Buffalofan een fansite over K.A.A Gent

2017 Buffalofan
25-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaa Gent - Eupen 3-0
AA Gent heeft dinsdagavond zijn tweede thuiszege van het seizoen laten noteren. De Buffalo’s kozen tegen Eupen al voor de rust definitief het ruime sop: Yuya Kubo opende na twee minuten de score, Moses Simon sloeg in het slot van de eerste helft de definitieve kloof met twee doelpunten vanop de strafschopstip, eindstand 3-0.

Bij AA Gent zat Thomas Foket voor het eerst sinds zijn hartoperatie weer in de wedstrijdselectie, maar de rechterflankverdediger greep in laatste instantie naast een bankzittersstatuut. Zat wél op de bank: Danijel Milicevic, die rust kreeg van coach Vanderhaeghe en in de basiself vervangen werd door Samuel Kalu.

AA Gent neemt in eerste helft al afstand van defensief zwak Eupen
Thomas Foket maakte zijn terugkeer FOTO: BELGA

De Buffalo’s begonnen als twaalfde in het klassement aan de wedstrijd, met amper één puntje voorsprong op tegenstander Eupen. Dat kon niet, vond Yuya Kubo, die een gedreven start van de thuisploeg al na twee minuten beloonde met de openingstreffer. Daarna bleven de Gentenaars Eupen lange tijd tegen het eigen doel drukken, maar tot grote kansen kwam het niet meer. De bezoekers uit de Oostkantons kwamen halverwege de eerste helft zelfs beter in de wedstrijd, maar verder dan een vrije trap van Leye kwamen de bezoekers niet.

Yuya Kubo opende al vroeg de score in de Ghelamco ArenaFOTO: BELGA

Sterker nog: net op dat moment, kozen de Buffalo’s definitief het ruime sop toen Moses Simon twee strafschoppen op korte tijd benutte. Eerst na een naïeve fout van de nochtans uiterst ervaren Luis Garcia in de eigen zestien, even later na een trekfout van de al even ervaren Lotiès. Kalinic hield net voor rust de (ietwat overdreven) 3-0 tussenstand op het bord.

Moses Simon viert zijn tweede strafschopdoelpuntFOTO: BELGA

Vijf minuten na de pauze stond het zelfs bijna 0-4: Simon dolde met zijn tegenstander op de linkerflank en zette voor, maar Siebe Blondelle verijdelde een makkelijk doelpunt van de goed spelende Yarmechuk. Daarna begonnen beide coaches wissel na wissel door te voeren, en verwaterde de wedstrijd helemaal: voor de Buffalo’s hoefde het niet meer, terwijl Eupen de Gentse verdediging niet kon verontrusten. AA Gent had de score in het laatste half uur zelfs nog kunnen uitdiepen, maar Kubo was te egoïstisch voor Van Crombrugge en verkwanselde een grote kans, en ook Yaremchuck stuitte na slap terugspelen van Lotiès op de Eupense doelman.

Ondanks deze zege blijft AA Gent (door de 0-1 overwinning van Lokeren op het veld van KV Mechelen) twaalfde in het klassement. De Buffalo’s hebben nu 13 punten, voorlopig vijf minder dan Moeskroen op plaats zes en vijf meer dan rode lantaarn KV Oostende.

Eupen-doelman Van Crombrugge moest dit seizoen al 32 doelpunten incasserenFOTO: PHOTO NEWS

25-10-2017, 21:14 Geschreven door buffalofan
Reageren (0)

Categorie:Jupiler Pro league
15-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaa Gent - Waasland Beveren 2-0
KAA Gent KAA GENT 2 - 0 WAASLAND-BEVEREN Waasland-Beveren

De interlandbreak gaf kersvers hoofdcoach Yves Vanderhaeghe wat extra tijd om zijn ploeg op punt te zetten voor de confrontatie met Waasland-Beveren. Hij installeerde een viermansverdediging met Bronn op rechtsachter en het duo Gigot - Mitrovic centraal. Voorin kreeg Yaremchuk een basisplaats, geflankeerd door Kubo en Simon.

Morioka toonde zich al snel gevaarlijk voor de bezoekers, maar kopte over. Daarna had Gent overwicht tegen een goed meevoetballend Waasland-Beveren. Bronn pakte uit met een knappe slalom, maar zag zijn schot daarna wel afgeblokt. Kubo probeerde het met een afstandsschot, maar dat vloog over doel. Yaremchuk liet enkele fraaie dingen zien, waaronder een knappe actie over links, waarna Kubo de strakke voorzet hoog over trapte.

Ook de beste kans van de eerste helft was voor de jonge Oekraïner, maar Roef haalde zijn kopbal nog net uit de linkerhoek. Wat later kwam hij centimeters te kort om een scherp aangesneden voorzet van Milicevic binnen te tikken. Diezelfde Milicevic zette Roef nog een laatste keer aan het werk met een strakke uithaal, maar de Anderlecht-huurling hield zijn netten schoon tot aan de rust.

Ook in de tweede helft ging Gent op zoek naar het openingsdoelpunt, maar dat wilde aanvankelijk niet goed lukken. Het was opnieuw Roef die de doorgebroken Yaremchuk van een verdiend doelpunt hield en de rebound werd door Milicevic in het zijnet gemikt. Seck zaaide even onrust met een kopbal die rakelings over vloog, maar de Gentse reactie mocht er wezen. Simon zag een schot op de paal stranden en via Roef belandde de bal voor invaller Kalu, die wel raak trof (1-0).

In de tribunes werd er zenuwachtig afgeteld naar het eindsignaal, maar die stress verdween vijf minuten voor tijd. Simon bracht een vrije trap scherp voor doel en de inlopende Kalu kopte over Roef in de verste hoek binnen (2-0). In de slotminuten was er nog een opvallende rol weggelegd voor de videoscheidsrechter. Camacho haalde de doorgebroken Sylla neer en kreeg geel van Delferière, maar die ging vervolgens op aangeven van de videoscheidsrechter de beelden controleren aan de zijlijn. Daarna corrigeerde hij zijn beslissing en toonde Camacho alsnog de rode kaart. Wedstrijdbepalend was het niet meer, want Gent toonde zich zegezeker en vierde de eerste thuiszege van het seizoen.

15-10-2017, 22:00 Geschreven door buffalofan

18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AA Gent heeft in Colombia versterking gevonden voor zijn linkerflank. De 23-jarige offensieve linksback Deiver Machado komt over van Millonarios.

Deiver Machado ruilt Millonarios voor AA Gent.

Deiver Machado debuteerde in 2015 in het eerste elftal van de Colombiaanse eersteklasser Millonarios. Machado is een moderne linksachter die de hele flank kan bestrijken. In de Ghelamco Arena moet hij de concurrentie aangaan met Asare en Saief.

Machado, die met Colombia actief was op de Olympische Spelen in 2016, wordt dinsdag in Gent verwacht. Zijn huidige club Millonarios maakte de transfer van Machado wel al bekend op zijn website. "We bedanken Deiver voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", klinkt het.

18-07-2017, 12:07 Geschreven door buffalofan

15-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jupiler Pro League (Klassement)

15-07-2017, 12:58 Geschreven door buffalofan

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender Jupiler Pro League 2017-2018

15-07-2017, 00:00 Geschreven door buffalofan

Vorige Match : Moeskroen - KAA Gent 3-1 Volgende Match :KAA Gent - KV Kortrijk 3-11-2018 om 20u30