Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (16)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (14)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (14)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (15)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (23)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
  • Romige Groente uit Oven, en een Advies Vooraf over Alledaagse Moeilijkheden!
  • Oma's Heerlijke Puddingen
  • Vandaag Maria Lichtmis en morgen gaan we de Blasiuszegen halen!
  • Staan vandaag heb ik een recept van Chili Con Carne Wraps
  • EIEREN MET WIJNSAUS
  • CURRY PIAF VOOR TWEE PERSONEN
  • Eetsuggesties voor Kerst & Nieuwjaar
  • Behoorlijk Koud, Dus Tijd Voor De Erwtensoep!
  • Ooit van Kaassoep Gehoord?
  • Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2023
  • Is de eindtijd werkelijk in zicht?
  • Broccoli Salade Met Tonijn en Krieltjes
  • Ook volgens een groot aantal Helderzienden zitten we in de Eindtijd
  • Einde Wereld
  • Mooi figuur en Altijd Fit met Voedselrecept Broeder Everard
  • Met een bakje ijs en wat fantasie maak je een lekker nagerecht!
  • Bleekselderijsalade met noten
  • Le Goûter et Pâté en Croûte
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    trainermarnix
    www.bloggen.be/trainer
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    28-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Stoofperen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zitten pas enkele dagen in de herfst en de stoofperen zijn nog niet rijp, maar over 14 dagen-ik wil niet zeggen volop- maar zeker bij de groenteboer of in de groentehoek van de Super te verkrijgen. Vroeger werd er meer gestoofd dan heden ten dage en ook ingemaakt. Dit alles is zo'n beetje voorbij en de stoofpeer is geen aanlokkelijk commercieel artikel meer; vandaar ook dat veel stoofperenbomen gerooid zijn en/of vervangen door een wel goed lopend zomerras. De stoofpeer die het in Holland nog redelijk doen zijn de Gieser Wildeman, de Zoete Brederode, de Saint Rémy en de Catillac (de pondspeer) Hier en daar zie je nog wel wat andere rassen stoofperen staan, maar de peertjes van die bomen  worden meestal door mensen uit de buurt gekocht-dus particulier aan de man gebracht. Voor u staan vandaag heb ik een recept van stoofperen, waarbij rode Spaanse vruchtenwijn gebruikt wordt. Per se hoeft dit niet, want ook in Holland zijn momenteel goede vruchtenwijnen te koop-en voor gestoofde peertjes raad ik frambozen/bessenwijn aan. Onderstaand vindt u het recept. Nog even wachten tot de peertjes in aanbod zijn en veel succes met de bereiding van rode stoofperen.



    28-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    25-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruimelcake met Appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was vandaag op de 25-ste september 2016 nog volop zomers weer, maar uiteindelijk zitten we in de herfst en dan kan het heel ander weer wezen. Wordt het weer wat slechter gaan we letterlijk en figuurlijk aan de bak en niet alleen kijken we op tv naar het programma "Heel Holland bakt"-, nee, we gaan het zelf doen. Op de koude avonden komen onze vriendenkaarters weer opdagen en wat is er dan niet fijner dat je buiten een bakkie leut of warme chocomel met eigengebakken kruimelcake voor de dag kunt komen.
    Extra benodigdheden : Dit is een ovenschaal, bakpapier, een beslagkom, spatel en een mixer of keukenmachine. We gaan ervan uit dat u  bij de eerste gure herfst-en/ of koude winteravond met twee klaverjasploegen aan tafel zit en u uit deze appelkruimelcake 8 grote moppen kunt snijden, De voorbereiding om op zo'n bakplaat dit alles te bewerkstelligen is 15 minuten en de bereidingstijd is 1.5 uur. Hieronder heb ik voor u staan een staatje met de benodigde ingrediënten en ook een volledige bereidingswegwijzer.
    Succes ermee! 



    In plaats van appels kan men ook 4 stoofperen nemen

    25-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1
    >> Reageer (0)
    21-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tamme en wilde kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je vindt deze bomen staan in de bossen, op dorpspleinen, langs 's herenwegen en soms ook wel bij een particulier die er een klein landgoedje op nahoudt. Een hele boel mensen kunnen tamme en wilde kastanjes niet uit elkaar houden. Bij tamme kastanjes ziet u een klein puntje aan de bovenkant, ze zijn wat onregelmatige van vorm, hun omhulsel (bolster) is weelderig en voorzien van dunne stekels, dit in tegenstelling tot de wilde kastanje die vaak mooi rond is en korte stekeltjes heeft. De tamme kastanje is zacht van smaak, terwijl de wilde vies en bitter smaakt. Eet je per ongeluk zo'n wilde op, dan kun je een fikse buikpijn oplopen en er misselijk van worden; dood ga je er echt niet aan! Raap je die tamme kastanjes onder een boom vandaan, dan zijn de bolsters meestal open gesprongen en liggen die kastanjes lang op de grond, dan worden ze droog en soms zijn ze aangevreten door insecten.  Je kunt ze niet lang vers houden. Of ze nog vers zijn of uitgedroogd is makkelijk uit te puzzelen. Je gooit gewoon die kastanjes in een bak water. Als ze uitgedroogd zijn of anderzijds dan komen ze bovendrijven, zinken ze naar de bodem dan is alles kits en kun je ze voor consumptie gebruiken. Gezegd moet worden dat vooral herten en schapen gek zijn op wilde kastanjes. Op de tamme zijn dieren in het bos niet zo gesteld, want zitten ze nog in de bolster dan schrikken alleen al die langere stekels hen af. Tamme kastanjes bevatten weinig vet en veel koolhydraten, verder ook veel nuttige mineralen die de algemene gezondheidstoestand van de mens bevorderen. De astronomische herfst in 2016 begint morgen om 16,21 uur en misschien moeten we vanwege het nog steeds zomerse weer iets langer wachten op de eerste vallende kastanjes, ik zou toch maar zo snel mogelijk op pad gaan om te kijken hoe het er bijstaat. Voor u staan hieronder heb ik enkele mooie afbeeldingen van kastanjes en ook een pofrecept (zie bijlage!). Wil je tamme kastanjes alleen in een oven-zonder toevoegingen garen, maak met een schilmesje een kruis op de kastanje, voorverwarmen doe je de oven op 180 graden Celsius, maak de kastanjes vochtig, doe ze op een bakplaat, zet de oven 20 punten hoger, schuif de bakplaat erin en laat alles een half uur garen. Ooit heb ik op deze site ook eens een recept van kastanje-taart staan gehad, maar ik kon het nu niet zo gauw terugvinden. Je kunt van kastanjes ook soep koken, maar ik moet er eerlijk bijzeggen dat ik dit nog nooit gedaan heb en binnenkort toch eens zal proberen, waarbij ik op dezelfde dag u het recept daarvoor zal aanreiken.
    Wilt u alles over kastanjes weten, ga dan naar www.waterwereld.nu/tammekastanje.php










    Bijlagen:
    145 A Recepten kastanjes.jpg (50.8 KB)   

    21-09-2016 om 15:05 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 3
    >> Reageer (0)
    20-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar eetbare bloemen, vruchten en planten in bos en hei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In bos en hei zijn niet alleen voor de dieren, maar ook voor de mens veel  eetbare producten te vinden. Ik denk hierbij aan beukennootjes, bosbessen, bramen, rozenbottels, wilde frambozen, wilde aardbeien en paddenstoelen. Er zijn dit jaar minder paddenstoelen en dat komt door de broeierige en hete zomer. Ga je op zoek naar eetbare  paddenstoelen, en je hebt er totaal geen verstand van, houd je dan bij de gecultiveerde paddenstoel: de ons aller bekende champignon.
    De meest voorkomende eetbare paddenstoelen hier in Nederland zijn de cantharel, het marieltje en eekhoorntjesbrood.
    HEIDE: In Nederland en België vind je veel heidevelden. De bekende soorten zijn struikheide oftewel de calluna vulgaris en dopheide die met de deftige naam ook wel erica tetralix genoemd wordt. In al die producten uit de pure natuur zitten bepaalde opbouwstoffen die we in onze cultuurproducten zoals groente en fruit niet aantreffen. Heide is eetbaar en is heel geschikt om er thee van te trekken. Heide bevat veel kiezelzuur, mineralen en giststoffen, die een goede invloed op het lichaam kunnen hebben. Heel aanbevelenswaardig is een heidemenu goed voor prima functionerende nieren en blaas. Veel Imkers zetten in juli hun bijenkorven of bijenkasten op de hei en laten daar deze beestjes hun honig verzamelen. Kom je in plaatsen op de Hoge Veluwe, dan tref je overal winkeltjes en/of kraampjes waar bosproducten verkrijgbaar zijn. Wil je deze zomer nog genieten van een bloeiende hei, dan is dit de laatste week dat u die nog bekijken kunt. Geniet van de natuur en bent u nog  op vakantie of weekendtrip, en komt u natuurproducten uit de omgeving op uw camping tegen, neem zo'n lekker potje natuurjam, honig of anderzijds mee naar huis en bij opening komt die heerlijke bos of heidelucht van weleer u weer tegemoet en als u op dat moment wat minder goed gehumeurd bent, dan voelt u zich weer uitstekend in uw sas. Beschikt u over een stukje grond om uw huis, maak er dan een klein natuurreservaat van door wat boompjes en heide aan te planten. In oude boomstronkjes boort u een aantal gaatjes Een viertal met een boor van 10 mm en een zestal met een boor van 12 mm  met een lengte van een dm. U creëert hiermee een woonhuis voor insecten vooral voor bijen e.d. Zorg dat je nuttige insecten bij huis krijgt, zoals bijen, lieveheersbeestjes of sluipwespen. Zij houden uw bosje vruchtbaar en netjes in orde. In bossen vind je zowel wilde alsmede tamme kastanjebomen, ook in sommige stadsparken en op dorpspleinen zijn ze te vinden. Het volgende artikel wat ik ga plaatsen gaat over kastanjes.





           

           

           







    20-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 3
    >> Reageer (0)
    09-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte Knoflookrijst met Ketjapkip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben hier na de 'natte moesson' ongeveer hetzelfde vochtige tropenweer als momenteel in China en daarvoor is een gewokte kruidige rijstschotel het geijkte menu. Begin volgende week gaan we naar een buitengesteldheid die iets weg heeft van het voormalige Nederlands-Indië, nu de republiek van Indonesië. Dus die rijstschotels zijn met de klimaatwisseling die nu volop aan de gang is ideaal om in deze tijd te serveren. Vroeger in Indië was rijst de hoofdschotel en in onze gordel van smaragd uit die tijd liepen daar weinig dikke mensen rond en zeker op Java kwam je die niet tegen, De slanke  en mooie vrouwen  met hun prachtige gebatikte rokjes en omslagdoeken waren een bezienswaardigheid op zich en in het culturele Oosten stond zowel de mannelijke alsmede vrouwelijke bewegingskunst in dans en gebaar bovenaan. Het Indië uit die vooroorlogse tijd herbergde niet alleen een autochtone bevolking, maar er huisden eveneens veel allochtonen en wij Nederlanders waren er de baas. Dat veranderde toen in begin 1942 de Japanners dit land bezette en net als de Duitsers daar iedereen interneerde die niet aan hun kant stond. Veel over deze periode is te lezen op het  interessante familieblog Eef http://www.bloggen.be/eef/  Net als bij alle andere menu's kunt u zowel de tekst van het ingebrachte stuk alsmede de  beelden hiervan vrij kopiëren en misschien heeft u wel een cartotheek aangelegd om deze recepten in te bewaren; het is uiterst handig, want u weet ze in zo'n registratiebak bij gebruik meteen terug te vinden.



    09-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    05-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heiligverklarring van Moeder Teresa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagochtend 4 september 2016 werd op een vol gestroomd Sint-Pietersplein te Vaticaanstad door paus Franciscus in een aandoenlijke plechtigheid moeder Teresa van Calcutta heilig verklaard. De Paus heeft onlangs het jaar 2016 uitgeroepen als Heilig Jaar, waarbij het begrip barmhartigheid centraal staat. Deze paus is net als moeder Teresa begaan met de onderdrukte en verstoten medemens en roept herhaaldelijk de mensen in de wereld op om zich onderling socialer te gedragen. Moeder Teresa werd geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu te Skopje in Macedonië en als stichtster van een armenorde gaf zij samen met haar medezusters haar beste krachten aan de verschoppelingen in de sloppenwijken van de Indiase stad Calcutta. In 1997 kwam ze te overlijden. De toenmalige paus Johannes Paulus verklaarde haar op 19 oktober 2003 Zalig. Hierna zijn  er enkele opzienbarende wonderen gebeurd. Zo was er een vrouw die maagkanker had en een man met een zware herseninfectie die specialistisch gezien uitbehandeld waren en op voorspraak van moeder Teresa weer volledig genazen. In de hele wereld is Moeder Teresa bekend en in veel landen zijn er stichtingen, scholen, straten en pleinen naar haar genoemd. Moge naar Moeder Teresa's voorbeeld de wereld beter leefbaar worden en moge op haar voorspraak veel mensen, die zijn getroffen door ernstige aandoeningen,  gesteund en mogelijk weer geheel bevrijd worden van hun zware  pijnen. Ook ons aller medeleven en hulp zal een grote verlichting zijn voor onze zieke familie, buren, vrienden of plaatsgenoten. 







    05-09-2016 om 13:46 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (1)
    02-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans Gerecht voor 4 Personen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor u staan heb ik een Italiaans gerecht voor 4 personen. Op tv zie ik de laatste tijd hoe langer hoe meer kook-en bakprogramma. Meestal veelal op wedstrijd niveau. Of al die deelnemers en deelneemsters het gemiddelde culinair niveau van hun land vertegenwoordigen vraag ik me af. Veel gezinnen met een vader of moeder die beiden werken hebben vaak prachtige keukens met alles erop en eraan, maar toch zie ik daar veel kant-en-klaarmaaltijden of een afhaalmenu op tafel.
    Tegenwoordig zijn bij grote concerns tegen een zeer billijke prijs ook menu's verkrijgbaar in de kantine en wordt er thuis hooguit gezorgd voor het ontbijt en veel kinderen worden met enkele euro's naar de fritestent gestuurd om in het verloop van de dag daar hun maag te vullen. Enkele grote meubelconcerns hebben hier ook op thuis uiteten ingewerkt en bv. bij meubelgigant Ikea kun je op bepaalde tijden terecht om je hongerige maag voor weinig geld te vullen en opgevallen is me dat hier heel veel eenzame personen en vrijgezellen die op zoek zijn naar een wederhelft aan deelnemen.
    De deelnemers aan kook-en bakwedstrijden op tv zijn heel vaak kook-en braad hobbyisten op zoek naar een goede baan in de HORECA. Interessant is het om ernaar te kijken, maar alleen ingewijden snappen de receptuur van veelal wat omslachtige gerechten, die bij de gewone huisman of huisvrouw niet alledaags is. Doe je aan zo'n wedstrijd mee, dan moet je vooraf wat eelt op je ziel kweken, want als je het een keer er slecht afbrengt kun je je schortje inleveren en wordt je onverbiddelijk de laan uitgestuurd. Bij veel receptuur die ik op deze site breng heb ik heel vaak een praatje op culinair gebied die vaak met het ingebrachte menu als zodanig niets te maken heeft, maar sommige lezers vinden dit wel leuk en daarom gaan we er gewoon mee door. Hieronder op een staatje vind u het gerecht van vandaag en dat is pasta met gorgonzolasaus Van hieruit de kloostergroetjes van broeder Everard en beste lezers tot een volgende keer maar weer! 




    02-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Kookgek
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Kookschool
  • Duivensoep

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging
  • Alles over de thuisbakker
  • Broodbakken
  • Mariëlle kookt
  • Bakrecepten van okoko

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    applenieuws
    www.bloggen.be/appleni
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs