Inhoud blog
  • Ondergang
  • Stuurmanskunst
  • Shame
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zingen met je hart

    09-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wakker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heropstart van een oude liefde : mijn blog die al twee jaar de slaap van Doornroosje moest ondergaan. De kus van de prins kwam er maar nadat vrienden een flinke por in mij zijde gegeven hadden. Misschien kwam die er wel door mijn nieuwe koorbelevenissen.

    Op 4 december heb ik kennis gemaakt met een nieuw koor: het Hanswijkkoor in Mechelen. Ik ga er op maandagavond (19.30 u.) de wekelijkse repetities leiden en op de hoogdagen dirigeren. Korile uit Leest blijft uiteraard gewoon op mijn lijstje staan.

    Als je af en toe eens naar deze blog kijkt, dan weet je meteen wat mij bezig houdt.


    09-12-2017 om 19:41 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    27-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in Mechelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Rombout of Rumoldus (traditioneel wordt als datum van overlijden vermeld 775, in werkelijkheid vermoedelijk tussen 580 en 655) is de patroonheilige van Mechelen en Humbeek en wordt herdacht op 24 juni, in het bisdom Mechelen-Brussel op 1 juli en in Ierland op 3 juli.


    Rombout zou van Ierse afkomst zijn. Hij zou ook goede contacten hebben onderhouden met Gummarus van Lier. Een legende vertelt hoe Rombout vermoord werd. Hij liet in de buurt van Mechelen een kleine kerk bouwen en "tegen de gewoontes van die tijd in" betaalde hij de arbeiders een billijk loon. Dat was opgevallen bij twee mannen die vermoedden dat Rombout wel bijzonder rijk moest zijn. Ze besloten hem om te brengen. Toen Rombout op zekere dag een van beiden van overspel berispte, was het hek van de dam. Ze volgden hem toen hij al biddend ergens aan het wandelen was, sloegen hem dood en beroofden hem van het weinige geld dat hij op zak had. Rombouts belagers wierpen zijn lijk in het water en namen de benen. Een wonderbaarlijk licht scheen echter op de plek waar het lijk in het water lag. Het werd ontdekt en met grote luister bijgezet in het kerkje dat Rombout zelf had laten bouwen. Vlak bij het graf gebeurden aanstonds mirakels en men kwam van heinde en verre de martelaar vereren. Later werden Rombouts beenderen in een zilveren relikwiekas gelegd.


    De huidige reliekschrijn dateert van 1825. De reliekhouder werd zowel in 1974 als in 2004 geopend om de inhoud te bestuderen. In de schrijn ligt het geraamte van een man die tussen de 35 en 40 jaar oud moet zijn geweest toen hij stierf. Hij had een lengte van ongeveer 1,69 meter en het skelet vertoont sporen van onder meer het genezen van rachitis op jonge leeftijd, alsook sporen van een ziekte die ontstaat door te eiwitrijk voedsel. Daar men toen zeer veel eieren at in de kloosters, moet het een kloosterfiguur geweest zijn. De lage Landen werden inderdaad in die periode gekerstend vanuit een klooster. Met 95 procent zekerheid kan ook gezegd worden dat de man gestorven is tussen het jaar 580 en 655. Dat is er een probleem, want traditioneel wordt Rombouts overlijdensdatum gedateerd in 775. Om daaruit te concluderen dat het niet om Sint-Rombout gaat, is voorbarig. Zoals gezegd werd het jaar van overlijden nooit genoteerd. Het jaartal 775 duikt pas in de 13e eeuw op. Van geen enkele "oude heilige" kennen we het exacte sterfjaar, maar wel de datum van overlijden. Het moet om een uiterst belangrijke figuur gegaan zijn, want zelden treft men beenderen van die ouderdom aan die in zulk een goede toestand bewaard zijn. Een van de weinige personen die daarvoor in aanmerking komen, is Sint-Rombout. De voornaamste conclusie is dus dat het leven van Rombout vroeger moet gesitueerd worden dan gedacht. Als de legende van de Ierse afkomst klopt, is de situering in de zevende eeuw aanvaardbaar: heel wat missionarissen uit Ierland en de Angelsaksische gebieden (mensen als Willibrord en Bonifatius) kwamen naar de lage landen om ons tot het Christendom te bekeren.


    27-06-2016 om 13:12 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (1)
    26-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Br exit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat een Brexit mij als muzikaal anglofiel raakt, zal niemand verwonderen. Het best van al werden mijn gevoelens verwoord door Herman Van Rompuy die het had over een amputatie, over een rouwproces waar we door moeten. We kunnen ook lessen trekken uit de fouten die de Engelse remain-politici gemaakt hebben. Cameron en Corbyn bekenden zich allebei tot het kamp van de blijvers maar zijn er nooit echt helemaal voor gegaan. Halfslachtigheid loont niet.

    Als we dit toepassen op het leven van sommige koren, dan geldt één motto: “ga er voor”. Als de blijvers zich niet met hart en ziel zich inzetten voor hun vereniging, niet het geloof uitdragen dat er nieuwe leden kunnen en zullen gevonden worden, dat elke repetitie telkens weer een must is die boven alles moet gaan, dan wordt een exit onvermijdelijk. En dan is het te laat gejammerd als het kalf verdronken is.


    26-06-2016 om 08:45 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (1)
    20-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suggestie

    In mijn blog van 16 juni wees ik al op een veelbelovend concert in de Mechelse kathedraal met werk van Peeters en Van Nuffel. Vandaag doe ik een oproep om het werk van Monseigneur Van Nuffel in 2018 op het programma te zetten van Europa Cantat. Met Johan Van Bouwelen en Peter Pieters hebben wij een geweldige expertise in Vlaanderen. Hun opname van de kathedraalmuziek blijft nog altijd een referentie. Johan is bovendien helemaal geen onbekende in de middens van Europa Cantat.

    Tallinn heeft overigens in de evangelische Domkerk één van de mooiste concertorgels van Europa. Ik ben al de eerste kandidaat voor zo een atelier.






    20-06-2016 om 14:28 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    19-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin al maar te sparen

    Europa cantat 2018

     

    Tallinn de hoofdstad van Estland, één van de Baltische Staten. In de tijd dat Estland tot de Sovjet-Unie behoorde was toerisme naar deze stad voorbehouden aan een kleine groep mensen, die veel moeite moesten doen om aan een visum te komen. Wie naar Tallinn reisde werd vervolgens door de Russische KGB minutieus in de gaten gehouden. De tijden zijn inmiddels flink veranderd. Estland is nu een volwaardig lidstaat van de Europese Unie. Je kunt eenvoudig naar Tallinn reizen. Het aantal toeristen dat jaarlijks naar Tallinn reist ligt ergens tussen de 3 en 4 miljoen, waarvan ruim twee miljoen aankomt op Lennart Mari Tallinn Airport.

    Als toerist krijg je te maken met twee totaal verschillende gedeeltes van Tallinn. Centraal ligt Vanalinn, de historische binnenstad van Tallinn. Als je de auto's, moderne straatverlichting en allerlei logo's van de gevels weg zou halen dan zou je je gewoon weer in de middeleeuwen wanen. Het oude stadscentrum van de plaats die jarenlang bekend stond als Reval is dermate goed geconserveerd, dat de Unesco in 1997 de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst plaatste. Het deel van Tallinn dat zich buiten de stadmuren bevindt heeft haar belangrijkste groeiperiode gehad ten tijde van de Sovjet-Unie. De Russen hebben Tallinn in enkele decennia omgebouwd tot een Sovjet-bolwerk. Vlak voor de val van de Sovjet-Unie woonden er meer Russen van autochtone inwoners in Tallinn. Na de herkregen zelfstandigheid heeft Tallinn een transformatie ondergaan die eigenlijk nog steeds voortduurt. De typisch Russische woonblokken rondom het centrum zijn grotendeels vervangen door nieuwbouw. Zo zijn vooral de wijken Maakri en Kompassi moderne Europese wijken geworden, waar steeds minder waar te nemen is van het Sovjet-tijdperk. Voor toeristen is het leuk om ook dit stuk van Tallinn te verkennen. Zo is er bijvoorbeeld het Rotermanni kwartier, waar oude fabrieksgebouwen door het mengen met moderne stadsarchitectuur omgetoverd zijn tot een hippe stadswijk.

     








    19-06-2016 om 20:51 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    18-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Chaldeeuws-katholieke kerk

    De Chaldeeuws-katholieke Kerk (Arabisch: الكنيسة الكلدانية, al-kanīsä 'l-kaldāniyyä) behoort tot de Oosters-katholieke Kerken. Ze vindt haar oorsprong in de Oude Kerk van het Oosten. Deze laatste wordt ook Kerk van het Oosten en Oost-Syrische Kerk genoemd. Deze Kerk volgt de Chaldeeuwse ritus. De liturgische taal is Arabisch en Syrisch, een Aramese variant. Deze Kerk gebruikt de gregoriaanse kalender.

    In Mechelen, Antwerpen, Luik en Brussel zijn er Chaldeeuwse gemeenschappen die een personele parochiegemeenschap vormt, geünieerd met de katholieke kerk. Deze mensen spreken Chaldeeuws (Sureth), variant van het Aramees.

    De Chaldeeuwse Kerk is een vorm van christendom die van eigen bodem is in Irak. Het ontstond rond 200 na Christus in het oude Perzische rijk, waar Irak toen deel van uitmaakte. Het Irakese christendom ontwikkelde een eigen identiteit. Na enkele eeuwen isolement ontstond er rond 410 een officiële kerkelijke gemeenschap met het christendom in het Romeinse Rijk. Omdat men bestuurlijk niet onder het gezag van de kerk in het Romeinse Rijk wilde vallen, verklaarde de ‘Perzische Kerk’ in 424 dat ze haar eigen leiding organiseerde, maar dat ze wel in volledige gemeenschap leefde met de kerk aan de andere kant van de grens. Een theologische en deels politieke kwestie leidde echter rond 500 tot een breuk met de christenen in het Romeinse Rijk.

    De oude oosterse kerk in Irak is eigenlijk altijd in de minderheid geweest. Vanaf ongeveer 640, toen de islamitische Arabieren het toenmalige Perzische Rijk binnenvielen, is Irak onder moslimheerschappij geweest. Een deel van deze kerk sloot zich in 1552 aan bij de Katholieke Kerk van Rome, waardoor een geünieerde kerk ontstond. Nauwelijks anderhalve eeuw later (in 1675), keerde dat deel echter weer terug naar de oude zelfstandige kerk. Vanaf 1830 ontstond echter opnieuw een geünieerde kerk. Dit werd de Chaldeeuwse katholieke Kerk’ die tot op heden onder de katholieke Kerk van Rome valt, maar wel haar eigen oosterse liturgie heeft behouden.

     






    18-06-2016 om 09:27 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    17-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schuldigen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We mogen ook al eens lachen, al zal ons dit niet in dank afgenomen worden door sommige Iraanse ayatollahs. Ayatollah Tatabai Nejad legt de schuld van de aanhoudende droogte in Iran bij vrouwen die ongesluierd een selfie maken. Als het van hem afhangt worden die ontaarde wezens best opgespoord en gewurgd.

    De overvloed aan regen die in Europa valt is dan weer een onderwerp van ergernis voor de Iraanse leiding. De voormalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad -bekend om zijn geloof in hekserij en andere complotten–zei in 2011 zelfs dat Europa Irans regenwolken stal:

     ‘Westerse landen hebben technologie ontwikkeld om droogte te veroorzaken in een aantal delen van de wereld waaronder Iran. Europese landen gebruiken speciale apparatuur om de inhoud van regenwolken te doen vallen wanneer die zich boven hun land bevinden en zo te vermijden dat deze wolken andere landen, waaronder Iran, bereiken. Daarbij worden specifiek die landen geviseerd wiens cultuur het Westen angst aanjaagt.’

    De ironie van de speech van de Iraanse leider bereikte een hoogtepunt toen het minuten nadat die was beëindigd… begon te regenen


    17-06-2016 om 08:33 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    16-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke kathedraalmuzien

    Jammer genoeg kan ik er niet naar toe, maar ik geef toch deze absolute aanrader mee:

    Zondag 3 juli om 20.00 uur

    Feestelijke kathedraalmuziek van Flor Peeters en Mgr. Van Nuffel

    Uiteraard in hun kathedraal : Sint Rombouts in Mechelen.

    Het kathedraalkoor en het Onze-Lieve-Vrouwkoor, respectievelijk onder leiding van Johan Van Bouwelen en Kristel Verpoten.

     

    Eventueel kan je nog om 19.30 uur naar een inleiding door Stijn Hanssens.






    16-06-2016 om 17:11 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    15-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onvruchtbare boom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij stadsmensen, losgerukt van de natuur die in onze jeugd deel uitmaakte van ons leven, zijn de lessen vergeten. Ik heb vaak onze oude tuinman horen zeggen: “je moet snoeien om te laten groeien”. Les die even goed geldt voor ons leven als voor de vereniging. Als je niet snoeit worden de takken hard en het sap verliest zijn kracht. Niet alles heeft het vermogen om een duizendjarige eik te worden.

    Heeft misschien ook te maken met de evangelische uitspraak: een boom herken je aan zijn vruchten. Als hij onvruchtbaar geworden is, moet hij omgehakt worden. Zo maakt hij plaats voor jonge plantelingen.


    15-06-2016 om 16:59 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    12-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hip hip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat je gekregen hebt vandaag is niet belangrijk: wel dat men aan jou gedacht heeft op deze dag. In de driehoek of veelhoek van het gezin staat uiteraard de moeder op een centrale plek. Maar af en toe mag de schijnwerper eventjes zwaaien naar de vader. Daarom voor alle papa’s een gelukkige vaderdag!


    12-06-2016 om 08:52 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    08-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mènin aeide thea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aoide of in het Latijn Aoede (Oudgrieks: Αοιδη) was één van de drie originele Muzen, hoewel er later negen waren. Haar zusters waren Melete en Mneme. Zij was de muze van de zang en de muziek. Dat er uiteindelijk negen muzen waren, hebben wij te danken aan Hesiodos. Meteen kregen wij er als goede zangers en muzikanten er twee: Euterpe (de muze van de fluit) en Erato (die zorgde voor de zang).

    Zullen we ze eventjes ter hulp roepen om het werkjaar van het koor op een weldadige wijze te beëindigen?


    08-06-2016 om 09:23 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    06-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief omgaan met verlof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘Mens sana in corpore sano”, gevleugelde gedachte die bij sommige koorbesturen volop leeft. Kunnen we dan al niet zingen tijdens het groot verlof, dan volgt een warme oproep om te gaan fietsen. De balans wordt wel in evenwicht gehouden: fietsen kan leiden tot uitdrogingsverschijnselen: dat wordt uitgebreid gecompenseerd. En het dreigend calorieëntekort wordt opgevangen door een stevige maaltijd inclusief de nodige afzakkertjes.

    Zoals steeds laat ik deze kelk aan mij voorbij gaan.


    06-06-2016 om 09:12 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil vakantie

    Lentemoeheid of vakantiemodus (wat je kan tegenkomen als je met senioren werkt). Ik zal in elk geval blij zijn als het werkjaar ten einde is en als ik even de beslommeringen achter mij kan laten. Bij sommigen is het bijna voortslepen naar het einde. En toch komen er nog een drietal cruciale weken aan.

    Ik verwacht in elk geval een veel rustiger 2016-2017.


    05-06-2016 om 22:03 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    04-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quotes van Mohammed Ali (alias Cassius Clay)

    "Zwijgen is goud als je geen goed antwoord kan verzinnen."

    "Het zijn niet de bergen op je weg die je uitputten, maar het steentje in je schoen."

    "De wil moet sterker zijn dan het talent."

    "Onmogelijk is maar een woord rondgestrooid door kleine mensen die het makkelijker vinden te leven in de wereld die ze hebben gekregen dan de kracht die ze bezitten te verkennen om hem te veranderen. Onmogelijk is geen feit, het is een mening. Onmogelijk is geen verklaring, het is een uitdaging. Onmogelijk is potentieel. Onmogelijk is tijdelijk. Onmogelijk is niets."

    "Wie geen verbeelding heeft, heeft geen vleugels."






    04-06-2016 om 14:04 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    02-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ff Palestrina zingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie de naam Palestrina hoort, denkt al snel aan streng, degelijk contrapunt en saai muziekonderwijs. En dit is niet nieuw: al vóór zijn dood werd het beeld van Palestrina steeds legendarischer. Zijn oeuvre dwingt dan ook wel respect af, met ruim honderd missen, driehonderd motetten en nog vele andere, meestal religieuze werken. En dat alles in een vlekkeloze beheersing van de compositietechnieken van zijn Frans-Vlaamse voorgangers. Naast de kwantiteit en kwaliteit van zijn oeuvre heeft ook Palestrina’s rol bij het Concilie van Trente bijgedragen aan zijn imago. Dit concilie wilde de katholieke kerkmuziek hervormen: alle overdadige en wereldlijke elementen moesten verdwijnen en de tekst moest - verstaanbaar - op de voorgrond staan. Bij luistersessies om de verstaanbaarheid te testen klonk wellicht Palestrina’s ‘Missa Papae Marcelli’, maar dat is lang niet zeker, om nog maar te zwijgen over de mythe van Palestrina als ‘redder van de kerkmuziek’. Hoe het ook zij: Palestrina was de centrale componist in het Rome van de zestiende eeuw, en zijn statuur heeft tot op de dag van vandaag voortgeduurd, ook al wordt hem wel eens ‘saaiheid’ of ‘stoffigheid’ verweten. Maar iedereen die een duik in zijn enorme oeuvre waagt, merkt al snel dat ook dit een mythe is


    02-06-2016 om 08:53 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    31-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.César Geoffray
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond zingen in Korile een bewerking van een Engelse ballade van de hand van César Geoffray (1901-1972) . Geoffray is een reus in het Franse koormuzieklandschap. A coeur Joie, de Franse koorfederatie werd door hem gesticht en kwam voort uit zijn nationaal scoutskoor. Samen met Gottfried Wolters stichtte hij ook de Europese federatie van jonge koren (Europa Cantat). Zijn talloze koorcomposities en –bewerkingen worden met graagte gezongen.


    31-05-2016 om 11:48 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.concert





    30-05-2016 om 15:43 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    29-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Uit Zita


    Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat honden liever naar house- en popmuziek luisteren dan naar klassieke muziek. Het was Sony die deze opmerkelijke conclusie wereldkundig maakte. Omdat muziek iets is om te delen, liet het bedrijf verschillende soorten muziek via een nieuwe speaker aan de huisdieren horen. Het doel was uitvinden waar de honden het meest van houden: klassieke concerten of snelle hits.


    Uit het onderzoek bleek dat honden liever naar moderne house- en popmuziek dan naar bekende klassieke concerten luisteren: 62 procent van de onderzochte honden koos spontaan voor deze muziek en slechts 38 procent ging voor klassiek. De honden kregen 10 keuzemogelijkheden in beide genres. Ze kozen daarbij significant vaker voor house- en popmuziek dan voor klassieke stukken. Ook bleven de honden langer in de buurt van de speaker wanneer die snelle hits speelde dan wanneer er klassieke muziek op stond, wat suggereert dat ze liever naar moderne nummers luisteren.


    Moet je binnenkort de honden alleen thuis achterlaten? Let er dan op dat je Justin Bieber of Beyoncé uit de speakers laat knallen. Mozart en Pachelbel kunnen ervoor zorgen dat je hond uit frustratie op de meubels begint te kauwen.


    29-05-2016 om 10:07 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    28-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas Vondrczk

    Door mijn bezigheden met koren, heb ik niet altijd de tijd om de Koningin Elisabethwedstrijd volledig te volgen. Maar donderdagavond was ik gelukkig net op tijd om Lukas Vondracek te horen. Deze 30-jarige Tsjechische man kreeg de muziek mee in zijn genen: beide ouders waren pianoleraars. Hij had dan nog het geluk om vanaf zijn 14e privélessen te krijgen van niemand minder dan Ashkenazy. Dat allemaal als een klein beetje achtergrond bij dit fenomeen.

    Zijn vertolking van het derde pianoconcerto van Rachmaninoff heeft mijn compleet van mijn stoel geblazen. Zoals Liebrecht VanBeckkevoort en Jef Neve achteraf zegden: dit was bijna van een andere planeet. Hij bewoog koningin Mathilde tot tranen, maakte het publiek dolgelukkig en dreef Marin Alsop en het Nationaal Orkest van België tot het uiterste.

    Dit godenkind moet de wedstrijd winnen.

    http://www.canvas.be/video/de-12-finalisten/de-finale/lukas-vondracek/lukas-vondracek-tijdens-zijn-finale-verplicht-werk

    http://www.canvas.be/video/de-12-finalisten/de-finale/lukas-vondracek/lukas-vondracek-tijdens-zijn-finale-concerto

     






    28-05-2016 om 00:00 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)
    27-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heraclitos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat heb ik overgehouden aan het rustig overleg in de algemene vergadering van MaN?

    Ik moest denken aan het bekendste citaat van de oude Griekse filosoof Heraclitos: “panta rhei kai ouden ménei”. “Alles stroomt verder en niets blijft”. Heraclitus zegt zo ongeveer dat alles wijkt en dat niets blijft. En als hij dat wat er is, vergelijkt met de stroom van een rivier, zegt hij dat je niet twee keer in dezelfde rivier kunt stappen.

    Tweede bedenking: Mensen sluiten hun ogen soms voor een bittere waarheid. Dat is niet verwonderlijk, want de wereld heeft soms onaangename verrassingen voor ons in petto. Wij nemen onze wensen voor werkelijkheid, maar de wereld laat zich niet vermurwen. De werkelijkheid, zo schreef de sciencefictionschrijver Philip K. Dick, is datgene wat weigert weg te gaan wanneer je ophoudt erin te geloven.


    27-05-2016 om 09:32 geschreven door carlo claes  


    >> Reageer (0)

    Archief per maand
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008

    Ik ben Carlo (Carlo Claes), geboren op 20 september 1944. Als je goed telt weet je hoe oud / jong ik ben. Enkele jaren geleden gaf ik mijn job als resoc-coördinator van Waas en Dender op om met brugpensioen te gaan. Sindsdien kan ik mij aan mijn echte passie wijden: de koormuziek. Ik dirigeer twee koren:   Fiori Musicali uit Sint-Niklaas en  het Hanswijkkoor in Mechelen. Zo ontmoet ik iedere week een hoop fijne, lieve mensen. Maar hier is de wereld nog veel groter. Dus kom ik nu ook jou tegen.
    Foto

    Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en)
  • Een gezegende midweek voor de feestdagen
  • Groetjes aus Entenhausen
  • fijn lief
  • nieuw kleurtje

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs