Inhoud blog
 • Meer Brussel
 • Brussel
 • Meer Brugge
 • Brugge
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Brugge, Brussel en Antwerpen
  Op ontdekking in Belgiê
  11-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Brussel

  Atomium Brussel - Atomium Bruxelles

  Deze 165 miljard keer vergrote kristallijne ijzermolecule is één van de overblijfselen van de wereldtentoonstelling van 1958. Vanuit de bovenste bol geniet u van een prachtig uitzicht op Brussel en Brabant. Het Atomium werd volledig gerenoveerd in 2005 en vooral leuk om te bezoeken in het donker door de vele lichtjes die de bollen sieren.

  Jammer is wel dat je niet veel Hotels in Brussel in de directe nabijheid vindt.

  Mini-Europe Brussel

  Mini-Europe, naast het Atomium, is Europa in een notedop. Zer mooi en levensecht gemaakt, ieder plekje straalt de sfeer van de mooiste steden van Europa uit.
  Big Ben in Londen. Gondels in Venetië de Eifeltoren in Parijs.
  De Berlijnse muur, de Arena van Sevilla enz...
  In totaal 350 maquettes met oog voor detail.

  Enkel Hotels in Brussel zult u hier niet vinden, maar de meeste zijn ook geen monumenten.

   

  11-12-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  


  29-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

  Brussel, hoodstad van europa

  Het stadhuis van Brussel, het justitiepaleis, het koninklijk paleis, het Atomium, Mini-europa, het Europees parlement, de Koninginegalerij, Manneke Pis, ... zoveel wat de Belgische én Europese hoofdstad te bieden heeft. Brussel is een stad waar die niet in één dag te bezoeken is, een hotels in Brussel reserveren is aangeraden.

  Op deze blog vindt u een overzicht van Brussel en de bezienwaardigheden en attracties, maar ook waar u kan overnachten en uw hotel in Brussel kan boeken, Brussel is vast en zeker een citytrip waardig!

  Stadhuis van Brussel

  Het Stadhuis van Brussel, op een boogscheut van vele hotels in Brussel, is een van de mooiste van België
  In de ontvangstzalen en de schepenkabinetten vinden we de fraaiste Brusselse wandtapijten van de 16de, 17de en 18de eeuw, houtsnijwerk, schilderijen uit de collectie van het Stadsmuseum en wapenschilden van de oude gilden . Op wandelafstand van meerdere hotels in Brussel en in de nabijheid van de winkelstraten. U vindt ook meer info op Stad Brussel

  Koninklijk Paleis Brussel- palais royal Bruxelles

  Dit gebouw waar onze Belgische Koningen vroeger verbleven, werd in deze hoedanigheid gebouwd onder Leopold II. Er is nog steeds een ceremoniële wacht dat geldt als een publiekstrekker.

  Ons Hotels in Brussel was op slechts 200m verwijderd van het paleis en het park, waar de kinderen naar hartelust konden spelen.

  Manneken-Pis Brussel - Manneken Pis Bruxelles

  Dit bronzen beeld van een klein jongetje is zowat het belgisch symbool voor Brussel. Je hebt Brussel niet bezocht als je Manneke Pis niet gezien hebt.

  29-11-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  


  16-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Brugge

  De Grote Markt

  De Grote Markt is zeker en vast één van de gezelligste plaatsen van Brugge, talloze terrasjes naast elkaar, en het vertrekpunt van de koetsen, die een deel van het Brugse straatbeeld vormen.

  Op de Grote Markt vindt u het ook standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck. Deze legendarische helden van de Guldensporenslag in 1302.

  Het Belfort

  Aan de voorzijde van de grote markt staat het Belfort of in de volksmond "De Halletoren". >De toren van het Belfort is 83 m hoog en bevat de beiaard met 47 klokken die samen zo'n 27 ton wegen.

  Vanuit ons hotel in Brugge konden wij de Beiaard horen, wat zeer leuk was.

  TIP: de toeristische dienst van Brugge is in dit gebouw gevestigd

  Op zo'n 100 m. van de Grote Markt vindt je de Burg met de Heilige Bleodkapel, die een relikwie met het Bloed van Christus bevat. Maar ook zeker de moeite waard zijn de schilderijen en de zilveren kroon van Maria Van Bourgondië.

  In de kroonzaal worden nog steeds huwelijken voltrokken, toen wij laatst in Brugge waren, was er een koppel uit Canada die hier wou trouwen, wat wel een mooie stuiver zal gekost hebben, niet allen de vliegreis, het hotel in Brugge, maar ook de noduige papieren en vergunningen want dit is hier geen Las Vegas hé.

  Toen we de laatste keer Brugge bezochten, hadden wij ons hotel in Brugge gereserveerd met BoekUHotel, zeer vlot en zonder reservatiekosten om ons hotel te boeken.

  16-11-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  


  04-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge

  Romantisch, gezellig en veel te doen...

  Brugge is een stad met vele mooie plekjes die het ontdekken waard zijn.

  Naast het Belfort, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Burg zijn er nog talloze andere plaatsen en monumenten in Brugge die het bezoeken waard zijn. Het Begijnhof, de reien, het Jan Van Eykplein, de schouwburg, de heilige Bloedkapel enz... ook zijn er enkele hotels in Brugge die in een historiscsh pand gelegen zijn en die de sfeer van oudsher uitademen, weliswaar met de hedendaagse luxe maar we hadden niet minder verwacht.

  Éébn van de mooiste plaatsen van Brugge is ongetwijfeld het Minnewater, een prachtig park vlakbij het Begijnhof die midden een stad als Brugge rust uitstraalt, goed ondeerhouden weggetjes naast een mooi gazon en aanplanting nodigen u uit voor een wandeling.

  Vanaf de Katelijnebrug tot aan het station vindt u dit park,

  Niet ver hiervandaan vindt u enkele leuke hotels Bruges zoals de britten dit heten, langs de Katelijnestraat, naast de site van het Oude St Jan en de Onze-Lieve-vrouwekerk vindt u talloze hotels in Brugge, zeer varierend van prijsklasse.

  04-08-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper    Archief per week
 • 08/12-14/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 04/08-10/08 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!