Inhoud blog
  • Carnevale
  • Chinezen ontdekken Luca fa presto
  • Pasta allo scoglio - pasta on the rocks
  • foto van de dag
  • online
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Rosetta
  • Spunti di riflessione
    Paradise only 2 hours away
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnevale
    Sommige mensen gaan volgende foto's genomen in de Sila leuk vinden, zeker met Carnevale!








    04-12-2011 om 17:40 geschreven door il calabrese  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen ontdekken Luca fa presto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vandaag in de krant. De Chinezen ontdekken de Calabrese cultuur en trekken naar Cosenza. Provinciestad op een halfuur rijden, vlakbij het Parco nazionale della Silla. (73.695 hectare - hier moeten we het binnenkort maar eens over hebben)

    Blijkbaar hangen er stukken van Luca Giordano! Wie kent Luca Giordano niet???

    Inderdaad ik kende hem niet, maar vanaf nu zal ik Luca fa presto niet meer vergeten. Ben eens gaan googlen en blijkbaar was het een bezige bij. Wat wel opvalt is dat slechts weinig van zijn werken in Italië hangen. Blijkt dat hij voor de Spanjaarden veel geschilderd heeft en ik denk dat de Spanjaarden in die tijd nog al eens regelmatig naar America en dan vooral Mexico en California trokken / voeren wat kan verklaren waarom ... Is slechts het ondoordachte hersenspinsel van een kunstleek.

    Luca Giordano (Napels18 oktober 1634 - Napels, 12 januari 1705) was een Italiaans kunstschilder en etser die bekend stond onder de bijnamen Proteus, vanwege zijn veelzijdigheid wat betreft schilderstijl, enLuca fa presto (Lucas snelwerk) vanwege de snelheid waarin hij werkte. (Wikipedia)


    Comune di Cosenza, il sindaco riceve una delegazione del Governo cinese      
      25 novembre 2011
     


    COSENZA. Il sindaco di Cosenza Mario Occhiuto ha ricevuto ieri mattina a Palazzo dei Bruzi una delegazione del governo cinese in visita culturale nel nostro Paese. Guidati dal Capo divisione del Ministero della Protezione ambientale Lu Bin, dal direttore generale Chen Yanping e dal vice direttore Quanwen Xu, il gruppo si è a lungo soffermato ad ammirare la mostra su San Francesco di Paola ospitata al primo piano del Comune. Grande interesse hanno suscitato i dipinti e le opere esposte, come la tela di Luca Giordano che adorna la parete dello studio del primo cittadino. Il Sindaco ha poi personalmente accompagnato la rappresentanza cinese in un tour nel centro storico, dove grande apprezzamento è stato manifestato per i tesori artistici di Palazzo Arnone e per l’esposizione alla Casa delle Culture sulla Cosenza post unitaria. Numerosi scatti fotografici resteranno a ricordo della tappa cosentina.

    30-11-2011 om 20:29 geschreven door il calabrese  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta allo scoglio - pasta on the rocks
    Wat maakt de Italiaanse keuken tot een van de beste ter wereld? De eenvoud van de bereiding, de versheid van hun lokale producten en de ongelofelijke fierheid die ze voelen voor hun keuken.

    Een topgerechtje zoals sommigen zouden zeggen is de 'pasta allo scoglio' of met andere woorden met schelp- en schaaldieren.

    Op de foto's die volgen een lekker receptje waar ik enkele verbeterpuntjes bij aanbreng.

    Neem voldoende look (minstens 4 tenen), naar keuze 1 à 2 pikante pepertjes, dikke ui fijn gesneden en laat lichtjes aanbakken in olijfolie- de look en ajuin (LaughingAalst) mogen NIET bruinen, is dan absoluut niet lekker. Doe dit in een grote pan met hogere rand (geen kom). Voeg nu doormidden gesneden kerstomaatjes toe voeg ook 2 bouillonblokjes (kip), peper en zout toe. Laat even opkomen en blus af met witte wijn. Laat dit rustig sudderen en wanneer het te droog wordt voeg je de bouillon toe die je ondertussen met de koppen en de afval van de beestjes gemaakt hebt. Wanneer de smaken, na een tijdje pruttelen, goed geïntegreerd zijn beginnen we aan de afwerking. Nog 10 minuten en we zitten aan tafel! Voeg toe: Venusschelpen - klikken de schelpen open voeg dan de mossels toe - waarna je de scampi en calemari toevoegt. Goed doorroeren zodat alles gaart.

    Ondertussen kookt de linguine en denk erom staat er 8 minuten kooktijd op het pakje laat dan maximum 7 minuten koken! Al dente!

    Afgieten en uitdruppen (even) en onmiddellijk de pan in en rijkelijk besprenkelen met olijfolie. Denk eraan NOOIT de pasta spoelen met water!!!! Alles langdurig door mekaar roeren zodat samen met de hitte het zetmeel van de pasta en de jus van de saus elkaar vinden.


    Nog enkel een beetje platte peterselie, serveren en smullen!


    Smakelijk en Ciao







    29-11-2011 om 21:20 geschreven door il calabrese  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto van de dag
    De maand september staat in Calabria gekend als de beste maand van het jaar. Het weer is er aangenaam warm met temperaturen rond 30°C en de zee is de rust zelve. De temperatuur van het water is aangenaam warm om in te duiken en de stranden zijn rustig met her en der een lokaal iemand die van de namiddagzon komt genieten.

    Het haventje vlakbij Campora is de rust zelve. Niet de drukte en bedrijvigheid die wij kennen in onze kusthavens. Geen gekletter van het tuig in de wind. Enkel het pruttelen van een eenzame visser die met zijn bootje binnenvaart.

    En binnenvaren is niet aan iedereen besteed. De geul moet dringend gebaggerd worden voor de zeilers met iets grotere diepgang. Maar helaas 'this is Calabria' waar de uitdrukking 'time is money' dient geïnterpreteerd te worden als 'a lot of time before you get the money'. Dus laat de havenmeester van op zijn bank verder genieten van de ondergaande zon.

    En de zon kent haar kleuren in Calabria. Geen enkele tramonto is identiek maar allen hebben ze dezelfde schoonheid gemeen.

















    28-11-2011 om 20:41 geschreven door il calabrese  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.online
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze namiddag een berichtje van enkele Italiaanse vrienden ontvangen: "23 gradi, sole sensza vento ... ci è subito venuta in mentha la tua piscina ... sarebbe stato un bagno fantastico"

    Hoewel voor ons klimaat een heel uitzonderlijke 12 graden vandaag, toch een beetje heimwee naar de zomer en zomerse temperaturen. 

    27-11-2011 om 00:00 geschreven door il calabrese  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:zomers, warm, zalig


    Archief per week
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Happy to discuss

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs