Zoeken in blog

Inhoud blog
 • Hier zijn dan de eerste foto's
 • Onverwacht maar leuk.
 • The day after
 • Het zit er op...
 • Rit 34 Samaxi-Baku
 • Rit 33 Oguz-Samaxi
 • Rit 32 Balakan-Oguz(gisteren)
  Brugge-Istanbul-Baku
  Fietsreis in 2013 van Brugge naar Baku (Azerbeidzjan) via Istanbul


  BRUGGE-WIEN-BUDAPEST-ISTANBUL-TBILISI-BAKU 5400 KM IN 34 DAGEN

  20-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ritten Brugge-Istanbul-Baku

   


  >> Reageer (3)
  14-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ik ben jan demeulemeester, 49 jaar, geboren en getogen in/te oostende en pas op latere leeftijd beginnen fietsen. tijdens een rit in contact gekomen met jean-pierre vyvey (een randonneur) en door de leuke verhalen was vrij snel de interesse gewekt voor het lange afstandwerk. na deelnames aan PBP(2007-2011) en LEL(2009)in 2010 van brugge naar moskou gefietst. (georganiseerd door roland hurtecant) in 2012 met enkele Moskovieten deelgenomen aan harelbeke-santiago de compostella en daar deden de geruchten de ronde dat roland met een nieuw avontuur bezig was "brugge-baku". op die deelnemerslijst mocht ik zeker niet ontbreken. dit is qua afstand, hoogtemeters,fietsdagen en uitdaging wel degelijk een stap in het onbekende, waarbij ik alle deelnemers een goede afloop toewens. groetjes jan.

  >> Reageer (0)
  08-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben Luc Vanderhaeghe, geboren op 07/01/1954, 34 jaar geleden gehuwd met Kristine, vader van 4 kinderen, opa van 5 kleinkinderen.

  Ik werk als magazijnier in een Renault garage in Kuurne.

  Ik volgde een tijdje terug de opleiding fietsmecanicien.

  Mijn hobby’s zijn fietsen en lopen.

  Sedert enkele jaren zijn mijn vrouw en ik gebeten door fietsvakanties. Eerst naar Nice, daarna heen en terug naar de Mt-Ventoux en een paar jaar terug zijn we een weekje gaan fietsen in Italië.

  We geven samen in Poperinge Start to Bike, omdat we zoveel mogelijk mensen aan het fietsen willen krijgen. Het is de bedoeling dat ze na 10 weken 100 km fietsen.

   

  Vorig jaar hoorde ik toevallig Roland op Radio 2 omtrent de fietstocht naar Baku en was onmiddellijk enthousiast.

  Onze 1ste kennismaking met de ganse groep was heel positief. Ik kijk er dan ook echt naar uit!

   

  Omdat dit een heel speciale uitdaging is, hebben Kristine en ik besloten om deze fietstocht te koppelen aan een goed doel.

  We moesten niet ver zoeken. Uit eigen ervaring weten we dat het kinderkankerfonds van Leuven iedere euro kan gebruiken om het verblijf van de kankerpatiëntjes wat aangenamer te maken.

  Ondertussen is alles geregeld en ben ik van plan om mij voor iedere km 2€ te laten sponsoren. Zo kan ik 10 800€ bezorgen aan het kinderkankerfonds!

  Bijlagen:
  https://plus.google.com/photos/108730242757332756347/albums/5848506960344040225/5848506967524172034?authkey=CLK8romRtMHtDw#photos/108730242757332756347/albums/5848506960344040225/5848506967524172034?authkey=CLK8romRtMHtDwtp%3A%2F%2F   


  >> Reageer (1)
  02-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kris Heyerick, geboren en woonachtig te Grammene op 23 september 1966, één van de vier zonen en dochter van Gerard en Paula Heyerick- Goemaere. Als cafézoon met drie voetbalploegen onder dak en voetballende broers, was het voor mij dan ook logisch de voetbalschoenen iedere zaterdag aan te trekken tot op een moment dat het om medische redenen voetballen niet meer aangewezen werd. Op sportief gebied bleven er nog twee opties over, zwemmen of fietsen. Omdat ik zwemmen niet echt mijn ding  vond (en ge wordt daar zo nat van!!), leek fietsen de beste keuze. Op 14 jarige leeftijd trok ik ervoor het eerst op uit met de fiets, richting Gent. Mijn moeder waarschuwde mij… “ge gaat verdwaald rijden en nooit thuis geraken, ik zal U moeten komen halen…”. Maar niets was minder waar. Gestaag dreef ik de kilometers op, de wielermicrobe had mij volledig te pakken. Schoolvakanties waren  de uitgelezen tijdstippen om erop uit te trekken met de fiets, tent, slaapzak, pak en zak… , een stalen ros van om en bij de xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />40 kg. Als 16 jarige alleen naar Geneve en terug ( 1250 km), het jaar daarop terug naar Zwitserland (1400 km) en in 1985 als voorbereiding eerst naar Zwitserland  (1740 km) en nadien naar de Noordkaap (Noorwegen 4018 km) met Roland. Eerlijk gezegd vind ik dat nog steeds een huzarenstukje, 18 dagen aan gemiddeld 230 km per dag door veel regen en wind, op slechts 18 jarige leeftijd.

  In 1989 liet ik mij aansluiten bij de Leierenners Zulte. Jaar na jaar probeerde ik mijn grenzen te verleggen, beter presteren, meer kilometers. Twee maal Parijs – Roubaix,  Ronde van Vlaanderen 6 x,  Gent- Wevelgem 3 x, Parijs – Brussel, Luik – Bastenaken – Luik 3 x, Milaan – San Remo, 14 ritten boven de 300 km en nog vele andere fietstochten, evenals 3 maal de voorloper van de Ronde van Vlaanderen, “de Tocht der Flandriens”, 265 km met 45 km kasseien, een fantastische maar o zo’n zware rit. Het vorm pijl ging met de jaren gestaag de hoogte in tot op een gegeven moment men mij aanraadde eens een nummer op te spelden. Op 26 jarige leeftijd reed ik mijn eerste koers bij de WAOD met als resultaat… gedubbeld!! Tussen goed rijden bij de wielertoeristen en koersen is er een groot verschil. Maar de aanhouder wint!!! Nog meer trainen had als resultaat dat ik al snel meereed voor de prijzen en na een paar seizoenen regelmatig bloemenruikers mee naar huis bracht, zowel bij de WAOD, VWF en de LFT. Grote ritten bleven nu achterwege, enkel toespitsend op wedstrijden. Als 35 jarige heb ik de overstap gewaagd naar de elite zonder contract ( liefhebbers ) onder het motto, “als ik het nu niet doe… komt het er nooit meer van en zal ik er later altijd spijt van hebben”. Vier jaar toerde ik rond bij die categorie waaronder drie wedstrijden bij de grote mannen, de profs. 2003 was mijn laatste jaar op competitief vlak. Wat nadien volgde waren ritjes rond de kerk zonder doel, enkel om het gewicht onder controle te houden. Roland zag ik bij regelmaat in het café van mijn ouders, daar hield ik hem aan een belofte die we in 1985 maakten om ooit eens naar Moskou te fietsen. Dat avontuur kwam er in 2010, met een team van 19 fietsers reden we van Brugge tot Moskou, 3000 km in 17 dagen.

  Straks gaat onze volgende uitdaging van start, Brugge – Baku. De rit naar Moskou was overwegend vlak, naar de Noordkaap sterk heuvelachtig, maar de rit naar Baku overtreft alle voorgaande in aantal kilometers, fietsdagen, hoogtemeters en waarschijnlijk ook in temperatuur, m.a.w. het wordt een zware dobber. Of zoals Jean Pierre V. ooit vermeldde… een dagelijks gevecht tegen zadelpijnen, vermoeidheid, stijve nek -  rug, maag en darmproblemen, stramme spieren en gewrichten, chaotisch verkeer…, maar ook de prachtige natuur, andere culturen, het avontuur.  En als het gelukt is… een overwinning op jezelf, de voldoening, het euforisch gevoel!

  Op privé- vlak… ik ben 23 jaar gehuwd met Annick Dhondt  en heb twee kinderen, Pauline (17 jaar) en Florian (14 jaar). Als job ben ik orthopedisch technieker (V!go – Wetteren ), wat wij maken gaat van orthesen – prothesen - steunzolen – korsetten tot siliconen e.d.. Een bloeiend bedrijf met een 650 tal werknemers over België – Nederland – Frankrijk en Polen.

  Sportieve groeten.

  Kris Heyerick

  >> Reageer (0)
  06-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn naam is Johan Saey en ik woon in Wetteren. Op mijn dertiende begonnen met wielrennen. Na ong. 10 jaar overgeschakeld naar lopen om tenslotte de sprong te wagen naar triatlon. In 1991 heb ik deelgenomen aan de enige volledige triatlon in België nl. Middelkerke.  Daarna ben ik meer recreatief gaan fietsen, lopen en zwemmen. Ondertussen al fietsend heel wat cols beklommen. Enkele jaren geleden via  een ploegmakker van WTC de Statietrappers in contact gekomen met Roland Hurtecant die Brugge- Moskou ging organiseren. Na de eerste vergadering was mijn deelname een feit. Ondertussen ook Brugge-Mont Ventoux en Harelbeke-Santiago De Compostela gefietst. Brugge-Baku is een reis die ik niet kon laten passeren. Dit doe je slechts eenmaal  in je leven en avontuur zal er zeker zijn. Ik wens iedere deelnemer een goede voorbereiding en een behouden aankomst in Istanbul of Baku.

  Life is not the dreams you have,
  but the dreams you realize
  ”.


  >> Reageer (3)
  04-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Roland Hurtecant

  http://www.monsieurmontventoux.be/nl/varia_wiebenik.htm

  >> Reageer (0)
  27-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben Guus Runge uit Kudelstaart (Holland) 74 jaar, 30 jaar getrouwd met Ada en
  voormalig internationaal chauffeur. Ik heb de eer om deze fietsreis te mogen
  begeleiden als chauffeur met de VW volgwagen met aanhanger om zo de ploeg bij
  te staan bij deze mooie maar toch zware rit naar Baku.In 2010 heb ik de rit
  Brugge-Moskou ook gedaan en dat is goed bevallen, ben ook tweemaal mee
  geweest naar de Mont Ventoux en dat ging ook goed dus heb ik het volste
  vertrouwen dat we deze reis ook tot een goed einde zullen brengen.

  H. groeten,
  GUUS


  >> Reageer (0)
  20-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerp wielershort
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een bijhorende wielershort werd door de firma DECCA ontworpen


  >> Reageer (0)
  11-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerp wielertrui achterkant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerp wielertrui voorkant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In samenspraak met de firma DECCA werd een wielertrui ontworpen voor de deelnemers aan Brugge-Istanbul-Baku. Ex-Moskourijders zullen deze kleur en lay-out zeker herkennen. De fietsers zullen in elk geval gezien worden. Bedankt aan iedereen die hun steentje hebben bijgedragen. De optie voor een bijpassende koersbroek moet nog bekeken worden.


  >> Reageer (0)
  10-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijziging ritten
  De 31ste en 32ste rit werd gewijzigd

  31ste rit wordt Sighnagi-Zaqatala 87.5km

  32ste rit wordt Zaqatala-Oguz 114 km


  >> Reageer (0)
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling team Brugge-Istanbul-Baku
  Zondag 27/01/2013 werd het team dat de fietsreis Brugge-Istanbul-Baku gaat ondernemen voorgesteld
  ter gelegenheid van de fietsbeurs velofollies te Kortrijk. Op het centrale podium kondigde de
  welbespraakte Willy Lammens , organisator Roland Hurtecant aan door het schetsen van enkele exploten
  die de nu 73-jarige Bellemnaar op zijn palmares heeft staan. Na een kort interview met Roland werden de
  andere ploeggenoten  één voor één op het podium geroepen en kregen enkele vragen van Willy
  te verwerken zoals daar zijn motivatie, training, sportachtergrond, anekdotes vorige fietsreizen enz…
  Tijdens deze interviews werden enkele foto’s genomen die u in dit bericht kan bekijken.
  Wij bedanken bij deze dan ook de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

  Foto's


  >> Reageer (0)
  03-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling extreme fietsreis Brugge-Baku

  Op zondag 27 januari omstreeks 16u30 zal op Velofollies het team Brugge-Baku voorgesteld worden op het centrale podium.

  Zie bijgevoegde link http://www.velofollies.be/nl/voorstellingen--uitreikingen_149.aspx


  >> Reageer (0)
  23-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vergadering Brugge-Baku
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Toelichten van de reis aan mogelijke kandidaat deelnemers


  >> Reageer (0)

  Foto

  Archief per week
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/12-23/12 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Gastenboek
 • fbiww5
 • de Bidon
 • Dikke Proficiat!
 • Proficiat
 • mr

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Link
 • Monsieur Mont Ventoux
 • Sponsortocht Luc Vanderhaeghe


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!