Foto
Inhoud blog
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  bruintje
  Fietsen: das zere rijden
  24-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De ochtendmist was gelukkig vandaag minder dan gisteren; en nagenoeg volledig weg bij de start.Doch friskes was het wel: brrrr. Maar al gauw kwam het zonnetje er door.Soms hier en daar nog wat verscholen, maar we klagen nie.Wink Het was vandaag de beurt aan Patrick om ons nog eens over de Maas te brengen. Very Happy Via Kerkom-Berloz naar Viemme en dalend naar Engis.In Clermont-sous-Huy naar Aux-Houx; dan moet je Côte de Poudrerie over: 2500m; 5,8%; 8%. Saint Séverin-Neupré en dalend naar Flémalle. Het was best vertoeven op een terrasje aldaar ( ook de kelnerin mocht er zijn Wink ) Côte de Chokier: 1500m; 7%; 11% voor sommige een eerste kennismaking. Awirs-Hozémont en via Bleret-Jeuk terug naar Brustem. Ook hier was het aangenaam op terras in het zonnetjeWink

  Info: 127km; avg.29km/h; 1066hm

  Het Kasteel van Chokier ligt op de Mont Iohy: een steile kalkrots in de Maasvallei, op grondgebied Flémalle. In de vroege ochtend van 27 maart 2017 werd het kasteel voor een groot deel in de as gelegd. (Wikipedia)

  24-09-2017 om 20:05 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zoals gepland, ging de rit vandaag uitzonderlijk om 8h30 van start. Het was een initiatief van onze beide Rudi's. En het mag gezegd worden, ze hebben er een mooi ritje van weten te maken. Eens een hele andere "couté" de Antwerpse Kempen. Ondanks de nog wat frisse start, beloofde het toch een nazomerdagje te worden: eindelijkLaughing Een dozijn aan de start, sneu voor Alex die al vroeg huiswaarts moest. Anders was er weer geen trein vandaagWink Halen-Laakdaal-Vorst. Over mooie, autoluwe wegen kwamen we in de heimat van de "Keizer van Herentals". Het militair domein van Grobbendonk werd links gelaten en op weg naar Aarschot passeerden we door Heultje. Blijkbaar was het marktdag vandaag in Aarschot. Doch we vonden nog wat plaats vrij op een terrasje. De beide "captains" trakteerden ons op vlaai. Thxs boys.Wink Op de terugweg werd halte gehouden in Rillaar bij Vermarc Sport. Wezemaal-Holsbeek-Lubbeek; en via Drieslinter-Wilderen terug naar ons staminée terras.

  Info: 167km; avg.30km/h; 519hm

  21-09-2017 om 21:51 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Veel goeds zag het er voormiddag nie uit; maar naar mate de dag vorderde werd het toch nog een aangenaam fiets weerke. Uitzonderlijk vertrokken we vandaag om 12h; de lange rit staat deze week gepland op donderdag. Dan gaan we olv de Rudi's naar Gobbendonk.Volgende dinsdag zou misschien onze laatste lange rit kunnen worden. Maar je weet maar nooitWink Luc wist ons vandaag weer op een mooi ritje te trakteren. Via Velm naar Montenaken en met een ommetje langs Lens-Saint-Remy naar Hannêche. Franc-Waret-Vézin-Seilles. Een kuitenbijter over de spoorweg in Rue Reppe. Gelukkig is er nu een nieuwe laag asfalt gelegd. Ik ben er eens naar beneden gereden met slecht wegdek; amai.Couthuin-Moha en aan het viaduct van Huccorgne rechtsop: Rue Famelette. De tocht huiswaarts ging via Borlez-Bettincourt-Aalst.Een koffietje kon best op terras.

  Info: 129km; avg.29km/h; 897hm

  19-09-2017 om 20:19 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Veel te fris deze ochtend: waar blijft The Indian SummerQuestion Evil or Very Mad Met z'n 10en waren stonden we aan de start voor een ritje olv Eddy.Joepie: de Maas over naar Ronheuville  met een paar echte kuitenbijters in 't verschiet.Wink Vandaag eens niet rechttoe, rechtaan naar de vallei.Doch over mooie alternatieve (weliswaar bekende)wegen om via Berloz-Waleffe in Fize-Fontaine te komen. Even de N65 naar Tihange toe om dan een eerste keer naar het binnenblad te moeten schakelen: Cabendes: 1300m; 6,8%; 18%. Even buiten Hoei wachtte ons een andere klim. Weliswaar nie zo zwaar, maar gezien de lengte toch redelijk pittig: Chemin du Comté: 2800m; 5,8%; 10%. De Cherave dalend en op het pleintje was het koffietijd. De oever van de Maas volgen tot Wanze. Aan het Instituut Val Notre Dame rechts: den ouwe Vinalmont. Enkele weken geleden nog eens onder de wielen geschoven gekregen.Wink Het venijn zit hier in de staart; rue de l' Abattoir. Die heeft z'n naam nie gestolenWink In Wanzoule terug naar de vallei van de Burdinne. Thier de l' Eglise in Oteppe mag je ook nie onderschattenWink  Echte klimweg achter de rug, er restte ons nog wat molshoopjes. Geer-Vorsen-Jeuk.

  Info: 125km; avg.28,6km/h; 1019hm

  17-09-2017 om 00:00 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Het was maar fris deze morgen toen we vertrokken: amper 9°. Gelukkig kwam het zonneke spoedig piepen en werd het rond de middag best aangenaam met een 18°. Met een dozijn aan de start; in Zepperen pikte Céderic aan. Het zou een biljartplat ritje wordenCrying or Very sad  Via Rapertingen naar Bokrijk. Op de toeristische weg reed Dirk in een nagel: het is nog te vroeg voor spijkerbanden DirkWink Euvel herstel en hergroepering ( vooraan in de groep werkt het binnenwerk van hun oren blijkbaar nie goed) en door Zonhoven naar Bolderberg. Boekt-Rekhoven-Thiewinkel-Berbroek. De Mierenhoop zorgde toch nog voor een beetje bergop vandaagWink

  Info:99km; avg.29,8km/h; 263hm.

  16-09-2017 om 17:18 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Het was gokken vandaag; zou het of zou het ni droog blijvenQuestion Maar "echte" laten zich ni gauw afschrikkenWink Een paar druppeltjes op weg naar de startplaats, van geen tel eigenlijk. De regenjas kon in de achterzak blijven. Met z'n 6 vertrokken tegen de wind in. Zoutleeuw-Neerlinter: hier moesten we even schuilen voor een buitje. In Ransberg konden de vestjes terug uit. Via Kortenaken-Halen naar Schulensmeer. Ni te ver uit de buurt was toch aangeraden, gezien de dreigende wolken. Stevoort-"Moosherk": opnieuw even wat schuilen aan het kapelletje. Eenmaal in de Molenstraat keerde ik huiswaarts en wist het zo droog te houden. Hopelijk de andere boys ook Wink

  Info: 70km; avg.29,6km/h; 198hm

  14-09-2017 om 17:27 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Al met al, zag het er vanmorgen nog nie zo slecht uit: dan maar een lang dinsdagritje. Terug op Belgische bodem en meteen een ritje over de MaasWink Dat het "dinsdagseizoen" langzaam op z'n eind loopt, is duidelijk te merken aan het aantal deelnemers: slechts 7. Nochtans weet iedereen toch dat we bij goei weer nog om 8h30 vertrekken deze maand. Of toch bijna iedereen, maar er is altijd nog zoiets als foon,email, messengerWink Maar allez, de diehards waren er. Luc zou wel voor een ritje zorgen. De Samson Vallei kent vele mogelijkheden Smile Via Landen naar Orp-Jauche; Wasseiges-Marchovelette-Namêche. De Samson riviertje volgend tot Gesves en via Reppe naar Ohey. De koffie werd genuttigd in Andenne. De wolken werden donkerder; regen hing in de lucht. Op de klim in rue Fond de Ry naar Lamalle toe, werden we "getrakteerd " op een buitje. Veel van betekenis was dit echter nie.  In Antheit tussen de bloembakken omhoog met als uitloper het laatste stuk  van de Vinalmont. Villers-le-Bouillet-Les Waleffes -Hollogne-sur-Geer. In Jeuk kregen we een fikse regenbui gepaard gaande met hagel. Schuilen was nodig nu. Alex besloot toch door te rijden, das ook gene gewoneWink Ik wist te schuilen onder een boom, recht tegenover m'n "oude stamcafé de Trepkes Op"Wink 500m verder was de straat warempel terug droog: hier had het dus blijkbaar nie geregend. Doch nie te lang blijven plakken op terras: je weet maar nooit met die dreigende wolken.

  Info: 155km; avg.28,5km/h; 1137hm

  12-09-2017 om 21:15 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Maandenlang hebben we ernaar uit gekeken: onze trip naar de Vogezen. Samen met het Allo Vélo Cycling Team. Eindelijk was het dan zover; woensdagavond werden bagage en fietsen ingeladen. Donderdag op 06h vertrokken we met 17 naar einddoel Labaroche. In laatste instantie gaven nog 2 jongens forfait: Donato familiaal; Bart zat geplaagd met spit. Na een korte tussenstop in Luxemburg arriveerden we voor de middag in ons hotel. Na het uitladen van de voertuigen enverdeling van de kamers; werden de lunchpakketten, van thuis meegebracht, verorberd. Om 13h30 was het verzamelen op het binnenplein voor een eerste trip op Franse bodem. In dalende lijn, 28km lang naar Munster. Hier was op een pleintje een tussenstop voorzien. Het was er genieten in de zon, met de ooievaars op de daken. Hierna volgde onze eerste klim. Col du Wettstein langs de zuidkant: 5km lang; gem. 4,1% en een max van 8,1%. In Orbey moest er eentje zonder naam overwonnen worden op weg naar Labaroche: 7km met een gem. van 5,5%. Een drankje op het terras van het hotel was zeker verdiend.

  Info: 60km; avg. 26km/h; 1096hm.

  Dag 2 zou andere koek worden. Temeer door het slechtere weer. Weliswaar wisten we het droog te houden, althans voor wat betreft regen. Wink Nat van wat anders kan ookWink Dat we meer kledij en vooral warmere kledij moesten meenemen , stond vast. Maar met een volgwagen erbij is da geen probleem. Als je dan nog beschikt over zulke 2 fantastische begeleiders als wij......chapeau en mille fois dank aan Paul en Patrick.  Amper vertrokken of er moest al geklommen worden:Collet du Linge: 7km; gem. 4,1%. De Wettstein van gisteren omlaag en beneden haaks naar rechts: Col de la Sclucht: 14km; 4,2%; 6,3%. In Xonrupt-Longemer moest Col des Feignes over: 5,3km; 4,4%;  7,3%. In La Bresse was het tijd om de meegekregen lunchpakketten van het hotel, boven te halen.  De volgende klim kwam er al snel aan: Col du Bramont: bijna 8km lang tegen een gem. van 4% en met een max van 7,6%. Nu volgde de mooie afdaling met de 12 haarspeldbochten door de bossen tot aan de voet van Le Markstein.Omdat wij startten vanaf Lac de Kurth-Wildensteinis is de klim "slechts" 15km lang. Doch met een gem. van 3,5% en een max van 8,6% geen doetje. Kwam daarbij de stevige rukwind en de steeds kouder wordende temperatuur. Iedereen content om op te warmen bij een warme drank op de top. Nog even wat klimmen tot een 1280m en dan via de Platzerwasel terug naar Munster. Nu moest Collet du Linge nog over: 10,2km; 5,8¨; 10,7%. Wie dacht dat ie boven was aan het hotel Panorama; kwam bedrogen uit. Boven in het gehucht Hohrodberg lag de topWink Eindelijk bergaf naar Labaroche.

  Noodgedwongen hebben we de rit moeten inkorten; de te lange oponthouden voor de hergroeperingen; het geregeld moeten wisselen van kledij en de slechte weersomstandigheden. Voor velen was deze versie al de limiet. De snelle starters hebben het zich op de laatste klim beklaagd. De prijzen worden nu eenmaal op de top uitgereikt Wink Alleen Tom wist nog buiten schot te blijven. Hij is dan ook de terechte winnaar van de bollekestrui. Een "Alsacienneke" was zeker verdiend.

  Info 122km; avg.22,7km/h; 2764hm.


  Dag 3; zwaar bewolkt en regen in de lucht. Maar met een beetje geluk, zouden we het misschien droog weten te houden. En dat bleek ook zo. Jammer van dat buitje op de top van de laatste beklimming. Dalend naar Orbey om dan meteen aan de Col du Calvaire te beginnen: 6,5km; 5,8%; 6,8%. Teveel aan kledij speelde me partenEvil or Very Mad Col du Pré des Raves: 5,5km; 2,2%; 11,7%. Op de top van Col des Bagenelles werd een koffiestop ingelast. Saint Marie aux Mines naar Lièpvre. 10km klimmen naar Haut Koenigsbourg. Het terras met de burcht vlakbij, konden we best "pruimen" Wat gedruppel beneden in de vallei doch van gene tel.Ribeauville-Kayserberg met de druivenranken langs de weg. Opnieuw Collet du Linge als afsluiter. Langs deze kant  weliswaar minder lang, "slecht" 7km; maar daarom nie minder zwaar. Ik had het geluk van amper de laatste 500m wat regen te krijgen, de achterop geraakten  hadden minder geluk.Gelukkig was de bui maar van korte duur en kon de afdaling naar Labaroche weer over droge wegen genomen worden. Na een welverdiend drankje en een douche werden de fietsen al terug ingeladen.

  Info: 103km; avg.21km/h; 2155hm.

  Voor mij werd het een hele mooie vakantietrip. Sneu voor het mindere goed weer, maar daar heb je geen vat op. In elk opzicht geslaagd; prachtig parcours; de fantastische groep: Blij dat ik mocht deel uitmaken van jullie mooi Allo Vélo Team. Met special thanks aan gids Rudi; Brecht voor alle voorzieningen: iedereen mooi in dezelfde polo aan tafel ( het heeft toch wel iets hé, net "echte") drank en frangipanekes onderweg; en een dikke duim aan onze 2 begeleiders. 

  11-09-2017 om 21:43 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Nog een mooie dinsdag, dan nog maar eens een lange rit. De eer was vandaag aan Rudi om alles in goei banen te leiden. Hij wist er een mooie rit van te maken. Voor ons een heel bekende regio, doch heel vaak over nog onbekende wegjes en zeker enkele onbekend beklimmingen. Met z'n 8 waren we; jammer dat Guy ons vroeger moest verlaten.

  Via Ulbeek-Gors-Opleeuw naar Tongeren.Slins-Oupeye-Richelle.  Door Barchon-Xhendelesse naar Soiron; Wegnez-Pepinster-Tancrémont-Banneux. Geen plaats in " La Rose": dan maar naar het rondpunt in Louveigné. De rijsttaart smaakte. De terugtocht bracht ons via Blindef-Sendrogne-Haie des Chênes naar Esneux. Nu volgde bekend terrein: Bonsgnée-Neuville-Engis. Awirs-Jeneffe da klinkt ook bekend. Pousset-Batsheer; nog even de Poggio over en dan wat nakaarten op "ons terras"

  Aan côtes hadden we vandaag wederom geen gebrek: Côte de Richelle; Côte de Wixhou; de klim in Reneubois;Côte de Herzée naar Tancrémont toe was toch wel een heel speciallekeWink Daar bij vergeleken was Côte de Sendrogne en Côte de Bonsgnée maar molshoopjes.

  Voor mij een laatste training alvorens af te reizen naar de Vogezen. Les Vosges, j'arriveWink

  Info: 168km; avg.26,8km/h; 1630hm

  05-09-2017 om 20:50 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Soech, maar friskes vanmorgen: amper 7°. De armstukken moesten uit de kast gehaald wordenCrying or Very sad Het zag er nie naar uit dat het spoedig zou opwarmen.Vandaar misschien ook de slappe opkomst : velen verkozen misschien hun warm nestje. Moest deze temperatuur in februari zijn, zou het een bende van jewelste zijn aan de start. Nu echter lijken er velen fietsmoe te zijn. Gelukkig treed dit verschijnsel voor mij nie op,( zo zijn er nog)Wink  Op het programma stond een ritje naar Strée, Didier zou ons wel gidsen.

  Een omwegje over de "Poggio" naar Opheers. Bleret-Donceel-Bodegnée. Dalend naar Amay en naar Ampsin. Aan de kerncentrale links op: Chemin du Chera. In Hoei was het tijd voor de koffie. Geen Ben Ahin maar in Wanze dat klein venijn naar Lamalle. Een wegonderbreking bracht ons naar Couthuin. Via Longpré geraakten we terug  op de" goei" weg in Moha.Côte de Famelette om uit de vallei te geraken. Fumal-Fallais-Omal. Eenmaal in Rosoux dan wenkt de  N789 Jeuk-BrustemWink

  Info: 123km; avg.28,5km/h; 1071hm.

  03-09-2017 om 18:34 geschreven door de braane  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!