Inhoud blog
  • update deel 1
  • update deel 2
  • Night of the fire
  • Eindelijk terug!
  • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Casa Amarela

    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer in Portugal (deel 1)

    Hoi Iedereen ,

    Het is even geleden maar we hebben een leuke drukke periode achter de rug maar nu maken we even tijd om jullie weer op de hoogte te brengen !! Mmmm even denken waar moet ik beginnen ????

    Eerst en vooral willen we toch even zeggen dat het een geweldige zomer was en we hebben erg genoten samen met en van onze gasten !!

    We hebben er inmiddels een nieuwe hobby bij , nieuwe spelletjes leren kennen , nieuwe vrienden gemaakt en weer leuke plekjes bezocht tijdens de zomervakantie.

    Ik heb voor onze gasten (en ons meisjes) een speurtocht georganiseerd in ons dorpje en dat viel erg in de smaak !! Ze moesten allerlei opdrachtjes uitvoeren en peilen volgen natuurlijk !!

    S' avonds hebben we vaak genoten van een spelletje kaarten ,en hier hebben we een nieuw spel leren kennen namelijk "kingen" , erg leuk !!
    Ook heb ik de meisjes en (gast) vriendinnetjes helemaal opgemaakt en hebben ze mijn kleedjes en hakkeschoenen aangetrokken !! Ze waren klaar om naar het bal te gaan hoor !! echte madammen !!


    Uiteraard hebben we ook allemaal enorm genoten van ons zwembad !! Lekker verfrissend !! en een bezoek aan de plaatselijke markt hoorde er ook bij natuurlijk , samen met een gezellig terrasje .


    Ook Wes zijn broer (Nonkel Frank , Tante Cindy en nichtje Fleur ) is op bezoek geweest en helaas vloog de tijd weer veel te snel voorbij maar we hebben er wel enorm van genoten !!
    Zo zijn we de watervallen van Fraga de Pena gaan bezoeken en omdat t zo warm was wilde wel even verfrissen in het water van de waterval maar oei wat was dat koud !! Het was niet diep maar ooh zooo koud ! Toch hebben we stoer
    allemaal even in het water gewandeld en daarna weer lekker even opwarmen in het zonnetje !!

    De drie nichtjes samen !!

    Ook zijn we een dagje naar Coimbra geweest en hebben we een wandeling door de oude stad gemaakt om bij de prachtige  universiteit met zijn bibliotheek  te geraken hebben we een speciale lift genomen Om boven te geraken .Iedereen vond het wel leuk behalve ik weer natuurlijk (hoogtevrees)  Erg mooi maar bij temperaturen van 30°c ook erg vermoeiend !!

    de lift naar boven!!


    Ook zijn we met zijn allen naar de rivier geweest en hebben we lekker in het water gelopen !!

    Met zijn allen !!

    Ook hebben we sinds kort de pizzeria hier in Tabua ontdekt en ja hoor ze kennen ons al !! haha !! we zijn al bijna vaste klant hihi !!

    We hebben samen veeeel in het zwembad gezeten want Fleur en nonkel Frank zijn echte waterratten !!

    kunstjes en gekke sprongen !!

    Toen we s ' avonds in het donker nog even aan het zwemmen waren en ik na een verfrissende plons even naar de straat ging kijken zag ik vlakbij ons een bos brand !! Op ongeveer 100m van ons zagen we de vlammen omhoog schieten !! Even schrikken , snel de rest geroepen en na even nadenken besloten we om even de ramptoerist te gaan uithangen en even te gaan kijken en polsen hoe de stand van zaken was .
    Het was toch best een stevig brandje en al snel stonden er 8 brandweerwagens en stonden ze volop te blussen . We hebben even staan kijken en zagen dat ze het best onder controle hadden , het vuur breidde een beetje uit maar niet heel erg (en ook niet naar onze kant) dus zijn we uiteindelijk maar terug naar huis gegaan en van daaruit zagen we ook dat het al veel minder was . Maar toch wel even spannend zoiets van dichtbij mee te maken !!

    Momenteel zijn er trouwens ook weer erg veel branden hier in Portugal en ziet het er buiten uit alsof het gaat regen , het ziet er bewolkt uit maar het zijn geen wolken maar het is rook !! Ook hebben we hier nu een lekker rookgeurtje en dwarrelt er overal as in het rond !! Gelukkig zijn er behalve dat ene kleintje nog niet echt bij ons in de buurt geweest maar we hopen dat ze snel geblust zijn !! Ook hebben we die week een zwaar onweer gehad . Ons meisjes waren net een nachtje gaan slapen in het appartement bij hun nichtje
    op de kamer ! We werden s nachts wakker van enorme donderlappen en felle regen !! Ik was natuurlijk meteen ongerust voor ons meisjes (vooral ons Alyssa) want ze zijn bang bij zo een zwaar onweer !!( door de bergen klinkt de donder hier altijd wel heel fel ) Ik durfde niet goed te gaan kijken want wie weet hadden ze het niet gehoord en sliepen ze nog en ik wilde ze al zeker niet wakker maken dus maar hopen dat t goed ging beneden !! Het heeft nog een poosje stevig geklapperd, geflitst en geregend en natuurlijk is ook de elektriciteit uitgevallen maar daarna werd t gelukkig minder . Toen ik s morgens bij het ontbijt vroeg hoe de nacht was gelopen kreeg ik te horen dat ze toch ook allemaal waren wakker geworden maar Tante Cindy had ze gerust kunnen stellen en ons Alyssa was even bij Mackenzie in bed gekropen haha !!Dank je wel tante Cindy !! Dus het viel toch nog mee dan !! Dus ze hebben op hun vakantie best wat meegemaakt !! Live brand gezien , zwaar onweer gekregen , temperaturen van 35°C , .. Maar ach dan hebben ze dat ook weer eens meegemaakt hé !!

    Nadat Wes zijn broer weer vertrokken was hadden we ons eerste optreden met de dans en balletles !!
    S ‘morgens eerst oefenen en s avonds was het optreden . We hadden ons helemaal opgemaakt en we waren glitterende sterren !!
    Het optreden was goed verlopen en we hebben er zelf ook van genoten !! Een paar weken later zijn we nog twee keer gaan optreden !!


    Spaanse dans

    Buikdans

    Ballet !!

    Ook zijn we nog op bezoek geweest bij onze Belgische vrienden hier in Portugal en het was weer super gezellig ! De kindjes hebben lekker gezwommen en gespeeld met de drie dochters en wij hebben lekker gebabbeld !! We hebben tevens ook lekker gebarbecued en er was een lekker Portugees dessert voorzien !! Helaas vloog te tijd weer voorbij en was het weer veel te snel tijd om naar huis te gaan !! Maar we gaan het zeker nog eens overdoen hoor !!

    Dan zijn we ook nog naar de jaarlijkse dierenmarkt geweest bij ons in het dorp en ons meisjes konden niet wachten want er waren paarden !! We zijn zowat 20 keer naar alle paarden gaan kijken en ze hebben er ook mogen opzitten !! Leuk leuk leuk !!


    Een weekje later moest Wes zelf nog een keertje terug naar België en deze keer omdat het vakantie was mocht één van ons meisjes mee . Niet alle twee want dan zou ik hier helemaal alleen zijn en dat leek me toch niet zo leuk !! Ze hadden vrij snel beslist dat het ons Mackenzie zou worden die mee zou gaan . Natuurlijk hebben we het eerst even besproken met mijn ouders maar die waren direct enthousiast !! Dus zo gezegd zo gedaan !! Mijn "kleine meid " ging een weekje mee naar België !! Toen ze moest vertrekken had ik toch al wel een beetje spijt dat ik het had voorgesteld maar ja ik wist dat ze er van ging genieten dus ja ! Ons Alyssa en ik hadden een weekje met zijn tweetjes . We hebben samen gezwommen , met Falco gaan wandelen ( het gaat trouwens heel goed met onze Falco , hij begint al wat beter te luisteren en stilletjes aan krijgt hij de commando’s zoals zit en pootje,..onder de knie ) , samen tv gekeken en helaas ook veel gewerkt !! Er moest nog een heleboel gebeuren want onze volgende gasten zouden arriveren kort nadat Wes en ons Mackenzie terugkwamen . Dus hadden we nog best wat werk . Appartement mooi maken , lakens wassen en strijken , tuin netjes maken , enzv .... Maar we hebben toch nog tijd gehad om samen leuke dingen te doen . Zo had ik voor ons Alyssa een paardrijles gepland (het was geen paardrijden in de zomer ) en ben ik als verrassing ook een keertje mee gaan rijden . Dat vond ze natuurlijk super leuk !! Ook heeft ze heel de week bij mama mogen slapen en hebben we s avonds in bed nog gezellig samen op de nintendo gespeeld en hebben we samen cakejes gebakken en hebben we er aan de buren wat gaan uitdelen dus die waren ook weer blij !!


    Ze heeft ze zelf versierd !!

    Toen Wes en ons Mackenzie terugkwamen van België heb ik ze zowat plat geknuffeld haha !!Ons Mackenzie had er enorm van genoten , lekker veel aandacht van moeke !! samen shoppen , koffietje gaan drinken , wafel  gaan eten mmm !! En natuurlijk nog een hoop andere leuke dingen . Dus ma en pa weer eens bedankt voor de goede zorgen !! Wat ze ook erg leuk vond was dat ze haar beste vriendinnetje Carolien nog eens terug kon zien !! Ze had een leuke week gehad maar was toch ook we weer bij terug thuis te zijn !! Vertrokken met bijna lege koffers en aangekomen met propvolle koffers met leuke cadeautjes van moeke en vovo !! Dus ons Alyssa was ook weer blij natuurlijk !! haha !! Daarna meteen weer aan de slag om de laatste dingen in orde te brengen vooraleer onze volgende gasten arriveerden !!


    Voor het vervolg , lees blog : zomer in Portugal (deel 2)




























    10-09-2012 om 23:14 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:portugal , blog portugal , emigreren portugal , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , bij belgen in portugal , op vakantie bij belgen , emigratie , emigreren portugal , vakantiehuisje , vakantiehuis portugal , b&b portugal , bed and breakfast
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomer in Portugal (deel 2)

    Ik heb meermaals geprobeerd mijn blog er in één keer op te krijgen maar na de zoveelste mislukking heb ik maar beslist om hem in twee keer erop te zetten vandaar hier dus zomer deel 2,



    Een paar dagen later waren onze nieuwe gasten gearriveerd en was t weer een lekker gezellige drukte !! Ze waren met zes (Ivar , Wendy en hun kindjes Jens en Tibo en kleine Lize en ook de Oma was van de partij ) Ook hen hebben we meegenomen naar de markt om kip te eten , de watervallen te bekijken ,wandelen terrasje doen, ...


    Wandelen in ons mooie dorpje

    Terrasje doen na een wandeling

    Bij ons laatste dansoptreden zijn onze gasten ook mee gaan kijken en hebben we nadien nog gezellig wat gegeten op het feest ! Zo hadden ze ineens ook een typisch Portugees festivalletje gezien .

    Zij hebben ons trouwens ook een nieuwe hobby leren kennen , meer bepaald geocashen . Ik had er nog nooit van gehoord maar in t kort gezegd is het eigenlijk "schatten" zoeken met een wandel gps . Bijna in elk dorpje in de buurt vind je er wel een aantal ook in Pinheiro de Coja en toen ze een keertje gingen geocashen zijn we dan eens mee geweest . Het is dus de bedoeling coördinaten in te geven (die je vind op het internet) en deze lijden je dan naar de "schat"
    Je hebt kleine , heel kleine , gewone en grote schatten en soms zijn ze gemakkelijk verstopt en soms heel moeilijk ! De bedoeling is dus dat je de schat zoekt , in het boekje in de schat meld dat je ze gevonden hebt en ze dan weer terug te stoppen (soms zitten er kleine prulletjes in waar je dan iets van mag meenemen en er zelf ook iets kan instoppen ) het gaat dus niet echt om de schat maar om het vinden er van !! Enfin dat is het zo in het kort uitgelegd !! Na een paar keer met hen te zijn mee geweest hadden we besloten om zelf ook een wandel gps aan te schaffen . Zo kunnen we ook zelf wandelingen uitstippelen voor onze gasten en natuurlijk ook geocashen !! Door te zoeken naar de schatten kom je vaak ook op leuke plaatsen die je anders niet zou zien of vinden . Dus vaak als we nu ergens naar toe gaan nemen we ook de gps mee en als we tijd en zin hebben gaan we even zoeken naar een schat !! Zo hebben we al midden in de bossen gezeten en zaten we er 25m vandaan maar wel op de verkeerde hoogte !! dat is dus een probleem dat je hier in Portugal ook kan tegenkomen natuurlijk !!
    Zo waren we ook een keertje s avonds bij het schemer nog gaan schatzoeken met onze gasten en op een bepaald moment moesten we ergens het bos in . We hebben dan de wagen aan de kant gezet en zijn verder gewandeld door het bos !! Ons meisjes vonden het wel eng zo in het donker het bos in !! Toen we in de buurt kwamen .. zijn we op een huis gelopen waar grote waakhonden zaten die enorm begonnen te blaffen wat alles nog veel enger maakte natuurlijk dus hebben we maar besloten om terug te keren !! Ok ik moet eerlijk toe geven ik vond het zelf ook wel een beetje eng hoor .. haha


    Geocashen / schatzoeken

    We hebben trouwens een paar uurtjes op baby Lize mogen passen !! Ons meisjes en ik vonden dat fantastisch leuk !! Ik heb zelf haast niets kunnen doen want ons meisjes wilden alles doen haha !! Ze hebben haar groentepap gegeven en met haar gespeeld en ik heb ze dan uiteindelijk moe maar voldaan in haar bedje gelegd !! Zalig nog even zo een baby’tje !!

    babysit nodig ? Ons meisjes staan paraat hoor hihi !!

    S avonds hebben we ook vaak een spelletje gespeeld zoals "pitjesbakken" of uno !! altijd leuk !! (ik kon alleen niet zo goed winnen )
    Ook zijn we met zijn alle een keertje gaan picknicken bij de rivier . Ik had een paar dagen voorheen op de markt een mooie picknickmand gezien en daar was ik a zo lang naar op zoek en die heb ik dan gekregen van mijn ventje als voorschot op mijn verjaardag hihi !!
    Enfin , we zijn dus bij de bakker vanalle lekkers gaan halen waaronder ook 2 taarten ( ik wilde alvast trakteren voor mijn verjaardag) en zijn we naar de rivier gereden waar de dan lekker gesmuld hebben van de taart en andere lekkers !De kindjes hebben ook gezwommen en wij hebben nog een cash gaan zoeken die daar ergens verstopt lag !! Dus weer een mooie namiddag gevuld .


    picknicken en taart eten

    spelen op een oude surfplank

    Ook zijn we met onze gasten gezellig de plaatselijke marktjes gaan bezoeken en hebben ze op het eind van hun vakantie als dank ons twee fruitboompjes laten kiezen !! We hebben uiteindelijk een clemantineboompje en een ...gekozen !! We zijn er erg blij mee en ze hebben al een leuk plaatsje gekregen in onze tuin !! We zullen er goed voor zorgen !!


    Dank je wel !!

    Ook hebben ze op de laatste dag een geocash in onze tuin gemaakt voor ons meisjes omdat ze bijna jarig waren !! Ze moesten dan envelopjes gaan zoeken in onze tuin die ze dan telkens doorstuurde naar een volgend punt om zo uiteindelijk bij de " schat "te komen ! In de schat zaten dan lekkere snoepjes en een cadeautje voor ons meisjes !! Super lief van onze gasten toch !! Na twee weken met onze gasten was het voor hen helaas ook weer tijd om huiswaarts te keren maar we hebben elkaar in die twee weken goed leren kennen en zijn inmiddels ook vrienden geworden !


    Ons meisjes die hun verjaardagscash aan het zoeken zijn die Ivar , Wendy en Maria hebben gemaakt !! leuk leuk !!


    Nadat onze laatste gasten vertrokken waren was het weer even wennen aan de stilte hier !! Stilletjes aan zijn we weer terug in ons ritme aan het rollen en gaat alles weer zowat zijn gangetje !!

    We hebben pas nog onze verjaardagen gevierd ! Eerst die van mij (ggrr weer een jaartje ouder hihi ) en voor mijn verjaardag mocht ik gaan shoppen en iets leuks uitkiezen !! Ik heb uiteindelijk een mooi kastje gekozen dat ik altijd al graag wilde maar niet echt nodig had natuurlijk ..hihi maar nu kreeg ik het dan toch !!

    Ons Alyssa haar verjaardag was zondag en voor haar verjaardag hebben we eerst gaan wandelen in het dorp !! Wes en ik hadden zelf een cash gemaakt voor ons Alyssa zodat ze uiteindelijk zo haar cadeautje kon vinden !! Zo vertrokken we hier thuis en zijn we richting bos gegaan waar ze dan haar eerste envelopje moest zoeken waar dan een raadseltje opstond en zo kon ze dan weer de volgende coördinaten verkrijgen . Er zaten ook opdrachten in zoals ons meisjes moesten op onze rug en dan racen !! ( Alyssa op mijn rug en Mackenzie op die van Wes en Alyssa en ik zijn natuurlijk gewonnen !! haha !!


    Klaar om te vertrekken

    Klaar....Start !!!

    En zoeken maar

    De schat gevonden Joepie !!

    Na zes tussenstops kwam ze dan uiteindelijk bij de laatste uit waar dus de schat verstopt was !! Het waren maar een paar kleine spulletjes maar ze vond het toch allemaal erg leuk en het is ook een originele manier om een cadeautje te geven vind ik !! Daarna zijn we naar Aveiro (zee) gereden

    Onderweg naar de zee , wat een drukte !! hihi
    Daar hebben we een andere speelgoedwinkel gevonden dan de gene waar we normaal naar toe gaan (en waar ze eigenlijk zowat niets hebben) !! Dus ons Alyssa was in haar nopjes !! Ook ons Mackenzie mocht alvast iets uitkiezen voor haar verjaardag en alle twee hebben ze weeral Playmobil gekozen !! we hebben ondertussen al zoooo veel dat we zelf een winkel kunnen beginnen !! Na de speelgoedwinkel zijn we bij de Macdonalds gaan eten en daarna zijn we nog gaan minigolven !!


    Minigolven
    Daarna huiswaarts gereden en nog serradouro gegeten (Portugees dessert )

    dessert en een cadeautje uit de schat !! Hier (rechts) zie je trouwens ook mijn nieuwe kastje dat ik gekregen heb voor mijn verjaardag hihi

    Uh nog 1,5u bezig geweest met het in elkaar zetten van de nieuwe Playmobil ppffff en toen was het al 21u30 !! Ja ik kon nu toch moeilijk zeggen ; alles staat in elkaar nu is het bedtijd dus heb ik ze nog maar even laten spelen en uiteindelijk lagen ze tegen 23u in hun bedjes !! Maar ach t is nog vakantie dus nu kan het nog hé !! Waarschijnlijk zal de school hier 14 september terug van start gaan maar we zijn nog niet zeker !! Ze gaan dit jaar alle twee naar dezelfde school (op de zelfde plaatst) maar nog wel in een ander gebouw . Ze zullen elkaar wel kunnen zien tijdens de speeltijden (als die samen vallen ) dus dat vind ons Alyssa al wel leuk . Ons meisjes zien het trouwens alle twee best zitten om weer naar school te gaan dus dat vind ik al positief !!

    Maar nu nog even geen school , ook ons Mackenzie haar verjaardag komt er zij heeft gekozen om met zijn vieren een ritje te gaan maken in het bos te paard (onder begeleiding wel te verstaan ) Ik ben eens benieuwd want Wes heeft nog nooit op een paard gezeten ..hihi !!

    Ons meisjes krijgen trouwens dit jaar nog een extra verjaardagscadeau waar ze momenteel aan bezig zijn !! Ze waren volop aan het "zeuren" dat ze graag hun kamer eens wilden vernieuwen , ander kleurtje ,... en uiteindelijk hebben we hier in Portugal iemand gevonden die een mooie muurschildering van een paardenstal en wei komt schilderen op hun kamers !! Daar waren ons meisjes natuurlijk super blij mee !!
    Gisteren is hij komen tekenen en vandaag is hij al begonnen met schilderen !! Foto's zijn voor de volgende keer want het zal nog wel een paar dagen duren aleer de twee kamers klaar zijn !! Maar het beetje dat we nu al zien is gewoonweg prachtig !!! Hij kan er wat van hoor !!

    Voor ik het vergeet te vermelden . Met al die Playmobil die ze nu hebben is onze speelkamer zowat te klein aan het worden en heb ik ons meisjes een keertje aan het werk gezet om te sorteren !! Nu ze wat ouder zijn spelen ze niet meer met de barbies en daar hebben we een heleboel spullen van .

    Dus ben je geïnteresseerd of ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn stuur even een mailtje . Omdat het zo veel is en zo veel geld heeft gekost willen we er nog een klein beetje geld voor vragen maar we geven het weg aan spotprijzen hoor . We hebben onder andere barbies ,baby’s ,kleren , koetsen , paarden ,auto , vliegtuig , mobilhome , …. Ik heb een lijst met foto’s en prijzen dus die kan ik doorsturen indien je interesse moest hebben !!

    Even naar onze dierentuin nu . We hebben ondertussen twee nieuwe dwergkonijntjes gekregen en ook de cavia's zorgen volop voor uitbereiding !! Ook hebben we weer een nieuw vogeltje (parkiet ) en een kuikentje erbij !! dus het gaat goed met onze dierentuin !! haha

    Enkel een paar weken geleden was het even paniek want ons meisjes waren in het buitenhok (dat helemaal overspannen is met draad ) de konijntjes aan het aaien en het poortje was niet goed dicht ( ging niet meer goed dicht ) en onze Falco is in het buitenhok geraakt waar al onze dieren zaten !! Er zit zeker ook jachthond in onze Falco en hij ging dus achter alles aan !! We hoorden ons meisjes gillen en roepen in paniek en zijn meteen naar hen toegerend maar hij had inmiddels één cavia gepakt !! ik heb zijn mond opengewrongen en hij heeft het beestje losgelaten maar helaas heeft hij terug te pakken gekregen , daarna weer wel terug losgekregen maar het was helaas te laat voor het diertje !! Gelukkig zijn er geen andere dieren gewond geraakt en we hebben er meteen voor gezorgd dat het poortje terug goed dicht ging !! We hadden ook pech omdat ons meisjes de konijntjes wilden pakken en aaien hadden ze even de binnenhokken afgesloten en konden de diertjes ook niet naar binnen vluchten toen onze Falco in het hok was geglipt !! Maar al bij al is het nog redelijk afgelopen !! Ons meisjes waren wel helemaal in paniek en waren verdrietig en boos op onze Falco maar we hebben hen uitgelegd dat het natuurlijk de aard van het beestje is en na een paar uurtjes hadden ze hem het wel vergeven !! hihi !!
    Inmiddels knuffelen ze hem weer helemaal plat hoor !!

    Ook ben ik de afgelopen week volop bezig geweest met confituur maken . We hadden nog veel perziken in de boom hangen die eigenlijk zeker rijp genoeg waren dus heb ik daar confituur van gemaakt mmmmm lekker !! Ook zijn we het bos weer ingetrokken en hebben we braambessen geplukt en ook daar heb ik heerlijke gelei van gemaakt dus mijn berging staat weer lekker gevuld met confituur !!


    Ook hebben we een mountainbike bijgekocht zodat we nu allemaal een fiets hebben met versnellingen en zijn we al een aantal keer gaan fietsen !! Pas op versnellingen of niet het blijft zwaar hoor het klimmen !! Heen is moeilijk en terug is erg leuk !! Je hebt wel goeie remmen nodig haha Maar ons meisjes vinden het zo leuk om af en toe even te gaan fietsen dus nu kunnen we dat weer !!

    Veel werken hebben we de afgelopen twee maanden niet gedaan want daar hebben we niet zo veel tijd voor gehad !! Het terras rond het zwembad is nog niet volledig af maar wel bijna hoor !! en nu is Wes weer terug bezig met de werken . Maar afgelopen week heeft hij vooral bezig geweest met het tassen van hout in ons houthok !! Ze hebben zo wat 30m³ geleverd en dat moest allemaal in ons houthok worden getast !! maar hij is eindelijk klaar nu !! We zijn klaar voor de winter !! maar hij mag nog even wegblijven hoor . hihi !!
    We hebben trouwens momenteel nog temperaturen van 30°C !! dus nog steeds lekker enkel hebben we nu de laatste dagen een stevig windje wat ook de reden is van de vele bosbranden de laatste dagen !!

    Nu de laatste dingen buiten afwerken en daarna kunnen we aan de kamer beginnen !!

    Terwijl ik dit aan het schrijven ben zie ik een grote rookwolk vanuit ons terras die best dichtbij lijkt te zijn !! Hopelijk krijgen ze hem snel onder controle !!!

    Na meer 4 dagen geen internet te hebben door de brand van uh donderdag kan ik mijn blog eindelijk op het internet zetten !! Het was nog een grote brand geworden , we zijn even gaan kijken en het bleek aan de rand van ons buurdorpje te zijn !! We hebben veel blusvliegtuigen en helikopters gezien en ook enorme vlammen !! s avonds zagen we een oranje gloed en was de brand nog erger geworden !! Om een idee te geven over de grote van de brand , er waren 77 voertuigen ongeveer 300 brandweermannen , 6 blusvliegtuigen en nog enkele helikopters . We zijn uiteindelijk gaan slapen toen het nog fel branden en de ene brandweer na de andere voorbij stormde maar deze morgen was de brand gelukkig geblust !! Wel hangt alles onder het as en rook alles naar rook … dus kunnen we lekker gaan poetsen ..hihi . Maar gelukkig is het onder controle dat is het belangrijkste !!



    Zo dat was het weer even in het kort verteld ,

    Groetjes

    10-09-2012 om 23:00 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:blog portugal , blog emigreren , vakantiehuis portugal , vakantie portugal , vakantie bij belgen , bij belgen op vakantie, vakantie bij belgen inportugal ,
    >> Reageer (2)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie !

    Hallo allemaal ,

    De zomer is hier heerlijk van start en we hebben al weer lekker gepuft !!  Maar eerst zijn mijn ouders nog op bezoek geweest en toen was het gelukkig nog niet zo warm !! (zij kunnen niet zo erg goed tegen de hitte) . Wes was zelf een weekje naar België en mijn pa heeft zijn werk even overgenomen en heeft verder mozaïekjes gelegd voor het terras rond het zwembad .


    Even bekijken hoe we dit gaan aanpakken !!

    Ik heb samen met mijn moeder de bar onder handen genomen en alle schabben en glazen blinken weer en ook het appartement moest gepoetst worden voor onze vakantiegasten . We hebben tevens ook weer genoten van de leuke wandelingen , lekkere restaurantjes , winkeltjes en de babbels .


    Wandelen achter onze tuin in de bossen !

    Genieten van een versgeplukte perzik uit de tuin . mmmm !!

    Ook de kindjes zijn weer lekker verwend met vele knuffeltjes , kusjes , enz. … de eerste dagen hadden ze nog school maar eindelijk was het zo ver de laatste dag school !! 



    Klaar voor hun laatste dagje school !8
    en dan begon voor hen de grote vakantie !! Joepie !!
    Ze zijn alle twee geslaagd en mogen door naar het volgend jaar !! Wat ben ik toch fier op mijn twee meisjes !!  En nu mogen ze genieten van hun welverdiende vakantie natuurlijk !!

    Zaterdagochtend zijn we eerst gaan dansen (buikdansen , modern dansen en ballet) . Binnenkort ons eerste optreden !! hihi

    In het weekend zijn we dan papa gaan afhalen bij het treinstation zodat we toch ook met zijn allen nog wat konden genieten !! (of werken) . Op Zaterdagavond hadden we ons allemaal klaargemaakt voor het feestje in Pinheiro de Coja . Het jaarlijks feest dat zich bij het kerkje op straat afspeelt en waar s avonds over het vuur word gesprongen konden we toch niet missen hé !! Ook mijn ouders waren benieuwd dus met zijn allen er heen !!

    Daar aangekomen zagen we al dat het heel erg rustig was en minder volk dan de vorige jaren . We zijn dan even het cafeetje binnengegaan en hebben daar even iets gedronken , en de kindjes werden lekker verwend met een ijsje !!

    Aan den toog bij het dorpscafeetje !!
    Nadien toch maar even terug op straat gaan kijken en bleek dat ze dit jaar geen tijd hadden gehad om alles netjes te organiseren dus helaas ..geen vuur springen . Ook word er normaal gedanst door de folklore dansgroep en ook door de mensen zelf . De muzikanten waren aanwezig maar de dansgroep was er dit jaar ook niet !! We vonden het toch wel spijtig en na even te staan gapen zijn we dan maar huiswaarts gekeerd !! Volgend jaar beter !!

    Op Zondag morgen zijn we naar de markt geweest en hebben we ons ma de “platte kip gebeuren ” laten zien en proeven . Het was weer erg lekker en we hebben gesmuld !!

    Lekker keuvelen op de markt

    De platte kip

    Lekker smullen

    Daarna naar huis en alles verder klaarmaken want op Maandag arriveerden onze gasten .
    Toen we het terras van de bar even aan het herschikken waren en we ons “tentje” hebben verzet is er bij ons ma iets in haar rug geschoten !!
    Het deed erg veel pijn en ze kon niet goed meer lopen maar we zouden wel afwachten wat de dag nadien zou zeggen !!
    De volgende dag zijn onze gasten gearriveerd en hebben we eerst samen ontbeten . (het was eigenlijk ondertussen meer een brunch geworden maar het heeft lekker gesmaakt )
    Daarna ben ik met mijn moeder naar de dokter gereden want ze had nog steeds enorm veel last van haar rug !! Diagnose : Lumbago !! Pppfff daar zou ze dus nog wel een weekje last van hebben . Maar ok ze heeft pijnstillers en plakkers meegekregen en daar ging het toch al een beetje beter mee ! Ocharme ons make ..

    Helaas was het de dag daarna al weer tijd om afscheid te nemen want mijn ouders gingen weer huiswaarts . Mijn pa heeft een heel stuk van het terras erin gelegd en we waren weer super tevreden !!
    Er is weer heel wat werk verzet en we hebben nog lekker genoten ook ! Alleen jammer van ons ma haar rug !!
    Gelukkig is het ondertussen al wat beter !! Maar we hadden weer een leuke week achter de rug .
    Bedankt Ma en Pa !!

    Onze gasten waren inmiddels wat bijgerust van de lange trip en we hebben ze een keertje meegnomen naar de markt en het kippenhuis !!

    Even een terrasje doen

    Kip eten bij het kippenhuis mmm !

    Ook hebben we s avonds heerlijk genoten van een gezellige babbel en een drankje erbij .

    Ontbijten
    Het was weer een gezellige week met leuke gasten en ze hadden ook een schat van een baby’tje bij .

    Ons meisjes hebben trouwens ook al flink geholpen want ze hebben elke ochtend mee geholpen om het ontbijt mee klaar te zetten !!
    We hebben uiteraard niet alleen maar gegeten en gekletst hoor , we hebben ook nog wat gewerkt !! Haha !! Wes is nog volop bezig aan het terras … en ik blijf steeds bezig met de tuin !

    We hebben sinds vorige week trouwens nog nieuwe huisdiertjes , namelijk vier dwergkonijntjes !! Ze zijn zo schattig !! Ze zijn nog vrij jong maar ze zijn niet tam  , dus daar zijn we nu aan het proberen verandering in te brengen door ze regelmatig vast te nemen . Hopelijk lukt het en zijn ze straks een beetje tammer !!

    Uhhh ook niet te vergeten hebben we zes nieuwe kleine cavia’s !! Het waren twee nestjes van drie !! Pfff t gaat weer goed hoor hihi !!  Ook parkieten hebben we kleintjes , momenteel hebben we vier kleintjes .. Hopelijk krijgen we ze groot .

    Maar ons grootste nieuwe huisdier is een hond !! We kwamen vorige week thuis en er lag een hondje te slapen bij onze voordeur . Ons meisjes vonden hem meteen schattig en hij was erg lief maar we hebben hem de deur gewezen ! Maar hij bleef steeds terugkomen .  We hebben hem geen eten gegeven maar t beestje wilde zo graag aandacht en ons meisjes wilde dat maar al te graag geven natuurlijk . We zagen dat hij ondervoed was en hij had een hoop teken maar voor de rest zag hij er erg levendig uit !! Maar we bleven hem de deur wijzen . Toen hij de volgende morgen nog steeds voor de deur lag hebben we maar beslist om eerst met hem naar de dierenarts te gaan en te kijken of hij effectief gezond was en hoe oud hij was vooraleer we zouden beslissen om hem te houden . Zo gezegd zo gedaan en hij is gezond , behalve wat teken en vlooien en hij is ongeveer een jaartje oud . De dierenarts vermoed dat hij altijd op de straat heeft rond gedwaald en daardoor dus ondervoed is . Boodschap was dus ontwormen , behandelen tegen vlooien , vitaminen , en eten geven !! Ons meisjes waren natuurlijk dolgelukkig want we gingen hem houden !!  Hij heeft inmiddels zijn plekje hier al goed gevonden en de naam Falco gekregen !! Ons meisjes gaan dagelijks met hem wandelen en ravotten met hem op de gazon . Uiteraard zijn we ook bezig hem manieren aan te leren zoals zitten enzv … want daar kent hij nog niks van , dus hopelijk krijgen we hem wat opgeleerd !!

    Voor de rest hebben we de afgelopen week lekker gepuft bij temperaturen van 40°C in de schaduw , maar gelukkig hadden we nu ons zwembad om in af te koelen . Dus regelmatig een verfrissend plonsje en dan konden we er weer even tegen aan . Maar we moeten toegeven ons tempo ligt een pak lager dan normaal !! Maar er gebeurt toch nog iets hé !!


    Het terras tot nu toe …

    Vorige week ben ik met ons meisjes voor het slapen gaan nog even een duik gaan pakken in het zwembad . We hadden het zo warm , en de warmte zat natuurlijk ook binnen , dus zijn we er nog snel even ingesprongen . Het water was gewoon zalig (30°C) ! Lekker even zwemmen in de schemer bij het maanlicht !! Ons meisjes vonden het dan ook geweldig !! 

    Nu is het al een pak frisser en hebben we temperaturen van 28°C in de schaduw dus dat is lekker aangenaam .
    Dus hop weer aan het werk !!

    Zonnige groetjes van ons allemaal ,

    02-07-2012 om 12:31 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (2)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad klaar !!!

    Hoi Iedereen ,

    We zijn de afgelopen weken nog flink aan het werk geweest en het resultaat mag er wezen !! Er kan gezwommen worden !! Joepie !!
    Eerst zijn ze de liner komen plaatsen en ondertussen is Wes begonnen aan het terras !!


    Plaatsen van de liner

    Begin terras

    Daarna konden we dan eindelijk beginnen met het vullen van het zwembad terwijl Wes de pomp en alle andere “dingen” aangesloten heeft .
    Terwijl het zwembad aan het vullen was konden we ons meisjes niet tegenhouden en zijn ze er alvast ingesprongen !! BBBrrr koud leek mij maar het viel goed mee zeiden ze ??


    Vullen van het zwembad

    We hebben het zwembad met eigen putwater gevuld en hebben elke dag twee tuinslangen erin gehangen van s morgens tot s avonds en na een vijftal dagen was het dan eindelijk vol !! Het water is op het diepste zo ongeveer 1.55m en het begint bij 1.20m (ongeveer) . Het is 10,5 m lang op 5,5 m met een uitstekende trap dus er gingen enkele kuubjes water in !!


    Zwembad gevuld

    Toen het gevuld was zijn ons meisjes er natuurlijk weer meteen ingesprongen !! De dag erna werd het lekker warm 34°C en ben ik er zelf toch ook ingesprongen . (Ik wilde graag wachten op Wes die toen net naar België was maar ik kon het niet laten ..hihi .. Het was zooo warm !! )   En ik moet toegeven , het was zalig zo lekker in je eigen zwembadje kunnen springen !! Toen Wes terug was van België is hij er natuurlijk ook meteen ingesprongen !! Ik had (speciaal voor hem ) een opblaas zeteltje gekocht waar je een flesje bier in kon zetten en dat heeft hij toch als eerste uitgetest haha !! Met een flesje bier natuurlijk haha !!


    Wes op zijn zeteltje met een Superbock !!


    Waterpret !!

    Behalve zwemmen hebben we natuurlijk ook nog iets anders gedaan .(hoewel we nu bij warm weer er regelmatig even in plonsen )
    Wes is verder gegaan met ons terras en het begint er al meer en meer op te trekken .

    Ondertussen ben ik bezig geweest met de muurtjes rond het zwembad te schilderen .

    Ook zijn we bezig met alles weer zomerklaar te maken en ben ik begonnen met ruimen en oppoetsen van de tuin , muurtjes herschilderen , tuinstellen weer op zijn plaats, onkruid verwijderen (blijf ik mee bezig ) , plantjes gekocht om de boel weer wat op te fleuren en ook onze rozen staan weer helemaal in bloei !! Prachtig zijn ze !! Ook hebben we een paar ligstoelen aangeschaft die straks dan bij het zwembad komen te staan . Voorlopig hebben we al een paar stoeltjes op het gras gezet .


    We hebben ze al even uitgetest en ze liggen lekker !!

    Ook hebben we een “tentje” (weet de juiste benaming niet ) gekocht die we op het terras hebben gezet waarin we heerlijk kunnen relaxen in het loungeset in de schaduw . Want in de zomer heeft dit deel van het terras bijna continue zon dus dat is wel lekker zo !!


    Even uitrusten !!

    Ook zijn er al vriendinnetjes van Mackenzie komen spelen en hebben ze al genoten van het zwembad !!


    Mackenzie met haar vriendinnetjes bij het zwembad !!

    Ons meisjes zijn nu echt aan het aftellen want ze hebben nog 1,5 week school . Vandaag hebben ze trouwens een dagje vrij !!
    Ook zijn we allemaal aan het aftellen naar de komst van mijn ouders . Die komen volgende week !! Die komen genieten van het goei weer (haha) en een beetje helpen aan het terras en alles zomerklaar te maken en natuurlijk ook om te genieten van ons mannekes en vakantie te houden .

    Ook de boekingen beginnen stilletjes aan te vlotten . We zijn nog niet heel de zomer volboekt maar het gaat de goede richting uit . We hebben ook nog niet echt reclame van het zwembad kunnen maken daar het zwembad met terras nog niet helemaal af is natuurlijk en dat scheelt wel . Dus voor degene die nog een vakantieplekje zoeken …. Allen hierheen !!!

    Onze fruitbomen doen het trouwens tot nu toe weer erg goed en de kersen kunnen al een paar weken van de bomen worden geplukt . Ze zijn weer super lekker !! Wes heeft er vorige keer mee naar België genomen voor onze ouders enz. en ze zijn goedgekeurd !!
    De mispels (Japanse)…. zijn ook zo goed als rijp en ik moet zeggen dat ik ze wel lekker vind , ik kende deze vruchten niet en heb ze vorig jaar voor t eerst van onze boom geplukt en geproefd . (Vorig jaar was de eerste keer dat we er vruchten aan zagen ) , nu dit jaar hangen er al veel meer aan dus we kunnen weer extra genieten !!
    Ook perziken hangen er weer hopen klaar dus daar kunnen we in de zomer ook weer lekker van genieten !!

    Ik heb trouwens de afgelopen weken mij bezig gehouden met het afprinten van mijn blog ! Het leek mij leuk om alles in een map te steken en deze dan beneden in onze bar weg te leggen zodat onze gasten er ook eens kunnen door bladeren . En jeetje wat ben ik geschrokken !! Ik schrijf nu al een 2,5 jaar aan mijn blog maar ik wist niet dat ik al zoveel lectuur en foto’s had verzameld !! Het was de moeite !! Maar ik moet wel zeggen dat het leuk was om alles zo een keertje terug te zien . Als je dan ziet hoe het in begin was , dan zie je toch echt wel een groot verschil nu !! We hebben toch al aardig wat werk verzet hoor !! Van een garage naar een appartement . Van een wei naar een tuin , van een gat in de grond naar een zwembad en van een oude koeienstal naar een mooie bar !! We zijn er in ieder geval fier op !! En zo blijven we stap voor stap verder werken aan ons paradijsje hier .

    Dat was het weer voor deze keer ,

    Zonnige Groetjes

    07-06-2012 om 10:26 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (1)
    21-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg bouw zwembad

    Bom dia  ,

    Nog steeds zijn we bezig met ons zwembadje en het begint er al aardig op te trekken hoor . We hebben alleen wat pech gehad met het weer !!  Het heeft een aantal weken echt geregend , geregend en nog eens geregend !! Toegegeven het was nodig maar zo veel moest nu ook weer niet !!  

    Maar de boordstenen zijn gelegd en ook heeft Wes zijn werk gehad met het aanvullen rond het zwembad !! Hoeveel kruiwagens hij al naar daar heeft gereden wil je gewoon niet weten !! (het was in totaal ongeveer zo een 35 m³(kuub). Ocharme !! Maar wel erg knap van hem vind ik !!

    Maar na al dat harde werk zit er nu (denken we )voldoende zand rond het zwembad en kon hij verder naar de volgende stap . Een betonnetje storten voor de fundering van het muurtje rond het terras .

    En daarna kon hij beginnen met het metsen van het muurtje

    . Ook de mozaïek is geleverd dus het gaat niet lang meer duren en dan hij zich nog eens uitleven met zijn kasseitjes !!

    Die moet hij ook nog eens allemaal naar achter rijden !!

    En Woensdag komen ze dan eindelijk de liner doen (door de regen van de afgelopen weken is het allemaal wat opgeschoven ) en dan kunnen we beginnen met het vullen van ons zwembad !! 

    Uiteraard hebben we ook nog wat anders gedaan dan alleen maar werken en hebben we Wes zijn verjaardag nog gevierd natuurlijk !! Ons meisjes hadden voor hem een lekker ontbijt op bed gemaakt ( kommetje brinta , vers geperst fruitsapje , een eitje , meloen , toastjes in de vorm van een hartje , warme chocolade melk , pannenkoekjes en zelfgemaakte puddingsoesjes )en daar was hij enorm blij mee en heeft hij lekker van gesmuld !! Hij heeft het wel in de keuken komen opeten hoor !! 

    Ook hadden we een lekkere cake gebakken en Serradura (typisch Portugees dessert) gemaakt waar we ook nog eens lekker van gesmuld hebben !! T was een gezonde dag !! Hihi !! 

    Daarbovenop zijn we op aanvraag van Wes nog naar de Mcdonalds geweest en zijn we naar een hele grote bouwmaterialenwinkel geweest waar hij al lang eens naar toe wilde !! Ons meisjes vonden dat in eerste instantie niet zo een tof idee maar papa mocht kiezen want hij was jarig dus vonden ze het wel ok . Uiteindelijk vonden ze het toch een leuke winkel want het was een ideale plaats om verstoppertje te spelen (in de schabben ….)

    En zo was zijn dagje lekker gevuld en hebben we samen lekker genoten !!

    Even iets helemaal anders nu , Mereltje ons gevonden vogeltje heeft helaas nog maar een paar dagen geleefd en is dan toch gestorven … we hebben hem zo veel mogelijk vertroeteld en ons best gedaan maar het heeft niet mogen baten !! 

    We hebben dan weer wel geluk gehad met onze kippen want ons krielkipje heeft kuikentjes !! Ze heeft twee krielkuikentjes en een gewone !! 

    Zo schattig !!

    Ons meisjes hebben er sinds kort een nieuwe hobby bij !! Ze volgen alle twee dansles en balletles !! De Zaterdag is nu een drukke dag hoor !! In de voormiddag is het ballet en dansen en in de namiddag paardrijden !! Druk druk !! Maar ze vinden het heel leuk en dat is het belangrijkste hé !! 

    Ze kunnen het al zo goed !! In de zomer zullen ze moeten optreden op festivalletjes in de buurt !! Ben eens benieuwd !!

    We hebben trouwens na al die regen ook al weer echt zomerweer gehad met temperaturen van 32°C !! Lekker warm !! Door de regen was ons zwembad al een stukje gevuld en daar hebben ons meisjes toen van geprofiteerd !! Haha 

    Zo hebben we ook weer terug kunnen genieten van lekker buiten te eten !! 

    En zijn de zomerkleren weer tevoorschijn gehaald en de winterkledij is terug opgeborgen !! De buurvrouw was weer erg blij want ze heeft weer een heleboel kleertjes gekregen die de klein waren voor ons Alyssa !! Het is wel fijn om te zien hoe dankbaar ze er voor zijn hoor !!

    Ook ben ik dan weer volop de tuin ingetrokken want na al die regen stond het gras en het onkruid weer enorm hoog !! Het grasmachien had er zelfs moeite mee !! Voor dat de regen begon hebben we ook een moestuintje gemaakt en ook de kindjes kregen er een stukje in . Ze hebben dan hun eigen plantjes gekozen en hebben worteltjes , komkommer ,sla , enz. geplant . Ook hebben ze bloemetjes gezaaid in potjes maar door de vele regen is er nog niet veel uitgekomen en de vraag is nog maar of dat nog gaat komen . Ook in de moestuin is een deeltje niet gelukt door de vele regen maar een groot deel staat nog steeds goed dus hopelijk komt het toch nog goed !! 

    Na dat lekkere weer van vorige week is het sinds het weekend dan weer terug geminderd en zijn de temperaturen weer gezakt naar rond de 20°C met bewolking en regen !!  Maar na het weekend zouden de temperaturen weer terug stijgen !!  Laat ons hopen want ik hebben nog veel te doen in de tuin !!

    Gisteren hebben we bezoek gehad van een Belgische vriendin (Ilse) die sinds kort in Portugal woont . Ze was hier samen met haar drie dochters dus het was weer dolle pret voor ons meisjes !! We hebben eens lekker bij kunnen babbelen , lekkere frietjes gegeten en Ilse had lekkere tiramisu gemaakt voor het nagerecht !!

    Haar man was er niet bij want die moest voor zaken even naar België dus Wes heeft ons maar laten “tetteren” en is verder gaan werken aan zijn muurtje rond het terras !! Het begint er al echt op te trekken nu hoor !!! 

    Helaas is zo het weekend weer voorbij gevlogen en vandaag zitten ze weer terug op de schoolbanken . Ze zijn dan ook volop aan het aftellen naar de grote vakantie want die komt dichterbij !! Nog vier weekjes school en dan hebben ze weer drie maanden vakantie !! Joepie !!

    21-05-2012 om 10:40 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (3)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg bouw zwembad en op bezoek in Belgie .

    Hoi Iedereen ,

    Het is weer een tijdje geleden maar we zijn de afgelopen maand dan ook lekker druk bezig geweest .

    Wes heeft natuurlijk volop verder gewerkt aan het zwembad en jawel al die zware betonblokken zijn naar achter gereden ( 12 door mij en de rest heeft Wes gedaan ..hihi ) 

    Het zwembad is helemaal gemetst inclusief de trap en voorzien van de nodige lampen en spuitkoppen enzv .. En het is helemaal bezet . Ook de buitenkant is bezet . Het ziet er al heel erg goed uit hoor !! Ze zijn deze week ook de profielen voor de liner komen plaatsen en nu kan Wes de boordstenen leggen , daarna de liner erin en dan het terras nog !!! Maar zover zijn we nog niet !! Nog een beetje geduld oefenen . Maar we zitten goed op schema !! 

    Metsen

    Bezetten

    Klaar met bezetten

    Profielen voor de liner geplaatst .

    Ons Mackenzie heeft de laatste tijd veel interesse in koken en heeft mij dan de afgelopen weken ook veel geassisteerd . Zo heeft ze (onder mijn toezicht) spaghetti gemaakt , fruitsalade , pudding , soep , … Ons Alyssa heeft af en toe ook meegeholpen hoor . Maar het leukste van al vonden ze het bakken van hun eigen taart !! Dit hebben ze dan ook helemaal alleen gedaan (Ik heb hen een recept gegeven en natuurlijk mee in het oog gehouden ) en ze hebben dat heel goed gedaan kijk zelf maar : 

    Taart maken

    Taart opeten natuurlijk !!

    We hebben ook volop in de tuin bezig geweest en hebben al kunnen genieten van zomerse temperaturen van 25°C !! Heerlijk !! De plantenbakken zijn weer proper gezet en het gras is weer afgedaan , het ziet er weer netjes uit . Ook ons meisjes helpen vaak buiten . Zo helpen ze vaak met het verschonen van het kippen en caviahok en ze vinden het ook fijn alle drinkenbakjes van de dieren proper te maken (lekker met water spelen natuurlijk) .

    Ook hebben ze helpen schilderen . Rond het terras van de bar hebben we een muurtje gezet en bezet en dat moest nog geschilderd worden en daar hebben ze goed mee geholpen . Ok heel het terras was wat onder gespetterd met verf alsook hun gezichtjes en handjes     maar ze hebben er wel plezier van gehad en nadien zijn ze de douche ingesprongen en alles was weer proper !!

    Schilderen maar !! 

    Daarna zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen van onze reis naar België . Afspraken maken , iemand zoeken die de beestjes kon eten geven , inkopen doen , inpakken , wassen , poetsen enzv …

    En daarna was het dan eindelijk zover , het was paasvakantie en op Zaterdagmorgen zijn we met de auto vertrokken richting België !!

    Zondag arriveerden we in België en mijn ouders (waar we verbleven) stonden ons al op te wachten . We werden uiteraard vol enthousiasme ontvangen en ze genoten er van de kindjes nog eens te knuffelen !! Daarna zijn we even op bezoek geweest bij mijn grootouders waar ook een deel van de rest van de familie was !! Het was weer erg leuk iedereen nog eens terug te zien !! Dan tegen de avond zijn we uiteraard naar de frituur gereden (mmmmm) en hebben we extra genoten van heerlijke frietjes van de frituur !! Hihi !! 

    We verbleven ongeveer twee weken in België . Wes ging werken en ik en de kids hadden vakantie !!  We hebben dan ook super genoten en hebben heel wat bezoekjes afgelegd . De kindjes zijn ook gaan spelen bij vriendinnetjes van hun school in België vroeger en hebben daar dan ook ontzetten van genoten .

    Ook ik ben bij vrienden op bezoek geweest . Zo ben ik natuurlijk op bezoek geweest bij mijn beste vriendin en hebben we weer heerlijk bijgekletst !! Het was weer net als van te voren . Ook ben ik op babybezoek geweest bij mijn nichtje want die is ondertussen bevallen van een prachtige zoon Tim !! 

    Op bezoek bij Nonkel Frank en Tante Cindy !!

    Op bezoek bij Bomma en Bompa 

    Uiteraard ben ik ook vaak met mijn moeder op stap geweest en hebben we samen vééééél gaan shoppen .  Dit winkeltje nog eens binnen en daar nog eens kijken en hier en daar ,… het was weer de moeite . Ook ben ik met ons Alyssa een toertje gaan fietsen , dat vonden we nog wel eens leuk en zijn we een ijsje gaan eten maar dat was ons niet zo goed bevallen !!  Nu weten we heus wel dat bepaalde dingen in België duurder zijn als hier bij ons in Portugal maar soms viel ik toch omver van sommige prijzen hoor zoals vb. dat ijsje . Ons Alyssa wilde erg graag een ijsje eten dus gingen wij op zoek . We vonden een plaats waar je ijs kon eten en ik zag ook mokka ijs staan op de menukaart en dat vind ze erg lekker (en kan je in Portugal niet krijgen , tenzij ik het zelf maak ) enfin we gingen zitten en vroegen naar mokka ijs maar die was op !! Grrr dan maar vanille hé .

    Ik vroeg dan voor ieders twee bolletjes met chocoladesaus en slagroom . En dat kregen we dan ook mooi gepresenteerd , we hebben er lekker van gesmuld maar het was veel te veel , het waren twee reuzebollen !! Toen ik dan de rekening vroeg moesten we 21 € betalen dus dit wil zeggen 10,50 € per ijsje ppffff  nou dat vond ik toch schandalig veel hoor !! Ik had van te voren niet naar de prijzen gekeken (stom van mij) en ik wist ook wel dat ik met 10 € niet zou toekomen maar 21 € !!!!!!!!  Enfin dat weten we dan ook weer !!

    Zo ben ik nog van meer prijzen geschrokken hoor en hoewel we wel weten dat sommige dingen duurder zijn schrokken we toch steeds weer . Zo kost een brood 2€ en bij ons maar 0,90 € een sandwich of pistolet kost ook al 0,45 € per stuk en bij ons maar 0,12 € dus als ik hier bij de bakker wat ga halen kan ik meestal met wat rammelgeld betalen maar dat is dus in België niet het geval !! Haha maar ach het heeft allemaal weer lekker gesmaakt hoor !! 

     

    Ook zijn we inkopen gaan doen in Nederland , er waren een aantal voedingswaren die ik wilde meenemen omdat je ze hier niet kan krijgen en zijn we naar Jumbo geweest ! Ons meisjes vonden deze winkel gewoonweg fantastisch leuk !! Haha En dit was omdat je daar zelf een scanner krijgt waar je dan tijdens het winkelen zelf je gekozen product scant en in je mandje legt !! En dat vonden ons meisjes natuurlijk leuk !! Het liefst hadden ze heel de winkel leeg gekocht !! 

    Ook zijn we in het weekend met zijn alle gaan ontbijten !! Mijn ouders , mijn broer ( zijn vriendin was er niet bij want die was ziek) , de kindjes en Wes en ik . Dat was ook weer erg gezellig en uiteraard ook heel erg lekker !! We hebben dan ook weer lekker gesmuld tot onze buikje vol zaten !! 

    Dan zijn we ook nog op bezoek geweest bij vrienden die vorige zomer bij ons op vakantie geweest zijn en wij hadden beloofd op bezoek te komen als we eens in België waren dus hebben we dat ook gedaan . Het klikte weer direct met hun dochters en ze waren weer blij elkaar te zien . Ook wijzelf hebben er van genoten en weer heerlijk bij gebabbeld en we zijn lekker verwend met gebakjes en ander lekkernij !!

     

    De kindjes zijn ook weer lekker verwend door moeke en vava !! Zo hebben ze weer heel wat speelgoedjes gekregen , zowat het eerste dat we gedaan hebben was naar de speelgoedwinkel gaan !! Haha ! , voor de rest hebben ze nog boekjes en het nodige snoepgoed gekregen en een hele portie aandacht en liefde natuurlijk !! Geweldig om te zien hoe ze er weer allemaal van genoten hebben !! Samen lekker gezellig voor de tv , het kippenhok verschonen met vava , naar de winkel wandelen met moeke , … Van nonkel Kurt (Peter Alyssa ) heeft ons Alyssa ook nog een nieuwe Nintendo 3DS gekregen en dat vond ze echt wel fantastisch !! Daar vroegen ze al erg lang naar maar die kregen ze van mij niet wegens te duur !! Maar Nonkel Kurt was weer zo lief en heeft ze dat wel gegeven !!  Ook ons Mackenzie heeft er dan eentje gekregen van Moeke en vava !!  Wat hadden ze weer geluk seg !! 

    We zijn in totaal wel vier keer naar de frituur geweest in die twee weken dus we hebben onze nodige portie frietjes weer gehad !! Haha !! Ze hebben in ieder geval gesmaakt !! Mmmm ik krijg er weeral zin in ..hihi !!

    We hebben ook nog eens van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens een familiefoto te laten maken zo zijn we weer helemaal geüpdate !! Hihi 


    Mijn ouders , Mijn broer en vriendin en ons gezinnetje !!

    Helaas zijn de twee weken weer voorbij gevlogen en was het weer snel tijd om naar huis te vertrekken . We zijn in ieder geval allemaal weer flink verwend geweest door mijn ouders en het was erg leuk en gezellig geweest !! Thanks !!! 

    Maar na twee weken waren we toch ook weer wel benieuwd hoe het met onze beestenboel ging en hoe de tuin er weer uit zag enz. …

    Na een ritje in een volgepropte auto kwamen we dan eindelijk weer thuis !! Wat deed het weer goed om al onze beestjes te zien en ook de tuin was weer wat veranderd . Voor we vertrokken stonden er een heleboel fruitbomen in bloei en nu hebben ze bijna allemaal blad gekregen en ziet alles weer groen . Ook het gras en het onkruid had zijn best gedaan want het had terwijl we wegwaren toch een beetje geregend (het was nodig) !!

    De kindjes genoten er ook weer van om thuis te zijn en konden weer met hun “oude” en nieuwe speelgoedjes spelen !! Maar toch misten ze moeke en vava ook wel . Het liefst willen ze hier wonen maar dan samen met moeke en vava en hun vriendjes van België en de frituur er nog bij en oh ja de speelgoedwinkel ook nog !! ..haha !! 

    Dan na een goed nachtje slapen was het Pasen en ons meisjes vinden het nog steeds leuk om eitjes te gaan rapen in de tuin dus hebben wij de paashaas even aan het werk gezet !! En eitjes rapen maar !! 

    Na een paar dagen rustig aan zijn we weer stilletjes in ons ritme gebold en gaat alles weer zijn gangetje .

    De kindjes hadden ook nog een paar dagen verlof en moesten Woensdag pas terug naar school . Zo konden ze thuis nog even genieten en helaas ook nog huiswerk maken want dat hadden we niet meegenomen !! Het was voor alle twee nog best wat maar dat wisten we en hadden we dan ook zo afgesproken . Maar ik heb ze wel geholpen hoor !! We hebben samen sommetjes gemaakt , mee gekopieerd enzv …

    Op Dinsdagavond kwam Wes ineens boven met een vogeltje in zijn hand ! Hij had een mereltje gered van ons Lili ( één van onze katten) ! Wes had gezien dat ze een vogeltje had gevangen en is gaan kijken , toen hij zag dat het vogeltje met zijn bekje open naar eten vroeg aan de kat vond hij het zo zielig en heeft hij het gered en mee naar boven genomen. Het is nog een kleintje en het eet natuurlijk geen gewone zaadjes , dus wij in de tuin gaan spitten om pieren te vangen !! En zo zijn wij dus nu al dagen ons Mereltje aan het eten geven . We hebben ondertussen ook iets anders gevonden bij de dierenwinkel om hem te voeren en tot nu toe gaat het nog steeds goed . Hij is nog wel jong dus er blijft risico maar laat ons hopen dat hij het haalt !! We doen in ieder geval ons best !! 


    Mereltje

     

    Groetjes 

    13-04-2012 om 18:10 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
    >> Reageer (1)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwembad bouwen !!

    Boa dia iedereen ,

    Hier is de lente reeds in zicht en steeds gaat de kachel minder aan omdat we overdag vaak buiten in het zonnetje bezig zijn . Heerlijk dat lekkere zonnetje !!  We hebben nu temperaturen van 16°C met een zonnetje erbij . En als we de weerman mogen geloven gaat het omhoog klimmen naar de 18-20°C !!We hebben eigenlijk een hele zachte winter achter de rug . Het heeft wel een beetje gevroren maar enkel s nachts dan praat ik over -3°C (maximum) dus niet zoals de temperaturen die jullie de afgelopen weken in Belgie hebben gehad . Regenen heeft het haast niet gedaan en het is dan ook heel droog !! We zouden best wat regen kunnen gebruiken (tenminste de plantjes en het gras toch ) . Maar we klagen niet want zo kunnen we lekker veel buiten bezig zijn .

    We hebben ondertussen de eerste fase van het zwembad achter de rug en dat was het storten van de bodemplaat van het zwembad . Er moest een vrachtwagen komen voor de beton want het moest allemaal in één keer gebeuren natuurlijk dus om het zelf te doen was dat haast onmogelijk . Ik geloof dat er 19kuub inzit . Best de moeite !! Omdat het zwembad achter in de tuin ligt konden ze er met de vrachtwagen niet bij en hebben wij onze buren een keertje lief aangesproken en zo was het dan toch mogelijk !! We hebben ook wat hulp ingeschakeld omdat je snel moest werken en een paar extra handen waren welkom .

    vrachtwagen

    En werken maar !

    Na een paar uurtjes was het al klaar en zie hier het resultaat !

    Ondertussen hebben we ook nog gesnoeid en verder aan het dierenhok gewerkt en hebben we ook nog wat diertjes bijgekocht !! Het word nu een echte gezellige beestenboel !!

    We hebben drie kwartels bijgekocht , twee krielkipjes (waarvan we na een paar dagen erachter kwamen dat eentje een haan was ) en we dachten nog twee andere soorten kwartels gekocht te hebben maar dat blijken een soort van hoenders te zijn (of zoiets) , ben benieuwd !!

    Ook onze cavia’s hebben het naar hun zin , hoewel er nu wel een pak minder hebben maar één van de vrouwtjes heeft vorige week gejongd!! Zo schattig die kleintjes , we waren al weer vergeten hoe klein en schattig ze wel niet waren !!

    Ook onze parkieten hebben een nestje en sinds een paar dagen hebben we drie kleine vogeltjes !! Super schattig , nu nog hopen dat ze het halen !!

    We hebben dus nu (momenteel) 3 kippen , 1 krielkip , 1 krielhaantje , 2 hoenders , 3 kwartels , 7 cavia’s waarvan 2 kleintjes , 6 parkieten waarvan 3 kleintjes en 4 kanaries , 4 katten en een hond !! Uhhhh ik denk dat ik niemand vergeten ben !! 


    kippen ,krieltjes , hoenders

    kwartels

    kleine cavia's

    Ook zijn we nog een prachtige wandeling gaan maken in een prachtig domein vlakbij de watervallen en het was weer de moeite . We hebben serieus moeten klimmen en hebben in totaal toch wel 4u gewandeld ! Maar het was weer erg mooi en we hebben weer heerlijk gepicknickt en onderweg liedjes gezongen en lekker gebabbeld en genoten van de prachtige natuur!


    onderweg

    mooi uitzicht

    even rusten

    door een leuk en stijl bergdorpje

    Ook hebben we vanachter in onze tuin alle bramen weggehaald zodat we nu een beter zicht hebben op de bossen en ook de ruïne die vlak aan onze grond grenst heeft Wes braamvrij gemaakt ! Nu kunnen we via onze tuin lekker het bos in !! We hebben ook een leuke wandeling gevonden die we regelmatig doen ! Ook met een beetje klimwerk op laatst dus goed voor de conditie !!

    Ondertussen hebben we ook allemaal een beetje gesukkeld met verkoudheden .  Vooral de kindjes .  Hoesten , snotteren, oortjes enzv …je kent dat wel hé .. Waardoor ze af en toe een dagje thuis hebben gezeten van school ! Ik moest een keertje met Mackenzie naar de dokter voor haar oorpijn en heb toen 3 uur moeten wachten om dan te horen dat het vanzelf wel zal overgaan met wat zeewater en een pijnstiller !! Grrrr !!!!  Gelukkig zijn ze er nu zo goed als vanaf !!

    Ons meisjes zijn sinds een paar weken weer gestart met paardrijden , nu Mackenzie terug helemaal herstelt is van haar operatie kon ze weer beginnen . Helaas moesten we een andere plek zoeken om te gaan rijden want Wendy en Rogier (de vorige lesgevers) zijn er inmiddels mee gestopt . Ons meisjes vonden dat wel erg jammer maar ondertussen zijn ze gestart bij Liesje en ze vinden het er ook heel erg leuk !!

    Eerst de paarden borstelen en dan rijden maar !! Ons Alyssa was super fier want ze mocht op een groot paard !! Haha !!


    borstelen

    fier op een "groot" paard !!

    Momenteel hebben de kindjes vakantie . Ze hebben drie dagen vrij . Donderdag moeten ze weer naar school . Alyssa heeft vorige Vrijdag carnaval gevierd maar Mackenzie niet . Bij haar op school doen ze dat niet meer denk ik ? Ze vond het natuurlijk wel jammer .

    Ze hebben in de vakantie al lekker veel buiten gespeeld en helaas ook genoeg ruzie gemaakt !! Maar we hebben afgesproken dat als ze te veel ruzie maken ze klusjes moeten doen en zo hebben ze van de week gesnoeide takken naar de stookhoop kunnen sleuren !! En ze vonden het eigenlijk nog leuk ook !! hihi !! Maar vandaag hebben ze flink gespeeld . Ze zijn vandaag de betonblokken voor het zwembad komen brengen !! En dat vinden ze weer fantastisch natuurlijk want daar kunnen ze lekker op spelen . Ze hebben 600 blokken gebracht en die moeten allemaal naar vanachter bij het zwembad worden gebracht ! Pppff een hele klus hoor ! Ik ben vandaag alvast begonnen .

    Wes heeft ondertussen alles goed uitgemeten en alles gesteld om te beginnen metselen .

    Spelen op de blokken

    Blokken naar achter brengen

    Uitmeten en stellen

    De eerste blok !!

    Als we zo blijven verder werken zullen we dan eindelijk deze zomer lekker in ons zwembad kunnen plonsen !! En uiteraard ook onze gasten kunnen dan genieten van een heerlijke plons !!

    22-02-2012 om 11:41 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (3)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis en Nieuwjaar !!

    Hoi Iedereen ,

    Eerst en vooral willen we iedereen nog een gelukkig Nieuwjaar wensen .  Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de feestdagen . Wij in ieder geval wel . Kerstavond hebben we gezellig met zijn viertjes doorgebracht . We hadden de tafel nog eens mooi versiert en lekker gefonduud .

    Daarna pakjes opengemaakt !! Joepie !!  
    Daarna het dessert nog natuurlijk en daarna spelen met onze pakjes hihi !! We hadden voor de kids een spelletje voor de wii gekocht en dat hebben we samen even uitgetest . Leuk hoor !!

    Met kerst zelf kwam er een Belgisch gezin op bezoek en ook die avond was super gezellig . Het zijn mensen die we hebben leren kennen via internet en binnenkort ook hier in Portugal gaan wonen. Ze hebben drie dochters dus de kindjes hebben heerlijk gespeeld en wij hebben veel gebabbeld .. Tussendoor hebben we ook nog gegeten hihi . Tuurlijk ben ik weer vergeten foto’s te trekken ..oeps maar het was erg gezellig , de kindjes lagen pas om 2u30 in bed dus dat zegt genoeg !!

    Een paar dagen na kerst kwamen mijn ouders op bezoek en die zijn we gaan ophalen in Porto . We hebben weer ontzettend leuke dagen beleefd en de kindjes hadden het weer volop naar hun zin . Uiteraard zijn we weer veel gaan shoppen maar we zijn ook een leuk uitstapje gaan maken naar Portugal dos Pequenitos . (een soort van mini huisjes, Portugal in het klein ) De kindjes vonden het alvast super tof want zij konden in al die kleine huisjes !! Ons Alyssa kan normaal niet snel genoeg overal doorgaan maar deze keer moesten we telkens op haar wachten want ze moest overal geweest en gekeken hebben .

    Daarna zijn we nog gaan bowlen en helaas het was mijn dagje niet , ik ben verloren !! Maar het was wel leuk !!

    S’ avonds nog lekker gaan uit eten en de dag was weer gevuld .

    Met oudjaar hebben we nog een keertje de tafel mooi gedekt en gefonduud , de kindjes vonden dat zo leuk dat ze het nog een keertje wilde doen dus waarom niet .


    Een lekkere tomatenroomsoep erbij
    Ook nog een lekker chocomousseke (zoals wij dat zeggen ) mmmm …

    En daarna , jawel hebben mijn ouders de afwas gedaan !!

    Dan hebben we nog gezelschapspelletjes gedaan ,een nieuwe variant van uno , erg leuk !!

    en niet te vergeten cadeautjes opengemaakt !!!

    De kindjes mochten natuurlijk lang opblijven om naar het vuurwerk te kijken maar ons Mackenzie is samen met moeke vroeger gaan slapen want ze was erg moe . ( ze was natuurlijk ook al van 6u s morgens wakker .. )
    Maar ons Alyssa heeft het wel zo lang volgehouden . Ze heeft naar een film gekeken (van paarden) en toen het dan 24u was had ze haast geen tijd om naar het vuurwerk te kijken want de film was zo mooi !!  Haha Maar ze heeft toch even komen kijken op het terras en door de raam . We hebben best veel vuurwerk gezien en het was heel mooi !! Toen de film gedaan was was het toch bedjestijd en zijn we allemaal gaan slapen .

    Een paar dagen later was de vakantie voor ons meisjes helaas weeral voorbij . We hebben ze wel elke dag naar en van school gaan halen om zo toch nog veel tijd met moeke en vava te kunnen spenderen . Ook zijn we s middags nog een keertje lekker gaan uit eten . Mmm .

    Ondertussen hebben Wes en onze pa niet stilgezeten en hebben ze volop gewerkt aan het kippenhok (en hok voor cavia’s en zwembadpomp) .

    Wes had al een heel deel gedaan . Hij had gemetst , hout getimmerd , enzv

    Het begin
    En samen hebben ze verder gedaan aan de pannen , de voorkant en het buiten en binnenhok voor de diertjes . Het ziet er allemaal al heel erg mooi uit !!

    Hard aan het werk 

    Mooie legbakjes voor onze verse eitjes

    Voor de rest hebben we samen nog een paar wandelingetjes gemaakt , winkeltjes bekeken , marktje bezocht ,theetjes gaan drinken ,nog lekker uit gaan eten en veel spelletjes gedaan .


    Naar de markt in Santa Comba Dão

    Een lekker frietje van frituur A Casa Amarela , ze waren lekker hoor !! mmmm 

    Theetje drinken

    Ik heb samen met mijn moeder het appartement schoon gemaakt want op de dag dat mijn ouders weer vertrokken zijn er Engelse gasten gearriveerd . En helaas was die dag er weer sneller dan verwacht . De tien dagen zijn voorbij gevlogen !! We hebben er enorm van genoten in ieder geval . Toen we mijn ouders weer naar de luchthaven hadden gebracht en we weer thuiskwamen zijn onze gasten gearriveerd . Het zijn weer heel leuke mensen en ze zijn erg tevreden over hun verblijf .

    Ondertussen hebben we al de kerstversiering weer opgeborgen en Wes is nog bezig met het afwerken van het hok !! De kippen en de Cavia’s kunnen ondertussen al in hun nieuwe hokje en ze zijn erg tevreden !! De kindjes kunnen nu gemakkelijk bij de cavia’s en dat vinden ze erg fijn . Wes is bezig met het buitenhok te overspannen met draad zodat de vos er niet bij kan en ook de poezen niet bij de cavia’s kunnen . En zo vliegt de tijd weer voorbij !! ………………

    12-01-2012 om 13:18 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (2)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hoi Bloggertjes ,

    Wat vliegt de tijd toch snel ! Het is alweer bijna kerstmis !! Hier is de kerstboom al gezet en ook de bijhorende lichtjes zijn voorzien ! Als je nu ‘s avonds voorbij ons huis rijd zie je mooie kleurrijke lampjes !! Hihi ! Helemaal op zijn Portugees .

    De kerstcadeautjes liggen ook al onder de boom en ons meisjes zitten al vol ongeduld te wachten tot ze , ze kunnen openmaken !! Haha !! Maar ze moeten nog even geduld hebben .

    Ondertussen is het hier ook een pak kouder geworden , hoewel het overdag nog altijd lekker is !! ‘S morgens en ‘s avonds is het koud maar overdag hebben we nog vaak temperaturen van 14°C dus we klagen niet !

    We zijn momenteel bezig met het bouwen van een nieuw hok voor onze diertjes (kippen en cavia’s) en de zwembadpomp !! Wes heeft al beton gestort en is volop bezig met metsen !!

    Er zijn ook al een deel van onze olijfbomen gesnoeid en ik heb al het snoeihout opgestookt in de tuin .

    Terwijl wij buiten bezig zijn gaan ook ons meisjes vaak mee buiten en spelen ze in de tuin . Ze hebben een paar weken geleden nog gepicknickt op het gras ! Ook vinden ze het nu weer leuk om op de betonblokken (die we nodig hebben voor ons nieuwe hok ) te spelen !! Een kind heeft soms toch niet veel nodig hé !!

    Wes is ook nog naar België geweest om te werken en heb ik samen met ons meisjes nog eens lekker koekjes gebakken mmmm !!

    Vorige week nog heb ik koekjes en snoepgoed gemaakt zodat ze een keertje konden trakteren in hun klasje . Dat vonden ze natuurlijk erg leuk !!

    Ons meisjes hebben afgelopen maand ook een paar vrije dagen gehad op school en daar hebben we gebruik van gemaakt om nog eens een uitstapje te maken . Deze keer zijn we naar Porto gereden en zijn we naar het sea life center geweest en daarna naar de zoo !! Heel erg leuk en ons meisjes vonden het dan ook fantastisch ! In de zoo hebben we een kleine show gezien van reptielen en mochten we een slang aaien !! Dat vonden ze leuk maar tegelijkertijd ook een beetje eng om te doen .

    Sea life center (tussen de visjes)

    Slang aaien 

    Wat een enge spin !! 

    Kijk hoe schattig 

    Het was een leuk uitstapje en het deed goed om er weer eens even tussenuit te zijn .

    Ook heb ik een bespreking gehad met de juf van Mackenzie en ze wenste ons proficiat omdat ze het zo goed doet op school . Engels en Portugees zijn haar beste vakken . Geschiedenis was een beetje minder maar ook nog goed . We kregen dus niets anders dan goede commentaar . Voor Alyssa moet ik deze week naar de juf . Ik ben benieuwd maar ik vermoed wel dat alles goed zal zijn . 

    Nu is het kerstvakantie voor ons meisjes maar eerst moesten we nog even een paar zware dagen door . Mackenzie is vorige week geopereerd . We moesten van Donderdag tot Zondag in het ziekenhuis blijven . De eerste dag moest ze een aantal testen doen en foto’s laten nemen en Vrijdag is ze geopereerd . Ze hebben wat bot uit haar heup genomen en die in haar tandboog geplaatst . Alyssa moest Donderdag en Vrijdag nog naar school dus Wes moest voor haar zorgen en ik bleef met Mackenzie in het ziekenhuis slapen .
    De operatie is goed verlopen en ze is goed aan het herstellen . Vrijdag mocht ze niet uit bed en heeft ze uiteraard veel geslapen . Zaterdag ging het al een pak beter en mocht ze een keertje proberen te stappen. Het ging moeizaam maar met hulp van mama en papa is het gelukt . En naargelang de dag voorbij ging ,ging het steeds vlotter want op het einde van de dag kon ze al stappen met hulp van één iemand . Ze was die dag wel een beetje teleurgesteld want de dokter had in het begin gezegd dat we Zaterdag of Zondag naar huis mochten en op Zaterdag vertelde de dokter ons dat het Zondag of misschien wel Maandag zou zijn en dat vond ze natuurlijk helemaal niet leuk . Ze wilde naar huis !! Ook het eten viel niet mee want ze mocht enkel met een rietje eten en dan natuurlijk van dat heerlijk Portugees ziekenhuis eten !! Ppff !!

    De verplegers waren allemaal heel behulpzaam . Sommige konden Engels en anders hielp Mackenzie met vertalen als ik het niet goed begreep hihi .Maar we hebben het gehaald en Zondag mochten we gelukkig naar huis !!
    Uiteraard had ze nog veel hulp nodig met stappen , aankleden , wassen ,… maar nu vandaag (donderdag dus) kan ze al alleen stappen , in en uit de zetel , eten met een lepeltje of een vorkje en een boterham eten lukt ook al en aardappeltjes ook dus dat zit wel goed !! Enkel scherpe dingen mag ze niet eten maar verder betert het elke dag enorm .  
    Haar gezichtje is nog een beetje opgezwollen maar ook dat betert elke dag !! Maar onze grote meid heeft dat allemaal flink gedaan en nu zijn we er weer even vanaf . Vrijdag moeten we op controle dus hopen dat het er allemaal goed uitziet natuurlijk !! Wat we ook wel leuk vonden is dat Mackenzie haar juf heeft gebeld om te horen hoe het met haar was , een andere juf had dan een mailtje gestuurd en ook de buren zijn komen kijken (thuis) hoe het met haar was , alsook haar vriendinnetjes hebben gebeld !! Dus dat was toch wel fijn . Uiteraard hebben ook moeke en vava , nonkel Kurt en de bomma gebeld of sms’jes gestuurd . Dus bedankt iedereen voor de steun !!

    Enfin nu hopen dat ze tegen Zaterdag een beetje beter nog kan eten zodat ze lekker kan meegenieten van ons kerstmaal !!

    Op kerstdag zelf krijgen we bezoek , het is een Belgisch gezin met drie dochters die eind februari ook in Portugal komen wonen . Dus leuk voor onze meisjes en natuurlijk ook voor ons .

    Volgende week komen ook mijn ouders nog een keertje op bezoek en zullen we samen Nieuwjaar doorbrengen . Ook krijgen we volgende week gasten in ons appartement . Het zijn Portugezen die Nieuwjaar in het Portugese binnenland willen vieren . Dus nog heel wat werk voor de boeg !! Appartement en bar poetsen , tuin netjes maken , kerstdiners koken , oudercontact , … Maar dat vinden we niet erg . We genieten nog steeds enorm van hier te kunnen wonen . Het zonnetje schijnt heerlijk , de lucht is mooi blauw , we zijn lekker gezellig samen dus wat wil je nog meer !!

    Wij wensen iedereen alvast een zalige kerst en een gelukkig Nieuwjaar ! Wij hopen dat jullie heerlijk kunnen genieten met lieve mensen om jullie heen en dat al jullie wensen mogen uitkomen !!

    Veel liefs van ons allemaal ,

    22-12-2011 om 17:28 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal , vakantie Portugal , vakantie Midden Portugal , Belgen in Portugal , Vlamingen in Portugal
    >> Reageer (2)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hoi Bloggertjes ,

    Ondertussen is het ook hier in Portugal herfst geworden . Nog niet zo lang want tot twee weken geleden hadden we nog temperaturen tussen de 25°C en 30°C !! We hebben echt een lange nazomer gehad ! We hebben er dan ook nog lekker van genoten en zijn nu klaar voor de herfst !! Weer gezellig de kachel aan , hoewel het nog niet zo koud is hoor . Maar s morgens en s avonds word het toch al een pak frisser . We hebben nu te maken met temperaturen rond de 16°C à 20°C , dus dat valt nog wel mee . 

    Enfin de kachels zijn weer gepoetst , het hok zit vol met hout en de kaarsjes gaan s avonds weer aan om het lekker gezellig te maken !

    Nu het uur verzet is naar winteruur word het ook weer vroeger donker . Ons meisjes komen nu van ‘t school aan in het donker , maar dat vinden ze niet erg hoor , dat vinden ze net leuk !!

    Bij Alyssa gaat het ondertussen al wat beter op school !! Gelukkig !! Ze gaat nog niet super graag maar ze huilt niet meer !! Ze heeft ook al veel vriendinnetjes op school en ze vind het fantastisch om de slimste te zijn bij de Engelse les !! Ook als ze zich goed gedragen krijgen ze soms een snoepje van de juf en de aller flinkste krijgt er wat meer , en jawel hoor mijn kleine meid heeft al veel keer de meeste snoepjes gekregen dus we zijn wel erg fier op haar !! Ook verteld ze dat bijna alle jongens van de klas verliefd op haar zijn ..hihi !! Dus met andere woorden het gaat wel goed !!

    Ook bij Mackenzie gaat het nog steeds goed !  Ze kan goed mee en haar punten zijn goed !! Ze gaat vanaf deze week bijlessen volgen voor de taal . Niet dat dit echt moest (in mijn ogen toch zeker niet ) maar het is vooral voor haar vocabulaire uit te breiden ! Er zijn toch soms nog een aantal woordjes die ze niet kent en dat is dan vaak vervelend bij haar huiswerk want ja wij weten het meestal ook niet natuurlijk .

    Dat vind ik soms wel erg vervelend dat ik haar niet altijd kan helpen , ik doe mijn best om regelmatig de boeken open te slaan om wat bij te leren maar het valt niet mee hoor ! Maar we blijven ons best doen !! En ooit krijg ik die enorm moeilijke taal wel onder de knie !!

    Ondertussen zijn ook mijn ouders op bezoek geweest en dat was weer enorm leuk !! De kindjes zijn weer heerlijk verwend geweest met leuke cadeautjes en veel aandacht en we hebben een heleboel leuke dingen gedaan !! Zo zijn we met zijn alle (behalve mijn vader dan ..) een dagje gaan shoppen !! Altijd leuk hé !! Ook zijn we een keertje gaan bowlen !! (Ik ben gewonnen natuurlijk )

    Ons meisjes zijn ook een extra keertje mogen gaan paardrijden en dat vonden ze natuurlijk fantastisch !! Dan konden moeke en vava eens kijken naar hun paardrijkunsten .

    Mackenzie met Tolla en Alyssa met Misty

    We zijn ook een aantal keren lekker gaan uit eten

    en natuurlijk niet te vergeten veel terrasjes !!

    We hebben ook veel gezelschapsspelletjes gedaan !!

    Mijn vader heeft ook weer wat klusjes gedaan en hielp altijd met het eten geven van onze beestenboel !! Onze nieuwe kippen doen het nog steeds goed en eentje legt sinds deze week elke dag een eitje voor ons !! Joepie !!   Hij heeft ook bijna al het hout dat Rogier gebracht had in het houthok gestapeld en dat was toch nog een aantal kuubjes !!

    Ook probeerde mijn ouders te helpen bij het huiswerk van ons meisjes tenminste als het mogelijk was ivm de taal natuurlijk !! Maar de rekeningoefeningen werden uitgebreid uitgelegd !! Hihi !!


    Genieten van de nieuwe speelgoedjes  


    dikke vriendjes met vovie

    Ik ben uiteraard ook nog met mijn moeder gaan winkelen . Even zonder de kindjes de winkeltjes afschuimen en natuurlijk ook de chinese winkels even binnenwandelen .

    Mijn moeder heeft trouwens een echte Portugese schort gekocht !! Elke vrouw loopt er hiermee rond (behalve ik dan ) !! Ik moet zeggen het staat haar wel hoor !!

    Ook zijn we even naar een kerkje gaan kijken .

    Zoals ik eerder al vertelde hadden we toen mijn ouders er waren nog erg goed weer met zomerse temperaturen. Maar voor mijn ouders was dat nou net niet nodig !! Zij houden niet zo van die zomerse temperaturen en het was toch wel 30°C !! Maar ja het weer hebben we niet in de hand hé !! Maar ze hebben het overleefd hoor ..hihi alles kalmpjes aan en in de namiddag niet in het zonnetje . ‘S avonds was het dan heerlijk vertoeven buiten op het terras met een glaasje wijn erbij !!

    We zijn toen mijn ouders er waren de kindjes ook een paar keer extra van school gaan ophalen zodat ze niet elke dag met de bus moesten en ze zo veel mogelijk van elkaar konden genieten natuurlijk !! En ja ons meisjes heb je daar niet over horen klagen natuurlijk !! Ze hebben er enorm van genoten en het was weer jammer dat het zo snel voorbij was maar ze komen alweer terug rond de kerstperiode !!

    Toen mijn ouders weer weg waren was het weer tijd om er in te vliegen natuurlijk . Wes heeft dan de muurtjes van het terras verder bezet en nu moeten ze alleen nog geschilderd worden ! Daar moeten we nog even mee wachten want het heeft de afgelopen twee weken best veel geregend !! Het gras heeft weer lekker veel drinken gekregen en het onkruid begint helaas ook weer erg snel te groeien !! Ook onze sinaasappels beginnen een kleurtje te krijgen dus werd het tijd om ze eens te proeven en ze waren heerlijk !!

    Door de vele regen hebben we natuurlijk niet zo veel buiten kunnen doen maar toch zijn we tussendoor begonnen aan het plukken van onze olijven !! We hebben zeven bomen dus dat is toch best een hele klus !! Vorig jaar hadden we 80kg wat dus wil zeggen 8 liter olijfolie . Dus we waren erg benieuwd naar dit jaar . We moeten toegeven dat we dit jaar niet zo erg veel tijd hadden om te plukken (door de regen) dus we hebben bij de laatste bomen niet zo nauwkeurig te werk gegaan , de laatste hebben we zelfs niet meer gedaan . Maar in totaal hadden we (met één boom minder dan vorig jaar ) 200kg olijven en dus 20 liter olijfolie !!  Daar zijn we erg van geschrokken want zo veel hadden we niet verwacht !! Maar we zijn er erg blij mee hoor !!

    We leggen een grote doek rond de boom en dan plukken maar !

    Daarna alle olijven verzamelen en alle blaadjes eruit halen. Toch een hele klus hoor !!

    We zijn ook nog naar de autokeuring geweest maar vooraleer we daar naartoe konden moesten we de auto even binnenbrengen bij de garage voor een smeerbeurt en even na te kijken en er moesten nieuwe banden op !! Net als vorig jaar wilden we er tweedehandstanden op laten leggen want nieuwe zijn nogal duur ! We hadden er al voor gevraagd en de man van de banden zou er naar op zoek gaan . Het type band dat wij hebben is niet zo veel voorkomend dus we hoopten dat hij er zou vinden , maar helaas heeft er geen gevonden . We zijn dan nog op een aantal andere plaatsten gaan horen maar nergens hadden ze er nog !! Ppffff dat vonden we wel niet zo leuk want voor de autokeuring moesten er wel nieuwe banden op (zoiezo ) en tweedehands vonden we niet dus dan moesten we nieuwe hebben !! We hebben er dan uiteindelijk nieuwe banden laten opleggen en gelukkig is de auto ook weer goedgekeurd voor een jaartje !!  Maar het was uiteraard weer wel een hap uit ons budget !! Maar ja we kunnen er weer een aantal jaar tegen nu met deze nieuwe banden !!

    Een paar weken geleden zijn Sabine (was mijn vriendin hier in Portugal maar is inmiddels terug naar Nederland verhuisd ) en Marco een weekje in Portugal geweest en zijn we samen kip gaan eten op de markt en dat was weer super gezellig .

    Kip eten op de markt 

    Ze is ook een keertje op de koffie geweest natuurlijk en we zijn samen ook nog even naar Wim ( waar ik ons oud brood aangeef voor zijn ezels ) geweest en hebben we daar nog even gezellig gekeuveld en een glaasje gedronken . Ons meisjes hadden het ook naar hun zin want ze mochten even op de ezels !! Ook hebben ze nog een ritje met de quad gemaakt dus pret verzekerd !!

    Ezelrijden Jiiieeeehaaaa !!!

     

     

    Voor Sabine terug naar Nederland vertrok is ze nog naar onze snackavond geweest !! Die was weer erg gezellig en weeral hebben we nieuwe mensen leren kennen !! We hadden deze keer aan onze dochters de opdracht gegeven om foto’s te trekken maar helaas is dat misgelopen !! Ons Alyssa heeft wel foto’s getrokken maar ze heeft foto’s gemaakt zoals een close-up van een frietbakje , kaarsje , glaasje , speelgoed ,de vuurkorf en vooral de katten … (en dan nog geen scherpe foto’s) hahaha !! Dus ja helaas kan ik ook deze keer geen foto’s van onze snackavond erop zetten !!

    Hopelijk is het voor de volgende keer !!

    We hebben trouwens ook nog een paar nachtjes ons appartement verhuurd .

    Gisteren zijn er Portugese mensen gearriveerd die verblijven voor twee nachten met ontbijt . En een paar weken geleden met de snackavond hadden we ook nog een gast die hier in Portugal woonde (wat verder weg) en die graag eens naar de snackavond kwam en die heeft dan ook een nachtje in ons appartementje verbleven .

    Nog even en dan ligt er weer sneeuw op onze bergen (Serra da Estrela ) ! Het zal weer een prachtig zicht zijn als straks de bergen weer wit zien . Maar nog even geduld hiervoor want eerst moeten we nu onze bomen snoeien !! 

    Nu het beginnen regenen is mogen we ook weer stoken in de tuin dus kunnen we straks alle gesnoeide takken opbranden en alles is weer terug netjes !!! 

    Maar dat is voor volgende week .

    Tot de volgende keer , 

    05-11-2011 om 17:38 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (2)
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school !!

    Hoi Iedereen ,

    De zomervakantie is nu gedaan en ons meisjes zijn sinds vorige week weer naar school !! Een week vooraleer ze naar school moesten kreeg ik dan eindelijk te horen (omdat ik er zelf voor had gebeld ) wanneer ze zouden starten en wanneer het vergadering was !! Ze starten alle twee op de zelfde dag en de vergadering zou diezelfde dag s morgens zijn . Dus kwam ik al bij het eerste probleem en dat was dat ik natuurlijk niet op twee plaatsen tegelijk kon zijn . De vergaderingen begonnen alle twee om 9u s morgens dus ja ?? (goed geregeld ?)

    Ik vroeg dan wat ik daar mee moest doen en kreeg dan te horen dat ik maar eerst naar de jongste moest en later naar de oudste . Dus zo hebben we dat dan maar gedaan .

    Enfin na al de uitleg en een hoop papieren die we meekregen mochten we naar huis en de volgende dag zou dan de eerste schooldag zijn ! Ons Alyssa gaat vanaf nu elke dag met de bus naar school en ze vertrekt s morgens om 8u15 en komt thuis om 18u10 , dat valt nog mee vind ik ! (Ze hebben school tot 17u30) Dan ons Mackenzie neemt de bus al om 7u25 en komt thuis zond 18u45 . Dat is al een beetje later hé .. Maar ja niets aan te doen !! Ze heeft dan wel s Woensdags maar een halve dag ! Bij ons Mackenzie op school gaat het er nu ook helemaal anders aan toe dan vorig jaar . Ze hebben speeltijden (die hadden ze de vorige jaren niet ) en ze mogen tijdens deze pauzes ook naar de bibliotheek , cafetaria , (die op school aanwezig zijn ) . Ze heeft ook een kastje gekregen om haar spulletjes in weg te stoppen (zoals op tv zegt ze dan .hihi ) en als ze een uurtje later beginnen of vroeger gedaan hebben dan mogen ze gewoon naar huis (als ik ze kom ophalen natuurlijk , anders moet ze wachten op de bus )

    Eigenlijk zijn ze dus wel een stukje losser maar langs de andere kant ook weer goed beveiligd want ze krijgen allemaal een pasje en daar moeten ze mee in scannen om binnen of buiten de school te mogen . Dus je komt er zo maar niet in !!

    Ons Mackenzie zit ook met haar vriendinnetjes van vorig jaar in de klas en heeft het tot nu toe best naar haar zin en is tevreden !! Hopelijk blijft dat zo want ik heb er nog eentje die niet zo tevreden is !! Ons Alyssa vind het tot nu toe allemaal niet zo leuk !! Ze zit ook met haar vriendinnetjes van vorig jaar in de klas maar toch heeft ze het moeilijk !! Ze mist mama ..ooohhh !! Wel lief maar helemaal niet leuk natuurlijk ! Ze is nu vandaag voor de vierde dag naar school maar het heeft al wat traantjes gekost !  Het is ook wel een hele aanpassing voor haar . Ze zit in een nieuwe school , nieuwe juf , niet meer bij haar zus en dan nog eens met de bus en een stukje verder van huis dan ze gewoon is ,… oh ja en het eten is ook weer niet lekker ) Ik hoop in ieder geval wel dat t snel zal beteren want vandaag stonden we op de bus te wachten en ze begon al weer te huilen . Ik ben dan niet sterk genoeg om haar al huilend op die bus te zetten , dus hebben we haar vandaag naar school gebracht ! Uiteraard is dit niet de oplossing en dat hebben we haar ook gezegd natuurlijk maar ik vond het te moeilijk !! ( Mijn moederhart !!) Enfin , ik heb net een smsje van haar gekregen en daaruit kon ik aflijden dat het best goed ging nu !! We zullen het straks wel horen !! Morgen gaat Wes ze wegbrengen !! (Ben benieuwd ) 

    Genoeg over de school nu even terug naar iets leukers . Voor het school startte hebben we natuurlijk eerst nog een paar weken genoten van de vakantie ! We hebben de verjaardagen weer even achter de rug want de drie dames des huizen zijn allemaal aan de beurt geweest !! Eerst was ik aan de beurt en ik ben goed verwend geweest door mijn schatjes en ze hebben mij getrakteerd op een picknick bij de rivier met een lekkere taart ! Super gezellig !!

    Daarna waren ons meisjes aan de beurt en ze mochten elks iets leuks kiezen om te doen op hun dagje ! Eerst was het ons Alyssa en zij wou graag gaan schaatsen dus zijn we naar het winkelcentrum gereden waar een schaatsbaan was ! Ons meisjes op de baan en schaatsen maar !! Ze hadden geluk want het eerste half uur was er niemand anders op de schaatsbaan . Joepie !!

    Dan hadden we ze ook beloofd dat ze voor hun verjaardag alle twee een gsm kregen ! Ze zijn nog een beetje jong maar ik had hen beloofd dat als ze naar de nieuwe school zouden gaan , ze er eentje kregen en het is ook wel leuk om zo af en toe eens iets te horen van hen . ( Ook handig als ze de bus eens moesten missen of iets dergelijks ) .

    Dus hebben ze ieders een gsm gekregen , en fier dat ze waren !

    Daarna ook nog even naar de Macdonalds en een ijsje eten natuurlijk !!

    Dan zijn we nog even langs de speelgoedwinkel gegaan en daarna naar huis want ze moesten met hun nieuwe spulletjes gaan spelen natuurlijk . S’ avonds hebben we dan nog gezellig bij kaarslicht pizza gegeten en een filmpje gekeken en een stukje taart (in ons Alyssa ‘s geval cakejes ) gegeten en kaarsjes uitgeblazen natuurlijk !!

    Daarna was ons Mackenzie aan de beurt .. Voor haar hadden we wel een andere dag als haar verjaardag zelf uitgekozen want jammer genoeg moest ze net op haar verjaardag op controle bij de tandarts en naar de specialist .

    Enfin we zijn dan naar de dierentuin geweest en dat was ook weer erg leuk !! We hadden een picknick meegenomen en die hebben we daar ook genuttigd .

    Zoek de aap !!

     

    Dan na de dierentuin zijn we naar een kasteel gaan kijken dat vlakbij de dierentuin was . ( Ook erg mooi )

    En daarna zijn we doorgereden naar de zee en hebben we even op strand gelegen . De kinderen in hun bikini in de golven en mama en papa op het strand hadden kou ??  Haha !!

    Na een tijdje op het strand zijn we dan nog naar de Mackdonalds geweest natuurlijk (hoort erbij hé ) en daarna weer naar huis !! Thuis hebben we nog lekker gezellig voor de tv gesmuld van de taart die ik had gebakken voor haar en natuurlijk kaarsjes uitgeblazen hé !!

    Wat er ook gezellig bij hoorde was een spelletje spelen met zijn allen ! Dus het was weer een geslaagde dag !!

    Op haar verjaardag zelf moesten we dus op controle en naar de specialist omdat er een datum zou worden afgesproken voor de operatie ! We hebben heel erg lang moeten wachten ppffff !! Saai saai !!  En de operatie staat gepland voor december . Ze gaan dan been uit haar bil nemen om dat dan in haar tandenboog te zetten .. Gelukkig zou ze geen pijn hebben in haar mond. Hoogstens een beetje last van haar bil . Laat ons hopen dat de dokter dan gelijk in heeft . We zouden dan drie nachtjes in het ziekenhuis moeten blijven . De eerste dag (Donderdag )moeten we binnenkomen en moet ze allerlei testen laten doen en foto’s maken (dus volgens mij een saaie dag en lang wachten waarschijnlijk ) de volgende dag (Vrijdag ) wordt ze dan geopereerd en dan Zaterdag of waarschijnlijk Zondag mag ze naar huis . Ik heb dan natuurlijk meteen gevraagd of ik dan bij haar mag blijven slapen en dat ging wel als er genoeg bedden waren ? Dus ben weer eens benieuwd hoe dat gaat verlopen , maar blijven zal ik er toch al moet ik op een stoel slapen !! Maar gelukkig is dat nog even weg !!

    Zo nu zijn de verjaardagen weer even achter de rug , het school is weer begonnen dus krijgen we weer een beetje meer regelmaat in onze dagen !! Ook weer wel eens leuk . We zijn weer terug aan de slag want de afgelopen maand was er thuis niet veel gedaan ! Wes heeft altijd hier in Portugal aan een klus bezig geweest maar die is nu klaar dus kan hij thuis weer verder ! Hij is nu volop bezig aan de paadjes !! En er komt eind in zicht !! Joepie !!

    Ook hebben we ons al voorbereid op de winter en hebben we al een hele vracht hout laten leveren en dat heb we dan allemaal in het hok gestapeld dus nu zit het al weer aardig vol (of toch een beetje , want er kan veel in hoor ) , ze komen van de week nog een beetje hout brengen en dan hebben we in totaal ongeveer een 18 kuub ! Dus laat de winter maar komen dan !! Maar momenteel is er nog niks van de winter te zien !! We hebben nog steeds heel aangename temperaturen ! Vorige week zelfs nog 31°C!!

    Nu iets minder (hoewel ) 29°C maar stilletjes aan gaan de temperaturen toch naar beneden en het is nu vooral s morgens en s avonds dat we merken dat de zomer toch op zijn zijnde loopt want dan koelt het hard af en is het frisjes !!

    Ook weer erg jammer is dat onze kuikentjes en kippen allemaal dood zijn ! Ooohh !

    Weer door de vos aangevallen vermoeden we ..maar ook wel een beetje onze eigen schuld want we vergaten ze zo al eens vast te zetten s avonds en dan zijn ze natuurlijk niet meer zo veilig hé !! Dus stom van ons maar helaas te laat !! We hebben ondertussen alweer 3 nieuwe kippen gekocht en nu doen we weer netjes elke avond het deurtje van het binnenhok toe !!

    Waar we ook erg naar uit kijken is de komst van mijn ouders , die komen binnenkort ook weer en dan worden ons meisjes weer lekker verwend natuurlijk (en wij ook hoor) en daar kijken ze enorm naar uit natuurlijk !! Voor mijn vader is t ook al weer een poosje geleden dat hij hier is geweest dus er zal voor hem veel verandert zijn , hoewel hij natuurlijk wel de foto’s heeft gezien !! Mijn moeder is eerder nog geweest met haar zussen dus die heeft al wat meer gezien dus we zijn weer benieuwd wat ze er allemaal van vinden maar dat komt wel goed !!

    Ook onze volgende snackavond komt er weer aan dus kunnen we Vrijdag nog eens frietjes gaan snijden en stoofvlees maken mmmm !! Hopelijk wordt het weer een gezellige avond !!

    Zo dat was het weer voor deze keer ,

    Zonnige Groetjes

    Website : http://www.a-casa-amarela.com

     

    20-09-2011 om 16:23 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (2)
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee jaar in Portugal !!

    Olá !!!

     

    De zomervakantie loopt stilletjes aan op zijn eind .. Nog een paar weken en de schooltijd start weer !! Wat zal het weer wennen zijn .. Hoewel we eigenlijk nog geen enkel idee hebben hoe het volgend jaar zal verlopen zal het vermoedelijk toch helemaal anders zijn . Zoals ik al eerder had vermeld zullen ons meisjes straks naar een andere school moeten een beetje verder weg omdat ons schooltje naast de deur jammer genoeg haar deuren sluit !! Oooohhh !! Ze zullen dan opgehaald worden met een busje en uiteraard ook weer terug naar huis gebracht worden . Alleen heb ik nog geen enkel idee wanneer dit zal zijn en om hoe laat .. Ik heb al horen zeggen dat ze opgehaald worden om 7u30 en pas thuis zijn om 19u !!! Als dat zo het geval zou zijn , hebben ze wel een erg lange dag !! Natuurlijk moeten ze niet zo lang op school zijn maar dat busje moet natuurlijk in nog vele andere dorpjes stoppen en ons dorp is waarschijnlijk de laatste halte !! Ze zullen dan ook vanaf dit schooljaar niet meer samen in de klas zitten , zelfs niet meer in dezelfde school , dus ook dat zal een aanpassing worden !! Nu weten ons meisjes dit al een hele poos en zitten ze er volgens mij niet zo veel mee in .. Nu alleen maar hopen dat ze dan met hun vriendinnetjes van vorig jaar in de klas zullen zitten , dat zou toch wel fijn zijn !!

    Ik heb wel met Wes afgesproken dat als ons meisjes effectief zulke lange dagen zullen hebben om ze één of twee keer per week op te halen van school zodat ze toch een beetje vroeger thuis zijn !! Als dat tenminste lukt want ook over de lesuren weet ik niets ? Hebben ze op de zelfde uren gedaan of niet ?? Geen idee !! Ik ben net voor de vakantie een keertje naar de school geweest en toen konden ze me nog met niets helpen !! Ze wisten zelf nog niets !! Dus ja , dan kan je niets anders doen dan afwachten hé !! Als het aan mij zou liggen zou ik ze wel elke dag willen wegbrengen en komen halen maar dan ben ik wel elke dag heen en weer aan het rijden terwijl ze anders gratis met het busje meekunnen dus dat gaan we maar niet doen denk ik ..

    Enfin ik ben in ieder geval erg benieuwd en hoop echt dat het zal meevallen voor ons meisjes !!

    Maar eerst gaan we nog even verder genieten van de vakantie natuurlijk !! We hebben inmiddels onze laatste gasten van de zomervakantie uitgezwaaid en we kunnen toch wel zeggen dat we een erg leuke tijd hebben meegemaakt met al onze gasten !! We vonden het fantastisch om nieuwe mensen te leren kennen en hopen dat ook hun er allemaal van genoten hebben !!

    Ondertussen is natuurlijk ook mijn beste vriendin op bezoek geweest en hebben we een echte babbelweek gehad !! Hihi !! We hebben lekker bijgekletst maar uiteraard hebben we ook nog wat anders gedaan !! Zo zijn we een paar keer naar de rivier geweest lekker relaxen en afkoelen want de temperaturen liepen weer op tot 35°C !!

    Ook zijn we naar de markt in Santa Comba Dão geweest , of tenminste dat wilde we doen want de markt bleek voor de volgende week te zijn maar we hebben dan lekker rondgeslenterd in het dorpje en een terrasje gedaan en dat was ook erg gezellig !!

    Het is trouwens een erg leuk dorpje !!

    Ook zijn we nog naar de markt in Arganil geweest , waar dus wel markt was ..hihi ..

    En naar een festivalletje in een dorpje naast het onze . Mieke had ons meisjes hun haartjes mooi gemaakt en ze waren helemaal in hun nopjes natuurlijk !!

    We hebben s avonds ook nog uren naar de sterrenhemel zitten staren met de hoop een vallende ster van de meteorieten regen te spotten maar helaas hebben we er maar eentje gezien !!

    Er moest ook nog wel een beetje gewerkt worden natuurlijk want Wes was naar Belgie en onze volgende gasten arriveerden op het einde van de week dus moest natuurlijk de tuin er netjes uitzien , het zwembad in orde zijn en het appartement moest in orde gemaakt worden . Dat hebben we dan allemaal een beetje mee tussendoor genomen en tegen dat onze gasten er waren was alles in orde !!

    Jammer genoeg ging ons babbelweekje weer veel te snel voorbij en was het snel weer tijd om afscheid te nemen !! Ooohh maar we hebben er wel erg veel van genoten dus bedankt hé Mieke !!!

    Mieke was weer terug naar huis maar ondertussen was Wes weer terug van een weekje België en waren ook onze gasten gearriveerd . Ons meisjes hebben weer leuk gespeeld met hun zoontje en wij hebben regelmatig even een babbeltje gemaakt !!

    Wes was weer terug van een weekje werken in België maar moest weer onmiddellijk terug aan het werk hier in Portugal nu !! Niet zoveel tijd voor leuke dingen maar gelukkig s avonds nog even tijd om naar de rivier te gaan afkoelen !!

    Terwijl Wes ging werken ben ik nog eens gaan bakken en heb ik een lekkere slagroomtaart gebakken !! Mmmmm !!!

    Ook de snackavond moest weer voorbereid worden en ja voor de derde keer zijn we weeral foto’s vergeten te trekken !! Ik had het anders deze keer nog tegen ons meisjes gezegd maar ook die waren het vergeten !! Maar het was weer een gezellige avond en dat is het allerbelangrijkste !!

    Ook zijn we afgelopen weekend het bos ingetrokken om braambessen te plukken . Vorig jaar waren we te laat en vonden we geen bramen meer dus deze keer wilde ik er zeker op tijd bij zijn . We hebben onze wandelschoenen aangetrokken en weg waren we . We hadden best wat braampjes geplukt en ik heb in totaal 6 potjes confituur gemaakt !! Mmmm hij was erg lekker hoor !! We gaan straks nog even terug want we willen nog wat meer inslaan !! Ons meisjes vinden het ook erg leuk om te wandelen in het bos en ons Alyssa heeft meestal meer bramen gegeten dan geplukt !! Hihi ..haar snoetje zag dan ook helemaal paars !!





    Ook mijn verjaardag komt eraan en ook die van ons meisjes dus weer een leuk excuus om even iets leuks te gaan doen met zijn allen !! Ons meisjes hun dagjes worden al gepland en ik kan mijn bakkunsten nog eens bovenhalen voor een lekkere taart of cake !! Misschien word het wel een braambessen slagroomtaart !! .??? Ik laat het zeker weten de volgende keer !! Haha

    Ondertussen wonen we nu al twee jaar in Portugal en nog steeds zijn we hier erg gelukkig !!

    Is het allemaal gelopen zoals gepland ? Nee zeker niet , allemaal een beetje trager dan verwacht maar dat neem je er maar bij natuurlijk !! We hebben nu in deze twee jaar ons eigen woonst in orde gemaakt , het eerste appartement tip top in orde gemaakt van nul af aan , een gezellige bar met ontbijtruimte gemaakt met een leuk , groot en gezellig terras er rond . Het veld dat we hadden omgetoverd in een tuin met een grote gazon , hokjes voor dieren zoals de kippen en de cavia’s en een volière ,gezellige paadjes doorheen de tuin , een leuk terrasje hier en daar , plantjes , houthok , petanquebaan , …

    Onze eerste gasten ontvangen , het eerste ontbijt geserveerd , de eerste keer gids gespeeld voor de gasten , snackverkoop en snackavonden , …

    En dit allemaal terwijl Wes nog hier en regelmatig in België gaat werken dus knap gedaan van mijn ventje !! Ook hebben we nog voldoende tijd kunnen maken voor een leuke uitstap of een gezellige wandeling door de prachtige natuur hier !!

    Dus we kunnen toch wel stellen dat we erg tevreden zijn met wat we tot nu toe al hebben bereikt !!! We wonen hier nog erg graag en zijn na twee jaar nog altijd blij met de beslissing die we genomen hebben . Ook de kinderen hebben het hier echt naar hun zin en dan zijn wij als ouder natuurlijk ook gelukkig !!

    Uiteraard hebben we ook wel hulp gehad van vb mijn ouders die ons altijd gesteunt hebben en geholpen waar ze konden !! Dus Thanks Ma en Pa !!

    Onze volgende stap zal nu het grote zwembad worden en het verder afwerken van de tuin !! De laatste paadjes moeten nog worden gelegd en daarna gaat Wes beginnen aan het bouwen van het zwembad !! Ook dit gaat hij zelf doen !! Als dit klaar is komt er natuurlijk nog een groot terras rond en dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal af !! Laat ons hopen dat het allemaal op tijd zal lukken !!

     

    Vele groetjes ,

    23-08-2011 om 17:05 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (2)
    04-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie bij A Casa Amarela

    Hoi Iedereen ,

    We zijn weeral een maandje verder , wat gaat de tijd toch snel !!

    Na de eerste snackavond zijn we weer aan het werk gegaan en alles ging weer zijn gangetje . Wes heeft zich verder geamuseerd met de paadjes en het derde stuk van het terras . Dat is inmiddels ook klaar . Enkel nog een paar muurtjes rond het terras moeten worden bezet , maar het ziet er al heel leuk uit . Wes is ondertussen ook hier in Portugal aan een klus bezig dus erg veel tijd om thuis te werken was er niet .In de hoek van het terras hebben we ook nog een plantenbakje gemaakt dat zal dienen als een soort rotstuintje . Daar heb ik mij mee bezig gehouden . Ik heb er wel mee afgezien want ik heb er een aantal kruiwagens met grind ingereden en dat viel me toch best zwaar . Haha !! Ja ik ben dat niet zo gewoon als Wes natuurlijk . Ik reed maar met halve kruiwagens en toch deden s‘ avonds zowat al mijn spieren pijn !! Maar het is gelukt en het ziet er weer netjes uit ! Het moet nog wat worden aangekleed natuurlijk maar dat komt wel stapje voor stapje . Ook nog een beetje schilderwerk is er gebeurt en ruimen blijf je ook steeds doen !!!

    Ook hebben we een muurtegel besteld met onze naam en de naam van ons “paradijsje “ A Casa Amarela erop en hebben die naast de poort gehangen zodat het voor onze gasten en iedereen duidelijk is waar ze moeten zijn !!

    Ook onze zandbak is nu klaar en gevuld met zand en ons meisjes hebben al heerlijke zandtaartjes gemaakt ! hihi !!  We hebben wel een zeil voorzien voor als ze klaar zijn met spelen want anders krijgen we een kattenbak in plaats van een zandbak !!

    De kindjes hebben tot nu toe al genoten van de vakantie en zijn ook al naar een verjaardagsfeestje geweest . Ze hadden er in eerste instantie niet zo veel zin in maar toen we ze gingen ophalen was het eerste dat ze zijden “Ik wil nog niet naar huis” dus het was toch leuk geweest . We zijn dan ook nog even gebleven want ze waren nog volop bezig met het eten !!  Ze waren bezig met het dessert en ik overdrijf niet , er stonden wel 10 verschillende schalen met allemaal lekkers op tafel . Verschillende soorten pudding , mousse en nog veel meer . Daar hebben we nog lekker van gesmuld . Daarna was het nog niet voldoende en kwamen ze nog aanlopen met een enorme taart !! Weer een hele zoete maar toch lekkere taart !! Volgepropt gingen we naar huis en het avondeten hebben we maar overgeslagen ! Haha !

    Ik heb trouwens ook nog een keertje zelf ijs gemaakt en hij was super lekker deze keer !! De vanille was goed gelukt en de mokka deze keer ook (vorige keer was het koffie in plaats van mokka ) .We hebben er al lekker van gesmuld !!

    Sinds een tijdje krijgen ons meisjes ook een beetje zakgeld maar daar staat dan wel tegenover dat ze een paar klusjes moeten doen , enfin het zijn niet echt klusjes hoor maar gewoon de dingen die ze horen te doen zoals opruimen , vuile was in de was , pyjama netjes wegleggen enzv ..

    Ze hebben dat al vrij goed gedaan en ze hebben dus ook al een beetje bij elkaar gespaard . Een tijdje terug zijn we dan een keertje naar Coimbra geweest en daar is ook een speelgoed winkel . Ik had tegen ons meisjes gezegd dat als ze wilde, ze wel iets konden kiezen van hun zakgeld . Dat vonden ze uiteraard geweldig dus snel die winkel binnen . Ik moet zeggen dat ik verbaasd was toen ze hadden gekozen want ik had verwacht dat ze hun zakgeld volledig zouden opkopen maar dat hadden ze helemaal niet gedaan , ze hadden iets gekozen en al geteld wat het kosten en hoeveel ze dan nog overhadden !! Hahah !!  Dus ze zijn goed bezig !!

    We hebben ondertussen ook weer kuikentjes !! We hadden er 4 maar helaas zijn er 2 gestorven !! Oooohh . Maar de andere twee huppelen nog steeds rond !! Schattig hoor .  Ze groeien wel enorm snel !! Ook hebben we weer een aantal nieuwe cavia’s bij en we hebben er momenteel weer zeker genoeg !!

    Onze tweede Snackavond is trouwens ook weer goed verlopen maar weer zijn we vergeten om er foto’s van te nemen !! (oeps )  We waren weer te druk bezig waardoor we er niet meer aangedacht hadden . Er waren een paar dagen voor de Snackavond Portugezen van het dorp langs geweest met de vraag of ze moesten reserveren ??  Hihi .. Ik heb hen dan een beetje uitgelegd hoe het te werk ging en ze waren van de partij ! Ze hebben gesmuld van de lekkere snacks !!

    Ons meisjes vinden het trouwens wel fantastisch nu we gasten hebben met kindjes want ze hebben al veel gespeeld met elkaar en het heeft tot nu toe altijd al geklikt met alle kindjes !!

    Ze hebben al feestjes georganiseerd en heel de bar omgetoverd tot een disco . Dan moesten wij allemaal komen kijken naar hun optreden !! Maar ze hebben dat erg goed gedaan !! Ook hebben ze al veel spelletjes gespeeld , samen gezwommen ,bij elkaar gaan logeren, samen naar de rivier geweest dus ze hebben er enorm plezier van . Ook wijzelf genieten er van om onze gasten te mogen ontvangen en gezellig een babbeltje te slaan .

    Zo zijn we al met onze gasten de platte kip gaan eten op de markt . Het was erg gezellig en heel lekker (en goedkoop ) !! Sabine (mijn vriendin hier ) en haar vriend Marco hadden ons uitgenodigd om een keertje mee te gaan en zo hadden wij ook onze gasten mee uitgenodigd . Ze hadden dan een tafel gereserveerd want het kan er soms erg druk zijn . En zo hebben wij onze gasten ook van de Portugese sfeer laten meeproeven . Nadien zijn we nog even elders wat gaan drinken . Ook erg gezellig !!

    Heel erg jammer trouwens want Sabine is helaas weer terug naar Nederland vertrokken !! Ik zal ze toch enorm gaan missen !! Ze kwam haast alle weken een keertje langs voor een kopje thee en een gezellige babbel en ze heeft ons hier ook al enorm veel geholpen !! Gelukkig komt ze nog wel terug op vakantie hier .. Maar toch is het niet meer hetzelfde natuurlijk …

    Onze vrienden van het paardrijden (Wendy en Rogier ) zijn ook weer trotse ouders geworden en hebben er een zoontje bij “Daan “ Natuurlijk even op babybezoek geweest !! Wat schattig toch zo een klein baby’tje !! En dan besef je weer maar al te goed hoe snel het allemaal wel niet gaat !! Wat worden ons meisjes toch groot !!

    We zijn met onze gasten nog naar de dierenmarkt geweest hier in ons dorpje . Het is een jaarlijks marktje waar ze dan wat dieren zoals koeien , stieren en paarden verkopen en er staan meestal ook nog een paar kraampjes met nog wat prulletjes en natuurlijk een heleboel eten !! We waren alleen een beetje laat vermoed ik want de meeste dieren waren al weg . Maar gelukkig stond er nog 1 paard en zo waren al de meisjes toch nog tevreden .

    Vorige week is het ook enorm warm geweest en zijn we al een aantal keer afkoeling gaan zoeken . Als Wes dan klaar is met werken rijden we nadien vaak nog even naar de rivier (die gratis en vlakbij is ) en hebben we daar heerlijk genoten van wat afkoeling en de prachtige natuur . Ze hadden dit jaar ook een springplank voorzien en die hebben ons meisjes ook al een keertje uitgetest . En het is er ook altijd lekker rustig . Ook zijn we een paar keer geweest samen met onze gasten . Weer dolle pret voor de kindjes natuurlijk ! 

    In Tabua zijn we ook het gemeenschappelijk zwembad een keer gaan uittesten . Ze vragen daar wel een beetje inkom maar dat valt nog reuze mee . Ook heerlijk om daar te zwemmen en het water is er lekker van temperatuur . Er staan ligstoelen waar je gebruik van kan maken en het is er niet druk dus ook heerlijk .

    We hebben echt al veel vakantie gehouden de afgelopen twee weken !! Zo zijn we nog naar de markt in Oliveira do Hospital geweest (met onze gasten ) en we kunnen merken dat onze kindjes groot worden . Hier kijken , daar kijken , even uitproberen of passen …haha !!

    Maar ze hadden er plezier van . Nadien nog even gezellig een terrasje gaan doen en de kindjes spelen in het speeltuintje !! 

    We moeten wel toegeven dat door al die uitstapjes we hier thuis niet zo veel gedaan krijgen . Uiteraard zorgen we er wel voor dat alles netjes in orde blijft maar Wes moet ook elke dag gaan werken waardoor we als hij eens een dagje thuis is ook even het huis uit gaan en even iets ontspannend gaan doen . Maar ach het werk loopt niet weg (jammer) en zo wijzen we ook onze gasten een beetje de weg .

    Nog een paar dagen en dan komt Mieke (mijn beste vriendin ) weer voor een weekje op bezoek en kunnen we weer lekker bij babbelen . Ik kijk er naar uit !! 

     

    Zonnige groetjes en tot de volgende keer !!

    04-08-2011 om 12:22 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (1)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hoi Hoi ,

    Ondertussen is hier de zomervakantie reeds begonnen en zijn we weer lekker aan het puffen .. Nee hoor het valt best mee  , afgelopen weekend was het even erg warm maar nu is het weer lekker 30°C !! En ons meisjes genieten natuurlijk van hun vrije tijd !! Lekker geen huiswerk maken …Joepie  Laatste keer had ik reeds verteld dat onze petanque baan bijna klaar was voor gebruik , behalve het zand moest er nog in . Inmiddels is dit gebeurt en hebben we ons eerste spelletje petanque er op zitten .

    Ons meisjes hadden nog eens een vrije dag gehad in juni en daar hebben we gebruik van gemaakt om nog eens een wandeling uit te testen . Het was weer een erg leuke , doch vermoeiende wandeling . Toegegeven dat het vermoeiende een beetje onze eigen schuld was want we zijn verkeerd gewandeld en ik vermoed toch dat we zo een twee uurtjes hiermee extra hebben gewandeld en dat maakte het natuurlijk wat zwaarder . Maar we zijn weer op het juiste pad geraakt en het was zeker weer de moeite waard .     We hebben gewandeld door een mooie kloof en ons meisjes hebben onderweg een mooi boeketje bloemen geplukt en hebben zich hiermee goed geamuseerd . Mooi hoor !  Een erg mooie omgeving en een leuke wandeling !! Uiteraard hoorde een heerlijke picknick er ook weer bij !!

    Daarna was het uiteraard weer werken geblazen . Wes is aan de keuken van de bar begonnen want die moest klaar zijn tegen eind juni want dan was onze eerste snackavond gepland . Maar ondertussen is hij eerst ook nog een weekje naar Belgie geweest en was het weer ik en mijn meiden hier . Ze hadden die week twee optredens dus daar moesten we bij zijn . De eerste was een turnoptreden en was op een Woensdagavond . Het begon om 19u en ons meisjes hebben erg mooi gedanst en geturnd . De tweede was op de Vrijdag en deze was enkel voor ons Mackenzie omdat zij in het laatse jaar zit . (Hier in Portugal ga je maar tot het vierde leerjaar naar de basisschool en daarna ga je al naar de grote school , hoewel het vijfde en het zesde leerjaar toch nog apart zijn hoor ) Enfin het feest begon om 21u (Jawel zo laat !!) dus Alyssa en ik er naar toe om te kijken hoe ons Mackenzie het deed ! Ze heeft het uiteraard erg goed gedaan maar er waren natuurlijk nog velen andere scholen van de partij en het duurde me toch wel erg lang !!  Ppfff Om 23u30 lagen mijn kindjes in hun ben (en het was maar een kwartiertje rijden dus …) Ze waren natuurlijk erg moe !! Maar gelukkig was het de volgende dag geen school !! Ik moet er toch nog steeds aan wennen aan die late uren van de Portugezen . Ik vind dat nou echt geen uur meer voor een optreden maar enfin we doen maar gezellig mee hé !!

    De dag daarna ook niet echt tijd om uit te slapen want we moesten Wes gaan ophalen in Porto bij de vlieghaven want zijn weekje zat er weer op !! Het deed weer enorm goed om mijn ventje thuis te hebben en de kindjes waren ook weer super blij !!

    We hadden helaas niet veel tijd om stil te zitten want er moest nog een heleboel gebeuren die volgende week want de Snackavond stond gepland op de volgende Vrijdagavond !! Iedereen was uitgenodigd dus werken maar !! De keuken moest nog verder in orde gebracht worden en ook het tweede stuk van ons grote terras wilden we af hebben tegen dan . Wes had dus nog enorm veel werk !!

    Ook ik had een heleboel te doen want door Wes zijn werken stond heel de bar op zijn kop en had ik erg veel poetswerk !! Alle glazen waren onder gestoft en die moesten allemaal afgewassen worden !! Ook nog een beetje opruimwerk buiten en natuurlijk het gras en de plantjes moesten er netjes bijstaan . En natuurlijk niet te vergeten moesten er boodschappen worden gedaan ! We moesten een heleboel drank inslaan en ik had ook stoofvlees op het menu staan en die moest ook gemaakt worden . Ook wilde ik zelf frietjes maken dus die werden ook allemaal gesneden en zelfgemaakte mayonaise stond ook op het menu . Enfin het was dus een erg drukke week , waar nog eens bijkwam dat ik stik verkouden was en dat hielp niet mee !  Maar we hebben het gehaald en alles was weer netjes en mooi tegen dat de gasten kwamen !! Ik moet wel zeggen dat ons meisjes ook een steentje hebben bijgedragen en dat heeft ons enorm geholpen . Wat hebben we toch twee schatten van dochters !! Vanaf zes uur s avonds konden de mensen een lekker frietje komen eten met een snack of stoofvlees en een drankje ! En jawel onze eerste gasten waren er netjes om 18u !! Dus we konden er aan beginnen !!  Uiteindelijk is het een super gezellige avond geweest !! Het is niet al te druk geweest maar druk genoeg !! We hadden het lekker druk met bakken en bedienen en waren blij met de hulp van mijn vriendin Sabine en haar vriend Marco !! Zij hebben enorm veel geholpen Iedereen heeft lekker gegeten en zelfs de Portugezen vonden mijn stoofvlees erg lekker !!  Het was dus een geslaagde avond !! S avonds laat toen het wat frisser werd hebben we de vuurkorf aangemaakt en nog gezellig verder gekeuveld tot in de late uurtjes !! En om 4u lagen we moe maar voldaan is ons bedje !!

    De dag daarna moesten we weeral vroeg op want Marco kwam twee kleine poesjes ophalen want die gingen mee naar België naar mijn ouders !!  Dus drie van de vier poesjes zijn nu weg en ja dat ene ander ..tja …tja ..die hebben we dan maar zelf gehouden hé !! Maar morgen gaan we naar de dierenarts ! Genoeg er mee !!

    Nadien stond er natuurlijk nog een enorme afwas en opruimwerk op ons te wachten want daar hadden we om 4u geen zin meer in !!  Dus terug aan de slag , maar op een paar uurtjes tijd was het weer netjes en konden we genieten van de rust !! Die dag hebben we verder lekker niks gedaan en zijn we ook even met de meisjes in het zwembad geplonsd !! Bij 36°C kan dat toch wel lekker verfrissend zijn en ons meisjes vonden het natuurlijk super leuk !! Daarna snel gaan paardrijden en daarna , je zal het niet geloven maar hebben we frietjes gegeten !! We hadden de dag van de Snackavond helemaal geen tijd gehad om zelf frietjes te eten en hadden zelf ook wel zin in een lekker frietje dus heerlijk rustig hebben we genoten van ons frietje !!

    We hebben trouwens op de snackavond geen enkele foto genomen !! Gewoon vergeten door de drukte ..Geen tijd !!  Jammer maar we organiseren maandelijks een snackavond dus volgende keer zullen we er proberen aan te denken !

    Eigenlijk waren we daarna allemaal best moe maar onze dag zat er nog niet op ! Het was feest in het dorp !!! En ja dan kan je toch niet anders om daar even naar toe te gaan hé .  Om 22u toen iedereen gegeten en gedoucht had zijn we vertrokken . Ze waren al gezellig aan het feesten en op de moment toen we aankwamen was de tweede hand van de burgemeester (Donna Lurdes ) een speech aan het geven. Ze riep ons meisjes naar haar maar die kropen snel achter mijn rug ! Haha .. Ik ben dan maar met hen naar daar gegaan en toen werden even alle ogen naar ons gericht natuurlijk !! Ze zei dat ze erg blij waren met ons in het dorp en dat we leuke en lieve mensen waren en daarna nog een groot applaus voor ons !!Wel er leuk om te horen natuurlijk maar toch weet je dan even niet goed waar te kijken .. en Wes die bleef natuurlijk lekker aan de kant staan . Daarna werd het feest verder gezet en begonnen ze allemaal weer lekker te dansen . Dona Lurdes kwam Wes halen om te dansen en sleurde hem mee !! Haha ..hij bakte er niet veel van !! Maar hij heeft het toch geprobeerd hé !! En het was ook net geen gemakkelijke dans . Jammer dat ik geen foto heb kunnen trekken maar hij had het toestel in zijn zak zitten !! Ggrrr .

    Maar ik moest er ook aan geloven !! De Oma van Victor (Victor is een vriend van ons die ook Engels spreekt) kwam mij halen dus ben heb ik mij ook maar een dansje gewaagd en gelukkig viel deze dans nog mee !! Haha ..Ik moet het vast ook goed hebben gedaan want ze is me nog een aantal keer komen vragen om mee te gaan ! Ook een andere man heeft me meegevraagd en ook dat ging goed !! Gelukkig !!

    Ons meisjes hebben ook beide gedanst en het was weer een geslaagde avond !!

    Ook heb ik nog met een oud vrouwtje gebabbeld die de vroegere burgemeester van Pinheiro de Coja blijkt te zijn !! En altijd zeggen ze dan meteen dat je altijd welkom bent om langs te komen ! Lief hé !!

    We hebben ook haar zoon en zijn vrouw leren kennen die Engels spreken . Zij wonen in Lissabon en hebben een weekendhuis in Pinheiro de Coja !! Ook erg leuke mensen . Na volgepropt te worden met hele zoete cake zijn we om 1u maar naar huis gegaan want we waren allemaal erg moe !! Maar weer wel heel gezellig !! 

     

     

    Zondag hebben we lekker uitgeslapen en niks gedaan !! Behalve even in het zwembad geplonsd en met die mensen die we hadden leren kennen van Lissabon zijn we nog naar een huis gaan kijken dat hij de koop had staan en naar zijn huis !!

    Vandaag is het weer Maandag en zijn we lekker bijgerust en kunnen we weer aan de slag ! Het derde deel van het terras moet af en eerst moet er nog een trap gelegd worden bij de deur !! Wat wil zeggen dat mijn ventje weer met een zware granieten blok is aan t sleuren !!

    En nog wat paadjes moeten af !! Straks komen er gasten en dan moet het helemaal in orde zijn natuurlijk !!

    Ons meisjes hebben een speelkameraadje vandaag en zitten zowat heel de dag in het zwembad en op de trampoline !! Ze hebben er plezier van hoor !! 

    Ook morgen komt er weer iemand spelen , dus lekker druk bezig !! 

    Xau Xau

    27-06-2011 om 19:34 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
    >> Reageer (0)
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer zomer !!

    Olá ,

    Het is weer volop zomer , het zonnetje schijnt heerlijk , de jassen zijn opgeborgen en we hoeven even niet meer met manden hout te leuren !! Heerlijk !!

    Ook hebben we pas het zwembad weer gezet en hebben de kinderen afgelopen weekend al heerlijk gezwommen !! Sinds het zwembad staat hebben ze al elke dag gezwommen . Als ze thuiskomen van school plonsen ze er meteen in !! We hebben het rond het zwembad ook een beetje netjes aangekleed . We hebben het omringd door riet en de tuinstoelen staan er ook bij . Lekker zomers !!

    Met het goede weer van start zijn we de afgelopen weken weer een aantal keren uitgenodigd voor een feestje en ze waren één voor één super gezellig !

    Eerst moesten we naar de verjaardag van Marco (de vriend van Sabine , mijn vriendin) . Ik had beloofd om voor het dessert te zorgen en heb dan een mooie taart gebakken en versiert en twee cheescakes gemaakt want Marco vond die super lekker !! Gelukkig vielen ze allemaal in de smaak en bleef er haast niets over van mijn taarten .

    We hebben ook lekker gebarbecued

    en ook de kids hadden het naar hun zin want er was een quad aanwezig . Ze mochten achterop bij iemand en konden er niet genoeg van krijgen !! Ook Wes en ik zijn er op geweest (ikzelf had er nog nooit opgezeten ) en inderdaad ik moet zeggen , het is wel leuk !! Het was dus een geslaagd feestje !!

    Daarna zijn we een keer uitgenodigd om varkenspoten te komen eten bij Wim (Nederlander) . Uiteraard zijn we een kijkje gaan nemen en hebben we een keertje geproefd . Wes vond het wel lekker maar ik was er niet zo gek van ( was te verwachten zeker ..) Ook de kids vonden er niks aan , die wilden zelfs nog niet proeven . Maar ook daar was het weer gezellig en ook ons meisjes hebben zich weer geamuseerd met de andere kindjes die er waren .

    Tussendoor hebben we toch nog wel wat gewerkt ..haha .. En hebben we de petanquebaan gemaakt . We hebben een muurtje van leistenen gestapeld en al zeggen we het zelf , het is weer een mooi resultaat ! Momenteel zijn we bezig de petanquebaan te vullen met een speciaal “zand” en zo kunnen we straks eens testen .

    Ook zijn we bezig aan de zandbak , deze is opgemetst en Wes is bezig met het bezetten .

    Eén stuk van het grote terras rond de bar is ook klaar . Enkel de kantjes nog schilderen .

    %%%FOTO¨9%%%

    Ook hebben we ons badmintonnetje opgehangen en nog eens getest hoeveel keer we het pluimpje naar elkaar kunnen meppen zonder de grond te raken ..haha 

    We kennen helemaal de spelregels niet maar vinden het gewoon leuk om te doen , even tussendoor . We moeten nog véél oefenen hoor !!

    Nu het zomert heb ik ook het terras boven nog eens aangepakt en alles is weer netjes en we kunnen weer gezellig buiten eten . Ook spelen de kinderen vaak op het terras , dan kunnen ze lekker met water smossen .

    We hebben voor de voortuin ook nog een leuk kleurrijk tuinstelletje gekocht en het ziet er meteen een stuk zonniger en vrolijker uit !!

    Uiteraard hebben we ook de normale zaken verder gedaan zoals het onderhoud van de tuin en onze beestenboel . Zoals ik al had verteld hebben we vier kleine poesjes . En ze zijn oh zo schattig . Mama poes had ze na een paar weken verhuisd en had er niets beter op gevonden dan ze veilig in het hok van onze hond te leggen !! Wel goed gezien van haar . Ondertussen heeft ze , ze reeds verhuisd maar zijn ze ook al wat groter geworden en lopen ze al meer rond . Vandaag waren ze trouwens voor de eerste keer erbij toen we de grote poezen eten gaven . Eentje van de vier kleine poesjes is trouwens gisteren vertrokken naar een andere thuis !! Nog maar drie te gaan !!

    Ook hebben we weer een kip die zit te broeien maar we hadden geen bevruchte eitjes nu we onze haan hebben weggedaan . Maar we zijn naar onze buren geweest (die onze haan hebben ) en we hebben wat eitjes geruild dus als het goed is zouden we binnen een week kuikentjes moeten hebben !!

    Ook is het nu weer heerlijk genieten van onze kersen !! Onze bomen hangen weer helemaal vol en ze zijn super groot en heerlijk van smaak . Dus elke dag zitten we wel even in de boom en proppen we ons vol met deze lekkernijen !!

    Ook onze andere fruitbomen doen het erg goed en ze hangen helemaal vol met vruchten . We zullen nogal kunnen smullen !!

    Uitstapjes hebben we de afgelopen weken niet meer gemaakt aangezien Wes weer een weekje in België is geweest en we al naar die feestjes moesten en ook de kinderen amuseerde zich met het goede weer thuis uitstekend , hebben we gewoon altijd lekker thuis gewerkt . Met het warmere weer ligt je tempo toch ook een tikkeltje lager en we hebben nog een heleboel te doen dus even geen tijd voor andere uitstapjes !!

    Uiteraard nemen we ook wel wat vrije tijd en spelen we af en toe een spelletje met de kinderen of gaan we eens een keertje uit eten in één van de goedkope restaurantjes in de buurt en dat is ook al lekker ontspannen .

    Het is ook lekker vertoeven in onze tuin en we zien hem bij elk beetje werk dat we verrichten mooier en mooier worden !! Ook staan de bloemetjes allemaal mooi in bloei en dat maakt het ook allemaal prachtig !!

    We zijn nu ook weer terug bezig met het besproeien van de gazon want hij staat er nu erg mooi bij en dat willen we ook graag zo houden . Weinig mensen hebben hier een gazon of ze kunnen hem niet mooi houden dus we zijn blij dat dit tot nu toe lukt en hopen dat het zo blijft !!

    Ook de website onderhouden , reclame maken en adverteren behoort tot onze dagelijkse bezigheid .. Voorlopig vervelen we ons nog niet en het ziet er niet naar uit of dit snel zal gebeuren en maar goed ook want we vinden het leuk om altijd wat te doen te hebben !!

    Ons meisjes doen het trouwens nog steeds erg goed op school maar uiteraard zijn ze nu ook aan het af tellen naar de grote vakantie . Het is niet meer zo lang en ze zijn weer drie maanden thuis !! Ook zitten ze terug alle twee op paardrijles (ons Alyssa was gestopt maar inmiddels terug begonnen ) . Ze doen het allebei super graag en tellen telkens de dagen af naar de Zaterdag , want dan is het paardrijden !!

    Onze frituursnacks zijn inmiddels ook geleverd , de vriezers zitten lekker vol en we hebben al een aantal dozen verkocht !! Hopelijk blijft het goed verkopen !!

    Het eerstvolgende nadat de zandbak klaar is , is de keuken van de bar die aan de beurt is , als die klaar is kunnen we beginnen met onze snackavond !! Daar hebben we ook veel zin in . Zo ontmoeten we ook weer nieuwe mensen en dat is altijd fijn !! Uiteraard is het ook meegenomen om een centje bij te verdienen natuurlijk .

    Groetjes en tot de volgende keer ,



    29-05-2011 om 19:39 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (0)
    01-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

    Hoi Iedereen ,

    Wat vliegt de tijd , weeral een maand voorbij !! Maar dat is een goed teken zeggen ze toch .

    Eerst en vooral wil ik iedereen nog een zalige Pasen wensen !!
    Hier in Portugal wordt Pasen ook gevierd maar niet zoals bij ons . Hier liggen wel chocolade eitjes en lekkers in de winkel maar lang niet zo veel als in België . Ook kennen ze hier niet de paashaas die heerlijke chocolade eitjes in de tuin komt verstoppen dus daar heb ik even verandering in gebracht en ik ben in het schooltje paashaas gaan spelen !!
    Na overleg met de meester hadden we afgesproken dat ik op de donderdag voor de paasvakantie paashaas mocht spelen . Ik had eitjes gekocht en mocht deze dan in de tuin van de school verstoppen ! Ons meisjes wisten er al van en vonden het natuurlijk super leuk !! Nadat we ze verstopt hadden ben ik de klas binnen gegaan en ondertussen had de meester ook wat uitleg gegeven rond de traditie van Pasen bij ons in België !!
    Daarna mochten ze dan gaan zoeken natuurlijk . We hadden in totaal geloof ik 28 eitjes verstopt zodat ieder kindje er zeker 2 zou hebben .
    Vol enthousiasme begonnen ze te zoeken en al snel hadden ze er een heleboel gevonden !!



    We moesten ook wel een beetje snel zijn met het zoeken want het was 26°C , anders zou de chocolade smelten !! Het ging allemaal goed tot de laatste twee eitjes , die konden ze niet vinden . Wes en ik hadden ze verstopt maar wisten niet meer exact waar we ze allemaal hadden gelegd natuurlijk !!
    Na even zoeken vonden we er nog eentje maar het laatste hebben we maar opgegeven en ligt er waarschijnlijk nu nog !
    Daarna weer de klas in en mochten ze natuurlijk de eitjes opeten ! mmmm smullen maar !!



    Het was dus bijna paasvakantie en tijd om in te pakken want er stond een reisje op het programma naar België !! We gingen onze paasvakantie doorbrengen in België !! De kindjes hadden het er erg veel zin in en wijzelf ook natuurlijk !!

    Maar eerst moest hier thuis nog even wat geregeld worden want de Engelse mensen die bij ons verbleven voor een maand zouden onze beestenboel eten geven terwijl wij weg waren dus moesten we ze even wegwijs maken hierin !

    Ondertussen hadden we nog een telefoontje gekregen waardoor we nu tevens weer een nieuw "project" gestart zijn !
    We zijn begonnen met de verkoop van frituursnacks !! Dit werd hier tevens al gedaan maar deze mensen zijn nu gestopt en vandaar dat wij na overleg met onze boekhouder beslist hebben dit over te nemen ! We hebben inmiddels de snacks besteld en binnen een week of twee kunnen we de mensen hier weer voorzien van heerlijke snacks ! En zo hebben wij er weer een verdienste bij !!
    Ook zullen we snackavonden gaan geven wat dus inhoud dat mensen één of twee avonden in de maand bij ons frietjes kunnen komen eten met een drankje erbij , in onze bar natuurlijk ! Hiervoor willen we eerst zorgen dat ons terras rond de bar klaar is zodat mensen ook gezellig kunnen buiten zitten . Dus waarschijnlijk zullen we vanaf juni aan de snackavonden kunnen starten !!

    Zaterdagmorgen , eindelijk vakantie en tijd om te vertrekken !! Zondag kwamen we aan in België en we werden meteen hartelijk ontvangen door mijn ouders !! Daarna meteen een bezoekje aan de grootouders waar tevens ook de rest van de familie aanwezig was !! Altijd leuk en gezellig !! Daarna , hoe kan het ook anders , een lekker frietje van de frituur gaan eten mmmm !!

    We hebben uiteindelijk een fantastische twee weken gehad die jammer genoeg voorbij zijn gevlogen !! Ik moet er wel bij vertellen dat Wes twee weken heeft gewerkt en ik en de kids hebben vakantie gehouden !! Maar toch hebben we met zijn allen genoten . We zijn op bezoek geweest bij familie , vrienden en vééééél gebabbeld !! Ons meisjes zijn bij vriendinnetjes van de klas van vroeger gaan spelen en natuurlijk hebben we lekker geshopt !! Ik heb ook een dagje uitgetrokken om lekker met mijn moeder te gaan shoppen , even een dagje met zijn tweetjes zonder de kids , lekker rustig!! Heerlijk was dat !!
    Ook zijn we met mijn ouders naar de zoo van Antwerpen geweest met de trein want dat vinden ons meisjes fantastisch !!
    Het was erg lang geleden nog eens in de dierentuin te zijn geweest en het was dan ook een leuke dag !!


    Even picknicken en rusten


    En natuurlijk hoort een lekker ijsje er ook bij !!

    Uiteraard ben ik ook een aantal keer bij mijn beste vriendin Mieke op bezoek geweest en het leek net of de tijd had stil gestaan en of het gisteren nog was toen ik haar voor t laatst gezien had ! Heerlijk hebben we gebabbeld !!

    Ik geloof dat ik nog nooit zo veel gebabbeld heb als in die twee weken maar ik heb er enorm van genoten en ook de kids vonden het fantastisch hun vriendjes weer terug te zien ! Ons Mackenzie had het deze keer zelfs een beetje moeilijk toen ze afscheid moest nemen van haar beste vriendinnetje Carolien !! Wel mooi om te zien hoe zo n kleine meisjes toch ook moeite hebben met het afscheid ! Gelukkig was het de dag daarna al weer beter . Ook Wes heeft genoten tussen de werken door is hij ook mee op bezoek geweest en hebben we samen familie en vrienden opgezocht.
    Toen we uiteindelijk zowat iedereen bezocht hadden , lekker verwend zijn geweest , veel cadeautjes hebben gekregen en lekker gegeten hadden was het weer tijd was om naar huis te gaan . Jammer maar toch hadden we ook wel weer zin om naar Portugal te gaan want daar is en blijft nu toch onze thuis ! Ook de kindjes hadden weer zin om naar huis te gaan !



    Toch blijft het afscheid nemen voor mij telkens moeilijk en steeds vloeit er wel een traantje !!

    Maar we hadden nog een lange rit voor de boeg vooraleer we weer thuis zouden zijn dus traantjes weg en ogen op de weg natuurlijk !! haha !
    Een dagje later , een beetje moe maar blij om weer thuis te zijn !! Ons mooie gele huisje zag er nog net hetzelfde uit !! Onze Engelse gasten hadden zelfs het gras afgemaaid !! Super toch !!

    Eerste werk was natuurlijk even onze beestenboel controleren ! We hadden al vernomen dat er één kip was gestorven en we drie nieuwe cavia's hadden en vermoedelijk kleine katjes ...

    Eerst even naar de kippen en jawel één kippetje dood ! OOhhh En laat dit nu net de kip zijn die zat te broeden op een tiental eitjes ... Jammer , dus geen kuikentjes !!

    En inderdaad hadden we drie nieuwe cavia's erbij !! en daarna even kijken hoe het met de hond was want die was voor we vertrokken naar de dierenarts geweest want hij ademde zwaar . Voor we vertrokken hebben we hem medicijnen gegeven en het was een beetje aan het beteren maar helaas is het nog steeds niet weg !! We zullen even terug naar de dierenarts moeten denk ik , maar ik vermoed ook dat het gewoon ouderdom zal zijn want hij is toch al 12 jaar .

    Onze drie poezen waren ook meteen van de partij en ik zag meteen dat eentje een pak magerder was dus ik wist al genoeg !! Kleine katjes !!
    Dus op zoek naar het nestje .. Na even zoeken hadden we ze gevonden en het waren er wel 4 !! PPfff veel te veel natuurlijk ! Pasop ik vind het allemaal heel lief en leuk maar ik hoef geen katten meer .. Maar ja eigen schuld dikke bult natuurlijk want ze was niet gesteriliseerd . We waren er ook wel mee naar de dierenarts geweest maar toen was het al te laat .. ze was al te ver zwanger !! dus nu moeten we er zeker werk van maken want we kunnen niet bezig blijven natuurlijk !! Uiteraard gaan we ze ook niet houden en proberen we een goede thuis voor hen te zoeken ! Maar ach het zijn toch echte schatjes !!

    Ook de vogeltjes fladderde nog vrolijk rond dus iedereen behalve die ene kip stelt het goed !!

    Daarna naar binnen en alles uitladen natuurlijk en de rest van de dag lekker rustig aan gedaan , spelletje met de kids gespeeld en op tijd gaan slapen .

    Na een goede nachtrust waren we alweer een pak fitter en konden we stilletjes terug aan het werk . Wes heeft ondertussen ook een volière voor de vogeltjes gemaakt want ik werd zo een beetje helemaal gek van al die zaadjes op mijn terras boven !! Het zijn echt mooie , lieve beestjes maar die zaadjes vliegen overal in het rond en je kan echt blijven keren !! Dus is Wes aan het werk gegaan en hij heeft er weer wat moois van gemaakt !!



    Ook hebben we gefeest de afgelopen week want mijn ventje werd 34 jaar en daarom zijn we lekker gaan uit eten bij Casa dos Frangos ( kippenhuis ) !!



    Ook vandaag zijn we nog gaan feesten want we werden uitgenodigd door de buren voor de verjaardag van hun dochtertje ! We moesten rond 12u30 à 13u komen . We vroegen ons eigen dan ook af of we ginder zouden eten ? Daar hadden ze niets van gezegd .. We wisten niet goed wat er mee te doen en ons meisjes wilden liever thuis eten , toegegeven ik ook (degene die mij kennen weten dat ik een enorme viesneus ben en dat Portugese eten ??? ) . Dus besloten we dan toch maar thuis te eten en we zouden dan wel zien .
    We zaten vijf minuten aan tafel toen de bel ging met de mededeling dat we ook moesten mee-eten daar !! Haha We hadden dan gezegd dat we dat niet wisten en dat we al aan het eten waren en we er zo meteen aankwamen !
    Een kwartiertje later gingen we met zijn allen naar de buren en daar zaten ze dan met de familie aan tafel !! Enkel een paar familieleden waren er maar voor de rest niemand anders . We voelden ons wel vereerd dat we dan toch ook mochten komen .
    Ik verontschuldigde ons en zei dat we al gegeten hadden maar daar hadden ze geen oren naar ! Haha ! Er werd meteen plaats gemaakt en borden klaar gezet en we moesten eten . Ik zei nogmaals dat we al gegeten hadden maar nee ,nee proef dit maar en neem hier wat van en ze dulden geen nee als antwoord ! Wij vol dat we al zaten dan toch maar wat geproefd en ons meiden keken al met een vieze neus naar al dat eten ! Haha , ik heb hen dan maar een stuk brood in hun handen gegeven zodat ze toch tevreden waren dat ze aan het eten waren . Wijzelf kregen vlees voorgeschoteld en nog andere dingen . Wes moest van mij eerst proeven en daarna waagde ik mij er maar wat aan .. Toegegeven dat we het eigenlijk niet lekker vonden , zelfs Wes niet ... toch maar een beetje gegeten . Na het eten kwam dan de soep Het was kippensoep (bekend in Portugal ) maar dan met haan. We dachten dat het onze haan zou zijn want die hadden we aan de buren gegeven omdat hij aanviel en hij zou er wel soep van maken . Maar het was niet onze haan het was zijn eigen haan , die had hij dan eerst gedood want die van ons was jonger !
    Dus moesten we ook nog soep eten , en we deden al geen moeite meer om nee te zeggen . We schepte zelf wat in zo konden we de hoeveelheid beperken maar ook daar kregen we meteen commentaar op ! haha ! Pak meer , pak meer !! De soep was wel erg lekker !! Toen onze soep op was vroegen ze meteen of we nog moesten en gelukkig begrepen ze dat we genoeg hadden !
    Vijf minuten later kwamen ze met het dessert af en kregen we allemaal een stukje cake met fruit !! Dat hebben we er ook nog bijgepropt , wel erg lekker !! En daarna was het tijd voor de taart ! Ook die hebben we erbij gepropt !! Nou dat was me wat !! Het was uiteindelijk wel heel gezellig en volgende keer weten we beter en eten we niks thuis !! Haha !!!



    Wes heeft ook aardappeltjes geplant en weer een stukje van het pad in de gazon bijgelegd !! We zijn naar de markt geweest en hebben een heleboel plantjes en potten gekocht die ik allemaal gepot heb om zo de boel beetje bij beetje wat meer kleur te geven !
    Ook onze nieuwe verhoogde terrasje staat er mooi bij !!



    Nu de voorgevel helemaal in orde is en alles vooraan netjes is hebben we ook weer nieuwe foto's kunnen trekken van ons huis
    Ook hebben we ons huis bekroond met de door ons gegeven naam erop !!



     

    Morgen zullen tevens ook onze gasten terug vertrekken . Het waren erg leuke mensen om op vakantie te hebben .

    Dus deze week zal ons appartement er weer verlaten bijliggen . We zijn het al een beetje gewoon nu om altijd wel iemand te zien of te horen beneden !! Gezellig !!

    Hopelijk hebben we tegen de zomer ook weer gasten zodat we daar weer lekker van kunnen genieten .

    Maar nu eerst deze week weer zien dat het appartement en de bar weer helemaal gepoetst zijn !! Dus werk aan de winkel !!

    Zo dat was het weer ,

    Groetjes








    01-05-2011 om 22:41 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal ,vakantie Portugal , op vakantie bij belgen , vakantiewoning ,
    >> Reageer (0)
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Boa tarde iedereen ,

    We hebben de afgelopen weken weer heel wat leuke dingen gedaan en heel hard gewerkt !!

    We zijn in de vakantie zoals eerder gezegd twee wandelingen gaan maken en ze waren beide super leuk !! Ze waren in twee verschillende gebergtes . De eerste was in het Caramulo gebergte en de tweede in Serra da Lousã .

    Dit zijn twee totaal verschillende gebergtes . Op de Zondag zijn we naar het Caramulo gebergte geweest en hier zie je vooral rotsen (graniet), van die echte grote keien !! Op de Dinsdag zijn we naar Serra de Lousã geweest en dat was dan weer een prachtig stukje natuur en hier zie je dan weer vooral leisteen !! Allebei waren ze enorm leuk en prachtig om te zien en te wandelen !! We moeten wel toegeven dat de tweede wandeling de zwaarste was . In Lousã moesten we een heel eindje klimmen . Het hoogteverschil was in het totaal 500m en dat is toch al best de
    moeite !!


    klimmen maar !!

    picknick

    bergdorpje

    Het was best zwaar en we waren dan toch enigszins blij dat we het zwaarste stuk gepasseerd waren . Maar het was er wel ongelofelijk prachtig!! Prachtige natuur , bijna verlaten bergdorpjes , .. In één van de bergdorpjes zijn we een cafeetje binnengestapt en hebben daar even iets gedronken . Het was een prachtig klein cafeetje vol met oude spulletjes en leisteen binnen maar vooal het deurtje om binnen te gaan was grappig ! Dit was gemaakt op kindermaat denk  ik !!




    We hadden alleen een klein beetje pech met het weer . Het regende af en toe en dat maakte natuurlijk dat we een drassige ondergrond hadden om op te stappen . We hebben in totaal zo een vijf uur gewandeld (en gepicknickt ) en het was echt de moeite waard !! Een echte aanrader als je een beetje conditie hebt tenminste want de wandeling is best pittig !! De wandeling in het Caramulo gebergte was een stuk minder zwaar en niet veel hoogteverschil . Uiteraard echt vlak is het nooit hier in Portugal ! Haha !! Maar ook erg mooi om te zien !! Prachtige vergezichten !!



    En de paden waarop we wandelden werden vroeger gebruikt om met de kar door te trekken en je kon echt de karsporen nog zien die er waren ingesleten . Ook hier hebben we een vier uurtjes gewandeld inclusief de picknick .

    We hebben inmiddels ook een wandelarrangement samengesteld voor onze gasten . Waarin ze een week onder onze begeleiding kunnen komen wandelen in de prachtigste stukjes natuur van Portugal !! Voor meer informatie kijk op onze website :

    http://www.a-casa-amarela.com

    Maar behalve wandelen hebben we ook nog erg hard gewerkt !! De plantenbakken zijn weer proper , het hout is gekloofd en jawel de bar is af !!!! We hebben er enorm hard aan gezwoegd , maar het is ons gelukt ! En al zeggen we het zelf , we zijn er enorm trots op en we vinden ze erg mooi !! We moeten wel toegeven dat we ook wat hulp hebben gehad . Zo hebben Albert en Marja onverwacht meegeholpen om alle tafels en stoelen in elkaar te vijzen en daar was ik wel erg blij om want toen zij aankwamen moest ik nog vier tafels en 17 stoelen in elkaar zetten . Toen ze een paar uur later weer naar huis vertrokken stonden alle tafels en stoelen in elkaar dus dat was super !!!

    Ook heeft men maatje Sabine enorm veel geholpen . Ze heeft geholpen met poetsen ,opruimen , inrichten , boodschappen , de kinderen ,… Ze heeft echt enorm veel geholpen !! Dus Sabine Bedankt meid !!!

    Het was allemaal heel hectisch geweest de afgelopen weken . Want we moesten die bar afkrijgen tegen dat de familie kwam . We hebben dan ook van s’ morgens tot s’ avonds laat gewerkt , evens snel tussendoor gegeten telkens en verder gewerkt !! Toegegeven dat we alle twee erg moe waren maar het loonde de moeite !

    en dan was het grote moment aangebroken en arriveerde de familie !! Wes was s’ morgens vroeg vertrokken naar Porto om de familie op te halen terwijl Sabine en ik nog volop bezig waren in de bar !! Het was echt hollen van hier naar ginds ! Toen ze s middags dan arriveerden waren we ook maar net klaar . Best wel grappig eigenlijk maar het zag er in orde uit ! Na iedereen een dikke knuffel gegeven te hebben begonnen we aan de rondleiding want behalve mijn moeder was nog niemand hier geweest ! We lieten dan ook eerst het appartement zien en daarna onze eigen woonst , de tuin en daarna de bar !! Ze waren allemaal erg onder de indruk en vonden het heel mooi ! (tenminste dat zeiden ze toch ..haha ) Daarna ben ik begonnen aan het eten want na die lange voormiddag hadden ze allemaal erg trek !! Na lekker gegeten te hebben en even uitrusten en cadeautjes open te maken (want ze hadden alleaal cadeautjes bij voor ons meisjes dus die waren helemaal in hun nopjes , maar ook aan ons hadden ze gedacht en een heleboel lekkers meegenomen dat we hier niet kunnen krijgen dus we kunnen nogal snoepen nu !! ),was het s’ avonds tijd voor de eerste uitstap . Ze gingen met zijn alle wijnproeven !! Ze kregen een rondleiding in de wijnkelders en over het domein en daarna mochten ze wijnproeven .


    wijnkelder

    wijnproeven

    Als afsluiter werd er nog gegeten in het restaurant met aangepaste wijnen ! Ze hebben het allemaal naar hun zin gehad en heerlijke wijn geproefd en moe maar voldaan zijn ze we daarna allemaal in onze bedjes gekropen !!

    De volgende morgen was het al weer vroeg dag want we moesten zorgen voor een lekker ontbijt !!
    Maar eerst gingen we met zijn allen de kindjes naar school brengen !! Haha . Met zijn achten in het kleine klasje en even kennis maken met de leraar en luisteren naar de Portugese taal !! Ons meiden vonden het natuurlijk fantastisch want zo stonden ze lekker in de belangstelling !! Hihi ! Daarna met zijn allen heerlijk ontbeten

    en daarna was het klaarmaken voor de volgende uitstap en deze was een stadswandeling in Coimbra !! Ook weer een erg leuke dag , veel gezien(kerk,kathedraal,botanische tuin ,..) , gewandeld , lekker gegeten , gewinkeld , …


    shoppen !!

    met zijn alle op een rijtje

    biechten!

    S’ avonds heb ik dan nog wat te eten klaar gemaakt en na nog een lekker wijntje zijn we weer in ons bedje gekropen . Op Zaterdag begonnen we weer met ons uitgebreid ontbijt en daarna zijn de familie , Wes en de kindjes vertrokken naar de watervallen van Fraga de Pena en het dorpje Piodão (leistenen dorpje ) daar hebben ze nog kunnen proeven van de lokale specialiteiten terwijl ze rondgewandeld hebben in het dorpje . Ik ben thuis gebleven want ik had een feestje voor te bereiden !! Ik had een soort van receptie georganiseerd en wat vrienden en kennissen uitgenodigd en mensen uit het dorp natuurlijk !! Het was alleen de vraag of ze allemaal zouden komen natuurlijk .
    Want wij hebben de gewoonten om even af te bellen als we niet kunnen komen maar ik wist natuurlijk niet wat de Portugezen daarmee zouden doen , dus dat was afwachten ! Sabine is me weer komen helpen en samen hebben we boodschappen gedaan voor het feestje , lekkere hapjes gemaakt en de bar klaargezet !! Tegen 18u was de familie weer terug en hebben ze nog een beetje gegeten en daarna hebben we ons allemaal klaar gemaakt voor het feestje . Ik had op de uitnodigingen vermeld dat het feestje om 19u30 begon en jawel vijf minuten van te voren stonden er al mensen voor de poort !! Stilletjes aan liep onze bar lekker vol en eigenlijk was iedereen die we hadden uitgenodigd van de partij ! Zelfs de burgemeester en zijn staf van het dorp waren van de partij ! In begin was het allemaal een beetje onwennig , ik bood hen wat te drinken en een hapje aan maar ze hoefden niets . Na een aantal keren aan te dringen hebben ze dan toch een glaasje wijn genomen en een half uurtje later liep iedereen vrolijk te smullen van de hapjes en de wijn !! Ik had ondertussen ook een muziekje opgezet en hem al een beetje luider gezet en een uurtje later konden we ons wanen in een discotheek !! Al de Portugezen stonden vrolijk te dansen en de sfeer zat er goed in !!




    Uiteraard hadden we dit niet verwacht maar zelfs de al wat oudere buurman stond voluit de dansen ! Erg grappig en leuk om te zien hoe iedereen zich uitleefde !! We konden dan ook wel stellen dat het een geslaagd feestje was en dat iedereen zich heeft geamuseerd !! De kindjes waren er allemaal bij want die worden overal mee naar toe genomen maar dat wist ik ondertussen al . En zij hadden hun vermaakt buiten in de tuin op de trampoline of lekker mee danssent met de grote mensen ! We zijn wel erg blij dat het feestje zo een succes was en ik denk dat we kunnen zeggen dat we goed aanvaard zijn in het dorp !! Donna Lourdes (hulp van burgemeester) heette ons dan ook van harte welkom in het dorp en vertelde ons dat we leuke mensen waren en ze blij waren ons hier in het dorp te hebben !! Erg fijn om te horen natuurlijk !! Na het feestje hebben we dan nog snel een beetje opgeruimd want we moesten de volgend ochtend het ontbijt serveren in de bar , mijn afwasmachine heeft dan ook veel overuren gedraaid maar ik was er wel blij mee ! Haha ! Die volgende ochtend was een beetje zwaarder !! Haha ! Het was best laat geworden en daarbij was het uur verzet (zomer uur) en konden we nog een uurtje minder slapen !! Maar we hebben nog voor het ontbijt gezorgd uiteraard en daarna was het jammer genoeg weeral tijd om afscheid te nemen !! Ooohhh !! Wes heeft samen met de kindjes iedereen naar Porto gebracht waar ze nog even in Porto hebben rondgewandeld en lekker gegeten hebben .


    mijn grootouders en ons meisjes


    restaurantje

    daarna moesten ze weeral richting België . Ondertussen was ik thuisgebleven om de boel wat op te ruimen want er stond nog een berg afwas op me te wachten en een hoop poetswerk !! Maar we kunnen toch wel stellen dat het geslaagd was en dat de familie Portugal toch al een klein stukje beter heeft leren kennen !!
    We vonden het ook enorm fijn dat ze geweest zijn en we hebben een leuke tijd met ze gehad !! Thanks !!

    Ondertussen zijn we allemaal weer een beetje bijgerust en is alles weer opgeruimd . Het appartement is terug gepoetst en de bedden zijn weer opgedekt want onze volgende gasten zijn alweer gearriveerd . Het zijn Engelse mensen en zij zullen een maand lang in ons appartement verblijven . We hebben al kennis gemaakt en het zijn zeer aardige mensen !! En zo zijn we vertrokken hé !

    Wel tot de volgende keer ,


     

    30-03-2011 om 15:06 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:vakantiehuis , vakantiehuis portugal , vakantiehuis midden Portugal , vakantieappartement portugal , vakantieappartement midden portugal , valentijnsarrangement , casa amarela , arrangementen , vakantie bij belgen , appartement te huur , portugal ,
    >> Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaat de tijd weer snel !
     

    Hoi Iedereen ,

    Wat gaat de tijd weer snel , het is ondertussen al weer maart en het lijkt nog alsof ik gisteren op mijn blog heb geschreven . Gelukkig is er ondertussen wel veel werk verricht !!

    Nog steeds is Wes volop aan de bar bezig en er begint stilletjes aan een einde in zicht te komen !!
    Alles is ondertussen bezet , de gipsplaten hangen tegen het plafond en zijn bijgesmeerd en hij is momenteel bezig met de chape (ondervloer) en die zou er deze avond in moeten zitten . Dan moet die even drogen en kan hij beginnen met de vloer en daarna komt mijn werk !! Je raad het nooit ... Schilderen !! !!

    We hebben nog een paar weken om alles af te krijgen want eind maart krijgen we gasten en niet zo maar gasten , nee ,nee bijna heel de familie komt !! Mijn moeder komt met haar vier zussen (mijn tantes dus) en ook moemoe en vava (oma en opa) komen mee ! Ze komen naar hier voor hun jaarlijks reisje !! Ze willen dus lekker verwend worden en leuke uitstapjes maken . Ook daar zijn we al mee bezig geweest want we willen dat het voor hen een leuke reis wordt natuurlijk ! Omdat ze graag s morgens ontbijt willen en een snackje willen eten was het dus belangrijk dat de bar af was ! Vandaar dus dat we er een heus tempo hebben achter gezet !! En gelukkig zitten we nog op schema !!
    Uiteraard kunnen ze niet met zijn zeven in het appartement slapen maar mijn grootouders zullen bij ons in de logeerkamer slapen !
    We kijken er in ieder geval enorm naar uit !!

    Ondertussen hebben we ook nog hard in de tuin gewerkt want ook die willen we netjes hebben als de familie arriveert , momenteel liggen er nog wat bergjes zand en materiaal hier en daar maar dat moet tegen dan allemaal weg zijn !! Nog genoeg te doen hoor !!

    We hebben nogmaals doe-het-zelf hout gekocht en ook daar is Wes tussendoor nog mee bezig !! Ja ja mijn ventje is een bezige bij en ik ben wel erg fier op hem !! Hij doet het allemaal maar en zonder hulp !! (soms een beetje van mij )

    Het begint zo een beetje saai te worden om te vermelden maar ik ben nog steeds met mijn plantenbakken bezig ! haha



    Ons meisjes hebben mij trouwens een beetje geholpen ( 2 minuutjes of zo )



    We zijn ondertussen ook naar de markt geweest en hebben wat bessen gekocht en deze geplant ! Frambozen , rode bes , en zwarte bes (denk ik toch ) , hopelijk houden ze het vol en groeien ze goed !
    Ook ben ik bezig geweest met het opstoken van het overige snoeihout , grasmaaien en uiteraard nog met de website , adverteren , en mijn
    meisjes natuurlijk !

    Ook het terrasje van het appartement is klaar , we moeten het enkel nog een beetje aankleden met een leuk plantje of bloemetje !



    We zijn ook nog eens een keertje naar de rivier geweest en hebben nog wat keien verzameld voor de afboording van onze plantenbakken . Onderweg naar de rivier hebben we trouwens nog een paar leuke foto's genomen .






    allemaal vlak bij ons , op enkele minuten vind je deze prachtige uitzichten maar ook van bij ons zijn de uitzichten al prachtig !!

    Maar ook deze keer hebben we wat tijd uitgetrokken om te ontspannen en deze keer zijn we een stadswandeling gaan maken in Coimbra .
    Deze was heel erg leuk en we hebben zowat alle leuke bezienswaardigheden in Coimbra gezien .




    Wat een boom hé

    Botanische tuin

    Daarna natuurlijk zoals gewoonlijk als we in Coimbra komen langs de Mcdonalds gepasseerd en lekker gesmuld !!


    Ik weet niet meer exact waar ik gebleven was in ons Cavia gebeuren maar we hebben er tot 14 gehad en kort daarna zijn er een heleboel gestorven! Pasop 14 is een beetje veel en we wilde er zoiezo wat weggeven maar niet op deze manier natuurlijk Uiteindelijk hadden we er nog maar zes over maar ondertussen hebben we er al weer terug 10 !! Dat is weer zeker genoeg , als we er nu nog bij krijgen zullen we er een paar moeten weggeven want genoeg is genoeg ! Maar dat begrijpen die Cavia's jammer genoegniet haha !!

    Onze kuikentjes van vorige zomer zijn ondertussen geen kuikentjes meer maar echte kippen en ze zijn sinds kort ook eitjes beginnen leggen , wat wil zeggen dat we nu dagelijks vier eitjes hebben !! Een beetje veel om ze allemaal zelf op te eten dus had ik besloten om maar eens taart en cake te bakken en deze heb ik dan mooi versierd en daarna ben ik ze naar de school gaan brengen zodat ze s middags allemaal een lekker dessertje zouden hebben . ik had het niet tegen ons meisjes gezegd dus ze waren aangenaam verrast !! Ik heb nadien nog complimenten gekregen voor de lekkere taart dus mijn missie was geslaagd en ik had toch weer een paar eitjes minder !!

    De week daarvoor had ik trouwens ook nog een taart gebakken voor Sabine haar vader want die was jarig en Sabine vroeg aan mij of ik dat wilde doen en natuurlijk doen we dat dan !! Ook deze was goed gelukt en naar t schijnt ook lekker !

    Dan heb ik met Sabine ook nog een beetje research werk gedaan en zijn we nog eens naar een wijnboer geweest om wijn te proeven!
    Haha nee wijnproeven zelf hebben we niet gedaan maar we hebben informatie gaan vragen en een stukje uitleg gekregen over het wijnmaken en toegegeven we hebben een glaasje espumante (champagne) gekregen !! Het echte wijnproeven laat ik aan onze gasten over !

    Vandaag was het carnaval op school en zoals ik vorige keer al vermeld had moesten ons meisjes verkleed als Chineesjes !! Vond ik niet zo leuk omdat ik niet erg creatief kon zijn met mijn schmink maar ik heb er toch weer wat moois van gemaakt ! Mackenzie haar vriendinnetje was deze morgen ook naar hier gekomen want ik had beloofd haar ook te schminken !


    Dan ben ik deze middag even terug naar school gegaan want na de middag gingen ze naar Tabua om daar in de carnavalstoet te lopen en ik wilde hun gezichtjes nog even bijwerken . De andere kindjes van de klas waren niet geschminkt dus heb ik mijn goed hart nog een keertje laten zien hen heb ik heel het klasje gedaan ! Ze waren allemaal super fier en ik werd heel erg bedankt !!



    Het was wel een beetje jammer want het was vandaag net ietsje kouder en een beetje bewolkt !! We hebben trouwens de afgelopen weken heel verschillend weer gaat . We hebben een zonnige doch frisse week gehad , een echte regen week gehad , een overgangsweek ,
    en een week met heerlijke temperaturen van 20°C !! Momenteel is het weer wat frisser (14°C) met zon behalve dus vandaag !! Dus heel variërend !! Ik moet wel zeggen nu we dat zonnetje met die prachtige temperaturen hebben gehad willen we dat ook weer zo snel mogelijk weer terug want dat was toch zalig , weer genieten ! De kindjes die lekker ravotten in de tuin , niet meer die dikke trui aan maar lekker in ons T-shirt ,..mm heerlijk !! Wat wel grappig was dat op een bepaalde dag het hier zowat 19°C was en het in België nog aan het sneeuwen was !! haha !! Maar de meeste in België vonden dat niet zo grappig !! hihi ! Maar hier ziet het er weer goed uit en volgende week gaan we weer temperaturen van 16°C-17°C tegemoet dus heb je zin in het zonnetje ..kom maar af !!



    Ons meisjes zijn wel blij nu want ze hebben een paar dagen vakantie ! Van maandag tot en met woensdag zijn ze vrij !! We hebben daarom ook gepland om twee wandelingen te maken met ze in combinatie met een bezoek aan een marktje en zo zijn we ineens ook weer research werk aan het doen en ontspanning tegelijkertijd !! We hebben wel geluk dat ons meisjes graag wandelen want anders zouden we dat niet kunnen combineren . En pasop het zijn best stevige wandelingen want de volgende die we gaan doen zijn beide 9 km en geen enkele wandeling hier is plat , we moeten altijd wel berg op en af en dat wordt je toch wel wat gewaar in de beentjes ! Maar dat zijn we ondertussen al wel wat gewoon natuurlijk !!! En we nemen natuurlijk regelmatig pauze en passen ons tempo aan (of ons meisjes passen hun tempo aan ) en een picknick hoort er ook bij !!

     

    Ons Mackenzie heeft een paar weken terug nog eens een controle gehad (zoals elke maand ) voor haar beugel en alles gaat de goede richting uit ! Haar tandjes staan al veel mooier en alles verloopt volgens schema . Er is ons ook meegedeeld dat ze waarschijnlijk dit jaar nog geopereerd zal worden maar wanneer precies dat weten we nog niet . Bij deze operatie zullen ze een klein stukje bot uit haar bil nemen om het dan in de tandboog te plaatsten . Het zou maar een kleine operatie zijn maar veel meer weten we er nog niet van . Binnenkort moeten we normaal gesproken nog eens naar haar specialist en dan kunnen we meer uitleg vragen . We zijn trouwens heel tevreden over heel de behandeling van ons Mackenzie . Het word goed opgevolgd en alles verloopt naar wens . Vorige keer hadden ze nog iets aan haar beugel gedaan (er iets tussen gezet of zo ) en heeft ze er wel een paar dagen last van gehad . De eerste dag had ze er echt heel veel pijn van want dat wringt dan allemaal weer een beetje maar gelukkig was het de dag erna al beter !!



    We hebben trouwens ook de vraag gekregen of ik geïnteresseerd was om voor het emigreermagazine.nl (is een online magazine) ons emigratieverhaal te doen voor de uitgave van de maand april ! Uiteraard heb ik toegezegd en moet ik nu dus ons verhaal even beknopt samenvatten !! Niet gemakkelijk om het beknopt te doen maar het zal me wel lukken en ik vind het wel erg leuk !!

    Wel dat was het voor deze keer ,

    Groetjes ,



     







     







    04-03-2011 om 18:29 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
    >> Reageer (2)
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente in zicht !!

    Ola ,

    De feestdag zijn voorbij en alles gaat weer terug zijn normale gangetje . En stilletjes aan komt ook de lente in zicht !! Er beginnen knopjes aan de bomen te komen en de paasbloemen staan ook al in bloei !! Wat natuurlijk ook wil zeggen dat er ook weer werk is in de tuin .

    We hebben dan de afgelopen weken ook veel in de tuin gewerkt . Wes heeft al onze druivelaars gesnoeid en hij heeft ze eens geteld , we dachten er zo een 40 tal te hebben maar het blijken er 75 te zijn !! Wat een boel hé !! Deze zijn in ieder geval nu allemaal kort gesnoeid , nu enkel nog de fruitbomen snoeien . We hebben trouwens de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van onze eigen sinaasappelen !! MMM !

    Ondertussen ben ik weer bezig geweest in mijn plantenbakken met het verwijderen van onkruid !! Het is weer heerlijk om buiten te werken . Hoewel het ‘s morgens wel koud is , is het in de namiddag met het zonnetje heerlijk om buiten te werken . Momenteel vriest het hier ‘s nachts een beetje maar vanaf volgende week gaat het de goede richting uit en zouden de temperaturen stijgen tot een 14°C met een lekker zonnetje erbij dus heerlijk werkweer !!

    Ook is Wes al volop aan de bar bezig elke dag word er een stukje muur bezet .

    Het terrasje aan het appartement is ook gelegd , het moet enkel nog worden ingevoegd en daarna willen we er beschutting naast zetten zodat je toch een beetje privacy hebt .

    Het hout hiervoor is besteld dus dit zou volgende week ook klaar moeten zijn .

    Momenteel zijn we trouwens ook nog volop bezig met het promoten van onze website , en daar steek je toch ook best veel tijd in . Maar het is wel belangrijk natuurlijk want nu het appartement af is willen we uiteraard gasten kunnen ontvangen . Ik heb inmiddels de website ook al een aantal keer aangepast en er arrangementen opgezet . Zo hebben we nu het Valentijn arrangement en twee gemengde arrangementen . Deze laatste zijn een mix van verschillende uitstappen en wandelingen met onze begeleiding en inclusief alle maaltijden en vervoer . Dus alles is geregeld !! Voor meer informatie neem maar eens een kijkje op http://www.a-casa-amarela.com

    Ondertussen is het appartement helemaal in orde . De elektriciteitskabels zijn (gelukkig ) uit de slaapkamer , alle schabben zijn geplaatst , kapstokjes , .. die laatste kleine details zijn dus nu weggewerkt .

    Wes heeft ook nog bezig geweest met hout zagen . Het was doe-het-zelf hout , wat wil zeggen dat het nog grote stukken waren die we nog van maat moesten zagen en daarna nog een deel kloven . Daar heeft hij toch ook wel een dagje zoet mee geweest ! Maar zoals ze zeggen : met hout stoken daar heb je 3x warmte van ! 1ste x : het zagen en kloven , 2de x het naar binnen brengen en de 3de x in de kachel hé !! En Wes kan dat ondertussen beamen !! Haha

    We hebben ook twee weken hulp gehad van iemand die in ruil voor wat klussen in het appartement mocht verblijven . Hij was dus de eerste die in het appartement mocht verblijven . Hij heeft in ieder geval ons appartement alvast goedgekeurd ! Hij heeft dan ook rondom het huis alles opgeruimd en in de tuin bezig geweest . Het ziet er nu allemaal weer een stukje beter uit !!

    Behalve werken hebben we ook nog wel een aantal ontspannende dingen gedaan .

    Zo zijn we bijvoorbeeld vorige week met de kindjes naar de Torre gereden (hoogste punt van het gebergte Serra da Estrela) We wisten dat je daar in deze periode kon skiën of met een slee van de heuveltjes kon glijden dus dat wilde we toch eens even zelf getest hebben . Skiën hebben we niet gedaan maar we hebben wel in één van de souvenirwinkels onderweg twee sleetjes gekocht om dit eens te proberen . De trip naar de Torre is van ons uit ongeveer een uurtje rijden . En deze was enorm prachtig je zag onderwegen overal ijs uit de rotsen komen van wat normaal gezien het water is dat uit de rotsen naar beneden sijpelt . Erg mooi om te zien . Ook kwamen we een meer tegen dat half bevroren was !! Echt prachtig !! Dan boven aangekomen , de auto geparkeerd en op weg naar de sneeuw !! We waren nog geen 10m en we hadden het al ijskoud !!Er stond dan ook een gure wind !! Haha !! Ons meisjes hadden we goed voorzien van muts en handschoenen enz. Maar eigenlijk hadden we daar zelf voor ons helemaal niet aan gedacht . Dan maar eerst even een warme chocomelk drinken en even opwarmen van die 50m wandelen . Haha . 

    Na die lekkere chocomelk en een beetje te zijn opgewarmt zijn we de kou weer getrotseerd . We hebben ons meisjes op hun sleetjes gezet en een duwtje gegeven en hop daar gingen ze !!




    Here we go !!

    Ze vonden het wel leuk maar je zag aan hun gezichtjes dat ze toch ook wel een beetje geschrokken waren van de snelheid !! Eerst moesten papa en mama maar eens !! Haha !!  Maar natuurlijk eerst ging papa en die ging lekker hard en viel van zijn sleetje met als gevolg een hoop sneeuw in zijn broek !! Haha !! Bbrrrr !!

    Ik moest er ook aan geloven natuurlijk dus hop dat sleetje op en gaan maar !! Gelukkig was ik niet gevallen maar inderdaad ze gaan lekker snel !

     

    Je kan ze natuurlijk afremmen met je voeten dus gevaarlijk is het niet en je kan ook nergens naar toe . Daarna gingen ons meisjes nog eens en ze vonden het toch wel leuk hoor . Ze hadden nu ook door dat ze met hun voetjes eventueel wat konden afremmen en dat stelde ze wat gerust . Na een tijdje te sleeën besloten we om terug huiswaarts te keren want we hadden het allemaal enorm koud !! Als we de volgende keer nog eens gaan zorgen we ervoor dat we allemaal heel dik zijn aangekleed en kiezen we een dag uit dat er weinig of geen wind is . Maar we zijn dan misschien niet zo erg lang geweest maar het was wel super leuk en we hebben nog eens goed gelachen !!

    Dan zijn we Zondag ook nog naar een festa geweest samen met Wendy , Rogier en Saar ! (jaarlijks dorpfeestje met markt )

    Samen even over de markt geslenterd , een glaasje drinken en wat proeven van de lokale lekkernijen .En natuurlijk lekker kletsen . Er was ook nog een voorstelling maar helaas hebben we er niet veel van gezien , we stonden op de laatste rij …Maar het zag er allemaal wel erg leuk uit .

    Het was wel een leuke markt , anders dan de doorsnee marktjes , deze keer echt met leuke typische Portugese producten .


    lepels maken

    De kindjes vonden het niet zo heel leuk op de markt tot ze een grote roze suikerspin kregen , toen was het allemaal weer in orde !! Haha ! Maar we hebben afgelopen weekend ook veel tijd met ons meisjes doorgebracht . Zo hebben we Vrijdag avond samen cake gebakken (deze was voor moeke (oma) haar verjaardag , maar we hebben hem wel zelf opgegeten hihi ) en daarna samen pictonary gespeeld ! Op Zaterdag moest ons Mackenzie in de namiddag gaan paardrijden en het gaat nog steeds heel goed , ze heeft ondertussen ook al een grotere pony gekregen om op te rijden en ze heeft al een eerste keer een sprongetje gemaakt !! Ze was super fier natuurlijk en terecht want ze doet het heel goed !! Na het paardrijden ‘s avonds was het de bedoeling voor Wes om nog wat te gaan werken maar tijdens het avondeten viel de elektriciteit uit !! Hij ging niet meteen weer aan dus hebben we de kaarsen nog eens bovengehaald !! Weer lekker gezellig met kaarslicht gegeten !! Daarna zijn we dan een spelletje monopoly gaan spelen !! Want werken zonder elektriciteit gaat toch niet . Na twee u zonder elektriciteit sprongen de lichten weer aan maar dat vond ons Alyssa helemaal niet leuk , want het was gezellig met de kaarsen aan dus is ze maar alle lichten weer gaan uit doen ! Haha !

    En op Zondag avond hebben we nog een keertje monopoly gespeeld !! Het was dus spelletjes weekend !! Maar ons meisjes en wijzelf hebben er van genoten !

    Op school gaat het ook nog steeds goed met ons meisjes , ze krijgen elke dag wel een tekening mee naar huis van een vriendinnetje en ze voelen zich goed in het klasje !! En daar zijn wij heel erg blij om ! Nog even en dan is het weer karnaval maar ze hebben al verteld dat ze verkleed moeten als Chineesjes dus zal ik mijn creativiteit deze keer niet zo kunnen uiten voor het grimeren !! Maar ik maak er weer wel wat leuks van !!

    Zonnige groetjes ,

    31-01-2011 om 19:17 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
    >> Reageer (0)
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen en ons eerste appartement !

    Bom dia ,

    Eerst en vooral nogmaals een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen !!

    De feestdagen zijn weeral voorbij en wij hebben althans genoten van de afgelopen weken .

    Eerst was het kerstmis . Kerstavond hebben we thuis doorgebracht met ons viertjes .

    We hebben lekker gegeten en niet te vergeten pakjes open gemaakt . Dan hebben we samen nog een spelletje gespeeld . We hadden een nieuw spelletje voor de kerst en dat was pictionary , ik moet zeggen ons meisjes hebben echt een tekentalent , ze wisten altijd meteen hoe en wat ze moesten tekenen in tegenstelling tot de mama !! Kortom het was een leuke gezellige avond .

    De dag daarna , kerstmis , waren we uitgenodigd bij Wendy en Rogier en ik had beloofd om voor de soep en het dessert te zorgen . Ik had de dag daarvoor samen met de kindjes al een aantal dingen voorbereid enkel de soep moest nog gedaan worden .Ons meisjes hebben mij erg goed geholpen en de balletjes voor in de soep gerold en geholpen met de koekjestaart .

    Helpen en smullen !!

    In de namiddag zijn we dan vertrokken en weer was het heel gezellig . Weer lekker gegeten en gebabbeld en de kindjes heerlijk gespeeld . Weer een geslaagde dag .

    Tussen al die feestdagen door hebben we ook nog heel hard gewerkt want mijn ouders kwamen een paar dagen na de kerst en we wilde zo graag het appartement af hebben . We waren er natuurlijk al een hele poos aan bezig maar dan zie je het meer en meer afgeraken en word het toch wel spannend . Uiteindelijk was het niet volledig af toen mijn ouders kwamen . Oohhh .. We hebben ons best gedaan maar het lukte net niet . Pasop er moest niet erg veel meer gebeuren hoor en het was ook niet alleen onze schuld want we hadden nog een aantal spullen besteld die natuurlijk niet op tijd geleverd zijn zoals een schabje … en de mensen van de elektriciteit waren ook nog steeds niet geweest. De elektriciteit is wel in werking hoor maar de elektriciteitskast ligt nog in één van de slaapkamers en die moeten ze dus dringend komen verplaatsen , maar het woordje dringend begrijpen ze hier in Portugal niet evengoed . En dan hebben we ook allemaal nog eens griep gehad . De kindjes hebben het niet super zwaar te pakken gehad , zij waren gewoon een weekje wat moe en niet 100% zoals wij zeggen maar ik heb echt een paar dagen met koorts plat gelegen en daarna as Wes aan de beurt en da scheelde toch ook allemaal veel in tijd natuurlijk . Maar nu zijn we weer allemaal genezen hoor .

    Enfin mijn ouders waren dan eindelijk gearriveerd met weer een bomvolle auto ( met vooral cadeautjes voor ons meisjes) haha !! En uiteraard hebben we hen meteen het appartement laten zien en ze vonden het prachtig . De kindjes werden meteen overladen met een deel van de cadeaus en een heleboel kusjes en knuffels natuurlijk .

    Wes en mijn vader hebben die week nog een heleboel klusjes opgeknapt en vooral bezig geweest met elektriciteit en waterleiding . (vraag me niet juist wat want daar ben ik niet van op de hoogte maar het zou allemaal in orde zijn !! Hahaha !! ) Wel handig dat je een vader hebt die zowat alles kan hoor !! Ze hebben ook nog lampjes gehongen in het appartement en schabjes geplaatst en ik ben ondertussen met mijn moeder nog de laatste spulletjes voor het appartement gaan aankopen zoals gordijnen , keukenspulletjes , …

    We hebben zowat elke avond spelletjes gespeeld met de kindjes en we hebben ook een uitstap gemaakt naar Obidos . Dit is een historisch ommuurd oud dorpje dat rond de kerstperiode in het teken van de kerst zou staan dus dat vond ik toch wel even de moeite om te gaan bekijken . Het was inderdaad ook heel mooi en er was vanalles voorzien voor de kindjes . Je kon er met een soort van banden van een lange glijbaan naar beneden glijden , je kon aanschuiven om in het huis van de Kerstman te gaan . Er waren speeltoestellen , een schaatsbaan en vele kraampjes . Ook het dorpje zelf was heel leuk met zijn leuke , doch dure, souvenirwinkeltjes .

    Met oudjaar hebben we ook weer van alle lekkers klaargemaakt en heerlijk gegeten . En natuurlijk werden er nog pakjes opengedaan ! De kindjes waren helemaal in hun nopjes met al die cadeautjes . Ze hadden spulletjes van playmobile gekregen en dat vergde wel even tijd om alles in elkaar te zetten dus daar hebben we ook wel even mee bezig geweest !! Haha . Spelletjes spelen hoorde er natuurlijk ook weer bij en s avonds met het vuurwerk zijn we even naar Coja gereden . Er was ons verteld dat daar mooi vuurwerk zou zijn . Dus zoals beloofd aan de kinderen , de auto in en even kijken !! MMM het was er allemaal maar heel stil en niet veel te zien . We hebben dan nog even gewacht in de auto en toch wel een beetje vuurwerk van op een afstandje gezien maar niet een mooi spektakel aan de brug zoals men verteld had . Maar goed de kindjes hadden dan toch wat vuurwerk gezien !! Daarna terug naar huis en dan was het toch wel bedjestijd !! Maar weer een geslaagde dag achter de rug .

    Dan hebben we die week ook onze eigen wijn geproefd en jawel hij is goedgekeurd !!

    Onze vijgenlikeur hebben we ook nog geproefd maar die was niet lekker ..bijna puur alcohol , veel te straf dus dat moet beter tegen volgend jaar !!

    Kortom we hebben een heerlijke tijd gehad met mijn ouders en ze was weer veel te snel om . Ik wil toch nog even mijn ouders bedanken voor al hun hulp en al hun cadeautjes die ze gegeven hebben !! Bedankt Ma en Pa !!

    Na het vertrek van mijn ouders zijn we dan meteen weer aan het appartement verder gegaan . De laatste afwerkingen moesten gebeuren , ook moest er goed gepoetst worden en alles netjes gezet worden natuurlijk . En dan kan ik met trots zeggen dat het sinds Vrijdagavond helemaal klaar is !!! We hebben er hard voor gewerkt en we kunnen toch wel zeggen dat het geslaagd is (vinden we zelf toch haha) .


    zithoek


    eethoekje


    keuken


    badkamer


    slaapkamer1


    Slaapkamer2

    Dan ben ik gisteren heel de dag bezig geweest met de afwerking van de website en ook die staat sinds gisterenavond op het internet . Het adres is : http://www.a-casa-amarela.com Dus neem maar eens een kijkje !!

    Maar nu het appartement klaar is blijven we niet stil zitten hoor . We blijven bezig . Er is nog veel te doen . De volgende maanden willen we ons bezig houden met de tuin . Alle bomen en druivelaars hebben een snoeibeurt nodig en uiteraard willen we ook zo snel mogelijk onze ontspanningsruimte/bar afwerken . Het is toch altijd gezelliger dat je de mensen een drankje en een snack kan aanbieden en een praatje kan maken in de bar . Maar daar word aan gewerkt . Ook zijn we bezig met het uitstippelen van verschillende arrangementen zodat we als de bar klaar is ook die kunnen promoten .

    En als we daar dan mee klaar zijn is het de volgende kamer en of het zwembad dat aan de beurt is dus zoals kan lezen , we hebben nog veel te doen !! Maar dat vinden we niet erg hoor , dat vinden we juist fijn !! We vinden het telkens weer leuk om alles stukje voor stukje in onze droom te zien veranderen .

    De kindjes hadden trouwens ook een goed rapport . En hadden weer goed hun best gedaan . Dus we zijn weer heel fier op hen . Toen de vakantie begon heb ik dan voor hen ook lekkere wafels gebakken !! Mmmm !!

    We hebben het de afgelopen tijd (behalve de feestdagen) enorm druk gehad , lange dagen gemaakt , hard gewerkt , weinig tijd gehad .Maar als we dan het resultaat zien is het zeker en vast de moeite waard geweest en zijn we heel tevreden .

    Tot de volgende keer ,

    09-01-2011 om 18:25 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2019
  • 01/01-07/01 2018
  • 27/11-03/12 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 26/10-01/11 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs