Inhoud blog
 • NMSC
 • Staking
 • Mijn club
 • Terug!
 • Slaap
  Zoeken in blog

  Den beuzak
  Bedenkingen, opmerkingen, ergernissen...
  14-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMSC
  Ik tel de dagen af. Maandag 18/9 word ik alweer verwacht in de MS revalidatie-kliniek te Melsbroek. Daar waar je vanuit de eetzaal de vliegtuigen ziet opstijgen naar verre bestemmingen. Na de zeer goede ervaring bij de laatste opname kijk ik er echt wel naar uit. Maar mezelf kennende moet ik de hoge verwachtingen toch een beetje proberen te temperen. De vorige keren, het zal nu het vijfde verblijf zijn, hadden de therapeuten veel werk op het mentale front. Mijn gemoedstoestand is nu veel beter, waarschijnlijk heb ik de ziekte beter proberen te aanvaarden, zodat we vooral op het fysieke vlak kunnen werken. Mijn vriendin pochte onlangs dat mijn torso nog best mag gezien worden. Het onderlichaam daarentegen... Mijn onderbenen hebben alle kracht verloren, spiermassa is allang verdwenen, het zitvlak is vel over been met risico op doorlig wonden. Ik weet wat me te doen staat en ik ben er 100% voor gemotiveerd. Met de hulp van de allerbeste kinesisten (Olivia is top), ergotherapeuten (met Ann is het altijd lachen), psychologen, dokters (Prof. D'hooghe, ik kom er aan) en niet te vergeten de verpleegkundigen moet en gaat het lukken om mijn doelstellingen te halen. Wat voor gezonde mensen banaal, vanzelfsprekend lijkt is dit helemaal niet voor mij. Ik wil de sprinttest kunnen afleggen (2 x 8m, zo snel mogelijk. Mijn record staat hand geklokt op 43 sec.), De zes-minuten test (zoveel mogelijk afstand afleggen in 6 min, vorige keer toch een respectabele 54m) wordt een uitdaging want stappen lukt niet meer! Trappen kunnen doen staat ook op de lijst. Het is zoals trainen om de Ventoux op te fietsen, de Mont Blanc te beklimmen of de Iron Man van Hawaï tot een goed eind te brengen. Het wordt zwaar, loodzwaar maar hopelijk kan ik toch voldoening halen wanneer het mij weer eens gelukt is en kan ik weer een heel klein beetje fier zijn op mezelf. 
  "Mijn brein is mij vijandig gezind", gisteren gehoord van iemand die een hersenbloeding heeft overwonnen. En zo is het ook bij mij! Wat anders gezegd wanneer de hersenen commanderen en het lichaam consequent foert zegt. Maar klagen en zagen? Ikke niet hé. Ik ga mijn energie, vechtlust, koppigheid aanwenden om mijn levenskwaliteit zo lang mogelijk aanvaardbaar te houden. Ik ben kind van, papa van, vriend van, baasje van en die hebben mij allemaal nodig! Als dat geen motivatie is!!!
  Ik heb mezelf, nu reeds, getrakteerd op twee concerten. QotSA op 16/11 en Triggerfinger op 14/12. Het najaar ziet er veelbelovend uit. "Let's rock 'n roll" verdomme!!!

  14-09-2017 om 11:55 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking
  Binnenkort gaat het ACOD (Algemene Centrale Overheids Diensten) afdeling "spoor" er nog eens voor 24 uur het blok opleggen en gelijk hebben ze! 20 jaar dienst heb ik aan "den ijzeren weg" alvorens mijn gedwongen pensionering. Het was nog de tijd van Schouppe toen de NMBS nog één bedrijf was. Het was ook niet allemaal rozengeur en maneschijn maar de spoormannen gingen wel voor elkaar door het vuur. Gaandeweg heb ik, vaak onder politieke vooral liberale dwang, de situatie zien veranderen. Ik ben 12 jaar onderstationchef geweest op de Antwerpse dokken en 8 jaar in het station Eeklo. Ik was blij met mijn statutaire benoeming nadat ik gewerkt had als zelfstandige en daarna van de ene interim naar de andere. Eindelijk een verantwoordelijke job met werkzekerheid en een vast inkomen. Eindelijk de manier gevonden om mijn leven definitief op de rails te krijgen. Later een zeer zware scheiding moeten doorstaan die mij tonnen geld heeft gekost. Wat was ik gelukkig dat ik zo'n werkgever had. In het andere geval was een zitje op "de Korenmarkt" mijn onvermijdbare deel geweest. Anno 2017 is een vaste, statutaire job precies een scheldwoord geworden volgens sommige politici. Diezelfden, die vaak met te weinig kennis van zaken, de spoorweg willen hervormen. De ellende begon, en ik kan het weten, toen beslist werd om deze mooie maatschappij op te splitsen in drie filialen ; Infrabel voor de infrastructuur, HR-Rail voor personeelszaken en NMBS voor reizigers. Om over B-Cargo in het goederenverkeer nog maar te zwijgen. Gevolg ; drie keer meer dikbetaalde leidinggevenden, een ontelbaar aantal bazenpoepers, een inefficiënt apparaat waarbij de communicatie tussen de verschillende diensten mank loopt, een onthoofd syndicaal front (dat was volgens mij de initiële drijfveer) dat nog slechts een schim is van vroeger, geloof mij. Enfin, een mentaliteit van ieder voor zich. De voorbeelden zijn legio!
  De dienstverlening wordt teruggeschroefd, loketten worden gesloten, de klanten worden doorgestuurd naar het internet of automaten op het perron. Mijn taak in Eeklo was tweeledig ; ik moest het seinhuis bedienen alsook het loket. 70% van de tijd aan het loket bestond uit info verstrekken aan de klant, de rest was louter verkoop. Dienstregelingen opzoeken, diverse verminderingskaarten aanmaken, uitleg verschaffen over B-dagtrips, folders verdelen, schoolabonnementen en zovele andere reisformules in orde brengen, uitleg geven over de reisvoorwaarden om te voorkomen dat klanten problemen krijgen op de trein, verloren voorwerpen etc,etc... En dan moet u weten dat ik 80% van de tijd alleen stond op mijn werkpost! Het risico voor mezelf, met fondsen aanwezig in het station, zal ik maar niet bespreken. Of toch één voorbeeld  : van de ontvanger was het niet toegelaten het bureel te verlaten. Maar hoe los je dan een storing aan een wissel op of hoe hou je dan toezicht op het perron. Kafkaiaans, toch?! Ik had een blauwe kepie voor Infrabel en een oranje voor Reizigers, geen zicht hoor!!!!
   In grote stations is er geen probleem, er is voor elk aspect wel een dienst voorzien. In de kleinere stations, en al zeker eindstations zoals Eeklo,Ronse, Genk, De Panne, zorgt het gebrek aan personeel en toezicht voor verhoogde agressie, vandalisme, onveiligheidsgevoel bij de reizigers, hulpeloosheid bij minder validen en oudere mensen enz, enz... Ik heb drie zelfmoordpogingen verijdeld enkel en alleen door mijn aanwezigheid. Talloze malen heb ik hulpdiensten, politie moeten verwittigen voor nog maar eens een incident of ongeluk!
  Dus, beste reiziger, als er nog eens wordt beslist om te staken door die leeghangers van syndicalisten dan is dat niet alleen uit eigenbelang maar ook als reactie tegen de afbraakpolitiek van de spoorweg waar u het slachtoffer van bent!!!

  01-09-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn club
  The day after ben ik nog steeds niet bekomen van de Griekse tragedie waarbij mijn geliefde clubje het lijdend voorwerp was van een matige opvoering. Want laat ons wel wezen, ook de tegenstander AEK Athene is geen hoogvlieger. Een ploeg die in een nog niet zo ver verleden met huid en haar zou opgevreten zijn. 
  Op de diverse fora lees ik snoeiharde kritiek op alles en iedereen. En ja, elke supporter is ook een beetje trainer met een eigen mening. Maar vlak na de match verklaringen afleggen in het heetste moment van de ontgoocheling is nooit een goed idee. Supporters mogen dat doen, spelers en trainers zou ik het ten stelligste afraden.
  Zo dus leest u hieronder de enige, echte, genuanceerde, gefundeerde analyse van een zelfverklaard kenner.
  Het begint traditioneel met de vraag wiens schuld het is. Een vraag die ikzelf niet zo graag stel. Het is tenslotte maar een spelletje. Geen gewonden (hoogstens een sportblessure), geen doden, geen familiedrama's. Maar oké, dan toch een poging. Gedeelde schuld, gedeelde verantwoordelijkheid zo lijkt me. Genuanceerd hé, ik had het toch gezegd!
  De eerste die in de frontlinie loopt is natuurlijk de trainer. Ivan Leko, een technisch zeer begaafde linkspoot met vista en altijd offensief ingesteld als speler, heeft gisteren zijn hand met Kroatische bravoure duidelijk overspeeld. Ik kon mij wel vinden in de intenties, alhoewel mijn vrees was bij het zien van de opstelling "als dit maar goed komt". Niet dus! Een ruit op het middenveld is nooit een goed idee en al zeker niet als de spelers op de verkeerde plaats geposteerd worden. Vanaken en Vossen om er maar twee te noemen! Ik had altijd met twee verdedigende, controlerende middenvelders gespeeld. De zwarte piet nu integraal naar de oefenmeester doorschuiven vind ik wat kort door de bocht. Men wist bij zijn aanstelling dat hij onervaren was en dus onvermijdelijk fouten zou maken. Gedeelde schuld annex verantwoordelijkheid!
  Want wat dan gezegd van het zootje ongeregeld op het veld. Met half doorbakken pannenkoeken à la De Bock, Diaby, Cools enz... komt het nooit goed. Sterkhouders zoals Refaelov, Vossen, Vormer zijn uit vorm (hahaha). Op nationaal niveau lukt het nog net, Europees daarentegen gelden er nu eenmaal andere standaards. Vanaken moet dringend opstaan volgens Johan Boskamp. Coopman heeft gisteren ofwel zijn schoenen opgevreten ofwel anderhalf uur een aanval van de slappe lach gehad bij het zien van zoveel slapstick. Engels en Denswil, toch twee getalenteerde spelers, zijn bezig met een transfer. Waar gaan die naartoe dan? Zelfs als greenkeeper zouden ze in Engeland niet voldoen en als het toch lukt geef ik mij op als vrijwillig chauffeur om ze aan de luchthaven af te zetten!  Palacios (goh wat wordt Meunier gemist), Horvath, en recente nieuwe aanwinsten Dennis en Nakamba bieden op dit niveau geen meerwaarde!
  Zo kom ik last but not least bij de beleidsmakers. Je kan niet ongestraft snotneuzen blijven aantrekken om dan direct weer uit te lenen en dan opnieuw te transfereren zonder een minuut in het eerste elftal gespeeld te hebben. 3 à 4 gerichte aankopen met onmiddellijke meerwaarde die onbetwist beter zijn dan de rest hadden volstaan. Nu gaat het transferbeleid ten koste van eigen jeugd die dan maar, onder het mom van nog niet klaar voor het grote werk, verhuurd worden aan Belgische of Hollandse tweedeklassers. Voor een Bacca of Izqierdo zijn er dan al minstens honderd anderen gepasseerd. We moeten vaststellen dat het overgebleven grut vakkundig is leeg geperst door Preud'homme en zo hoort het ook maar dan moet je af en toe uw kern verfrissen, vernieuwen met kwalitatief betere spelers. Waarschijnlijk zal manager Mannaert bij tegenvallende resultaten beslissen dat de coach het gelag dient te betalen, zoals reeds vele supporters het zouden willen. Echter, de huidige malaise is een exponent van zijn falend beleid. De eer aan zichzelf houden zou in deze geen overbodige luxe zijn. 
  Vanmiddag selecteert bondscoach Martinez onze aller Chadli, die al een jaar geen deuk in een pakje boter schopt. Hij verkiest fucking Defour boven Naingolan. Het is overal wel wat!!! 

  25-08-2017 om 15:31 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug!
  Ik wil terug naar vroeger! En dat niet alleen vanwege mijn gezondheid. Mijn twenties waren echt wel de beste jaren, op alle gebied. Het einde van de Koude Oorlog, de val van de Berlijnse Muur, het ontmantelen van het IJzeren Gordijn, een Rus waar mee te praten viel. Een warme gelukzaligheid, een ongebreideld optimisme maakte zich van mij meester. We zouden de wereld bestormen, veroveren! Na de nucleaire dreiging in de jaren zeventig, begin jaren tachtig (De bom van Doe Maar, de perfecte illustratie), het terrorisme van het IRA, de ETA, de Baader Meinhoff groep, de Rote Armee Fraktion, de Rode Brigade, de CCC en de Bende van Nijvel dachten we dat de toekomst alleen maar rozengeur en maneschijn in petto had. Dit was echter zonder één belangrijke schakel gerekend : "de mens".
  Mondialisering, globalisering, vrij verkeer van goederen en personen zijn wat mij betreft zeer mooie beginselen, principes. De uitkomst daarentegen is rampzalig. Anno 2017 is het pessimisme troef en we zullen het geweten hebben. De brave burger wordt gegijzeld met behulp van regeltjes, GAS-boetes, bangmakerij door die Antwerpse broekschijter met zijn gevolg, belastingen op van alles en nog wat, enz...Een vrije Westerse wereld is het al lang niet meer. De slappe beleidsmakers kiezen eieren voor hun geld (doordenkertje!?). Zou er eens iemand kunnen, willen opstaan die weliswaar genuanceerd doch wars van alle zo gezegde politieke correctheid en wars van het eigen grote gelijk de dingen bij naam noemt en er bijgevolg ook naar handelt? Uiteraard zal hij of zij beschimpt, gepest, afgebrand, weggelachen worden door het politieke establishment, fossielen à la Dewael, Onckelinckx, Peeters, Reynders... Mensen die beweren dat politiek een spel is dat volgens welbepaalde regels dient gespeeld te worden! Mijn edele delen, ja!!! 
  Na Parijs, Brussel, Stockholm, Nice, Londen, Berlijn (ik vergeet er nog enkele) mogen we nu ook Barcelona toevoegen aan de lijst en deze keer niet als voetbalclubs. Een gevolg van een falend beleid, niet alleen in België. Ik heb het nooit gehad voor de open grenzen van Verhofstads "Verenigde Staten van Europa". Van mij mag iedereen gaan en staan waar hij wil ("leven en laten leven") , maar als mensen beslissen om te vertrekken dan voorgoed. En niet spuwen op de wereld waar je veel aan te danken hebt!!!
  Ondertussen laat men in stad Gent geiten en schapen los om het gras af te doen! Mo how seg!!!

  18-08-2017 om 14:45 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap
  Van sommige dingen val ik op de meest onmogelijke momenten in slaap. Van wielercommentator Renaat Schotte bijvoorbeeld, van het gezeik van Geert De Vlieger, voetbalanalist bij Play Sports, ook. 
  Maar alle gekheid op een stokje, slapen is de laatste tijd echt wel een probleem. Ik slaag er maar niet in om enige consistentie aan de dag te leggen. Vorige week wakker om 6.00u, dit weekend gaan slapen om 1.30u. Ik val dan eerst in slaap in de zetel maar vervolgens kan ik de slaap niet vatten als ik me neerleg. Op mijn rechterzijde slapen is een probleem. Na een half uur houd ik het niet van de pijn in mijn been (een gevoel in mijn onderbeen dat precies tot in het bot gaat). Spartelen als een vis op het droge om van positie te veranderen met zware spasmen tot gevolg. Leuk is anders, ook voor mijn partner. Overdag voelen mijn voeten en onderbenen ijskoud aan (ik verdraag geen kousen, laat staan steunkousen). 's Avonds beginnen mijn voeten te koken binnenin (het voelt aan alsof ik met duizenden naalden tegelijk geprikt word - een symptoom dat nooit meer verdwijnt) hoewel ze langs de buitenkant normaal aanvoelen. Gelukkig was mijn vriendin op post om mij zaterdagnacht een rustgevende, relaxerende voetmassage te geven. Mijn voeten zijn de barometer om mijn staat van vermoeidheid te meten. Opgezwollen, dikwijls tot boven de enkel, rood-roze uitslaan precies of ze hebben tussen een bankschroef gezeten, voorspelt weinig goeds voor het verdere verloop van de dag. Helaas zijn deze dagen talrijker dan de andere. Dit alles geeft uiteraard zijn weerslag op het mentale front. In september mag ik gelukkig terug naar Melsbroek voor een groot onderhoud. De motor, batterij, ontsteking, uitlaat moeten dringend worden nagekeken!
  Vannacht als afsluiter nog eens de lussen op één en canvas bekeken. Slecht plan zo bleek. Snotneuzen die nog wachten op hun eerste scheerbeurt gebruiken, misbruiken hun sport en club om het vandaaltje te kunnen uithangen. Onze rosse die het niet aankan, niet in eigen land, niet in het buitenland. Natuurrampen overal en allerhande. Slaapwel!!!

  15-08-2017 om 13:52 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democrazy
  Democrazy was lang geleden een café annex concertzaaltje waar ik wel eens vertoefde in mijn studententijd. Waren deze pioniers visionairen want anno 2017 vind ik onze democratie redelijk crazy. Eén van de beginselen betreft het solidariteitsprincipe waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Als je dan hoort of leest dat minister-president Geert Bourgeois (wat een familienaam toch!) een pensioenuitkering ontvangt bovenop zijn ministeriële wedde dan word ik kwaad. Een gepensioneerde mag slechts een beperkt bedrag bijverdienen maar dit soort mensen staat duidelijk boven de wet (ah nee het blijkt toch wettelijk te zijn). Is dit ook een vorm van graaicultuur? Zijn ze dan zo wereldvreemd dat ze niet doorhebben dat de publieke opinie er genoeg van heeft? Ik ben anderhalf jaar geleden om gezondheidsredenen op non-actief gezet, een keuze had ik niet. Ik ontvang nu een pensioen a rato van mijn dienstjaren bij de spoorweg. Echter, ik heb voordien nog zeven jaar gewerkt als zelfstandige en als loontrekkende. Bij navraag kreeg ik te horen dat het deeltje pensioen opgebouwd in die periode pas uitbetaald wordt op de leeftijd van 65. Gezien mijn progressieve ziekte, die sneller evolueert dan gedacht, zal ik het jaar 2033 niet halen! De vele bedenkingen die ik hieromtrent heb kan u er zelf wel bij verzinnen.
  Democratie betekent volgens mij ook dat de verkozenen handelen ten dienste van de bevolking. Wanneer er dan beslissingen worden opgedrongen tegen de wil van een deel van de bevolking in dan neigt dit toch al meer naar "vul zelf maar in". Bv. het rookverbod. Dat de overheid beslist om roken te verbieden in openbare gebouwen, de werkvloer etc... kan ik nog wel inkomen. Op café daarentegen...
  Het circulatieplan in Gent heeft absoluut geen draagvlak bij het merendeel van de bevolking. De binnenstad loopt leeg, de frustraties lopen op. Een democratische beslissing is dit allerminst! Een minderheid juicht, maar een geruststelling is er wel. De groene bakfietsenklojo's regeren zich andermaal kapot!
  Regeltjes wetten, decreten, boetes, beperkingen ; ik heb er genoeg van. Ik heb al beperkingen genoeg!!!

  02-08-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal
  Jaja, het is weer zo ver! Het voetbalseizoen is begonnen. Een normaal seizoen duurt drie maanden, dit minstens tien. Koning voetbal is terug in het land en dat zal in menig huiskamer zowel op gejuich als frustratie onthaald zijn. Sta mij toe, als gepatenteerd kenner, de eerste speeldag te fileren.
  Den Antwaarp is terug. Een aanwinst toch wel, zeker met hun supporters. Stel u voor dat Tubeke of Roeselare was gepromoveerd. Gaan ze het redden? Ik denk het wel. Met Bölöni aan het sportieve roer en wat maffia in het bestuur moet dat wel lukken. Of het gaat blijven duren dat is een andere vraag. Ik moet er wel bij vermelden dat RSCA nog niet op kampioenen niveau acteerde. 
  Op zaterdag werd ik al meteen aangenaam verrast door mijn FCB. Hoewel ik enig voorbehoud had bij de opstelling moet ik toegeven dat ze die twijfels met een wervelende start weg speelden. Lokeren, toch altijd een moeilijke verplaatsing, was geen partij. Ook een aangename verrassing was W-Beveren. Fris voetbal tegen een outsider voor de titel waar Pozzuelo node werd gemist. En wat dan gezegd van Z-Waregem. Oké, tegen een tegenstander die kandidaat daler is. Maar aan het vijfde doelpunt van Coopman gaat minutenlang balbezit vooraf. Dury heeft nog maar eens een staaltje vakmanschap afgeleverd. 
  Op zondag dan kwam zelfverklaard titelpretendent AA Gent in actie. Nadat ze zich eerst een uur in slaap laten wiegen speelden de Buffalo's de rest van de wedstrijd als verstopte lavabo's. Met het gekende resultaat. Ook KV Oostende kreeg een koek op het bakkes van een samengeraapt vreemdelingenlegioen. Alle voorbeschouwingen en prognoses ten spijt, het belooft een spannende, verrassende competitie te worden. 
  Toch nog een kanttekening betreffende de shirts. Wanneer komt er een bondsreglement dat de overvloedige en storende shirt- en shortreclame verbiedt? Op de voorzijde linksboven het clublogo, rechtsboven het logo van de kledingsponsor en centraal de enige shirtsponsor. Op de achterzijde het rugnummer en de naam van de speler. Dat moet ruimschoots volstaan!
  Een tijd geleden liep Godzijdank Mbokani op onze velden, sinds een paar jaar hebben we Knowledge Musona in Oostende en nu ook Marvelous Nakamba bij FCB. Prachtig, toch? De Afrikaanse bijdrage in de sport! Ze zorgen steeds weer voor een "smile on my face".

  29-07-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommertijd
  Het was wat stil de laatste tijd, vakantiemodus je weet wel. Mijn kinesist in verlof, mijn vaste verplegers in verlof, mijn vaste verzorgenden in verlof, mijn dochter heeft schoolvakantie. Enkel mijn zoon, die gaat door zoals nooit tevoren. Wat zou ik doen zonder hem? Een jonge kerel, bruisend van energie, die altijd voor me klaarstaat. Het is mijn beste vriend!
  Tijdens de zomer duiken er altijd wel zaken op waarvan men denkt " hoe zou het nog zijn met...?". Hoe zou het nog zijn met "De bende van Nijvel"? Men gaat nu proberen wapens op te duiken die al decennia lang in de modder steken, hahaha. Ik weet nog goed ; ik was 15 toen er plots een extra nieuwsuitzending werd uitgezonden met verschrikkelijke berichtgeving. Jammer genoeg, er zouden er nog volgen! Ik ben er nu 49. Maar we maken ons geen zorgen, er is nog tijd zat om de grootste schande uit de Belgische geschiedenis op te helderen. Nog acht jaar om precies te zijn. Een heldendaad van justitieminister Geens. Tegen die tijd zijn de meeste betrokkenen dood en begraven ofwel zo erg aan het dementeren dat er geen enkele serieuze vraag meer kan aan gesteld worden.
  De parlementaire onderzoekscommissie rond het Samu Social schandaal kan beschikken. Vindt u niet? Madame Pascale (nee, niet die van de kampioenen) wil niet praten zolang er geen zitpenningen worden uitbetaald. Met een ongelofelijk dédain wars van elke realiteitszin wandelt dat wijf (excusez le mot) de zaal uit richting gevangenis, of nee toch niet. Richting vrijheid! Maar de show was nog niet over, de headliner moest nog optreden. Tijd voor een "Trumpke" dacht onzen Ivan. Ik kon hem volgen toen hij zei dat elke organisatie een bestuur nodig heeft en dat daar een vergoeding tegenover staat. Maar wanneer een aannemer, garagist, loodgieter, schilder niet uitgevoerde werken factureert noemt men dat fraude, paljas en vliegt men den bak in. Iedere Belg gelijk voor de wet? I rest my case!
  De Gentse Feesten zitten erop! 1.3 miljoen bezoekers, wat een succes! De parkings halfleeg, halflege straten op momenten dat die vroeger overvol liepen. Enfin, ik kan het moeilijk geloven. Vele Gentenaars maken dat ze weg zijn op vakantie tijdens deze tiendaagse. Waar is de tijd dat men zijn vakantiegeld integraal opsoupeerde aan deze braspartij? Een omgekeerd regime van 's nachts feesten en overdag slapen. Er zijn er ongetwijfeld nog hoor, bij St Jacobs en de Vlasmarkt blijven fenomenen, maar toch. Volgens mijn vriend Ratteeuw heeft het circulatieplan zijn deugdelijkheid bewezen. Van een beunhaas gesproken. Over de 100.000 euro's aan boetes uitgeschreven, peperdure parkings, overvolle trams en bussen. Wat een feest!!! Maar de bakfietsen zijn tevreden, dus opzet geslaagd.
  Komkommertijd, jawel! Echter één probleem ; ik lust geen komkommers!!!

  24-07-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federer
  Een tijdje geleden, na Roland Garros, heb ik de loftrompet laten schallen voor Rafa Nadal. Nu, een dag na de finale van Wimbledon, doe ik met heel veel plezier hetzelfde voor één van mijn allergrootste sporthelden nl. Roger Federer. Toen hij de fakkel overnam van Pete Sampras, nog een genie met een racket, kon niemand vermoeden dat hij al die grote iconen (Borg, McEnroe, Connors, Laver, Agassi...) zo ver achter zich zou laten. Hij stond als junior samen met Malisse te boek als groot aanstormend talent (Malisse heeft hem ooit geklopt in de Davis Cup), van de één is al lang geen sprake meer, de ander wint op bijna 36-jarige leeftijd zijn achtste Wimbledon. Net zoals Nadal in Parijs zonder setverlies. 
  Velen hadden hem afgeschreven toen hij zijn nummer 1 op de wereldranglijst verloor. Hij antwoordt met winst in Melbourne en London. Indian Wells is maar een tussendoortje. Voor mij staat hij terug op 1, hij is er eigenlijk nooit weggeweest. Dat de uiterste tegenpool momenteel die positie bezet is met een beetje verbeelding een blaam voor deze mooie sport. 
  Natuurlijke flair, Zwitserse precisie als was het een Rolex horloge, ongeëvenaarde slagen, een loepzuivere opslag, een aura dat neigt naar arrogantie voor de mensen die het spelletje niet volgen maar in feite het gevolg is van genialiteit, virtuositeit, techniek. Hoe omschrijf je zo iemand? Gekoppeld aan een fantastische wedstrijdmentaliteit (geen Kyrgios-toestanden) maakt het van hem de allergrootste aller tijden. 
  Dat zo'n kampioen na de zoveelste triomf nederig en dankbaar zijn geluk deelt maakt hem niet alleen groot als sporter maar nog meer als mens!

  17-07-2017 om 14:09 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sekte!
  Om het met Seasick Steve te verwoorden ; "Let's get down to business here". In tijden van verzuring, verrechtsing, toenemende onverdraagzaamheid, groeiende hypocrisie hebben we nood aan meer Steve's. Wat een muzikant, wat een drive en wat een levensverhaal. Zoek het op! 
  Deze week besliste het Vlaams Parlement om de huurwaarborg terug op te trekken van 2 naar 3 maanden. Een maatregel, die in een vorige legislatuur werd genomen om huurders (vaak een kwetsbare groep) wat meer ademruimte te geven, wordt teruggeschroefd onder impuls van ons aller Liesbeth. Vandaag lees ik dat sommige politici, momenteel deel uitmakend van de meerderheid, er van uitgaan dat de modale Vlaming één of meerdere eigendommen bezit. Hallo!!!??? Uiteraard is dit de zoveelste truc om hun electoraat van "hardwerkende tweeverdieners" veilig te stellen. In hun idiote, ouderwetse logica van huisje, tuintje, boompje, kindje, hondje houdt dit natuurlijk wel steek. Helaas, beste politici, zijn er heel veel mensen die niet in deze categorie thuis horen. Men spreekt al een aantal jaren over creatie van jobs, jobs en nog eens jobs. Vraag maar eens aan een jongere met twee masters die, om aan de bak te komen, hamburgers staat de bakken met een interim of tijdelijk contract. Ik zal nog maar zwijgen over kansarmen, laaggeschoolden, werklozen, chronisch zieken. 
  De politieke kaste begint steeds meer op een sekte te lijken waarin de leiders hun volgers brainwashen, want anders geen kans op een mandaat. Vroeger hadden de toppolitici ook hun protégées die ze dan zo snel mogelijk naar het politieke firmament piloteerden, maar in het huidige bestel gaat het over bijna volledige fractie's. Het partijstandpunt wordt ten allen tijde rigoureus verdedigd, het maakt niet uit wie het woord neemt. Dissidente stemmen worden geweerd. Als de federale oppositie in lokale besturen de lakens uitdeelt regeren ze zich kapot. Mislukte wereldverbeteraars zijn het. Ik voorspel nu al een vernietigend debacle bij de gemeenteraadsverkiezingen voor het huidige bestuur in Gent. 
  Naar analogie met de "movemento" van Beppe Grillo in Italië zou ik oproepen om hetzelfde te doen in België. Maar daar waar het in Italië was gericht tegen één figuur, Berlusconi, zou ik uw hulp willen vragen tegen wie of wat we het bij ons zouden moeten richten. Ik zou het echter niet reactionair maar wel toekomstgericht, niet negatief maar positief, niet tegen maar voor willen benaderen. Afbreken is nu eenmaal veel gemakkelijker dan opbouwen. Ik wacht op jullie suggesties.
  Ondertussen luister ik verder naar Seasick Steve!!!

  10-07-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Gastenboek
 • Bedankt
 • peter

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
     Archief per week
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  Laatste commentaren
 • Linda (Capello)
      op Wereld MS-dag
 • Nooit geweten (Linda)
      op Wereld MS-dag
 • Smeren (Coisswa)
      op Humor, waarom niet!?
 • reactie (Peter Ballegeer)
      op Wereld MS-dag
 • wielvriend (coisswa)
      op Wereld MS-dag

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!