Foto
Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    bruintje
    Fietsen: das zere rijden
    27-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een kwakkel weer toch; waar blijft die lenteQuestion Voor de 3de dinsdag op rij vallen onze lange ritten letterlijk in het waterCrying or Very sad Gelukkig was het toch droog vanmorgen bij de start en dit zou zo blijven tot de middag. Dus nie twijfelen en go om 9h.Op de kalender stond Tilff voor vandaag: helaas. Maar uitgesteld is nie afgesteldWink Er werd geopteerd voor een kortere rit.Voor Luc is da geen probeer: die schut ritjes uit z'n mouw.Wink En wat voor ééntje vandaag.

    Heers-Bergiliers-Crisnée; Alleur-Herstal-Wandre. Wat tot hiertoe moest geklommen worden, was maar klein bier in verhouding wat nog moest komenWink Rue Tesney: bij het begin van het straatje staat een bordje 17%; maar al heel gauw worden dat er 19. Op sommige plaatsen ruim boven de 22% en dat allemaal 900m langQuestion Niks dan harken naar boven dus. Nog nie helemaal achter de rug. Côte de Xhave, Bois des Dames : gelukkig beide maar voor een gedeelte. Maar ze "pitsen" toch na die eerste kuitenbijter.Ook nie te versmaden: Côte de Saive. Barchon-Blegney: das 900m bergop tegen een gem. van 6,5% en met een max. van 10%. Côte de Trembleur is nu nog maar een "molshoopje"Wink At last wat bergaf naar Dalhem toe. Mooie liedjes duren nie lang. Côte de Richelle. In Oupeye wachtte ons nog een surpriseke.Wink  Slins af, haaks links: Thier St Laurent à Glons. Slins- Diets-Heur. De eerste druppeltjes kondigden zich aan. Gelukkig is het maar bij lichte regenval gebleven. Toch best zo snel mogelijk naar huis. Lauw-Broekom-Brustem. Straight home door Zepperen.

    Een middagstop was er vandaag nie; korte rit ( nu ja kort......), maar "spicy"

    Info: 132km; avg.27,8km/h; 1184hm

    27-03-2018 om 20:42 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het uurtje doorzetten voor de zomertijd was goed te voelen vanmorgen. Fris aan de visSad Maar mooi droog en dus konden we ons weerspiegelen aan het weer van gisteren. Mooie opkomst vandaag: zelfs een heel nieuw iemand. Hierbij van harte welkom Gerrit en hopelijk een vast lid van ons pelotonneke.Wees gerust; die "paar kilootjes" teveel, geraak je bij ons snel kwijtWink Zo konden we met 21man van start voor een rit , uitgekiend door Luc. Op de kalender stond Hoegaarden. Ai, ai, da wordt een kasseien rit; geen spek voor mijne bekCrying or Very sad Tja, tegenwoordig moet je allrounder zijn bij onsWink Met de wijzers van het uurwerk mee ditmaal.

    Velm-Overhespen-Hoegaarden. Die ellendige kasseien in Kauterhof .Ik was nie de laatste boven, maar het scheelde toch nie veel. Maar ja, bergop of bergaf, op kasseien hang ik toch altijd achteraan te bengelen. Beauvechain-Opvelp-Willebringen-Vissenaken. Dat het nu niet meer zou stil vallen  wisten we ( nie dat dit al eerder gebeurd wasWink ) Hoeleden-Kortenaken-Rummen; Melveren-Brustem. Onze nieuwe vriend weet meteen hoe sterk onze groep isWink

    We werden getrakteerd op broodjes en een drankje van onze jarigen Rita en Guy.

    Info:111km; avg.32,3km/h; 565hm

    25-03-2018 om 20:40 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Nog een wat frisse start vanmorgen:3°. Maar het beloofde spoedig eindelijk wat warmer te worden en op de middag werd het een 'dikke' 14°.Met de "gang"van zaterdag zouden we in Alken de Bas Landsbergen Memorial fietsen. Wat slechte communicatie vooraf, zodat niet iedereen op de hoogte was van het gewijzigde start uurRolling Eyes . Stefan was met de wagen tot bij mij thuis gekomen en samen fietsten we tot bij Jan. Toen ook daar Guy opdaagde, konden we wat wachten op de rest die van St Truiden moesten komen.Met z'n 8 naar de inschrijving. Van bij de start een "goei tempooke" In Kuringen sloten ook Rohnny, Erwin en Dirk aan.Meteen werd er nog een tandje bij gestokenWink Na de bevoorrading werd er zoals "vanouds" gereden: hier en daar een demarragekeWink doe wel en zie niet omWink Terug in Alken was het zalig in het zonneke op het terras van de Sportwereld.

    Dat het een vlakke rit zou worden stond buiten kijf: wel veel draaien en kerenMad  Stevoort-Kuringen-Jaagpad. Eerste deel Sterrenwacht ( meteen het "steilste" voor vandaagWink) Bolderberg-Zonhoven. Boxbergheide-Diepenbeek-Alken.

    Info: 93km; avg.31km/h; 317hm

    24-03-2018 om 19:08 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Voor de laatste updates, nieuwsjes enz ivm met wijzigingen ritten of vertrekuur bij eventueel slecht weer, check onze Facebook pagina:

               Black Bull Cycling Team:   

       www.facebook.com/groups/140966979876597/



    20-03-2018 om 21:48 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Sneeuwbuien bij het ontwaken. In geen tel lag er een dun wit tapijtje; op bevroren ondergrond= spekglad. Wat smsjes, een paar foontjes en een berichtje op FB en de rit werd geannuleerd. Een nieuwe starttijd werd afgesproken om 12h. Mooie opklaringen, matige N wind en een dikke 9° was het ondertussen.Bijgevolg niks dan blije faces aan de start voor een ritje onder commando van Rohnny.

    Buvingen-Geer-Latinne-Fumal. Hier moest een eerste keer naar het binnenblad geschakeld worden. Het zou nog vaak moeten  zo bleek achterafWink In Huccorgne via Côte de Robiewez naar Lonpré toe. Couthuin-Andenne en de Maas over. In Andenelle wachtte ons Côte de Bohissau, gevolg door Côte de Bousalle. In Gives langs de oever van de rivier naar Wanze toe. Eenmaal in Antheit schakel je ook best Wink In volle beklimming op de Vieux Vinalmont kettingbreuk voor Alain. Luc stroopte meteen de mouwen op en trok z'n chirurgische handschoenen aanWink Tevergeefs zou blijken: de ketting was perte total. Voor pechvogel Alain zat er niks anders op dan de pechdienst van de VWB te contacteren.Hopelijk heeft ie ni telang moeten wachten op de hulpdienst. Na 3/4 uur konden wij dan eindelijk terug van start gaan Villers-le-Bouillet - Vaux- et-Borlez- Borlez-Berloz. In Mielen raapten we Maurice terug op. Deze was bij de pech van Alain meteen en alleen huiswaarts gefietst.

    In onze staminée werden we getrakteerd door onze jarige Guy.Lang zal ie leven in de gloria.  Laughing      

    Info: 127km; avg.27,8km/h; 1128hm      

    20-03-2018 om 21:34 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gure noordoosten wind; rukwinden tot 50km/h; temperatuur below zero; gevoelstemperatuur -9°. Nog een lichte sneeuwbui voor vertrek. Gelukkig lagen de wegen er toch kurkdroog bij. Weinig volk om te fietsen: velen hebben zich blijkbaar laten tegen houden door de koude en/of nog misschien nog verwachte sneeuwbuien.De Bgroep, met een heel beperkte deelnemers, zou oorspronkelijk samen met ons een tochtje maken. Doch op Saffraanberg scheidde onze wegen alWink Onze " captain" van vandaag gaf forfait, gelukkig zorgde 2de stuurman Peter voor een alternatieve rit.

    Heers-Lauw-Herstappe. Over verkavelingswegen door Othée naar Juprelle: deinend parkours. En met de wind pal op de snuit, moest er serieus geharkt wordenCrying or Very sad Sluis-Bassenge-Riemst; Spouwen-Rijkhoven- Gors-Opleeuw. Eenmaal Kuttekoven werd "gevlamd"op de N70 naar Brustem.

    Info: 101km; avg.27,8km/h; 832hm

    Gisteren voormiddag was ik gaan helpen bij het klaar zetten van de zaal voor de BBQ tvv Kom Op Tegen Kanker, georganiseerd door de guys van Gelo Sport. Vanavond nog een handje gaan toesteken samen met vrouwke. Want meer dan 800 hongerigen bedienen op een bbq, vraagt vele helpende handen. En zo heb ik ook mij steentje bijgedragen en fietsen we op Hemelvaartsdag de 250 km van KOTK.

    18-03-2018 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Onze dinsdagrit van eergisteren naar Epen is letterlijk in het water gevallen. Man, man, man; bakken regen.Alleen Peter was op de afspraak om 9h naar het schijn. Ja,ja er zijn er nog, moest er iemand aan twijfelenWink Ook voor deze namiddag waren de vooruitzichten nie denderend.Nat, natter,natst. Een berichtje op onze Facebook pagina en een paar smsjes (15), om in de voormiddag wat te fietsen, werd  dankbaar aangenomen door een 6 tal. Het zou een droge voormiddag worden. Eddy bood zich spontaan aan als gids.Dat deze nu ook wat "lusjes" weet te maken, hebben we ondervonden.Wink En zijn motto "fietsen tot het regent" kennen we nu ookWink Al viel da laatste nog goed mee. Op wat gedruppel na wisten we het toch droog te houden. Althans wat de kledij betreft; de fiets das andere koek. Natte wegen= vuile fiets.Evil or Very Mad Maar we zullen maar nie klagen en uiteindelijk was iedereen content van op mijn uitnodiging in te gaan, om in de voormiddag te gaan fietsen. Thxs mannekes om mij te gaan met mijWink

    Zepperen-Stevoort-Bolderberg. Terlamen-Molem-Laren: onbekende weggetjes en paden.Zelem-Schaffen-achterkant station Diest: Grasbos. Nog te vroeg en nog te droogWink : Testelt-Averbode. De Keiberg zorgde voor een "selectie". Averbode-Schoonderbuken-Waanrode. In Kortenaken  vielen de eerste druppels. Grazen-Gorsem. Recht naar huis was beste.

    Enkele lussen teveel; teveel kms; ruim over het middaguur (13 h ) en regen:::: Eddy, Eddy.Wink

    Info: 127km; avg.28km/h; 510hm.

    15-03-2018 om 20:46 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Iedereen verwachtte vandaag blijkbaar een "verzopen" zondag.Maar een blik op de buienradar vermelde al heel wat beterschap. Niet dat het wederom een lentedag zou worden; eerder zwaar bewolkt en kans op een bui.Al is het op wat gedruppel na op weg naar Brustem, droog gebleven. Nog een laatste stuiptrekking net voor we moesten van start gaan; Maar eenmaal de vlag omhoog , stopte het ook met nattigheid.De regenjasjes konden in de volgwagen blijven.Wink Wel lagen de wegen er weer "lief" bij. Bijgevolg opspattend water om nog maar te zwijgen van de achter gebleven smurrie op sommige wegen.Maar allez, we hebben al erger meegemaakt en met een temperatuur van om en bij de 13°, mogen we zekers nie klagenWink Dus te twijfelaars en thuisblijvers hadden weer eens ongelijk. Op het programma vandaag: een vlakke rit naar Averbode.

    Op weg naar Terkoest, werd er voor mijn deur gepasseerd. Stevoort-Spalbeek-Lummen.Het tempo zat er goed in.Mede geholpen door de wind weliswaarWink Straks zou het wel andere koek worden Rolling Eyes.Blanklaar-Berg-Engsbergen; Schoot-Veerle-Averbode. De terugweg met wind op kop: Diest-Zelem- Herk-de-Stad; Schakkebroek-Kortenbos en terug door Zepperen.

    Info: 121km; avg.33,3km/h; 388hm

    11-03-2018 om 23:16 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een lentedag vandaag: joepie. Het kwik klom op tot een dikke 15°. Handschoenen konden eindelijk in de kast blijven; een trui met lange mouwen was voldoende. Moesten we later in de voormiddag vertrokken zijn, konden zelfs de beenstukken thuisblijvenWink Om 8h30 kon me die wel nog gebruiken evenals een body. Al kon dat laatste al snel in de achterzak verdwijnen. Rohnny wist er wederom een mooi ritje van te maken in ons "dichts bij zijnde buitenland" Wallonië. Waremme-Remicourt-Jeneffe. En Cowa dalend naar Awirs. Hier stond een kuitenbijter ons te wachten van in Rue des Nonnes. Een bordje met 12% voorspelde nie veel goeds.Zal wel het gemiddelde zijn, want het zwaarste stuk zal eerder in de richting van de 20 komen. Chokier omlaag naar Flémalle-Haute. De Maas over : Pont-Barrage d'Ivoz-Ramet.Wat nu volgde was ook nie van de poes: Rue Waraxhe. Met z'n 1,5 km en tegen een gemid. van 8% leek er geen eind aan te komen.Ramioul-Engis. Naar het kasteel van Warfusée via Rue Reine Astrid en Côte de l' Orangerie. Deze weg is korter, doch zwaarder. Een klein euveltje met m'n ketting, gelukkig snel verholpen en we konden de weg huiswaarts vervolgen. Seraing-le-Chateau - Celles.-Waremme-Hasselbroek.

    Info: 106km; avg.27,8km/h; 835hm.

    10-03-2018 om 23:17 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bewolkt,weinig of geen regen; 10°-11°. Tot zover de verwachtingen voor vandaag. Helaas, in de vallei van de Hoyoux de eerste druppeltjes. Later overgaand in wat gemiezerd; echter weinig van betekenis. Al werden her en der de regenjasjes boven gehaald. Nie nodig zo zou blijken. De wegen lagen er echter wel nat bij en zorgde voor smurrie.

    Onze eerste lange dinsdagrit in het nieuwe seizoen. Als van ouds doen we dan de Samson Vallei aan.Met een "bende" van 22 aan de start; Geert stond al platWink Euvel hersteld en "en route" onder impuls van Ronny. Tijdens de trip zouden we nog 2 maal afte rekenen krijgen met een leegloper.

    Aalst-Berloz-Omal- Warnant-Dreye -Hoei. Vier hielden het hier voor bekeken en maakte rechtsomkeer. Vyle-le-Tharoul  via een ommetje Pont de Bonne met een "of cause" klimmetjeWink  Tahier-Ossogne: das ook bergop. Flostoy-Barsy-Gramptinne-Gesves. De vallei van de Samson volgend op zoek naar een caféetje voor onze middagstop. Bibi: closed. Door naar Goyet. Ook hier was niemand thuis Crying or Very sad Na wat zoeken in Namêche vonden we een gloednieuwe zaak  in het oude stationsgebouw met de toepasselijke naam: Café de la Gare.Wink Na de "break" de vallei van de Maas volgend tot Marche-les-Dames. Gelbressée-Marchovelette-Wassiges; Hannuit-Montenaken-Borlo. Poetsen maar weer; maar ja , da hoort erbij.

    Info: 161km; avg.29km/h; 1269hm.

    06-03-2018 om 20:20 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de winterprik van vrijdag en nog wit sneeuwtapijt van gisteren, was het vandaag eindelijk eens een dagje om terug wat te genieten op de fiets. Hopelijk was dit de laatste prik van koning winter 2017-2018.Wink Nog ijsplekken thuis op straat; careful.Zeker op plaatsen waar het zonneke nog nie geraakt was. Talrijke opkomst voor elke groep; ons peloton telde 18 man.Onze openingsrit zou ons meteen over de Maas brengen met Ronny als gids.

    Jeuk-Waremme- Chapon-Seraing. Tegenover de kerncentrale een eerste klim: Chemin du Chera: 3600m; 4,8%; 11%. Wai wai die deed pijn Evil or Very Mad Dalend naar Hoei en klaar voor de nieuwe klim: Côte Saint Léonard/Cherave: 1900m; 7,6%; 16%. Die ligt me beter ( steiler  Wink ) Downhill Ben Ahin; faux plat naar Le Tilleul. In Moha even de vallei volgend tot Oteppe. Côte du Crucifix: binnenblad. Braives-Omal: even uit de wind achter de wagen Embarassed Berloz en dan de Via Roma: dubbel plooien, maar nie brekenLaughing

    Info: 106km; avg.30,5km/h; 910hm

    04-03-2018 om 16:27 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Onze nieuwe kledij, Black Bull Cycling Team, is klaar.

    Interesse? Laat maar weten.

    01-03-2018 om 20:54 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dien allendige oostenwind wil maar nie luwen. Erger nog, vandaag nog vrij krachtig met rukwind erbijEvil or Very Mad Wel wat het een ietsje pietsje warmer: middag temperatuur even boven het vriespunt: +1°. Al voelde het wel een heel stuk kouder in de wind.Een paar telefoontjes en we waren toch weer met z'n 6-en op het rendez-vous. Wink Luc zorgde ervoor dat we dan eens wind op kop hadden; dan wat in het voordeel en so on.

    Aalst door de "zoavelkaal" naar Gelinden. Wat op verkavelingswegen naar Heers-Veulen-Heks. Hier en daar lag nog wat opgewaaide sneeuw. Haren-Zammelen, een klimmetje. Nog een inspanning naar Vliermaal toe.Schalkhoven-Beverst-Diepenbeek. Rapertingen-Wellen-Zepperen.

    Info: 102km; avg.26,5km/h; 567hm

    01-03-2018 om 20:45 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Nog steeds die ijskoude noordoostenwind die de gevoelstemperatuur een flinke deuk onder het vriespunt brengt.Gevoel: snelle afkoeling. Nie te lang fietsen en geen al te grote inspanning is dan de boodschap. Een euvel met mijn pedaal en we waren genoodzaakt om thuis langs te gaan.Gelukkig  is er dan nog altijd een reserve fietsWink Al is het telkens weer een aanpassing op m'n "oud vehikel" Wink Marc leidde vandaag.

    Wimmertingen-Godsheide. Op het jaagpad eindelijk wind in het voordeel, oef, werd tijdEvil or Very Mad Genenbos-Geneiken-Groenlaren ( what's in a name); Mellaar-Goeslaar-Lummen en via Herk-de-Stad- Nieuwerkerken-Melveren terug.

    Info: 100km; avg.26,8km/h; 302hm

    27-02-2018 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Temperatuur amper boven het vriespunt; doch die schrale oostenwind voelde  -5°. Komt daarbij dan nog rukwinden en dan is het eigenlijk geen weer om te fietsen. Zeker nie met mijn "tenger lijfje"Wink Toch stonden we nog met 5 aan de start. "Onze" Eddy was er terug bij en bood direct z'n diensten aan om ons te gidsen. Tegen de wind in, en regio Landen vermijden, wegens de rally van Haspengouw.

    Zoutleeuw-Hoeleden-Kortenaken-  Molenbeek-Wersbeek. Testelt-Averbode-Schaffen; Halen-Grazen. Met dank aan Lieven voor het " knechtwerk" tegen de windWink

    Info: 102km; avg.27,8km/h; 416hm

    24-02-2018 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Schrale wind uit het oosten tot noordoosten; doch mooi droog en zonnig met een 3 à 4°. Toch wisten er weer 10 de weg naar de startplaats. Met de wind op kop vertrekkend leek het best. Luc wist er toch weer een fijn alternatief ritje van te maken. Door oponthoud, 2 lekke banden, en dan nog een klein oponthoud wegens een mechanisch euveltje van Guy, kon het geen lange rit worden.Maar da moet ook nie altijdWink

    Hoepertingen-Vrolingen-Beverst; Munsterbilzen-s' Herenelderen-Overrepen en via Jesseren-Hendricken-Helshoven terug door Brustem. In onze "staminée" werd nog wat nagekaart (lees gezeverd Wink ) bij een koffie en Grimbergen.

    Info: 99km; avg. 26,8km/h; 546hm.

    22-02-2018 om 20:37 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Noordoosten wind, amper 4° op het middaguur. De zon? verscholen😂Droge koude lucht:een echt weerke voor de derde week februari. Toch stonden er weer 10 aan de start. De ene al wat meer ingepakt dan de andere. Onze nestor vond zelfs handschoenen overbodig. Maar ja, dat ook echt gene gewone 🤣.
    Brustem- Mettekoven- Horpmaal- Herstappe. Tot nu toe spraken ze hier nog Vlaams. Lang zou dat echter niet meer duren want we fietsten Wallonie binnen. Xhendremael- Waroux- Awans- Grace Hollogne. Dalend naar  Jemeppe en Flemalle- Amay met de Maas links van ons. Uit de vallei moet je toch; dan maar da venijnig klimmetje in Rue Chemin Lecompte naar Apps in. Warnant-Dreye- Les Waleffes. Petit-Axhe- Bettincourt- Aalst.
    Aja, een scherp steentje bezorgde mij nog maar eens "platten tube". Met Ronny en Luc in het peloton is zo'n euvel in no time hersteld😁
    Info: 123 km ; avg. 28,5 km/h; 815 hm.

    20-02-2018 om 23:32 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Het zonneke was er al heel vroeg bij, van bij het vertrek thuis zelfs al. Mooi droog , dus een prima fietsweerke voor midden februari.Het was ook te zien aan het aantal leden; elke groep was vertegenwoordigd. De ene al wat sterker dan de andere, maar we kunnen gerust spreken van een geslaagde, winterse zondag. Voor de A groep nam Luc het initiatief voor een rit.
    Straight naar Tongeren: da's al behoorlijk lastig met die heuveltjes en zeker als het tempo dan nog eens navenant is😉 Bitsingen en dan wacht den Hautain. Oupeye ( de Cote Oupeye moest over ). Milmort- Fort de Liers- Juprelle. Vreren- Diets Heur- Koninksem. Vechmaal - Veulen. De "Poggio" ook nog😁 Groot Helmen- Brustem.
    Info: 104km; avg. 29,5 km/h; 687 hm












    18-02-2018 om 17:39 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Wat fris bij de start; het gazon vertoonde wat witte kleur. Maar het was kurkdroog en de verwachtingen zagen er veel belovend uit. Het kwik zou oplopen tot een 9°. Onze " zaterdag kapitein" was er niet; gelukkig was Alain er. Die heeft ook een onuitputtelijk " roadbook" 😘 Zoutleeuw- Ezemaal- Heilissem- Pietrain. Via een ommetje over  Sint-Jans-Geest naar Geldernaken. Dongelberg- Bomal- Autre Eglise; Orp-Jauche- Raccort- Landen- Halmaal.
    Info: 96km; avg. 28,3km/h; 499hm.


    17-02-2018 om 18:34 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Westenwind 9°,zwaar bewolkt. Zelfs wat gemiezel op weg naar de stad. Droog zou het evenwel blijven. Tja de wegen... We kunnen dus gerust van een vettig ritje spreken😂. Een plat ritje, mag ook al eens tussendoor he.
    Metseren- Budingen- Halen; Genebos- Bolderberg- Stevoort- Mierhoop. Vandaag had ik prijs wat betreft platte band😂. Poetsen was weer noodzakelijk.
    Info: 96km; avg. 28,3km/h; 252hm

     

    15-02-2018 om 20:25 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs