Inhoud blog
 • Federer
 • Een sekte!
 • Storing
 • Humor, waarom niet!?
 • Samen sociaal!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Den beuzak
  Bedenkingen, opmerkingen, ergernissen...
  17-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federer
  Een tijdje geleden, na Roland Garros, heb ik de loftrompet laten schallen voor Rafa Nadal. Nu, een dag na de finale van Wimbledon, doe ik met heel veel plezier hetzelfde voor één van mijn allergrootste sporthelden nl. Roger Federer. Toen hij de fakkel overnam van Pete Sampras, nog een genie met een racket, kon niemand vermoeden dat hij al die grote iconen (Borg, McEnroe, Connors, Laver, Agassi...) zo ver achter zich zou laten. Hij stond als junior samen met Malisse te boek als groot aanstormend talent (Malisse heeft hem ooit geklopt in de Davis Cup), van de één is al lang geen sprake meer, de ander wint op bijna 36-jarige leeftijd zijn achtste Wimbledon. Net zoals Nadal in Parijs zonder setverlies. 
  Velen hadden hem afgeschreven toen hij zijn nummer 1 op de wereldranglijst verloor. Hij antwoordt met winst in Melbourne en London. Indian Wells is maar een tussendoortje. Voor mij staat hij terug op 1, hij is er eigenlijk nooit weggeweest. Dat de uiterste tegenpool momenteel die positie bezet is met een beetje verbeelding een blaam voor deze mooie sport. 
  Natuurlijke flair, Zwitserse precisie als was het een Rolex horloge, ongeëvenaarde slagen, een loepzuivere opslag, een aura dat neigt naar arrogantie voor de mensen die het spelletje niet volgen maar in feite het gevolg is van genialiteit, virtuositeit, techniek. Hoe omschrijf je zo iemand? Gekoppeld aan een fantastische wedstrijdmentaliteit (geen Kyrgios-toestanden) maakt het van hem de allergrootste aller tijden. 
  Dat zo'n kampioen na de zoveelste triomf nederig en dankbaar zijn geluk deelt maakt hem niet alleen groot als sporter maar nog meer als mens!

  17-07-2017 om 14:09 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sekte!
  Om het met Seasick Steve te verwoorden ; "Let's get down to business here". In tijden van verzuring, verrechtsing, toenemende onverdraagzaamheid, groeiende hypocrisie hebben we nood aan meer Steve's. Wat een muzikant, wat een drive en wat een levensverhaal. Zoek het op! 
  Deze week besliste het Vlaams Parlement om de huurwaarborg terug op te trekken van 2 naar 3 maanden. Een maatregel, die in een vorige legislatuur werd genomen om huurders (vaak een kwetsbare groep) wat meer ademruimte te geven, wordt teruggeschroefd onder impuls van ons aller Liesbeth. Vandaag lees ik dat sommige politici, momenteel deel uitmakend van de meerderheid, er van uitgaan dat de modale Vlaming één of meerdere eigendommen bezit. Hallo!!!??? Uiteraard is dit de zoveelste truc om hun electoraat van "hardwerkende tweeverdieners" veilig te stellen. In hun idiote, ouderwetse logica van huisje, tuintje, boompje, kindje, hondje houdt dit natuurlijk wel steek. Helaas, beste politici, zijn er heel veel mensen die niet in deze categorie thuis horen. Men spreekt al een aantal jaren over creatie van jobs, jobs en nog eens jobs. Vraag maar eens aan een jongere met twee masters die, om aan de bak te komen, hamburgers staat de bakken met een interim of tijdelijk contract. Ik zal nog maar zwijgen over kansarmen, laaggeschoolden, werklozen, chronisch zieken. 
  De politieke kaste begint steeds meer op een sekte te lijken waarin de leiders hun volgers brainwashen, want anders geen kans op een mandaat. Vroeger hadden de toppolitici ook hun protégées die ze dan zo snel mogelijk naar het politieke firmament piloteerden, maar in het huidige bestel gaat het over bijna volledige fractie's. Het partijstandpunt wordt ten allen tijde rigoureus verdedigd, het maakt niet uit wie het woord neemt. Dissidente stemmen worden geweerd. Als de federale oppositie in lokale besturen de lakens uitdeelt regeren ze zich kapot. Mislukte wereldverbeteraars zijn het. Ik voorspel nu al een vernietigend debacle bij de gemeenteraadsverkiezingen voor het huidige bestuur in Gent. 
  Naar analogie met de "movemento" van Beppe Grillo in Italië zou ik oproepen om hetzelfde te doen in België. Maar daar waar het in Italië was gericht tegen één figuur, Berlusconi, zou ik uw hulp willen vragen tegen wie of wat we het bij ons zouden moeten richten. Ik zou het echter niet reactionair maar wel toekomstgericht, niet negatief maar positief, niet tegen maar voor willen benaderen. Afbreken is nu eenmaal veel gemakkelijker dan opbouwen. Ik wacht op jullie suggesties.
  Ondertussen luister ik verder naar Seasick Steve!!!

  10-07-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storing
  Een tijdje weggeweest wegens ziekenhuisopname. Ik heb dus bijgevolg wel wat ergernissen opgebouwd. Niet zozeer mbt het ziekenhuis want ze hebben mij daar echt in de watten gelegd. Al meermaals heb ik de lof gezwaaid over het verplegend personeel, en ook nu weer! Ook mijn neurologe, dr. Demeulemeester, die zich ten allen tijde 100% geeft voor haar patiënten. Wat een drive!!! Om maar te zwijgen van de juffrouw die de liften bedient. Alomtegenwoordig, 24/7, behulpzaam, vriendelijk. Geen gezeur over lange werktijden, ploegpremies, overuren, pensioenregeling, maaltijdcheques. 
  School is out en we zullen het geweten hebben. Ik heb er geen problemen mee als jongeren, die zelf al bekwaam zijn om zaken te delen, fier zijn op hun behaalde resultaat en dat willen delen. Wanneer ouders echter de nood voelen om hetzelfde te doen omdat hun spruit van het tweede naar het derde leerjaar mag, ja dan... Een school reikt zelfs diploma's uit aan kleuters die van het eerste naar het tweede klasje over gaan. Op basis van wat? Hebben Fientje of Tibo een week niet in hun broek gekakt en is dit dan het criterium? Het ergste vind ik dat achterlijke mama's de nood voelen om dit te posten, uiteraard met bijhorende foto! Ik zou mijn kleine kinderen van deze waanzin vrijwaren. Het gaat met de opvoeding van onze jeugd de verkeerde kant op. Ik ben natuurlijk een oude conservatieve zak, maar geloof mij. Inspraak, overleg, discussie met een zes-jarige, ik dacht het niet. Ik ben ooit jeugdcoördinator geweest bij een voetbalclub en ik stak meer tijd in ouders ontvangen dan in het louter sportieve. Ik voelde mij meer schooldirecteur, psycholoog, pispaal dan gediplomeerd trainer. Beschermen moet, waarschuwen moet, toezicht moet. Maar te is trop. Nu staat overal het woordje "over" voor. Laat kinderen in hun kindertijd kind zijn. We leveren een generatie af van weerloze, bange, respectloze jonge mensen die geen tegenslagen kunnen verwerken.
  De graaicultuur is in het land en we zullen het geweten hebben. Wordt er iets aan gedaan? Ik dacht het niet! Op zijn Belgisch, dat wel. Een beetje paaien en een beetje zalven en de ware toedracht verschuilen achter een parlementaire onderzoekscommissie. Als ik het goed begrijp onderzoeken de stropers de stropers. Mayeur neemt ontslag bij de PS, straf! Ze smijten hem niet buiten hé, hij trapt het zelf af! Als ik steel dan zorg ik er best eerst voor dat het niet uitkomt en indien wel dan moet ik teruggeven wat niet van mij is en krijg ik nog een straf er bovenop. Straffen doe je niet alleen tegen de dader, het begrip impliceert nog heel veel andere dingen. Zou het geen goed idee zijn om, samen met zijn afschuwelijk geblondeerde OCMW-del, zijn zitpenningen terug te storten en de belastingeuro's daar te laten toekomen waar ze thuishoren?
  Ik zoek mijn heil bij "Prophets of Rage", een metal/hiphop/rock collectief bestaande uit leden van Rage against the Machine, Public Enemy en Cypress Hill. Waarbij de gitarist Tom Morello zich openlijk excuseert bij Europa voor wat er gaande is in zijn thuisland, hoe het zelfverklaarde welvarendste land ter wereld er in slaagt om iemand te verkiezen die geen woorden van meer dan twee lettergrepen laat staan volzinnen gebruikt en hoe men toekijkt hoe deze "zakenman" zowel binnen- als buitenland aan het verkloten is.
  "RAGE"!!! Exact het woord dat ik zocht!!!

  26-06-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor, waarom niet!?
  Jebroer, jezus, therapist, als je op de juiste plaats een spatie plaatst of een klemtoon verandert, krijg je soms zeer grappige inzichten. Ik kan mij er wel mee amuseren. Woordspelletjes, raadseltjes, flauwe grappen laat maar komen. 
  Op geregelde tijdstippen verblijf ik in het NMSC te Melsbroek om gedurende een aantal weken te revalideren. Met uitsluitend MS-patiënten, waarvan een aantal er echt niet goed aan toe zijn, is dit niet altijd de meest aangename plaats om te verblijven. Bij mijn laatste opname kregen we te maken met een overlijden op onze afdeling. Via een verpleegster vernam ik dat een mede-patiënt tot euthanasie was overgegaan, iemand waar ik een zéér goede band mee had. Als we samen aan tafel zaten, lachen, gieren, brullen, ambiance verzekerd!!! Ik ben er zeer populair, al zeg ik het zelf. Het sleutelwoord is humor, een positieve houding (alhoewel, ik heb ook mijn baaldagen, mag het?). Ik zag de laatste keer iemand terug die er al twee weken verbleef. De eerste avond al vertrouwde ze mij toe dat ze voor het eerst sinds lang terug kon lachen. Een mooier compliment kon ze mij niet geven. En tonnen respect voor het verplegend personeel (ook voor alle anderen hoor) die dag in dag uit, met hart en ziel, in moeilijke omstandigheden (zelfs de patiënten merken dat er zwaar gesnoeid, gemaaid, gerooid wordt in de gezondheidssector) het beste, het uiterste van zichzelf geven. Laat alle parlementariërs, volksvertegenwoordigers (dat is toch echt wel een verkeerd gekozen term) hun zuur verdiende zitpenningen daar maar eens gaan verdienen. Het zou de Servais Verherstraetens van deze wereld (de man die wereldkampioen is in het groen kunnen lachen met een bakkes als een oranje betonmolen ; ik mag hopen dat deze man geen liefhebber is van bepaalde stukken beschreven in de Kamasutra, ocharme het vrouwmens) snel tot inzicht doen komen. Geen gelul over bevoegdheden, geen bullshit over verantwoordelijkheden. Integendeel, werken met inzet, toewijding, engagement ten dienste van de mensen.
  Misschien moet ik een carrière overwegen in de comedy. Ik heb het er onlangs over gehad in een chatgesprek met de vermaarde Nigel Williams. Wat denk je Nigel, vroeg ik hem, van een stand up comedian in een rolstoel. Hilarisch antwoordde hij. Jouw eerste mop kan al niet meer stuk!

  15-06-2017 om 14:32 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen sociaal!
  Nederlandse protestantse dominee's willen onze jeugd waarschuwen voor de duivel. Ik ben opgegroeid met "Number of the beast" van Iron Maiden, "Sex and drugs and rock 'n roll van Ian Dury, "Roxanne" van The Police om nog maar te zwijgen over Debbie Harry van Blondie. Het is met mij al bij al nog goed gekomen. Om Alex Agnew te parafraseren ; "Als we doorheen de geschiedenis de wandaden in naam van Jezus en Mohammed bekijken dan is Satan er nog niet zo slecht vanaf gekomen".
  Met wie het ook altijd wel goed komt zijn de geldverslaafde, postjes vergarende politici. De schandalen van de afgelopen maanden in Gent, Antwerpen, Luik en nu in Brussel schokken de gemeenschap, maar laat ons eerlijk zijn. Ze zijn van alle tijden. Vroeger werden ze gemakkelijker onder tafel geveegd. Men moest al een krant of tijdschrift lezen waarin een of andere onderzoeksjournalist klokkenluider speelde en dan nog werden deze artikels slechts door een minderheid meerwaardezoekers bekeken. Anno 2017 en dankzij de sociale media (mijn god, wat haat ik die term) is het veel gemakkelijker geworden om klokken te luiden en affaires openbaar te maken. Dat protagonisten het risico lopen zichzelf in de voet te schieten (cfr. Bracke) nemen we er dan maar bij onder de noemer "collateral damage". Zelfs de machtigste man op aarde bezondigt zich dagelijks aan al dan niet ongepast "tweet-gedrag". En wie herinnert zich nog Leterme? Was dat lachen zeg!!!
  Maar wat nu in Brussel komt bovendrijven is nog erger dan het deksel van de beerput optillen. Een burgemeester en OCMW-voorzitter die zich schaamteloos verrijken op kap van de sociaal zwaksten?! " Faut le faire!!!". Allebei ter linkerzijde, maar dat is blijkbaar al lang geen item meer. Ik zou, met mijn naïef verstand, toch durven stellen dat een voorzitter van een maatschappelijke instelling op zijn minst onafhankelijk is. Maar niet in België waar dit mandaat wordt toegekend door de burgemeester. Ons hele bestel is georganiseerd in een sfeer van ons kent ons. Competenties, ervaring, betrokkenheid zijn ondergeschikt aan connecties. Het is ook niet te verwonderen als we zien hoeveel regeringen, executieves, ministers, staatssecretarissen ons land telt. Er wordt goed voor elkaar gezorgd! Men spreekt al lang om de Senaat af te schaffen. Het duurt toch zijn tijd, vindt u niet? En kan iemand mij vertellen wat de bevoegdheden van de provincies zijn? Afschaffen die troep!!! Om nog maar te zwijgen van de intercommunales. Voor mijn part worden al die besturen bevolkt door politici maar als iemand wordt aangeduid om te zetelen dan zonder vergoeding. Men zou dit moeten zien als "part of the job" eens men in de politiek stapt en de vergoeding die men opstrijkt als kamerlid of schepen zou moeten volstaan. Vergeet niet ; velen houden er nog een advocaten- of dokterspraktijk op na. In Brussel is er dan nog ophef over het het feit dat Mayeur schepen zou kunnen blijven, niet te geloven. Evenmin als het feit dat zijn vervanger ook niet onbesproken blijkt te zijn! Moet politiek niet ten dienste staan van de mensen? De praktijk leert ons van niet! 

  14-06-2017 om 15:23 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rafa
  Volgers van mijn blog weten dat ik een sportliefhebber ben en dat ik, vanwege mijn chronische toestand, uitsluitend passief sport beoefen. In afwachting van de Tour en Wimbledon moeten we ons nu beperken tot minder tot de verbeelding sprekende evenementen, Ronde van Zwitserland, tennis in Rosmalen of Halle. Gelukkig staan er nog een paar leuke films op mijn digicorder, dus we kunnen onze dagen wel een beetje opvullen. Over het nut van mijn tijdsbesteding stel ik mezelf al lang geen vragen meer.
  Toch nog even terugkomen op een sportgebeurtenis van de afgelopen weken (nee, niet de getalenteerde maar lamlendige Rode Duivels of de Dauphiné, prélude van de tour of de Yellow Tigers. Kan er nog iemand volgen met al die namen voor nationale ploegen voor de diverse sporten?). Ik bedoel de enige, echte Spaanse stier Rafaël Nadal die voor de tiende, echt waar de tiende maal Roland Garros wist te winnen. Zonder setverlies, in een mum van tijd, ongezien. En ja, ik kan mij ook ergeren aan zijn talloze tics, zijn routine. Maar eens zijn tennis op gang komt zoals alleen hij het kan spelen kan ik alleen maar kijken met bewondering, plezier, soms ongeloof. En ja, ik ben er wel eens kwaad op geweest toen hij mijn all time favourite Federer een pak slaag gaf. Door velen, waarnemers, de journaille afgeschreven na een minder jaar 2016 door hoofdzakelijk blessures. Maar wat wil je? Met dergelijke verwoestende, belastende speelstijl. Op zijn veertigste zal hij waarschijnlijk rondlopen met een lichaam vol artrose maar hij staat toch maar mooi in de geschiedenisboeken. Tussen elke set wordt de gravelbaan schoongeveegd, Rafa veegt bij 8 op de 10 punten zijn tegenstander van de baan, elke mindere bal van de tegenstander ( te kort, te hoog, niet hard genoeg etc...) wordt genadeloos getrakteerd op een uppercut. De oerdegelijke Stan Wawrinka heeft zich waarschijnlijk in de finale meermaals afgevraagd waarom hij de eer van deze sportieve slachtpartij niet heeft overgelaten aan de mateloos irritante Andy Murray, schapen op de Schotse Highlands blèren slechts een fractie van dit klein kind. Het opkomende Oostenrijkse talent Dominique Thiem beseft na zijn kwartfinale tegen Rafa dat er nog veel spek met eieren zal moeten aan te pas komen vooraleer hij nog maar in de buurt komt. 
  Eén negatief puntje : wedstrijden met Rafa zijn saai. Geen spanning noch sensatie! Als hij demarreert zien zijn concurrenten binnen de kortste keren zijn rugnummer niet meer, kunnen ze de namen van zijn sponsors op zijn trui niet meer lezen en hangt er een volgwagen tussen die slechts kan toezien hoe zijn voorsprong steeds groter wordt. Je moet je optrekken aan zijn gigantische meesterschap, zijn technische superioriteit (niemand slaat zo'n topspinballen), zijn ongelofelijke fysische présence. Een resultaat van keihard werken, trainen maar denk nu niet dat zijn tegenstanders dat ook niet doen hé. Hij wordt, op zijn eenendertigste, nog steeds voortgestuwd door zijn brandende ambitie, nimmer aflatende drang om het maximum in zijn sport te bereiken. Een briesende stier die in de arena de torreadores, piscadores geen kans geeft om toe te slaan. Off court, een aimabele labrador. Voorwaar een groot sportman, zéér groot!!!

  12-06-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld MS-dag
  Sta mij toe op deze 31e mei, wereld MS-dag, een bijdrage te leveren mbt MS.
  In het jaar 2010, ik was toen nog voetbaltrainer, kreeg ik zo nu en dan gewaarwordingen die ik niet echt goed kon plaatsen. Af en toe doe je als trainer bepaalde dingen voor (demonstreren noemt men dat) en dingen die vroeger moeiteloos en achteloos werden uitgevoerd leken op bepaalde momenten voor problemen te zorgen. Evenwicht, coördinatie, mobiliteit, stabiliteit daar ging het voornamelijk over. Ik weet het aan het aloude cliché van stilaan een dagje ouder worden, niet meer goed getraind te staan, enz...Ook thuis kreeg ik problemen. Huistaken niet kunnen afwerken zoals gras afrijden, in de tuin werken, de auto wassen. Daarbij werd ik heel snel moe, kon ik geen zon of warmte verdragen, kreeg ik tintelingen, prikkelingen in voeten en benen. Een deugddoend warm bad of douche kon ik niet meer verdragen. Ik besliste om op consultatie te gaan bij de huisarts en aangezien ik aangaf dat er iets scheelde in mijn hoofd verwees hij mij door naar een neuroloog. Een klinisch onderzoek en twee MRI-scans later kreeg ik op 30 juni 2011 de diagnose MS. Mijn wereld stortte in hoewel ik toen van de ziekte niet veel afwist. Ik maakte mezelf wijs dat het wel zou meevallen ; ik was tenslotte altijd sportief, actief, bon-vivant en nog zoveel meer geweest. Nu, zes jaar later, weet ik wel beter. Het valt zwaar tegen! MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de myeline (een stof aan de uiteinden van de zenuwen die zorgt voor de geleiding van de commando's van de hersenen naar de spieren, ook het ruggenmerg vervult een zeer belangrijke functie in de geleiding) ontsteekt. Dit zorgt voor littekens in de hersenen en het ruggenmerg, "plaques" genoemd. In België lijden 12.000 mensen aan de ziekte en de symptomen zijn individueel verschillend. In mijn geval gaat het vooral over vermoeidheid (te vergelijken met de vermoeidheid de dag na een voetbalmatch maar dan X 100), problemen met evenwicht, stabiliteit, coördinatie, spier spasmen (vooral in de onderste ledematen), vertraagde oogreflex, een constant tintelend, prikkend gevoel in de voeten. Ik verdraag geen warmte, de afgelopen dagen waren een hel voor mij. Iedereen verlangt naar de zomer. Barbecue, uitstap, reizen, maximaal genieten zeg maar. En terecht, maar ik moet binnen blijven en proberen het huis zo fris mogelijk te houden. Dus het verwondert niemand dat ik soms angstig uitkijk naar Frank en Sabine. En ja, het gebeurt dat ik mij neerslachtig voel. Stappen lukt nog net met een rollator voor max. 10 meter (als ik alleen ben durf ik niet want veel te veel risico om te vallen), staan lukt nog net voor 10 sec. Maw de rolstoel is mijn vriend!
  Daarom, op deze wereld MS-dag, heb ik eigenlijk maar één wens ; genezen. Of zelfs dat nog niet. Een medicijn of therapie die mijn ziekte afremt zou al welkom zijn. De wetenschap is keihard aan het werk, ik hoop alleen dat ze op tijd komen.

  31-05-2017 om 15:50 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giro d'Italia
  Noodgedwongen moeten mensen zoals ik, die veel tijd doorbrengen voor TV en sport minded zijn de Giro volgen op het vermaarde kanaal Eurosport. Door één of ander contract is deze spectaculaire wielerwedstrijd niet meer te volgen op één met Renaat Schotte (amai, ze hebben die jongen zijn speelgoed afgepakt) en Jo,jo,jo,josé De Cauwer. De toch wel typisch Belgische, onderbouwde en gedocumenteerde commentaar werd vervangen door een schabouwelijk allegaartje van nietszeggende one-liners, Babylonische spraakverwarring en een hilarische uitspraak. Een Belgische commentator wordt bijgestaan door een Nederlandse ex-wielrenner. Vergeef mij, maar de namen ontsnappen mij even. Tot mijn grote verbazing rijden er een aantal renners mee waar ik nog nooit van gehoord heb. Wie bv is Possofifo of Nibaaaaali. Als Dumoulin aan de kant moet voor een sanitaire stop hoor je opeens een dolgedraaide Hollander "hij moet poepen" roepen. Gelukkig voor hem is het Nederlands geen wereldtaal! Komen daar nog bij de talloze al dan niet commerciële onderbrekingen. Vaak zijn het nietszeggende spotjes die al jaren worden uitgezonden en waar bv Johan Cruyff (het voetbalicoon is al ruim een jaar niet meer onder ons) oproept tot respect en fair-play in het voetbal. Terwijl de kijker probeert de ontknoping van de koers te volgen. Dit is toch veel te moeilijk voor een simpele ziel als mezelf.
  Ik had nooit kunnen denken dat ik het volgende ooit zou schrijven maar geef mij dan maar de veel minder sterk bezette Ronde van België met schoolmeester Michel Wuyts en zijn side-kick Sven Nys.

  24-05-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bittere pil
  Wat een sof gisterenavond. Oké, de titel is voor Anderlecht. Dat was al duidelijk na twee wedstrijden in PO1 en was enkel nog een kwestie van tijd. Maar wat mijn FCB weeral op de mat legde, of beter niet op de mat legde, tart alle verbeelding. Een hoopgevend eerste kwartier met kansen voor Joske en Vanaken, daarna niks meer! Voetbal wordt gespeeld volgens een aantal wetmatigheden (het ABC vd voetbal genoemd) aangevuld met virtuositeit, intuïtie, ingeving van het moment, genialiteit... Gisteren speelde mijn clubje als een stelletje ongeletterden. De pijnpunten werden nog eens ongenadig bloot gelegd. Te traag, te slap inspelen, uit positie lopen, geen recuperatie op de tweede bal, te weinig creativiteit enz... Natuurlijk, achteraf spreken is gemakkelijk maar een coach en sleutelspelers moeten overtuigen om er nog een jaartje bij te doen is bij voorbaat een slecht idee. Het vat is af, de citroen uitgeperst. De ambities zijn op geen enkel moment waargemaakt, de doelstellingen nooit gehaald. Het kampioenschap werd al verloren in de reguliere competitie, CL was een drama en de beker ocharme. Uitgeschakeld worden door een vreemdelingenlegioen, daardoor na nieuwjaar aan een regime van 1 match/week. En toch zo moe. Een grote schoonmaak dient zich aan, zowel binnen de spelersgroep als de technische staf. Het doet pijn aan de ogen wanneer duur betaalde profs zelfs de basis van het spelletje niet kunnen opbrengen. En stop aub met spelers tijdens de rust voor de camera te halen. Waarschijnlijk is dat een verplichting afgedwongen door de betaalzenders, maar hou er toch maar mee op. Tenen krullend soms, hilarisch dikwijls, onwerkelijk meestal! Ik heb heimwee naar de tijd toen men slechts drie buitenlanders mocht opstellen, dat waren dan ook spelers die een meerwaarde betekenden. Niet zoals nu, waar in sommige ploegen spelers rondlopen wiens naam nauwelijks uit te spreken valt. 
  Ik lees en hoor dat Frank De Boer in beeld zou zijn. Doen, onmiddellijk! En een grove borstel kopen voor die jongen, één die goed veegt!!!

  19-05-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centralisatieplan Gent
  De afgelopen dagen las ik toch zeker twee verontrustende artikels omtrent het nieuwe mobiliteitsplan in Gent. Het eerste ging over de toenemende agressie, onverdraagzaamheid tussen autobestuurders, fietsers en voetgangers. Logisch, lijkt me. Autobestuurders worden het leven zuur gemaakt met de meest onmogelijke omwegen met files tot gevolg. Oké, die waren er vroeger ook al. Maar nu is het immobilisme troef. Al eens door de Lange Munt gewandeld? Fietsers racen er gewoon door. Afstappen in een voetgangerszone? Ho maar! Ik zou niet in een rolstoel zitten, ik had waarschijnlijk ook al eens een elleboog laten uitwaaien. Ik begrijp het ongenoegen en de frustratie. Sinds het nieuwe circulatieplan is de fietser verheven tot koning in het verkeer, enfin dat maken ze er toch zelf van. Eens men op een fiets kruipt zijn verkeersregels van geen tel meer. Het gezond verstand verdampt onder hun fluorescerende pothelm. Politieke correctheid, milieu verantwoordelijkheid, alternatieve vervoerswijzen ; mijn kloten ja!!! Je moet eens als gehandicapte zelfstandig met het openbaar vervoer de binnenstad proberen te bereiken! Ik daag de bakfietsen onder ons uit.
  Maar nog meer onthutsend vond ik het tweede artikel. Ik kon het moeilijk geloven in tijden van "fake news", maar als daar ook maar 20% blijkt van waar te zijn dan nog is dit te gek voor woorden. Handelaren, die stilaan het water aan de lippen hebben, zouden benaderd worden door voornamelijk West-Vlaamse bouwpromotoren om hun zaak van de hand te doen. Stadsvlucht lijkt haast onvermijdelijk. Horecazaken zien hun bezoekers en dus ook hun omzet dramatisch dalen, Tavernes en restaurants slaan al eens een service over, de binnenstad is zo dood als een pier 's avonds. En dat allemaal omdat een opportunistische pipo uit West-Vlaanderen, gesteund door zijn coalitiepartner, denkt zijn visie hier te moeten doordrukken. Onder het mom van een groene, ecologische binnenstad. Maar er zit blijkbaar meer achter. Zoals in het artikel vermeld staan bouwpromotoren, architecten (zijn vrouw is er één van), aannemers te springer om onze stad een nieuw aanzicht te geven. Onze bourgondische identiteit wordt gefnuikt, kapot gereguleerd. 
  Mijn progressieve stem zal bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen en dat voor het eerst in mijn leven een blanco stem zijn!

  12-05-2017 om 00:00 geschreven door Capello  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
     Archief per week
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  Laatste commentaren
 • Smeren (Coisswa)
      op Humor, waarom niet!?
 • reactie (Peter Ballegeer)
      op Wereld MS-dag
 • wielvriend (coisswa)
      op Wereld MS-dag
 • Ivan (coisswa)
      op Een bittere pil
 • Beuzak 😊😊😊 (Mvn)
      op Eerste poging

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!