Inhoud blog
  • update deel 1
  • update deel 2
  • Night of the fire
  • Eindelijk terug!
  • Na veel regen eindelijk lente! deel 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Casa Amarela

    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente in zicht !!

    Ola ,

    De feestdag zijn voorbij en alles gaat weer terug zijn normale gangetje . En stilletjes aan komt ook de lente in zicht !! Er beginnen knopjes aan de bomen te komen en de paasbloemen staan ook al in bloei !! Wat natuurlijk ook wil zeggen dat er ook weer werk is in de tuin .

    We hebben dan de afgelopen weken ook veel in de tuin gewerkt . Wes heeft al onze druivelaars gesnoeid en hij heeft ze eens geteld , we dachten er zo een 40 tal te hebben maar het blijken er 75 te zijn !! Wat een boel hé !! Deze zijn in ieder geval nu allemaal kort gesnoeid , nu enkel nog de fruitbomen snoeien . We hebben trouwens de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van onze eigen sinaasappelen !! MMM !

    Ondertussen ben ik weer bezig geweest in mijn plantenbakken met het verwijderen van onkruid !! Het is weer heerlijk om buiten te werken . Hoewel het ‘s morgens wel koud is , is het in de namiddag met het zonnetje heerlijk om buiten te werken . Momenteel vriest het hier ‘s nachts een beetje maar vanaf volgende week gaat het de goede richting uit en zouden de temperaturen stijgen tot een 14°C met een lekker zonnetje erbij dus heerlijk werkweer !!

    Ook is Wes al volop aan de bar bezig elke dag word er een stukje muur bezet .

    Het terrasje aan het appartement is ook gelegd , het moet enkel nog worden ingevoegd en daarna willen we er beschutting naast zetten zodat je toch een beetje privacy hebt .

    Het hout hiervoor is besteld dus dit zou volgende week ook klaar moeten zijn .

    Momenteel zijn we trouwens ook nog volop bezig met het promoten van onze website , en daar steek je toch ook best veel tijd in . Maar het is wel belangrijk natuurlijk want nu het appartement af is willen we uiteraard gasten kunnen ontvangen . Ik heb inmiddels de website ook al een aantal keer aangepast en er arrangementen opgezet . Zo hebben we nu het Valentijn arrangement en twee gemengde arrangementen . Deze laatste zijn een mix van verschillende uitstappen en wandelingen met onze begeleiding en inclusief alle maaltijden en vervoer . Dus alles is geregeld !! Voor meer informatie neem maar eens een kijkje op http://www.a-casa-amarela.com

    Ondertussen is het appartement helemaal in orde . De elektriciteitskabels zijn (gelukkig ) uit de slaapkamer , alle schabben zijn geplaatst , kapstokjes , .. die laatste kleine details zijn dus nu weggewerkt .

    Wes heeft ook nog bezig geweest met hout zagen . Het was doe-het-zelf hout , wat wil zeggen dat het nog grote stukken waren die we nog van maat moesten zagen en daarna nog een deel kloven . Daar heeft hij toch ook wel een dagje zoet mee geweest ! Maar zoals ze zeggen : met hout stoken daar heb je 3x warmte van ! 1ste x : het zagen en kloven , 2de x het naar binnen brengen en de 3de x in de kachel hé !! En Wes kan dat ondertussen beamen !! Haha

    We hebben ook twee weken hulp gehad van iemand die in ruil voor wat klussen in het appartement mocht verblijven . Hij was dus de eerste die in het appartement mocht verblijven . Hij heeft in ieder geval ons appartement alvast goedgekeurd ! Hij heeft dan ook rondom het huis alles opgeruimd en in de tuin bezig geweest . Het ziet er nu allemaal weer een stukje beter uit !!

    Behalve werken hebben we ook nog wel een aantal ontspannende dingen gedaan .

    Zo zijn we bijvoorbeeld vorige week met de kindjes naar de Torre gereden (hoogste punt van het gebergte Serra da Estrela) We wisten dat je daar in deze periode kon skiën of met een slee van de heuveltjes kon glijden dus dat wilde we toch eens even zelf getest hebben . Skiën hebben we niet gedaan maar we hebben wel in één van de souvenirwinkels onderweg twee sleetjes gekocht om dit eens te proberen . De trip naar de Torre is van ons uit ongeveer een uurtje rijden . En deze was enorm prachtig je zag onderwegen overal ijs uit de rotsen komen van wat normaal gezien het water is dat uit de rotsen naar beneden sijpelt . Erg mooi om te zien . Ook kwamen we een meer tegen dat half bevroren was !! Echt prachtig !! Dan boven aangekomen , de auto geparkeerd en op weg naar de sneeuw !! We waren nog geen 10m en we hadden het al ijskoud !!Er stond dan ook een gure wind !! Haha !! Ons meisjes hadden we goed voorzien van muts en handschoenen enz. Maar eigenlijk hadden we daar zelf voor ons helemaal niet aan gedacht . Dan maar eerst even een warme chocomelk drinken en even opwarmen van die 50m wandelen . Haha . 

    Na die lekkere chocomelk en een beetje te zijn opgewarmt zijn we de kou weer getrotseerd . We hebben ons meisjes op hun sleetjes gezet en een duwtje gegeven en hop daar gingen ze !!




    Here we go !!

    Ze vonden het wel leuk maar je zag aan hun gezichtjes dat ze toch ook wel een beetje geschrokken waren van de snelheid !! Eerst moesten papa en mama maar eens !! Haha !!  Maar natuurlijk eerst ging papa en die ging lekker hard en viel van zijn sleetje met als gevolg een hoop sneeuw in zijn broek !! Haha !! Bbrrrr !!

    Ik moest er ook aan geloven natuurlijk dus hop dat sleetje op en gaan maar !! Gelukkig was ik niet gevallen maar inderdaad ze gaan lekker snel !

     

    Je kan ze natuurlijk afremmen met je voeten dus gevaarlijk is het niet en je kan ook nergens naar toe . Daarna gingen ons meisjes nog eens en ze vonden het toch wel leuk hoor . Ze hadden nu ook door dat ze met hun voetjes eventueel wat konden afremmen en dat stelde ze wat gerust . Na een tijdje te sleeën besloten we om terug huiswaarts te keren want we hadden het allemaal enorm koud !! Als we de volgende keer nog eens gaan zorgen we ervoor dat we allemaal heel dik zijn aangekleed en kiezen we een dag uit dat er weinig of geen wind is . Maar we zijn dan misschien niet zo erg lang geweest maar het was wel super leuk en we hebben nog eens goed gelachen !!

    Dan zijn we Zondag ook nog naar een festa geweest samen met Wendy , Rogier en Saar ! (jaarlijks dorpfeestje met markt )

    Samen even over de markt geslenterd , een glaasje drinken en wat proeven van de lokale lekkernijen .En natuurlijk lekker kletsen . Er was ook nog een voorstelling maar helaas hebben we er niet veel van gezien , we stonden op de laatste rij …Maar het zag er allemaal wel erg leuk uit .

    Het was wel een leuke markt , anders dan de doorsnee marktjes , deze keer echt met leuke typische Portugese producten .


    lepels maken

    De kindjes vonden het niet zo heel leuk op de markt tot ze een grote roze suikerspin kregen , toen was het allemaal weer in orde !! Haha ! Maar we hebben afgelopen weekend ook veel tijd met ons meisjes doorgebracht . Zo hebben we Vrijdag avond samen cake gebakken (deze was voor moeke (oma) haar verjaardag , maar we hebben hem wel zelf opgegeten hihi ) en daarna samen pictonary gespeeld ! Op Zaterdag moest ons Mackenzie in de namiddag gaan paardrijden en het gaat nog steeds heel goed , ze heeft ondertussen ook al een grotere pony gekregen om op te rijden en ze heeft al een eerste keer een sprongetje gemaakt !! Ze was super fier natuurlijk en terecht want ze doet het heel goed !! Na het paardrijden ‘s avonds was het de bedoeling voor Wes om nog wat te gaan werken maar tijdens het avondeten viel de elektriciteit uit !! Hij ging niet meteen weer aan dus hebben we de kaarsen nog eens bovengehaald !! Weer lekker gezellig met kaarslicht gegeten !! Daarna zijn we dan een spelletje monopoly gaan spelen !! Want werken zonder elektriciteit gaat toch niet . Na twee u zonder elektriciteit sprongen de lichten weer aan maar dat vond ons Alyssa helemaal niet leuk , want het was gezellig met de kaarsen aan dus is ze maar alle lichten weer gaan uit doen ! Haha !

    En op Zondag avond hebben we nog een keertje monopoly gespeeld !! Het was dus spelletjes weekend !! Maar ons meisjes en wijzelf hebben er van genoten !

    Op school gaat het ook nog steeds goed met ons meisjes , ze krijgen elke dag wel een tekening mee naar huis van een vriendinnetje en ze voelen zich goed in het klasje !! En daar zijn wij heel erg blij om ! Nog even en dan is het weer karnaval maar ze hebben al verteld dat ze verkleed moeten als Chineesjes dus zal ik mijn creativiteit deze keer niet zo kunnen uiten voor het grimeren !! Maar ik maak er weer wel wat leuks van !!

    Zonnige groetjes ,

    31-01-2011 om 19:17 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:portugal
    Tags:emigreren portugal , emigratie portugal , blog emigreren , blog emigreren portugal , casas amarela portugal
    >> Reageer (0)
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen en ons eerste appartement !

    Bom dia ,

    Eerst en vooral nogmaals een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen !!

    De feestdagen zijn weeral voorbij en wij hebben althans genoten van de afgelopen weken .

    Eerst was het kerstmis . Kerstavond hebben we thuis doorgebracht met ons viertjes .

    We hebben lekker gegeten en niet te vergeten pakjes open gemaakt . Dan hebben we samen nog een spelletje gespeeld . We hadden een nieuw spelletje voor de kerst en dat was pictionary , ik moet zeggen ons meisjes hebben echt een tekentalent , ze wisten altijd meteen hoe en wat ze moesten tekenen in tegenstelling tot de mama !! Kortom het was een leuke gezellige avond .

    De dag daarna , kerstmis , waren we uitgenodigd bij Wendy en Rogier en ik had beloofd om voor de soep en het dessert te zorgen . Ik had de dag daarvoor samen met de kindjes al een aantal dingen voorbereid enkel de soep moest nog gedaan worden .Ons meisjes hebben mij erg goed geholpen en de balletjes voor in de soep gerold en geholpen met de koekjestaart .

    Helpen en smullen !!

    In de namiddag zijn we dan vertrokken en weer was het heel gezellig . Weer lekker gegeten en gebabbeld en de kindjes heerlijk gespeeld . Weer een geslaagde dag .

    Tussen al die feestdagen door hebben we ook nog heel hard gewerkt want mijn ouders kwamen een paar dagen na de kerst en we wilde zo graag het appartement af hebben . We waren er natuurlijk al een hele poos aan bezig maar dan zie je het meer en meer afgeraken en word het toch wel spannend . Uiteindelijk was het niet volledig af toen mijn ouders kwamen . Oohhh .. We hebben ons best gedaan maar het lukte net niet . Pasop er moest niet erg veel meer gebeuren hoor en het was ook niet alleen onze schuld want we hadden nog een aantal spullen besteld die natuurlijk niet op tijd geleverd zijn zoals een schabje … en de mensen van de elektriciteit waren ook nog steeds niet geweest. De elektriciteit is wel in werking hoor maar de elektriciteitskast ligt nog in één van de slaapkamers en die moeten ze dus dringend komen verplaatsen , maar het woordje dringend begrijpen ze hier in Portugal niet evengoed . En dan hebben we ook allemaal nog eens griep gehad . De kindjes hebben het niet super zwaar te pakken gehad , zij waren gewoon een weekje wat moe en niet 100% zoals wij zeggen maar ik heb echt een paar dagen met koorts plat gelegen en daarna as Wes aan de beurt en da scheelde toch ook allemaal veel in tijd natuurlijk . Maar nu zijn we weer allemaal genezen hoor .

    Enfin mijn ouders waren dan eindelijk gearriveerd met weer een bomvolle auto ( met vooral cadeautjes voor ons meisjes) haha !! En uiteraard hebben we hen meteen het appartement laten zien en ze vonden het prachtig . De kindjes werden meteen overladen met een deel van de cadeaus en een heleboel kusjes en knuffels natuurlijk .

    Wes en mijn vader hebben die week nog een heleboel klusjes opgeknapt en vooral bezig geweest met elektriciteit en waterleiding . (vraag me niet juist wat want daar ben ik niet van op de hoogte maar het zou allemaal in orde zijn !! Hahaha !! ) Wel handig dat je een vader hebt die zowat alles kan hoor !! Ze hebben ook nog lampjes gehongen in het appartement en schabjes geplaatst en ik ben ondertussen met mijn moeder nog de laatste spulletjes voor het appartement gaan aankopen zoals gordijnen , keukenspulletjes , …

    We hebben zowat elke avond spelletjes gespeeld met de kindjes en we hebben ook een uitstap gemaakt naar Obidos . Dit is een historisch ommuurd oud dorpje dat rond de kerstperiode in het teken van de kerst zou staan dus dat vond ik toch wel even de moeite om te gaan bekijken . Het was inderdaad ook heel mooi en er was vanalles voorzien voor de kindjes . Je kon er met een soort van banden van een lange glijbaan naar beneden glijden , je kon aanschuiven om in het huis van de Kerstman te gaan . Er waren speeltoestellen , een schaatsbaan en vele kraampjes . Ook het dorpje zelf was heel leuk met zijn leuke , doch dure, souvenirwinkeltjes .

    Met oudjaar hebben we ook weer van alle lekkers klaargemaakt en heerlijk gegeten . En natuurlijk werden er nog pakjes opengedaan ! De kindjes waren helemaal in hun nopjes met al die cadeautjes . Ze hadden spulletjes van playmobile gekregen en dat vergde wel even tijd om alles in elkaar te zetten dus daar hebben we ook wel even mee bezig geweest !! Haha . Spelletjes spelen hoorde er natuurlijk ook weer bij en s avonds met het vuurwerk zijn we even naar Coja gereden . Er was ons verteld dat daar mooi vuurwerk zou zijn . Dus zoals beloofd aan de kinderen , de auto in en even kijken !! MMM het was er allemaal maar heel stil en niet veel te zien . We hebben dan nog even gewacht in de auto en toch wel een beetje vuurwerk van op een afstandje gezien maar niet een mooi spektakel aan de brug zoals men verteld had . Maar goed de kindjes hadden dan toch wat vuurwerk gezien !! Daarna terug naar huis en dan was het toch wel bedjestijd !! Maar weer een geslaagde dag achter de rug .

    Dan hebben we die week ook onze eigen wijn geproefd en jawel hij is goedgekeurd !!

    Onze vijgenlikeur hebben we ook nog geproefd maar die was niet lekker ..bijna puur alcohol , veel te straf dus dat moet beter tegen volgend jaar !!

    Kortom we hebben een heerlijke tijd gehad met mijn ouders en ze was weer veel te snel om . Ik wil toch nog even mijn ouders bedanken voor al hun hulp en al hun cadeautjes die ze gegeven hebben !! Bedankt Ma en Pa !!

    Na het vertrek van mijn ouders zijn we dan meteen weer aan het appartement verder gegaan . De laatste afwerkingen moesten gebeuren , ook moest er goed gepoetst worden en alles netjes gezet worden natuurlijk . En dan kan ik met trots zeggen dat het sinds Vrijdagavond helemaal klaar is !!! We hebben er hard voor gewerkt en we kunnen toch wel zeggen dat het geslaagd is (vinden we zelf toch haha) .


    zithoek


    eethoekje


    keuken


    badkamer


    slaapkamer1


    Slaapkamer2

    Dan ben ik gisteren heel de dag bezig geweest met de afwerking van de website en ook die staat sinds gisterenavond op het internet . Het adres is : http://www.a-casa-amarela.com Dus neem maar eens een kijkje !!

    Maar nu het appartement klaar is blijven we niet stil zitten hoor . We blijven bezig . Er is nog veel te doen . De volgende maanden willen we ons bezig houden met de tuin . Alle bomen en druivelaars hebben een snoeibeurt nodig en uiteraard willen we ook zo snel mogelijk onze ontspanningsruimte/bar afwerken . Het is toch altijd gezelliger dat je de mensen een drankje en een snack kan aanbieden en een praatje kan maken in de bar . Maar daar word aan gewerkt . Ook zijn we bezig met het uitstippelen van verschillende arrangementen zodat we als de bar klaar is ook die kunnen promoten .

    En als we daar dan mee klaar zijn is het de volgende kamer en of het zwembad dat aan de beurt is dus zoals kan lezen , we hebben nog veel te doen !! Maar dat vinden we niet erg hoor , dat vinden we juist fijn !! We vinden het telkens weer leuk om alles stukje voor stukje in onze droom te zien veranderen .

    De kindjes hadden trouwens ook een goed rapport . En hadden weer goed hun best gedaan . Dus we zijn weer heel fier op hen . Toen de vakantie begon heb ik dan voor hen ook lekkere wafels gebakken !! Mmmm !!

    We hebben het de afgelopen tijd (behalve de feestdagen) enorm druk gehad , lange dagen gemaakt , hard gewerkt , weinig tijd gehad .Maar als we dan het resultaat zien is het zeker en vast de moeite waard geweest en zijn we heel tevreden .

    Tot de volgende keer ,

    09-01-2011 om 18:25 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (0)
    01-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar !!!
    Via deze weg willen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen oftewel um feliz ano novo !!
    Hopelijk heeft iedereen al kunnen genieten van de gezellige feestdagen ..
    We hopen voor iedereen dat ze een schitterend jaar tegemoed gaan en dat al jullie dromen mogen uitkomen !!
    Voor iedereen een goede gezondheid , veel geluk en liefde toegewenst ..

    Op naar een geweldig 2011 !!

    Veel liefs van ons allemaal

    xxx

    01-01-2011 om 15:09 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:portugal
    >> Reageer (0)
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.olijven plukken

    Hoi Iedereen ,

     

    We zijn weeral een paar weken verder en er is weer een heleboel gebeurd !!

    Eerst en vooral kan ik zeggen dat het appartement al weer een hele vooruitgang heeft gemaakt !! De vloer ligt er in !!! En het is meteen weer een ander zicht !!

    Hier is Wes nog bezig met het laatste stukje maar inmiddels is de vloer helemaal klaar !!

    Ook de kroonlijsten zijn geplaatst en jawel geloof het of niet maar vorige Vrijdag stonden ze hier met de keuken . Ze hadden wel gezegd dat ze Vrijdags kwamen maar ja zeggen en doen ?? En aangezien er s morgens niemand was hadden we er al niet meer op gehoopt maar in de namiddag na de almoço (lunch) stonden ze voor de deur met onze keuken !! Ze hebben ze al deels geplaatst maar we moesten nog wachten op het granieten blad dat pas Donderdag zou worden geleverd . Maar een bijkomend probleempje was dat de deurtjes verschilde van kleur en daarbij was de keuken een hele andere kleur dan ik had opgegeven dus dat kon niet !! Dat zijn we dan ook even gaan melden. Gelukkig was het geen probleem en ze hadden het zelf al gezien en ze zijn de deurtjes terug komen ophalen om ze terug opnieuw te schilderen !! Gelukkig !!

    Ondertussen is de keuken volledig geplaatst en jawel in de juiste kleur !!

    Ook de sofa is geleverd en al één van de bedden dus het begint er op te trekken .

    Ik ga deze week de kroonlijsten schilderen en een beetje bijschilderen waar nodig en dan is alles behalve de badkamer klaar .. Behalve dan dat Wes nog één muurtje moet behangen !!

    Ik ben deze week ook op pad geweest om allerlei spulletjes te kopen voor de aankleding en inrichting van het appartement zoals kasten,lakens,schabben, lampjes ,..

     

    We hebben gezien en gehoord dat het in Belgie enorm koud is geweest de afgelopen weken ..bbrrr ..!! Maar ook hier is het koud geweest , weliswaar niet zoals bij jullie maar toch ook met temperaturen van 0°C of zelfs -1°C tot 6 à 8°C dus toch best koud !! En wij hebben hier natuurlijk niet de luxe van de centrale verwarming , als wij een dagje weg zijn en we komen s avonds aan is het koud binnen en als we s morgens op staan is het ook koud !! Maar je went er wel aan en we doen een extra vest aan en een deken bij op het bed en het gaat wel weer ! En gelukkig komt het hier ook niet zo vaak voor dat het zo koud is want ondertussen is het al weer warmer met temperaturen tot 16°C , ik moet wel zeggen dat deze soms gepaard gaan met wat regen maar voorlopig krijgen we weer wat droge dagen bij aangename temperaturen !

    Enfin genoeg over het weer nu even wat anders . We hebben ons de afgelopen week ook bezig gehouden met olijven plukken !! We hadden dat vorig jaar niet gedaan en dat wilde we toch wel graag een keertje doen !! We hebben maar 7 bomen dus dat valt wel mee !! De eerste dag dat we begonnen deden mijn handen al pijn van de kou !! Haha !! Ik weet het , ik ben niets gewoon maar echt bbrrr .. Ik heb dan maar proberen een vuurtje te stoken om de gesnoeide takken op te stoken zodat ik het misschien wat warmer kreeg . Maar helaas ik kreeg mijn vuurtje niet aan de praat !! Grrr…

    Gelukkig was het middag en kon ik binnen gaan opwarmen !! Na het eten zijn we weer verder gegaan en was het niet meer zo koud . We hebben die dag maar één boomp gedaan , wel één met heel veel olijven aan maar toch hadden we wel verwacht dat het wat sneller ging gaan . Het snoeien neemt natuurlijk ook wel veel tijd in beslag hebben we inmiddels ondervonden . De dagen erna hebben we nog verder gedaan. Wes snoeien , ik plukken en takken opstoken !!


    snoeien

    plukken

    vuurtje stoken

    De laatste dagen was Wes alleen verder gegaan . Uiteindelijk hadden we 80 kg olijven van ons 7 bomen (waarvan 1 eigenlijk zo goed als geen olijven had) . Daar zijn we dan mee naar de pers gegaan en kregen we 8 liter olijfolie !!

    Dan hadden ons meisjes vorige week Woensdag een dagje vrij en hadden we besloten een uitstapje te maken . We zijn naar Palace de Bussaco geweest en hebben daar een wandeling gemaakt in de tuinen van het hotel .

    We hadden ons wandelboek weer bij want daar stond de wandeling in beschreven . Ze was weer erg mooi en deze keer hebben we de weg wel gevonden , al moet ik wel zeggen dat we toch wel even weer aan het zoeken zijn geweest maar uiteindelijk is het allemaal gelukt . We hebben wel maar de helft van de wandeling gemaakt want hij duurde langer dan verwacht en we wilde niet riskeren te laat terug te zijn want het word al vroeg donker nu dus hebben we hem wat ingekort . Daarna zijn we het hotel nog gaan bekijken (langs buiten ) en zijn we nog even in een oud stukje klooster geweest . Allemaal heel leuk en heel mooi . Zeker de moeite waard .

     

    Ook heb ik de afgelopen weken weer enorm veel gekookt en gebakken. Ik heb vorige week voor de eerste keer hier in Portugal stoofvlees gemaakt en dit omdat ik niet wist welk vlees ik moest nemen voor stoofvlees . Bij ons kocht je gewoon een pakje stoofvlees en ik had geen idee welk deel van her rund dat was en laat staan dat ik wist wat het in het Portugees was maarrr .. Ik heb het aan iemand gevraagd en ook gevonden en het was heerlijk !!!

    Ook heb ik vorige week vol au vent gemaakt mm ook weer lekker !! En de afgelopen dagen heb ik veel gebakken !! Ik heb cheescake gemaakt , chocolade cakejes gebakken en koekjes gebakken en versierd en pralines gemaakt ..mm allemaal heerlijk !! We zijn dus allemaal druk bezig geweest !!

    Ook is de kerstperiode hier al volop aan de gang , de kerstbomen en lichtjes zijn overal te zien en liefst in felle kleuren haha …Ook wij doen dit jaar vrolijk mee en gaan onze olijvenboom van voor versieren met kleurrijke lampjes hihi ! :-

    Ook de kerstboom is hier gezet en er liggen al een berg pakjes onder !! Ons meiden kunnen haast niet wachten tot het kerst is en ons Alyssa was in het begin best boos dat ze de cadeautjes nog niet mocht openmaken want volgens haar was het al kerstmis want we hadden onze boom toch al gezet !! Haha .. Gelukkig is het snel overgewaaid en vraagt ze er niet meer naar .

    Dit jaar zullen we trouwens met de kerstperiode niet naar België gaan . Sowieso wilde we dit jaar kerst hier in ons huis doorbrengen omdat we vorig jaar met deze periode ten eerst in België zaten en ten tweede nog niet in ons huis woonden en nadien echt nog gekampeerd hebben in ons huis tot alles klaar was . Dus dit jaar willen we er dubbel van genieten . En aangezien mijn ouders de week van Nieuwjaar komen hebben we besloten om dan niet naar België te gaan . Uiteraard vinden we het wel jammer dat we de familie en vrienden dan niet zullen zien want het is al weer een poosje geleden , tenminste voor mij en de meisjes toch want Wes heeft iedereen nu al vaker kunnen zien. Maar misschien komen we dan een beetje verder in het jaar wel , misschien in de paasvakantie of zo maar we zullen zien !

    We kijken er natuurlijk wel enorm naar uit om mijn ouders weer te zien . De kindjes kunnen haast niet wachten !! Weer lekker verwend worden natuurlijk !!

    Dan zijn we vandaag voor de eerste keer op de markt gaan staan waar je allerlei zelfgemaakte producten mag verkopen . Ik had pralines gemaakt , kerstkoekjes en onze zelfgemaakte vijgenjam hadden we er ook bij gezet ! Het was eigenlijk best leuk en we hebben véél pralines verkocht !!

    Nu heb ik even genoeg van al het bakken en pralines maken maar het zal ook sowieso even moeten wachten want ik moet me eerst nu even aan het appartement zetten want het kan bijna worden ingericht !

    Wel tot de volgende keer allemaal ,

    11-12-2010 om 17:39 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst

    Hallo iedereen ,

     

    De kachels zijn aan , de kinderen zijn naar school , Wes is beneden aan het werk dus een ideaal moment om even aan mijn blog te schrijven !!

    Mmm even denken wat ik vorige keer allemaal heb geschreven ?? Och ja de vijgenconfituur !! Die heb ik ondertussen al een heleboel gemaakt !! Wel meer dan 20 potjes . De eerste keer heb ik samen met Sabine vijgen gaan plukken , alles klaargemaakt en dan de pot in en roeren maar !!

    maar hij was wel een beetje mislukt !! Hij was wat aangebrand en dat proefde je dus moest ik het terug opnieuw beginnen !

    Gelukkig hadden we genoeg vijgen en zijn we weer terug opnieuw in de boom geklommen en plukken maar ! Gelukkig is het de tweede keer wel gelukt !! En had ik meer dan 10 potjes mmm lekker maar wel zoet hoor !! De tweede keer heb ik hem wat minder zoet gemaakt maar ze zijn beide lekker !! Wes heeft al bijna een grote pot op !

    Dan hebben we ook nog vijgenlikeur gemaakt want ik moest toch iets doen met al die vijgen en ik heb tenslotte al zoveel confituur dus maar eens wat anders proberen ! Vijgenlikeur !! We hebben hem al een keertje geproefd en hij was best lekker maar hij mocht nog een beetje langer trekken dus ben benieuwd hoe hij straks zal smaken .

    Ook de wijn hebben we in flessen gedaan en die staat nu nog verder te gisten ! Rond kerst zou hij goed moeten zijn ! Ben benieuwd ??

    De vorige keer was Wes naar België en ook nu is hij net terug van België !! Hij heeft weer een week gewerkt en gelukkig viel het weer in België nog mee en heeft hij niet al te veel regen gehad !!

    Hier hebben we eigenlijk nog steeds niet echt te klagen hoor . Het is een stukje kouder geworden sinds een weekje en het regent af en toe wel eens maar het is dan ook al eind november natuurlijk , maar we hebben ook nog mooie dagen !!

    We zijn de afgelopen weken enorm aan het werk gegaan in het appartement !!

    Wes heeft al de plafonds in het appartement klaar en het bad al geplaatst , ook heeft hij in één van de slaapkamers al chape ( is een ondervloer om op te tegelen) getrokken zoals wij dat zeggen ! En dan ben ik ondertussen ook beginnen schilderen . En het is eindelijk klaar !





    Wes is sinds Zondag terug en gisteren hebben we nog even een rustdag genomen en is hij met ons Mackenzie naar Coimbra geweest want ze moest op controle voor haar blokjesbeugel , die heeft ze nu één maand en het was in het begin wel even wennen maar gelukkig gaat het nu beter. Dan hebben we gisteren ook nog de koffers uitgepakt en materiaal gaan halen want eind deze maand komen ze (normaal gezien ) de keuken plaatsen en dan moeten we de badkamer nog afwerken en dan kunnen we beginnen in te richten !! EINDELIJK !! Het doet wel goed om het appartement zo goed vooruit te zien gaan !! Dus vandaag is Wes aan het chappen begonnen en normaal gezien zou dat morgen moeten klaar zijn en dan heeft het een paar dagen nodig om te drogen en dan kan hij vloeren !!

    Hij heeft ook nog een paadje in de gazon bijgelegd en ik heb de ramen van de ontspanningsruimte geschilderd .

    Na een maand van wachten kon ik dan vorige week eindelijk terug het gras afdoen !! Zal even verder uitleggen : Ons grasmaaier was stuk en we moesten hem binnen doen , het viel nog onder de garantie . We moesten echter wel een maand wachten eer we hem terug konden ophalen .ppfff !! En na een maand stond het gras echt wel hoog genoeg !! Onze tuin zag er dan ook meteen weer als herboren uit nadat ik het gras had afgedaan vorige week !! Nu ligt het gras dan weer wel vol met vijgenbladeren want onze vijgenboom is bijna al zijn blad verloren en dat zijn er hele grote !! Maar ach dat heeft ook weer wel zijn charmes . Het is dan ook herfst !!

    Het houtkot is inmiddels ook gevuld met een voorraad hout dus we zijn klaar voor de winter !!

    Ons Alyssa is ondertussen gestopt met paardrijden want ze vond het niet meer leuk en ze was bang . Het blijft een hobby dus heb ik de keuze ook aan haar gelaten ! Ons Mackenzie daarentegen is nog steeds bezig en ze vind het super leuk . Nu ons Alyssa niet meer mee doet is ze met Wendy een keertje naar het bos geweest en zijn ze een toertje gaan maken en dat vond ze super leuk !!

    Deze week was het ook weer kastanjefeest en ben ik naar school geweest om mee te vieren ! Dan maken ze dus een vuurtje en poffen ze de kastanjes , ze zingen en dansen en eten kastanjes !!

    Ook ons Mackenzie heeft haar uitslag van de testen van de Portugese taal gehad en ze had ook 96% dus ze hebben beide geen extra lessen meer nodig dus ik ben erg fier op ze !!

    Wes heeft ondertussen zijn eerste werkje hier in Portugal erop zitten , hij heeft zelfs al een tweede klusje gehad !! Het eerste was bij Belgen en moest hij een terrasje terug opnieuw leggen en de klanten waren erg tevreden !  Het tweede klusje was bij Rogier en daar heeft hij meegeholpen aan het appartement dat ze aan het bouwen zijn !! En zo komt er weer wat geld in het laatje hé ! Hij zal waarschijnlijk in de toekomst nog meer klusjes hebben hier ,maar natuurlijk willen we eerst zo snel mogelijk het appartement hier zelf af hebben natuurlijk !

     

    Ook hebben we een paar weken terug een uitstapje gemaakt . We wilden één van de beschreven wandelingen van ons wandelboek in Midden Portugal eens uitproberen ! Na even zoeken hadden we er eentje gevonden die niet al te lang was want de kinderen gingen ook mee . Het was een wandeling in de Serra da Estrella . We zijn eerst naar het aangegeven punt gereden en na een 1.u45 min kwamen we eraan !! Wel een beetje langer dan verwacht want op google maps stond dat het maar iets meer dan een uur rijden was maar ja we waren er dan eindelijk . Ik moet wel zeggen dat de autotrip op zich ook al heel mooi was dus zo erg was het niet . We hebben trouwens onderwegen nog a cabeça velha gezien (oude hoofd) dit is een bekende rots waar je een hoofd in kan zien .

    Hier zie je een mooi uitzicht onderwegen !!

     

     

    We parkeren de auto en kijken in ons boekje en beginnen te zoeken waar nu die wandeling begint want ik zag zo meteen geen pad ?? Na even zoeken hebben we het gevonden al kon ik het eerst niet geloven dat we echt wel die kant op moesten !! We moesten gewoon via een heel smal paadje ( als je het dan al een paadje kon noemen) recht naar boven wandelen ?? Ik stelde mij er echt wel vragen bij maar ja als het er staat zal het wel juist zijn zeker

    We vertrokken en na twee minuten had ik al genoeg gezien !! We gingen enorm snel naar boven en naast mij was de afgrond die steeds dieper werd !! Dat is dus niks voor mij . Er was ook niets waar ik me aan kon vasthouden behalve wat grassprietjes dan maar ik dacht ach het kan niet lang duren eer we een fatsoenlijk pad tegenkomen !! Wel dit pad kwam maar niet en ook de kinderen vonden het niet meer zo leuk ! Ondertussen was onze auto die we beneden geparkeerd hadden precies een speelgoedautootje en gingen we steeds hoger ! Op een bepaald moment werd het dan helemaal geweldig en stopte het pad gewoon !! Dit was helemaal te gek voor woorden !! Ik maar op mijn tanden bijten om dan tot de conclusie te komen dat we weer helemaal terug naar beneden moesten !! PPFFFF !! Naar beneden ging gelukkig gemakkelijker dan naar boven maar wie deze wandeling in dat boek heeft vermeld mag mij dat toch eens komen uitleggen om dan nog te zwijgen van de veiligheid van de pad !! Deze wandelroute zullen we dus niet snel aanraden aan onze gasten later !! Haha !! Toen we dan eindelijk terug beneden aankwamen zijn we beneden maar gewoon wat gaan wandelen en kwamen we bij watervallen die enorm mooi waren daar zijn we dan ook even naar gewandeld en tevens onze picknick opgegeten !



     

    We zijn daarna ook naar het dorp Manteigas gereden dat we gepasseerd waren en dat was ook wel een heel mooi dorpje . Het is gelegen in een dal !! Daar zijn we dan ook nog even iets gaan drinken en daarna zijn we maar terug huiswaarts gekeerd want het werd al laat . We hebben dan tevens een andere route huiswaarts genomen en die was veel korter , dus niet altijd google maps geloven !! Haha !! Al bij al was het toch nog een leuke dag , alleen jammer van de mislukte wandelroute !!

    Even helemaal iets anders nu … Ik ben ondertussen een handeltje begonnen in het verkopen van eitjes !! Haha !! We hadden elke dag wel 5 eitjes van onze kippen en uiteraard is dat veel te veel , je kan wel eens een cake bakken of zo maar ja je kan niet elke dag taarten of cake bakken . Dus had ik in school vermeld dat ik erover aan het denken was onze eitjes aan een klein prijsje te verkopen . De dag erna stond er al iemand aan de poort voor 12 eieren en de dag erna zou ze er nog 30 komen halen !!

    Dus dat ging snel !! De afgelopen weken heb ik dus al veel eitjes verkocht !! Maar jammer genoeg is er ondertussen 1 kip gestorven en sinds een week hebben onze kippen ontdekt dat ze uit het kippenhok kunnen ontsnappen en lopen ze dus elke dag in de tuin rond !! Ik kan er weinig aan doen want ze springen op een druivelaar en via deze op een muurtje en dan op de gazon dus ik kan ze wel gaan vangen maar dat haalt niets uit !! Wes was heel de week gaan werken dus het zal nog even moeten wachten !! Maar jammer genoeg is er ondertussen nog een kip weg … waarschijnlijk te ver weggelopen en de weg kwijt geraakt of er is een vos in het spel want ook onze eenden zijn weg !! Oohhh … ze waren eindelijk groot !! Deze kwamen niet uit het hok maar toen we morgens gingen kijken was er een poortje overgewaaid en zelfs stuk dus ?? Er lagen een paar pluimpjes in het hok maar verder geen eend meer te bespeuren dus ik vermoed een vos !!

    Bijgevolg heb ik natuurlijk nu ook niet veel eitjes meer !!

    Ook zijn we vorige maand naar de autokeuring geweest met onze jeep !!

    We hadden er wel een beetje schrik van want we hadden geen idee hoe streng ze hier zijn en onze auto is tenslotte al op leeftijd . We hadden dan ook besloten om recht naar de keuring te rijden zonder de auto eerst te laten nakijken zodat we ineens wisten wat we allemaal moesten laten nakijken want er moeten andere banden op omdat de afmetingen niet overeenkomen met deze van de documenten , maar als we dat eerst moesten laten doen zouden we misschien niet meer op tijd zijn voor de keuring dus dan maar zo !!

    We reden naar de keuring en konden vrijwel meteen aan de beurt . Alles werd netjes getest en toen uiteindelijk de lichten werden getest heeft de controleur gewoon even tegen onze voor en achterlichten geklopt zodat deze weer ging werken ??? Wel even grappig om te zien maar ja we hadden uiteraard geen hoop meer dat hij goedgekeurd zou worden . Toen we uiteindelijk klaar waren kregen een papier waarop stond dat onze jeep er weer een jaartje tegen kan !! Weliswaar met de opmerkingen van de banden en de lichten maar jawel hij was goedgekeurd !! We konden het eigenlijk niet geloven maar we waren wel super tevreden !! We hebben dus vastgesteld dat ze niet zo streng zijn hier in Portugal !!

    Vorige week toen Wes in Belgie was heb ik behalve schilderen ook nog ijs gemaakt , althans dat heb ik geprobeerd . Mijn eerste ijs die ik gemaakt heb is de vanille smaak en hij is aardig gelukt . Hij is ziet er misschien niet perfect uit maar hij smaakt wel lekker en dat is het belangrijkste !!  Daarna heb ik geprobeerd om mokka ijs te maken maar dat is meer koffie ijs geworden , ook niet slecht maar volgende keer wat minder koffie erbij doen !! Nu het wat kouder is geworden ben ik ook weer meer soep beginnen maken en dat heb ik de afgelopen week ook gedaan . Ik heb drie grote potten soep gekookt en deels ingevroren . Voor de rest heb ik afgelopen week ook nog bezoek gehad van Sabine en hebben we samen aan de thee gezeten en lekker gekletst alsook Wendy (van het paardrijden) is mij ook een keertje gezelschap komen houden . En dat was wel leuk want dan kan je nog eens iets vertellen tegen een volwassen persoon in plaatst van tegen de kindjes .

    De week is best snel voorbij gegaan maar uiteraard waren we allemaal weer blij dat Wes weer thuis was .

    Gisterenavond hebben we dan ook met zijn allen nog eens een spelletje gedaan en deze keer konden we er niet meer onderuit , we moesten meedoen met twister !! We hadden dat al lang beloofd en telkens uitgesteld maar nu hielden ons meisjes vol ! We moesten meedoen !!

    Maar ach ze hebben er weer plezier van gehad en dat is het belangrijkste !!

    Wel dat was het zo weer samengevat voor deze keer ,

    Hopelijk kan ik de volgende keer het appartement er met de vloer en de keuken opzetten !!

    Vele groetjes aan iedereen ,,

    23-11-2010 om 12:28 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst en wijn maken

    Bom dia ,

     

    Ondertussen is de herfst begonnen en ook hier hebben we dat gemerkt . De dagen worden korter en s morgens en s avonds voel je toch dat het wat frisser word .

    Overdag is het meestal nog lekker met temperaturen van 20°C of meer maar ook wij hebben al wat regen gezien nu . Het heeft de afgelopen week best wat geregend en alle plantjes hebben weer drinken gekregen en jammer genoeg zien we ook het onkruid weer de hoogte inschieten . Gelukkig word het volgende week weer lekker droog en zonnig !! Maar nu de ochtenden en de avonden wat frisser worden hebben we al een aantal keer de kachel weer aangestoken ! Lekker gezellig bij het knetterende vuur zitten heeft ook weer wel wat ! Maar in de namiddag sta je vaak weer te zweten met dat vestje van s morgens !

     

    Momenteel is Wes in België en ben ik met de kindjes in Portugal . Wes is gaan werken in België om een centje te kunnen bijverdienen want helaas blijft ons varkentje niet produceren . We zitten hier nu dan ook al meer dan een jaar en hebben al best wat financiële tegenslag gehad maar ook hebben we veel tijd verloren wat natuurlijk ook financiële nadelen heeft . Vandaar dus dat Wes naar België gaat om er wat bij te verdienen . Hij is trouwens een paar weken geleden ook al geweest en toen zou hij normaal gezien voor twee weken weg zijn !! Ik zeg er al bij normaal gezien want hij is na een week al naar huis gekomen . Waarom zullen jullie nu denken .. Wel eigenlijk is het heel simpel hij is naar huis gekomen omdat ik het er te moeilijk mee had ! We leven hier nu al een jaar dag in dag uit samen ( weliswaar te werken) en dat had ik toch wel onderschat om ineens van het ene uiterste naar het andere te gaan viel toch tegen !! . Zoiezo ben ik een persoon die niet graag alleen is en ik heb graag mensen om me heen . Maar toch zag ik het nog allemaal wel zitten , ik ging het wel redden hier op men eentje (met de kindjes natuurlijk) in Portugal . Nou dat sloeg toch wel even tegen !! Ik ben het zo gewoon hem elke dag bij mij te hebben en ik mistte hem enorm !! Ik dacht na de eerste dag dat het wel zou beteren maar dat deed het jammer genoeg niet !! ( pasop ik ben er niet fier op hoor , ik had echt gehoopt een beetje sterker te kunnen zijn maar helaas ,…)  We hebben dus al snel gemerkt dat veertien dagen gewoon te lang is (voor ons) en als we het nog een keertje doen zal het maar voor een weekje zijn. Dus uiteindelijk is hij na een week terug naar huis gekomen en wat waren we allemaal weer heel blij want ons Mackenzie sliep niet meer goed , ze werd elke nacht wakker en toen hij terug was niet meer ?? Ons Alyssa was ook dolgelukkig en natuurlijk ik ook !! Ook Wes was weer blij terug thuis te zijn want je bent in België toch weer in een hele andere sfeer dan hier , veel meer hectisch en druk , gestrest ,… Hij was ook weer blij te kunnen zien hoe mooi het hier allemaal wel niet is want dat mistte hij in België ook wel erg !! Gelukkig werd hij in België super door mijn ouders opgevangen want daar verbleef hij na zijn werk . Mijn ouders hebben hem dan ook lekker verwend en er stond elke dag eten klaar en zijn wasje werd ook van te voren gedaan , heerlijk toch !!

     

    Eindelijk allemaal lekker terug in Portugal en dan hebben we na een dagje samen te spenderen weer terug de handen uit de mauwen gestoken . Ondertussen heeft Wes het houtkot klaar en kan het hout geleverd worden zodat we een reserve hebben voor de winter straks !!

    Dan hebben we ook nog een deel gazon bij gezaaid want het ging regenen en daar moesten we van profiteren . Ook onkruid verwijderen hoorden er weer bij natuurlijk .

    We hebben de afgelopen weken ons ook bezig gehouden met andere praktische zaken . Zo hebben we bijvoorbeeld een prachtige wandelroute uitgestippeld zodat we later als we onze B&B kunnen openen onze gasten hiermee kunnen verwennen . Ook hebben we de laatste druiven geplukt en er wijn van gemaakt (tenminste het proces is bezig en we hopen dat het goede wijn word ) .

    Eerst was het dus druiven plukken , daarna hebben we ze in een ton gedaan

    en is Wes er lekker met zijn voeten in gaan staan om de druiven te pletten !!

    Daarna de ton goed afsluiten en dagelijks de velletjes en dergelijke omroeren voor ongeveer een 8tal dagen en dan in flessen doen en nog een 8tal weken geduld en dan zou het lekkere wijn moeten zijn !! Dus laat ons hopen dat het straks geen azijn zal zijn want zo is het hier nogal bij vele Portugese ..

    Heb ik trouwens al verteld dat we kuikentjes hebben ?? Ja hoor ze zijn nu een week of 4 ..super schattig !!

    We hadden er eerst drie maar jammer genoeg zijn we er eentje kwijt !! Wes had net voor hij de eerste keer naar Belgie vertrok nog snel een kippenhokje met rennetje voor de mamakip en kuikentjes gemaakt zodat die rustig alleen zaten. Dat had hij trouwens heel mooi gedaan en het ging ook allemaal goed met de kuikentjes tot ik een paar dagen later er eentje zag loslopen ?? Ik zag meteen het plaatsje waardoor hij ontsnapt was en heb dat geblokkeerd. Maar toen ik s avonds de kippen ging binnenzetten ( de kippen zitten dan al binnen maar ik moet dan het deurtje nog dicht doen voor t geval de vos komt ..) was ik er eentje kwijt !! Ik heb gezocht en gezocht maar het was al donker en ik zag niet veel meer met mijn zaklamp!! Na een tijdje zoeken heb ik het maar opgegeven en de volgende morgen ben ik meteen weer gaan zoeken maar helaas !! Niet meer te vinden !! Oohhhh !!

    We hebben dus nu nog twee kuikentjes over !! Ook onze poesjes zijn al enorm gegroeid en nog steeds super schattig !!!!!  We proberen ze elke dag te aaien en ze even vast te nemen zodat ze gewend geraken aan ons maar soms viel dat niet altijd mee want mama poes zoekt nogal vaak een ander plekje dus het is dan zoeken geblazen !! Maar we hebben ze steeds weer gevonden (na een tijdje toch ) !!

    Ook onze kleine eendjes doen het goed en ze zijnet meer klein hoor , ze zijn al groter dan de kippen !!  

    Ze zitten nog steeds apart want de laatste keer hadden we ze samen bij de kippen gezet en we dachten dat het goed ging maar helaas na een dagje vonden we ze onder het kippenhok en toen we ze eronder uit jaagden vlogen de kippen er één voor één op en begonnen ze te pikken !! Dus ocharme die beestjes , we hebben ze snel weer apart gezet maar ik denk nu dat ze stilletjes aan groot genoeg zijn om hun mannetje te staan tussen de kippen dus één der dagen zullen we het nog eens proberen !!

    Dan zit het er naar uit dat ook één van onze cavia’s binnenkort weer mama gaat worden dus het gaat goed hier op de boerderij !! Haha

    Vorige week zijn we nog eens een wandeling gaan maken in de bossen achter onze tuin !! Het was weer prachtig !!

    We gingen op zoek naar braambessen want ik wilde wel eens proberen gelei te maken !! We waren alleen een beetje te laat want veel goede bramen hebben we niet meer gevonden .

    Maar de kindjes hebben zich erg goed geamuseerd en ze vonden het een leuk avontuur 

    !! Toen we terug huiswaarts gingen hebben ons meisjes nog in een plas gesprongen want ze hadden nieuwe laarzen (voor in de tuin) en ik had met mijn grote mond gezegd dat die leuk waren om mee in de plassen te springen!! En dat hadden ze natuurlijk onthouden . Maar in het bos waren geen plassen te vinden !! Toen we naar huis gingen kwamen we voorbij onze buren en daar stond natuurlijk een enorme plas en daar moest natuurlijk in gesprongen worden en ja nu had ik natuurlijk geen keus meer want ik had het zelf gezegd ! Ach moet af en toe eens kunnen toch ? En die kleren zal de wasmachine weer wel proper krijgen zeker   Ze vonden het in ieder geval super leuk !!

    De dag daarna ben ik dan natuurlijk aan mijn gelei begonnen !! Jammer genoeg had ik dus niet zoveel vruchtjes dan gehoopt maar ach ik kon het toch al maar eens proberen ! Uiteindelijk heb ik een klein potje gelei over gehouden en het was eigenlijk meer een sausje in plaats van gelei !! Maar hij smaakte wel super lekker en aangezien hij dus te dun was hebben we er lekker van gesmuld bij een stukje vlees !! Ook heerlijk !!

    En deze week ga ik vijgenconfituur maken !! Onze vijgenboom die we tevens vorig jaar zo kort gesnoeid hadden dat we dachten dat hij geen vruchten zou geven dit jaar , hangt vol maar dan echt vol met vijgen !! Heerlijk maar veel te veel !! Dus morgen ga ik met mijn vriendin hier vijgenconfituur maken !! Hoe dat afloopt hoor je volgende keer wel !!

    Ons meisjes zitten ondertussen nog steeds op paardrijles en hebben al een aantal lessen achter de rug !! Of Alyssa gaat blijven rijden is echter nog de vraag want de twee laatste keren ging het niet zo goed !  Ze is een keertje in galop geweest en dat vond ze niet leuk !! De les daarna wilde ze na vijf minuten niet meer rijden en is ze maar gestopt voor die dag !! Ze heeft de schrik goed te pakken blijkbaar terwijl er eigenlijk niets gebeurd is want toen ze de eerste keer in galop ging was het gewoon in de “bak” en niet onverwacht of zo !! Dus ik vind het een beetje raar maar we kijken het nog even aan en als ze na een aantal lessen echt niet meer wil dan stopt ze er gewoon mee want het is uiteindelijk een hobby (waar ze maanden voor heeft gezeurd ) en het moet leuk blijven natuurlijk !! Mackenzie daarentegen doet het nog heel erg graag en vind de galop super leuk !! Het is natuurlijk een beetje wennen maar het is héél leuk zegt ze !!

    We zijn trouwens een paar weken geleden bij Rogier en Wendy (eigenaars van de paarden) blijven hangen zoals ze dat zeggen !! Na de les even wat drinken en buurten en vooraleer je het weet zijn we een paar uur verder , we hebben toen een hele gezellige avond gehad en zijn ook blijven eten bij hun en het was weer super gezellig !! Ons meiden vonden het ook heel erg leuk want ze konden allerlei vragen stellen over de paarden en gaan kijken naar de paarden natuurlijk !! En het was al donker en we zaten rond het kampvuur en dat was natuurlijk wel spannend !! Haha !!

    We hebben er ondertussen zoal wat een gewoonte van gemaakt en bijna elke keer na het paardrijden blijven we wat kletsen !! Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en onze vrienden en kennissen kring uit te breiden ! Binnenkort draaien we de rollen een keertje om en komen Wendy en Rogier een keertje bij ons een glaasje drinken !!

    De kindjes doen het ook nog steeds goed op school . Ze hebben gisteren en vandaag testen gehad om te zien of ze nog extra bijles nodig hebben voor de Portugese taal . (anders komt er één keer per week een extra leraar hen helpen met de taal ) en Alyssa had 97%  dus ze heeft geen extra les meer nodig en Mackenzie heeft vandaag haar testen gedaan maar ik weet de uitslag nog niet dus hopelijk is dat even goed !!

    Ze hebben ook al een uitstapje gemaakt met school , ze zijn naar een wijnboer geweest en daar mochten ze heel het proces van wijn maken mee volgen en hebben ze met hun voetjes ook op de druiven mogen pletten . Uiteraard gebeurt daar alles ook met machines en hebben ze machines die de stengeltjes verwijderen zodat dit voor de kindjes toch iets aangenamer is om te pletten !! 

    Ook hebben ze nu elke week zwemles (met de turnles gaan ze elke week zwemmen tot en met de kerstvakantie) en dat vinden ons meiden heel erg leuk !! Ze zijn wel heel erg streng op hygiëne want ze moeten vooraleer ze in het zwembad gaan douchen (zichzelf wassen en haren wassen ) , nadien dan wel niet ???  En als je nog maar een klein wondje hebt mag je niet in het water !! ( welk kind heeft nu niet regelmatig een wondje ??) Ik ben eens benieuwd wanneer de hele klas (12) zal mogen zwemmen want tot nu toe is dit nog niet gebeurd !!  Ook de badmutsen zijn verplicht natuurlijk !! Dus een heel gedoe om in het zwembad te geraken !!

    Wes is nu dus sinds Zaterdagnacht weer in België en gelukkig kan ik zeggen dat het nu deze keer veel beter gaat dan de vorige keer !! Ik vind het nog steeds niet zo leuk natuurlijk want ik heb hem liever bij ons maar het moet nu even natuurlijk !! Ik heb deze week ook al wel wat verzet gehad doordat mijn vriendin Sabine al op de koffie (thee) is geweest en morgen gaan we samen even naar de winkel en confituur halen dus zulke dingen helpen natuurlijk wel !!  Ook heb ik met de kindjes een filmpje gekeken en Lasagne gemaakt (had ik beloofd aan de kids) . Ik moet er alleen wel op letten dat ik de kippen s avonds voor het donker binnenzet , want eergisteren was ik dat vergeten en dan moet ik in het donker naar de kippen en dat vind ik toch maar niks hoor !! Want er zijn nog niet overal lampen voorzien. Gelukkig ben ik het voor de rest nog niet vergeten .
    En zondag komt hij al weer naar huis dus deze keer is het maar voor een weekje .

    Wel dat was het zo weer voor deze keer ,

    Tot snel

    12-10-2010 om 21:23 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vele feestjes

    Hoi hoi hoi iedereen ,

     

     

    Het is weeral even geleden dus zal ik jullie nog eens even op de hoogte brengen van de afgelopen weken .

    We hebben de afgelopen weken heel veel gefeest . Want we hadden heel wat jarigen . Eerst was ikzelf aan de beurt .(ppfff )    En ik behoor nou niet meer tot tram twee (ooohh) en ben dus opgestapt op tram drie ! We hebben op mijn verjaardag niet erg veel speciaal gedaan behalve naar de Macdonalds geweest zodat ik niet hoefde te koken en afwassen (altijd leuk !!)  en een aantal winkeltjes gedaan en s avonds zijn we naar de rivier geweest en hebben we nog een spelletje gespeeld met zijn allen . Niets speciaal maar toch was het erg gezellig ! Dan hadden we natuurlijk de verjaardag van ons Alyssa die werd er (al ) zeven !! (wat gaat t snel zeg !) Dat moest natuurlijk toch wel een beetje specialer zijn want een verjaardag mag niet een gewone dag zijn zegt ze altijd ! Hihi ! Aangezien ons meisjes vlak na elkaar verjaren hadden ze die dag samen hun cadeautjes van ons al gekregen en dat was natuurlijk al heel fijn !!

    Lekker spelen met die nieuwe dingen !! Dan heb ik op aanvraag lasagne gemaakt en een taart gebakken 

    en serra douro (Portugees dessert) gemaakt ! S middags hebben we daar dan lekker van gesmuld en we hadden voor hen in de namiddag ook een verassing gepland . Ze waren uiteraard erg benieuwd maar we hebben lekker niets verklapt ! Om 16u was het dan zo ver en kwamen we aan op de plaats van bestemming en jawel hoor , toen hadden ze het door !! Wij gaan paardrijden !!  Ze waren natuurlijk heel erg blij want de voorbije maanden hebben ze bijna iedere dag gezeurd om te gaan paardrijden !! Ik had dan even op het internet gezocht en uiteindelijk een leuke plaats gevonden om te gaan rijden ! Ze waren uiteraard enorm enthousiast ! De eigenaars kwamen ons al tegemoet en het waren Nederlanders . Ze kregen allebei een leuke pony en er werd uitgelegd hoe ze moesten borstelen , hoeven krabben , opzadelen en dan was het eindelijk tijd om er op te kruipen !! Spannend !! Ze waren geen van beide bang (gelukkig ) en hun eerste les ging dan ook heel goed ! De twee eigenaars deden dat ook op een hele leuke en speelse manier dus we waren erg tevreden .

    Daarna zijn ze nog een toertje in het bos gaan maken en daarna was het afgelopen . Dat vonden ze natuurlijk wel heel erg spijtig !! Maar vanaf nu mogen ze elke Zaterdag op les !! En heb ik bij deze ook een goede straf gevonden want als ik nu zeg als je dit of dat niet doet dan mag je niet gaan paardrijden dan doen ze het toch wel snel hoor !! Haha !

    We zijn hebben dan nadien nog even iets gedronken met de eigenaars (Wendy en Rogier) en het zijn hele leuke en gezellige mensen .

    Het was dus een hele leuke dag geweest en ons meisjes waren super blij ! En dan ben je zelf ook tevreden !!

    Dan hadden we vorige week nog het verjaardagsfeestje waar alle vriendjes kwamen spelen en daar heb ik weer een aantal taarten en cake gebakken en van die blubberpudding !! Bijna iedereen die uitgenodigd was , is ook gekomen en ons meisjes hebben zich goed geamuseerd . We hebben een aantal spelletjes gedaan zoals de stoelendans en met waterballonnen gespeeld en daarna nog lekkere taart gegeten natuurlijk !!

    Na het feestje zijn we naar een restaurantje hier vlak bij geweest , dat was pas overgenomen door Nederlanders en dat wilden we graag toch eens testen !!

    We hebben er uiteindelijk heel lekker gegeten en niet te veel betaald (hihi) We hadden alleen heel veel over en ik zij al lachend tegen Wes “ vragen we een zakje om mee te nemen ‘ hihi ! We vragen dan vijf minuten later te rekening en die mevrouw vraagt toch wel niet of we een zakje willen om de restjes mee naar huis te nemen haha !!

    Ik zij meteen nee hoor dat is niet nodig ! De mevrouw legde ons uit dat dit hier echt niet uitzonderlijk is en dat dit vaak word gedaan . En aangezien wij een hond , katten en kippen hadden vond ze het ook niet meer dan logisch dat we dat deden . Ik heb nogmaals bedankt voor het zakje maar na nog een poging van de mevrouw hebben we dan toch een zakje mee naar huis genomen ! Hihi !! Ik vond het toch maar raar  hoor maar ergens heeft ze ook wel gelijk , we hebben er voor betaald en onze dieren waren er ook super blij mee !! Zo zie ja maar haha !!

    Gisteren hebben we dan nog eens feest gevierd want toen werd ons Mackenzieke 9 jaar ( al een echte grote meid !! ) en zijn we op aanvraag nog een keertje naar de Mackdonalds geweest 

    en hebben ze met hun gekregen centjes naar de speelgoedwinkel geweest en hebben ze iets leuks uitgekozen !! Ook zijn we op pad geweest voor schoolgrief want er moesten wat schriften, potloden , kleurtjes ,.. Gekocht worden .

    S’ avonds hebben we dan nog gezellig een spelletje uno gespeeld en weer was het een gezellige dag geweest !!

    Maar nu hebben we wel even genoeg gefeest !!

    We hebben niet alleen gefeest maar uiteraard is er ook nog gewerkt !!

    In het appartement zijn de twee slaapkamers en de gang voorzien van giproc voor het plafond en ook de badkamer is al een stuk bezet !! Het begint er nu echt op te trekken !!

    In de ontspanningsruimte begint de toog al heel goed vorm te krijgen en ook de elektriciteit zit er overal in ! De bezetter heeft heel de buitengevel van de ontspanningsruimte bezet en is nu binnen bezig waar hij al een aantal muren heeft gedaan !! Ook de ramen in de ontspanningsruimte zijn geplaatst , ik moet ze enkel nog schilderen !!

    Dan is Wes momenteel bezig met ons eigen privé terras boven . Hij is het helemaal aan het betegelen zodat we netjes buiten kunnen !! Meer als de helft is al gedaan en het ziet er weer erg leuk uit !!

    Ik zelf heb weeral een heleboel geschilderd (jaja ik blijf schilderen) en heb de afgelopen weken veel taarten en cake gebakken , feestjes voorbereid ,..) !!

    Het is hier trouwens nog steeds zomer met vandaag weer temperaturen van 32°C !! We hebben een week geleden 1,5 dag gehad met wat regen !! Dat was weeral lang geleden !! Dat vonden we dan ook niet zo erg !!

    We hebben ondertussen ook weer een nieuwe aanwinst in onze dierentuin ! Want ons Fientje (kat) is bevallen van twee kleine poesjes !! Super schattig !!   Ze zijn momenteel ongeveer vijf dagen oud !! Het is niet de bedoeling dat we ze gaan houden want we hebben zelf al drie poesjes maar het is toch wel eens fijn zulke kleine katjes te hebben !! Dus we zijn natuurlijk nu al een beetje op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schatjes !! Maar voorlopig blijven ze nog even hier tot ze groot genoeg zijn natuurlijk !!

    Ook onze eendjes doen het goed en zijn al enorm gegroeid !! Ze lopen nu ook gewoon bij de kippen nu ze al wat groter zijn en to nu toe gaat dat goed !!

    Dan hebben we de afgelopen twee weken zonder internet gezeten en dat was echt niet leuk !! Je bent dat internet zo gewoon en als je dat dan even niet meer kan is dat toch wel vervelend !! Een twee weken geleden heeft het zoals ik al eerder vertelde geregend en deze regen ging gepaard met een zwaar onweer waardoor onze elektriciteit ook is uitgevallen en vermoedelijk de bliksem is ingeslagen op de telefoonkabel waardoor de problemen ontstaan zijn ! In begin dachten we dat het wel snel opgelost zou zijn maar na een paar dagen hebben we toch maar eens gebeld !! Uiteindelijk drie keer bellen en telkens twintig minuten aan de telefoon te moeten wachten (erg dure telefoontjes trouwens) werd er iets aangedaan en hebben we tevens ook een nieuwe modem aangeschaft want die had blijkbaar ook schade opgelopen !! Het was dan nog niet helemaal in orde want een dag later hadden we s morgens weer geen internet dus maar weer even bellen en het was weer meteen in orde , de dag erna weer hetzelfde probleem dus weer bellen en na een aantal uurtjes hadden we weer internet . Dan is er Vrijdag iemand langs geweest en die heeft weer van alles nagekeken en het zou nu weer in orde moeten zijn !! En tot nu toe gaat het weer goed ! En hopelijk blijft het ook (ppff) .

     

    Vandaag was het tevens ook de eerste dag school maar Mackenzie kon al meteen niet gaan want ze moest naar de tandarts . Het was ook maar een halve dag met veel gebabbel dus veel heeft ze nog niet gemist . Alyssa is dan alleen geweest en die had er eigenlijk niet zo erg veel zin in en haar vriendinnetje was er dan ook niet vandaag , maar het was toch leuk geweest vertelde ze me s middags !!

    Het schooltje is dus nog open en ze zitten dit jaar met 12 in de klas . Haha !!  En jawel dit jaar zitten er zelfs twee jongens in de klas !!

    Ze hebben ook nog dezelfde meester als vorig jaar en de rest zal ook zowat hetzelfde verlopen . De naschoolse activiteiten zoals Engels en muziek zijn er ook weer bij en dit jaar gaan ze ook meedoen aan lichamelijke opvoeding ! Tot en met kerst zullen ze dan met turnen gaan zwemmen en dat vinden ons meiden wel fijn natuurlijk !!

    Net zoals ons meiden terug starten met school , beginnen wij deze week ook weer met onze lessen want dat is weer een tijdje geleden !! Ben eens benieuwd ??

    Wel dat was het zo weer voor deze keer ,

    Tot de volgende keer

    En vele groetjes uit het nog steeds zonnige Portugal

    13-09-2010 om 19:40 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al een jaar in Portugal !!

    Bom dia ,

     

    We zijn weer terug van weggeweest en de twee weken in België waren weer fantastisch . We zijn met onze Mazda naar België gereden zodat we hem daar konden verkopen en dat is ons ook gelukt !! We hebben weer lekker bijgekeuveld met familie en vrienden en genoten van het toch wat frissere weer daar . Haha .

    We verbeleven die twee weken bij mijn ouders en zijn daar weer geweldig in de watten gelegd !! En wat hebben we zoal gedaan in ons Belgenlandje ?? We zijn naar mijn grootouders geweest waar heel de familie samenkwam want het was Heikes kermis . Nu de kermis is ondertussen al uitgestorven maar we hebben er de traditie van gemaakt om dan toch ieder jaar nog samen te komen en spelen dan samen volkspelen met spelletjes zoals ringwerpen , minigolf, sjoelbak ,.. Altijd heel gezellig !! En dat was het deze keer ook weer ..


    Dan zijn ons meisjes ook een aantal keertjes bij vriendinnetjes gaan spelen en terwijl kon ik lekker bijpraten met de mama’s .

    Een bezoekje aan mijn beste vriendin stond natuurlijk ook op het programma en dat was weer super gezellig en we hebben uren gebabbeld ! (Ja ja er is veel gebabbeld hihi ) en we hebben ook samen met de kindjes cupcakes gemaakt en ze heeft me een beetje geleerd hoe ik die cupcakes mooi kan versieren . Ons meisjes hebben toen vooral geleerd hoe ze de pot van het beslag moeten leegmaken . Haha .

    Het waren dan ook wel echt super lekkere cakejes en ik heb toch weer wat bijgeleerd !

    Uiteraard zijn we ook gaan shoppen en heb ik mijn kleerkast weeral wat uitgebreid !!

    Mijn moeder heeft ons ook weer lekker verwend met heerlijke Belgische kost tevoorschijn te toveren op tafel en uiteraard hebben we enorm genoten van die lekkere frietjes van de frituur . Mmm .

    Jammer genoeg kon ik niet te veel inkopen doen want we moesten terugreizen met de vlieger en dan ben je beperkt in wat je kan meenemen natuurlijk (oohh ) . We hebben voor ons meisjes ook al vast een verjaardag cadeau gekocht want de speelgoedwinkels in België zijn toch een pak uitgebreider dan hier in Portugal . Pasop ze hebben hier eigenlijk ook wel zowat alles maar ze zijn veel beperkter in hun assortiment . Het deed voor ons ook weer raar om in de winkels binnen te wandelen en de mensen te in het Nederlands te horen spreken. In het begin moest ik er echt opletten dat als ik weg ging ik dank u zij in plaats van obrigada (=dank u ) . Ook moesten we eraan wennen dat we niet meer konden roddelen zonder dat ze ons verstaan ! Haha vooral ons meiden want die zijn niet altijd even tactvol !

    Voor de rest hebben we niet veel speciaal gedaan , gewoon genoten van de familie en vrienden !! De kindjes waren natuurlijk ook weer super blij om de grootouders weer te zien en vonden het heerlijk om lekker verwend te worden .. Een speelgoedje hier , een snoepje daar ..plezant , plezant !! Die twee weken waren weer zo om en het was weeral tijd om terug naar huis te gaan . We hadden een beetje dubbele gevoelens want na die twee weken wilden we wel graag terug naar huis gaan maar toch wil je ook weer geen afscheid nemen !! Maar het ging niet anders natuurlijk . Deze keer is voor mij het afscheid meegevallen want ik was zooo zenuwachtig om in die vlieger te stappen dat ik het allemaal maar voorbij liet gaan . Ja ik weet het , het is misschien wat stom maar ik kan het niet helpen , ik heb vliegangst !!! Voor ons meisjes was het de eerste keer dat ze vlogen en ze waren dan ook opgewonden !! Ze vonden het al helemaal niet leuk dat we lang moesten wachten bij het vliegveld om in te checken en dan nog eens wachten omdat we een half uur vertraging hadden ! Nee dat vonden ze echt niet leuk . Toen we dan eindelijk in de vlieger zaten waren ze tevreden en ze vonden het enorm spannend (ik ook natuurlijk ppffff ) Het opstijgen vonden ze leuk en ze zaten alle twee aan de raam om naar buiten te kijken . Ons Alyssa vond het helemaal niet eng en vond het op een gegeven moment zelfs wat saai worden want je moet toch wel lang stilzitten !! Ons Mackenzie vond het bij momentjes een beetje eng maar lang niet zoals de mama !! Ik was in ieder geval blij toen we weer aan de grond stonden !! Dan stond er iemand klaar die ons kwam ophalen en twee uurtjes later waren we weer thuis !!

    Het was toch weer een heerlijk gevoel om thuis te komen en al onze diertjes weer te zien . De tuin was iets minder want het gras (met het onkruid) stond lekker hoog en het leek wel een wildernis !! Maar dat was voor later , eerst zijn we naar onze boerderij gaan kijken . De hond was weer blij ons te zien en twee van onze drie poezen kwamen er ook meteen aan . De kippen waren lekker aan het scharrelen , (maar jammer genoeg hebben onze kuikentjes het niet overleefd !!) en we hadden er nog een caviatje bij . We hebben er nu 9 !! Net voor we vertokken hadden we er nog eentje bij en toen we terugkwamen was er dus weer eentje bij !! Het worden er nu wel veel , te veel en we hebben dan ook besloten om er een paar weg te doen . Mijn Engelse vriendin Anita wilde al graag een koppeltje hebben dus ons meisjes moeten er twee kiezen die naar haar mogen verhuizen . En onze vogeltjes zaten ook nog gezellig in hun kooitjes dus alles was in orde met al onze diertjes .

    Na buiten alles even geïnspecteerd te hebben zijn we naar binnen gegaan en was het weer heerlijk om in mijn eigen keuken te staan en de kindjes zijn ook meteen gaan spelen in hun speelkamer want dat was weer even geleden en ze hadden al dat speelgoed toch wel een beetje gemist !! Ik ben dan maar meteen begonnen met een beetje uit te pakken voor de rest hebben we die avond niet veel meer gedaan . De volgende dag zijn we er weer meteen ingevlogen en aan het werk gegaan . Het eerste werk dat moest gebeuren was het gras af maaien !! Het deed meteen goed en het oogde weer direct beter !! De bezetters zijn ook die dag weer terug begonnen en nog een paar dagen en alles van de ontspanningsruimte is bezet !! Ik heb dan al weer een heleboel geschilderd en onkruid verwijdert .

    Wes heeft weer een padje bijgelegd ,

    bezet in het appartement en de gipsplaten in de eerste slaapkamer hangen er ook al in !! We zijn ook even naar de markt geweest en daar hebben we weer wat nieuwe diertjes aangeschaft ( ja we krijgen er maar niet genoeg van hihi) We hebben een haan aangeschaft zodat we toch nog eens kunnen proberen om kuikentjes te hebben , ook hebben we twee eendenkuikens gekocht en die zijn toch ooh zo lief en schattig !!
    %%%FOTO7 %%%

    Ook zijn we vloertegels gaan bestellen voor al onze terrassen en de ontspanningsruimte

    En deze is ondertussen al geleverd !! Dus we kunnen weer even verder . Martini onze elektricien is ook begonnen met de elektriciteit in de ontspanningsruimte en Wes is bezig de toog (bar) af te metsen en het nodige granieten blad dat er opkomt is ook al geleverd en word in de toog verwerkt . Dus nog even geduld en we kunnen aan onze eigen bar gaan hangen . Haha . Nee als de elektriciteit daar klaar is en alles is gemetst dan moet alles nog worden bezet , het plafond en de vloer moet er nog in dus we hebben nog wel wat werk ! Als de bezetter klaar is met de buitenkant van de ontspanningsruimte dan kunnen we bellen dat ze de ramen mogen komen plaatsen en dat zal ook weer een heel ander zicht zijn vermoed ik !

    We hebben ondertussen ook weer kunnen genieten van het lekkere weer ! We hadden nu in België wel genoeg afgekoeld en zijn blij weer van het zonnetje te kunnen genieten. Gelukkig is de extreme hitte voorlopig even weg hoewel we van de week weer een uitschieter hebben gehad van 37°C is het de andere dagen lekker geweest bij temperaturen van rond de 30°C . Heerlijk !! We hebben gisteren zelfs een beetje regen gehad maar na twee maanden van droogte vonden we dat niet zo erg en daarbij was het ook s avonds . Maar nu we die regen gehad hebben is het wel weer goed en mag de zon weer zijn best doen en dat doet ze ook weer !! Maar die aanhoudende hitte veroorzaakt zoals jullie wel vernomen zullen hebben veel bosbranden ! Er zijn hier de afgelopen weken tal van bosbranden geweest . Een paar dagen voor we vertrokken was er eentje best dicht bij . We konden de rook ruiken en zagen een klein rookpluimpje veranderen in een enorm grote wolk . Mijn was hong vol met as de volgende morgen !! Maar gelukkig zitten wij hier vrij veilig wat betreft de bosbranden.

    De kindjes hebben ondertussen ook al genoten van het mooie weer en hebben al veel pret beleefd op hun nieuwe waterglijbaan !! Ik had deze reeds gekocht vooraleer we naar Portugal vertrokken maar ze heeft lang in de kast gestaan omdat we nog geen gazon hadden maar nu kon ze dan toch gelegd worden . En dat ding lag vijf minuten en het was al kapot seg !! Ppffff !! Wat een rommel !! Gelukkig kunnen ze er nog plezier op beleven omdat we de sproeier er boven zetten .

    De vakantie is al een eind op weg en we gaan al naar september toe . Het is al niet meer zo lang en dan moeten ons meisjes weer naar school . Maar ik heb nog steeds niets gehoord van de school . Gaat ze nu openblijven of niet ? Komt dezelfde meester terug ?? Ik heb dan gisteren maar eens naar de meester gebeld met de vraag of hij er iets van wist en gelukkig blijft de school open en normaal gezien komt de meester weer gewoon terug ! Daar was ik wel blij mee want we waren toch erg tevreden over de meester en ons meisjes waren nu ook aan hem gewent dus we zijn er blij mee ! Wanneer de eerste schooldag is staat nog niet vast , maar de meester vermoed dat het Vrijdag de tiende september zal zijn maar zeker was hij nog niet ! Maar dat horen we nog wel tegen dan !!

    Ook komt de verjaardag van ons meisjes dichterbij (die van mij trouwens ook ppfff en ik word er dertig !! Ik wil hem eigenlijk liever overslaan dit jaar want ik vind het leuk om in de twintig te blijven ! Hihi ) en dan moet er natuurlijk een feestje gegeven worden . Alle kindjes van de klas worden uitgenodigd en dat zijn er 12 . Ik geef één feestje voor hen samen want ze zitten toch met dezelfde kindjes in de klas . Ik ben al aan het verzinnen wat we allemaal gaan eten (pppffff) want dat is niet zo gemakkelijk vind ik ! Hier hebben ze allemaal andere gewoontes dus het word even zoeken maar het zal niet gezond worden dat kan ik al zeggen !! (oepsie) Maar ach voor een keertje kan dat geen kwaad hé !

    We zijn nu vandaag exact een jaar in Portugal en dat doet je toch wel even nadenken !! Een jaar al , het gaat zo snel !! En we kunnen allemaal zeggen dat we al enorm genoten hebben van het afgelopen jaar . We hebben hard gewerkt , een aantal tegenslagen gehad maar ook zoveel leuke momenten beleefd en enorm genoten !!

    We kunnen echt wel zeggen dat we hier gelukkig zijn en onze draai gevonden hebben . We voelen ons hier thuis !! En dat is toch erg belangrijk vind ik . Natuurlijk missen we onze familie en vrienden wel maar dankzij het internet valt dit allemaal nog goed mee . En uiteraard hebben we ook al bezoek gehad en zijn we zelf al naar België geweest . We kunnen voor onszelf zeggen dat we tevreden zijn over het afgelopen jaar en dat we fier zijn op hetgeen we al verricht hebben . We zijn dan nog wel niet zoals gepland met alles klaar maar als je ziet waar we vandaan komen hebben we toch echt al veel werk verricht !! We merken ook dat we hier minder gestrest zijn en dat we meer genieten van het leven dan voorheen . We spenderen meer tijd met elkaar als is het vaak wel dat we samen werken toch geeft het een ander gevoel . We zijn toch meer samen als een gezin . Wes is s morgens thuis als ik en de meisjes opstaan en dat was vroeger nooit zo . Hij kan de kindjes eens van school gaan halen en helpen met hun huiswerk en dat ging voorheen ook bijna nooit ! Hebben we eens een dag geen zin om iets te doen en eens ergens naar toe te rijden dan gaat dat ook en dat ging vroeger allemaal niet . Nu is het niet zo dat we dat vaak doen hoor want we werken echt bijna alle dagen van s morgens tot s avonds want anders krijgen we het niet snel genoeg klaar . Maar het is toch een zekere vrijheid waar we hier van kunnen genieten en dat vinden we allemaal wel fijn . Uiteraard zoals ik eerder al verteld heb genieten we hier nog steeds enorm van de prachtige omgeving en de natuur en zijn we nog steeds elke morgen verwonderd door het prachtige zicht vanuit het keukenraam of van op het terras . We genieten van de mensen , de rust , kortom van alles eigenlijk ! We kunnen stellen dat we na dit afgelopen jaar nog geen moment spijt hebben gehad van onze beslissing om hierheen te verhuizen !!

    Vele groetjes en tot de volgende keer :wink



    25-08-2010 om 10:45 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even werken en dan naar Belgie

    Hey Bloggertjes ,

     

     

    We zitten al bijna aan de helft van de zomervakantie en de tijd vliegt voorbij !  Onverwachts hebben we besloten om toch naar België te gaan deze vakantie en daarom zijn we nu bezig met de voorbereidingen voor onze trip !! We hebben iemand aangesproken hier die onze dierentuin komt verzorgen en eten geven en ook onze auto (Mazda) word nagekeken zodat we met de Mazda naar België kunnen rijden . Dan kunnen we hem ginds proberen te verkopen en we zullen terugreizen met het vliegtuig ! (jak) Ik heb het helemaal niet gezien op dat vliegen maar er zit niets anders op .

    Ons meisjes zullen dan ook voor de eerste keer vliegen en die kijken er al enorm naar uit !! Ze zijn ook al volop aan het aftellen hoeveel nachtjes het nog slapen is vooraleer we vertrekken want ze kijken er toch weer enorm naar uit om Moeke en vava te zien en uiteraard ook hun vriendinnetjes . Zo heb ik toen we wisten dat we naar België zouden gaan meteen wat sms’jes verstuurd en afspraken gemaakt met vriendinnetjes van ons meisjes zodat ze elkaar nog eens terug kunnen zien !! Wij zelf zijn natuurlijk ook heel blij om onze familie en vrienden nog eens te kunnen weerzien en om nog eens een lekker friet van de frituur te kunnen eten en een pita !! (haha)

    Maar vooraleer we vertrekken willen we eerst hier nog zo veel mogelijk gedaan krijgen ! De temperaturen werken weer even niet mee op dat gebied want het is al weer een paar dagen tussen de 35°C en de 38°C en dan ligt je werk tempo toch een pak lager !! Maar wat vandaag niet gebeurd dat doen we morgen dan wel hé !! (we hebben al een echte Portugese mentaliteit op dat gebied hoor ) 

    We hebben ondertussen ook wat hulp ingeschakeld voor het bezetten want er moet nog enorm veel bezet worden en Wes kan dat allemaal wel maar hij heeft nog zoveel ander werk dat we toch iets uit handen moesten geven . Ze hebben van voor in onze tuin de muurtjes rond een terrasje en bloembak helemaal opgemetst en bezet en ik heb het ondertussen al grotendeels geschilderd en het ziet er al weer een stuk beter uit !!

    Ook hebben ze aan de voorgevel een stukje bijbezet en nu zijn ze bezig aan de buitengevel van de ontspanningsruimte maar dat is een enorme klus want dat zijn lange en hoge muren dus dan zijn ze nog wel even aan bezig , maar ze werken goed en we zijn tevreden !! 

    Ondertussen zijn ze ook de overige raam en deur in het appartement komen plaatsen . Dat wil dus zeggen dat alle ramen en deuren er nu in staan !!

    Wes heeft nog een paar muurtjes bijbezet in het appartement en het bezetten begint stilletjes aan op zijn einde te lopen in het appartement !

    De keuken in de ontspanningsruimte is helemaal gemetst en aan de toog (bar) is ook begonnen als ook aan één van de muren in de ontbijtruimte , die is ook al bijna van hoogte !!

    Dan is Wes nu volop bezig aan de afvoeren en dat is geen pretje want we moeten door de beton kappen en met plaatsen zit de beton erg diep !! En met deze hitte ?? Het zweet loopt van zijn gezicht seg .. Ocharme !! Maar hij wilt het gedaan hebben hé .. Mannen   !! 

     

    Ik heb me de laatste weken weer terug kunnen schilderen aan de nieuwe bezetten muurtjes en ik heb ook een randje aan ons balkon terug proper gemaakt en geschilderd . Ook heb ik heel veel opgeruimd want Wes is als het op werken aankomt een echte sloddervos en hij laat zijn materiaal overal slingeren !!  Ook heb ik een deel tegels verplaatst en alles proper gespoten zodat de zijkant van onze bouw weer een beetje netjes is !! En jawel dit alles bij zowat 35°C !! Maar deze keer had ik wel wat schaduw om in te werken hoor !

    Vandaag ga ik het laatste deel van mijn overvolle strijkmand doen verdwijnen !! Want de kaboutertjes komen dat hier helaas niet doen ! En dat is geen pretje met deze hitte! Maar het moet gebeuren hé !

    Ons meisjes weten gelukkig niet zo erg veel van de warmte hoewel ze de laatste dagen toch niet veel in het zwembad zijn geweest . Ze zijn even over hun zwembadperiode denk ik . Maar ze hebben sinds deze week dan ook hun schommel , enfin die hadden we al maar de balk om de schommels aan te hangen was te kort en die hebben ze dan vervangen eerder deze week . Wes had er dan meteen de schommels , trapeze en ringen aangehangen en dat vinden ze natuurlijk nu weer dolle pret .

    Ze hebben gisteren ook flesje vul gedaan (in het zonnetje) en ze zitten vaak rustig in de schaduw te spelen dus ze hebben er zo te zien niet zo veel moeite mee..

    Ook zijn we weer naar een festivalletje geweest en ditmaal in ons eigen dorp !! Het was weer wel een folklore festival en dat is nu niet meteen ons ding maar toch wel leuk om zo eens lekker de boel af te gapen en te genieten van de sfeer ! Ons meisjes vonden het ook super want bijna iedereen van hun klasje was aanwezig . Ze hebben dan ook weer veel gespeeld , gedanst en opgebleven tot na middernacht !! (wow) 

    Op het feest was trouwens ook een man (ik ben zijn naam al weer vergeten ) die de dag van te voren bij ons het oud ijzer was komen ophalen . (tegenwoordig als we veel ijzer hebben liggen dan leggen we dat van voor aan de straat en binnen een paar uurtjes staat er wel iemand voor het op te halen) Dit was al de tweede keer dat hij het bij ons kwam ophalen en normaal gezien geven ze dan wat geld voor het ijzer maar wij zijn al blij dat het weg is ! Een of twee biertjes was goed had Wes gezegd ! Nu was die man dus op het feest en hij had zich aan zijn woord gehouden want om het half uur kwam hij naar Wes met telkens twee biertjes !! Haha en op laatst werd er een soort tombola (per opbod) gehouden en had hij een op een taart geboden en daar kwam hij ook meteen mee naar ons en deelde stukken taart uit !! Ook hebben we van de schapenherder nog een fles witte wijn gekregen om mee naar huis te nemen ! Het was een echte verwenavond !! Maar wel gezellig !

    Zoals je ziet nemen we dus af en toe ook eens een pauze van al de werken om tijd met ons gezinnetje door te brengen . Zo zijn we afgelopen Zondag ook naar een marktje hier in het dorp geweest . Het was een dierenmarkt en het zou maar een keertje in het jaar zijn dus dat wilden we toch even gezien hebben . We merkten al snel dat het meer om het eten te doen was dan om de markt want de plaats om te eten was drie keer zo groot dan het marktje zelf ! Haha 

    Maar ons meisjes wilden zo graag die mooie paarden eens een keertje aaien en dat hebben we dan maar even gedaan .( Met het nodige gezeur dat ze ook graag een paard wilde ) Uiteindelijk waren er niet echt veel dieren te zien want behalve de paarden , een paar koeien en enorm grote stieren was er niets te zien , enkel nog een paar kraampjes met allerlei prularia . Op een bepaald moment was het wel even schrikken want een van die enorme stieren was losgebroken en stond ineens op de straat ! Maar het beest werd al snel terug naar het bos begeleid en terug vast gezet dus gelukkig niks aan de hand . We zijn dan nog snel eventjes naar de andere kraampjes geweest en daar hebben ons meiden een pet gekregen ! Dit wilde ze al héél lang want alle kindjes dragen hier een pet tegen de warmte , en nu kan ik heus wel verstaan dat met dit weer een pet geen slecht idee is maar zelfs al is het 18°C en het zonnetje schijnt een beetje dan moet toch wel die pet op zeker !! Haha . Enfin nu hebben ze in ieder geval ook hun petje . Ze waren er erg blij mee alleen ons Alyssa vertelde me dat ze wel blij was maar toch liever een paard had gekregen !! Hihihihi !! 

    Ook hebben we pas met zijn alle de befaamde Harry Potter 1 gekeken . Hij was dan wel in het Engels maar ons meisjes wilde hem graag meekijken met alle gevolgen van dien natuurlijk want gedurende de hele film werden we bestookt met vragen zoals : wat doet die nu , is dat een boze meneer ? , waarom doet die dat , en ga zo maar verder . Leuk is anders natuurlijk maar ik had hem al gezien dus ik vond het nu niet zo erg . Haha . Kinderen !!

    Ook is er vorige week nog iemand komen spelen . Eerst op de Maandag twee zusjes en dan nog op de Donderdag . En nu zat ik weer met die lanche (vieruurtje) natuurlijk . Wat moest ik daar nu mee doen want die pudding van vorige keer was dus geen goed idee . Wel op de Maandag was ik het ten eerst al gewoon vergeten en heb ik hen gewoon een wafel en koekje laten eten en dat ging er natuurlijk vlotjes in !! Op de Donderdag had ik er wel aangedacht en heb ik cakejes gebakken en die mochten ze dan versieren en dat vonden ze allemaal super leuk !!  Dus dat was ook weeral geslaagd . Ook heb ik ze op de Donderdag nog een keertje geschminkt en dat valt altijd in de smaak . Ik heb bij ons Alyssa een paardentekening moeten maken (hoe kan het , ze wou eens geen poesje zijn !!) en dat was de eerste keer dat ik deze probeerde en ik vind hem toch aardig gelukt (al zeg ik het zelf ) 

     

     

     

    Dus het loopt hier momenteel allemaal lekker en we zijn tevreden met de vooruitgang van zaken !! Maar het duurt niet lang meer en dan komen we eens kijken hoe het er in België allemaal weer aan toe gaat !! 

    Tot binnenkort ,

    26-07-2010 om 18:16 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    13-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even onspannen en er weer tegen aan

    Hey Iedereen ,

     

    De vakantie is nu bijna een maand bezig en het bevalt ons prima !

    We hebben geen klagen gehad over het weer , hoewel het misschien toch een beetje te warm is geweest .

    Mackenzie en Alyssa weten zich tot nu toe nog lekker bezig te houden en spenderen veel tijd in het zwembad !! Uiteraard kan ik niet ontkennen dat ze af en toe ook wel eens ruzie maken en ze zich vervelen maar gelukkig valt dit nog reuze mee !!

    Ze waren ook weer dolgelukkig toen ze in het cavia hok plots drie kleintjes zagen lopen … die zijn zo klein en schattig !! Ze hebben de naam Zwartje , Martje en Kwartje gekregen van mijn meisjes !! Nu hebben we er in totaal zeven en we gaan deze nog houden maar ik heb al tegen mijn girls gezegd dat het hier bij blijft !! (tot hun spijt)



    Zoals ik daarnet al zei is het hier enorm warm geweest en liepen de temperaturen op tot 40°C en dat is geen lachertje !! Wes kan daar allemaal nog goed tegen maar ik helaas niet !! Ik heb mij dan ook maar heel rustig bezig gehouden en regelmatig die douche in om even te verfrissen !! Je merkt hier in het dorp ook enorm goed dat wanneer het hier warm is je geen kip op straat ziet !! Mensen blijven allemaal binnen en het is enorm rustig in het dorp en de straten lijken soms wel verlaten !! Na een aantal zo van die extreme heette dagen hadden we beslist om er even tussen uit te trekken ! Het zou nog zeker vier dagen zo warm blijven en zelfs Wes begon er last van te krijgen ??? (enfin toch een beetje ) We wilde een nachtje naar de zee want daar zal het toch wel een beetje frisser zijn !! Dus ik op zoek naar een huisje , kamer eender wat maar niets te vinden enkel voor een week of minimum drie dagen en dat was echt te lang . Twee dagen zou dan nog gaan maar langer niet want we hebben nog te veel werk !! Dus blijven zoeken en uiteindelijk heb ik gewoon iemand gecontacteerd met de vraag of het niet mogelijk was om maar twee nachtjes te blijven en gelukkig,ze wilde een uitzondering maken en we konden komen !

    Zaterdagnamiddag ben ik beginnen zoeken en Zondag morgen zijn we vertrokken naar de zee . Het is maar een uurtje rijden van ons maar het is toch eens even iets anders dus we hadden er zin in en vooral ons meisjes want het was een appartementje met een zwembad !!

    Daar hebben we dan lekker drie dagen genoten en lekker veel geplonsd in het zwembad 




    gekke sprongen !!!



     even rusten , niets doen , …mmm heerlijk !!   De eigenaars waren Nederlanders en enorm vriendelijke mensen ! We hebben dan ook regelmatig een praatje gemaakt met hun en het was zeker voor herhaling vatbaar ! Uiteraard zijn we ook naar de zee geweest en hebben ons Mackenzie en Alyssa weer de golven getrotseerd ! Haha .

    Na die drie dagen waren we weer helemaal opgeladen en was het weer tijd om naar huis te gaan . Thuisgekomen werden we getroffen door een hittegolf en was het weer meteen super warm !! Dus weer puffen geblazen !!

    Gelukkig ging de temperatuur na een paar dagen naar beneden en was het nog maar 34° C (hihi)

    Je zal nu misschien wel denken dat we er toch voor gekozen hebben voor dat warme weer ?? En uiteraard hebben wij gekozen voor een land met een zachter klimaat dan België waar de zon meer schijnt en de temperaturen iets hoger zijn maar dat wil voor ons helemaal niet zeggen dat het 40°C moet zijn hoor !! Maar genoeg over het weer , ondertussen is de temperatuur terug gezakt en vandaag is het zelfs maar 28°C heerlijk !!!!!!!!

    We hebben ondertussen ook al weer enorm wat werk verzet ( Wes toch ) en er is weer heel wat gebeurd !! Eerst en vooral kan ik vertellen dat er al twee ramen in het appartement staan waar we lang hebben moeten op wachten ! We hadden een tijd geleden deze ramen besteld samen met een schommel en vliegenramen . De man zei ons toen dat het een week later wel af zou zijn … ok goed . Een week later niemand gezien dus wij daar terug naar toe en nog eens vragen hoe het met onze ramen enzv stond en het zou toch nog een week duren !! Ik zei tegen die man dat het nu toch wel zeker was want de kinderen hadden het gehoord en die zijn aan het wachten op hun schommel ! De kinderen keken de man aan met een pruilen lipje (dat hadden we afgesproken om de man wat onder druk te zetten haha)  en ja het zou zéker af zijn !! Die Vrijdag middag heb ik niemand gezien  en ik bel hem nog maar eens op ! Ik had nog niets moeten zeggen en hij melde al dat ze om 16u wel zouden komen !! Zouden ze het dan toch menen ? Maar nee hoor niemand gezien en niets meer gehoord . Ik heb nog een aantal keer gebeld maar natuurlijk nam er niemand op . Ondertussen zijn we daarna een paar dagen naar de zee geweest en toen we terugkwamen hadden we nog steeds niets gezien of gehoord . Woensdag zijn we dan nog eens teruggereden en was ik het beu !!  Die ramen waren trouwens al veel vroeger besteld dan de schommel en de vliegenramen en het was toen super heet en ik wilde mijn vliegenramen !! Natuurlijk was de man nergens te bespeuren maar het vrouwtje dat altijd aan de bureau zit was er wel en die heeft het geweten !! Ik moest toch op iemand boos worden hé !! Ze wist niet goed wat te zeggen en zei dat ik het met hemzelf moest bespreken ! Toen ik dan zei dat die man zijn telefoon nooit opneemt wist ze het niet goed meer ! Ze nam ons mee naar het magazijn en vroeg aan een van de werkers of ze van iets wisten ! Nu zagen we dat ze er gewoon nog mee bezig waren seg !! Niet te geloven ik helemaal boos  want ik belde die Vrijdag ervoor om te vragen hoe het zat en ze zouden die namiddag wel komen terwijl het gewoon nog niet af was !! Oei ja ze zou het wel doorgeven !! En ja hoor de volgende dag stonden ze hier met al het materiaal !! En met een verontschuldiging !!

    Ik weet ondertussen wel dat de meeste Portugezen zo zijn hoor maar dat wil niet zeggen dat je je altijd moet laten doen hé !!

    Dus de ramen staan er in en mijn vliegenramen en deuren ook alsook de schommel !!

    Eindelijk !!!!!!!



    Dan heeft Wes ook nog een heel deel ramen en deurkaders bijgesmeerd , tabletten geplaatst en hij is ook begonnen aan het metsen van de keuken in de ontspanningsruimte !!

    Ook is ons mooie paadje in de tuin een stuk verder gelegd en weer is het een prachtig resultaat !!



    Ook hebben we aan de kant van het speeltuintje nu omheining geplaatst met behulp van een Nederlander die we hier hebben kennen . Daar zijn we trouwens vorige week ook een keertje op bezoek geweest en dat was heel gezellig !

    Volgende week gaan we de andere kant van de tuin voorzien van omheining en dan hebben we weer lekker privacy !!



    Wes heeft ook zijn best gedaan in het appartement en heeft daar nog een deur dicht gemetst en een paar muren bezet ! Die paar dagen zee heeft ons goed gedaan en heeft ons weer extra energie gegeven !!

    Zelf ben ik nu ook weer buiten aan de slag gegaan en al onze plantenborders staan weer proper !! En we hebben er al best wat hoor !

    We moeten nu trouwens nog maar een heel klein stukje gazon zaaien en dan is het allemaal klaar !! En Zaterdag komt er een Portugees uit het dorp en die gaat dat laatste stukje voor ons doen !!

    Ons meisjes zijn afgelopen week weer naar een verjaardagsfeestje geweest en hebben zich weer goed geamuseerd !! Het feestje was net zoals vorige keer van 15u tot 19u .

    Ik heb ze zelf gebracht maar haar mama zou ze wel terugbrengen !! Nu wist ik van de vorige keer nog dat ze toen ook om 19u thuis zouden zijn en het pas 20u werd dus ik vroeg toch voor alle zekerheid maar hoe laat ze zouden werden thuisgebracht ! Ze zei deze keer toch al dat het wel eens 20u kon zijn !! Haha

    Maar om 20u was er hier nog niemand te zien hoor ! Om 21u waren ze dan eindelijk thuis !! Hihi Gelukkig wist ik nu beter en was ik niet meer ongerust ! Ze hadden het leuk gehad en ze hadden een heleboel gegeten !! Ze hebben her om 16u ongeveer altijd lanche ( = vieruurtje) maar dat is heel wat meer dan we bij ons gewoon zijn hoor ! Dit is meestal al een maaltijd(je) en meestal zijn het boterhammen of toastjes ,.. Nu was het omdat het feest was wel heel uitgebreid ! Ze hadden kip (koude) , brood , chips (die ze dan op het brood doen) , mousse , taart , pudding (van die drilpudding) ,en de rest ben ik vergeten !! Mmm lekker gezond ! Maar ons meisjes hadden hun buikjes wel volgegeten !! 

    Op school kregen ze trouwens soms ook chips als middagmaal ???? Met vlees … Ik dacht eerst dat dat wel aardappelschijfjes of zo zouden zijn maar nee nee dat blijkt echt chips te zijn !! Raar hé !! 

    Enfin daar doen wij niet aan mee ..haha !!Ik had trouwens vorige keer toen er hier iemand kwam spelen ook een vieruurtje bereid .. Ik dacht ik zal dat ook maar doen dan hé !! Maar boterhammen en zo daar wilde ik niet mee beginnen dus ik dacht pudding ! Daar kan ik weinig verkeerd mee doen . Ik had hier nog van die pakjes saroma pudding , die zijn snel klaar , en ik had verschillende smaakjes in hele kleine potjes gedaan zo konden ze nog kiezen ! Toen het zover was en ze zaten aan tafel keken ze maar raar hoor ! Ze wisten niet goed wat het was en deden net of ze nog nooit van pudding hadden gehoord . Ik wou hen natuurlijk niet dwingen te eten en heb dan ook gezegd dat ze maar eens moesten proeven en als ze het niet lekker vonden mochten ze het laten staan ! Nou voorzichtig hebben ze geproefd en het beviel hun niet echt hoor ! Eentje heeft het laten staan en wilde toch geen ander smaakje proeven en het andere meisje heeft één potje opgegeten terwijl ons meisjes er vrolijk drie opaten natuurlijk !! Haha dus dat moet ik ook niet meer klaar maken !! We hebben die dan maar lekker zelf opgegeten hé ! Volgende keer moet ik toch iets beters verzinnen .

     

     

     

     

    Ik ben er trouwens ook achter waarom ze me vorige keer vroegen wanneer ons meisjes in het zwembad mochten . Men blijkt hier te geloven dat je als je gegeten hebt drie uur moet wachten vooraleer je in het zwembad mag anders ga je dood !! Hahaha !! En ze blijken dat echt nog al serieus te nemen ???

    Ze hebben toch soms van die rare gewoontes hoor die Portugezen maar ach het zijn ook lieve en behulpzame mensen en je moet gewoon het ene bij het andere nemen !

    Wel tot de volgende keer en geniet van het zonnetje !! 

    13-07-2010 om 20:25 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gazon en festival !

    Hoi Iedereen ,

     

    Eerst wil ik toch even melden dat ik het ontzettend leuk vind dat jullie allemaal onze blog volgen en ik vind het fijn om jullie reacties te lezen . Ik zeg vaak tegen Wes dat iedereen onze “avonturen” wel kan volgen en iedereen weet hoe het met ons gaat maar dat is natuurlijk niet andersom . Daarom vinden we het ook fijn om een reactie van jullie te lezen of om een berichtje , sms , telefoontje ,.. te krijgen zodat wij ook weten hoe het met jullie allemaal gaat . Want ook al wonen we nu wat verder weg , we denken vaak aan onze familie en vrienden hoor .

    Zo geven mijn tante en nonkel een feestje in augustus en we vinden het toch wel heel erg spijtig dat we daar niet bij kunnen zijn want familiefeestjes zijn altijd super leuk en uiteraard zou het fijn zijn om iedereen nog eens te zien .

    Maar helaas gaat dat niet want om voor een dagje even over en weer te vliegen is dat nogal duur . Ik zou het ook spijtig vinden om maar voor een dagje in België te kunnen zijn want als we dan daar zijn willen we natuurlijk iedereen graag zien en eens even bij babbelen met iedereen natuurlijk. Moesten we nu een weekje kunnen blijven zou dat helemaal anders zijn en zouden we waarschijnlijk ook gewoon de auto nemen. Maar we hebben het hier momenteel te druk met de werken en het is voor ons belangrijk dat we zo snel mogelijk iets klaar hebben zodat we kunnen verhuren en er centjes binnenkomen uiteraard . We hopen dat dit deze zomer nog zal lukken maar we kunnen niet meer doen als ons best !!Dus dat is natuurlijk een nadeel dat we hier ondervinden en dat vinden we wel spijtig .Maar het is niet anders !

    Então (welnu ) , ik had vorige keer vermeld dat we op zoek zijn gegaan naar een “nieuwe” auto omwille van het feit dat we onze Mazda niet kunnen invoeren . Wes is dan naar Lissabon gereden om naar een auto te gaan kijken en is teruggekomen met onze nieuwe auto . Het is een opel fronteira (jeep) . Hij is al wel op leeftijd maar hij rijd hartstikke goed en hij is lekker ruim en nu hebben we de kans om ook de vele zandpaadjes hier eens te verkennen . Daarom hebben we ook gezocht naar een jeep . We kunnen er veel materiaal in laden en als we naar België gaan hebben we veel plaats om van alles mee te nemen en zelf nog comfortabel te zitten .

    Die zandpaadjes waar ik het over had zijn ook vaak binnendoorwegen en die hebben we dan meteen een keertje uitgetest natuurlijk .De vakantie is begonnen en we wilden naar de rivier rijden en zijn vanuit ons dorp een zandpaadje opgegaan in de hoop ergens in de buurt uit te komen .Het was een prachtige (soms hobbelige) rit maar inderdaad korter dan de normale weg die we gewoonlijk nemen . En we hebben de rivier gevonden !!

    Daar zijn we dan met onze auto tot een stukje in het water gereden en ons meisjes gingen kikkervisjes vangen .. Ze wilden ze vangen en mee naar huis nemen om ze te zien veranderen in een kikker natuurlijk . Met hun voetjes in het water hadden ze al snel vele kikkervisjes gevangen . Ondertussen genoten wij van de mooie omgeving en nadien hebben we onze auto volgeladen met rivierstenen . Die hadden we nodig om onze bloembakken af te boorden en er liggen er zoveel bij de rivier dat ze er wel een paar kunnen missen . Door het water lopend naar de overkant om daar stenen te halen om ze daarna in de koffer te leggen, waren we allemaal aan het sleuren met die stenen . Zelfs ons meisjes hebben even geholpen .

    Na een tijdje zat het koffer vol genoeg

    en hadden ons meisjes genoeg kikkervisjes en was het weer tijd om terug nar huis te gaan . Eens kijken of we binnenkort kikkers zullen hebben …

    Ik kan jammer genoeg zeggen dat geen één van de kikkervisjes het hebben overleeft .. 

    Volgende keer beter !!

    De laatste dag voor de vakantie kwamen ze me vragen of ons meisjes naar ATL (naschoolse opvang) gingen in de vakantie . In eerste instantie was dat eigenlijk niet echt de bedoeling maar toen ze me vertelde dat het slechts 2,5 € zou kosten voor een maand    (van 13u tot 18u ) zijn we toch even gaan denken en hebben we besloten om ze twee namiddagen per week te laten gaan . Zo onderhouden ze het contact met hun vriendinnetjes goed (want die gaan allemaal van s morgens tot s avonds en bijna alle dagen ) en ook voor de taal is het niet slecht . En het is ook eens wat anders dan thuis natuurlijk want er worden spelletjes gespeeld en naar het speeltuintje gegaan ,..

    Zo konden Wes en ik ook onze wekelijkse lessen blijven volgen en al eens boodschappen doen . We vroegen eerst aan onze meisjes wat ze er van vonden maar ze vonden het wel goed . Vorige Woensdag zijn ze voor de eerste keer geweest en ze vonden het heel leuk . Al hun vriendinnetjes waren er en ze hebben gedanst , stoelendans ; balspelletjes ,… Ze zijn vorige week nog maar één keer geweest en deze week waarschijnlijk ook maar een keertje maar daarna zullen ze normaal twee keer per week gaan .

    Uiteraard is er ook nog gewerkt de afgelopen weken alhoewel ik het door de warmte toch een pak rustiger aan heb gedaan . Ik hou van het mooie weer maar in de blakke zon staan werken bij 30°C of meer dat is niks voor mij .  Ik probeer het altijd wel maar na 20min begin ik al hoofdpijn te krijgen dus overdag ben ik meestal binnen bezig en s avonds als de temperatuur wat gezakt is trek ik weer naar buiten . Wes daarentegen die heeft daar helemaal geen last van !!  Hij zweet natuurlijk wel (liters) maar hij vind het eigenlijk nog leuk zo in de hitte te staan werken ?? Natuurlijk neemt hij op tijd zijn pauze en drinkt hij veel water maar hij verdraagt het heel goed . Hij is de afgelopen weken eigenlijk met bijna niets anders dan onze gazon bezig geweest !! Onkruid verwijderen , stenen eruit halen , gelijk rijven , walsen en zaaien !! Ppffff  we zullen zooo blij zijn als nu die gazon eindelijk klaar is !!We hebben dat een beetje onderschat maar het einde is in zicht !!!


    als je goed kijkt zie je het vanachter al een beetje groeien ...

    Hij heeft tussendoor ook nog wel wat andere dingen gedaan zoals nog een grote muur in het appartement bezet , beton voor het houtkot gestort , de automatische beregening verder aansluiten , elektriciteit voorzien buiten ,..maar vooral gazon . We hebben ook een aantal dagen moeten uittrekken om een aantal zaken te regelen zoals vensterbanken bestellen en hout te bestellen , materiaal halen , ..

    Op een morgen vond Wes een slangetje dat lag te slapen op onze stenen . Het is ons deze keer gelukt om er een foto van te nemen .

    Nu het vakantie is moeten we natuurlijk ook zien dat ons meisjes tevreden blijven en dat ze ook de nodige aandacht krijgen natuurlijk . Zo hebben we dus al een keertje naar de rivier gereden en hebben we thuis een keertje op onze gazon gepicknickt.

    Af en toe spelen we ook eens een gezelschapsspelletje en ze hebben ook al een keertje mee voetbal gekeken want het WK is uiteraard begonnen en als Portugal voetbalt nemen we toch even pauze om te kijken !! En jawel ze gaan door naar de volgende ronde!!! 

    Gisteren zijn ons meisjes gaan spelen bij een vriendinnetje (=Catarina , zusje Beatrice en hun nichtje Raquel was er ook bij ) . Ze hadden er veel zin in en hun mama kwam hen ophalen . Ze zijn dan allemaal bij mij in de auto gestapt zodat ik de mama kon volgen en ik wist waar ze woonden zodat ik hen kon komen ophalen . Ze hadden ook een zwembadje staan en ze waren voorzien van bikini’s . Ik was ongeveer een uurtje terug thuis en opeens ging de bel en ons Alyssa stond samen met Sonya (mama van het nichtje ) voor de poort .. Ze wilde terug naar mama !! Maar Mackenzie was nog gebleven . Alyssa vertelde nadien dat ze ons zoo miste en dat het zwembad te klein was !! Haha  Ze had wel lekker cakejes bij die de mama had gebakken . Enfin een paar uur later was Mackenzie ook thuis en ze had het héél leuk gevonden . Ze vroeg ook meteen of we s avonds naar het feest konden gaan waar haar vriendinnetje en zusje moesten optreden . Ik heb dan een beetje meer uitleg gevraagd en het was een feestje in het dorp bij de kerk en ze moesten er dansen (optreden) en daarna kon iedereen mee dansen en er werd ook over vuur gesprongen ??  Mmmm raar maar ik heb haar gezegd dat we dat even met papa moesten bespreken . We hebben dan uiteindelijk besloten om toch maar even te gaan . Na het eten hebben we eerst nog wat in de tuin gewerkt en Raquel (een vriendinnetje) was in het speeltuintje en daar zijn ons meisjes dan mee gaan spelen terwijl Wes en ik ons (sinds een week) dagelijks potje badminton spelen .  Ik vroeg of zij ook naar het feestje gingen en ze gingen toch ook wel even een kijkje nemen dus een uurtje later zijn we met zen allen vertrokken . (21u)

    We hebben hier trouwens ons ritme al serieus omgedraaid en eten nu s middags warm (om een uur of 13u) en s avonds tegen 19u eten we dan onze boterhammen !! En dat is voor hier in Portugal nog héél vroeg want de meesten eten pas om 21u of later maar dat vind ik echt te laat !!

    Dus op naar het feestje ! Toen we aan de kerk aan kwamen stond iedereen gewoon te dansen op straat ??  Het feest was gewoon in het midden van de straat en af en toe moesten we even aan de kant als er een auto moest passeren . Best wel grappig . Na een uurtje begon het optreden en het was een folklore optreden en er deden kinderen mee maar ook volwassenen en jeugd . Het was eigenlijk wel heel mooi om te zien . Daarna ging de muziek weer op en werd er gedanst door jong en oud !!

     

    Na een tijdje werd er dus inderdaad een vuur gemaakt en werd er over het vuur gesprongen door de waaghalzen en de kindjes deden vrolijk mee .

    Voor de kindjes werd het vuur wel een klein beetje gedoofd ! (Ik weet nog niet ter ere van wat dit gedaan word , daar moet ik nog eens naar informeren maar het blijkt een traditie te zijn hier in het dorp) Ons meiden echter niet want dat durfden ze toch niet .  Ze hebben wel veel gedanst en hebben wel plezier gehad . Dan was er natuurlijk ook eten en kon je wat lekkers gaan halen (allemaal gratis) Er waren sardientjes , vlees , brood , cake en de rest weet ik niet want ik ben eigenlijk niet gaan kijken want om 23u30 eten wij niet meer  . Maar ze kwamen toch een keertje rond om te vragen of we geen stukje cake wilden maar ik bedankte maar dat wilden ze niet aanvaarden . Uiteindelijk heb ik dan na een aantal keer maar een stukje cake gepakt !! Haha en het nadien aan Wes gegeven !! Het was hele zoete …Dan zijn we met onze cake naar huis gewandeld want het was al middernacht geweest dus het was bedjestijd !! Ze hebben ons ook al verteld dat 16-17-18 juli een groot feest in het dorp is dat drie dagen duurt en er zouden bandjes zijn en eten natuurlijk (bij elk festivalletje is er eten) en het zou de moeite zijn dus daar zullen we dan ook maar een kijkje gaan nemen als het zover is .

    Dan hebben we ook al eens kunnen proeven van onze lekkere perziken en ze zijn heerlijk !!  De pruimen hebben al een mooi kleurtje en we hebben ze al een keertje geproefd maar ze zijn nog niet helemaal rijp . Nog een paar dagen geduld denk ik.

    We hebben de afgelopen weken gewerkt maar ook enorm genoten tussendoor van al die kleine dingetjes en dat maakt het allemaal de moeite waard ! We zien de kinderen genieten , het zonnetje schijnt , we kunnen fruit plukken van onze eigen bomen , het gras begint overal goed te groeien waardoor de tuin vorm begint te krijgen , … wat wil een mens nog meer ?

    Wel tot de volgende keer maar weer en geniet van het zonnetje

    27-06-2010 om 14:07 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    10-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kersen plukken

    Ola ,

     

    Er zijn weer een aantal weken voorbij en het zonnetje is tijdelijk ingeruild voor regen dus een ideaal moment om even mijn blog aan te vullen .

    De laatste weken zijn we zoals gewoonlijk nog altijd druk in de weer geweest . Hoewel we deze keer het gevoel hebben dat er niet zo veel is gebeurd is dat toch niet helemaal waar . We hebben de afgelopen weken met van alles en nog wat bezig geweest en er zijn veel dingen gebeurd maar vaak klusjes waar je zo dat fantastische resultaat niet van ziet en zo lijkt het of er precies niet zo veel gebeurd is , maar ook deze dingen moeten gebeuren natuurlijk !

    We hebben zo bv. In het appartement de deur en raam openingen gemaakt maar dat was geen simpel klusje want de muur bestaat voor een stuk uit granieten blokken en die zijn niet zo maar even snel uit te breken dus daar is héél veel tijd aan besteed en ook heel veel brute kracht van mijn venteke bij te pas gekomen  want hij heeft ook een raam kleiner gemaakt en dan moesten die enorme rotsblokken juist weer geplaatst worden en jawel helemaal in zijn eentje heeft hij dat klaargespeeld !!

    Ook hebben we ons eerste paadje gelegd in de tuin en al zeg ik het zelf , het resultaat is schitterend ! Het helpt natuurlijk wel dat je een man hebt die weet waar hij mee bezig is .

    Het paadje moet nog ingevoegd worden en er moeten er nog veel worden bijgelegd maar het begin is toch al gemaakt .

    Dan zijn we nog steeds bezig met de grond klaar te maken voor het zaaien van de gazon ! Pppffff het blijft een enorme klus met al die
    stenen !!     Maar beetje bij beetje komen we er wel . Op sommige plaatsen groeit hij al heel goed en op sommige plaatsen ook helemaal niet ! Ggrrrr  het onkruid groeit natuurlijk wel overal !! Ook daar blijven we mee bezig . Dat is dan weer vooral mijn job , Ik zorg ervoor dat de plantenbakken onkruidvrij blijven en dat is al best een hele job want we hebben al een aantal plantenborders . Volgende week zal ik trouwens weer mijn werk hebben want het heeft de afgelopen dagen al best wat geregend en dan schiet het onkruid ongelooflijk snel !

    Dan zijn er natuurlijk nog een heleboel kleine klusjes gebeurd zoals een steentje hier en daar bijmesten , deurgaten aanpassen en bij metsten , steenpuin wegkruien , …

    Ook hebben we het zwembadje dat we hadden gezet voor ons meisjes vervangen door eentje die een maatje groter is ! Deze die we nu hebben is er één met een diameter van 4,5 m en het is een erg groot hoor ! Ons meisjes hebben er al veel plezier in gehad !!

    Buiten al dat werken hebben we ook nog wat genoten en we hebben vooral genoten van die heerlijke kersen die aan onze kersenbomen groeien !! Mmmm lekker  , ze zijn lekker groot en heerlijk van smaak . De kindjes vinden ze ook lekker en vragen dagelijks of papa nog eens in de boom kan klimmen . Het spijtige eraan is dat twee van onze kersenbomen zo hoog zijn dat we er zelfs met onze hoge ladder er niet goed bij kunnen dus de vogeltjes hebben ook geluk dit jaar . Volgend jaar gaan we hem een beetje korter snoeien .

    Ook de pruimen en perziken zijn goed aan het groeien en het gaat denk ik niet meer zo heel lang duren eer we eens kunnen proeven . Ook de appels , peren en vijgen groeien ook al goed .

    Het blijft nog altijd leuk om de tuin eens rond te wandelen om te kijken hoe al onze bomen het doen ! Ook zien we regelmatig hagedisjes rondlopen en deze keer hebben we er eens eentje kunnen pakken . Het is er eentje zonder staartje want onze katjes hadden hem ook gezien en als afleidingsmanoeuvre laten ze dan hun staartje er af vallen wat achteraf dan weer wel bijgroeit hoor .

    Trouwens over katten gesproken , we hebben momenteel drie katten en het ziet er naar uit dat we er binnenkort een aantal erbij zullen hebben !! Ons Fientje (onze Portugese kat) is zwanger en door al die werken hier hadden we er natuurlijk niet meer bij stil gestaan dat ze al zes maanden was en dat het dan natuurlijk tijd word om ze te laten steriliseren . Dus bijgevolg zullen we nu binnen dit en x aantal tijd kleine katjes hebben . Op zich vind ik dat natuurlijk wel heel erg leuk want ik heb dat nog nooit niet meegemaakt maar drie katten is echt wel voldoende !! Dus ik hoef er geen meer bij te hebben .. Nu maar hopen dat we ze achteraf aan iemand cadeau kunnen doen !!

     

    Ons meisjes zijn vorig weekend ook voor de eerste keer naar een verjaardagsfeestje geweest van een meisje uit de klas en ze vonden het erg leuk !!

    Het feestje was van 15u tot 18u30 en de mama van het meisje kwam ons Mackenzie en Alyssa ophalen en terugbrengen . Goed dat was gemakkelijk dus waarom niet ! Toen ze s avonds om 19u nog niet thuis waren dacht ik bij mezelf “ ach dat is nu weer typisch Portugees , ze zullen er zo wel zijn “  maar toen ze om 19u30 nog niet thuis waren begon ik toch wel een beetje ongerust te worden (typisch bezorgde mama’s zeker) maar Wes zei dat ik nog maar wat geduld moest uitoefenen ze zouden er zo wel zijn . Nu om 20u waren ze er nog steeds niet en toen had ik er wel genoeg van ik wilde net gaan bellen om even te horen toen ik een mama van een ander meisje zag die ook op het feestje zou zijn . Ze waren in het speeltuintje naast ons dus ik snel er naar toe en in mijn beste Portugees vroeg ik waar nu eigenlijk mijn kinderen zaten !! Oooh maar die komen er zo aan hoor zei ze en ja twee minuten later kwamen ze eraan !! Eindelijk !! Ik vroeg aan de mama of ik het wel goed had begrepen want op het kaartje stond dat het feestje mar tot 18u30 duurde en het was ondertussen 20u15 (vind ik toch een groot verschil!!) Ja ja dat klopte wel maar het was zo leuk en ze waren nog niet uitgespeeld !!  Haha nu vind ik dat op zich allemaal niet erg maar ik was toch wel een beetje ongerust geweest hoor . Als ze dan even bellen of zo maar daan ze allemaal niet bij stil denk ik . Enfin het belangrijkste was dat mijn meisjes zich geweldig hebben geamuseerd . Ze hadden ballonen bij , hadden taart gegeten en waren leuk geschminkt (natuurlijk niet zo goed als wanneer ik dat doe maar het was mooi ) .

    De dag daarna kwamen mijn twee meisjes meteen af met de vraag of ik ze nog eens wilde schminken en tuurlijk heb ik dat gedaan ! Zie hier het resultaat

    Ons Alyssa kiest bijna altijd voor het katje maar bij ons Mackenzie mag ik dan al eens wat creatief zijn en mijn eigen fantasie de loop laten gaan !

    Ook zijn we nu op zoek naar een andere auto want na maanden van afwachten hebben we pas te horen gekregen dat onze auto niet kan worden ingevoerd

    (korte uitleg : de auto moet één jaar op je eigen naam staan om hem te kunnen invoeren en bij ons bleek dat maar 11 maanden te zijn !! Pppfff )

    Enfin dus nu zijn we op zoek naar een andere wagen en onze Mazda zal terug naar België moeten waar we hem dan kunnen verkopen . Dus als er geïnteresseerde zijn mag je het altijd laten weten !

    Morgen gaat Wes met een mecanicien naar Lissabon om naar een auto te kijken maar hoe dat afloopt zal ik je volgende keer laten weten .

    Vorige week zijn Wes en ik een keertje met de fiets naar Coja (5min met de auto) gereden . We wilde eens testen of dat te doen is om samen met ons meisje een keertje te doen . We wisten wel dat het wat bergop/af ging maar is het te doen ? Want we rijden er wel vaker naar toe maar met de auto merk je die hoogtes en laagtes zo niet hé . Dus wij met onze twee oeroude fietsen zonder versnellingen hop de baan op en fietsen maar . Ik kan je vertellen dat naar Coja fantastisch goed ging , ik heb bijna niet moeten trappen maar altijd moeten remmen !! Maar bijgevolg kreeg ik toch wel een beetje schrik om terug te fietsen en ik kan je verzekeren het is NIET te doen !! Althans voor mij niet want Wes vond het eigenlijk nog meevallen . Maar ik was doodmoe toen we terug thuis waren en het blijkt dat mijn conditie toch niet zo goed is ! Maar we weten nu dus met zekerheid dat het voor de kindjes gewoon niet zou gaan . Misschien dat ik het ooit nog eens probeer maar dan zal het met een moutenbike zijn die versnellingen heeft hihi !!

    Voor de rest gaat alles hier gewoon ze gangetje . De kindjes gaan naar school en tellen af naar de grote vakantie en wij blijven volop aan het werk en tussendoor genieten we hier van elkaar en de prachtige omgeving !

    Tot de volgende keer ,

    Xxx

    10-06-2010 om 17:20 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer in Portugal

    Hey iedereen ,

     

    We hebben weer een aantal leuke doch drukke weken achter de rug .

    Eerst zijn mijn ouders op bezoek geweest en dat was enorm leuk .    Ze hadden (op aanvraag) van alle lekkers bij en natuurlijk ook wat leuks voor de kindjes . Het was sinds januari geleden dat mijn ouders op bezoek waren geweest en toen zaten we volop in de verbouwingen . Het verschil was dus groot want nu was onze woonst klaar en ze kregen daarbij meteen een rondleiding . Ze waren aangenaam verrast en vonden dat we goed werk hadden geleverd . De kindjes waren in hun nopjes want ze hadden allerlei leuke speeltjes gekregen en Moeke en Vovo hadden ook van alle lekkers voor hen meegebracht !       Zo hadden ze vb. suikerwafels en paprikachips meegebracht want dat kennen ze hier niet . Ook hadden ze muisjes (hagelslag) meegebracht en curry ketjup ,brinta ,speculazenpasta en nog een heleboel andere lekkere dingen ! We hebben die week heel erg genoten en ik ben gaan shoppen met ons ma natuurlijk , we hebben samen gekookt en ze heeft ook mijn volle strijkmand doen verdwijnen . Onze pa heeft meegeholpen met het mannenwerk en heeft ook een aantal kleine klusjes van de baan geholpen zoals mijn waspaal geplaatst , de deur die niet meer goed dichtging gemaakt ,.. allemaal werkjes waar Wes niet aan toe kwam maar waar ik wel heel blij mee ben nu ze gebeurd zijn . Nu kan ik eindelijk mijn was terug goed uithangen in het zonnetje !!    De Cavia’s hebben nu ook een buitenkot (eigenhandig gemaakt door mijn pa ) gekregen en nu hebben ze toch wat meer ruimte want nu ze met vieren zijn werd het hokje binnen toch te klein . Ook hebben we samen lekker bijgebabbeld ,naar de markt geweest en veel spelletjes gespeeld met de kindjes !!

    Kortom het was een fantastische week en ze was veel te snel voorbij ! Het afscheid deed dan ook weer best pijn en ik heb deze keer toch even tijd nodig gehad om het afscheid te verteren .

    Nadat mijn ouders vertrokken waren zijn we weer volop verder aan het werk gegaan .

    Ondertussen is er weer heel wat gebeurd . Er is beton in de (toekomstige) ontspanningsruimte gedaan .

    Er zijn nog een aantal muren in het appartement bezet en ook de waterleiding is nu eindelijk klaar met een beetje hulp van onze pa !!

    Ook hebben we van voor in de tuin het stukje rond de olijfboom proper gezet en afgewerkt .

    Ik heb volop met de kantmaaier bezig geweest want op een paar weken tijd was alles enorm de hoogte in geschoten !! Ook heb ik nog verder geschilderd en Wes heeft zich vooral bezig gehouden met de raamkanten van het appartement en de afvoer . De automatische beregening zit er ook al in ( en werkt) aan één kant van de tuin en ook is er overal gazon gezaaid nu .    

    Nu maar hopen dat de gazon goed groeit en dik genoeg zal staan tegen de zomer want er zitten enorm veel stenen in de grond hier maar er is geen beginnen aan om ze eruit te halen want de grond zit hier gewoon vol met stenen !!

    Nadat mijn ouders vertrokken waren is ook de temperatuur de hoogte in geschoten en was het erg warm we hebben afgelopen week temperaturen gehad van wel 33°C !!

    Het was echt wel lekker weer maar (voor mij ) net ietsje te warm om in te werken ! Ik moest vooral in de tuin werken en er was geen enkel plekje schaduw op de plaatsen waar ik moest zijn !! Dus het was puffen geblazen en ik ben blijven werken met 31°C maar toen het de laatste dagen 33°C was heb ik toch maar wat anders gedaan !

    Wes heeft ook het zwembad gezet voor de kindjes want helaas is het grote zwembad nog niet klaar ! Het viel niet mee want het zwembad (intex) moest op een vlakke ondergrond staan en we dachten dat we de grond vrijwel vlak hadden gemaakt maar bij het vullen van het zwembad merkte we al snel op dat dit toch niet het geval was !

    Eén kant was al half vol terwijl er aan de andere kant nog geen water inzat !! Ppfff

    Dat moeten we dus terug opnieuw doen maar de afgelopen week heeft het zo even blijven staan . De kindjes hebben er al lekker in gezwommen !

    Al was het misschien afgelopen week een beetje te warm toch hebben we enorm genoten en besefte weer volop dat we toch wel echt in het zuiden zitten . Opstaan met een straal heldere hemel , geen jas of vest meer aan , buiten eten , ‘s avonds gezellig op het terras ,… echt zomer in het land en dat vinden we gewoon fantastisch !!

    Als we dan s avonds op ons terras staan beseffen we ook weer hoe gelukkig we hier wel niet zijn ! Het leven is hier gewoon zalig voor ons .

    Afgelopen week toen ik bij de buren iets ging vragen werd ik geïnviteerd om even binnen te komen . Ze liet dan ook met veel trots haar huis aan me zien en ik kreeg een groene kool in mijn handen gestopt om mee naar huis te nemen !!

    Mijn Portugees begint stilletjes aan , beetje bij beetje te beteren en ik verstond bijna alles wat de buurvrouw tegen me zei (in grote lijnen toch) en ik kan dan wel beknopt wat terug zeggen maar een echte goede conversatie is nog wat moeilijk !! Ik vind dat soms wel jammer want ik vind het erg belangrijk dat we goed integreren maar de buurvrouw vind dat ik het al erg goed versta dus daar ben ik al tevreden mee .

    We zijn nog steeds lessen aan het volgen en het gaat de goede richting uit maar het vraagt gewoon tijd ! Dus we moeten nog wat geduld uit oefenen .

    Ook hebben we een fantastisch weekend achter de rug

    Eerst mochten Mackenzie en Alyssa bij een meisje uit de klas komen spelen maar Alyssa besloot uiteindelijk toch maar om mee naar huis te gaan . Mackenzie is er lekker blijven spelen en weer toen ik haar wegbracht werd ik volop rondgeleid in haar huis . De woonsten die we hier vaak te zien krijgen zijn helemaal anders dan wij (in België) gewend zijn . Ze wonen zeg maar zoals wij 60 jaar terug . Zonder enige luxe en vaak onafgewerkt , goedkope keuken ,.. Maar dat is hier allemaal maar normaal .

    De eerste keer toen ik zo een woning zag schrok ik wel even maar nu ben ik er al aan gewend . Wat ik hier wel leuk vind is dat, dat ook allemaal niet uitmaakt hoe je woont of hoe je vb. gekleed bent ,welke auto je hebt ,... Als je in België zo zou wonen dan hoor je er gewoon niet bij zoals ze zeggen . Hier maakt dat allemaal niets uit en mensen schamen hun er ook niet voor en ik vind dat eigenlijk heel knap en ik hou wel van deze mentaliteit . Wat maakt het ook uit hoe deze mensen wonen ? Ze zijn lief en gelukkig en dat is het allerbelangrijkste !!

    Ons Mackenzie had zich dan ook enorm geamuseerd bij haar vriendin en ze zei achteraf zelfs tegen me dat ze ook wel in zo een huis wou wonen !! Dus zo zie je maar hé !!

    Dan zijn we s avonds naar de Macdonalds gereden en op terugweg zagen we dat er in Tabua (niet zo ver van ons) een festivalletje aan de gang was en we besloten om eventjes te stoppen om een kijkje te gaan nemen . Er stond een groot springkasteel waar de kindjes (tegen betaling) op mochten springen (zoals een kermisattractie) en ook nog een ballenkraam . Nadat ze een tijdje op het springkasteel gesprongen hadden begon er op het podium een bandje te spelen en daar zijn we dan even naar toe gegaan . Het was een soort van slagersmuziek met een tintje latino ertussen . Best wel grappig vonden wij maar al snel stonden er een heleboel mensen te dansen . Het was enorm mooi om te zien hoe jong en oud zich op de dansvloer wist te amuseren en er werd vooral een soort van foxtrot met een latino tintje gedanst !! Iedereen kende die dansjes en er was volop sfeer . Een tijdje later zagen we een jongetje van de klas die er met Donna Lourdes ( zowat het hoofd van het dorp) aanwezig was . Ons meisjes zagen hem meteen en na een tijdje stonden ze samen te dansen !! Het was zo mooi om ze samen te zien dansen en zelfs Joao (de jongen) wist hoe zich te gedragen op de dansvloer en liet ons meisjes vlijtig ronddraaien !  Jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had !! Toen Wes een beetje later op de avond naar de toog ging om drinken te halen stond de toog best vol maar niet zoals bij ons met mensen die bier komen bestellen maar mensen die soep aan het eten zijn of vlees hihi . Er werd eigenlijk weinig gedronken . Op de dansvloer stond bijna niemand met drinken . De toog stond ook helemaal niet aan de dansvloer .Ik werd zelfs een paar keer geïnviteerd om mee te gaan dansen maar ik heb maar gepast . We moeten eerst maar eens zien dat we een beetje leren dansen zoals al die mensen dat deden !! Later op de avond (om 1u) werd er ook nog vuurwerk afgestoken en zagen we dat er ook nog andere mensen van het dorp aanwezig waren . Om 1u30 zijn we dan naar huis gereden en toen wij doorreden waren er nog steeds kindjes aanwezig !! Hier is het de gewoonte om de kindjes mee uit te nemen en ze zijn het ook gewoon om langer op te blijven . Maar voor ons meisjes was het toch wel tijd want het was 2u vooraleer ze in hun bedje lagen !! En jammer genoeg hebben ze de volgende morgen niet veel langer geslapen dan normaal .

    De volgende dag kwam Joao (die dansjongen) spelen en dat was eigenlijk de eerste keer dat er iemand kwam spelen . Ze hebben zich alle drie goed geamuseerd en lekker gezwommen en op de trampoline gespeeld ! Natuurlijk ook even al hun speelgoed en kamers laten zien en ook nog even tv gekeken terwijl ze wat lekkers nuttigden . Terwijl de kindjes lekker gespeeld hebben , zijn Wes en ik nog aan het werk gegaan in de ontspanningsruimte

    Een geslaagd weekend kan je wel zeggen !

    Maandag was het al iets frisser en is het weer bekwaam om wat te werken . Ons Mackenzie moest  naar het ziekenhuis en heeft haar eerste beugel gekregen . Het is er eentje die je niet ziet . Ze moet er nog wel even aan wennen want dat doet natuurlijk allemaal een beetje raar in haar mondje maar ze is weer heel flink geweest bij de tandarts !

    Ondertussen kunnen ze ook beginnen aftellen naar de grote vakantie want op 18 juni is het de laatste dag school en hebben ze vrij tot half september !!

    Op naar de zomer !!

    Tot de volgende keer

    25-05-2010 om 11:16 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

    Hallo Iedereen ,

    We hebben een paar hectische maar leuke weken achter de rug . Na de paasvakantie was het weer volop werken geblazen en kwamen ze het zwembad uitgraven en het uitgegraven zand verspreiden in de rest van de tuin .
    Op 2 dagen was dat voor elkaar en het was meteen een ander zicht ! Nu was het volgende werk om de grond mooi effen te leggen en gazon te zaaien . Nu dat lijkt vrij simpel maar dat is het helaas niet . De grond hier is helemaal anders dan wij in de Belgische kempen gewoon waren . De grond is hier beenhard en vormt allemaal klotten . Wes is dan begonnen met volle moed maar het was dus echt wel een serieuze karwij en daarbij is het dan ook nog een grote oppervlakte die moet gedaan worden .Op sommige stukken moest enkel gereven worden maar andere stukken moesten ook nog omgespit worden of soms eerst zelfs met de kantmaaier erdoor want op een paar weken tijd is onze weide met het onkruid enorm hard gegroeid . Dan moest het ook nog platgewalst worden maar we hebben of beter gezegd hadden geen wals . Maar inventief dat mijn ventje is heeft hij er zelf eentje gemaakt en die werkt prima ! Er is ondertussen al een heel deel gezaaid en er staat zelfs al een stukje groen !! .

    Ondertussen hebben we pech gehad want toen Wes met ons Mackenzie van het ziekenhuis naar huis kwam (voor haar tandjes) maakte de auto een heel raar geluid en reed hij niet meer goed .. Hij is nog thuis geraakt en is onmiddellijk naar Victor (man uit ons dorp die onze auto onderhoud) gereden en het bleek de turbo te zijn !! Geen goed nieuws want het zou niet snel gemaakt zijn en het is een vrij dure kost . Uiteindelijk zouden we onze wagen voor een paar weken kwijt zijn en het zou een pak geld kosten !! Dat konden we nu wel missen natuurlijk want ik moest nog boodschappen doen want binnen een paar dagen is het zo ver en komt mijn vriendin Mieke . Er was natuurlijk ook geen vervangwagen ter beschikking dus daar stonden we dan plots zonder auto . Gelukkig heeft Sabine (Nederlandse vrouw ) mij meegenomen om boodschappen te doen zodat ik toch nog alles in huis had . We hadden natuurlijk enorm veel pech met die stomme vulkaan met haar stofwolk en het geen waarvoor we schrik hadden gebeurde en haar vlucht werd dus afgelast een dag op voorhand !!
    Maar Mieke liet haar niet kennen en wilde haar weekje verlof niet zomaar afgeven en dan heeft ze besloten om met de auto te komen . Ze is helemaal alleen in de auto gestapt en naar hier gereden !! Ik vond het echt fantastisch dat ze zoiets aandurft !! Ik zou het niet durven denk ik zo in mijn eentje . Maar ze is er geraakt , ze was wel uitgeput maar het is haar gelukt !! Ergens voor ons een beetje een geluk bij een ongeluk want daar Mieke met de auto kwam hadden we nu wel even een auto om mee rond te rijden natuurlijk .Ondertussen hadden we natuurlijk ook gezorgd dat de logeerkamer netjes in orde was zodat ze s avonds lekker van haar bedje en welverdiende rust kon genieten . De eerstvolgende avond hadden mijn dochtertjes hun eerste optreden van de muziekles . Het optreden zou om 20u30 beginnen en een uurtje duren . We vonden dat eigenlijk wel een beetje laat voor zo een doordeweekse schooldag maar ja wat doe je eraan . We zaten dan al ruimschoots op tijd in de zaal en het was prachtig om naar te kijken en te luisteren . Ik was wel fier om hen zo mooi te horen zingen in het Portugees . Ik heb echt al kleine Portugeesjes in huis .Het was uiteindelijk wel en beetje uitgelopen en om 23u waren we pas thuis !!!We hebben die week best wat uitstapjes gemaakt en zijn nog een keertje de wandeling van Fraga de Pena gaan doen en Mieke vond ze enorm leuk maar toch ook zoals wij al vermeld hadden best vermoeiend .


    en maar klimmen pppfff 

    We zijn ook nog even naar Piodao gereden , dit is een bergdorpje dat volledig in leisteen is gebouwd . Prachtig om te zien alleen spijtig dat we niet meer zoveel tijd over hadden en snel weer moesten terugkeren om de kindjes van school te gaan halen .

    Ook hebben we een uitstap naar Porto gemaakt en dat was ook zeker de moeite maar Porto is enorm groot en het is wel handig dat je even een kaart meeneemt die je een beetje in de goede richting kan leiden . Natuurlijk hebben we regelmatig een terrasje gedaan en gewandeld door de gezellige steegjes .Ook zijn we even langs de zee gepasseerd .

    Ik ben ook met Mieke en de kindjes naar de rivier gereden en ik schrok wel even want het water van de rivier stond toch een pak hoger dan vorige zomer . Maar nog steeds bleef het prachtig ! Het strandje dat er normaal werd aangelegd was er natuurlijk nu nog niet en we hadden mijn meisjes beloofd dat ze toch even in het water mochten spetteren . Dan maar naar een andere plek naar de rivier gereden maar dat viel niet mee want de toegangsweg naar de rivier was geblokkeerd en je moest er via een andere weg naar toe maar ik wist natuurlijk niet echt welke weg ?? Maar we gingen het maar eens proberen .. MMM na een tijdje op de onverharde steile wegen te rijden hadden we toch echt wel het gevoel dat we niet meer juist zaten !! We zaten ergens midden in het bos op smalle onverharde wegen met de afgrond naast ons en het begon toch wel een beetje enger te worden ! We konden niet terug draaien want daar was geen ruimte voor en de weg was echt in een slechte staat en we hobbelde van hier naar ginder . Gelukkig konden we er nog mee lachen en uiteindelijk kwamen na een heel steile weg ergens op een erf en zagen er iemand rondlopen . Dit was dus even het moment om te vragen waar we zaten welke kant we uitmoesten en of we nog wel teruggeraakten .. Haha . De man die er rondliep was een Engelsman dus dat maakte het toch al gemakkelijker om de weg te vragen . De man legde uit dat we helemaal niet juist zaten om naar de rivier te gaan en dat deze momenteel gewoon moeilijk of niet te bereiken is ! Maar hoe moesten we nu teruggeraken want de weg waar we vandaan kwamen vonden we echt maar niets .. Hij raadde aan om gewoon terug te rijden want dat zou het kortste zijn en onze auto zou dat wel aankunnen ?? De andere kant op ging ook maar dan zouden we in een dorpje uitkomen dat ik niet kenden dus toch beter terug zei de man . We zagen het toch niet zitten om terug dezelfde route te nemen en besloten dan maar om verder te rijden en weer wel te zien waar we uitkwamen . We waren nog geen 100m verder of de baan splitste alweer en welke kant moet je dan kiezen .. Mmm maar naar beneden vond ik ! We reden een stukje verder en weer kwamen we op een splitsing en draaide naar rechts want daar stonden auto’s dus misschien was er iemand waar we het weer even aan konden vragen . Een beetje verder stond ook een huis en daar ben ik t dan nog maar eens gaan vragen en gelukkig zou het niet meer lang duren aleer we op een verharde weg kwamen . Gewoon naar boven rijden was de boodschap ! Zo gezegd zo gedaan maar onderwegen begon Mieke haar auto een beetje raar te doen en hij viel zo goed als stil . Oei nu maar hopen dat we hier niet in panne vallen . Even de auto stil gelegd en laten rusten hihi en jawel hoor hij ging weer vooruit ! En een beetje verder kwam dan eindelijk die verharde weg !! Oef .. Nu wisten we nog wel niet waar we waren maar na een aantal keren de weg te vragen kwamen we weer op een bekende plaats uit !! Wat een avontuur zeg .. De kindjes vonden het allemaal niet zo leuk en vonden het maar een beetje eng en waren blij dat we terug op de verharde weg waren . We zijn dan op een andere plaats aan de rivier nog even gaan liggen terwijl de kindjes even in het water spetterde .

    Zo was het toch nog een geslaagde namiddag !

    Het was al weer maandag de kindjes waren weer naar school en Wes was aan onze gazon aan het werken . Een stukje gazon staat al wat groen !! We zouden geen vrouwen zijn als we er niet even op uittrokken om te gaan shoppen natuurlijk.

    En dat hebben we dan ook gedaan , we hebben in Oliveira do Hospital de winkeltjes afgeschuimd en ook nog even boodschappen gaan doen want daar we zonder auto zaten en Mieke de volgende dag zou weer naar huis zou vertrekken moest ik toch zien dat ik eten in huis had . We zijn dan ook nog even gaan rondhoren om eventueel voor een week een auto te huren maar die prijzen waren veel te hoog dus dan maar even autoloos ! Het was uiteindelijk een leuke week en ik ben blij dat Mieke bij ons toch even heeft kunnen ontstressen . Ik denk dat ik wel mag zeggen dat Mieke een beetje verliefd is geworden op onze streek hier en dat ze genoten heeft van haar weekje vakantie . Jammer genoeg komt aan alles een einde en deze keer iets sneller dan verwacht want wegens omstandigheden moest ze maandagavond ipv dinsdagmorgen al weer terug naar huis vertrekken . Afscheid nemen is jammer genoeg niet leuk en het blijft pijn doen maar het hoort er nu eenmaal bij .  Het was al vrij laat toen ze vertrok en ik ben die avond dan ook maar op tijd in mijn bedje gekropen want de volgende dag was feest !! Enfin feest mijn ventje was jarig en hoewel hij dit jaar wilde overslaan vonden ons meisjes toch dat dit niet kon . We hebben geen feest gegeven maar ik heb wel wat lekkers klaar gemaakt en het was heerlijk buiten vertoeven bij 30°C en zon . Ondertussen kan ik ook melden dat onze familie is uitgebreid want onze Cavia’ s (Bolleke en Knolleke)hebben kleintjes gekregen !! 2 kleintjes die de naam Knuffeltje en Snuffeltje gekregen hebben hihi !!

    Ze zijn enorm schattig en klein en Mieke wilde er graag eentje meenemen maar dat mocht ze niet van mijn meisjes !! We wisten eigenlijk helemaal niet dat ons Knolleke in verwachting was . Ok het was misschien een beetje voor de hand liggend daar het een mannetje en een vrouwtje is en op een ochtend zagen we daar ineens tot onze verbazing twee kleine schattige Cavia s rondlopen . Ook onze kanaries doen het goed en die hebben ook twee kleintjes en er liggen al weer eitjes klaar .We hebben ondertussen 5 kanaries en 2 grasparkieten en nu dus 2 babykanaries erbij .Ook onze kippen hebben gisteren en vandaag één ei gelegd en ze durven ondertussen ook buitenkomen haha . Na dat weekje relaxen en tochtjes maken was het natuurlijk weer tijd om verder te werken !! Want ondertussen hadden mijn ouders gebeld en ook zei komen een weekje bij ons logeren en ze zullen volgend weekend arriveren ! Meteen heb ik een hele lijst doorgegeven van alles dat ze mogen meebrengen en ze denken het niet allemaal in de auto te krijgen dus misschien kan je je er al wat van bij voorstellen !! Maar natuurlijk willen we zoveel mogelijk in orde hebben tegen dat mijn ouders komen . Ze zijn hier in januari al geweest maar toen zaten we nog helemaal in de verbouwing voor onze eigen woonst dus ze gaan waarschijnlijk het verschil wel zien . (of dat hopen we toch) Ons meisjes kijken er natuurlijk ook enorm naar uit om Moekie en Vovie nog eens terug te zien en lekker verwend te worden natuurlijk want zo gaat dat met grootouders hé .  Dus nu zijn we weer volop aan t werk in de tuin met nog steeds onze gazon en muurtjes schilderen , schoonspuiten , … In het appartement ligt het even stil want we zijn al een paar weken op onderdelen voor de waterleiding aan het wachten !!

    Ook hebben we sinds vorig weekend onze auto terug (eindelijk) en zijn we terug mobiel . En dat is toch gemakkelijk hoor . Het weer is deze week een beetje minder geworden . De 30°C van vorige week is ingeruild voor 19°C wel met een lekker zonnetje maar het is toch een groot verschil ineens . Maar wel aangenamer weer om te werken natuurlijk dus we vinden het even niet erg , zolang het maar niet gaat regenen.

    En jawel hoor een aantal weken geleden hebben we de cheques van de kinderbijslag in de brievenbus gekregen dus het is uiteindelijk allemaal in orde gekomen .

    Het gaat misschien allemaal een beetje trager hier maar vroeg of laat komt het wel in orde .

    Até a proxima vez (tot de volgende keer)

    04-05-2010 om 15:47 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hallo iedereen ,

    De paasvakantie is hier ondertussen al weer voorbij en de kindjes zijn weer terug naar school . Eigenlijk vind ik het wel een beetje jammer want ik vond het leuk hun thuis te hebben ,maar de vakantie kan niet blijven duren natuurlijk en trouwens het is niet meer zo lang en dan hebben ze drie maanden zomervakantie .
    De eerste week van de vakantie hebben we eigenlijk niets speciaal gedaan behalve werken dan. Het weer was niet echt fantastisch dus geen weer om uitstapjes te maken. Dan maar werken . De kindjes waren heel flink en hebben altijd mooi gespeeld en tussendoor ook nog wat huiswerk gemaakt want de meester was niet flauw geweest en ze hadden huiswerk voor elke dag van de vakantie !! pppfff Ze hebben dat natuurlijk niet alle dagen gedaan maar om de paar dagen ineens een deel zodat ze niet alle dagen met hun huiswerk bezig moesten zijn . De eerste dag van de vakantie hadden we al geen goede morgen want al onze kippen waren dood . Enfin dat denken we toch want twee kippen lagen onthoofd ergens in de tuin en de ander vier waren gewoon weg We vermoeden dat er een vos is langsgeweest en zijn buikje goed heeft volgegeten . ggrrr Nu hebben we geen lekkere eitjes meer . Maar binnen twee weken is het markt en dan gaan we maar nieuwe kippen halen en dan sluiten we voortaan s avonds het binnehok af zodat de vos er niet meer bijkan en dan maar hopen dat dit voldoende zal zijn .

    We hadden afgesproken om in de vakantie een wandeling te maken en we wilden er graag één maken bij de watervallen van fraga de pena . In ons wandelboek stond een wandeling die daar doorging maar het was er eentje van twaalf kilometer en we besloten dat die misschien toch wat te lang zou zijn voor een eerste wandeling en zeker voor de kindjes . De tweede week zijn we dan op de maandag naar Fraga de Pena gereden en we wisten dat daar wandelingen stonden aangegeven en daar zouden we er dan eentje van gaan doen . Het weer was aangenaam , het zonnetje scheen en we hadden een picknick meegenomen want dat vinden de kindjes altijd heel leuk . Bij de watervallen aangekomen zagen we een bord staan waarop één van de wandelingen stond aangegeven . Het was de oranje route en die zou 1,5 u duren en was geloof ik 2km . Die zag er wel leuk uit, dus die gingen we proberen . We vertrokken meteen en kwamen uiteraard langs de watervallen en die waren echt prachtig !!

    We moesten dan via trapjes omhoog om verder te gaan maar na het zoveelste trapje kreeg ik het ineens toch wat moeilijk ! Ik stopte even en zag hoe hoog we wel niet waren en ik bleef maar stilletjes staan . Ik heb namelijk een beetje hoogtevrees , nu niet heel ernstig maar ineens overviel het me . Het duurde niet lang of Wes was terug gekomen en heeft me dan mee naar boven geholpen en het was zeker de moeite hoor want het was prachtig die volgende watervallen .

    De oranje route volgen wilde zeggen dat er af en toe eens een bordje stond met een oranje pijl erop maar veel zagen we er niet dus het was altijd maar gokken of we wel juist zaten . Op een bepaald moment konden we kiezen (en er stond natuurlijk geen pijl) De ene weg was naar boven en de andere ging langs de waterval maar dat zag er maar een akelige weg uit en Wes ging toch maar eerst eens even kijken . Maar het zag er niet naar uit dat dit de juist weg was , het was allemaal erg smal en je moest zowat klimmen en dat kan toch niet de bedoeling zijn dachten we, dus dan maar naar boven . Boven aangekomen konden we weer kiezen links of rechts mmm dan maar links . We kwamen door een bos en na een hele tijd wandelen kwamen we op de weg uit en bleek dat we een stuk van de blauwe route hadden gedaan !! Daar stond dan ook het bord van de blauwe routen en die zou 4,5 km lang zijn en 3,5u duren . Maar we hadden nog maar een uurtje gewandelt dus we waren nog niet klaar om op te geven . We besloten dan terug te gaan waar we vandaan kwamen want dat was tevens het begin van de blauwe route en die dan maar uit te proberen . Het was uiteindelijk een prachtige wandeling . Echt de moeite waard om te doen maar je moet een goede conditie hebben en als je echt erge hoogtevrees hebt raad ik het niet aan want er zijn stukken waar je op paadjes loopt van zeg maar 40cm met een afgrond naast je zonder enig hekwerk of dergelijke Maar voor mij was het nog te doen . Ik had met momenten wel iets van oei wat eng hier maar gewoon blijven doorgaan is de boodschap . Ik kan je echt verzekeren het is de moeite waard ! Je ziet prachtige natuurstukken , watervalletjes en noem maar op . De wandeling zelf is ook niet zoals we gewoon zijn want op bepaalde stukken moesten we op handen en voeten omhoog klimmen en maar blijven klimmen dat je denkt dit kan niet kloppen maar jawel hoor een beetje verder zag je dan weer een bordje met een pijltje staan . We hebben over omgewaaide bomen moeten klimmen , stijl naar beneden moeten wandelen en noem paar op .
    We zijn dan ook nog een keertje verkeerd gelopen want er stond wel een bordje maar dat was niet erg duidelijk maar eigenlijk waren we blij dat we verkeerd waren gelopen want dat was dan weer een fantastisch mooi stukje om gezien te hebben. Onderwegen zijn we dan even gestopt om onze picknick te nuttigen en na 3,5 u kwamen we terug aan onze wagen dus we hebben in het totaal 4,5u gewandeld en ik kan je verzekeren dat we dat allemaal goed gewaar werden in onze benen . Al dat klimmen zijn we niet gewoon .Voor de kindjes is het ook goed meegevallen , ze hebben met momentjes wel eens geklaagd dat hun beentjes moe waren van het klimmen maar dan hebben we even gerust en dan ging het weer . Maar het was echt fantastich !!



    De volgende dagen hebben we weer heel wat werk verzet in de tuin en het was dan ook prachtig weer (22°C) de kindjes speelde lekker buiten en er kon weer buiten worden gegeten , de kachel moest niet meer aan ..Heerlijk !

    Donderdag was het weer tijd voor een uitstapje en zijn we naar Aveiro gereden om daar naar het strand te gaan en de stad een beetje te verkennen . Het was 1,20 min rijden dus dat viel nog mee en jawel geen file !!
    Aangekomen in Aveiro zijn we eerst even iets gaan drinken en zagen we gondels in het kanaal liggen . Daar wilden we toch wel een keertje in en we zijn dan tickets gaan kopen en om 17u was er een plaatsje vrij voor ons allemaal . Dan zijn we eerst de stad ingetrokken en hebben we langs de winkeltjes gewandelt en daarna zijn we naar de Mackdonalds gereden om onze buikjes vol te eten . Dan de auto in en naar het strand maar het was wel een beetje koud op het strand maar dat vonden onze meisjes helemaal niet erg . Die kleedjes gingen meteen uit en hop in de bikini's en spelen maar . Eerst even met het zand spelen maar al snel gingen ze richting het water om voorzichtig met hun voetjes te voelen .
    het was helemaal niet koud zeiden ze Het duurde niet lang of ze waren eigenlijk helemaal nat . Ze hebben dan wel niet gezwommen maar de golven spletterde lekker zodat ze toch nat werden , ze probeerde wel te gaan lopen maar ze waren vaak te laat en die golf was dan toch groter dan ze dachten
    (tot twee meter)
    Na een paar uurtjes op het strand was het tijd om terug naar de gondels te gaan om ons tochtje te maken . De kindjes kregen een reddingsvest aan en dan konden we vertrekken .
    Het duurde ongeveer een 40 minuutjes en onderwegen vertelde men wat over de gebouwen en bruggen waar we voorbijkwamen . Aveiro is vooral bekend door de zoutwinning en daar werd dan ook wat over verteld . Na onze boottocht zijn we nog gaan minigolfen

    en daarna was het weer tijd om huiswaarts te keren. We hebben een leuke dag gehad en Aveiro is mooi om gezien te hebben maar ze noemen het , het Venetie van Portugal en dat vind ik toch wel lichtjes overroepen .

    De dagen erna hebben we nog veel buitengewerkt en het zonnetje deed enorm zijn best en het was heerlijk om buiten te vertoeven . Wes heeft de trampoline voor de meisjes ineengezet en dat was natuurlijk dolle pret !!
    Toen we dan de sproeier nog eens onder de trampoline hebben gezet was het helemaal feest !! Terwijl ons meisjes lekker sprongen heb ik nog een aantal muurtjes geschildert en je ziet het stilletjes aan bekomen . Wes heeft ondertussen heel de tuin leeggeruimt want vrijdag komen ze dan eindelijk met de graafkraan en komen ze het zwembad uitgraven en de rest van de tuin een beetje omdoen zodat we gazon kunnen zaaien . Ik ben wel benieuwd want het zal meteen een heel ander zicht zijn denk ik .
    We hebben dan de laatste dagen ook heel veel opgestookt en veel hout verzameld wat nog in de tuin lag . Nog een hoop muurtjes zijn omgeslagen en het steenpuin is verwijdert .(Nog meer steenpuin !! pppfff) maar als het zwembad gegraven is kan al het steenpuin daarin . De druivelaars zijn allemaal gesnoeid en zowat alles staat in bloei . Het is weer een heel ander zicht dat we nu in onze tuin hebben . Wat natuurlijk ook weer is , is dat het onkruid weer de hoogte ingaat en ook daar moet ik dringend werk van maken .
    In het appartement zit de electriciteit er allemaal in en de voorbereiding van de waterleiding is ook klaar . Er zijn al een paar muren bezet dus het begint er al wat op te trekken .

    We zijn zaterdag onze nieuwe kippen gaan kopen op de markt en we hebben er weer terug zes nu . Ik vond de vorige toch iets beter want die hadden na één dag al een ei gelegd . Deze durven na 4 dagen nog maar amper buiten te komen laat staan eieren te leggen dus we zullen nog even geduld moeten hebben maar ze leven nog (tot nu toe) daar we dan s avonds nu het binnenhok ook afsluiten .

    Deze week zullen we buiten niet zoveel werk kunnen verrichten aangezien het gaat regenen maar we hebben binnen nog voldoende werk te doen . Wes heeft nog een hoop muren te bezetten en ik heb nog wat werk aan de legeerkamer want ik heb tenslotte nog maar een weekje de tijd en dan komt mijn vriendin Mieke op bezoek en dan wil ik dat alles netjes en in orde is , en van dat netjes is nu niet veel sprake want we hebben niets anders gedaan dan buiten werken zodat binnen alles is blijven liggen natuurlijk , dus ik ga mij niet vervelen !!

    Ik kan ook melden dat we nu eindelijk na de zoveelste poging (en het wegvegen van dat ene cijfertje ) nu een brief hebben aangekregen dat we per kind 48 € kinderbijslag gaan krijgen vanaf deze maand . Nu nog afwachten tot effectief de cheque in de bus komt ..

    Maar kan ik hopelijk volgende keer bevestigen .

    Vele groetjes vanuit Portugal

    Xxx

    14-04-2010 om 20:24 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bom dia ,

    Het is weer even geleden en ik heb weer een hoop te vertellen dus ik ga er meteen aan beginnen .

    De eerder genoemde lady's night waar ik jullie over vertelde was heel goed meegevallen . Er waren wel niet zo heel erg veel lady's maar we hebben gezellig gebabbeld en ik heb toch weer wat nieuwe mensen leren kennen . Het was leuk om hun verhalen te horen en te zien hoe iedereen hier toch om allerlei verschillende redenen is terechtgekomen .

    Dan zijn we ook naar onze conversatielessen geweest en dat was eigenlijk best leuk ! Het enige minpunt was dat we niet voldoende Portugees spreken en de conversatielessen dus nog niet aan ons besteed zijn . Nu had ik toch echt wel vermeld dat we beginnelingen waren en dat was geen probleem was mij verteld want het waren tenslotte bijna allemaal beginnelingen bij de conversatielessen. Maar ik vind dat als je al de verleden tijd van de werkwoorden kan , je niet echt een beginneling meer bent !! Ik zou enorm blij zijn moest ik dat kunnen maar enfin we hebben dan besloten om privé lessen te gaan volgen en dat hebben we dan ook gedaan . We hebben vorige week onze eerste les gehad en die was zeer leerzaam . De lessen worden gegeven door een meisje dat Portugees en Nederlands spreekt wat maakt dat we ook een goede uitleg krijgen bij alles wat we gaan leren .
    We hebben zelfs al huiswerk gekregen !!

    Dan even naar de vooruitgang van de verbouwingen . We hebben weer heel wat werk verzet . In het appartement zijn alle muren gemetst en het oude plamuursel is van de muren gekapt .    

    We hebben bepaald waar alle stopcontacten en lichtpunten komen en de elektricien is vandaag begonnen .
    Ook heeft Wes nog wat beton gestort voor het toekomstige terras . Hij heeft het vooral ook gestort om er zijn steenpuin op 
    kwijt te kunnen . hihi !


    Dan ben ik volop bezig geweest met het omspitten van onze moestuin en hij is eindelijk klaar . Ik kan je verzekeren dat dit best een zware job was maar ik ben wel fier want ik heb het toch maar gedaan .

    Ik heb mijn plantjes die ik gezaaid had al in de moestuin gezet en nu maar hopen dat ze overleven ! 

    Ook hebben we vorige week een hogedruk gaan halen en heb ik me daar ook nog mee bezig gehouden . Er moeten heel wat muurtjes proper gespoten worden om daarna weer mooi te kunnen schilderen . En geloof me ik heb nog heel wat muurtjes te doen !! 

    Na een hele poos van wachten heb ik dan nu ook eindelijk mijn badkamerkast In januari hadden ze gezegd dat het nog een paar weken ging duren dus het zou voor begin februari zijn . Het is ondertussen dus maar een paar maanden later maar ze staat er nu en ik ben er blij mee . Nu  hoeven we eindelijk onze tanden niet meer boven het bad te poetsen .


    Dan zijn nu ook onze zonnepanelen in werking en hebben we dus bij goed weer gratis warm water . Nu alleen maar hopen dat het goede weer nog komt want vandaag is het weer een sombere dag met af en toe een regenbui . Nu hebben we niet echt te klagen want we hebben al best wat mooie dagen gehad en gisteren was het weer een prachtige lentedag en hebben we nog eens lekker buiten kunnen eten .
    De kindjes hebben ook lekker genoten van het zonnetje en hebben ook bijna heel de dag buiten gespeeld en ik ben zelfs een beetje verbrand .

    Maar we hebben de afgelopen weken ook mindere dagen gehad met regen en terug weer een beetje kouder en van mij mag nu dat zonnetje toch echt wel terug gaan komen en blijven als het even kan . Hoewel het weer nog niet altijd even mooi is merken we toch goed dat de lente is begonnen want al onze bomen beginnen in bloesem te staan en er komen weer blaadjes aan de bomen . 
     
    We zijn dan ook erg benieuwd of we dit jaar veel vruchten van onze bomen zullen hebben want we hebben de meeste bomen gesnoeid en weer een beetje in vorm gebracht .  Ook hebben we onze eerste plantenbak gemaakt en ik heb er alvast wat planten in gezet en bloemetjes gezaaid .

    Een der volgende weken huren we een kraantje zodat we het zwembad kunnen uitgraven en de grond een beetje kunnen verdelen zodat we gazon kunnen zaaien en dan zal het meteen een heel ander zicht zijn .

    Gisteren zijn we toch wel even geschrokken want de kindjes worden avontuurlijker en klimmen graag overal op en dat was gisteren ook weer het geval . Vanachter in onze tuin staat een muurtje van een oude ruine van leisteen gebouwd die net tegen onze tuin grenst en daar waren ze op geklommen , nu was dit geen super hoge muur maar de leistenen zijn oud en ze liggen niet meer even vast en daar gebeurde het opeens . Mackenzie viel van het muurtje recht in de braambessen . Wes en ik stonden vanop een afstand te kijken en zagen het gebeuren ! We renden meteen naar haar toe en ze was helemaal in paniek natuurlijk .Wes nam haar meteen op om even te kijken of ze iets had maar gelukkig is het bij een schrammetje gebleven en een beetje pijn aan haar voet . Maar het was toch wel even schrikken. Ons Alyssa begon ook meteen te wenen want die was ook geschrokken.  We zijn niet boos op ze geworden want eigenlijk vinden we het best leuk dat ze en beetje avontuurlijker zijn geworden maar we hebben natuurlijk wel benadrukt dat ze heel voorzichtig moeten zijn want het had natuurlijk erger kunnen zijn . Maar hun uitleg was dat ze Preto (onze kat) moesten redden van het muurtje want die kon er niet meer af ! haha
     
    Ik heb jullie laatste keer ook verteld dat we abono (kindergeld) zijn gaan aanvragen en dat het na het zoveelste kopietje en papiertje nu eindelijk in orde zou moeten zijn . Wel dat hadden we toch even verkeerd gedacht want een paar weken later kregen we een brief aan dat ze nog een paar kopietjes nodig hadden (dezelfde die we al 3x hebben gegeven ) en ze hadden ook een kopie nodig van onze belastingsbrief van het jaar 2008 . Maar deze is natuurlijk nog van België en die hebben we trouwens nog niet gehad  
    Wij dan maar terug naar seguranca social gegaan met die kopietjes en met de uitleg dat we onze belastingsbrief nog niet hadden . Geen probleem we moesten maar even tellen hoeveel we ongeveer verdiend hadden dat jaar . Uh , ok even tellen en dan op het papiertje geschreven . 
    Oei zei de meneer aan het loket dat is veel , te veel om kindergeld te krijgen . We probeerden de man wijs te maken dat we nu niet meer zoveel verdiende en dat dit nog was van toen we in België woonden . Geen probleem zei de man en hij pakte zijn tipexrolletje en wiste maar een getalletje weg ! Nu zal het wel lukken zei hij !! Wes en ik stonden verbaasd te kijken want die man had zomaar even een getalletje weggeveegd en zo zou het in orde zijn !! Dat is toch niet te geloven hé ! Ik ben eens benieuwd of het nu deze keer gaat lukken .

    Een tweetal weken geleden zijn we naar een snackavond geweest . De Nederlanders die hier op de markt snacks verkopen houden iedere vrijdag avond op hun quinta een snackavond en die bleek altijd wel gezellig te zijn , dus wij vrijdagavond met de kinderen naar die snackavond om nog eens lekker een frietje te gaan eten . We kwamen er aan in het donker en wisten niet goed waar we moetsen zijn maar de eigenaar kwam er aan en toonde ons waar het was . Het was klein maar gezellig en er waren weer een heleboel Nederlanders aanwezig die er ook lekker zaten te snacken en te babbelen . De kindjes werden meteen uitgenodigd om met de dochters van de eigenaars te gaan spelen en na even twijfelen gingen ze toch mee spelen . Wes en ik zaten aan het toogje en namen alvast een drankje in afwachting om wat te bestellen . Meteen werden we aangesproken door een koppel en het was eigenlijk heel gezellig . Zo gezellig dat we om 24u pas terug thuis waren en weer wat nieuwe mensen hebben leren kennen . Er werd gegeten , gedronken en er stond een leuk muziekje op en ik heb zelfs met ons Alyssa gedanst ! De kindjes hebben zich ook goed geamuseerd en waren fier dat ze zo lang mochten opblijven . Zo zie je maar dat wanneer je het niet verwacht de avond toch leuker word dan je had gedacht ! 

    Vorige vrijdag was het de laatste dag school vooraleer de paasvakantie begon en de kindjes moesten mee doen aan een sponsortocht . Een paar maanden geleden moetsen we ze daar voor opgeven en hadden we beloofd dat wijzelf ook mee zouden gaan dus stonden wij vrijdag namiddag in Tabua klaar om mee te doen aan de sponsortocht . De kindjes vertrokken met het schoolbusje naar Tabua en wij waren met de auto achternagereden . Er kwamen verschillende scholen bijeen om vandaar uit te vertrekken . We kregen allemaal een sticker op onze rug geplakt en waren klaar om te vertrekken .

    Alleen het weer zat niet goed mee want het regende de ene bui na de andere . Toen het even droog was zijn we dan uiteindelijk vertrokken en na 50 m waren we weer aan het schuilen voor een hevige regenbui . Na vijf minuten te staan schuilen werd er beslist van toch maar terug te gaan . De meester vertelde ons dat ze nu zouden wachten tot het busje weer terugkwam om naar school te rijden maar dat wij ons meisjes al mee naar huis mochten nemen . De vakantie begon dus en stukje vroeger dan verwacht en dat vonden ze natuurlijk heel fijn !

    We hebben voor de vakantie een uitstapje gepland naar de zee tenminste als het weer een beetje meezit en we willen ook nog een wandeling gaan maken uit het wandelboek van Midden Portugal maar dat zal ik binnen een paar weken allemaal weer vertellen .

    Heel veel groetjes vanuit Portugal ,

     

    29-03-2010 om 13:36 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente in zicht

    Dag iedereen ,

    Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder en wordt het tijd om jullie nog eens op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen van de afgelopen weken .
    Voor degene die zich afvragen hoe het laatst met Alyssa in school is verlopen kan ik jullie geruststellen want het was allemaal goed gegaan . Bij de dokter is het ook allemaal goed verlopen voor Mackenzie en ze hebben een heleboel foto's van haar tandjes en dergelijke genomen en binnen een paar weken moet ze nog eens terug en dan zal de verdere behandeling worden besproken .

    Een tweetal weken geleden hebben we onze eerste storm in Portugal meegemaakt . Zoals de meeste onder jullie op het nieuws daar wel van gehoord zullen hebben was het toch een pittige storm met enorm veel wind . We hadden het weerbericht gehoord dus we wisten wat ons te wachten stond . Toen ik s' morgens opstond was de elektriciteit al een paar keer uitgevallen en hoorde ik de wind al stevig te keer gaan . Een kwartiertje later viel de elektriciteit dan nog eens uit en kwam niet meteen terug ! Oei als die maar terug komt ! De wind ging echt wild tekeer en je zag de bomen bijna in dubbel plooien . Ik was toch wel blij dat we in de directe omgeving van ons huis geen hoge bomen hadden staan die eventueel op ons huis konden vallen . Je weet toch maar nooit hé ! Een uurtje later hadden we nog steeds geen elektriciteit en geen water want we hebben water van een geboorde put en het pompsysteem werkt op elektriciteit . Dan zag ik opeens één van de kippen loslopen in de tuin en zagen we dat een stuk van hun dakje er af was gewaaid . Dus we trokken onze laarzen aan om de kip te gaan vangen en het dak snel te repareren . Beneden aangekomen zagen we dat het poortje ook stuk was en vandaar dat er dus een kip was gaan lopen . We hadden ze snel weer gevangen en Wes had snel het dak en het poortje terug gemaakt .
    Het was bijna middag maar we hadden natuurlijk geen brood kunnen bakken omdat we nog steeds geen elektriciteit hadden gehad . Dan maar pannenkoeken bakken en dat vonden de kinderen helemaal niet erg ! Gelukkig heb ik een gasvuur waardoor we nog konden koken . In de namiddag hebben we ons dan maar wat proberen bezig te houden met spelletjes te spelen want veel anders kan je niet doen zonder elektriciteit . Het was soms wel een beetje eng want daar we enkel glas ramen hebben hoorde je de wind vaak heel goed fluiten langs de ramen . Ons meisjes waren er niet meer gerust in en hadden toch wel wat schrik . We hebben ze dan natuurlijk gerust gesteld en dat leek toch aardig gelukt te zijn . In de loop van de namiddag zagen we opeens heel wat volk aan het schooltje naast ons staan en we zagen dat er een enorm grote boom was omgewaaid en hij lag pal voor het schooltje . Hij had net het dak niet beschadig behalve een paar pannetjes dan .
    We zijn dan toch maar even een kijkje gaan nemen en het is toch niet te geloven hoeveel kracht de wind kan hebben en zo'n grote boom even omver kan laten gaan !
    Het duurde niet lang meer eer de avond ging vallen en het begon stilletjes aan donker te worden en we hadden nog steeds geen elektriciteit ! ppfff .
    Nu hadden we geluk want het weekend er voor was de elektriciteit ‘s avonds ook een paar uur uitgevallen en hadden we al wat kaarsjes moeten aansteken , en kwam ik tot de conclusie dat ik meer kaarsen en kandelaars nodig had voor het geval dit nog eens zou gebeuren . Theelichtjes heb ik best veel maar die geven niet zo veel licht als een gewone kaars dus was ik maar op kaarsenjacht gegaan !
    Dus kaarsen had ik nu toch wel voldoende dacht ik . We begonnen dan maar met alle kaarsen klaar te zetten want als het straks helemaal donker is en ik moet ze nog gaan zoeken met mijn zaklamp dat zou niet meevallen . Alle kaarsen stonden klaar en ondertussen was ik met het eten bezig . Toen het eten klaar was , was het donker en al onze kaarsjes waren aan en alles was goed verlicht . Een kaars geeft toch veel licht ! Ons Mackenzie vond het toch maar niets want ze speelde met de gedachten dat ze straks moest gaan slapen en er was geen licht in de gang ! Maar we hebben haar meteen gerust gesteld dat we tegen bedtijd de gang ook vol met kaarsjes zouden zetten .Dan hebben we lekker gegeten bij kaarslicht en dat is toch ook weer eens wat anders .
    Eigenlijk was het best gezellig hoor met al die kaarsjes maar de verveling begon met momenten toch ook wel toe te slaan !We hebben dan nog maar wat spelletjes gespeeld en op tijd gaan slapen en om 4u s nachts hebben we terug elektriciteit gekregen ! Wat een dag

    De dag erna is de elektriciteit nog een aantal keren uitgesprongen maar kwam telkens al snel weer terug (gelukkig) maar toen s avonds Wes in de douche stond sprong hij weer uit en daar stond hij dan in de donker zonder water ! Ik was er met mijn zaklampje naar toe gegaan en raadde hem aan er maar even uit te komen want deze keer ging hij niet meteen weer aan ! Gelukkig lagen de kindjes in bed en hebben ze er niets van geweten . Ik ben daar maar weer mijn kaarsen gaan boven halen en ik had ze net aangestoken en opeens hadden we terug licht dus maar weer alle kaarsen uitgeblazen . Wes ging nog maar een poging doen om terug in de douche te stappen maar hij had zijn trui nog niet uit en daar ging het weer !Dus alle kaarsen weer aan ! Het was best een beetje grappig hoor . Dan hebben we maar wat afgewacht tot de elektriciteit zeker 10 minuten terug aanbleef en na een half uur aan en af te gaan bleef de elektriciteit weer aan en kon Wes gaan douchen en kon ik weer verder tv kijken . ( mijn programma was natuurlijk al afgelopen ggrrr.)

    Het weekend was weer voorbij en we zijn weer meteen beginnen werken . Wes zijn borstspieren (al beginnen we te denken dat het zijn rib is ) is al veel gebeterd maar het is nog steeds niet volledig weg ! Hij is begonnen aan het eerste appartement en het eerste wat gebeurd is, is leegruimen en een stuk muur is uitgebroken .
    We zijn dan materiaal gaan bestellen en toen alles geleverd was is Wes beginnen metsen en het begint nu echt vorm te krijgen .

    Dan heeft hij ook al het voor één van de toekomstige terrassen beton gestort .



    Ik heb mij verder nog bezig gehouden met de moestuin . Enfin ik ben begonnen met het zaaien van de groenten in potjes .

    Ondertussen heb ik ook heel leuk nieuws gekregen want mijn allerbeste vriendin Mieke komt in april op bezoek ! Ze komt helemaal alleen zonder kindjes en man en komt lekker een weekje bij ons doorbrengen . Ik vind het heel knap dat ze dat doet zonder man en kindjes en ben erg blij en ik kijk er enorm naar uit want hoe leuk we het hier ook mogen hebben zijn er toch wel eens momenten waarop je elkaar mist . We zagen elkaar in België nu ook wel niet super veel maar onze band is enorm sterk en we hebben veel aan elkaar . Als ik me een dagje niet zo lekker in mijn vel voel dan bel ik haar op en na ons lange telefoongesprek voel ik mij altijd al een stuk beter . Ik weet niet hoe ze het doet maar het lukt haar elke keer .Ze is dan voor mij ook een iemand die een plaats in mijn hartje heeft gekregen en geen enkele afstand zal daar verandering in brengen . Ik kan dus niet wachten om haar alles hier te laten zien en haar nog eens een dikke knuffel te geven . Maar ik moet nog een maandje geduld uitoefenen.

    Het weer van de afgelopen weken is hier eigenlijk heel variërend geweest . We hebben storm gehad , we hebben 20°C gehad en we hebben regen gehad maar ook een aantal mooie dagen tussenin . In het algemeen hebben we eigenlijk niet te klagen en is het weer best aangenaam geweest .De vooruitzichten voor de volgende weken zijn veel belovend en de lente gaat beginnen . We zien ook dat er stilletjes aan bloesems in de bomen komt en overal gaan de knopjes verder en verder openstaan .

    We hopen het althans want zoals de meeste zijn we allemaal toe aan de lente .
    En zodra het weer hier echt goed begint te worden kunnen we ook weer aan de tuin verder doen want momenteel is de grond hier heel drassig en is er geen beginnen aan dus hopen dat de weerman gelijk heeft !

    Ondertussen ben ik ook terug beginnen sporten ! Het weer begint te beteren en zoals de meeste vrouwen onder ons willen we een paar kilootjes kwijt tegen de zomer .. Ik sportte in België ook al maar het afgelopen half jaar is er natuurlijk niets meer van gekomen . Pasop stel je er niet te veel van voor , ik ben een aantal keertjes gaan lopen (joggen) en heb thuis een trilplaat waar ik elke dag probeer mijn oefeningetjes op te doen . Als het weer het niet toelaat om buiten te joggen dan zet ik thuis de muziek lekker hard op en probeer ik binnen allerlei oefeningen te doen , de springtouwen van mijn kindjes doen daarbij ook vaak dienst (is trouwens erg vermoeiend) .
    Er is jammer genoeg nog geen kilootje af daar ik wel sport maar het snoepen niet goed kan laten ..
    Ik doe mijn best maar als ik ‘s avonds voor de tv zit dan begint het vaak heel moeilijk te worden en loop ik toch weer naar die snoepkast maar ik blijf proberen !!

    Met de kindjes gaat ook alles prima , ze zijn gisteren een uitstap gaan maken met school en ze hebben er erg van genoten . Nu het zonnetje er meer en meer door komt mogen ze ook een keertje meer buiten in het speeltuintje spelen met het klasje en dat is natuurlijk veel leuker dan les krijgen . Ook zijn ze aan het repeteren met de muziekles om in april een klein concertje te geven waarbij ze een beetje op de blokfluit moeten spelen . Ze oefenen vrij veel en dat is soms toch vrij belasten voor onze oren .. maar ze doen het wel goed hoor en ik ben benieuwd naar hun optreden .

    Deze avond ga ik trouwens met een Nederlandse vrouw die ik hier heb leren kennen via de school (haar zoontje gaat naar de kleuterklas)naar een lady's night . Het is een avondje uit waar Nederlands en Belgisch sprekende vrouwen samenkomen in een bar en gewoon lekker een babbeltje slaan . Ik ben er nog nooit naar toe geweest dus ik ben eens benieuwd en wie weet leer ik weer nieuwe mensen kennen en dat is toch altijd fijn . Dus Wes mag deze avond babysitten !! Maar dat vind hij niet erg hoor want dan is hij is verplicht een avondje rust te nemen om lekker niets te doen behalve de kindjes in bed stoppen natuurlijk want de afgelopen week heeft hij alle dagen van ‘s morgens tot ‘s avonds gewerkt !

    Ook ben ik de afgelopen weken een aantal keer op pad geweest met Anita ( Engelse vrouw die in ons dorp woont en mama is van drie kinderen ) . We zijn naar seguranca social geweest (soort gemeentehuis) om er abono aan te vragen (= kinderbijslag) . ik was er samen met Wes al drie keer geweest en we kregen telkens een document mee maar moesten dan voor de volgende stap weer kopieën van dit en dat bezorgen dus deze keer ging ik een keertje met Anita die daar ook wat moest regelen . Na een goed uur wandelden we buiten en het zou nu in orde moeten zijn binnen x aantal weken krijg ik mijn eerste kinderbijslag . Stel je er niet te veel van voor want het is bijlange niet zo veel als in België . De meneer van het loket dacht (maar was niet zeker ) dat het 40,00 € per kind zou zijn maar ik moet het eerst nog maar zien . Maar uiteindelijk alle beetjes zijn welkom natuurlijk . Anita heeft dat deze keer allemaal gevraagd want zij spreekt Portugees dus ik had een tolk bij . Want nu kunnen we all vrij goed onze plan trekken wat de taal betreft maar zulke dingen zijn toch nog niet aan ons besteed . Hopelijk leren we snel .
    Nu hebben we trouwens vernomen dat er conversatielessen worden georganiseerd waar Nederlanders en Belgen , Engelsen bijeenkomen en converseren in het Portugees er is dan een begeleider aanwezig die je verbeterd en uitleg geeft en het zou naar het schijnt heel leerrijk zijn dus we zijn van plan daar een keertje naar toe te gaan om te kijken of het iets voor ons is en misschien leren we daarbij ook weer nieuwe mensen kennen .

    Maar dat zal ik volgende keer allemaal weten te vertellen , nu ga ik eerst aardappeltjes koken zodat we een hapje kunnen eten . Nu de kindjes warm eten in school , eten wij ‘s middags meestal ook warm zodat we ‘s avonds samen boterhammen kunnen eten, dus werk aan de winkel .

    Heel veel groetjes aan iedereen ,

    Chau (tot ziens )

    10-03-2010 om 14:53 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carnavalvakantie
    Hoi iedereen ,

    Ondertussen is het carnavalvakantie geweest en hebben we wat extra aandacht aan onze twee dochters gegeven want die hebben dat echt wel verdiend . In de periode van verbouwen hebben ze zelden geklaagd terwijl mama en papa niet altijd evenveel tijd voor hen hadden .
    Maar eerst hebben ze carnaval gevierd op school en dat vonden ze heel leuk . Ze mochten zich verkleden en mama kon ze nog eens lekker schminken en ze hebben meegelopen in de carnavalstoet . Hun meester deed ook lekker mee en had een waanzinnige leuke pruik opgezet ! Geweldig

    Ondertussen kan ik ook vertellen dat ons meisjes het héél goed doen op school en de taal begint echt goed te gaan . Mackenzie verstaat zowat alles wat de meester tegen haar zegt en ze kan goed mee in de klas . Ze hebben ook al veel vriendinnetjes en hebben het naar hun zin op hun schooltje . Alyssa kan ook al veel Portugees maar ze is er in tegenstelling tot Mackenzie gewoon niet zo veel mee bezig maar ze doet het ook heel erg goed op school en is al in een boek begonnen waar ze normaal pas in april in zou moeten beginnen . En fier dat ze is . .
    En mama en papa zijn dat natuurlijk ook . Het is toch een beetje anders dan de scholen in België hier maar zeker niet minder goed . Ze krijgen net als in België huiswerk (soms wel wat veel zelfs) en de leerstof ziet er ook vrij hetzelfde uit . Maar als ik ze 's morgens ga wegbrengen naar school worden we overrompeld door lieve en leuke woordjes van de klasgenootjes en sta ik vaak een half uur met de meester in de klas te praten ! Ook brengt hij soms ons meisjes naar huis (we wonen wel naast de school maar toch) . Dan wacht hij aan de poort terwijl ons meisjes al naar de deur lopen maar hij gaat niet weg vooraleer hij Wes of mij heeft gezien want hij wil toch zeker zijn dat ze goed thuiskomen . Prachtig toch !

    Toen dan vorige week de vakantie begon zijn we eerst met zijn allen naar de markt geweest want we hadden ons meisje beloofd om kippetjes te gaan halen ! Wes had ondertussen een typisch Portugees kippenhok gemaakt met de materialen die we hier thuis hebben kunnen vinden . Ik vind het goed geslaagd !!     
    (het is nog wel niet helemaal klaar op deze foto moet de voorkant er nog aan )
    Zo gezegd zo gedaan en op de markt hebben we 4 grote en 2 kleine kippetjes gekocht . En nu maar hopen dat ze ook nog eitjes gaan leggen !

    Je zal het misschien niet geloven maar we hebben op de markt een lekkere friet met frikandel gegeten !! Heerlijk was dat seg .. Er is sinds kort een Nederlands koppel dat met een soort van houten kraampje op de markten staat en waar je dus friet en Hollandse snacks kunt eten . De kindjes vonden het natuurlijk geweldig want dat hadden ze echt niet verwacht .

    We hebben dan ook nog een uitstapje gemaakt naar Viseu waar we zijn gaan schaatsen . De kindjes wilden dat al lang een keertje doen dus vooruit dan maar . De schaatsbaan was in het winkelcentrum en het was niet erg groot maar ons meisjes waren tevreden . Mama en papa mee op de schaatsbaan en het was voor mij toch weer even wennen ppfff . Mackenzie en Alyssa hadden er geen problemen mee en het ging vlotjes , ze rolschaatsen thuis regelmatig waardoor ze de bewegingen goed onder de knie hebben . Ok ,ons Mackenzie is een paar keer gevallen en ons Alyssa wel tien keer maar gelukkig deed het geen pijn . Onze papa is toch ook wel een keer of drie gevallen en ik ben trots te kunnen zeggen dat ik geen enkele keer ben gevallen !


    Maar op weg naar huis begonnen Wes zijn borstspieren pijn te doen en voelde hij dat het niet juist zat . Maar ach dat gaat wel weer over dachten we . Maar nee nee het werd een stukje erger en het deed best pijn als hij bepaalde bewegingen maakte . Na een nachtje slapen en een warm bad zal het dan vast wel beter zijn dachten we . Maar de dag erna was het niet beter maar het ging wel zei hij . We wachten wel een paar dagen af . We hebben dan nog een beetje verder gewerkt en nog wat bomen gesnoeid en Wes heeft nog wat puin geruimd  . We zijn ook een wandeling gaan maken in de bossen achter onze tuin . dat wilden we al lang eens doen maar het was er nog niet van gekomen . Het was een prachtige wandeling en het was een erg mooi bos ! We gaan er zeker in de toekomst een route uitstippelen voor de mensen die bij ons op vakantie zullen komen !! Ook heb ik met mijn meisjes cakjes gebakken en ze mochten helpen met het maken van het beslag en de cakjes versieren . Er werd wel meer van het beslag gegeten dan er werd geholpen maar ze hebben er plezier van gehad en lekker gesmuld !


    Ondertussen wou het niet echt beteren met Wes zijn spieren en heb ik hem toch maar mee naar de dokter gesleurd . Daar vertelde we dat hij was gevallen met schaatsen   en dat sindsdien zijn spieren pijn doen . Ze hebben even alles gecontroleerd en met zijn longen was alles in orde en dat wilde ik toch even uitsluiten want het deed pijn als hij lachte,diep in of uitademde en hoesten ,...het zou waarschijnlijk een verrokken spier zijn of heel mischien een gekneusde rib . Daar konden we eventueel foto's van laten nemen maar het was voorlopig niet echt nodig dus maar even bekijken . Wat wel het geval was is dat hij moest rusten om die spieren te laten genezen en dat hij natuurlijk niet gedaan   !! Ik had het hem meermaals gezegd maar nee ik ga wat puin ruimen en de tuin omspitten !! Maar nu had hij het toch wel begrepen dacht ik !
    Toch heeft hij die namiddag nog gewerkt met als gevolg de dag erna deed het nog meer pijn en ja, vanaf toen had hij het door !! Ik moet rusten !!
    En nu gaat het al een heel stuk beter . Mannen !! We hebben dan maar wat kleine dingen gedaan de afgelopen dagen zoals het bepalen van de plaats van het toekomstige zwembad . We hebben paaltjes geslagen en touwtjes er rond gedaan en het ziet er goed uit !! We hebben nu zowat heel de indeling van de tuin bepaald en weten wat ons te doen staat !!

    Vandaag is Wes met Mackenzie naar het ziekenhuis in Coimbra waar ze een afspraak had om foto's te laten nemen van haar tandjes . Zoals de meeste van jullie wel weten is ons Mackenzie geboren met een open gehemelte en hazenlip waarvoor ze in België in behandeling was en waar we nu in Portugal de behandeling gewoon verder zetten . De dokter die we in België hadden heeft  ons naar een specialist hier in Portugal doorverwezen en zo zijn we toch een beetje gerust voor de verdere behandeling . Vandaag moet ze dus naar een orthodont om foto's te laten nemen zodat ze kunnen bekijken wanneer ze zal moeten gaan beugelen en wat voor een beugel ze zal moeten hebben . Ik ben eens benieuwd ..
    Alyssa is vandaag voor de eerste keer alleen naar school gegaan want de vorige keren is ze altijd meegeweest naar de dokter en dat vond de leerkracht ook wel goed , hij begreep dat het nog wat moeilijk was voor haar .  Maar we vonden nu dat het toch tijd werd dat ze wel een keertje naar school zou gaan want ze kan tenslotte niet altijd mee naar de dokters van Mackenzie gaan .

    Alyssa vond dat natuurlijk helemaal niet zo leuk en wilde niet graag alleen naar school . Ik heb dan voorgesteld om ook thuis te blijven zodat ik haar deze middag kan gaan halen om thuis te lunchen en zo is de lange dag toch al een beetje gebroken . Dat was dan wel goed voor ons Alyssa maar toen ik haar deze morgen naar school bracht keek ze toch maar heel sip dus ik hoop dat het goed gegaan is  .

    Gisteren zijn we ook nog een keertje naar de markt geweest en hebben we een aantal fruitboompjes meegebracht die we dan gisteren geplant hebben in onze tuin .Het was overigens gisteren nog een hele aangename dag van 16°C met af en toe wat regen maar we hebben toch bijna heel de namiddag in de tuin gewerkt . Nu maar hopen dat onze nieuwe boompjes  goed groeien zodat we er snel lekker fruit van hebben .
    We hebben eigenlijk al best veel fruitbomen in onze tuin .
    We hebben momenteel met de nieuwe erbij : 3 sinaasappelbomen , 2 citroen , 1 mandarijn , 1 clemantine , 2 kersen , 5 peren , 2 perzik , 1 appel , ongeveer 30 druivenranken , 1 vijgen , 1 kaki , en 6 olijvenbomen . Ik denk dat ik ze allemaal heb gehad nu ?? Is toch al heel wat vind ik .

    Deze week zal Wes het nog wat rustig aan moeten doen maar volgende week vliegen we er weer in en hopen we het snel vooruit te laten gaan want de tijd begint te korten en de zomer komt dichterbij .

    Ik ga nu stilletjes afronden want ik ga ons Alyssatje ophalen om samen een lekker zelfgebakken boterhammetje te eten ! Ben eens benieuwd hoe het gegaan zal zijn maar dat zal vast wel meegevallen zijn denk ik .

    Tot de volgende keer ,
    Até á proxima vez

    22-02-2010 om 15:54 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even iets anders
    Olá,

    Nu eens even iets anders . We wonen hier nu bijna 6 maanden en ik wil eens even terugkijken op de voorbije maanden .

    Zoals je eerder al hebt kunnen lezen hebben we best wat tegenslagen te verwerken gehad en is niet alles gelopen volgens planning .
    Ondertussen hebben we geleerd dat in Portugal niet alles loopt zoals je plant en je vaak moet wachten maar eigenlijk is dit maar de  normaalste zaak hier . De mensen  kijken er dan ook niet meer van op .
    We beginnen het zelf ook al wel een beetje gewoon te worden maar voor ons "buitenlanders" is dit toch  niet altijd van zelfsprekend .

    In die tijd van wachten en wachten hebben we geen enkele keer bij onszelf gedacht "waar zijn we aan begonnen " . We hebben eigenlijk altijd het gevoel gehad blij hier te zijn en geen moment spijt gehad .

    De mensen hier zijn ook allemaal erg vriendelijk en proberen je graag te helpen . Het gaat er een pak rustiger aan toe dan wij vaak gewoon zijn maar dat kan zo zijn mooie en minder mooie kanten hebben . We vinden het vb. fantastisch als de schapenherder nog eens door de straat komt en we even moeten wachten vooraleer we kunnen vertrekken ! Dit zijn dingen die je in België of Nederland haast niet meer tegenkomt !

    Mensen hebben hier ook meer tijd voor elkaar en alles gaat hier gewoon wat meer relaxt.

    Ook vinden we het heerlijk als we s morgens opstaan en vanuit ons terras de mooie natuur kunnen zien die in een ongerept stuk bos doorloopt .Terwijl we dan vanuit de keukenraam de bergen weer in de verte zien die er haast elke dag anders uit zien naargelang het weer en het licht er opvalt . Prachtig gewoon !



    Ondertussen hebben we hier ook de omgeving verkent en je vind hier echt mooie stukjes die de moeite waard zijn om eens naar toe te gaan  . Dat kan gaan van een mooi stukje natuur naar een rivier met een strandje aan tot de zee , de bergen ,..noem maar op allemaal de moeite waard om eens een kijkje te nemen .
    Wat ons ook aantrekt aan deze streek is dat al die bezienswaardigheden niet bestroomt worden door het massa toerisme en vrijwel allemaal gratis toegang hebben .


    Hier zie je de watervallen van Fraga de Pena

    Een dagje naar zee is hier ook gemakkelijk te doen , op een uur rijden ben je er en jawel geen file !!! de stranden zijn groot en altijd vrij rustig .

    Ook de prachtige rivier is een bezoekje waard . Dit is de rivier de Alva omringd door een prachtig stukje natuur

    In de winter ligt er sneeuw op de Serra Estrella (= hoogste berg van Portugal = 2000m) en kan je er skieën



    Zoals je kan zien zijn we hier erg gelukkig en genieten we erg van elkaar en de omgeving . Uiteraard vinden we het ook heerlijk om samen aan onze B&B te bouwen en we kunnen haast niet wachten om  onze gasten te mogen ontvangen om ze te laten meegenieten van al dat moois !

    Vele groetjes uit het (vandaag) zonnige Portugal

    Adeus



    11-02-2010 om 00:00 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug thuis
    Boa tarde ,

    Na een weekje genieten van de familie en vrienden in België zijn we weer op weg naar huis . Het was een enorm leuke week geweest en hebben gezellig met iedereen bijgebabbeld alleen zijn we er achter gekomen dat een week eigenlijk te kort is . Je wil zoveel mensen terug zien en je hebt maar een aantal dagen en het lukte gewoon niet om met iedereen af te spreken . Het afscheid nemen deed ook weer erg pijn en ik hoop dat het volgende keer weer iets beter zal gaan . Maar we keken er toch ook weer naar uit om terug naar huis te keren en waren benieuwd hoe het er uit zag na die week . Het tekenen van de akte was trouwens nog een keertje uitgesteld En zou nu weer doorgaan op 29 december !!
    We arriveerde in Portugal op 28 december en het regende . Toen we da wagen parkeerde en uitgeput naar onze woonst gingen kijken kwamen we terrecht in een echte bouwwerf ! Het was eigenlijk verschrikkelijk . Ze waren nog overal aan t werken . In de badkamer waren ze bezig en in de keuken waren ze aan de kachel bezig en ooknog in de slaapkamer de electriciteit nog aan t afwerken. Dan daarboven op zagen we nog eens dat ons huis vol met vocht zat !! De druppels hongen aan het plafond en alles was gewoon nat !! Hetgeen de aannemer ging afwerken was wel gebeurd . . Maar voor de rest was het niet te doen . Ik heb dan ook meteen tegen Wes gezegd dat we hier niet konden intrekken . Eerst moest het vocht eruit zijn en dan mits wat ruimwerk kan het wel . We waren ook veel te moe om de logeer/speelkamer waar we in zouden kamperen nog helemaal op te ruimen want die lag echt helemaal vol met materiaal en onze spullen die we voor we vertrokken verhuisd hadden . De kindjes hadden honger dus we besloten eerst iets te zoeken om een paar dagen te verblijven en dan maar uit eten . Bij overmaat van ramp kregen we nog een platte band toen we de door wilde rijden en ben ik eerst met een vriend een garage gaan zoeken terwijl Wes met de kindjes in het huis bleef .
    Na 2u kwam ik terug en was de band gemaakt . De kindjes waren moe en lastig natuurlijk en het wachten beu . Wes had ondertussen nog wat bedden in elkaar gezet maar die waren al gewoon nat geworden . Dan eindelijk op zoek naar een slaapplaats en die zijn we gaan zoeken bij Tony en Dies . Een koppel waar we al eerder verbleven hadden en erg lieve mensen . We klopte onverwacht bij hun aan en we werden meteen hartelijk ontvangen . Ze hadden nog plaats voor twee nachten en dat hebben we dan aangenomen . Daarna zijn we dan gaan uit eten en dat smaakte heerlijk na al dat wachten ! Daarna naar het appartement de kindjes in bed gestopt en even nagepraat over de eigenlijk vreselijke dag en dan meteen ons bed in . De volgende dag waren we uitgerust en dan bekijk je alles meteen weer wat positiever . We mochten eindelijk de akte gaan tekenen .Zoals gepland waren we netjes op tijd om te tekenen en we konden eigenlijk meteen tekenen . Na het tekenen hebben we dan wel 1,5u moeten wachten tot ze alles officiel hadden uitgetypt !!pppfffff. Maar het was eindelijk zo ver, het huis stond op onze naam !!


    Daarna zijn we meteen gaan verder werken in het huis en hebben we meteen de kachels aangestoken om het vocht eruit te krijgen en het was al een stuk beter dan de dag ervoor . De volgende dag hebben we dan onze intrek in het huis genomen en het vocht was al bijna weg . We hebben heel de dag bedden en kasten in elkaar gezet en alles een beetje huiselijk proberen te maken . Op 31 januari was het oudjaar en dat wilde we toch wel vieren met zijn viertjes . We hadden een klein kerstboompje gekocht en hadden nog cadeautjes van kerst die niet uitgepakt waren dus we besloten die avond onze "kerstavond" te houden .       Als maaltijd hadden we de frietketel maar ingestoken want koken konden we nog niet maar dat was ook erg lekker !!
    De dagen daarna hebben we natuurlijk weer erg hard doorgewerkt om alles zo snel mogelijk in orde te krijgen .Een weekje later kreeg ik telefoon van mijn vader en hij vertelde dat ze op bezoek wilde komen . Het was in Belgie erg slecht weer en onze pa kan toch niet gaan werken dus kwamen ze wel wat helpen met verbouwen . Ik had hen wel gewaarschuwd dat we nog geen luxe kunnen aanbieden en dat het een beetje kamperen is . Ondertussen konden we wel in bad en hadden we dus warm water en de slaapkamer van ons was ook klaar dus daar zouden mijn ouders kunnen slapen als ze komen . We vonden het natuurlijk heel fijn hen op bezoek te hebben en alles eens te kunnen laten zien . Ze zijn dan uiteindelijk een weekje geweest en het was heel leuk samen . Mijn moeder had het er wel wat moeilijk mee dat alles nog een beetje een bouwwerf was en dus vol stof lag maar ik had haar gewaarschuwd . Ze hebben erg goed geholpen en we hebben tussendoor ook nog een beetje genoten . Toen mijn ouders weer vertrokken waren ze net de keuken aan het plaatsen en drie dagen later kon ik voor de eerste keer koken in ons huis !! Zalig was dat na al die boterhammen . Ondertussen werkte we elke dag verder en het begon echt meer en meer op een thuis te lijken . Eind januari was dan eindelijk alles zo wat klaar en konden we terug spreken van een echte thuis waar het gezellig was om te vertoeven . Enkel nog wat kleine afwerkingen moeten nog gebeuren maar het grote werk is gedaan . Nu op naar de volgende stap en dat is beneden beginnen aan de tuin , de appartementen en de ontspanningsruimte want we willen zo snel mogelijk gasten ontvangen natuurlijk .


    Hier zie je onze woonkamer nu ze klaar is

    Hier de keuken



    Vele groetje en Até a proxima vez  (Tot de volgende keer )

    10-02-2010 om 16:16 geschreven door Sara  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2019
  • 01/01-07/01 2018
  • 27/11-03/12 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 26/10-01/11 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 26/11-02/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs