Foto
Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    bruintje
    Fietsen: das zere rijden
    25-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Regen bij het ochtendkrieken; gelukkig was het maar van korte duur. En met wat geluk zouden we het zelfs droog weten te houden. Op dat buitje van 10 minuten na; na de middag.Met een dozijn aan de start voor een ritje zoals op onze kalender stond: Lustin. Twee dinsdagen terug zijn we er al eens gepasseerd op weg naar Ciney. Maar met Luc als gids, is het no problemo, om andere wegen er naar toe aan te doen. Wink  Dat de wind vandaag geen bondgenoot was, werd ook al gauw duidelijk. 3-4 Bft.

    Via Velm-Landen naar Orp-Jauche; Hemptinne-Marchovelette-Champion. In Bouge eens downhill voor de veranderingWink In Namen werd halte gehouden bij een fietsenwinkel. Helaas was deze gesloten wegens jaarlijk verlof, zodat Alex de rest van de rit last bleef onderwinden van een loskomende remschijf. Gelukkig voor hem, heeft ie geen rem nodig bergop en kon hij laten zien waarom ie tijdens z'n recente Vogezenreis de bolletjestrui veroverdeWink Van Jambes naar Profondeville en een klim naar Lustin toe. Ondertussen was het koffietijd geworden en vermits daar maar 1 café met terras is......Enkelen hadden toch een bakker gevonden en of de rijsttaart dik wasLaughing Mont -Ivoy: even moest er geschuild worden in een "buskotje". Rainjackets aan en verder. Net nu moest er over een deels onderbroken wegdek gefietst wordenCrying or Very sad Zoals ik hogerop al zei, was de regen van korte duur en konden de regenjasjes weer opgeborgen worden. Maillen-Courrière-Sourinne-la-Longue. Gesves-Haltinne-Coutisse-Andenne. In Bas-Oha nog een bekende "kuitenbijter"Wink Uit de vallei van de Burdinale ditmaal via de Bruyère. Aineffe-Waremme-Jeuk en terug terrassen. Nie lang, donkere wolken weet je wel. Gelukkig droog thuis gekomen. Dje moët ni schoewn zen , vör geluk te hubbeWink

    Info:177km; avg.28,8km/h; 1563hm

    25-07-2017 om 22:02 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Frisse ochtend amper 13°; veel zou het nie opwarmen: "slechts"19°. Om dan nog maar van de wind te zwijgenEvil or Very Mad Gelukkig konden we rekenen op 2 sterke mannen, Marc en Stefan, om tegen de wind op te boksen.Op het menu: een ritje over de Maas, wederom. Ditmaal nam Eddy het voornemen om de 15 koppige groep in goei banen te leiden.

    Via Kerkom-Geer-Tourinne naar Oteppe. De vallei van de Burdinale volgend tot Moha. Een eerste klimmetje naar Bas-Oha toe. In Hoei wachtte ons echter een "ergere" Côte de Cherave; also known as de Saint Léonard: 1300m; 8%; 13%.In Ronheuville de duik naar beneden op Chemin du Compte. Thier de Huy ( Belle Maison) is zogoed als onberijdbaar geworden. Entre 2 Thiers echter is mooi asfalt. Deze klim is misschien nie zo steil als Vieux Thier, doch met z'n 1200m; 10%; 18% moet ie nie veel onderdoen voor z'n gebuurWink Da was goed merkbaar aan het zwalpen en vooral "nurken" van sommigenWink Boven hergroepering en dalend naar Hoei via de Cherave: een echte "duik " van Rohnny: amai leek eerder een wervelwind toen ie me passeerdeWink In Hoei was het tijd om even op adem te komen. Geen weer echter om op het terras te zitten, binnen dan maar een warme koffie nuttigen. Antheit: hier moest nog vies uit de pijp gekomen worden om boven te geraken. Warnant-Dreye-Les Waleffes en via Corswarem terug naar Brustem. Nie te lang treuzelen, want de wolken weet je wel. Helaas, wat begon met wat gedruppel in Zepperen, ging over in een bui in de Startelstraat. Gelukkig ben ik dan op 1km van thuis.Wink

    Info: 118km; avg.28km/h; 1006hm


     


    23-07-2017 om 17:04 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vandaag zou ik eens functioneren als gids: over de Maas of courseWink Hony-Boncelles: dat eerste klink voor velen als latijn, doch na vandaag zullen ze het nooit meer vergetenLaughing Het oorspronkelijk ritje dat in in gedachte had, heb ik moten inkorten wegens tijdgebrek. Doch uitstel is geen afstel. Next time zetten we deze eens als lange rit op onze kalender. Jammer van de mindere opkomst, ondanks de zomerse temperatuur. Ook mochten we onze vriend Didier terug verwelkomen, na zijn groot verlies.

    Het begon al goed voor mij deze morgen op weg naar de start. Garage verkoop in Zepperen.; ik moest laveren tussen de vele vroege bezoekers. Via de Kiekenman-Heiselt naar Waremme. Ook hier het centrum afgesloten wegens braderie. Bijgevolg waren we genoodzaakt om een ommetje te maken over Bleret naar Viemme. Eindelijk op de goeie weg: Verlaine-Engis. De 36 Bochten werd met "de bus" omhoog geredenWink La Salle: sanitaire stop. Daarna de mooie afdaling Bonsgnée-Esneux. Een mooi terrasje wenkte ons hier. De  klim om uit het stadje te geraken zo direkt na de pauze doet pijnEmbarassed Gelukkig volgt daarna de afdaling naar Mery. Mooie liedjes duren echter nie lang. Links in, brugje over en naar Hony toe. Vandaag eens zoals "de echte" in Luik Bastenaken-Luik.Een fameus kuitenbijterke aan de kerk als opwarmer voor het "echte" werk: Côte d' Avister. Nu beter bekend als Roche-aux-Faucons. Nu was het aan ieder voor op zijn tempo boven te komen. Hergroepering in Boncelles en de duik naar Seraing-Jemeppe.Tempes Fugit: dan maar de kortste weg naar huis;de klim naar de luchthaven van Bierset.In rechte lijn naar Waremme over de N637. Restte ons alleen nog de Via Roma naar Brustem.

    Info: 132km; avg. 27,8km/h; 1073hm


    21-07-2017 om 22:01 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een switch in onze kalender vandaag. Kwestie van nie elke weer de Maas over te steken. Alhoewel we dat vandaag toch ook weer deden, zij het dan richting "den hollander" We kunnen ons motto beter omschrijven als: waar we ook gaan, overal komen we de Maas tegenWink  Met z'n 11 vandaag: 3 nieuwe gezichten. Althans voor wat de dinsdagritten betreft. Het zou een snikhete dag worden, de temperatuur flirtte met de 30°.Dat Luc ook deze regio als z'n broekzak kent; was weer duidelijk.

    Hoepertingen-Berg-Bassenge. Eijsden-Sint Geertruid-Margraten-Vilt. Cauberg af naar Valkenburg.Schin op Geul en dan de kuitenbijter, Keutenberg. Euverem-Slenaken en via de Loorberg naar Eperheide waar pauze werd gehouden in "Geradushoeve" Begin maart zijn we er nog eens geweest, bijgevolg wisten er nog velen van de lekkere pannekoeken. Ook al was voor één iemand de pannenkoek te groot. Maar ja, das ook geen"zuidlimburgse pannenkoek"Wink Buikje vol, bidons bijgevuld en op weg naar Epen. Kuttingen-Obsinnich-Remersdaal. Downhill Neufchateau. Dalhem-Richelle.Op Côte d' Oupeye begon Pino last te krijgen van "bieskes in de bein" Het zou nog een "mieremettenest"wordenWink Juprelle-Rutten-Horpmaal. De "Poggio" in Gelmen nog en dan uitbollen naar St-Truiden. De welverdiende"tulpkes" liepen goed binnen

    Info: 183km; avg. 27,7km/h; 1604hm

    18-07-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De zon was vandaag ver zoek; het weer had meer goesting om te regenen. Evil or Very Mad Gelukkig is het droog gebleven op een paar drupjes na. Bewolkt, 21°; hier en daar een paar met mouwstukjes aan. Maurice zou vandaag onze groep naar Vézin leiden. Borlo-Bettincourt-Bovenistier-Omal als opwarmerke. In Vissoul werd pauze gehouden aan de visvijver. Mss nog wat vroeg in de rit, maar ja, zo makkelijk is het tegenwoordig niet meer om onderweg een  halte te houden. Een eerst klimmetje naar Héron. Petit-Waret Chant des Oiseaux-Vézin. Hingeon-Meeffe- Lens-Saint Remy. Boëlhe-Jeuk-Brustem.

    Stefan nam de ganse rit op kop voor zijn rekening; Ives 3/4, waarna nestor Maurice een tijdje de bende mende. Toen hij het voor bekeken hield , nam ik dan maar over.

    Info: 123km; avg.29,3km/h; 805hm

    16-07-2017 om 16:34 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    No particular place to go op deze zaterdag; dan maar eentje van Peter, geholpen door z'n gps. Kringel, krangel op verkavelingswegen; m'n oriëntatie volledig naar ......Wink Gelukkig passeerden we toch nog eens de kern van een dorpje of kon ik vlug een naambordje aflezenWink In grote lijnen dan de rit:Zoutleeuw-Ransberg-Waanrode; Kiezegem-Binkom-Hoeleden; Neerlinter-Wilderen.

    Info: 91km; avg.27,5km/g; 452hm

    15-07-2017 om 21:58 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een koffieritje naar Kanne zou het vandaag worden.Iedereen zat al te watertanden bij de gedachte aan de rijsttaart van bakkerij Smets. Oh nee, de bakker in congéEvil or Very Mad Dan maar verpozen op terras van ijssalon Hild'ice. Daar liet de sluiting van de bakker zich ook voelen. Peter wist nog net het laatste spietje appeltaart te bemachtigenWink De rest moest zich content stellen met koffie of cola. Guy verkoos toch liever "een blondje"Wink

    Door de "konijnenpijp" van Helshoven naar Broekem- Vechmaal. Koninksem. Tongeren Oost-Millen-Bassenge. "Klein Lourdes" -Wonck-Eben-Kanne.De Muizeberg zou vandaag het "dak" wordenWink Vlijtingen-Bilzen-Schalkhoven; Kerniel-Hoepertingen: stilvallen was er niet meer bij.Via de Hondsberg naar huis.

    Info: 110km; avg.29km/h; 815hm

    13-07-2017 om 22:01 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bewolkt; w tot zw wind met rukwinden tot 45km/h; doch droog en zo'n 23°.op deze Vlaamse Feestdag al zou de rit ons naar ons geliefdkoosde fietsregioWallonië brengen Wink Na even op Hugo te moeten wachten, konden we met z'n 15 en van start. We mochten zelfs een nieuw gezicht verwelkomen in ons midden en ook Vincent kwam nog eens een ritje samen met ons doen. Op de kalender stond Ciney.Peter zou ons vandaag gidsen.

    Via Velm-Landen-Lincent naar Bierwart-Namêche. Een eerste klim kondigde zich aan op weg naar Maizeret. Andoy-Dave; ondertussen waren Hugo,Cedric en Rohnny terug huiswaarts gekeerd. De rest volgden even de Maas tot het station van Tailfet. Maurice en Marc verkozen nu rechtdoor naar Ciney te fietsen; wij moesten linksop. De triple mûr werd rechts gelaten al is de klim in rue des Fonds, rue Pepin naar Lustin toe ook niet te onderschatten. Maillen-Crupet. Nog meer klimwerk naar Durnal-Spontin-Sovet toe. Eindelijk in Ciney: hoog tijd voor koffiepauze. Zij die geen "knabbel" bijhadden, vonden rijsttaartjes bij een bakker. Onze 2 makkers vonden blijkbaar de weg nie naar Cineyen er werd afgesproken om elkaar terug te vinden in Andenne. Halloy- Saint-Donat- Pré del Lôye; Wagnée-Gesves-Strud. Er werd nie getreuzeld om in Andenne te komenWink Terug voltallig; maar wie gedacht had dat het nu wat langzamer zou gaan, kwam besch......uitWink Meteen de pees erop: rue des Roua naar Couthuin. Héron-Oteppe-Braives. Blehen-Kortijs-Borlo. Pas in Bevingen verlieten Vincent en z'n kompanen ons en maakten in Brustem een dikke créme soldaatWink Wij vulden het verloren vocht terug aan op "ons" terras.

    Info: 197km; avg.28,8km/h; 2065hm

    11-07-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Aan het weer zal het zeker nie liggen, maar er is de laatste weken een eerder slappe opkomst.Mss zijn er al enkelen op verlof? Of wat fietsmoeheid? How knowns.Nogtans een ritje naar de Zoete Waters vandaag op het menu: licht golvend dus. Als gids fungeerde Raf.

    Via Velm-Noduwez-Jodoigne  naar Beauvehain.Hamme-Mille -Nethen. Tijd voor pauze aan de Zoete Waters. Veel keuze is daar nie op een zondagvoormiddag.Gelukkig een klein"bruin" cafeetje open; meteen ingepalmd door vele fietstoeristen. De "ebbenhouten"dienster wist zich behoorlijk uit de slag te trekken.Wink vaalbeek-Haasrode-Korbeek-Lo. Pellenberg-Lubbeek-Attenrode en over Hoeleden-Zoutleeuw terug Brustem.

    Info: 134km; avg.29,2km/h; 809hm


    09-07-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De Alden Biesen Classic met op de bevoorrading in Zepperen, gelegenheid tot inschrijven. Dat leek ons een leuke trip voor een zaterdagritje: ontspannend en "doucement".Wink Voor mij des te meer, omdat de toertocht georganiseerd wordt door de mensen van Gelo Sportief. En gezien ik een dagje heb mogen meerijden met enkelen van hun tijdens de voorbije Kom op tegen Kanker. Met z'n negen op de rendez-vous in Zepperen, om rond de klok van half negen te kunnen vertrekken na inschrijving. Een tochtje bijna in "onze achtertuin"Wink

    Vrolingen-Guigoven-Hoeselt-Bilzen. Voor velen was hier al "hun" finish. Niet voor ons echter: het moest nog "beginnen". Rijkhoven-Zammelen-Haren; Heks-Mettekoven- Mielen-boven-Aalst- Velm. Na de bevoorrading hier, zat de toertocht er voor ons op en keerden we terug naar stad.

    Bij de inschrijving vernam ik het "accidentje" van Jean Pierre Oben.Langs deze weg hier wens ik hem een zeer spoedig herstel.

    Info: 100km; avg.29,7km/h; 674hm

    08-07-2017 om 22:21 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Schoewn liekes dure ni lang; na zon kum regel. Zo kun je de dag vandaag omschrijven. Mooi, zonnig bij vertrek; reppen om op tijd thuis te zijn. Sommigen hebben het nie droog weten te houden. Peter had da goed voorzien: nie te ver uit de buurt. Al is Fallais nu ook ni bepaald naast de deur.

    Op verkavelingswegen naar Vorsen via Velm-Niel. Geer- Lens-Saint-Remy-Latinne. Wat klimwerk in Fallais- Warnant-Dreye.Dokere wolken overschaduwde de zon in Aineffe. Nie chipoteren, hier en daar viel al een drupje. Celles-Berloz-Aalst in fullspeed. Straight naar huis, just in time: droog Wink

    Info: 89km; avg.30,7km/h; 535hm

    06-07-2017 om 20:58 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    19 starters vanmorgen; hier en daar enkelen met been- en mouwstukken. Tja, het "voelde" wat frisjes aan bij een 16°Wink Een paar jongens terug in ons midden na een korte afwezigheid; Rohnny en Maurice eveneens terug; en Timothy had z'n ploegmaat David bij en ook Cedric was van de partij.Deze laatste keerde halfweg de heen toch huiswaarts samen met Kim.Onze 2 andere liefhebbers reden bijna de ganse rit op kop en hielden het tempo dusdanig dat iedereen meekon. Thxs guys. Met een rit naar Aywaille onder leiding van Luc, zijn de verwachtingen altijd hoog. Evenals de "surpricekes"Wink

    Rosoux-Borlez-Amay. Côte de Yernee-Fraiture-Tavier-Comblain-au-Pont. Côte de Xhoris. Enkelen besloten recht naar Aywaille te gaan, Luc wist nog een lusje. Mont de Fontaine-Harzé. Uitblazen op een zonovergoten terras in Aywaille,  boterhammen ,rijsttaart en zelfs smos kwam eraan te pas voor enkelenWink Lang konden we nie genieten van de vallei na de re-start, want Côte de Gotale moest beklommen worden. 2600m lang, 6,8% gem. 10,7% max. met venijn in de staart.Presseux-Poulseur- Villers-au-Tours. Côte de Berleur-Engis. Hier nog een verrassinske in petto: Thier Oûlet, "slechts"850m lang, doch met een gem. van 9,5% en een max. van 22%, een "echte kuitenbijter". Het vloeken en verwensingen aan het adres van onze gids waren dan ook goed horenWink Verlaine-Waremme: hier werd nog even "bijgetankt" Ne sjipoteren op de Via Roma. Een Orvalleke was verdiend op het terras.Een handvol kersen, vers van de boom op de thuisweg, maakte de dag compleet geslaagd.

    Info: 180km; avg.28km/h; 1971hm

    04-07-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bewolkt, wat frisjes, want we zijn ondertussen beter gewend.Wink Vandaag mochten we Marnic en Rohnny terug in ons midden verwelkomen. Blij jullie terug op de fiets te zien, makkers.Laughing Op de kalender: een ritje even over de maas onder leiding van Guido. Op de verkavelingswegen Kiekeman-Boekhout-Heizelt lag hier en daar wat modder en ook plassen, zodat er met de nodige voorzichtigheid moest gefietst worden. Berloz-Celles-Aineffe-Bodegnée. Thier Pirka, downhill Amay, Ombret. Clermont-sous-Huy-Engis.Even verpozen op het terrasWink Via Awirs-Hozémont uit de vallei en naar Fexhe-le-Haut-Clocher. De volgende dorpjes passeerden: Pousset-Oleye-Veulen-Gutschoven-Rijkel.

    Info: 106km; avg.28,8km; 652hm

    02-07-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het gemiezer deze morgen,of de voorspelde regen,heeft wellicht velen doen afhaken. Jammer, want zij hebben weer ens ongelijk gehadWink Voor mij was het een hele korte nacht na een optreden van John Fogerty in het Sportpaleis.( great performance; jeugdsentiment  weet je welWink De muziek van CCR ging vandaag nie uit m'n hoofd.)

     Nat worden kun je van dat weinige neerslag zelfs nie worden. Misschien wat klam. Een regenjasje was absoluut nie nodig; tenzij voor Eddy. maar ja, die koukleum....... Hij hield het dan ook al snel voor bekeken  en keerde huiswaarts. Slechte beslissing maatExclamation Vandaag stond een rit naar Yvoir op de kalender.

    Over Jeuk-Omal naar Vissoul. Voorzichtigheid geboden op nat wegdek. Ik heb het gevolgd Wink Héron-Andenne. Eenmaal de Maas over was alles droog: joepie. Haillot-Gesves; Assesse-Crupet. De vallei van de Bocq volgend naar Yvoir. De innerlijke mens moet ook verserkt worden hé: dus time om wat te pauzeren op het terras. Meteen bergop na de restart: Warnant-Béoul-Besienne. Bois-de-Villers-Wépion da kennen we. Doch een eerder ingeslagen weg, bracht ons op onbekend terrein. Pittoreske afdaling door een mooi bosje; alleen jammer van de erbarmelijke staat van het wegdek. In Namen is het altijd drukTwisted Evil Marche-les-Dames de carrière op naar Ville-en-Waret. Noville-les-Bois - Avin- Lens-Saint-Remy: nie sjipoteren. Boëlhe-Borlo-Bevingen. Nie telang treuzelen op terras: de buien zijn nie veraf. Nat werd ik echter pas onder de doucheLaughing

    Info: 195km; avg.28,8km/h; 1733hm

    27-06-2017 om 21:27 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Regen deze morgen bij het ontwaken. Eindelijk, maar moest da nu juist op een zondagmorgen zijnQuestion Ik zou vandaag meegaan met de bende van Allo Vélo; althans met de groep waarmee ik begin september naar de Vogezen trek: Allo Vélo Cycling Team.Al ontbraken er nog wel enkelen. Misschien wat afgeschrikt door de regen of door het parcours. Maar in Frankrijk wacht ons toch nog andere koekWink  Bij aankomst in Bilzen, moest ik nog even in de auto blijven wegens gutsende regenEvil or Very Mad Er werd beslist om te vertrekken zodra het opklaarde. Zo konden we om kwart over 8 de weg op. Een groep van 13, met een chauffeur en begeleider in de volgauto. Het zou een trainingsritje worden naar Banneux; met vooral wat hoogtemeters. Rudi had de weg "uitgedokterd". Eenmaal uit Bilzen via verkavelingswegen naar Genoelshelderen over Reek. de Letenberg was al een eerste test, zij het maar een kleine. Geen Hautain maar Chavée Arecht naar Roclenge. Côte de Sarolay-House; Côte de Blegny-Côte de Boiron. Bolland-Xhendelesse. Côte de Drolenval dalend: ook geen makkie: smal, slecht wegdek en 2 "allendige" greppels in wegdek. Volgende climbs: deze van Fraipont en Doyard om eindelijk in Banneux aan te komen. De koffie was welkom en de rijsttaart werd ons aangeboden door Ivan. Met thxs hiervoor. Na de re-start meteen de Trasenster af; de body deed deugdWink Het wegdek wordt er daar ook nie beter opEvil or Very Mad Wat recuperatie in de vallei naar Trooz alvorens Côte de Fôret aan te vallen. Op de top moest ik een tijdje wachten voor de rest van de "bende" boven wasWink Vals plat: Côte de Saint Hadelin; enkelen hun lampje begon stilaan te knipperenWink Ayéneux-Argenteau. Nu kregen we nog een paar kasseistroken voorgeschoteld. Eerst die aan het hospitaal, daarna die in Lanaye: I hate it. De St Pierre: samen met "zeuneke". Sterke beer Tom ging ons gezwind voorbij op de grote plateauLaughing Eenmaal boven kon ik mezelf permitteren van terug te draaien om de lesten op te pikken.Chasse Patate mannen of choco piattoQuestion  Eben Emael-Heukelom-Bilzen: regelmatig moest snelheid omlaag om iedereen in de groep te kunnen houden. Net voor de tunnel onder de spoorweg nog een lekke band voor Bibi. Gelukkig is het dan maar 500m tot de finish meer.

    Mooi ritje; toffe bende. Het beloofd een mooie trip te worden in de Vogezen. Al zal er nog getraind moeten wordenWink

    Info:138km; avg. 25km/h; 1756hm


    25-06-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Te warm om veel inspanning te leveren; na de middag zou de temperatuur boven de 30° oplopen. Dus werd er geopteerd om een kortere rit te maken vandaag. Allez wat je korter noemtWink I.p.v Vaals zoals de kalender voorzag, zou het Aubel worden. Wederom een mooie "bende" aan de start. Via een ommetjeQuestion over Heers -Rutten geraakten we toch in TongerenWink Slins-Hermée-Richelle. Door de vallei van de Berwinne naar Val Dieu en via Gothez naar Aubel waar het even zoeken was naar een plaatsje op een terrasje. Op dinsdagen is het er zo wie zo druk door de markt. Hagelstein-Veurs-Schoppem; Moelingen-Visé. Langs het jaagpad kanaal naar Kanne en omdat het wat afkoelend fietsen was verder langs de waterloop naar Zutendaal. In Munsterbilzen moest "bijgetankt" worden in de Delhaize. Vliermaalrood-Kortessem; mijn "bobijntje" liep stilaan leeg. M'n "bokes" met confituur waren opgebruikt; en met het komende onderzoek van morgen, mocht ik geen gellekes of reepjes verorberen.Gelukkig kon ik rekenen op een duwtje van Rudy en Wouter om thuis te geraken. Na een verkwikkende douche; vocht op peil en maag vol, "bijna" terug den ouweWink

    Van pech bleven we echter ook nie gespaard: 3 platte banden en velg troubles voor Alain.Embarassed

    Info: 159km; avg.29,7km/h; 926hm

    20-06-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tropisch warm zou het vandaag worden.; wellicht heeft dat sommigen afgeschrikt. Zo extreem is het dan toch nie geworden; een briesje deed de temperatuur wat zakken. En in de vele bosrijke gebieden onderweg was het goed doenbaar. Dus thuisblijvers: weeral eens ongelijk.Wink Dit alles maakte dat we "slechts" met 7 man ( Martine staat haar mannetje ) de rit naar Durbuy aanvatten. Een hoestende en snotterende Maurice zou ons gidsen. Via de vertrouwde weg Waremme naar Amay. Fond d'Oxhe ligt er nog altijd erbarmelijk bijSad Outrelouxhe-Ramelot-Terwagne; Ouffet-Jenneret-Durbuy. Uitblazen op terras. Na de "break" Côte de Warre op; amai de beentjesWink Tohogne-Filot-Xhoris. Comblain Frairon. La Rock-Hody-Berleur. De "Pére Louis"- Engis. Op algemeen verzoek nog een terrasjeWink Faimes- Corswarem Brustem.

    Info: 178km; avg.26,7km/h; 1820hm

    18-06-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zwoele temperatuur; flirtend met de 30°. Dus slowmotion vandaagWink Al is da nog relatiefExclamation We moesten Rudi tegemoet fietsen; hij zorgde voor mooie "actie" foto's. Met dank hiervoor.De rit vandaag zou ons op veel verkavelingwegen brengen. Met de wegen zoals ze er nu kurkdroog bijliggen, is dat altijd fijn. Zo kom je ook eens in gehuchtjes met folkloristische namen: Dries,Gelbergen,Vroente,Rijnrode-Zelk. "Bijgetankt" moest er in een winkeltje in Halen.

    Info: 107km; avg.28,7km/h; 386hm

    15-06-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat frisjes op de blote armen vanmorgen, doch het zou nie lang duren. En niet alleen door de temperatuurWink Van bij de start werd er een "goei tempo" op na gehouden. Vertrokken met z'n 14 en voor een ritje naar Barvaux. Ook Wim heeft de weg naar ons terug gevonden, na een lange tijd in de "lappenmand" gelegen te hebben. Barvaux is een dorpje gelegen aan de Ourthe en is een deelgemeente van Durbuy. Elk jaar doen we dit dorpje aan; telkens toch via wat andere wegen. Ook dit jaar wist Luc er weer een mooie rit van te maken. Best wel pittig gezien het aantal hoogtemeters en het gemiddelde.Rolling Eyes

    De vertrouwde weg naar Waremme; Verlaine-Jehay en de Flône downhill. Côte de Hermalle was een eerste test voor de beentjes. Wink Fraiture-Xhos-Hamoir. Nog maar eens Côte de Filot.Evil or Very Mad Côte de Vieuxville-Bomal; Tour-Hottemme-Barvaux. Hoog tijd om wat te verpozen een plaatselijk terrasje. Via Petit Barvaux naar Tohogne; das bijna 5km lang en meer dan "vals plat". Bij sommigen kwam de "crème fraîche" van het taartje, terug naar bovenWink Côte du Longueville; Côte de Jenneret; Bende. Er moest nog behoorlijk uit de "pijp" gekomen worden. Clavier-Modave-Pont de Bonne-Hoei.Een laatste "molshoopje": Mont Falise. Viemme-Geer-Borlo.

    Info: 188km; avg.29,7km/h; 1780hm.

    13-06-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zwoel vandaag;weinig zuurstof in de lucht= puffend peloton. Op de kalender : een ritje regio Maastricht. Meer bepaald de Sint- Pietersberg.

    Via Heers-Haccourt naar Lanaye. Een onderbroken weg verplichte ons om de omleiding te volgen door smalle straatjes. Dat dit tegen de zin was van een gefustreerde waalse automobilist was merkbaarWink  Losliggende steentjes op het steilste deel van de Sint Pietersberg maakte de klim des te moeilijker.Na de koffie ( of was het meer colaQuestion ) pauze, was het de bedoeling om via de Slingerberg terug te keren. Doch een loopwedstrijd zorgde ervoor dat de weg afgesloten was. Dit was ook het geval voor de Muizenberg. Er zat dus niks anders op dan richting Maastricht te fietsen om dan de N79 te volgen tot Tongeren. Door Jesseren naar Borgloon en dan opnieuw de N79 naar Brustem.

    Info: 120km; avg. 28,8km/h; 757hm

    11-06-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs