraard !!

    Toasten op Alyssa haar verjaardag !!

    Hiep hiep Hoeraaaa !!!

     

    Na een paar dagen zee zijn we weer terug naar huis vertrokken want onze volgende gasten zouden gaan arriveren .

    Toen we s avonds laat tegen 22u thuis arriveerden hadden we meteen een onweersbui over ons hoofd hangen en konden we meteen thuis alle kaarsjes aansteken want de elctriciteit had het ook weer begeven !! Gelukkig hadden we de volgende morgen weer terug elektriciteit !!

     

    Inmiddels is het hier ook bijna weer tijd om terug naar school te  gaan . Sinds gisteren weet ik dat ze op 16 september zullen starten en dat ik vrijdag ( 13 september) naar de vergadering moet . Ik moet zoals gewoonlijk weer bij alle 2 mijn kids op het zelfde uur naar de vergadering !! Als ik dan vraag hoe ik dat moet doen , weten ze zelf ook niet wat te zeggen !! typisch !!

     

    De klassen zijn ook al samengesteld en we hebben gezien dat het een beetje verandert is , ze hebben best wat gemixt dit jaar maar gelukkig zijn ons meisjes beiden tevreden met hun klasgenootjes !!

     

    Ze zullen hier dan naar het 5de (Alyssa) en het 7de (Mackenzie) gaan  Dus voor ons Mackenzie is het nu eigenlijk het middelbaar , maar ook voor ons Alyssa zal het aanpassen zijn want hier is het 5de en 6de zowat een overgangsjaar . Ze krijgen dan voor elk vak een andere leerkracht alsook de bus en de uren zijn anders . Vanaf dit jaar zullen ze dus samen op de bus zitten . En hebben ze beide op de woensdagnamiddag vrij !! Ze zitten op dezelfde school maar in een verschillend gebouw !! Ik ben eens benieuwd hoe het gaat lopen en of hun uren een beetje overeen gaan komen want dat zou voor mij wel gemakkelijker zijn uiteraard .

     

    Ik moet toch even zeggen dat ons meisjes de afgelopen zomer hier goed geholpen hebben . Niet altijd met evenveel zin maar
    de laatste weken zijn ze heel flink !! Alleen een beetje computerverslaafd maar ook daar word aan gewerkt !!

     

    Ze doet dat heel goed !!

    Qua weer mogen we trouwens nog steeds niet klagen !! Behalve dat ene onweersbuitje hebben we nog geen regen gezien !! We hebben momenteel nog steeds temperaturen van rond de 30°C ( soms meer ) dus nog steeds lekker warm !! S avonds en s morgens is het wel een beetje frisser maar eenmaal het zonnetje er doorkomt is het weer lekker warm !!

    Binnen een paar dagen hebben we nog een feestje voor de boeg want dan word ons Mackenzie 12 jaar !! Maar daarvoor nog een paar dagen geduld !! dat zal dus voor de volgende updat zijn !!

    Zonnige groetjes vanuit het warme Portugal ,

     

    10-09-2013 om 20:29 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer met onze gasten !!

     

    Hello everybody !!

     

    Het zomert weer lekker hier in Portugal , onze gasten zijn volop aan het genieten van hun vakantie en wij nu ook een beetje .

    Wij hebben weer hard gewerkt en ook weer erg leuke dingen gedaan dus tijd om jullie weer eens op de hoogte te brengen van de afgelopen maand !!

     

    Na het afwerken van ons 2de appartement zijn we na een paar dagen rust  weer verder gegaan aan het volgende , de kamer !! Maar eerst even ontspanning !!

    We hebben samen onder wat vrienden een lekkere BBQ gedaan !! T was weer een gezellig avondje !!

     

     

    De kamer moest af zijn tegen einde juli , dus we hadden nog wel wat werk voor de boeg .

    Uiteraard lag ons tempo toen weer een stukje lager aangezien we gasten hadden en we regelmatig met gezellig zitten te babbelen en eens samen lekker gaan eten , wandelen enz.

    Op een avond waren we dan ook met onze gasten een wandelingetje in het dorp gaan maken en hoorde we een leuk muziekje .

    Toen we in de buurt kwamen hoorde we dat iemand op de accordeon aan het spelen was en ben ik even gaan vragen of hij niet even buiten voor ons wilde komen spelen . Dat heeft hij dan even gedaan en vrij snel nadien zaten we met zijn allen binnen bij hen rond de tafel en moesten we Porto en allerlei andere drankjes komen proeven . Daarbij zetten ze nog even een lekkere cake op tafel en we waren vertrokken. Het was super gezellig , ze hebben nog muziek gespeeld en zijn vrouw begon met de muziek te zingen .Zo hebben onze gasten meteen kennis gemaakt met de Portugese gastvrijheid!!! 

     

    Ondertussen hebben we hier ook lekker gepuft , een kleine week hebben we temperaturen gehad van 40°C !! Ik kan je verzekeren dat dit warm was !! De eerste dagen ging het zo nog maar daarna zat de warmte natuurlijk ook binnen . We hebben dan gewoon onze matrassen buiten op het terras gelegd en buiten geslapen !! Daar was het s nachts lekker !! Overdag krijg je zo wat niets gedaan want zelfs al je stil zit loopt het zweet van je lijf !! Lekker plonsen en rustig aan gedaan en vooral s morgens en s avonds wat doen .

    Ik heb 2 avonden op een rij vanaf middernacht zitten strijken en s morgens vroeg uit bed om dan je klusjes te doen die nodig zijn !! Pas op het heeft zo ook weer wel zijn charme hoor . Met zijn allen buiten slapen heeft ook wel iets !! 

     

     

    Na een kleine week werd het gelukkig wat frisser (35°C)  en konden we weer wat vlotter aan het werk
    !!

    Ik ben dan nog met mijn vriendin Rianne naar Coimbra geweest met het busje op zoek naar de laatste spullen voor de kamer !! Het was niet gemakkelijk maar na lang zoeken heb ik dan uiteindelijk gevonden wat ik zocht !!

    En zo kunnen we nu weer met trots zeggen dat ook onze kamer klaar is !! De kamer heeft een tweepersoonsbed , kleerkast , tv , ijskastje , tafeltje voor 2 en een eigen terras . Uiteraard hebben we ook een badkamer met inloopdouche , toilet en wastafel voorzien . De kamer word verhuurd op basis van 2 personen inclusief ontbijt .

    Op aanvraag kunnen we altijd nog een stapelbed voorzien zodat de kamer geschikt is voor 4 personen .

     

    Nu onze 2 appartementen en de kamer af zijn kunnen we het dan eindelijk een beetje rustiger aan doen .

     

    Eerst nog even jullie updaten over de zwangerschap van ons Layka.

    Eind juli zou ze normaal gezien moeten bevallen maar 2 weken voor haar bevallingsdatum begon ze bloed te verliezen . Aangezien een hond maar 9 weken zanger is , is 2 weken wel veel dacht ik toch dus ik belde naar de dierenarts . Die zij eerst dat ik maar even moest afwachten maar nadat ze later nog meer bloed verloor ben ik toch maar naar de dierenarts gereden . Ze hebben dan uiteindelijk haar daar gehouden en ze heeft een keizersnede gehad .

    Er zat 1 pupje in maar dat was helaas al gestorven . Daar dit gevaarlijke gevolgen zou kunnen hebben , heeft de dierenarts uit voorzorg alles weggenomen bij haar en kan ze dus nu geen pupjes meer krijgen ! Ooooh !!   Maar uiteraard is voor ons het belangrijkste
    dat ons Layka in orde is !! Na een nachtje bij de dierenarts mochten we ze dan gaan halen en moest nog 2 weken met zo een vervelend kapje om haar hoofdje zodat er niet aan de wond zou likken .

    Gelukkig ging ze er goed mee om en heeft ze die 2 weekjes goed doorstaan ! Maar wat was ze zo gelukkig toen dat kapje er af mocht !! Nu trippelt ze weer vrolijk rond en is het net of er niets gebeurd is !! Gelukkig maar !!

    Eindelijk had ik ook weer even tijd voor de paardjes en hebben we nog eens gereden !! Toch wel weer erg leuk hoor !!

     

     

    We zijn dan nog met onze gasten naar het feest in het dorp geweest waar ze konden kennis maken met de folklore dans en gezang !!



    Wes en Kobus , zijn nieuwe dartspartner !!

     

    Uiteraard zijn we weer naar de markt geweest om de platte kip te eten en telkens  wordt er toch gezegd dat de kip super lekker is !!

    Na het kip eten gaan we altijd even gezellig een terrasje doen en eventueel een ijsje eten als afsluiter !! Altijd gezellig !!

     
    met zijn allen op het terras

    Omdat we na een keertje kip eten zo veel kip overhadden hebben we deze mee naar huis genomen en had Lurdes (Portugese vriendin) voor s avonds hiermee nog een lekkere maaltijd gemaakt om van te smullen !!

     

    Ook hebben we weer iets nieuw aan te bieden in onze bar en dat is een Portugees diner !!

    Mijn Portugese vriendin Lurdes maakt dan een heerlijke typische Portugese maaltijd klaar zodat onze gasten hiermee kennis kunnen maken !! Een weekje geleden hebben we dit dan voor het eerst getest en het was bij iedereen in de smaak gevallen !!

     

     

    Dan hebben we ook erg kunnen genieten van de gezellige avondjes samen met onze gasten .

    S avonds genieten van een glaasje en lekker keuvelen !

     

     

    Ook onze snackavond was weer een succes !! Er waren deze keer veel inschrijvingen dus we wisten dat het gezellig druk zou worden ! Lurdes heeft dan komen helpen met het snijden van de frietjes , Marco en Rianne hebben mee geholpen met het bakken en opdienen en dan hebben Sabine en Veronique nog mee helpen opruimen dus ik kan toch wel zeggen dat ik fantastische vrienden heb !! Het was dan ook een
    geslaagde avond en er is lekker en veel gegeten !!

     

     

    Mijn beste vriendin Mieke is ook bij ons op vakantie geweest en het was weer fantastisch haar weer terug te zien !! Ook ons Alyssa was blij want Lina haar BFF (best friend) was er ook bij !! Uiteindelijk is het weer voorbij gevlogen zoals altijd natuurlijk maar we hebben ons wel erg goed geamuseerd !

     

    Uiteindelijk hebben we dus weer een super leuke maand achter de rug en zijn we weer erg tevreden !! Op naar de volgende !!

     Groetjes en tot de volgende ,

    Xxx

    03-08-2013 om 18:01 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (1)
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appartement 2 en zomer deel 2

    Hoi Iedereen ,

    Ik heb mijn blog nog eens in twee delen moeten schrijven omdat het al zo lang geleden was en ik dus weer veel te vertellen heb .
    Dus als je hier begint te lezen zorg dan dat je deel 1 eerst hebt gelezen !!

    Tussen al dat werken door hebben we ook nog een snackavond gegeven waar ook best wat voorbereiding bij komt kijken zoals de frietjes snijden , stoofvlees maken  , chocolade mousse maken en alles klaarzetten natuurlijk !! Maar met hulp van mijn ouders is het allemaal goed gekomen !! Het was weer een gezellige avond en we hebben weer een centje bij verdiend !! Joepie !!


    O
    nze pa met kleine Sara dikke vriendjes met vovie !!
    De dochter van Veronique heet ook Sara vandaar kleine Sara en ik ben dus grote Sara !

    Dan heb ik nog een paar nieuwe tuinstellen in elkaar gezet en zo is alles weer helemaal opgefrist en netjes !!

    Uiteraard ben ik met ons ma nog naar de Chinese winkels geweest en ons Mackenzie is ook mee geweest !! Zij had al gedaan met school en zat thuis om te studeren voor 2 testen ( Wiskunde en taal ) Ze kreeg daar 3 weken voor en kon dan bepaalde dagen in de voormiddag nog naar school zodat ze onder begeleiding konden studeren !! Ons Alyssa moest nog naar school tot 14 juni en dan had ze vakantie . Mackenzie haar laatste test was op 20 juni !!

    Enfin dus lekker naar de Chinese winkels en naar huis met een boel nieuwe spullen !! haha !!
    Ons ma is hier ook voor t eerst naar de kapper geweest en was er erg tevreden van , zeker van de prijs !! Het kostte voor te wassen en drogen 7€!! Niet te veel dacht ik zo .

    De Portugese les die we aan het volgen waren is inmiddels afgelopen en we zijn alle 2 geslaagd haha !! Nu er geen lessen meer waren zijn we nog een aantal keer met de lesgevers en lesnemers naar het café gegaan om daar onze Portugese les verder te zetten !! Conversatielessen noemen ze dat !!

    Ik moet zeggen dat mijn Portugees weeral een stukje verbeterd is  sinds ik Lurdes beter heb leren kennen. Lurdes woont hier bij ons in de straat en haar man heeft een tijdje bij ons gewerkt . Ze komt vaak op bezoek of omgekeerd en zo leer ik dus de taal weer beter !! Ze vraagt dan regelmatig of ik t wel begrijp of ik vraag haar gewoon om uitleg !!

    Dan zijn we nog lekker platte kip gaan eten op de markt samen met ons ma en mijn Portugese vriendin Lurdes en haar dochter !! Mmm lekker !!
    De dochter van Lurdes , Maria Helena is 14 jaar en het klikt erg goed met ons meisjes !! Ze komt dan ook vaak spelen en sinds kort zijn ze hier ook enorm fan van One direction en ik hoor ook niets anders meer dan dat !! Gelukkige zijn hun liedjes nog mooi en vind ik t niet zo erg !!

    Terug even naar de werken !! Mijn pa heeft dan bij het terras van het 2de appartement mozaïek gelegd en het ziet er erg netjes uit !! Hij had wel een beetje last van de warmte toen hij het aan het plaatsen was in het warme zonnetje maar hij heeft het afgekregen !! 


    even uitrusten

    Ook Wes had zijn vloer erin gekregen en moest helaas nog een weekje naar België . Mijn pa heeft dan nog verder geholpen en heeft oa de vloer ingevoegd !!

    We waren toch blij dat mijn ouders nog een handje hebben kunnen toesteken !! Thanks !!

    Het weer is inmiddels ook omgeslagen en we hebben temperaturen van rond de 35°C !! De volgende dagen wordt het zelfs 40°C !! puf puf !! Het is erg warm maar het geeft toch echt een zomers (vakantie)gevoel.  Je moet gewoon je ritme even aanpassen. Het meeste wordt nu s morgens en s avonds gedaan . (Heb gisteren nog tot 1.30u staan strijken buiten op het terras) Overdag is het binnen werken en plonsen !!
    S avonds laat nemen we dan nog een plonsje zodat we lekker opgefrist zijn voor het slapen gaan !! Heerlijk !! Gelukkig was het niet zo warm toen mijn ouders hier waren want die kunnen daar helemaal niet tegen !!

    Ik ben met Veronique , lurdes en de kindjes nog naar het feest in het dorp geweest en het was toch wel weer gezellig !! De folklore dansgroep trad weer op en ik heb weer een keertje meegedanst !! De kindjes hebben lekker gespeeld op straat en de mama’s lekker kletsen !!


    kletsen en gapen

    dansen

    Toen Wes weer terug was zijn weer volop aan t werk gegaan .
    Wes moest de badkamer nog tegelen en de plintjes nog hangen .
    En ik ben begonnen met het ineenzetten van alle meubelen !!
    We hebben die laatste week enorm hard moeten werken om het af te krijgen maar het is dan toch gelukt !! We hebben doorgewerkt tot s avonds laat en s morgens weer vroeg begonnen en tegen het einde waren wel moe maar ook heel erg tevreden !! De laatste dagen was het ook erg moeilijk werken want zowel de keukenmaker was er zo een 5 man alsook de mannen van de rolluiken en 4 elektriciteitsmannen !! dus het was volle bak !!


    opruimen en keren

    de keuken komt eraan!

    plaatsen van keuken

    Toen onze eerste gasten voor het 2de appartement arriveerden was voor ons dan ook de druk eraf !! We konden weer even uitrusten en op een rustiger tempo verder werken . We vervelen ons nog steeds niet hoor !! De kamer zijn we ook nog aan het afwerken . Die heeft al een likje verf gekregen en moet enkel nog gevloerd worden dus niet zo veel werk meer .

    We hebben dan daarna even leker genoten en een keertje gaan kip eten . Op bezoek geweest bij Rianne en Kobus . Dit zijn Nederlands vrienden die we hebben leren kennen hier . Ze hebben 2 zoontjes van 1 en 2 jaar en hebben hier een camping. Ze waren al een aantal keertjes hier op bezoek geweest maar door de vele werken hier hadden wij nog geen tijd gehad om eens bij hen op bezoek te gaan !! Dus zijn we lekker op visite geweest !! Wes heeft een dartspartner gevonden (Kobus) en ik heb er weer een vriendin bij !! Afgelopen week zijn we er nog een keertje op bezoek geweest en heb ik pasta gemaakt voor ons allemaal en hebben we daar met zijn allen lekker gegeten !!

    Ook zijn we uitgenodigd bij Engelse vrienden , die hadden hier al een keertje gelogeerd en hebben inmiddels hier een eigen huis . Ze wonen hier nog niet maar telkens ze hier zijn komen ze een keertje op bezoek en nu hun huisje klaar is wilde ze ons een keertje uitnodigen !! T was er erg mooi en weer gezellig natuurlijk !! 

    Onze dierentuin doet het ook nog steeds goed ! Parkieten blijven er bijkomen . We gaan er een deel verkopen trouwens . Ook de konijntjes gaan goed . De twee kleintjes zijn al verkocht en inmiddels hebben we er al weer 5 andere bij .

    Ons Layka (mijn hondje) is zwanger !!!! Wat dus niet de bedoeling was aangezien ze nog jong is . Maar de buurhond heeft hier anders over beslist !! Die zat normaal gesproken altijd vast tot op een bepaalde dag hij dus niet vast zat en hij aan ons Layka vastzat !!(letterlijk) !!
    Ik had het te laat gezien dus ja niets meer aan te doen ! Ik heb dan tegen de buren gezegd dat de kans er in zat dat ze dus zwanger kon zijn en dat ik dat eigenlijk niet zo leuk vond maar de buren vonden dat dit geen kwaad kon en het zou allemaal wel in orde komen !! Bijgevolge zette ze de poort nog een keertje open en zei tegen haar hondje om naar ons Layka te gaan !! Ik er snel achter maar die zijn veeel te snel !! en weer hadden we prijs !! Vorige week ben ik dan naar de dierenarts gegaan om te vragen of ze nu zeker zwanger is en de dierenarts vermoed van wel !! Dus begin eind juli zullen wij waarschijnlijk puppy’s hebben !! We wilde zoiezo wel een nest van haar maar niet nu al !! Ze is nog maar 9 maanden !! Maar ja we zullen zien !! Achteraf gaan we ze dan wel verkopen want met ons Layka hebben we genoeg !!


    Alyssa en Layka

    We zitten nu al lekker volgeboekt maar hebben toch nog hier en daar een gaatje .
    We hebben nu tot 18 augustus zeker altijd wel gasten maar daarna niet meer dus als er nog mensen zijn die de zon willen opzoeken in deze mooie omgeving met mooi appartement , zwembad , tuin en bar .. hier moeten jullie wezen !! We geven 100 € korting voor wie nog boekt voor de maanden juli en augustus !!!

    Het 2de appartement heeft plaats voor max 6 personen . Er zijn 2 slaapkamers. Eentje heeft er een tweepersoonsbed en de andere kamer heeft een stapelbed en een 1persoonsbed waarvan je een 2persoonsbed van kan maken .De badkamer heeft een bad en een ruime douche .Uiteraard is er ook een keuken voorzien met een eettafel en een ruime sofa en tv .Ook is er een privéterras .

    Eindelijk was het dan klaar !!


    slaapkamer

    2de slaapkamer

    badkamer , bad

    badkamer , wastafel

    woongedeelte

    terras!

    Het 2de appartement is toch net een beetje ruimer dan  het eerste . Maar ze zijn alle twee heel erg leuk , al zeg ik  het zelf !! haha !!
    Dus allen hierheen !!!

    Tot de volgende ,
    Xxx

    05-07-2013 om 19:44 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appartement 2 en zomer deel 1

     

    Hai iedereen,

     

    Ik weet het , het is weer veeeel te lang geleden dat ik mijn blog nog eens heb bijgeschreven !! maar we hebben weer een erg drukke periode achter de rug maar ik kan jullie met trots vertellen dat ons 2de appartement klaar is !!!

     

    maar eerst de rest .. ik moet weer even terugdenken wat er allemaal gebeurd is .

     

    Oh ja Wes zijn verjaardag is ondertussen ook weer gepasseerd . We hadden weer van alle lekkers gemaakt en gewoon even de buren uitgenodigd . Wes zat hier op een bepaald moment alleen maar omringd door vrouwen want de mannen waren er niet of werden weggeroepen voor werk. Maar Wes vond dat niet zo erg zenne !!

     

    Omringd door de vrouwen(meisjes)

     

    Ons meisjes hadden voor Wes wat leuks in elkaar geknutseld en ik had hem nieuwe vogeltjes gekocht want die wilde hij al zo lang !! Dus mijn ventje was weer content !!

     

    Alyssa had vanalles in elkaar geknutseld en hem ook heel veel (nep) geld gegeven.

     

    Ook zijn we uitgenodigd bij de buren voor de verjaardag van haar dochter Leonor .

    Ze had gevraagd of ik cup cakes kon bakken en dat heb ik dan uiteraard ook gedaan !!

    We hebben weer lekker gesmuld van al dat zoet !!

     

     

    Inmiddels hebben we hier wat problemen opgelopen met onze buurman die schuin tegenover ons woont !! Mmmm waar zal ik beginnen …

    We hebben hier naast ons huis een stuk grond gekocht waar we dus onze stal op hebben gebouwd voor onze paardjes ! naast die grond ligt een stuk grond van onze “leuke” buurman en daarna nog een stuk grond van iemand anders . Om van onze stalgrond naar de straat te gaan maken we gebruik van een paadje dat langs alle gronden loopt . Het is niet publiek maar het is een toegangsweg voor de eigenaars van de gronden om aan hun stuk land te geraken . Het is tevens voor ons de enige toegangsweg . Wat wij dus doen is s morgens gaan wij langs dat paadje met de paarden om ze naar de wei te brengen en s avonds nog eens om ze terug naar de stal te brengen en dit dus dagelijks . Nu begint die man dus moeilijk te doen dat wij oven dat paadje gaan want dat wild hij niet !!!! Het paadje dient volgens hem alleen maar te gebruikt te worden voor het onderhouden van het land .

    Ik heb hem dan uitgelegd dat wij niet anders kunnen om onze paarden naar de wei te brengen omdat er geen andere weg is !! Een maand geleden was hij dan ineens op een ochtend doodleuk palen aan het zetten op deze pad om zijn stuk grond af te sluiten ging hij poorten maken zij hij !! Ik boos natuurlijk en heb meteen de politie gebeld maar die konden niet helpen omdat het geen publieke toegangsweg was . Dan heb ik naar de gemeente gebeld die me dan vertelde dat hij dat niet mocht maar dat ik een advocaat moest inschakelen . Dat heb ik dan gedaan en zij heeft dan een brief gestuurd naar die man dat hij het niet mocht dichtmaken . Dit bleek geholpen te hebben want verder dan de palen staat er niets . Maar 2 weken geleden belde mijn advocaat mij op met de mededeling dat onze buurman ook een advocaat had ingeschakeld en ze een brief had aangekregen dat ze niet akkoord gingen en dat ze zonder gerecht een oplossing willen zoeken . Mijn advocaat zij me dan ook meteen dat er hier geen oplossing voor bestaat !! Of je gaat over de pad met de paarden of niet … halverwege is geen optie voor ons !! haha !! Dus nu zijn we aan het afwachten wat hun voorstel is !! Onze advocaat is inmiddels ook ter plaatse komen kijken en snapt net als ons niet wat zijn probleem is . Het is een stuk land waar hij niets mee doet (hij heeft er geen his op staan of zoiets) en het gaat om misschien 5 meter … !! PPfff  zo stom !!! Maar ja we wachten af !! Word vervolgd !!

    Over dit stukje gaat het dus !!ppfff

     

    Genoeg over onze lieve buurman nu weer wat leuks om te vertellen !!

     

    We zijn nog naar de verjaardag van Marco geweest . Op aanvraag heb ik nog eens cheescake en taart gemaakt !! Ze hebben er weer lekker van gesmuld hoor !! T was weer heel gezellig en we hebben ons goed geamuseerd en lekker gegeten !!

     

     

    Dan ben ik nog een keertje met Veronique naar een marktje gaan kijken waar eigenlijk helemaal niets te zien was maar we hebben dan maar een frietje gegeten om het toch nog de moeite waard te maken haha !!

     

     

    Uh ja zoals je al kan lezen gaat mijn dieet niet zo goed !!  Ben eigenlijk maar even begonnen en heb het dan weer opgegeven en ja ..ppff bijgevolg is er dus nog niks af !! Grrrr !!! Maar ooit ga ik t kunnen
    hoor !!

     

    We hebben ook nog veel werk gehad in onze bar !! Het plafond is gemaakt en we hebben weer bijgeschilderd wat nodig was en daarna kwam de opkuis !!! PPfff alles hong onder het stof en ik moest dus echt alles maar dan ook echt alles poetsen !!! Elk glaasje is weer afgewassen en elke hoekje en kantje is weer afgestoft !! Het was een hele klus , ik heb er drie dagen aan bezig geweest maar we zijn weer enorm tevreden nu onze bar weer netje is !!

     

    De bar was nog maar net klaar en we hadden ons eerste feestje al .

    Veronique onze buurvrouw was jarig en gaf een feestje bij ons met kleine snackjes en frietjes !! Dus daar hebben we dan voor gezorgd !! We hadden geluk , het weer was lekker en we hebben allemaal buiten gezeten en later op de avond hebben we nog even gedanst !! De kindjes vonden het dan ook geweldig !! 

     

     

    Een dagje later moest Wes weer naar België en heb ik mijn vriendinnen uitgenodigd en hebben we lekker pizza besteld !!

    Lekker smullen

    Ook de meisjes genoten er van !!

     

    Daarna een dagje Coimbra want we moesten naar de tandarts . Veronique is mee geweest en na de tandarts zijn we nog een mackdonaldje gaan doen en gaan shoppen uiteraard !!

    wachten bij de tandarts

    Even van het uitzicht genieten

     

    Dan heb ik samen met Wes nog een dagje uitgetrokken om naar de ikea enz te rijden voor meubels voor het 2de appartement !! We hadden een busje geleend zodat we goed wat konden meenemen en dat hebben we dan ook gedaan !! haha we waren echt vol geladen !! Het duurde allemaal wel een beetje langer dan verwacht want we waren pas om 00.30u thuis maar we hadden alles wat we nodig hadden van de meubelen!!

     

    Een beetje later zijn mijn ouders nog op bezoek geweest.

    Er moest nog hard gewerkt worden want het 2de appartement moest af want eind juni komen onze eerste gasten !!

    Wes en mijn pa zijn dan aan het werk gegaan en ik en mijn ma zijn inkopen gaan doen voor t appartement !! We hadden het busje nog eens geleend en samen met mijn Portugese vriendin mijn ma en de kids zijn we vertrokken . Mijn ma ging rijden want dat durfde ik niet aan !! haha !! Het busje was dan ook al wel bijna 30 jaar oud en omhoog rijden ging echt moeilijk .. het busje had geen kracht !! Maar we waren er wel bij mee want zonder hadden we wel 20 x moeten rijden denk ik !! Dus mijn ma stoer achter het wiel van de oude bus en ze heeft ons veiling naar Coimbra gebracht !!

    We zijn dan op zoek gegaan naar klein materiaal zoals al het keukengerief , badkamerspul en dan nog een tuinstel , ligstoelen en parasols .

    Ook die dag waren we weer lekker geladen maar de eerste keer was het toch erger !! haha !!

     

    Toen we dan alle spullen in huis hadden was het wachten tot het werk gedaan was en we konden beginnen !! Wes moest nog vloeren en kranen en wc en zo aansluiten en ook de keuken en rolluiken moesten nog geplaatst worden !!

    Ik ben dan achter onze keukenmaker en de rolluiken gegaan zodat ze zeker op tijd zouden komen en Wes is beginnen vloeren . Mijn pa heeft dan nog een boel elektriciteit gedaan en mee geruimd !!

    Gyproc en elektriciteit klaar

    Klaar om te vloeren !!

    Ik had samen met Wes een nieuwe “partytent” gekocht omdat onze vorige (oranje) kapot was door de storm !! Deze moest ook nog in elkaar gezet worden en dan heb ik dan samen met mijn pa gedaan want Wes moest in het appartement verder !! Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn pa het meeste werk heeft gedaan !!



    05-07-2013 om 19:10 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasvakantie in Belgie en eindelijk Lente !!

    Hoi hoi hoi ,

     

    Druk druk , en geen tijd gehad om mijn blog bij te schrijven !!  Maar nu heb ik toch even een gaatje gevonden om jullie weer bij te benen !!

     

    Mmmm even denken , waar waren we ook al weer ? Oh ja we zijn inmiddels naar België geweest en hebben daar weer lekker genoten van mijn ouders hun gastvrijheid . 

    We hebben weer lekker veel geshopt en we zijn zoals gewoonlijk weer met een volle wagen terug naar huis vertrokken .haha ! Natuurlijk zijn we ook op familie en vriendenbezoek geweest en hebben we genoten van al dat lekkere Belgische eten !! Vooral de frietjes ..hihi .. we
    kunnen er weer een jaartje tegen !

    Ons meisjes zijn weer bij hun vriendinnetjes gaan spelen en hadden er veel plezier van gehad .  

    Mackenzie met haar beste vriendinnetje Carolien!!
    We zijn ook een aantal keren lekker gaan eten en ook een keertje gaan ontbijten !!

    Mmmm heerlijk was het allemaal !!

    lekker ontbijten

    Uit eten!!

    Op bezoek bij Nonkel Frank


    En passen maar

    Op bezoek bij Pascal en Annemie

     

    Behalve eten zijn we ook nog een keertje gaan bowlen !
    Helaas Wes is gewonnen en ik was 2de maar t was nipt hoor !! haha !!

     

    Ook hebben we regelmatig een wandelingetje gaan maken . Lekker genoten van de rust !! Ook ons Layka (hondje ) is mee geweest en het is allemaal goed verlopen . In de auto is ze erg flink geweest (minder van haar gehoord dan van de kids hihi ) .

    Terwijl Mackenzie bij een vriendinnetje was gaan spelen wist ons Alyssa niets beter te verzinnen dan samen te gaan fietsen en een ijsje te gaan eten . Op zich niets mis mee maar het was wel aan het sneeuwen !!  Maar toch wilde ze gaan fietsen en een mokka ijsje gaan eten . Ok ; op de fiets dan maar !! Halverwege de straat zijn we al teruggedraaid om handschoenen en een muts aan te doen want het was toch wel koud !!  Maar ze wilde nog steeds gaan fietsen !! Haha .. Na veel moeite en kou zijn we bij het
    ijssalon aangekomen en zagen we dat het dicht was wegens verbouwingen !!! GGrrrrr !!!  Ja er zat dus niets anders op dan terug te fietsen . Ons Alyssa had toch wel erg veel moeite om met haar kleine fietsje te volgen en ze was erg moe
    , dus hebben we maar geruild !! Ik heb dus met het kleine kinderfietsje teruggefietst en ons Alyssa op de grote !! Ik moet echt toegeven dat het inderdaad erg zwaar was op dat kleine fietsje !! Ppfff !! ( En ik die dacht dat ons Alyssa aan het overdrijven was .. ) De voorbijgangers keken maar een klein beetje raar toen ze mij op dat kleine fietsje zagen ..haha !! 

     

    Fietsen in de sneeuw,ik op het kleine fietsje en Alyssa op de grote !!

     

    Uiteindelijk zijn we de dag nadien nog ergens anders een mokka ijsje gaan eten en ze heeft er van genoten hoor !! ( deze keer zijn we wel met de auto gereden !! )

    Ons meisjes hebben trouwens nog genoten van de sneeuw want ja die valt er hier in Portugal niet , tenzij we naar de bergen trekken !! Ze hebben nog eens met sneeuwballen naar elkaar gegooid tot hun handjes te koud werden !!

     

    We zijn ook naar Mieke geweest (mijn beste vriendin ) en ze heeft lekkere pannenkoeken voor mij gebakken en we hebben weer heerlijk bijgebabbeld !! Ook ons Alyssa had er veel plezier van om samen met Lina (dochter van mijn Mieke) te spelen alsook de hondjes !! Mieke heeft ook een hondje net zoals ons Layka alleen is het een mannetje !! Hij vond het enorm fijn dat ons Layka er was , maar zij net iets minder . Toen we s avonds naar huisgingen heeft ze niets anders meer gedaan dan slapen !! haha !! Ze was moe van al het (weg)rennen !! Het was echt weer super om Mieke weer te zien , en telkens nemen we de draad weer op alsof we nooit weg zijn geweest !! Deze keer ben ik haar drie keer gaan bezoeken en nog leek het weer te kort !! Ik moet toch zeggen dat ik haar mis !!  Maar ze komt van de zomer weer naar hier dus hebben we 2 weken lang de tijd om bij te kletsen !!

     

    Op bezoek bij Mieke

    Alyssa en Lina met de hondjes !

     

    Na 14 dagen in België te zijn geweest , keken we er toch ook wel weer naar uit om weer naar huis te gaan . Naar ons huisje , de beestjes , onze tuin en de bergen weer te zien .

    Na een dagje lekker rustig aan zijn we weer terug aan het werk gegaan en de kindjes weer terug naar school gegaan . Maar we hadden weer een fantastische vakantie achter de rug !! 

     

    Met de diertjes was alles in orde , onze nieuwe buurvrouw Veronique heeft er goed voor gezorgd !!

     

    Ondertussen heb ik Veronique zoals ik al vermoedde al beter leren kennen !! Ik ben erg blij dat ze hier is komen wonen want ik heb er een vriendin bij !! En eentje die dicht bij woont haha !!

    We gaan wekelijks samen squashen en hebben sinds kort ook de gewoonte om s avonds na het avondeten samen te gaan wandelen !! Ook komen haar kindjes vaak naar ons om lekker op de trampoline te springen . Ons Mackenzie bekommert zich dan helemaal over de jongste dochter Sara (4jaar) … mooie naam trouwens hihi, maar ook met de 2 andere kindjes ( Seppe (8) en Yarne (7) ) klikt het erg goed !!  We zijn ook naar het verjaardagsfeestje van Yarne geweest en de dag ervoor heb ik samen met Veronique allerlei lekkers gebakken !! We hebben cup cakes gemaakt en pop cakes (cake op een stokje ) Een paar dagen voorheen hebben we ook nog een lekkere taart gebakken !! Ze hebben er allemaal lekker van gesmuld !Op het feestje zelf heb ik dan nog een beetje mee voor de make up gezorgd en heb ik mijn grimeerkunsten nog eens boven gehaald !! Ik moet wel zeggen dat het erg lang geleden was maar het was wel weer leuk om te doen !!

     

    Verjaardagsfeestje Yarne

     

    Gisteren zijn we dan nog een keertje samen gaan shoppen in Coimbra !! En we hebben we veel te veel gekocht natuurlijk !! oeps !! Ik moet wel zeggen dat ik maar 1 trui voor mezelf heb meegebracht en de rest
    is voor de kindjes !!

     

    Ik ben sinds kort trouwens ook op dieet !! Ik ben enorm veel bijgekomen (oepsie) en wil er tegen de zomer toch wel een aantal kilootjes afkrijgen …  Dus vandaar het squashen , wandelen , 1 x per week ga ik met ons Mackenzie dan ook nog dansen en ik heb thuis nog een trilplaat en een soort van step-fiets achtig iets (ik weet de naam niet maar je word er erg moe van ) !

     

    Dit in combinatie met want minder eten en niet snoepen zou met toch een paar kilootjes moeten schelen hoop ik !!

     

    Maar enfin genoeg over diëten . Nu eindelijk het zonnetje schijnt zijn we weer volop in de tuin begonnen !! Het gras moet nu weer bijna wekelijks gemaaid worden en de plantenbakken weer proper gezet worden en we hebben nog een heleboel opruimwerk vanwege de vele regen en wind van de afgelopen maand (en) !! Dus werk genoeg !!

    Straks als alles weernetjes is kunnen we de tuin weer mooi gaan aankleden . We hebben nog wat nieuwe boompjes gekocht die straks de tuin weer helemaal gaan opvrolijken . We hebben een tulpenboompje en een boompje waar een soort van roosjes ingroeien !! Erg mooi hoor !! Ook hebben we weer wat nieuwe decoratie (vanuit België meegebracht ) waardoor onze tuin straks nog een beetje mooier zal worden !!

    We zijn nu ook weer bezig om het zwembad proper te maken want na die lange regenperiode hebben we nu mooi groen water hihi !! De temperaturen lopen inmiddels al naar de 24°C dus de zomer is in zicht en dan willen we weer een mooi helder blauw zwembad hebben maar dat komt helemaal in orde binnen een paar dagen hebben we weer een mooi blauw zwembadje!


    poetsen van het zwembad

     

    Wes is ook hard aan het werk aan het appartement en de kamer en het loopt allemaal vlotjes , we hebben nog wel wat werk uiteraard maar het gaat goed !!

     

    In de kamer zitten alle gipsplaten er tegen alsook alle elektriciteit en

    in het appartement zijn de ramen en deuren geplaatst en zijn we ook bezig aan de gipsplaten en elektriciteit .

     


    slaapkamer : isolatie en gipsplaten

    Slaapkamer 2

    raam en deur woongedeelte

     

    Ons Alyssa is trouwens met een klein hartje naar de andere (nieuwe ) tandarts geweest en daar werd er verteld dat ze geen enkele tand moest laten trekken !! Raar toch !! Ons Alyssa was dus super gelukkig !!

    Ook Wes is naar de tandarts geweest en heeft weer een tandje minder en ook ikzelf ben aan de beurt geweest en heb een tand terug opnieuw moeten laten vullen !! Hopelijk kunnen we er nu weer even tegen !!

     

    Ons Mackenzie gaat maandelijks nog steeds maandelijks naar de orthodont in het ziekenhuis voor haar behandeling dus daar wordt ook alles goed mee opgevolgd .

     

    Met onze dierentuin gaat ook alles super goed . We hebben inmiddels een heleboel jonge parkietjes en ook 5 kleine zebravinken . We hebben ook nog 2 kleine konijntjes (hopelijk doen ze het nu wel goed ) en de kippen zijn aan het broeden dus hopelijk hebben we binnen een aantal dagen kleine kuikentjes !!

    kleine konijntjes !! Super schattig !!

     

    We hebben trouwens ondertussen ook onze jeep verkocht en ingeruild voor een andere wagen , een renault megane break ! Deze verbruikt een pak minder en toch hebben we nog lekker veel ruimte !!

     

    Onze “nieuwe “ auto

    Dat was het weer voor deze keer ,
    Tot de volgende keer , hopelijk nu weer wat sneller terug ..

    Zonnige groetjes van ons allemaal

     

     

    23-04-2013 om 19:19 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken ! februari - maart 2013

    Hallo iedereen ,

     

    Er is de afgelopen maand weer veel gewerkt en dus tijd om jullie even op de hoogte te brengen .

    Er is volop gewerkt aan het tweede appartement en we zitten helemaal op schema .

    De gaten voor de ramen zijn gemaakt . In de twee slaapkamers en de gang zit de elektriciteit er al in en zijn ook alle muren die bezet moesten worden gedaan . ook in de badkamer is al een stukje bezet (gestukt) . Dus nog een beetje elektriciteit en nog een beetje bezettingswerk en dan de waterleiding nog en dan kunnen we beginnen aan de gipsplaten.

     

    slaapkamer1

    gang

    buiten

     

    Ook in de kamer zijn we heel we heel wat opgeschoten . De gipsplaten in de kamer zijn bijna allemaal voorzien alsook de elektriciteit en de waterleiding zit er in . De badkamer is al een stuk bezet , hier moet enkel de gipsplaten nog en dan kunnen we beginnen met de vloer !!


    kamer


    douche

     

    Leuk dat alles lekker vlot .

     

    Dan hebben we nog een opslagruimte gemaakt voor onze fietsen en wat materiaal .

     

    Ook hebben we bij het zwembad een leistenen bankje gemaakt .

     

    De moestuin is weer omgedaan dus we kunnen straks weer beginnen te planten .

    De aardappeltjes zijn inmiddels al geplant .
    We hebben wel een ramp in leisteen gemaakt zodat we gemakkelijker met de kruiwagen er door kunnen ! Handig toch .

     

    Dan hebben we nog een tweede wei voor de paardjes afgemaakt waar ze weer lekker kunnen smullen van het gras . In de andere wei hebben we dan alle bomen afgedaan zodat de paardjes lekker veel ruimte hebben en het gras weer lekker kan groeien !! En zo hebben we ook weeral hout voor de volgende winter .

     


    bomen afzagen in wei 1

    wei 2 
     

    Zoals je ziet is er weer heel wat gebeurd !! En dit allemaal tussen de buien door want het heeft weeral heel wat geregend . Het heeft ook weer wel eventjes droog geweest maar telkens als het allemaal een beetje begint te drogen na een aantal dagen krijgen we weer een pak regen !! Nu mag het van mij wel stoppen hoor !!  Maar er is beterschap in vooruitzicht !! De
    volgende week zou het al droog zijn en ook de temperaturen zouden gaan stijgen
    naar 20°C !!  Hopelijk blijft het zo want nu we overal zowat bezig zijn word het
    tijd dat we weer alles aan kant gaan zetten en zorgen dat alles er weer netjes
    uitziet !! Momenteel is ook de bar in renovatie want daar is een muur dicht gemetst
    en bezet en ook een stuk van de gipsplaten van het plafond zijn eruit gehaald
    omdat we met een lek zitten !! ggrrr !!  Hopelijk kunnen we het snel dichten en
    kan ik de bar weer mooi in orde brengen !!

    Door de storm en regen van de afgelopen weken is in de tuin ook een heleboel werk . Ons mooie oranje tentje ligt nog altijd onderste boven want dat moesten we laten liggen voor de verzekering en ook is er nog een tafeltje met een glazen blad omvergewaaid en helaas is het blad in 1000 stukjes gevallen dus lijmen zit er ook niet in !! Maar we hebben er weer
    helemaal zin in om alles weer netjes te maken dus laat de lente maar komen !!

     

    Mijn vader is ook nog een weekendje op bezoek geweest en heeft hij  heleboel weg gestookt in de wei en Wes heeft nog gebosmaaid !! Het ziet er weer helemaal anders uit nu !! 


    stoken


    bosmaaien

    We hebben weer lekker bijgebabbeld en daar hij weer last had van zijn knie is hij onverwacht een paar dagen langer gebleven !! Een
    geluk bij een ongeluk om het zo maar te zeggen !!

    Terwijl hij moest rusten heeft hij maar wat op de laptop getokkeld en hebben we veeel gebabbeld !!

    De kindjes waren natuurlijk ook erg blij dat hij wat langer bleef en zo kon hij ook nog helpen met ons Mackenzie haar wiskunde huiswerk !!


    tokkelen op de laptop

    helpen bij het huiswerk maken .

    Hij had trouwens weer vanalle lekkers bij zoals lekker kriekskes , brinta , hagelslag , witte choco, enz. mmmmm !!!

     

    Ook ben ik natuurlijk nog een aantal keertjes met ons meisjes gaan paardrijden en het mag gezegd worden , het zijn twee fantastische paardjes !! Ze zijn al lekker gewend aan elkaar en kunnen al bijna niet meer zonder elkaar haha !!


    Mackenzie en Diva

     Alyssa met Castanha


    Ons meisjes doen het trouwens ook nog steeds goed op school !! Ze halen alle twee goede punten . Enkel het eten is nog een beetje een struikelblok . Vooral voor ons Alyssa . Daar doet er in de eetzaal een begeleidster vaak moeilijk en dwingt ons Alyssa  alles op te eten . Dat vind ze natuurlijk helemaal niet leuk .  Ik had al een nota in haar agenda geschreven met de melding dat ze zeker moet proeven
    maar als ze het echt niet lekker vind dat ze er maar een beetje van moet eten . Maar die ene begeleidster blijft moeilijk doen en dwingt haar alles op te eten!!  Inmiddels heb ik ook aan de andere begeleidsters gemeld dat ik dit niet leuk vind en dat ik dit niet wil maar toch blijft ze proberen maar gelukkig doordat de andere begeleidsters  er intussen komen is het al beter . Maar als die zo blijft doen zal ik er toch eens persoonlijk naar toe moeten gaan .  Ze vind dat ons Alyssa alles moet opeten en dat ze te mager is !!!  Belachelijk , ze is perfect van figuur , niet te dik en niet te mager maar ja dat is typisch Portugese mentaliteit zeker !!  Enfin we
    hopen nu dat het eindelijk beter zal gaan . Want ik kan me best voorstellen dat het voor ons meisjes niet altijd even gemakkelijk is om het Portugese eten gewoon te worden , toch zeker niet het eten van het school .. !


    We zijn tevens nog op broekenjacht geweest voor ons Alyssa want wat ze er mee doet , weet ik niet maar telkens heeft ze gaten ter hoogte van de knieën !! Ze zegt dat ze niet kruipt maar ik stel mij toch serieus de vraag of dat wel waar is hoor ?? Is dat alleen bij ons Alyssa of hebben andere daar ook last van ? We hebben in ieder geval weer wat broeken in huis gehaald !! Ze heeft er 10 nieuwe !! Daar zal ze weer wel even mee toe komen zeker … hihi !!

    Ik heb er wel goedkopen uitgezocht want of ze nu duur zijn of goedkoop de gaten staan er even snel in dus ik heb 10 broeken voor 60 Euro gekocht !! Een goede koop nietwaar ? 

     

    Een paar weken geleden ben ik met ons Alyssa naar de tandarts geweest om een tand te laten trekken en helaas is dat niet zo goed afgelopen !!!  Ze ging er al met best veel schrik naar toe want de laatste keer dat ze een tand had laten trekken had de spuit toch wel veel pijn gedaan vond ze . Ik had haar gerustgesteld dat ik dat met de tandarts besproken had en dat hij heel voorzichtig met haar zou zijn . Toch was ze nog erg nerveus en bij het geven van de spuit begon ze al te huilen en deed het pijn . ( Ze hadden van te
    voren wel wat verdovende gel opgedaan maar helaas) .  Na de spuit probeerde hij de tand te trekken maar ook dat deed nog pijn . Dus moest ze nog een tweede spuitje hebben . Gelukkig ging dat tweede spuitje wel goed . Daarna nog eens proberen te trekken maar nog steeds deed het pijn . Ze wilde nu geen spuit meer hebben en had al best wat gehuild !!  Ocharme . Uiteindellijk hebben ze dan toch
    nog een spuit gegeven en deze deed weer wel erg pijn . Toen ze dat dan achter de rug had hebben ze nog eens proberen te trekken maar weer deed het pijn !! De tandarts zei dat het eigenlijk niet meer kon en dat het de zenuwen zouden zijn. Maar daar twijfelde ik toch aan want telkens hij voelde zei ze op bepaalde plaatsen dat het geen pijn deed en op een bepaalde plaats weer wel dus volgens
    mij voelde ze het nog wel . Misschien was het door de zenuwen wel wat erger maar toch .
    Dus zou ze nog een vierde spuit nodig hebben !! PPfff   het kind was helemaal overstuur natuurlijk en de tandarts raadde ons aan even naar buiten te gaan , een luchtje scheppen en te kalmeren . Dat hebben we dan wel gedaan maar echt kalmeren deed ze niet !! Ze had nog liever scheve rotte tanden dan nog een spuit te krijgen . Uiteindelijk heb ik haar toch kunnen overtuigen terug te gaan en door te zetten nu we al zo ver waren en daar zaten we dan weer op die stoel !! Hij voelde eerst nog eens even maar nog steeds deed het pijn volgens haar . Dus nog een vierde spuit !! Ze wilde hem eerst echt niet maar uiteindelijk heeft ze toch toegegeven !! Na die vierde spuit heeft hij weer gevoeld en weer was het van dat … Ons Alyssa had er echt genoeg van en wilde geen spuit meer . De tandarts
    heeft dan uiteindelijk beslist dat we beter naar huis konden gaan en een andere keer konden terugkomen als niet zo zenuwachtig zou zijn !! Nou we zijn dan uiteindelijk naar huis gegaan zonder die tand te laten trekken .Ocharme !!
    Maar ik geloof toch dat ze echt pijn voelde en dat het niet alleen de zenuwen waren . Nu volgende woensdag gaan we naar een andere tandarts . Deze zou een hele kindvriendelijke zijn , een vrouw met tvtjes waar de kindjes naar kunnen kijken enz. dus gaan we dat eens proberen !! Hopelijk lukt het deze keer wel want nu heeft ze natuurlijk nog meer schrik !! Duimen jullie mee ???

     

    Helaas heb ik nog afscheid moeten nemen van een vriendin(Diana) die ik hier nog niet zo lang geleden heb leren kennen . Ze is weer terug naar Nederland verhuist !!   We zaten samen op de Portugese les , gingen af en toe bij elkaar op de koffie en is ook nog een keertje komen paardrijden voor ze terug vertrokken is . Jammer dat ze vertrokken is maar gelukkig hebben we nu het internet om in contact te blijven met elkaar !!

     

    Ook Sabine (andere vriendin die weer terug naar Nederland is vertrokken) en haar vriend Marco zijn weer in Portugal op vakantie geweest !! T was weer erg leuk hen terug te zien maar helaas ook weer veel te kort !!

     

    Wel goed nieuws is dat ik een nieuwe Belgische buurvrouw heb !! Ze woont hier nu een paar dagen en ik kende haar al wel een beetje van te voren maar nog niet zo erg goed maar ik heb het idee dat ik ze snel beter zal leren kennen !! Ben er al een keertje op bezoek geweest en zij ook bij ons dus dat zit wel goed ! 

     

    Ook zijn we nog een keertje gaan optreden met onze dans club , we moesten in de pauze van de finale van één of andere basketbalmatch optreden . We hadden niet veel tijd en het was maar een kort optreden maar het was weer wel leuk !!

     

    Ook de boekingen voor de zomer komen goed binnen . We hebben nog wel wat plaats over maar wie zeker wil zijn boekt best op tijd !! Het tweede appartement , dat we nu aan het bouwen zijn en voor de zomer klaar zal zijn is ook al een aantal weken  verhuurd .

    De kamer zal tevens ook klaar zijn en is geschikt voor 4 personen en de prijs is inclusief ontbijt !! Voor meer informatie en de beschikbaarheidskalender neem een kijkje op

    onze website . http://www.a-casa-amarela.com        

     

    We zijn trouwens ook nog opgebeld met de vraag of we zin hadden om mee te doen aan het tv programma “met 4 in bed” . Maar aangezien de opnamen in maart al begonnen en we momenteel nog maar 1 appartement hebben en dan nog eens volop in de verbouwingswerken zitten , vonden we het momenteel niet het geschikte moment om hieraan mee te doen . Maar toch leuk dat ze aan ons gedacht hebben .

     

    Layka (ons kleine hondje) is weer beter en haar pootje is weer verlost van de spalk en de verbandjes !! Het heeft even geduurd maar gelukkig is nu alles weer in orde !!

    We hebben inmiddels een iets groter mandje getuigd voor haar want het andere werd toch net ietsje te klein ..hihi !!


    Layka 5 maanden

    Ook onze vogeltjes doen het weer erg goed want we hebben vier nestkastjes vol met eitjes van onze parkietjes waarvan er al drie zijn uitgekomen !!Ook zijn er twee kippen en een parelhoender aan het broeden , dus we zijn benieuwd !! De cavia’s vermenigvuldigen met de dag dus als er iemand graag cavia’s heeft !! Het is de moment om het te laten weten want we komen naar België hé !! Ze zijn gratis !!

     

    We hebben uiteindelijk ook iemand gevonden die de diertjes gaat verzorgen en op ons huis zal passen . Dat geeft ons toch weer een gerust gevoel dat de beestjes goed verzorgd worden en er hier iemand aanwezig zal zijn !!

     

    Nog een kleine week en we vertrekken naar België !! Voor twee weekjes zitten we weer in ons Belgenlandje en gaan we nog eens op familie en vriendenbezoek , shoppen en lekker eten natuurlijk !! Leuk leuk !! We kijken er naar uit !! 

    Tot de volgende keer ,

    23-04-2013 om 18:15 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen in portugal DEEL 1

    Hai iedereen ,

    De gezellige feestdagen zijn weeral voorbij en het nieuwe jaar is weer begonnen .

    Eerst en vooral wil ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen en wij wensen jullie veel geluk ,liefde en een goede gezondheid toe voor het nieuwe jaar !! Hopelijk hebben jullie net zoals wij heerlijk genoten van de feestdagen .

     

    Ondertussen is er hier weer een heleboel gebeurd .

     

    Eerst en vooral had ik een vroeg kerstcadeau gekregen genaamd Layka !! een puppy !! ( kruising tussen pincher en chihuahua ) Ze was (is) zooo schattig en klein . Ze zit altijd gezellig bij ons binnen en houd mij gezelschap als Wes naar België is en de kinderen naar school zijn .

    Ze is nu iets meer dan 3 maanden en we zijn nog steeds bezig met het zindelijkheidsproces !! Ik heb van die training matjes in huis gehaald en we laten haar ook veel buiten maar als ze buiten is heeft ze het veel te druk met snuffelen en als ze dan binnenkomt doet ze vaak haar plasje .. grrr !! soms heeft ze dagen dat ze netjes op haar matje plast maar andere dagen maakt het haar niet uit waar .. ons natuurlijk wel !! Enfin oefening baart kunst nietwaar ?

    is ze geen schatje !!

     

    Helaas hebben we ook slecht nieuws en moet ik meedelen dat Falco (onze andere hond) vorige week gestorven is . Ik vermoed dat ik al vermeld had dat hij erg speels was enzv.. en daarom hadden we besloten hem te laten castreren zodat hij misschien toch al
    een beetje rustiger zou worden . Een weekje voor de castratie heeft hij het geweten volgens mij en ging hij achter één van de vrouwtjeshonden van onze straat . Hij was toen heel veel van huis en ook ineens erg rustig geworden !!
    Een enorm verschil met voorheen !! Wij dachten al van amai … Maar we zouden toch blij zijn als hij naar de dierenarts kon want hij kwam niet meer op normale tijdstippen eten en bleef langer weg enzv. Ook was hij al een beetje vermagerd maar op zich viel dat nog wel mee .

    De dag voor we naar de dierenarts moesten hebben we hem even aan de ketting gelegd zodat hij niet meer weg kon lopen want hij kwam steeds minder thuis . Toen we hem aan de ketting legde zagen we dat hij best was “toegetakeld” nog een beetje vermagerd , gebeten door andere honden (wel niet erg) en hij hield een pootje omhoog en was weer erg kalm , leek zelfs een beetje bang te zijn . We hebben toen beslist hem mee naar boven te nemen zodat hij lekker voor de kachel kon liggen en geen last zou hebben van andere honden . Op erg korte tijd begon hij enorm hard achteruit te gaan en op het eind van de avond moest hij ook al overgeven en was hij erg futloos. De volgende morgen toen we opstonden bleek hij nog diarree te hebben gehad en het was puur bloed !! Toen hadden we toch echt wel iets van dit komt niet goed !! Onmiddellijk naar de dierenarts en die vertelde ons meteen dat ze vermoedde dat hij vergiftigd was . Hij moest daar blijven, ze hebben hem aan een infuus gelegd en medicijnen gegeven maar helaas is hij diezelfde avond nog gestorven . Wie doet nu zoiets zeg !! Verschrikkelijk .

    Voorlopig nemen we in ieder geval geen andere hond meer in huis !!

     

    Nou dat was dan het hondenverhaal !! Dan gaan we nu over naar het paardenverhaal .haha

     

    Ondertussen hebben we uiteraard de stal verder afgemaakt en de wei afgespannen en net voor de kerst zijn er 2 paardjes gearriveerd !!


    Castanha

    Mustang


    Een merrie van 9 jaar Castanha genaamd voor Alyssa en een hengst van 13 jaar , Mustang voor Mackenzie .

    Ons meisjes waren dolgelukkig en na ze een paar dagen te laten wennen in hun nieuwe omgeving zijn we natuurlijk gaan rijden . Ze konden nog wel niet samen rijden want Mustang moest nog gecastreerd worden . Hier hadden we inmiddels ook een afspraak voor gemaakt en een twee weekjes later stond de veearts hier . Natuurlijk hebben we eerst de paarden even laten nakijken en kregen we te horen dat Mustang een liesbreuk heeft !! Deze zou er lang zijn en moet geopereerd worden om dat deze acuut kan worden . Het kan natuurlijk nog jaren goed gaan maar dat wil je niet riskeren . Ook wist de veearts ons te vertellen dat hij een aantal jaar ouder
    zou zijn dan 13 jaar ! PPfff niet zo een leuk nieuws natuurlijk . De operatie zou dan ook nog in Lissabon moeten gebeuren en zou erg veel geld kosten !! Dus ja dat waren we dus echt niet van plan !! Ik heb natuurlijk meteen de vorige eigenaars opgebeld en die vertelde me doodleuk dat ze dat al wisten maar dat het geen kwaad kon.

    Ik vond dat dit niet aan haar was om te beslissen maar aan ons ! Maar ja wat doe je eraan natuurlijk ?? Momenteel hebben we een advocaat bij de hand genomen en kijken we of er iets aan gedaan kan worden maar ik vrees er een beetje voor want als we het echt voor het gerecht willen slepen zullen de kosten van de advocaat duurder worden dan hetgeen we voor Mustang hebben betaald dus nog even afwachten maar het is wel jammer hoor !!

    Het is zo een mooi paardje en Mackenzie is er helemaal gek op !! Ik moet wel zeggen , toen we het haar verteld hebben begreep ze gelukkig wel dat we hem niet konden houden . Maar enfin leuk is anders .

     

    Nou dat waren onze dierenverhalen . Nu even naar de gezellige feestdagen .

    Kerstmis hebben we lekker met zijn 4tjes doorgebracht en hebben we op aanvraag van de kindjes gefonduud en natuurlijk gesmuld van allerlei lekkers !!



    Uiteraard hoorden er ook nog cadeautjes bij maar we hebben het dit jaar wel bescheiden gehouden daar ze nu de paardjes al hadden gekregen . We hebben voor ons meisjes dan een klein speelgoedje gekocht en een gezelschapspelletje en een paardrijvest .

    Voor Wes hadden we een pyjama en sloffen gekocht en hij had op voorhand ook al een cadeautje gekregen namelijk een tatoeage !!

    Hij heeft op zijn onderarm mijn naam laten tatoeëren !! OOOhh zo romantisch hé !! Hij wilde dit al zo lang en dit jaar is het er dan eindelijk van gekomen !! En ik moet zeggen ik vind het erg mooi !!


    zie hoe blij hij is met zijn nieuwe sloefkes !!

    Voor mij lag er onder de kerstboom een puzzel en 2 bijzetlampjes !! Iedereen was blij met zijn cadeautjes en we hebben meteen een spelletje gespeeld !!


    Daarna zijn we even naar de buren geweest want die hadden al voor de tweede keer gevraagd of we niet even langskwamen . Dus zijn we er maar even naar toe gegaan ! Wes had gezegd , we gaan maar heel even en daarna gaan we nog een spelletje spelen met zijn allen . We kwamen bij de buren aan rond 20u en natuurlijk waren die net aan het eten met hun familie .. oei vervelend natuurlijk dus ik stelde voor later terug te komen , maar neeeee natuurlijk niet , schuif maar aan zeiden ze . We kregen natuurlijk direkt een bord voor onze neus met van alles erop !! Wij zaten natuurlijk al vol van ons eigen kerstmaal (soep , fondue , dessert , worstenbroodjes , appelflapjes , koekjes , .. noem maar op ) maar ze aanvaarden geen nee , dus toch maar een heeeel klein beetje geproefd van het vlees met een
    beetje brood … Daarna kwam er nog dessert .. 3 verschillende soorten en dan nog taart !! ppffff propvol zaten we ja !! Ook de wijn vloeide goed ! Uh bij de rest want ik drink niet natuurlijk .

    Maar het was wel erg gezellig en we hebben lekker gebabbeld en genoten van hun gastvrijheid.

    Met zijn allen

    Tegen 22u30 gingen we naar huis en ons meisjes wilden zoals papa had beloofd nog een spelletje spelen . We zetten dus alles klaar en 5 minuten later komt papa terug van de badkamer “ik voel me niet zo lekker “ ..te veel gegeten en ook een klein beetje te veel van de wijn geproefd denk ik !! Ik heb hem dan maar naar zijn bedje gestuurd en dan heb ik met ons meisjes nog een spelletje gespeeld . mannen hahaha !!

     

    Een paar dagen later zijn dan mijn ouders gearriveerd !!Die kwamen twee weekjes op bezoek . Een paar dagen voor ze op bezoek kwamen kregen we te horen dat mijn moeder alleen zou komen want mijn vader had een opgezwollen knie en erg veel pijn , dus hij zou even afwachten en dan een paar dagen later komen . Dus de eerste dagen was het alleen moekie die op bezoek was .

    We zijn dan met zijn allen een dagje naar een dierenpark geweest en dat was weer erg leuk .

    Bij het infokantoortje-bar wilden we wat informatie vragen , dus ik in mijn beste Portugees terwijl ze Nederlands sprak !! haha , dat wil wel lukken hé . Het was in ieder geval wel handig en alles was duidelijk !! We hadden wat voer gekocht om aan de kleine diertjes te geven .

    En toen zijn we het park ingegaan !!



    even het kleine kind uithangen

    het leek gemakkelijker dan dat het was ..

    Met oudjaar waren we druk in de weer om wat lekkers op tafel te toveren .

    We hadden de buren een keertje terug uitgenodigd en die kwamen oudjaar vieren samen met de ouders dus in totaal met zijn 8 . Dus met mijn ouders en onszelf erbij waren we met zijn 14 !! Mijn vader kwam die avond ook zodat hij oudjaar met ons kon vieren . Zijn knie was gelukkig een beetje beter .De buren waren netjes op tijd en we hebben allemaal lekker gesmuld . Ze hadden zelf ook nog vanalles bij zoals caldo verde (dit is een traditionele soep van Portugal ) , drank en desserten !! wijzelf hadden dan ook vanalles zoals tomatensoep, groentjes , stoofvlees , frietjes, chocoldade mousse , appelflappen , worstenbroodjes . dus we hebben ons lekker volgepropt en het was gezellig , de oudste dochter van de buren , beatriz , was jarig en ze hadden voor haar ook een grote taart bij en daar hebben we ook nog lekker van gesmuld !! Nou moe maar voldaan zijn we dan rond 2u in ons bedje gekropen.

    proost !!

    we waren allemaal blij dat vovie er toch nog bij kon zijn !!

    mmm lekkere taart !!

    De volgende dag na een beetje uitslapen hebben we een lekkere luie dag gehouden. We hebben onze kerstcadeautjes met moekie en vovie nog uitgepakt ! leuk leuk !! en uiteraard hebben we nog lekker kunnen smullen van de restjes van de vorige avond .

    Ook nog even een wandelingetje gaan maken en een frisse neus halen natuurlijk !!

    28-01-2013 om 16:47 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen in Portugal !! DEEL 2

    vervolg feestdagen in portugal deel 2 !!

    Een paar dagen later moesten ons meisjes helaas al weer naar school maar mijn ouders bleven nog een weekje dus ze werden elke dag gebracht en weer opgehaald wat toch al weer een beetje scheelde in tijd . Toen mijn pa gearriveerd was hebben we ook gezorgd dat het appartement in orde was en konden ze daar slapen , zo moest hij niet telkens met zijn knie op de trap . Ons meisjes vonden dat uiteraard ook leuk want zo konden ze gaan logeren en een keertje in het stapelbed slapen in het appartement .

    gezellig in het stapelbed

    We zijn samen nog lekker veel op stap geweest en hebben weer heerlijk gesnold in de chinese winkeltjes hier .

    kijken en af en toe ook eens passen !!
     
    Ook zijn we een dagje Coimbra gaan doen om te shoppen weliswaar . We hebben moekie ook kennis leren maken met het schat zoeken (geocashen) en zijn er samen eentje gaan zoeken . Ons meisjes om de beurt op het paard en moeke en ik te voet .

     

    We zijn trouwens nog erg veel gaan wandelen en voor moeke was het soms best even pittig met al die hoogtes hier , soms moesten we best wel even klimmen en als je dat dan niet gewoon bent , is dat geen makkie !! Maar tegen het einde ging het al een pak beter hoor !!

     
    komaan , nog een klein stukje !!

    We zijn voor mij pa wel een wandelstok gaan halen want met al die hoogteverschillen hier had hij toch al snel terug wat meer last van zijn knie !! En hij kan ook niet stil zitten natuurlijk !! hihi ! Met de wandelstok gaat het toch net iets gemakkelijker !!

     
    nen echten bompa niet waar ??

    Ook hebben we samen nog veel spelletjes gespeeld en zijn we meermaals lekker gaan uiteten en iets gaan drinken !!

    De afgelopen maand heeft mij op dat gebied niet goed gedaan want ik ben ettelijke kilo’s bijgekomen !!  ppffff dus dat word weer diëten!!

    terrasje in de winter !!

    theetje drinken en een taartje eten mmm !!!

     

    Inmiddels zijn we ook weeral een stapje verder in de kamer , hoewel Wes nog niet zo veel tijd heeft gehad om aan de kamer te werken , schiet het toch aardig op . De muren die moesten gezet worden zijn gezet , de deur staat erin en ook de waterleiding en afvoer zijn voorzien en nu is hij bezig met gipsplaten en elektriciteit .

    Ook zijn we begonnen aan het volgende appartement , wel met hulp deze keer van een Portugese werkman van ons dorp (Antonio) , we moeten echt toegeven dat het een geweldige werkman is . Hij is altijd op tijd , meestal te vroeg , neemt maar een korte lunchpauze (in tegenstelling tot de meeste Portugezen die meestal 1,5u nemen of zo ) en hij stopt bijna altijd een kwartiertje te laat , dus we zijn er erg tevreden van .


    voorheen , het begin !

    hier moeten we dus iets van gaan maken

    het ziet er al een ietsiepietsie beter uit toch ?

    betonnetje 

    hier beginnen we te metsen

    alle muren zijn gezet

     

    Helaas waren de twee weken met mijn ouders weer erg snel om maar we hebben er super hard van genoten !!

     

    Na het vertrek van mijn ouders en de voorbije feestdagen gaat nu weer alles zijn eigen gangetje . Wes is nog volop bezig aan de kamer en buiten nog een stuk wei aan het bosmaaien .

    Ik heb mij vooral binnen bezig gehouden want de afgelopen weken hebben we haast niets anders gezien dan regen , regen en nog eens regen !!   ppfff voor mij is het nu wel genoeg hoor !! Maar gelukkig geven ze vanaf nu droog weer !! Heel de tuin is
    drassig en bij de paardenstal is alles een slijkboeltje !! dus laat het nu maar drogen !!

     

    Vorige week zondag zijn we nog uitgenodigd bij Antonio (onze werkman) om bij hen te komen lunchen . Hij is getrouwd en heeft een dochter van 13 jaar die al meermaals is komen spelen tijdens de vakantie !! Ik toch wel een beetje met een klein hartje daar naar toe want ik ben natuurlijk een ontzettende viesneus en dan gaan eten bij Portugezen is natuurlijk altijd een risico !! Maar het viel erg goed mee !! Ze hadden vlees gegrild op de BBQ  , groentjes voorzien en brood en frietjes . Ook had ze feijão gemaakt . dit is een typisch Portugees recept van een saus met bonen !! Wes had het al eens gegeten op restaurant maar wij nog niet ! Ik heb dan maar een beetje geproefd en helaas ik vond het niet zo lekker maar Wes vond het echt super lekker !! die heeft wel 3 keer bij geschept !! haha , maar voor de rest was het erg lekker !! Ze had ook nog dessert voorzien van heerlijke koekjestaart en een soort van sorbet . Voor de rest hebben we een rondleiding gekregen van hun huis en tuin en kregen we te zien hoeveel mooie oude authentieke spulletjes ze nog hebben die overgebleven zijn van hun ouders of grootouders !! Prachtig hoor !!

    Tegen de avond aan had ze dan nog een soort tonijn-vissalade gemaakt en kaas en hesp met toastjes . Dus we hebben zeker geen honger geleden haha !! We hebben echter wel merendeels bij kaarslicht moeten eten want de elektriciteit was die dag erg onstabiel en was meer uit dan aan !! Maar uiteindelijk heeft dat ook weer wel zijn charmes !!


    we kregen nog een miniconcertje op de accordeon !! mooi hoor !!

    De dag daarvoor hadden we ook al bijna weer een dag zonder elektriciteit gezeten want het had weer gestormd !! Het was heftig gaan regenen met een sterke wind erbij !! We hebben trouwens stormschade opgelopen !! Ons mooie oranje gezellige tentje op het terras van de bar is er niet meer !! Eén moment stond het nog mooi daar en een beetje later lag het in een hoopje een paar meters verder !! Ook een stuk van onze groene doek omheining heeft het begeven en is gescheurd maar voor de rest behalve wat weggewaaide tafels en stoelen hadden we gelukkig geen schade !!


     

    De dag van de storm moesten we trouwens naar de verjaardag Van Saar , dochtertje van Wendy en Rogier ,en zijn we daar ook weer lekker verwend met allerlei lekkers !! Rogier had een lekkere zalm gerookt en dan werd weer volop van gesmuld !! Saar was in haar nopjes met al haar cadeautjes en wij hadden weer een gezellige namiddag !

     

    Gisteren avond hadden we helaas weer een beetje pech met ons Layka (hondje) .  Toen we thuiskwamen van nog een middagje Rogier en Wendy , was ze superblij en enthousiast om ons te zien . Ze was erg blij en ze ging van de ene naar de andere !! Net toen ze bij
    Mackenzie zat wilde ze weer even ergens anders naar toe , en liet Mackenzie haar zakken zodat ze in de zetel kon springen en helaas is het daar misgelopen !! Ze heeft de afstand onderschat of ik weet niet wat maar uiteindelijk is ze gevallen en ze jankte enorm hard ! We schrokken allemaal heel erg natuurlijk en zagen meteen dat ze een pootje omhoog hield ! Ik heb haar meteen bij mij
    genomen om ze te kalmeren maar ze bleef haar pootje omhoog houden . We zagen op het eerste zicht niets speciaals dus we dachten maar even af te wachten en te kijken of het beter zou gaan !! Helaas was dat niet het geval en we zagen dat het beestje pijn had waardoor ik dan naar de dierenarts heb gebeld ! Daar werd me verteld dat ze foto’s moest laten nemen waarvoor ik naar Tondela zou moeten
    want bij hun konden ze dat niet doen . Ik heb daar dan naar gebeld en we mochten meteen komen . Beetje vervelend natuurlijk want het was al 21u45 of zo en ons meisjes lagen natuurlijk al in bed !!

    Hebben we ons meisjes maar wakker gemaakt , kleertjes aan gedaan en weg waren we .  Het was dan nog 40 minuutjes rijden dus het was pas 22u45 of zo eer we daar aankwamen !!  Maar ach ze was zo zielig !!! Daar aangekomen ,is ze onderzocht en hebben ze foto’s genomen en er bleek een breuk te zijn in haar pootje en haar voetje was een beetje gekneusd !! Gelukkig viel het al bij al nog mee zodat ze gespalkt kon worden !! Ze heeft dan iets tegen de pijn gekregen , ze werd gespalkt , wat ze helemaal niet leuk vond natuurlijk en nu hebben we hier een zielig hondje met één rood pootje ( de kleur van het verband ) !

    ooohh zielig toch !!
    ! Omdat ze nog zo jong is zou de breuk binnen een 2 à 3 weken normaal genezen moeten zijn dus laat ons hopen !! Natuurlijk waren we pas laat terug thuis (24u30 of zo ) en hebben we ons meisjes deze morgen wat langer laten slapen en ze naar school gebracht !!

     

    Nou dat was het weer voor deze keer ,

     

    Zonnige groetjes vanuit Pinheiro de Coja !!:wink

    28-01-2013 om 16:27 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (2)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bezoek familie deel 2
    Hier ben ik dan met het vervolg van ons familiebezoek , het ging allemaal niet op één blog dus dan maarin twee delen hé !
    Voor degene die dit stuk gaan lezen is het dus handig is eerst het vorige te hebben gelezen (bezoek familie )

    Het vervolg :

    Daarna even langs het andere cafeetje in het dorp gepasseerd voor een koffietje . Er was echter wel een klein probleempje , aangezien ze hier allemaal zo van die kleine koffietjes drinken (hele straffe) hadden ze niet genoeg grote kopjes !! haha , dus het was een beetje delen of iets ander … !! de mannen zijn dan door gebrek aan kopjes maar aan de bokskes (pintjes) begonnen , maar dat vonden ze volgens mij helemaal niet zo erg hoor !!



    Ons meisjes met Falco

    Na die lekkere koffietjes zijn we naar de markt in Tabua getrokken om daar lekkere platte kip te gaan eten . We moesten wel even wachten op een tafel maar na een kwartiertje konden we allemaal zitten !! Daar hebben we heerlijk gesmuld van de kip en ze vonden het allemaal erg lekker en ook heel goedkoop !!



    Na het kip eten zijn we dan naar een folklore markt vertrokken in Meruge waar dus een traditionele markt was . Zo zagen we daar allemaal typisch Portugese drankjes en hapjes en zelfgemaakte juweeltjes en tasjes enz. Ook waren er verschillende optredens (dansen , voorstellingen enz.) Het was erg mooi en leuk maar het was er verschrikkelijk druk . Gewoon te druk eigenlijk ! We zijn elkaar ook even kwijt gespeeld doordat ik , de kids en een paar tantes aan een kraampje bleven staan en de rest is verder gewandeld . Halverwege het marktje werd Tante Leen even aangesproken en vroegen ze of ze buitenlands was !! haha ja met haar blonde haren is dat niet zo moeilijk natuurlijk . We hebben dat dan bevestigd en we werden dan nog even geïnterviewd door de plaatselijke tv !! (Heb geen idee welke)
    Dan zijn we nog even wat gaan drinken en daarna hebben we het voor bekeken gehouden vanwege de drukte !! Maar het was al bij al toch leuk om even gezien te hebben !!

    Vanuit daar zijn we dan weer richting Tabua gereden waar we vlakbij een dorpje hebben bezocht waar we naar het water zijn gaan kijken ( rivier met rotsen en watervallen enz.) helaas was het al bijna donker en hebben we niet zo een erg duidelijke foto’s meer kunnen trekken maar het was wel mooi !!

    Moe maar voldaan zijn we dan naar Tabua verder gereden om daar in een typisch Portugees restaurantje (de Casador) te gaan eten !! Daar hebben we weer heerlijk gegeten voor weinig geld !! Iedereen was tevreden (of tenminste dat zeiden ze toch )

    Daarna naar huis gereden , nog even in de bar nagebabbeld en dan was het tijd om naar bed te gaan want de volgend morgen moest iedereen vroeg uit zijn bed want om 6u moesten ze alweer vertrekken naar de luchthaven !!

    Het was dan ook een heel gezellig weekend geweest en we hebben er enorm van genoten !! Bedankt iedereen !!!

    Daarna was alles weer rustig en stil !! haha !!
    Alles ging gewoon weer zijn gangetje en we hebben nog verder gewerkt aan de kamer en we zijn ook aan de stal begonnen !! Ja ons meisjes krijgen een paard !!


    Begin stal

    vervolg stal

    Nu enkel nog het dak , beton op de vloer , deuren erin ..uh ... toch nog wel een beetje werk hihi

    We hebben ook een machine gekocht om te frezen . Wat ook leuk is , is dat er zo een karretje achter hangt waarmee je dan materiaal mee kan verplaatsen , of de kindjes natuurlijk haha !! Die vonden het fantastisch !!

    Dus we hebben nog veel werk !! Maar we zitten goed op schema !!

    Ook volgen Wes en ik sinds kort weer Portugese lessen , deze keer in groep en het is helemaal gratis !! (leuk leuk !! haha)
    De eerste les moesten we een test doen om ons niveau te bepalen en ik kan jullie met fierheid zeggen dat we in de hoogste groep zitten ..haha was ook niet zo moeilijk hoor , er waren erbij die hier volgens mij nog maar pas wonen en die maar amper een woord kunnen dus ja ..

    Even over onze dierentuin nu . Met Falco gaat nog steeds alles hetzelfde , wat wil zeggen , hij luistert eigenlijk helemaal niet !! ppfff alleen wanneer hij zin heeft . Hij kan zijn aandacht er gewoon niet bij houden , als ik roep dan komt hij eraan gestormd maar dan ziet hij onderweg weer iets en dan loopt hij daar weer naar toe !! Ook loopt hij vaak achter en voor auto’s aan .. de ene wel en de andere niet . Vooral zo van die “grasmachientjes” zo van die kleine autootjes waar je geen rijbewijs voor moet hebben . Daar heeft hij het helemaal in gezien , vooral de witte . Als hij er één ziet word hij boos en gaat hij erachter aan !! één keer liep hij er naar toe en ik zag het gebeuren , het autootje reed tegen hem !! Was natuurlijk zijn eigen schuld en gelukkig had hij niks maar t was toch even schrikken hoor !! Je zou dan denken dat hij zijn lesje wel geleerd heeft maar nee hoor , nog steeds loopt hij erachteraan !! ppfff .. Ook de grote
    serra estrela honden die bij de schapenherder lopen , daar loopt hij boos naar toe . Hij maakt geen schijn van kans tegen die beesten maar toch blijft hij proberen !! We vinden dit natuurlijk echt niet leuk maar het lukt ons niet goed om hem te doen luisteren !! We gaan nu als we klaar zijn met de stal proberen de tuin goed af te sluiten zodat hij niet meer zomaar kan gaan lopen want tot nu toe vind hij overal wel een gaatje !! Maar ja alles op zijn tijd en ach hij kan ook zo lief zijn hoor , t is een echte knuffelbeer maar met te veel energie haha (wes zegt altijd dat hij adhd heeft haha ) .

    Dan ging ik vorige week de kippen eten geven en wat zie ik daar opeen ?? Kleine konijntjes !! 4 lagen er in één van de legbakken van de kippen (rare plaats maar ja ) . Helaas was er eentje dood maar de andere drie waren in leven . Maar ja wist ik veel wat te doen , het was de eerste keer dat ik kleine konijntjes zag , dus laat staan dat ik weet , wat er mee te doen . Ik heb dan maar extra hooi in de legbak gelegd zodat ze het toch wat warmer hadden en voor de rest heb ik ze laten doen .

    Toen ik een poosje later terug ging kijken waren de beestjes ijskoud !! Ik dacht dat kan nu toch niet goed zijn hé . Dus dacht ik , ik ga ze in een hokje doen met de mama erbij en boven bij de kachel zetten . Zo gezegd zo gedaan , alleen was er één probleem , ik wist niet wie de moeder was .. of wie er vrouwkes waren .. dus ja hoe begin ik daar nu aan . Ik heb ze allemaal (6) proberen te vangen en gekeken en daarna gegokt .. naar boven gedaan en nadien toen ons meisjes thuis waren zijn we toch nog terug geweest omdat ik begon te twijfelen en ons meisjes zijden dat dat een manneke was dus ja , dan maar een andere gaan vangen . Daarna nog een andere en ik heb er dan maar twee bijgezet . S’ avonds is er dan nog eentje gestorven en daarna ben ik ze beginnen “aanleggen bij de moeder (of tenminste de vermoedelijk moeder) de volgende morgen is er nog eentje gestorven. Nog eentje bleef er over maar helaas is die ook de dag daarna gestorven .

    Ppff ik vond het wel erg jammer maar we hebben wel ons best gedaan !! hopelijk gaat t de volgende keer beter en Wendy (Wendy en Rogier) komt één der dagen langs om me te laten zien wie er vrouwkes zijn zodat ik dat tenminste toch weet tegen de volgende keer !! haha !!

    Ook zijn er de afgelopen weken een aantal vriendinnetjes van ons meisjes komen spelen . Zo is Anna Carolina , het beste vriendinnetje in Portugal van ons Mackenzie nog een keertje komen spelen , samen met Bruna , nog een meisje van de klas . Ze gingen aan een taak voor school werken . Eerlijk gezegd hebben ze volgens mij zo goed als niets aan hun taak gedaan hoor !! Ik heb ze alleen maar horen giechelen en lachen en babbelen haha !! Gelukkig was de taak pas tegen een week later en ze hebben er plezier van gehad !! Ook ons Alyssa heeft een vriendinnetje op bezoek gehad . Eerst was het buurmeisje geweest om aan een taak voor school te werken , en zij hadden effectief wel aan hun taak gewerkt hihi !!


    Alyssa met het buurmeisje Beatriz

    En daarna is ook Mathilde afgelopen weekend komen spelen . Ik had de vorige week in de winkel de mama tegengekomen en gevraagd of ze eens mocht komen spelen zaterdag . Dat was wel goed zij de mama , maar ons Alyssa is in de week daarna ziek geworden en vrijdag voor het vriendinnetje kwam spelen is ze niet naar school geweest . We vroegen ons dus af hoe dat nu zat en probeerde ze op te bellen maar zonder resultaat . Toen we zaterdag om 14u de bel hoorden en haar vriendinnetje voor de deur zagen staan wisten we dus dat het nog door zou gaan haha !! Alyssa was eigenlijk nog wel wat ziekjes maar ja het was volgens mij de eerste keer in 2 jaar dat er is echt iemand kwam spelen enkel en alleen voor haar !! Dus hebben ze lekker gespeeld en ze heeft er van genoten !!


    Alyssa met haar vriendinnetje Matilde en ons Mackenzie speelde ook mee ..

    Ons Alyssa heeft trouwens sinds 2 weken ook facebook , ja ons Mackenzie had dat ook al en nu zei ook maar dan hé . Ik vind het wel super om haar berichtjes te lezen want ze schrijft Nederlands zoals het effectief hoort !! (Ik ook soms hoor , ben geen held in spelling dus excuses voor de spelfouten ) Maar ik vind het zo lief !! En ze hebben al zo veel werk van school , franse les erbij enz… en om dan nog eens Nederlandse les te gaan geven , daar hebben ze dan echt geen zin in !! Maar ach dat leert ze met de jaren wel !! En
    Portugees schrijven kan ze wel hoor , en dat lijkt mij nog veel moeilijker met al die “kapkes” !!

    Afgelopen zondag was het hier echt een miezerige natte herfstdag echt weer om gezellig binnen te blijven !! ik vroeg aan ons meisjes wat ze wilden doen en ze wilden lekker thuisblijven en jawel de kerstboom zetten !! Hier komt de Sint niet dus in principe kan ik hem zetten wanneer ik dat wil en dat hebben we dan ook gedaan !! Ons meisjes hebben de boom helemaal in elkaar gezet en daarna mooi versierd !! Het is misschien wel wat vroeg maar ach , we zijn zo’n kerstfanaten , we zijn er dol op , de kerstboom , de lichtjes , de gezelligheid ,.. En ons meisjes vooral ook de pakjes haha !! De
    buitenverlichting die hebben we nog niet gedaan , daar wachten we nog even mee haha
    !! Dat is voor de volgende keer !!




    29-11-2012 om 18:09 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie op bezoek !!

    Hallo Iedereen ,

    We hebben een aantal drukke maar erg leuke weken achter de rug !!

    Eerst zijn mijn ouders nog een keertje op bezoek geweest en het was weer enorm leuk .

    Ik heb lekker geshopt met ons ma , heerlijk zo rustig met zijn tweetjes rondkijken zonder dat Wes of de kids op hun horloge staan te kijken of staan te zeuren of we bijna klaar zijn !!

    Resultaat was natuurlijk met een koffer vol naar huis !! hihi !!

    We zijn ook samen met de kids gaan shoppen , en die zijn ook weer in het nieuw gezet !!

    Ook zijn ze weer lekker verwend door Moeke en vovo en hebben ze weer leuke nieuwe spulletjes gekregen zoals een mooi nieuwe paardendekbed voor in hun prachtige paardenkamers !!

    En uiteraard zijn we ook lekker gaan uiteten en we hebben veel gebabbeld !!

    We hebben ook nog eens met zijn vieren gekaart (toen de kindjes in bed lagen) , we hebben gerikt !! en dat was super lang geleden !! daar moet je met 4 voor zijn en ja we zijn normaal maar met zijn tweetjes hé . Onze pa had eigenlijk eerst geen zin maar hij heeft dan toch mee gedaan speciaal voor mij !! Lief hé !!

    Dan ben ik nog met ons ma een dagje naar Viseu geweest en zijn we daar de toerist gaan uithangen .  Er was een soort van treintje dat je van beneden naar boven aan de stad bracht en dat hebben we natuurlijk lekker uitgetest .

     Dan was het ook markt en daar hebben we ons nog maar eens een keertje uitgeleefd !! Ook wat cultuur opgesnoven natuurlijk en een aantal kerkjes en museums gaan bezichtigen

    Mooie kerk

    Op de biecht..

     en tussendoor nog een restaurantje meegepikt natuurlijk . Kortom we hebben een leuke gezellige dag  gehad samen !!

    Terwijl ik en ons ma uitstapjes hebben gemaakt zijn onze pa en Wes thuis bezig geweest . (ze mochten mee hoor hihi) ze zijn begonnen aan het wc’tje buiten aan de bar en er is nog verder gewerkt aan de kamer . Ook zijn ze vanachter in de moestuin wat aan het ruimen geweest en zo waren de dagen snel gevuld . Ons meisjes moesten wel naar school maar we hebben ze elke dag gebracht en gaan halen , dat scheelt toch al veel in tijd en daar waren ze ook enorm blij mee .

    Ze zijn sinds kort ook gestart met Franse lessen . Eén keer per week komt er iemand langs die hen dan Franse les geeft voor 1,5u . De les word wel in het Portugees gegeven natuurlijk , maar dat is geen probleem voor ons meisjes .  Je kan nooit  genoeg talen kennen toch !!

    Behalve uitstapjes hebben we toch ook nog wel een beetje gewerkt . Mijn familie zou voor een verlengd weekend op bezoek komen ( ze zijn met zijn 8) 4 zussen van ons ma met hun mannen . dus samen met mijn ouders zou er 10 man op bezoek komen !! Het appartement moest dus gepoetst worden en ook de bar moest even onder handen worden genomen . En ook boven moesten we wat reorganiseren want met zijn 8 in het appartement is niet mogelijk . Er moesten er 4 in het appartement slapen en dan nog een 2 koppels op ons meisjes hun kamers . Mijn ouders lagen in het logeerbed en ons meisjes hebben op een matras geslapen bij in de logeerkamer . Zoals je ziet een heel geregel maar het is gelukt !!

    De familie zou vrijdagavond arriveren en ook die vrijdagavond hadden we een snackavond gepland met een dansoptreden van onze dans club als verrassing. Dus inkopen gaan doen en frietjes gesneden en alle andere voorbereidingen voor de snackavond natuurlijk ook .

    De familie was goed gearriveerd en hebben eerst even een rondleiding gekregen . Daarna hebben ze naar ons dansoptreden kunnen kijken , aangezien we binnen geen plaats hadden hebben we een mooi decor buiten gezocht namelijk op het terras van het zwembad . Erg mooi s’ avonds met de lichtjes aan !!  Daarna hebben we lekkere frietjes voor hen gebakken en hebben ze gesmuld want ze hadden allemaal grote honger natuurlijk van de reis !! Nog een glaasje erbij en even napraten en toen lekker naar bed !!

    S ’morgens was het even wennen want we waren met zijn tienen boven dus het was aanschuiven op de badkamer haha!! Eerst hebben we dan een lekker ontbijt verzorgd en daarna zijn we op stap vertrokken . Helaas was één van mijn tantes een beetje ziek (oooh ) en is ze niet mee op stap vertrokken .We zijn naar de markt in Coja (vlakbij ons) geweest en hebben daar lekker rondgeslenterd , alleen jammer dat het in het begin regende !!

    Mijn tantes vielen omver van de goedkope prijzen en hebben toch wel een paar broeken gekocht ! Maar helaas zijn er geen pashokjes aanwezig op de markt maar ze mochten wel vanachter in het busje passen van de marktkramers hahaha !!


    en passen maar !


    even iets drinken ..

    Daarna bijna een heel kraampje schoenen leeggekocht en even iets gaan drinken en daarna weer even huiswaarts !! Iedereen even naar het toilet (aanschuiven dus ) vooraleer we weer verder gingen . Ondertussen waren we ook even langs de apotheek geweest en
    hebben we een lapmiddeltje gevraagd voor mijn zieke tante .

    Gelukkig voelde ze zich al wat beter en kon ze meegaan naar de volgende uitstap !!  Dat was namelijk  Seia , daar zijn we naar het brood museum geweest  .Eerst  hebben we daar gegeten . Het was een buffet en in het begin kwam de dame even uitleg geven hoe het ten werk ging . uh wij dachten het goed begrepen te hebben en gingen dus aanschuiven bij het buffet (wat logisch is ) Na een aantal keer weer te keren en opscheppen waren we toe aan het dessert . Toen we aan het dessert bezig waren kwam de dame weer en zei me dat ik het niet goed begrepen had ,ze kwamen ook nog vlees en vis opdienen ??  Ja daar zaten we dan met ons buikjes al zo goed als vol haha .. Maar toch nog een beetje van alles geproefd en uiteindelijk zaten onze buikjes goed
    gevuld !!

    Daarna zijn we dan naar het museum gegaan , en  ons meisjes mochten daar iets maken met deeg en chocolade . Ze vonden het wel leuk en het was mooi maar ze mochten het niet opeten . Ze kregen het wel mee naar huis maar het was niet eetbaar ?? Dat vonden ze natuurlijk wel jammer .


    koekjes maken

     Na het museum zijn we even in het bijhorende winkeltje binnengegaan en hebben we een heerlijk chocolade brood meegebracht (super lekker )


    Eerst proeven en daarna beslissen wat we gaan meenemen natuurlijk !


    Ons meisjes met hun zelfgemaakte koekjes die ze niet mochten opeten !!


    Ons meisjes op de foto bij het mooie huisje , dan moesten de tantes dat toch ook een keertje uitproberen hé .

    Daarna zijn we terug huiswaarts gereden en hebben we nog even in de bar iets gedronken


    Allen aan een lekker kopje thee !!


    Ons ma met haar 2 schatten !!

    en daarna zijn we naar één van de lokale cafeetjes van ons dorp geweest . In dat cafeetje wisten ze niet goed wat er gebeurde want wij kwamen daar met zijn 14 aan en normaal zit er 3 misschien een 4 of 5 man dus die mensen waren content !!  haha !!


    Met zijn allen …


    De cafebazin vond onze bende super leuk en zeker mijn Tante Leen … ze praat er nu nog over hihi !!

    Er is heel wat gelachen en natuurlijk ook gedronken en na een paar uurtjes zijn we dan ook allemaal huiswaarts gegaan en hebben we nog een lekker groentesoepje gegeten en zelfgebakken cake . (Vooral Nonkel Guy dan toch die trouwens het café heeft overgenomen hahaha )



    Lekker smullen !!

    Daarna allemaal lekker naar bed .

    De volgende morgen hebben we weer samen ontbeten en helaas was het na het ontbijt tijd voor mijn ouders tijd om te vertrekken  . Zij hadden hun reis naar ons al lang vastliggen en pas nadien is beslist door de rest van de familie om te komen . En aangezien hun vliegticket al geboekt was , moesten ze al een dagje eerder vertrekken !! OOooh .


    Eerst nog even met zijn allen op de foto !!

     

    Gelukkig viel het vertrek goed mee en doordat de rest van de familie er nog was hadden we ook niet echt tijd om er bij stil te staan . We zijn dan na hun vertrek een wandeling in het dorp gaan maken (down Town!! ) en zo zijn we langs de oude wasplaats en de gezellige kleine straatjes gewandeld .


    Nonkel Jos ging eens een keertje voordoen hoe je dat doet zo wassen op de oude manier hihi

    Onderweg zijn we ook voorbij een oud vrouwtje gekomen die haar was nog echt op de ouderwetse manier doet . Daar moesten we toch even een foto van nemen hoor !! haha !! Maar inderdaad zij is hier niet de enige die dat doet hoor , dat word hier nog best veel gedaan !!


    en fier dat ze was ...

     
    voor het vervolg zie bezoek familie deel 2

    29-11-2012 om 18:02 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school en eindelijk regen !!

    Bom dia ,

    Ook hier in Portugal is ondertussen de herfst ook weer van start gegaan . We hebben al de nodige portie regen gehad waardoor het enorme brandgevaar ondertussen geweken is !! Gelukkig maar, want er zijn nog een aantal hevige branden geweest in september, redelijk dichtbij waarbij een brandweerman en vrouw zijn omgekomen !! Verschrikkelijk om te horen. Zij riskeren hun leven voor onze veiligheid terwijl gezegd wordt dat vele branden worden aangestoken! Dat snap je toch niet hé, wie doet er nu zoiets??

    Even terug naar iets meer plezierigs ! Mackenzie is ook jarig geweest en dat moest gevierd worden natuurlijk. Ook voor haar hebben we een cash gemaakt en is ze op zoektocht geweest naar haar schat !! Ik had er natuurlijk weer leuke opdrachtjes tussen gestopt zoals hinkelen , blinddoekje , en kruiwagen rijden !! Heel erg leuk hoor ! Met blinddoeken hadden we ons mackenzie geblinddoekt en zijn wij met zijn drieën verspreid gaan staan (in de buurt natuurlijk ) en moest ze ons komen zoeken ! Gemakkelijk zou je denken, maar toch niet hoor, ze was helemaal gedesoriënteerd (we hadden haar natuurlijk wat rondgedraaid vooraleer ze mocht beginnen) het was in ieder geval erg grappig en het is haar uiteindelijk gelukt om iedereen te vinden !

    Daarna hadden we nog een opdracht kruiwagen rijden en ons meisjes wilden dat met mama en papa doen, dus Alyssa wou met mij rijden en Mackenzie met papa . Uuuh dat ging dus niet zo goed!! Haha .. na een aantal pogingen hebben we het maar omgedraaid maar ons meisjes zijn geen goede kruiwagens hoor !! Maar met een hoop moeite en gelach zijn ze aan de eindmeet geraakt!!!


    We waren een beetje te zwaar denk ik !! haha

    Daarna nog even verder op zoek en had ze de schat eindelijk gevonden !! Joepie !!
    Het was weer een
    leuke tocht en ze was erg blij met haar schat(je). En we hebben ons geamuseerd
    dus dat is toch het belangrijkste hé!

    Ik was het al bijna vergeten maar voor het schat zoeken zijn we eerst nog iets anders gaan doen . Ons Mackenzie wilde graag gaan paardrijden voor haar verjaardag met heel ons gezinnetje. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk en had ik een afspraak gemaakt voor ons vieren. Er was wel een klein detail en dat was dat Wes nog nooit had paardgereden . Daarom was dan ook afgesproken om een toertje door het bos te stappen en Wes moest nog aan het touw om te kijken hoe hij het er vanaf zou brengen .

    Eerst moesten we uiteraard de paarden eerst borstelen en opzadelen en daarna zijn we vertrokken . Het was best een grappig zicht om Wes op een paard te zien maar hij deed het heel erg goed hoor . Halverwege moest hij al niet meer aan het touw dus dat was leuk . We hebben ook een aantal keren een klein drafje gedaan en ook dat ging goed en ons meisjes waren alle twee tevreden!! En het was weer een leuke ervaring voor Wes. haha


    borstelen en opzadelen

    ritje maken met zijn allen

    S middags had ik op aanvraag van de jarige lasagne gemaakt en een lekkere witte chocolademoussetaart gemaakt !! MMMmmmm smullen maar!



    Het paste er net in hihi !!

    Voor de rest hebben we behalve het schat zoeken nog lekker gezelschapsspelletjes gedaan en als afsluiter nog lekker hotdogs gegeten buiten en WII mario party gespeeld !!

    Ik had vorige keer trouwens ook gezegd dat ze een nieuwe paardenkamer hadden gekregen en die was een paar dagen later ook af en ik moet zeggen dat ik het geslaagd vind !! Heel erg mooi !!


    Paarden paarden en nog eens paarden haha !!

    Nou dat was het dan weer even met al die feestjes en cadeautjes !! De portemonnee is leeg haha!!

    Ondertussen is ook de school weer goed van start en ons meisjes hebben het naar hun zin . Ze zitten nu op dezelfde school , wel een ander gebouw maar ze kunnen elkaar nu tijdens de speeltijd zien en dat vinden ze wel leuk. Ons Alyssa zit bij dezelfde juf als vorig jaar in de klas dus ze is weer tevreden want dat was een lieve juf en ook zit ze nu bij ons buurmeisje in de klas (die is blijven zitten) wat heel erg handig is ivm huiswerk en andere schoolzaken!

    Mackenzie heeft net als vorig jaar allemaal verschillende juffen en zit nog bij haar beste vriendin in de klas dus zij is ook tevreden en dan zijn wij het ook hé !

    Vorige vrijdag is Alyssa trouwens op school nog gevallen !ooohhh ! Ze was van bank naar bank aan het springen op de speelplaats en daar is het misgelopen en ze is op haar mond gevallen ! Het heeft hevig gebloed natuurlijk en haar lipje was helemaal dik en
    ook haar tand deed pijn en het tandvlees was ook wat bezeerd . Per toeval belde ik net met Mackenzie en die zat even bij Alyssa in de klas om haar te troosten en toen vertelde ze dus wat er was gebeurd . De juf heeft dan gezegd dat ik Alyssa vroeger mocht komen halen en best even naar de dokter reed om het te laten nakijken !! Ik kwam op school aan en ocharme haar lipje helemaal dik , zo
    zielig!! Even langs de dokter gereden en het viel nog mee. Ontsmetten en ijs er op en als de tand na t weekend nog zou los staan moesten we naar de tandarts. Gelukkig was dit niet het geval en is het allemaal goed genezen!!

    Even helemaal iets anders nu .
    Een paar weken geleden zijn we tevens nog een namiddagje pizza’s gaan maken bij Wendy en Rogier. Dat hadden we eigenlijk nog nooit gedaan en het was een leuke ervaring en een gezellige dag .

    Ons meisjes vonden het ook super leuk om hun eigen pizza te maken , deeg rollen saus en kaas enzv..er op doen !! en daarna mocht hij de oven in en dan smullen maar !!


    Rollen maar !!

    Sausje er op !!

    Klaar om op te eten !! mmmm !!

    Ik had als dessert nog een lekkere taart gebakken met slagroom en onze eigen perzikenconfituur ..heerlijk , al zeg ik het zelf !!

    Een lekker glaasje en een gezellige babbel erbij en meer moet dat niet zijn hé !! Ook de kindjes amuseerden zich goed met Saar (2,5 jarige dochter van Wendy en Rogier) en ze vonden het ook leuk om de paarden nog eens te kunnen zien .

    Zo zijn we zelf ook naar onze oude brood-pizza oven gaan kijken en hebben we getest of hij eigenlijk nog wel werkt , en ja hoor hij doet het perfect . We hebben geen pizza’s gemaakt maar gewoon even een vuurtje om te zien of de schouw nog in orde was . Het hok waar onze oven in staat moet nog helemaal worden opgelapt maar de oven gaan we zeker behouden zodat we straks met onze gasten ook pizza’s kunnen maken (en zelf ook natuurlijk )

    Ondertussen hebben we toch ook nog wel wat gewerkt hoor , en hebben we veel bezig geweest in de tuin .

    Het terras van het zwembad is dan eindelijk klaar !!! Jawel hoor !! Ook hebben we een plantenbak naast het zwembad gemaakt waar dan straks een tropische palmboom in mag staan , past wel bij het zwembad vind ik . De muurtjes van de plantenbak heb ik dan weer mooi geschilderd . Ook de aansluiting van het paadje naar het zwembad is ondertussen gemaakt nu enkel nog een klein beetje grond aanvullen rondom en gras zaaien of plantenbakken maken ??? (we zijn er nog niet uit) Ook de put is nu veilig gemaakt met een rooster erin en ook mooi geschilderd.


    Ons zwembad met terras volledig klaar !! EINDELIJK!!

    Hier zie je nog eens het zwembad en de plantenbak en ook onze put.

    De verlichting van het zwembad is ook helemaal in orde en s avonds kunnen de lampjes aan en kan je nog lekker zwemmen! Mooi hoor!!!

    Ook aan de kamer word volop gewerkt en Wes heeft al weer flink zijn best gedaan op het klaarmaken van de sleuven voor de waterleiding , breken enz. en daarna natuurlijk weer steenpuin wegrijden !!


    Sleuven maken

    Muur uitbreken

    Ons verhoogd terras hebben we omgetoverd naar een gezellig kampvuurhoekje waar we nu als het koud is een vuurtje maken en gezellig rond het vuur kunnen gaan zitten om even op te warmen !!


    Even testen !! En ja als je goed kijkt zie je ons Alyssa zitten achter de rook haha !!

    De druiven hebben we ook geoogst , Wes heeft ze allemaal geplukt , en ik heb de takjes eraf gedaan . (de eerste dag toch) en daarna kwam Wes mij natuurlijk ook helpen . Wes heeft er heel veel liefde en geduld in gestoken en momenteel staat er 35 liter wijn te gisten !! Hopelijk wordt hij goed van smaak en hebben we straks een lekker wijntje!!


    Onze wijn !! 30 liter in het blauwe vaatje en nog 5 l in de fles !!

    Daar ik al onze barbiespullen nog niet had verkocht en Wendy mij vertelde dat er hier in de buurt een marktje was waar je met tweedehandsspullen op mocht gaan staan vond ik dat een schitterend idee . Dus wij vorige zondag met een auto vol met Barbie en andere prulletjes geladen naar die markt ! Alles klaargezet (met hulp van ons meisjes ) en uiteindelijk hebben we toch best wat spulletjes verkocht en hadden we weer een centje verdient . helaas nog lang niet alles verkocht maar ik mocht bij de klomp (is een Nederlandse winkel in 2de handsspullen , waar de markt was) mijn barbiespullen komen neerzetten voor een klein prijsje , dus dat gaan we dan maar eens proberen !!

    %%%FOTO21%%%

    Oh ja voor ik t vergeet , ik heb een nieuwe kapper gevonden . Een hele goedkope !! Ik zal t even uitleggen . Ik stond na het douchen voor de spiegel en kreeg ineens het idee dat mijn tuil veel te lang was … Ik bel de kapper maar die is met vakantie !! verdorie !!! En ja als vrouw zijnde als dat in mijn hoofd zit dat moet dat ok gebeuren hé ..haha !! Daarom stelde Wes voor dat hij het wel zou knippen en ja hoor dat heeft hij gedaan !! En het is een echte kapper hoor haha !! Hij heeft dus de laatste maanden altijd mijn tuil geknipt (zelfs ook die van ons Mackenzie) en vorige week had ik dan ineens weer de ingeving dat mijn haar te lang werd dus ik vroeg of hij het aandurfde om een stuk eraf te knippen ? Tuurlijk durfde kapper Wes dat !! haha !! Ik had gezegd dat er best een goed stuk af mocht maar dat t nog op of net over mijn schouders moest hangen . Nou daar liep het dus even mis . Hij had één stuk geknipt en dat was korter dan verwacht … haha , ja dan de rest ook maar zo kort natuurlijk hé . Enfin hij heeft het dan helemaal geknipt en het is wat korter
    dan gepland maar ik ben er eigenlijk wel tevreden mee , het is weer eens even iets anders en het groeit weer wel bij dus zo heb ik dus een nieuwe goedkope kapper !!!

    Tot de volgende keer ,

    25-10-2012 om 11:40 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (2)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer in Portugal (deel 1)

    Hoi Iedereen ,

    Het is even geleden maar we hebben een leuke drukke periode achter de rug maar nu maken we even tijd om jullie weer op de hoogte te brengen !! Mmmm even denken waar moet ik beginnen ????

    Eerst en vooral willen we toch even zeggen dat het een geweldige zomer was en we hebben erg genoten samen met en van onze gasten !!

    We hebben er inmiddels een nieuwe hobby bij , nieuwe spelletjes leren kennen , nieuwe vrienden gemaakt en weer leuke plekjes bezocht tijdens de zomervakantie.

    Ik heb voor onze gasten (en ons meisjes) een speurtocht georganiseerd in ons dorpje en dat viel erg in de smaak !! Ze moesten allerlei opdrachtjes uitvoeren en peilen volgen natuurlijk !!

    S' avonds hebben we vaak genoten van een spelletje kaarten ,en hier hebben we een nieuw spel leren kennen namelijk "kingen" , erg leuk !!
    Ook heb ik de meisjes en (gast) vriendinnetjes helemaal opgemaakt en hebben ze mijn kleedjes en hakkeschoenen aangetrokken !! Ze waren klaar om naar het bal te gaan hoor !! echte madammen !!


    Uiteraard hebben we ook allemaal enorm genoten van ons zwembad !! Lekker verfrissend !! en een bezoek aan de plaatselijke markt hoorde er ook bij natuurlijk , samen met een gezellig terrasje .


    Ook Wes zijn broer (Nonkel Frank , Tante Cindy en nichtje Fleur ) is op bezoek geweest en helaas vloog de tijd weer veel te snel voorbij maar we hebben er wel enorm van genoten !!
    Zo zijn we de watervallen van Fraga de Pena gaan bezoeken en omdat t zo warm was wilde wel even verfrissen in het water van de waterval maar oei wat was dat koud !! Het was niet diep maar ooh zooo koud ! Toch hebben we stoer
    allemaal even in het water gewandeld en daarna weer lekker even opwarmen in het zonnetje !!

    De drie nichtjes samen !!

    Ook zijn we een dagje naar Coimbra geweest en hebben we een wandeling door de oude stad gemaakt om bij de prachtige  universiteit met zijn bibliotheek  te geraken hebben we een speciale lift genomen Om boven te geraken .Iedereen vond het wel leuk behalve ik weer natuurlijk (hoogtevrees)  Erg mooi maar bij temperaturen van 30°c ook erg vermoeiend !!

    de lift naar boven!!


    Ook zijn we met zijn allen naar de rivier geweest en hebben we lekker in het water gelopen !!

    Met zijn allen !!

    Ook hebben we sinds kort de pizzeria hier in Tabua ontdekt en ja hoor ze kennen ons al !! haha !! we zijn al bijna vaste klant hihi !!

    We hebben samen veeeel in het zwembad gezeten want Fleur en nonkel Frank zijn echte waterratten !!

    kunstjes en gekke sprongen !!

    Toen we s ' avonds in het donker nog even aan het zwemmen waren en ik na een verfrissende plons even naar de straat ging kijken zag ik vlakbij ons een bos brand !! Op ongeveer 100m van ons zagen we de vlammen omhoog schieten !! Even schrikken , snel de rest geroepen en na even nadenken besloten we om even de ramptoerist te gaan uithangen en even te gaan kijken en polsen hoe de stand van zaken was .
    Het was toch best een stevig brandje en al snel stonden er 8 brandweerwagens en stonden ze volop te blussen . We hebben even staan kijken en zagen dat ze het best onder controle hadden , het vuur breidde een beetje uit maar niet heel erg (en ook niet naar onze kant) dus zijn we uiteindelijk maar terug naar huis gegaan en van daaruit zagen we ook dat het al veel minder was . Maar toch wel even spannend zoiets van dichtbij mee te maken !!

    Momenteel zijn er trouwens ook weer erg veel branden hier in Portugal en ziet het er buiten uit alsof het gaat regen , het ziet er bewolkt uit maar het zijn geen wolken maar het is rook !! Ook hebben we hier nu een lekker rookgeurtje en dwarrelt er overal as in het rond !! Gelukkig zijn er behalve dat ene kleintje nog niet echt bij ons in de buurt geweest maar we hopen dat ze snel geblust zijn !! Ook hebben we die week een zwaar onweer gehad . Ons meisjes waren net een nachtje gaan slapen in het appartement bij hun nichtje
    op de kamer ! We werden s nachts wakker van enorme donderlappen en felle regen !! Ik was natuurlijk meteen ongerust voor ons meisjes (vooral ons Alyssa) want ze zijn bang bij zo een zwaar onweer !!( door de bergen klinkt de donder hier altijd wel heel fel ) Ik durfde niet goed te gaan kijken want wie weet hadden ze het niet gehoord en sliepen ze nog en ik wilde ze al zeker niet wakker maken dus maar hopen dat t goed ging beneden !! Het heeft nog een poosje stevig geklapperd, geflitst en geregend en natuurlijk is ook de elektriciteit uitgevallen maar daarna werd t gelukkig minder . Toen ik s morgens bij het ontbijt vroeg hoe de nacht was gelopen kreeg ik te horen dat ze toch ook allemaal waren wakker geworden maar Tante Cindy had ze gerust kunnen stellen en ons Alyssa was even bij Mackenzie in bed gekropen haha !!Dank je wel tante Cindy !! Dus het viel toch nog mee dan !! Dus ze hebben op hun vakantie best wat meegemaakt !! Live brand gezien , zwaar onweer gekregen , temperaturen van 35°C , .. Maar ach dan hebben ze dat ook weer eens meegemaakt hé !!

    Nadat Wes zijn broer weer vertrokken was hadden we ons eerste optreden met de dans en balletles !!
    S ‘morgens eerst oefenen en s avonds was het optreden . We hadden ons helemaal opgemaakt en we waren glitterende sterren !!
    Het optreden was goed verlopen en we hebben er zelf ook van genoten !! Een paar weken later zijn we nog twee keer gaan optreden !!


    Spaanse dans

    Buikdans

    Ballet !!

    Ook zijn we nog op bezoek geweest bij onze Belgische vrienden hier in Portugal en het was weer super gezellig ! De kindjes hebben lekker gezwommen en gespeeld met de drie dochters en wij hebben lekker gebabbeld !! We hebben tevens ook lekker gebarbecued en er was een lekker Portugees dessert voorzien !! Helaas vloog te tijd weer voorbij en was het weer veel te snel tijd om naar huis te gaan !! Maar we gaan het zeker nog eens overdoen hoor !!

    Dan zijn we ook nog naar de jaarlijkse dierenmarkt geweest bij ons in het dorp en ons meisjes konden niet wachten want er waren paarden !! We zijn zowat 20 keer naar alle paarden gaan kijken en ze hebben er ook mogen opzitten !! Leuk leuk leuk !!


    Een weekje later moest Wes zelf nog een keertje terug naar België en deze keer omdat het vakantie was mocht één van ons meisjes mee . Niet alle twee want dan zou ik hier helemaal alleen zijn en dat leek me toch niet zo leuk !! Ze hadden vrij snel beslist dat het ons Mackenzie zou worden die mee zou gaan . Natuurlijk hebben we het eerst even besproken met mijn ouders maar die waren direct enthousiast !! Dus zo gezegd zo gedaan !! Mijn "kleine meid " ging een weekje mee naar België !! Toen ze moest vertrekken had ik toch al wel een beetje spijt dat ik het had voorgesteld maar ja ik wist dat ze er van ging genieten dus ja ! Ons Alyssa en ik hadden een weekje met zijn tweetjes . We hebben samen gezwommen , met Falco gaan wandelen ( het gaat trouwens heel goed met onze Falco , hij begint al wat beter te luisteren en stilletjes aan krijgt hij de commando’s zoals zit en pootje,..onder de knie ) , samen tv gekeken en helaas ook veel gewerkt !! Er moest nog een heleboel gebeuren want onze volgende gasten zouden arriveren kort nadat Wes en ons Mackenzie terugkwamen . Dus hadden we nog best wat werk . Appartement mooi maken , lakens wassen en strijken , tuin netjes maken , enzv .... Maar we hebben toch nog tijd gehad om samen leuke dingen te doen . Zo had ik voor ons Alyssa een paardrijles gepland (het was geen paardrijden in de zomer ) en ben ik als verrassing ook een keertje mee gaan rijden . Dat vond ze natuurlijk super leuk !! Ook heeft ze heel de week bij mama mogen slapen en hebben we s avonds in bed nog gezellig samen op de nintendo gespeeld en hebben we samen cakejes gebakken en hebben we er aan de buren wat gaan uitdelen dus die waren ook weer blij !!


    Ze heeft ze zelf versierd !!

    Toen Wes en ons Mackenzie terugkwamen van België heb ik ze zowat plat geknuffeld haha !!Ons Mackenzie had er enorm van genoten , lekker veel aandacht van moeke !! samen shoppen , koffietje gaan drinken , wafel  gaan eten mmm !! En natuurlijk nog een hoop andere leuke dingen . Dus ma en pa weer eens bedankt voor de goede zorgen !! Wat ze ook erg leuk vond was dat ze haar beste vriendinnetje Carolien nog eens terug kon zien !! Ze had een leuke week gehad maar was toch ook we weer bij terug thuis te zijn !! Vertrokken met bijna lege koffers en aangekomen met propvolle koffers met leuke cadeautjes van moeke en vovo !! Dus ons Alyssa was ook weer blij natuurlijk !! haha !! Daarna meteen weer aan de slag om de laatste dingen in orde te brengen vooraleer onze volgende gasten arriveerden !!


    Voor het vervolg , lees blog : zomer in Portugal (deel 2)




























    10-09-2012 om 23:14 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer in Portugal (deel 2)

    Ik heb meermaals geprobeerd mijn blog er in één keer op te krijgen maar na de zoveelste mislukking heb ik maar beslist om hem in twee keer erop te zetten vandaar hier dus zomer deel 2,



    Een paar dagen later waren onze nieuwe gasten gearriveerd en was t weer een lekker gezellige drukte !! Ze waren met zes (Ivar , Wendy en hun kindjes Jens en Tibo en kleine Lize en ook de Oma was van de partij ) Ook hen hebben we meegenomen naar de markt om kip te eten , de watervallen te bekijken ,wandelen terrasje doen, ...


    Wandelen in ons mooie dorpje

    Terrasje doen na een wandeling

    Bij ons laatste dansoptreden zijn onze gasten ook mee gaan kijken en hebben we nadien nog gezellig wat gegeten op het feest ! Zo hadden ze ineens ook een typisch Portugees festivalletje gezien .

    Zij hebben ons trouwens ook een nieuwe hobby leren kennen , meer bepaald geocashen . Ik had er nog nooit van gehoord maar in t kort gezegd is het eigenlijk "schatten" zoeken met een wandel gps . Bijna in elk dorpje in de buurt vind je er wel een aantal ook in Pinheiro de Coja en toen ze een keertje gingen geocashen zijn we dan eens mee geweest . Het is dus de bedoeling coördinaten in te geven (die je vind op het internet) en deze lijden je dan naar de "schat"
    Je hebt kleine , heel kleine , gewone en grote schatten en soms zijn ze gemakkelijk verstopt en soms heel moeilijk ! De bedoeling is dus dat je de schat zoekt , in het boekje in de schat meld dat je ze gevonden hebt en ze dan weer terug te stoppen (soms zitten er kleine prulletjes in waar je dan iets van mag meenemen en er zelf ook iets kan instoppen ) het gaat dus niet echt om de schat maar om het vinden er van !! Enfin dat is het zo in het kort uitgelegd !! Na een paar keer met hen te zijn mee geweest hadden we besloten om zelf ook een wandel gps aan te schaffen . Zo kunnen we ook zelf wandelingen uitstippelen voor onze gasten en natuurlijk ook geocashen !! Door te zoeken naar de schatten kom je vaak ook op leuke plaatsen die je anders niet zou zien of vinden . Dus vaak als we nu ergens naar toe gaan nemen we ook de gps mee en als we tijd en zin hebben gaan we even zoeken naar een schat !! Zo hebben we al midden in de bossen gezeten en zaten we er 25m vandaan maar wel op de verkeerde hoogte !! dat is dus een probleem dat je hier in Portugal ook kan tegenkomen natuurlijk !!
    Zo waren we ook een keertje s avonds bij het schemer nog gaan schatzoeken met onze gasten en op een bepaald moment moesten we ergens het bos in . We hebben dan de wagen aan de kant gezet en zijn verder gewandeld door het bos !! Ons meisjes vonden het wel eng zo in het donker het bos in !! Toen we in de buurt kwamen .. zijn we op een huis gelopen waar grote waakhonden zaten die enorm begonnen te blaffen wat alles nog veel enger maakte natuurlijk dus hebben we maar besloten om terug te keren !! Ok ik moet eerlijk toe geven ik vond het zelf ook wel een beetje eng hoor .. haha


    Geocashen / schatzoeken

    We hebben trouwens een paar uurtjes op baby Lize mogen passen !! Ons meisjes en ik vonden dat fantastisch leuk !! Ik heb zelf haast niets kunnen doen want ons meisjes wilden alles doen haha !! Ze hebben haar groentepap gegeven en met haar gespeeld en ik heb ze dan uiteindelijk moe maar voldaan in haar bedje gelegd !! Zalig nog even zo een baby’tje !!

    babysit nodig ? Ons meisjes staan paraat hoor hihi !!

    S avonds hebben we ook vaak een spelletje gespeeld zoals "pitjesbakken" of uno !! altijd leuk !! (ik kon alleen niet zo goed winnen )
    Ook zijn we met zijn alle een keertje gaan picknicken bij de rivier . Ik had een paar dagen voorheen op de markt een mooie picknickmand gezien en daar was ik a zo lang naar op zoek en die heb ik dan gekregen van mijn ventje als voorschot op mijn verjaardag hihi !!
    Enfin , we zijn dus bij de bakker vanalle lekkers gaan halen waaronder ook 2 taarten ( ik wilde alvast trakteren voor mijn verjaardag) en zijn we naar de rivier gereden waar de dan lekker gesmuld hebben van de taart en andere lekkers !De kindjes hebben ook gezwommen en wij hebben nog een cash gaan zoeken die daar ergens verstopt lag !! Dus weer een mooie namiddag gevuld .


    picknicken en taart eten

    spelen op een oude surfplank

    Ook zijn we met onze gasten gezellig de plaatselijke marktjes gaan bezoeken en hebben ze op het eind van hun vakantie als dank ons twee fruitboompjes laten kiezen !! We hebben uiteindelijk een clemantineboompje en een ...gekozen !! We zijn er erg blij mee en ze hebben al een leuk plaatsje gekregen in onze tuin !! We zullen er goed voor zorgen !!


    Dank je wel !!

    Ook hebben ze op de laatste dag een geocash in onze tuin gemaakt voor ons meisjes omdat ze bijna jarig waren !! Ze moesten dan envelopjes gaan zoeken in onze tuin die ze dan telkens doorstuurde naar een volgend punt om zo uiteindelijk bij de " schat "te komen ! In de schat zaten dan lekkere snoepjes en een cadeautje voor ons meisjes !! Super lief van onze gasten toch !! Na twee weken met onze gasten was het voor hen helaas ook weer tijd om huiswaarts te keren maar we hebben elkaar in die twee weken goed leren kennen en zijn inmiddels ook vrienden geworden !


    Ons meisjes die hun verjaardagscash aan het zoeken zijn die Ivar , Wendy en Maria hebben gemaakt !! leuk leuk !!


    Nadat onze laatste gasten vertrokken waren was het weer even wennen aan de stilte hier !! Stilletjes aan zijn we weer terug in ons ritme aan het rollen en gaat alles weer zowat zijn gangetje !!

    We hebben pas nog onze verjaardagen gevierd ! Eerst die van mij (ggrr weer een jaartje ouder hihi ) en voor mijn verjaardag mocht ik gaan shoppen en iets leuks uitkiezen !! Ik heb uiteindelijk een mooi kastje gekozen dat ik altijd al graag wilde maar niet echt nodig had natuurlijk ..hihi maar nu kreeg ik het dan toch !!

    Ons Alyssa haar verjaardag was zondag en voor haar verjaardag hebben we eerst gaan wandelen in het dorp !! Wes en ik hadden zelf een cash gemaakt voor ons Alyssa zodat ze uiteindelijk zo haar cadeautje kon vinden !! Zo vertrokken we hier thuis en zijn we richting bos gegaan waar ze dan haar eerste envelopje moest zoeken waar dan een raadseltje opstond en zo kon ze dan weer de volgende coördinaten verkrijgen . Er zaten ook opdrachten in zoals ons meisjes moesten op onze rug en dan racen !! ( Alyssa op mijn rug en Mackenzie op die van Wes en Alyssa en ik zijn natuurlijk gewonnen !! haha !!


    Klaar om te vertrekken

    Klaar....Start !!!

    En zoeken maar

    De schat gevonden Joepie !!

    Na zes tussenstops kwam ze dan uiteindelijk bij de laatste uit waar dus de schat verstopt was !! Het waren maar een paar kleine spulletjes maar ze vond het toch allemaal erg leuk en het is ook een originele manier om een cadeautje te geven vind ik !! Daarna zijn we naar Aveiro (zee) gereden

    Onderweg naar de zee , wat een drukte !! hihi
    Daar hebben we een andere speelgoedwinkel gevonden dan de gene waar we normaal naar toe gaan (en waar ze eigenlijk zowat niets hebben) !! Dus ons Alyssa was in haar nopjes !! Ook ons Mackenzie mocht alvast iets uitkiezen voor haar verjaardag en alle twee hebben ze weeral Playmobil gekozen !! we hebben ondertussen al zoooo veel dat we zelf een winkel kunnen beginnen !! Na de speelgoedwinkel zijn we bij de Macdonalds gaan eten en daarna zijn we nog gaan minigolven !!


    Minigolven
    Daarna huiswaarts gereden en nog serradouro gegeten (Portugees dessert )

    dessert en een cadeautje uit de schat !! Hier (rechts) zie je trouwens ook mijn nieuwe kastje dat ik gekregen heb voor mijn verjaardag hihi

    Uh nog 1,5u bezig geweest met het in elkaar zetten van de nieuwe Playmobil ppffff en toen was het al 21u30 !! Ja ik kon nu toch moeilijk zeggen ; alles staat in elkaar nu is het bedtijd dus heb ik ze nog maar even laten spelen en uiteindelijk lagen ze tegen 23u in hun bedjes !! Maar ach t is nog vakantie dus nu kan het nog hé !! Waarschijnlijk zal de school hier 14 september terug van start gaan maar we zijn nog niet zeker !! Ze gaan dit jaar alle twee naar dezelfde school (op de zelfde plaatst) maar nog wel in een ander gebouw . Ze zullen elkaar wel kunnen zien tijdens de speeltijden (als die samen vallen ) dus dat vind ons Alyssa al wel leuk . Ons meisjes zien het trouwens alle twee best zitten om weer naar school te gaan dus dat vind ik al positief !!

    Maar nu nog even geen school , ook ons Mackenzie haar verjaardag komt er zij heeft gekozen om met zijn vieren een ritje te gaan maken in het bos te paard (onder begeleiding wel te verstaan ) Ik ben eens benieuwd want Wes heeft nog nooit op een paard gezeten ..hihi !!

    Ons meisjes krijgen trouwens dit jaar nog een extra verjaardagscadeau waar ze momenteel aan bezig zijn !! Ze waren volop aan het "zeuren" dat ze graag hun kamer eens wilden vernieuwen , ander kleurtje ,... en uiteindelijk hebben we hier in Portugal iemand gevonden die een mooie muurschildering van een paardenstal en wei komt schilderen op hun kamers !! Daar waren ons meisjes natuurlijk super blij mee !!
    Gisteren is hij komen tekenen en vandaag is hij al begonnen met schilderen !! Foto's zijn voor de volgende keer want het zal nog wel een paar dagen duren aleer de twee kamers klaar zijn !! Maar het beetje dat we nu al zien is gewoonweg prachtig !!! Hij kan er wat van hoor !!

    Voor ik het vergeet te vermelden . Met al die Playmobil die ze nu hebben is onze speelkamer zowat te klein aan het worden en heb ik ons meisjes een keertje aan het werk gezet om te sorteren !! Nu ze wat ouder zijn spelen ze niet meer met de barbies en daar hebben we een heleboel spullen van .

    Dus ben je geïnteresseerd of ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn stuur even een mailtje . Omdat het zo veel is en zo veel geld heeft gekost willen we er nog een klein beetje geld voor vragen maar we geven het weg aan spotprijzen hoor . We hebben onder andere barbies ,baby’s ,kleren , koetsen , paarden ,auto , vliegtuig , mobilhome , …. Ik heb een lijst met foto’s en prijzen dus die kan ik doorsturen indien je interesse moest hebben !!

    Even naar onze dierentuin nu . We hebben ondertussen twee nieuwe dwergkonijntjes gekregen en ook de cavia's zorgen volop voor uitbereiding !! Ook hebben we weer een nieuw vogeltje (parkiet ) en een kuikentje erbij !! dus het gaat goed met onze dierentuin !! haha

    Enkel een paar weken geleden was het even paniek want ons meisjes waren in het buitenhok (dat helemaal overspannen is met draad ) de konijntjes aan het aaien en het poortje was niet goed dicht ( ging niet meer goed dicht ) en onze Falco is in het buitenhok geraakt waar al onze dieren zaten !! Er zit zeker ook jachthond in onze Falco en hij ging dus achter alles aan !! We hoorden ons meisjes gillen en roepen in paniek en zijn meteen naar hen toegerend maar hij had inmiddels één cavia gepakt !! ik heb zijn mond opengewrongen en hij heeft het beestje losgelaten maar helaas heeft hij terug te pakken gekregen , daarna weer wel terug losgekregen maar het was helaas te laat voor het diertje !! Gelukkig zijn er geen andere dieren gewond geraakt en we hebben er meteen voor gezorgd dat het poortje terug goed dicht ging !! We hadden ook pech omdat ons meisjes de konijntjes wilden pakken en aaien hadden ze even de binnenhokken afgesloten en konden de diertjes ook niet naar binnen vluchten toen onze Falco in het hok was geglipt !! Maar al bij al is het nog redelijk afgelopen !! Ons meisjes waren wel helemaal in paniek en waren verdrietig en boos op onze Falco maar we hebben hen uitgelegd dat het natuurlijk de aard van het beestje is en na een paar uurtjes hadden ze hem het wel vergeven !! hihi !!
    Inmiddels knuffelen ze hem weer helemaal plat hoor !!

    Ook ben ik de afgelopen week volop bezig geweest met confituur maken . We hadden nog veel perziken in de boom hangen die eigenlijk zeker rijp genoeg waren dus heb ik daar confituur van gemaakt mmmmm lekker !! Ook zijn we het bos weer ingetrokken en hebben we braambessen geplukt en ook daar heb ik heerlijke gelei van gemaakt dus mijn berging staat weer lekker gevuld met confituur !!


    Ook hebben we een mountainbike bijgekocht zodat we nu allemaal een fiets hebben met versnellingen en zijn we al een aantal keer gaan fietsen !! Pas op versnellingen of niet het blijft zwaar hoor het klimmen !! Heen is moeilijk en terug is erg leuk !! Je hebt wel goeie remmen nodig haha Maar ons meisjes vinden het zo leuk om af en toe even te gaan fietsen dus nu kunnen we dat weer !!

    Veel werken hebben we de afgelopen twee maanden niet gedaan want daar hebben we niet zo veel tijd voor gehad !! Het terras rond het zwembad is nog niet volledig af maar wel bijna hoor !! en nu is Wes weer terug bezig met de werken . Maar afgelopen week heeft hij vooral bezig geweest met het tassen van hout in ons houthok !! Ze hebben zo wat 30m³ geleverd en dat moest allemaal in ons houthok worden getast !! maar hij is eindelijk klaar nu !! We zijn klaar voor de winter !! maar hij mag nog even wegblijven hoor . hihi !!
    We hebben trouwens momenteel nog temperaturen van 30°C !! dus nog steeds lekker enkel hebben we nu de laatste dagen een stevig windje wat ook de reden is van de vele bosbranden de laatste dagen !!

    Nu de laatste dingen buiten afwerken en daarna kunnen we aan de kamer beginnen !!

    Terwijl ik dit aan het schrijven ben zie ik een grote rookwolk vanuit ons terras die best dichtbij lijkt te zijn !! Hopelijk krijgen ze hem snel onder controle !!!

    Na meer 4 dagen geen internet te hebben door de brand van uh donderdag kan ik mijn blog eindelijk op het internet zetten !! Het was nog een grote brand geworden , we zijn even gaan kijken en het bleek aan de rand van ons buurdorpje te zijn !! We hebben veel blusvliegtuigen en helikopters gezien en ook enorme vlammen !! s avonds zagen we een oranje gloed en was de brand nog erger geworden !! Om een idee te geven over de grote van de brand , er waren 77 voertuigen ongeveer 300 brandweermannen , 6 blusvliegtuigen en nog enkele helikopters . We zijn uiteindelijk gaan slapen toen het nog fel branden en de ene brandweer na de andere voorbij stormde maar deze morgen was de brand gelukkig geblust !! Wel hangt alles onder het as en rook alles naar rook … dus kunnen we lekker gaan poetsen ..hihi . Maar gelukkig is het onder controle dat is het belangrijkste !!



    Zo dat was het weer even in het kort verteld ,

    Groetjes

    10-09-2012 om 23:00 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:blog portugal , blog emigreren , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , vakantie bij belgen , bij belgen op vakantie, vakantie bij belgen inportugal ,
    >> Reageer (2)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie !

    Hallo allemaal ,

    De zomer is hier heerlijk van start en we hebben al weer lekker gepuft !!  Maar eerst zijn mijn ouders nog op bezoek geweest en toen was het gelukkig nog niet zo warm !! (zij kunnen niet zo erg goed tegen de hitte) . Wes was zelf een weekje naar België en mijn pa heeft zijn werk even overgenomen en heeft verder mozaïekjes gelegd voor het terras rond het zwembad .


    Even bekijken hoe we dit gaan aanpakken !!

    Ik heb samen met mijn moeder de bar onder handen genomen en alle schabben en glazen blinken weer en ook het appartement moest gepoetst worden voor onze vakantiegasten . We hebben tevens ook weer genoten van de leuke wandelingen , lekkere restaurantjes , winkeltjes en de babbels .


    Wandelen achter onze tuin in de bossen !

    Genieten van een versgeplukte perzik uit de tuin . mmmm !!

    Ook de kindjes zijn weer lekker verwend met vele knuffeltjes , kusjes , enz. … de eerste dagen hadden ze nog school maar eindelijk was het zo ver de laatste dag school !! 



    Klaar voor hun laatste dagje school !8
    en dan begon voor hen de grote vakantie !! Joepie !!
    Ze zijn alle twee geslaagd en mogen door naar het volgend jaar !! Wat ben ik toch fier op mijn twee meisjes !!  En nu mogen ze genieten van hun welverdiende vakantie natuurlijk !!

    Zaterdagochtend zijn we eerst gaan dansen (buikdansen , modern dansen en ballet) . Binnenkort ons eerste optreden !! hihi

    In het weekend zijn we dan papa gaan afhalen bij het treinstation zodat we toch ook met zijn allen nog wat konden genieten !! (of werken) . Op Zaterdagavond hadden we ons allemaal klaargemaakt voor het feestje in Pinheiro de Coja . Het jaarlijks feest dat zich bij het kerkje op straat afspeelt en waar s avonds over het vuur word gesprongen konden we toch niet missen hé !! Ook mijn ouders waren benieuwd dus met zijn allen er heen !!

    Daar aangekomen zagen we al dat het heel erg rustig was en minder volk dan de vorige jaren . We zijn dan even het cafeetje binnengegaan en hebben daar even iets gedronken , en de kindjes werden lekker verwend met een ijsje !!

    Aan den toog bij het dorpscafeetje !!
    Nadien toch maar even terug op straat gaan kijken en bleek dat ze dit jaar geen tijd hadden gehad om alles netjes te organiseren dus helaas ..geen vuur springen . Ook word er normaal gedanst door de folklore dansgroep en ook door de mensen zelf . De muzikanten waren aanwezig maar de dansgroep was er dit jaar ook niet !! We vonden het toch wel spijtig en na even te staan gapen zijn we dan maar huiswaarts gekeerd !! Volgend jaar beter !!

    Op Zondag morgen zijn we naar de markt geweest en hebben we ons ma de “platte kip gebeuren ” laten zien en proeven . Het was weer erg lekker en we hebben gesmuld !!

    Lekker keuvelen op de markt

    De platte kip

    Lekker smullen

    Daarna naar huis en alles verder klaarmaken want op Maandag arriveerden onze gasten .
    Toen we het terras van de bar even aan het herschikken waren en we ons “tentje” hebben verzet is er bij ons ma iets in haar rug geschoten !!
    Het deed erg veel pijn en ze kon niet goed meer lopen maar we zouden wel afwachten wat de dag nadien zou zeggen !!
    De volgende dag zijn onze gasten gearriveerd en hebben we eerst samen ontbeten . (het was eigenlijk ondertussen meer een brunch geworden maar het heeft lekker gesmaakt )
    Daarna ben ik met mijn moeder naar de dokter gereden want ze had nog steeds enorm veel last van haar rug !! Diagnose : Lumbago !! Pppfff daar zou ze dus nog wel een weekje last van hebben . Maar ok ze heeft pijnstillers en plakkers meegekregen en daar ging het toch al een beetje beter mee ! Ocharme ons make ..

    Helaas was het de dag daarna al weer tijd om afscheid te nemen want mijn ouders gingen weer huiswaarts . Mijn pa heeft een heel stuk van het terras erin gelegd en we waren weer super tevreden !!
    Er is weer heel wat werk verzet en we hebben nog lekker genoten ook ! Alleen jammer van ons ma haar rug !!
    Gelukkig is het ondertussen al wat beter !! Maar we hadden weer een leuke week achter de rug .
    Bedankt Ma en Pa !!

    Onze gasten waren inmiddels wat bijgerust van de lange trip en we hebben ze een keertje meegnomen naar de markt en het kippenhuis !!

    Even een terrasje doen

    Kip eten bij het kippenhuis mmm !

    Ook hebben we s avonds heerlijk genoten van een gezellige babbel en een drankje erbij .

    Ontbijten
    Het was weer een gezellige week met leuke gasten en ze hadden ook een schat van een baby’tje bij .

    Ons meisjes hebben trouwens ook al flink geholpen want ze hebben elke ochtend mee geholpen om het ontbijt mee klaar te zetten !!
    We hebben uiteraard niet alleen maar gegeten en gekletst hoor , we hebben ook nog wat gewerkt !! Haha !! Wes is nog volop bezig aan het terras … en ik blijf steeds bezig met de tuin !

    We hebben sinds vorige week trouwens nog nieuwe huisdiertjes , namelijk vier dwergkonijntjes !! Ze zijn zo schattig !! Ze zijn nog vrij jong maar ze zijn niet tam  , dus daar zijn we nu aan het proberen verandering in te brengen door ze regelmatig vast te nemen . Hopelijk lukt het en zijn ze straks een beetje tammer !!

    Uhhh ook niet te vergeten hebben we zes nieuwe kleine cavia’s !! Het waren twee nestjes van drie !! Pfff t gaat weer goed hoor hihi !!  Ook parkieten hebben we kleintjes , momenteel hebben we vier kleintjes .. Hopelijk krijgen we ze groot .

    Maar ons grootste nieuwe huisdier is een hond !! We kwamen vorige week thuis en er lag een hondje te slapen bij onze voordeur . Ons meisjes vonden hem meteen schattig en hij was erg lief maar we hebben hem de deur gewezen ! Maar hij bleef steeds terugkomen .  We hebben hem geen eten gegeven maar t beestje wilde zo graag aandacht en ons meisjes wilde dat maar al te graag geven natuurlijk . We zagen dat hij ondervoed was en hij had een hoop teken maar voor de rest zag hij er erg levendig uit !! Maar we bleven hem de deur wijzen . Toen hij de volgende morgen nog steeds voor de deur lag hebben we maar beslist om eerst met hem naar de dierenarts te gaan en te kijken of hij effectief gezond was en hoe oud hij was vooraleer we zouden beslissen om hem te houden . Zo gezegd zo gedaan en hij is gezond , behalve wat teken en vlooien en hij is ongeveer een jaartje oud . De dierenarts vermoed dat hij altijd op de straat heeft rond gedwaald en daardoor dus ondervoed is . Boodschap was dus ontwormen , behandelen tegen vlooien , vitaminen , en eten geven !! Ons meisjes waren natuurlijk dolgelukkig want we gingen hem houden !!  Hij heeft inmiddels zijn plekje hier al goed gevonden en de naam Falco gekregen !! Ons meisjes gaan dagelijks met hem wandelen en ravotten met hem op de gazon . Uiteraard zijn we ook bezig hem manieren aan te leren zoals zitten enzv … want daar kent hij nog niks van , dus hopelijk krijgen we hem wat opgeleerd !!

    Voor de rest hebben we de afgelopen week lekker gepuft bij temperaturen van 40°C in de schaduw , maar gelukkig hadden we nu ons zwembad om in af te koelen . Dus regelmatig een verfrissend plonsje en dan konden we er weer even tegen aan . Maar we moeten toegeven ons tempo ligt een pak lager dan normaal !! Maar er gebeurt toch nog iets hé !!


    Het terras tot nu toe …

    Vorige week ben ik met ons meisjes voor het slapen gaan nog even een duik gaan pakken in het zwembad . We hadden het zo warm , en de warmte zat natuurlijk ook binnen , dus zijn we er nog snel even ingesprongen . Het water was gewoon zalig (30°C) ! Lekker even zwemmen in de schemer bij het maanlicht !! Ons meisjes vonden het dan ook geweldig !! 

    Nu is het al een pak frisser en hebben we temperaturen van 28°C in de schaduw dus dat is lekker aangenaam .
    Dus hop weer aan het werk !!

    Zonnige groetjes van ons allemaal ,

    02-07-2012 om 12:31 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (2)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad klaar !!!

    Hoi Iedereen ,

    We zijn de afgelopen weken nog flink aan het werk geweest en het resultaat mag er wezen !! Er kan gezwommen worden !! Joepie !!
    Eerst zijn ze de liner komen plaatsen en ondertussen is Wes begonnen aan het terras !!


    Plaatsen van de liner

    Begin terras

    Daarna konden we dan eindelijk beginnen met het vullen van het zwembad terwijl Wes de pomp en alle andere “dingen” aangesloten heeft .
    Terwijl het zwembad aan het vullen was konden we ons meisjes niet tegenhouden en zijn ze er alvast ingesprongen !! BBBrrr koud leek mij maar het viel goed mee zeiden ze ??


    Vullen van het zwembad

    We hebben het zwembad met eigen putwater gevuld en hebben elke dag twee tuinslangen erin gehangen van s morgens tot s avonds en na een vijftal dagen was het dan eindelijk vol !! Het water is op het diepste zo ongeveer 1.55m en het begint bij 1.20m (ongeveer) . Het is 10,5 m lang op 5,5 m met een uitstekende trap dus er gingen enkele kuubjes water in !!


    Zwembad gevuld

    Toen het gevuld was zijn ons meisjes er natuurlijk weer meteen ingesprongen !! De dag erna werd het lekker warm 34°C en ben ik er zelf toch ook ingesprongen . (Ik wilde graag wachten op Wes die toen net naar België was maar ik kon het niet laten ..hihi .. Het was zooo warm !! )   En ik moet toegeven , het was zalig zo lekker in je eigen zwembadje kunnen springen !! Toen Wes terug was van België is hij er natuurlijk ook meteen ingesprongen !! Ik had (speciaal voor hem ) een opblaas zeteltje gekocht waar je een flesje bier in kon zetten en dat heeft hij toch als eerste uitgetest haha !! Met een flesje bier natuurlijk haha !!


    Wes op zijn zeteltje met een Superbock !!


    Waterpret !!

    Behalve zwemmen hebben we natuurlijk ook nog iets anders gedaan .(hoewel we nu bij warm weer er regelmatig even in plonsen )
    Wes is verder gegaan met ons terras en het begint er al meer en meer op te trekken .

    Ondertussen ben ik bezig geweest met de muurtjes rond het zwembad te schilderen .

    Ook zijn we bezig met alles weer zomerklaar te maken en ben ik begonnen met ruimen en oppoetsen van de tuin , muurtjes herschilderen , tuinstellen weer op zijn plaats, onkruid verwijderen (blijf ik mee bezig ) , plantjes gekocht om de boel weer wat op te fleuren en ook onze rozen staan weer helemaal in bloei !! Prachtig zijn ze !! Ook hebben we een paar ligstoelen aangeschaft die straks dan bij het zwembad komen te staan . Voorlopig hebben we al een paar stoeltjes op het gras gezet .


    We hebben ze al even uitgetest en ze liggen lekker !!

    Ook hebben we een “tentje” (weet de juiste benaming niet ) gekocht die we op het terras hebben gezet waarin we heerlijk kunnen relaxen in het loungeset in de schaduw . Want in de zomer heeft dit deel van het terras bijna continue zon dus dat is wel lekker zo !!


    Even uitrusten !!

    Ook zijn er al vriendinnetjes van Mackenzie komen spelen en hebben ze al genoten van het zwembad !!


    Mackenzie met haar vriendinnetjes bij het zwembad !!

    Ons meisjes zijn nu echt aan het aftellen want ze hebben nog 1,5 week school . Vandaag hebben ze trouwens een dagje vrij !!
    Ook zijn we allemaal aan het aftellen naar de komst van mijn ouders . Die komen volgende week !! Die komen genieten van het goei weer (haha) en een beetje helpen aan het terras en alles zomerklaar te maken en natuurlijk ook om te genieten van ons mannekes en vakantie te houden .

    Ook de boekingen beginnen stilletjes aan te vlotten . We zijn nog niet heel de zomer volboekt maar het gaat de goede richting uit . We hebben ook nog niet echt reclame van het zwembad kunnen maken daar het zwembad met terras nog niet helemaal af is natuurlijk en dat scheelt wel . Dus voor degene die nog een vakantieplekje zoeken …. Allen hierheen !!!

    Onze fruitbomen doen het trouwens tot nu toe weer erg goed en de kersen kunnen al een paar weken van de bomen worden geplukt . Ze zijn weer super lekker !! Wes heeft er vorige keer mee naar België genomen voor onze ouders enz. en ze zijn goedgekeurd !!
    De mispels (Japanse)…. zijn ook zo goed als rijp en ik moet zeggen dat ik ze wel lekker vind , ik kende deze vruchten niet en heb ze vorig jaar voor t eerst van onze boom geplukt en geproefd . (Vorig jaar was de eerste keer dat we er vruchten aan zagen ) , nu dit jaar hangen er al veel meer aan dus we kunnen weer extra genieten !!
    Ook perziken hangen er weer hopen klaar dus daar kunnen we in de zomer ook weer lekker van genieten !!

    Ik heb trouwens de afgelopen weken mij bezig gehouden met het afprinten van mijn blog ! Het leek mij leuk om alles in een map te steken en deze dan beneden in onze bar weg te leggen zodat onze gasten er ook eens kunnen door bladeren . En jeetje wat ben ik geschrokken !! Ik schrijf nu al een 2,5 jaar aan mijn blog maar ik wist niet dat ik al zoveel lectuur en foto’s had verzameld !! Het was de moeite !! Maar ik moet wel zeggen dat het leuk was om alles zo een keertje terug te zien . Als je dan ziet hoe het in begin was , dan zie je toch echt wel een groot verschil nu !! We hebben toch al aardig wat werk verzet hoor !! Van een garage naar een appartement . Van een wei naar een tuin , van een gat in de grond naar een zwembad en van een oude koeienstal naar een mooie bar !! We zijn er in ieder geval fier op !! En zo blijven we stap voor stap verder werken aan ons paradijsje hier .

    Dat was het weer voor deze keer ,

    Zonnige Groetjes

    07-06-2012 om 10:26 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (1)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg bouw zwembad

    Bom dia  ,

    Nog steeds zijn we bezig met ons zwembadje en het begint er al aardig op te trekken hoor . We hebben alleen wat pech gehad met het weer !!  Het heeft een aantal weken echt geregend , geregend en nog eens geregend !! Toegegeven het was nodig maar zo veel moest nu ook weer niet !!  

    Maar de boordstenen zijn gelegd en ook heeft Wes zijn werk gehad met het aanvullen rond het zwembad !! Hoeveel kruiwagens hij al naar daar heeft gereden wil je gewoon niet weten !! (het was in totaal ongeveer zo een 35 m³(kuub). Ocharme !! Maar wel erg knap van hem vind ik !!

    Maar na al dat harde werk zit er nu (denken we )voldoende zand rond het zwembad en kon hij verder naar de volgende stap . Een betonnetje storten voor de fundering van het muurtje rond het terras .

    En daarna kon hij beginnen met het metsen van het muurtje

    . Ook de mozaïek is geleverd dus het gaat niet lang meer duren en dan hij zich nog eens uitleven met zijn kasseitjes !!

    Die moet hij ook nog eens allemaal naar achter rijden !!

    En Woensdag komen ze dan eindelijk de liner doen (door de regen van de afgelopen weken is het allemaal wat opgeschoven ) en dan kunnen we beginnen met het vullen van ons zwembad !! 

    Uiteraard hebben we ook nog wat anders gedaan dan alleen maar werken en hebben we Wes zijn verjaardag nog gevierd natuurlijk !! Ons meisjes hadden voor hem een lekker ontbijt op bed gemaakt ( kommetje brinta , vers geperst fruitsapje , een eitje , meloen , toastjes in de vorm van een hartje , warme chocolade melk , pannenkoekjes en zelfgemaakte puddingsoesjes )en daar was hij enorm blij mee en heeft hij lekker van gesmuld !! Hij heeft het wel in de keuken komen opeten hoor !! 

    Ook hadden we een lekkere cake gebakken en Serradura (typisch Portugees dessert) gemaakt waar we ook nog eens lekker van gesmuld hebben !! T was een gezonde dag !! Hihi !! 

    Daarbovenop zijn we op aanvraag van Wes nog naar de Mcdonalds geweest en zijn we naar een hele grote bouwmaterialenwinkel geweest waar hij al lang eens naar toe wilde !! Ons meisjes vonden dat in eerste instantie niet zo een tof idee maar papa mocht kiezen want hij was jarig dus vonden ze het wel ok . Uiteindelijk vonden ze het toch een leuke winkel want het was een ideale plaats om verstoppertje te spelen (in de schabben ….)

    En zo was zijn dagje lekker gevuld en hebben we samen lekker genoten !!

    Even iets helemaal anders nu , Mereltje ons gevonden vogeltje heeft helaas nog maar een paar dagen geleefd en is dan toch gestorven … we hebben hem zo veel mogelijk vertroeteld en ons best gedaan maar het heeft niet mogen baten !! 

    We hebben dan weer wel geluk gehad met onze kippen want ons krielkipje heeft kuikentjes !! Ze heeft twee krielkuikentjes en een gewone !! 

    Zo schattig !!

    Ons meisjes hebben er sinds kort een nieuwe hobby bij !! Ze volgen alle twee dansles en balletles !! De Zaterdag is nu een drukke dag hoor !! In de voormiddag is het ballet en dansen en in de namiddag paardrijden !! Druk druk !! Maar ze vinden het heel leuk en dat is het belangrijkste hé !! 

    Ze kunnen het al zo goed !! In de zomer zullen ze moeten optreden op festivalletjes in de buurt !! Ben eens benieuwd !!

    We hebben trouwens na al die regen ook al weer echt zomerweer gehad met temperaturen van 32°C !! Lekker warm !! Door de regen was ons zwembad al een stukje gevuld en daar hebben ons meisjes toen van geprofiteerd !! Haha 

    Zo hebben we ook weer terug kunnen genieten van lekker buiten te eten !! 

    En zijn de zomerkleren weer tevoorschijn gehaald en de winterkledij is terug opgeborgen !! De buurvrouw was weer erg blij want ze heeft weer een heleboel kleertjes gekregen die de klein waren voor ons Alyssa !! Het is wel fijn om te zien hoe dankbaar ze er voor zijn hoor !!

    Ook ben ik dan weer volop de tuin ingetrokken want na al die regen stond het gras en het onkruid weer enorm hoog !! Het grasmachien had er zelfs moeite mee !! Voor dat de regen begon hebben we ook een moestuintje gemaakt en ook de kindjes kregen er een stukje in . Ze hebben dan hun eigen plantjes gekozen en hebben worteltjes , komkommer ,sla , enz. geplant . Ook hebben ze bloemetjes gezaaid in potjes maar door de vele regen is er nog niet veel uitgekomen en de vraag is nog maar of dat nog gaat komen . Ook in de moestuin is een deeltje niet gelukt door de vele regen maar een groot deel staat nog steeds goed dus hopelijk komt het toch nog goed !! 

    Na dat lekkere weer van vorige week is het sinds het weekend dan weer terug geminderd en zijn de temperaturen weer gezakt naar rond de 20°C met bewolking en regen !!  Maar na het weekend zouden de temperaturen weer terug stijgen !!  Laat ons hopen want ik hebben nog veel te doen in de tuin !!

    Gisteren hebben we bezoek gehad van een Belgische vriendin (Ilse) die sinds kort in Portugal woont . Ze was hier samen met haar drie dochters dus het was weer dolle pret voor ons meisjes !! We hebben eens lekker bij kunnen babbelen , lekkere frietjes gegeten en Ilse had lekkere tiramisu gemaakt voor het nagerecht !!

    Haar man was er niet bij want die moest voor zaken even naar België dus Wes heeft ons maar laten “tetteren” en is verder gaan werken aan zijn muurtje rond het terras !! Het begint er al echt op te trekken nu hoor !!! 

    Helaas is zo het weekend weer voorbij gevlogen en vandaag zitten ze weer terug op de schoolbanken . Ze zijn dan ook volop aan het aftellen naar de grote vakantie want die komt dichterbij !! Nog vier weekjes school en dan hebben ze weer drie maanden vakantie !! Joepie !!

    21-05-2012 om 10:40 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2019
  • 01/01-07/01 2018
  • 27/11-03/12 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 26/10-01/11 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs