Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (16)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (14)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (14)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (15)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (23)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
  • Romige Groente uit Oven, en een Advies Vooraf over Alledaagse Moeilijkheden!
  • Oma's Heerlijke Puddingen
  • Vandaag Maria Lichtmis en morgen gaan we de Blasiuszegen halen!
  • Staan vandaag heb ik een recept van Chili Con Carne Wraps
  • EIEREN MET WIJNSAUS
  • CURRY PIAF VOOR TWEE PERSONEN
  • Eetsuggesties voor Kerst & Nieuwjaar
  • Behoorlijk Koud, Dus Tijd Voor De Erwtensoep!
  • Ooit van Kaassoep Gehoord?
  • Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2023
  • Is de eindtijd werkelijk in zicht?
  • Broccoli Salade Met Tonijn en Krieltjes
  • Ook volgens een groot aantal Helderzienden zitten we in de Eindtijd
  • Einde Wereld
  • Mooi figuur en Altijd Fit met Voedselrecept Broeder Everard
  • Met een bakje ijs en wat fantasie maak je een lekker nagerecht!
  • Bleekselderijsalade met noten
  • Le Goûter et Pâté en Croûte
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    deinze
    www.bloggen.be/deinze
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    26-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALBÓNDIGAS EN SALSA DE TOMATE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het Van Dal-blad Mannenmode stonden enkele recepten en ik heb er enkele van overgenomen en interessant vond ik het ondanks de vasten toch om er een uit te pikken en dat zijn die lekkere gehaktballetjes in tomatensaus met de naam Albóndigas En Salsa De Tomate en het recept daarvan heeft de inkoper van v. Dal Mannenmode gekregen van een kok uit het pittoreske  plaatsje Icod de los Vinos op Tenerife. Tegenwoordig heb je op alle vakantieplaatsen en grote steden wel restaurants die bepaalde lekkere landsgerechten serveren en wat uiteindelijk uit de culinaire hoek van de Canarische  Eilanden vandaan komt is ook verkrijgbaar in bv. een Spaans restaurant in Amsterdam of elders. Ook de vele migranten binnen Europa hebben een keur van hun rootskeukens hier naar Europa gebracht en wat dat betreft zijn we zeker hier binnen de EU-landen gezegend met veel attractief culinaire keuzes aan gerechten  die deze buitenlanders ons geschonken hebben. Wat dat betreft is de integratie uitstekend geslaagd en zaaks is het om dit tijdens deze vastentijd ook onder de vele nationaliteiten die hier binnen vertoeven voor elkaar te krijgen, zodat we allemaal vredig en gezellig met elkander kunnen leven. De nadruk in deze vastentijd werd gelegd op verdraagzaamheid onder elkander en dat is rondom de provinciale verkiezingen door bepaalde groeperingen wat uit de hand gelopen. Dit mag beslist niet verder gaan beste lezers, want als we met onze haat en nijd onder elkaar verder blijven gaan dan verandert Europa in een kruitvat van onverdraagzaamheid dat leidt tot ons aller ondergang.









    26-03-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Snacks en andere hapjes
    >> Reageer (0)
    24-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLES OVER VIJGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even een kerkelijk woordje. Morgen is het Maria boodschap en vandaag is dit feest al kerkelijk gevierd. Het is de dag dat Maria van de Engel Gabriel de boodschap kreeg dat ze in blijde verwachting was. Het is een van de oorsprong bronnen van het Christendom, want gaan we naar 25 december, dan wordt onze Heer Jezus geboren, zoals u weet, in een stal ergens op de herdersvlakte in Bethlehem. Vandaag hebben we het ook over de Bijbelse vrucht de vijg. Gesproken wordt altijd van vrucht maar in feite is de vijg een eetbare bloem.  Vroeger waren het de Oosterlingen die deze vijg aten of er zelfs brood van bakte. Al jaren worden door de hoveniersbedrijven olijfbomen of planten geleverd die je in huis kunt neerzetten, in een binnentuin van een appartementencomplex en sommige van die bomen en planten zijn winterhard en kun je zelfs gewoon in je tuin zetten, buiten tegen een muur, op het balkon of op een dakterras. Het zijn echte zonaanbidders en daar moet je wel rekening mee houden. In de lente snoei je ze op vorm en in de zomer op vruchtgroei. Buiten haal je er pas vijgen af tegen half september /begin oktober. Haal je zo'n kleine vijgenplant in huis, dan duurt het ongeveer 2 jaar eer deze zo ongeveer 70 cm hoog is. Hierna neemt de groei heftig toe en laat je hem zijn gangetje gaan dan staat er na zo'n 10 jaar een knots van een boom van 4 m hoog en in omvang met een super dikke stam. Dus goed bijhouden of er een vakman bijhalen die je daarmee helpt. Zowel binnen alsmede buiten voeg je er een keer per jaar wat bemesting bij. Wat ik je ook nog vertellen wil is dat de vijgenboom met de deftige naam de Ficus Carcia genoemd wordt.

    Op de site https://www.ahealthylife.nl/de-voedingswaarde-van-100-voedingsmiddelen/   kom je nog meer te weten over de vijg als zodanig; dus raadpleeg die site!











    24-03-2019 om 16:36 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (0)
    16-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne rolletjes in kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog steeds slecht weer, maar wel ideaal om binnen in de keuken wat snacks of iets dergelijks te bereiden als tussendoortje voor de thuiszitters die morgen op zondag naar het voetbal zitten te kijken of naar de formule I races in Australië. Verwacht wordt bij die race in Melbourne dat onze Max Verstappen daar hoge ogen gaat gooien en het podium zal halen.

    Bereidingswijze: Kook 8 vellen voorgekookte lasagne beetgaar. Spoel ze koud af. Kook 300 gram sperziebonen net gaar. Spoel ze koud af. Verhit 250 ml slagroom met 225 gram verkruimelde gorgonzola langzaam tot een gladde saus. Vet een platte ovenschaal in en schenk een laagje saus op de bodem. Leg op elke lasagnevel een plak salami en een bosje sperziebonen. Rol ze op en leg ze met de naad naar beneden in de schaal, schenk de rest van kaassaus erover. Zet de oven op 200 graden Celsius en laat het 14 minuten heet worden en iets bruin. Veel succes met alles en in de bijlage vindt u een bereidingsstaat die u af kunt drukken en opbergen in uw receptencartotheek. Veel succes met alles en tot een volgende keer!   


    Bijlagen:
    340 A Lasagnerolletjes in kaassaus.jpg (120 KB)   

    16-03-2019 om 22:36 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Snacks en andere hapjes
    >> Reageer (1)
    05-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vastentijd anders dan vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen begint de vastentijd. De carnaval ligt vanavond in het begin van de nacht op zijn rug. Vroeger begon er een nare tijd als het vasten was en van stad tot dorp lag het aan mijnheer pastoor hoe de vastentijd doorgebracht moest worden en in mijn tijd als jongeling heb ik nog van die donderpreken meegemaakt waarbij bijna je hele doen en laten als zondig beschouwd werd. Echt, wij hadden hele zware gevoelens als we ons niet precies gehouden hadden aan de vastenwet en zelfs een stiekem koekje uit de trommel van moeders werd opgebiecht en soms bestraft met het bidden van de vijf droevige geheimen van de Rozenkrans. Soms was het geen uitzondering dat mensen die zwaar werk hadden en te weinig gegeten flauw vielen. De biechtstoel is voor mij altijd een verschrikking geweest, want vaak had ik geen enkele zonden bedreven en doordat we zo vaak biechten moesten fantaseerde ik er maar een paar en de zwaarste zonden waren die als je als jongeling opbiechtte dat je met een meisje op stap was geweest, nou al had je ze maar een keer over het knie gestreken dan werd je door de biechtvader beschuldigd van 'boze onkuise gedachten of neigingen daartoe' en werd je door sommige geestelijken zodanig uitgehoord dat je meer toegaf dan dat er in werkelijkheid gebeurd was. Het was niet alleen de vasten dat het rijke Roomse leven soms zo droevig maakte. Niet alle geestelijken waren zo fel, maar die werden dan ook nooit pastoor, want daar zocht men herders voor die de kudde met keiharde hand bestierden. In die ouderwetse vastentijd moest je een hoop dingen achterwege laten en soms maakte mijnheer pastoor buiten de reguliere vastenwet om er nog een paar regels bij die nergens op sloegen. Op de meeste dagen in de vasten kwam er geen vlees op tafel en er waren ook parochianen die geen beleg op hun brood deden. 's iddags werd er schraal gegeten en ook 's avonds was het mondjesmaat. Heden ten dage is alles anders en de meeste christenen zijn nog wel gelovig maar tillen er allemaal niet meer zo zwaar aan. Heel goed kan ik me indenken dat de laatste tijd op geloofsgebied wel een forse terugval te constateren valt en dit, doordat veel geestelijken een dubbel leven geleid hebben van enerzijds het geloof te verkopen en anderzijds door een zondig leven te leiden waarbij zelfs niet geschuwd werd zich seksueel  te vergrijpen aan minderjarigen. Het aanzien van de kerk is daardoor wereldwijd in een ander daglicht komen te staan. Wel is het zo dat wij daardoor als christenen wel ons eigen verantwoordelijkheid houden en ons op zijn minst dienen te houden aan de Tien Geboden Gods, waarin ook centraal staat de liefde tot onze medemens. Wat de vasten betreft mag iedereen zijn keuze maken uit dingetjes die  men tijdens de vaste achterwege houdt. Op een paar fotohints geef ik u de keuze hoe u dit regelt. Als u zich bepaalde voornemens oplegt, houd uzelf daar ook aan vast (vasthouden/vasten)-. Ziet u daarin ook totaal niets, wees dan tijdens de vasten minder nukkig en probeer dan op zijn minst aardig te wezen op uw werk, in uw gezin en overal waar u mensen ontmoet! 







    05-03-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 8
    >> Reageer (0)
    25-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizendblad een vergeten wondermiddel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De commercie heeft veel voordelen geschonken aan beleggers, maar ook een hoop kennis het eigen land uitgejaagd. Zo hoorde ik gisteren dat China de grootste producent was van geneesmiddelenstoffen en dat daar alleen nog geproduceerd worden de grondstoffen die volgens hun zienswijze de commercie en het algemene nut dienen. Vroeger werden hier in Nederland ook geneesmiddelen bereid, er waren grondstoffenfabrieken en elke apotheker wist hoe bepaalde geneesmiddelen hiervan geproduceerd konden worden. Dit is allemaal verleden tijd en nú in vredestijd nog met kunst en vliegwerk op te vangen. Ik moet er niet aan denken als er ooit nog een Wereldoorlog uitbreekt of dat we getroffen worden door een zware natuurramp en hierdoor onze infrastructuur plat komt te liggen. Daardoor ontstaat er door te weinig  kennis van zaken overal een gebrek aan en in de nabije omgeving is niemand te vinden die u helpen kan en dit alles omdat de zelfredzaamheid van de modern levende mens totaal verloren is gegaan.

    De prehistorische plant duizendblad  heet met de deftige naam de Achillea Millefolium en deze naam is afkomstig van de Griekse veldheer uit de geschiedenis Achilles die duizendblad gebruikte voor de genezing van pijl en zwaardwonden van zijn krijgers. In de bloemschermen en het blad van deze plant zitten wonderbaarlijke geneeskrachten. De groene bladeren bv. hebben een bloedstelpend effect en het sap hieruit kan gebruikt worden als remmiddel voor verkoudheid, griep, darmkramp, buikpijn, menstruatiekramp, voor oedeem (vocht afdrijvend) en is ook een goed middel tegen jicht. De hele plant zit barstensvol flavonoïden die een antibiotische werking  hebben en ook zit er een hoeveelheid salicylzuur in, dat een pijnstillend effect heeft. Het kalium en het gehalte aan zogenaamde sesquiterpenen dat in duizendblad schuilt gaat oedeemvorming tegen. Van de bloemschermen  kan thee gezet worden dat effectief een hoop van die kwaaltjes die de mens plagen  onder de knie houdt. Dus beste broedereverardlezers, doe er uw voordeel mee!





    25-02-2019 om 13:14 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:KRUIDEN 2
    >> Reageer (0)
    19-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broeder Everard's Klimaatbedevaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elk jaar wordt er een klimaatvergadering gehouden en veel landen zijn daarbij vertegenwoordigd en de ene schone belofte is nog mooier dan de andere, maar het zijn de grote landen die het af laten weten en alles op zijn beloop laten tot het volgende jaar waar weer heerlijk gegeten wordt en op het menu staan gerechten die we hier zelfs in een vijfsterrenhotel niet op tafel geserveerd kunnen krijgen. En aldoor hebben ze het over de co2-uitstoot van stoffen die ons milieu zeer zwaar aantasten. Tegen de verkiezingstijd worden dergelijke onderwerpen weer aangesneden en onze jet-reizigers komen hier ter lande zelfs met de fiets door Den Haag om te laten zien hoe milieubewust ze allemaal zijn. De grote jongens die maar raak lopen te knoeien en zelfs niet schromen om milieuactivisten het zwijgen op te leggen door deze mensen te liquideren, worden wereldwijd gespaard en momenteel is een verhitte wereld ontstaan van haatdragende activisten op allerlei gebied en-neem  van mij maar aan dat er nooit een afdoende oplossing voor het milieuprobleem gevonden wordt. Het milieuprobleem begint al in een huishouding waar gekookt wordt en wetenschappers zijn met behulp van koks een dag bezig geweest om van allerlei hapjes klaar te maken en dit alles in een moderne keuken met alles erop en eraan en wat was het resultaat van deze kookdag?  Men vond dat de uitstoot van fijnstof nog groter was dan in drukste straat van wereldstad Londen. Vroeger met onze kolen en houtfornuizen verdween het meeste kookgeweld door de schoorsteen of een openstaand raam. In verschillende van onze steden zijn diesels niet welkom en de benzinemotoren ziet men liever vervangen door auto's die op stroom rijden en straks mogelijk op zonne-energie. De natuur hebben we totaal bedorven met bestrijdingsmiddelen. 40 Procent van onze insectenwereld heeft het loodje gelegd en zijn als nuttige belagers van luizen en andere schadelijke wezens op onze gewassen naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. In de natuur is elk element om schade te vermijden aanwezig, maar men laat zich door de commercie verneuken door al die snelwerkende pesticiden die zogenaamd het gewas beschermen  maar niet alleen het leefgebied van mens en dier verpesten, maar ook toxische residuen  achterlaten in onze groente en fruit, verder in het oppervlaktewater-; ook gevaarlijke medicijnresten die niet gezuiverd kunnen worden door het rioolzuiveringssysteem komen daar terecht. Dit alles ademen we in of we slokken het via, via op en dit net zolang tot ook wij door al die slingerende rotzooi het loodje gelegd hebben. Wereldwijd is wel bereikt dat 20 procent van  alle boeren en tuinders  wél gehoor gegeven hebben aan het advies om uitsluitend veilige gewasbescherming toe te passen.  De moderne wereld kan wat klimaatbeheersing betreft bijna niet meer terug. Je zou alles moeten gaan vervangen door handwerk en dit, door alle stoffen die mogelijk gevaar kunnen opleveren uit de handel te halen, ook vele van die goedgekeurde middelen die achteraf vaak ook heel gevaarlijk blijken te zijn! Motoren op de weg worden verboden, alleen uitsluitend fietsen in het verkeer zijn toelaten. Stroom wordt opgewekt met dynamo's, de fiets wordt gereed gemaakt voor velerlei doeleinden bv. om met een trapzaag door storm omgeslagen bomen te zagen of te korten, van vliegtuigen worden behuizingen gemaakt en oude leegstaande en vervallen huizen worden gesloopt en de stenen gebikt om Trump een muur om zijn land te laten bouwen. Wie naar een ver land wil reizen koopt een roeibootje of als vermogende een zeilschip-, en voor een uitje naar Zweden of Denemarken ben je dan drie weken onderweg om je familie te bezoeken. Je blijft bij dit alles fit, de zorgkosten kunnen aanmerkelijk omlaag en het leven voltrekt zich in een gezaag tempo waar niemand zenuwziek of verward van wordt. Echt een leuke en gezonde maatschappij met allemaal blijde mensen!








    Zelfs een leeuw moest het afleggen tegen het vele vergif op de velden 


    19-02-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 5
    >> Reageer (0)
    10-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Kipstoofpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een Italiaanse kipstoofpot voor 4 personen. Bij stoofgerechten is het belangrijk alles op een rustige manier te doen. Het stoven doe je altijd op een zacht vuurtje. Over het garen, bakken of afbakken, hoor ik steeds de gekste verhalen, hetzelfde over diëten. Gisteren kwam er een bekende kok op visite die me verweet dat ik de aardappeltjes te bruin had aangebakken. Je moet bij het braden altijd wel zorgen dat je geen giftige ontledingen krijgt van te oververhitte olie of boter.  Dus laat de zaak niet aanbranden, daar komt het min of meer op neer! Strooi wat bloem over de te bakken aardappeltjes om ze mooi te bruinen en met al dat koken en braden sta je aldoor bij het fornuis om alles in de gaten te houden en ga je niet voortdurend rondlopen met een mobieltje in de hand om van allerlei flauwekul de wereld in te sturen. Eten en drinken heeft ook veel te maken met wat voor werk je doet en de beweging van je lichaam. Bij zware beroepen moet de lichamelijke kachel steeds goed op peil gehouden worden en als je veel zit, bv. bij een kantoorbaan achter de computer, dan moet je rustig en niet te veel eten, want je verbranding is wat minder en duurt aanmerkelijk langer dan bij iemand die voortdurend actief is. Bij niet gezonde mensen gelden andere regels en vooral bij die personen die behept zijn met allergieën is een goed dieet op zijn plaats.  Niet iedereen is het gegeven om te sporten, maar heb je daar een hekel aan, probeer dan wel elke morgen of avond een korte wandeling te maken. Die kipstoofpot-zie lijstje hier beneden-van vandaag is in directe zin geen dikmaker en past wel een beetje bij het kortstondig wintertje met nú wat wind wat direct gaat liggen en voor morgen is het allemaal weer anders en gaan we mogelijk alweer aan een vroeg mooi voorjaar beginnen.                                                                                        







    10-02-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    05-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ze zijn nu nog volop te krijgen. Spruiten zijn gezond en bevatten net als bv. broccoli glucosinolaten die bij het koken van de spruiten door enzymen worden omgezet in sulforafaan. Dit is een beschermstof tegen veel ziekten en men beweert zelfs dat het kanker op een afstand houdt. Zo tegen oktober zien we de eerste spruiten in de winkels en omdat ze goed tegen een stootje vorst kunnen,  zie je ze ver na december ook nog vaak in de supers te koop liggen. Vroeger werden die spruiten allemaal hand geplukt en ik herinner me nog uit die tijd dat de tuinders bij onze bakkerij die lege broodcrème emmertjes met hengsel kwamen halen om spruiten te plukken. Geschoond werden ze bij mensen die een groot gezin hadden en iedereen zat na het avondeten aan de tafel om tegen 2 cent per kilo de spruiten te schonen. Een hoop mensen vinden dat spruiten niet lekker ruiken en eten ze daarom niet. Nu beste koks en kokkinnen, ik heb een manier om dit euvel te verhelpen en wel door de volgende behandelwijze: U brengt de spruiten in een pan met water tot het kookpunt, laat ze niet verder koken, maar giet ze meteen af. Vul daarna de pan met koud water, doe daar opnieuw de spruiten in, breng alles opnieuw aan de kook, laat ze 10 tot 12 minuten pruttelen, giet ze hierna af en serveer ze op tafel. Scherpe reuk en smaak zijn verdwenen en u eet een lekker en gezond spruitje. Er zijn natuurlijk ook moderne manieren om spruiten te eten en wel door ze te roerbakken met bv. twee teentjes knoflook, wat rijst, 1 uitje en een paar vleestomaten. Veel kooksucces!







    05-02-2019 om 20:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (1)
    01-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over de Laurier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We kennen de laurier als boom, de bladeren als kruiden en ook als zinnebeeld van kracht en roem. In het wild groeien veel soorten laurier en vooral in landen die weinig of bijna nooit met vorst te maken hebben zie je  deze bomen of planten veel meer staan dan hier in Nederland. In Griekenland bv. zie je er hele hagen van staan. Hier in Nederland houden we ons het meest bezig met de gecultiveerde Laurus Nobilis. De familienaam  is Ranunculaceae en bij de plantennaam wordt deze lauriersoort de Hepatica genoemd. Je kunt deze lauriersoort in de tuin zetten, maar hij kan bij vorst wel bevriezen. Beter is het om deze Hepatica als potplant te kopen, waarbij hij gewoon buiten kan staan en als men gebruik maakt van zijn bladeren dient men de plant bij vorst wel naar binnen te halen. De vraag is of je de bladeren van in het wild groeiende laurier ook kunt eten. Ja dat kan, maar je moet er dan wel van overtuigd zijn dat bv. bij het verjagen van rupsen in de na bijstaande bomen van een ander soort per ongeluk geen bestrijdingsmiddelen terecht zijn gekomen. Zoals ik in diverse voorgaande artikelen altijd al gezegd heb,  kun je als vervangingsmiddel van zout in het eten beter wat kruiden toevoegen. Om de smaak van eten tot hun recht te laten komen laat je wat laurierblad bij stoofpotten en soepen  lange tijd meestoven. Het geeft aan de gerechten  zo'n krachtige  en aromatische smaak. Ook aan alle soorten vlees  en sauzen toegevoegd, brengt zo'n laurierblad je huig in vreugdevolle extase. Experimenteer rustig met laurierblad en voeg  bij bonen en graangerechten ook zo'n blaadje laurier toe  om het menu een hartig smaakje te geven. Ik zou zo zeggen beste broeder Everard lezers, doe er uw voordeel mee! 







    01-02-2019 om 15:17 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:KRUIDEN 2
    >> Reageer (3)
    30-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hop en de Hop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOP: dit is een plant die in het wild groeit in vochtige bossen, tussen struikgewas en je treft hop ook aan tussen wat slecht onderhoudende hagen. Uit een onderaardse, overblijvende stengel groeien elk voorjaar snel groeiende stengels op, die zich langs andere planten omhoog winden. Evenals de wilg is de hop tweehuizig. De vrouwelijke planten hebben bloeiwijzen die op dennenappels lijken, de hopbellen op wier blaadjes kleine klieren zitten waarin zich  de zogenaamde lupuline vormt. Dit geeft smaak aan het bier en verhoogt de houdbaarheid. Daarom wordt de vrouwelijke  plant reeds sinds de Middeleeuwen op hopakkers verbouwd. In België, Duitsland en Hongarije vind je nog veel van zulke hopakkers. Hier in Holland mogen er nog een paar wezen, maar ik zou niet weten waar. DE HOP: Dit is een tot 30 cm grote trekvogel met een licht rosbruin verenkleed en een oranjerode kuif. Als hij opgewonden raakt dan gaat die verenkuif omhoog en dan lijkt hij op de Indiaan Winnetoe. Specifiek ook is zijn lange, spitse snavel. Hij leeft bij voorkeur op veeweiden, voedt zich met insecten en wormen en broedt in boomholten, houten vervallen bouwsels, nissen en soms tussen ruimtes van met mos begroeide puinhopen. Door de stinkende uitwerpselen der nestjongen worden nestrovers op afstand gehouden.  Voor de mohammedanen is de hop het zinnebeeld van trouw en waarheid, want het verhaal gaat dat deze vogel in het jaar 755 v. Chr. koning Salomon bezocht en hem vertelde dat hij een rijke heerseres was tegengekomen die een heel volk bestuurde en genoemd werd de koningin van Sheba. Het was een ongelooflijk verhaal voor Salomon en hij stuurde de Hop weg met de boodschap dat de koningin hem moest komen bezoeken. Hetgeen ook gebeurd is en de knappe en begerenswaarde koningin kwam met een groot gevolg bij Salomo op visite en als geschenk had zij 3,5 ton goud bij zich. In de Koran worden veel Bijbelse figuren genoemd die Joden en Christenen ook vereren. Gaan we naar Azië dan komen we veel jongens tegen die bv. naar koning Salomo genoemd zijn en zelfs personen van koninklijke bloede die deze naam dragen. Mijn blog broeder Everard is bedoeld voor alle gezindten en wat voor geloof de mensen ook hebben, we willen al die geloven in eenheid brengen door iedereen respectvol en liefdevol te behandelen. Door telkens te hameren op bepaalde theologische punten, zelfs op kleinigheden, daardoor ontstaat tweedracht die leidt tot haat en oorlog en dat is soms niet helemaal uit te sluiten, maar met de juiste inzet van regeringen, partijen en burgers is dit echt te voorkomen. Een feit is dat mensen uit andere landen-ook als ze daar verdreven zijn-hun geboorteland niet vergeten kunnen en graag bijeenkomen om met elkaar te praten en gezamenlijk hun feesten te vieren.  Onze Hollande emigranten in Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Amerika doen dit ook en niemand die zich daaraan stoort.   







    Bijlagen:
    343 C Hop.jpg (19 KB)   

    30-01-2019 om 18:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 5
    >> Reageer (1)
    22-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS NU GEZONDE VOEDING?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op voedingsgebied noemt tegenwoordig zich iedereen deskundig. Ik heb ervoor gestudeerd, zelf land bewerkt en een behoorlijke Horeca ervaring opgedaan in het bedrijf van mijn ouders. Daarbij heb ik tot mijn 72ste jaar altijd een eigen stukje land tot mijn beschikking gehad en nadien een volkstuintje in Gendt. Op het land gebruikte ik altijd mijn eigen gemaakte bestrijdingsmiddelen die totaal ongevaarlijk waren voor  mens en dier, maar waar schadelijke insecten wel een hekel aan hadden, want die reisden meteen naar de buren af. Vorige week las ik op internet een stuk dat meldde dat we minder suiker moesten gebruiken, meer kip/vis/zuivel/noten/fruit/granen en allemaal verse groenten moesten gaan eten en het liefst allemaal van eigen bodem. Vlees eten werd niet afgeraden, maar wat we wel moesten mijden was rood vlees bv. een biefstukje van de koe of een broodje tartaar of iets dergelijks. In vers vlees van wat voor dier ook zit minder zout en  ik persoonlijk zie niet in waarom rood vlees gemeden moet worden. Je moet het wel uiterst vers consumeren en goed weten bij wat voor zaak je rood vlees inkoopt, waarbij het zaaks is om goed op de hygiënische omstandigheden van het bedrijf te letten. Veel zout vind je juist in de toebereide en verpakte vleeswaren. Een te groot gebruik van zout is slecht voor de nieren en wat ook slecht voor de nieren is dat zijn pijnstillers die door sommige mensen maar raak gebruikt worden en gewoon in de supers verkrijgbaar zijn. Kip is inderdaad een goed product, maar toch merk ik dat niet in alle levensmiddelenbedrijven het raadzaam is maar raak kip te kopen, zonder dat je weet waar het vandaan komt. Een goede bedrijfsleider die een degelijke opleiding op levensmiddelengebied heeft opgedaan koopt geen slechte producten in en krijg hij die toch aangereikt dan dient hij deze meteen terug te sturen naar de leverancier. De beste notensoorten die veel stoffen bevatten die inwerken op het botweefsel, uw cholesterolgehalte in evenwicht houden, preventief inwerken op hart en vaatziekten, longaandoeningen buiten de deur houden dat zijn amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten, pecan, pistache en walnoten. Pinda's worden vaak ook tot de noten gerekend maar zijn in feite peulvruchten. Noten groeien boven de grond en pinda's onder de grond en wat boven de grond groeit vergaart meer bepaalde elementen die op onze gezondheid inwerken dan die pinda's. De Btw-verhoging op levensmiddelen is geen goed idee van onze regering geweest, want mensen met smalle beurzen kopen de goedkoopste producten en die zijn kwalitatief vaak minder. Het artikel wat ik vorige week op Internet las had het over 2 miljard  mensen die overvoed waren en 800 miljoen die ondervoed zijn. We moeten dus minder maar wel goed eten en als we dit zouden doen, dan liepen er in 2050 allemaal gezonde Nederlanders in ons land. Het is theoretisch allemaal mooi bedacht, maar ik zie het net als met het milieu niet zitten en er komt in de praktijk vaak weinig van terecht. De commercie buit ons te veel uit bv: "ik moet alles zoutloos eten", maar bij de bakker betaal je voor een zoutarm brood een kwart meer dan voor een tarwebrood waar wel zout inzit. Wij hadden bij ons thuis een groot levensmiddelen en HORECA-bedrijf en ook een bakkerij. Voor onze zoutloze klanten staken we vanuit de grote deegmachine-voordat we daaraan zout toevoegden-een stuk deeg af, deponeerden dit in de kleine klutsmachine en klaar is kees en dit alles zonder prijstoeslag. Voor de consument is het vaak heel moeilijk om kwaliteitsbewust in te kopen, want niemand ziet aan het gerede product ervan af wat er allemaal precies mee gebeurd is en vroeger toen wij nog een bedrijf hadden, kwamen we vaak over de vloer bij de leveranciers, het waren lange jaren dezelfde personen die het afleverden en de reizigers die over de vloer kwamen hadden allemaal proefmonsters bij zich. Dit gaat tegenwoordig allemaal anders en het gebeurt veel vaker dan vroeger dat er gesjoemeld wordt met eetwaren-zoals nog niet zo lang geleden met de eieren en een bepaalde foute vleesfabrikant-en het is zaaks dat de vakkennis wat beter wordt en niet alles loopt via een hoogopgeleide economische bedrijfsmanager die alleen maar de verkoopcijfers in de gaten houdt. De regeringsvertegenwoordigers adviseer ik de prijzen van levensmiddelen laag te houden, zodat verse en goede producten door iedereen gekocht kunnen worden. Willen we over dertig jaar een gezond Nederland hebben dan denk ik dat dit de manier is om ons volk gezond te houden en-denk er maar eens goed over na-de ziekte-en verzorgingskosten aanmerkelijk omlaag te brengen om ruimte te scheppen voor die mensen die ondervoed zijn.




    Veel koks gebruiken uien als milde toevoeging i.p.v. zout en kruiden.

    Uien ontgiften  lever, hart en bloedvaten; en dus preventief tegen ziektes 


    22-01-2019 om 23:07 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (1)
    13-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige Wafel met Avocado en Bacon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben we als ontbijt hartige wafels gegeten met avocado en bacon. Vroeger aten we bij tijd en wijle wafels  met allerlei zoetigheid bereid bij de koffie of 's avonds bij de TV. Wat gezonder is toch om als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje zo'n hartige wafel te bereiden, waarvoor we de volgende ingrediënten bij nodig hebben. Op de eerste plaats een wafelijzer, verder 5 eieren, 150 gram kwark, een paar takjes bieslook, 60 gram boekweitmeel, 1 tl bakpoeder, 30 gr.-, Parmezaanse kaas, een snufje zout, 2 avocado's, 70 gram bacon en ook nog wat gehakte bieslook. Zoekt u naar de website van een specialiste op het gebied van het bereiden van hartige wafels,  ga dan naar de site van kokkin Pauline: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/01/hartige-wafels.html





    13-01-2019 om 22:01 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Snacks en andere hapjes
    >> Reageer (4)
    06-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griekse Goden uit de Oudheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op dit blog heb ik veel verhalen over godsdienst geschreven en slechts die met veel aanhangers zijn aan bod gekomen. Ik heb ooit de neiging gehad om een speciaal blog op te starten waar al die godsdiensten  en hun specifieke leer in beschreven worden, maar ik ben er tot op heden niet aan toegekomen. Waar ik het nu over wil hebben zijn de aloude Griekse goden waarvan de voornaamste zetelden op de Olympus. De met hen overeenkomende Latijnse  goden staan tussen haakjes. 1. Zeus (Jupiter): de vader der goden & mensen én opperste hemelgod; 2. Hera (Juno): echtgenote van Zeus, beschermster van het huwelijk; 3. Pallas Athene (Minerva): godin der wijsheid en schutsvrouw van de stad Athene; 4. Apollo: god van het licht en de schone kunsten, zijn gezellinnen (godinnen van kunst & wetenschap) waren de negen muzen; 5. Artemis (Diana): godin  van de jacht; 6. Ares (Mars): de oorlogsgod; 7. Aphrodite (Venus): godin van de schoonheid en de liefde; 8. Hefaistos (Vulcanus): god van het onderaardse vuur en van de smeedkunst; 9. Hermes (Mercurius): bode der goden, tevens god van de handel en het verkeer; 10. Hestia (Vesta): de maagdelijke godin van het haardvuur; 11. Poseidon (Neptunus): god van de zee, herkenbaar aan zijn wapen, de drietand; 12. Demeter (Ceres): godin van de landbouw.- Hebe en Ganymedes waren de tafeldienaren bij het godenmaal. In het dodenrijk (zie ook Orcus) heerste Hades (Pluto); daar was ook de Tartarus, het oord der kwelling. -Mindere goden waren o.a. de negen Muzen, de schikgodinnen de drie Parcen, de Erinyes (helse godinnen), de zeenimf Thetis, Persephone (godin van het dodenrijk), alsmede de vergoddelijkte natuurkrachten Helios (zonnegod), Aiolos (bewaker winden), de zeenimf Thetis, de god der sensuele liefde Eros (Cupido) en verder had je ook nog de god van de wijn, Dionysos (Bacchus); de godinnen der seizoenen, de Horen en de half godinnen van de natuur en begeleidsters van Artemis, de Nimfen. De oude Grieken hadden als het ware een heel leger aan Goden. Met al die Goden moet Griekenland destijds toch wel een hemel op aarde geweest zijn! Dat was niet het geval, want in de stedenoorlogen uit de verre tijd voor Christus waren het verschillen over Goden die de Grieken onderling bewogen ten strijde te trekken.  De beruchtste godsdienststrijd was in 1180 voor Christus de Trojaanse oorlog (zie inzet), waarbij er ontzettend veel slachtoffers gevallen zijn. Buiten al die goden kennen we uit de Griekse oudheid ook de beroemde filosoof Diogenes (de wijze in het vat), verder de bekende wijsgeren Socrates, Plato en Aristoteles en bv. uit de heldenleer Ajax, Achiles en Heracles. Zie over Trojaanse oorlog: https://www.grieksegids.nl/mythologie/trojaanse-oorlog-php/

    06-01-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (1)
    01-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELK JAAR HEEFT EEN NIEUW BEGIN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het oude jaar ligt achter ons en vandaag is het de eerste dag van het nieuwe jaar 2019. De jaarwisseling is landelijk gezien niet vreugdevol geweest. Er waren veel incidenten  en een daarvan was het vreugdevuur in Scheveningen welke door een bepaalde windrichting veranderde  in een schrikwekkend vuurtonado. Er waren veel familie en buurtruzies waarbij niet alleen door het vuurwerk maar ook door agressief gedrag van betrokkenen gewonden gevallen zijn. Betreuren waren er door vuurwerkongelukken twee doden. Ja beste lezers: "Hoe houden we bepaalde uitwassen met zulke dagen binnen de perken? Een directe oplossing hebben wij daar ook niet voor, maar we adviseren al die feestvierende mensen  om hun nuchter verstand erbij te houden en zich wat beheerster te gedragen. Leven in deze tijd van vaak veel verwarring, nieuwe inzichten en verval van normen is vooral voor de op leeftijd zijnde mens heel moeilijk en we hopen en bidden dat er niet een te grote tweespalt ontstaat tussen de beroepen, de regering en de mensen onderling, want deze weg leidt tot haat en nijd en vernietiging van de menselijke geest. We hoeven niet ver van huis te reizen om te starten met een goed begin. Zorg dat u in uw eigen gezin zich  thuis voelt, prettig omgaat met uw familie, vrienden, de buurt en op het werk met uw collega's. Volgen we die weg, dan zitten we met ons allen in een verdraagzame wereld van echte liefde en respect voor onze medemens!







    01-01-2019 om 16:31 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (0)
    27-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm Curry Met Paksoi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kerstdagen zijn weer achter de rug. Onze proviandkast, de diepvriezer en de koelkast zitten nog tjokvol van alles wat we met de kerstdagen ingeslagen hebben. Vandaag was het hier in het klooster kliekjesdag en dat verschilde met alles op tafel weinig dan met Eerste en Tweede Kerstdag. Al jaren heb ik de gewoonte om voor de kerst en vlak erna op de weegschaal te gaan staan. Ervoor woog ik 82 kg en vandaag 84 kg. Persoonlijk vind ik het niet zo erg, maar hier aan de kloosterpoort sprak ik vandaag wat dames die hetzelfde waren aangekomen en dit verschrikkelijk vonden. Uit medelijden heb ik ze om af te vallen een vegetarisch dieetvoorschrift meegegeven en ze de garantie gegeven dat ze dit vier maanden dienen aan te houden om die twee kg eraf te krijgen. Ja, wij eten er wat vanaf met ons allen en dan te bedenken dat er elke dag nog mensen sterven met als doodsoorzaak ondervoeding. Bij ons thuis hadden we vroeger een winkel, bakkerij en een horecabedrijf en mijn moeder was erg sociaal voelend. Werd er geslacht dan genoot de hele buurt ervan en uiteraard werd ook er ook een hutspot voor mijnheer pastoor gereserveerd. Wijzelf aten elke dag brood met smout en spek. In de tent, zo noemde we in die tijd de aan de horecagelegenheid gekoppelde feestzaal, of gewoon bij ons aan de eettafel zaten dikwijls wat zwervers of jongelui van grote en arme gezinnen die 's middags gezellig met ons meeaten. Ook stond er in huis of in het café een missiebus en een knikengeltje voor de 'zwartjes' zoals we die missiekinderen in die tijd noemden. Vroeger op het seminarie was, wat eten en drinken betrof, ook alles prima in orde. Niet alleen mijn ouders stuurden steeds vleespakketten, maar bij ons zaten ook veel studenten van boerenafkomst en hun ouders stuurden soms een halve koe naar Boxtel. In feite was dit allemaal overbodig, want uitgezonderd in de vastentijd was er in elk klooster genoeg te eten. Een klooster was in die tijd een dorp op zich met paters die in het onderwijs zaten en broeders die allemaal een vak geleerd hadden en het waren de leerlingen die de linnenkamer verzorgden, de gebouwen schoon hielden en de broeders hielpen op de boerderij, de tuin mee bijhielden en de piepels jasten en ik heb daar geleerd hoe je met mooie 'ruitjes' je sokken kon stoppen. Geleerd heb ik op het seminarie ook te geven en dat ben ik heel mijn leven blijven doen en hoop ooit in de hemel te komen, waarin veel burgers en zelfs enkele confraters niet meer in geloven. Ondanks mijn leeftijd van 85 jaar en een tiental ernstige kwalen studeer ik me elke dag suf, houd er drie blogs op na, zit op twee forums en mijn dag telt meer dan 15 uur. Het afgelopen jaar heb ik ook te maken gehad met mensen die in opperste ellende verkeerden. Voor zover mogelijk heb ik ze geholpen, maar ergens raken de centen hier in het dure Nederland ook gauw op en kom jezelf gesjochten te zitten en ja niet altijd komt de hulp van Hierboven je uit de nood helpen. Ja, mijn kloosterverhaal is wat langer dan het eetrecept van morgen en wel Zalm Curry met Paksoi; dus, ik zou zo zeggen: "doe er uw voordeel mee en tot een volgende keer maar weer!"





    27-12-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3
    >> Reageer (3)
    20-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broeder Everard wenst al zijn lezers een fijne kerstmis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog enkele dagen en het is kerstmis, een feest dat bijna door alle wereldbewoners gevierd wordt. Het is de geboorte van onze Heer jezus die als mens ter wereld is gekomen en we in de beginjaren van onze jaartelling omstreeks deze tijd geboren zien worden in een kribbe van een herdersstal in de buitenkom van Bethlehem. Hier in deze gistende wereld van onrecht, oorlogen, haat, nijd. betweters, despoten, moordenaars, mensen die de weg kwijt zijn en politici die het eigen belang boven de burger stellen, totaal verkeerde beslissingen nemen en zo zijn er nog eindeloze ongure zaken op te noemen die de gewone goedwillende burger angstig en sommige ook opstandig maakt. Wat denkt u van de vader of moeder die een kind verliest doordat een of andere gek uit pure wellust een gezinslid heeft vermoord?   Kan dit  echtpaar, moeder of vader, broer of zuster nog geloven in Jezus als de redder van onze mensheid hier op aarde? Wat gaat een jongeman of dame denken die aanklopt bij een priester omdat hij of zij in nood is en dan bruut door deze geloofsvoorman verkracht wordt? Wat te denken van bestuurders die hoge inkomstens hebben en  WMO-gelden besteden tot eigen genoegen of industriëlen hiermee steunen om via een achterdeur ook nog eens en onterecht te genieten van kleverige  inkomsten. Honderden dingen gaan fout in deze maatschappij en weinige echte noden worden geledigd.  Ik ben nu 85 jaar en denk hierbij aan het onderwijs die weer richting zou kunnen geven aan echte normen en waarden om onze jeugd gereed te maken voor een maatschappij die rechtvaardig is en weet te verdelen en dit met het sterke geloof van onze Heer Jezus die als een arme sloeber op deze wereld gezet werd en nadien op jonge leeftijd ook nog aan het kruis genageld is omdat hij als een opstandeling en wetverbreker aangezien werd.  Het zijn vaak mensen zonder enig geloof die echte normen en waarden eropna houden. Het is niet alleen de gewone burger maar ook de waarheidsgetrouwe rechtvaardige leidsman en herder die het moeilijk heeft in deze maatschappij, maar het is aldoor de hoop die hen de kracht geeft om toch te proberen het goede spoor te blijven volgen die leidt tot het eeuwige leven en rust en vrede brengt in de harten van hen die blijven geloven in het goede en  het bijltje er niet bij neergooien. Ik wens  u allen devootvolle kerstdagen en hoop ook dat de mensheid deze dagen in volkomen vrede en rust kan doorbrengen. 









    20-12-2018 om 21:38 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (1)
    18-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT ETEN WE MET DE KERST?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kersttrend 2018 is vegetarisch eten. Dit houdt in niets van het gedode dier, geen vlees, geen vis, geen insecten, wild of gevogelte.  Er zijn vegetariërs die bv. wel vis eten, maar die heten dan met de officiële naam pescotariër en er zijn er ook bij die bv. wel gevogelte eten en die worden pollotariër genoemd. Vaak wordt gedacht dat wild gevogelte en vis net zo dik makend is als varkens, rundvlees of schapen en geitenvlees, maar dat is niet zo want het verschil zit hem in verzadigd en onverzadigd vetzuur en dan kun je stellen dat wild en gevogelte echt gezond eten is. Wat eten en drinken betreft is de mens vrij in hetgeen  men tot zich neemt. Het is wel zo dat de mensen voor een halve eeuw terug vaak nog zware arbeid moesten verrichten en dus behoorlijk moesten eten om hun 'kacheltje' aan het branden te houden en dat was moeilijk te bewerkstelligen door bv. uitsluitend vegetarisch te eten. Tegenwoordig zijn er nog wel zware beroepen, maar die hebben veelal te maken met zaken die het geestelijk welzijn veelal aantasten bv. bij mensen met straatdiensten die voortdurend  onbeschoft bejegend worden. Voor u afgebeeld op wat foto's heb ik wat kerstdiners en wilt u alles over feestdiners weten, ga dan naar de rubriek feestmaaltijden en zoek een geschikt kerstdiner uit. Houd hierbij wel rekening met de gasten die bij u aan tafel verschijnen. De kerstrend 2018 zou u kunnen aanhouden door bv. frietjes gebakken in plantaardige olie, aardappelkroketjes, een pure salade op tafel, ook weer met een paar scheutjes plantaardige olie aangemaakt. Als voorgerecht een lekker sapje of een gebonden pompoensoepje, geroosterde of verse groenten met een gekruid sausje, aardappels uit de oven met wat verse of geroosterde groente erbij en zijn het geen pure vegetariërs die bij u komen tafelen, maar pescotariërs of pollotariërs dan kunt u ook een zalmschoteltje of een heerlijke gebraden of geroosterde  kip op tafel brengen. De oude garde zal zich hoofdzakelijk nog blijven vastklampen en de oude kersttrend en dat was voor de katholieken 's nachts na de nachtmis gebraden verse worst met een flinke snee stol en de man twee worstenbroodjes, 's morgens een kerstontbijt en 's middags een kerstdiner met een lekker bordje soep, diverse groenten, aardappelen een heerlijk stukje wildgebraad en als nagerecht een eigengemaakte chocolade-citroen, frambozen aardbeien of chipolata  pudding. Buiten het eten en drinken bracht je in die goede oude tijd van de 24 uur die een dag en een nacht duurde een viertal uren in de kerk door en hier in het klooster was dat op broeder kok na en zijn hulpjes ongeveer hetzelfde, maar mijn collega's die zaten op zo'n kerstdag met de nacht erbij ruim 6 uur in de kapel en als je de kloosterfoto's van vroeger bekijkt, dan zagen de priesters broeders en zusters er allemaal gezond en goed doorvoed uit en het waren in die tijd juist de kloosterlingen die allemaal vrij oud werden. Ik plaats binnenkort nog een leuk kerststukje maar heb een weekje voor de Kerst u alvast wat eet tips gegeven en ik zou zo zeggen doe er uw voordeel mee!





    18-12-2018 om 16:43 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:FEESTMAALTIJDEN 2
    >> Reageer (0)
    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf Weihnachtsstollen Bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grondstoffen die we gebruiken voor het zelf bakken van Weihnachtsstollen zijn bloem, gist, melk, zout, roomboter, gehakte amandelen (spijs)-, een weinig citroensap, basterdsuiker, vanillesuiker,  rozijnen, eidooiers, krenten, gehakte sukade. Er zijn ook koks die i.p.v. rozijnen marsepein in een stol verwerken. Van de bloem melk en gist maak je eerst een zeteltje door deze in een machine of met de hand te kneden, even te laten rijzen, daarna verdere ingrediënten toevoegen. Bij fabricage van meerdere stollen steek je eerst de deegstukken af, daarna ga je deze langwerpig opbollen met sluiting naar boven. Na een korte narijs  druk je de deegstukken plat, rolt deze naar het midden met de bovenkant naar voren en hierna legt men de broden op een licht ingevette bakplaat. Hierna nog even een korte rijs, waarna de broden met geklaarde roomboter bestreken worden. De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden Celsius. Bij het inschuiven op 220 zetten. Zijn de broden gaar  moet je ze nogmaals met geklaarde boter bestrijken en bestrooien met poedersuiker. Eventueel kan men de stollen ook vóór het bakken met wat water bestrijken en als ze gaar zijn  met wat waterglazuur met wat ananas of frambozenessence glaceren. Staan voor u heb ik  twee Duitse recepten. Ga hiervoor respectievelijk naar  https://www.gutekueche.at/weinachtsstollen-rezept-5010/  en https://www.kleigafo.de/rezepte/backrezepte/weihnachtsstollen-christstollen-einfach-selber-backen/  









    08-12-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (1)
    28-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaart met Krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Persoonlijk bak ik het liefst ouderwets gebak en dan heb ik het over Moskovisch of gewoon cakegebak samengesteld uit bakmeel, wat maïzena, suiker en eieren, mooi opgespoten met mokkacrème of slagroom met wat opgestoken chocoladefiguurtjes of wat gekonfijte vruchtjes, maar je moet als kok of bakker ook meegaan met de wat moderne lijnen op dat gebied en vandaag heb ik voor u staan rijsttaart met krab en wel voor 4 personen. Hieronder staat het recept dat u kunt kopiëren en opbergen in uw cartotheek. Ik ben de laatste tijd nogal eens uit de roulatie en met het klimmen der jaren zijn mijn kwalen toegenomen en heb ik onderhand te maken met een negental ernstige chronische kwalen die me steeds kort in de buurt van de hemelpoort brengen, maar het is steeds Petrus die me nog steeds niet naar binnen wil laten komen. Af en toe heb ik te maken met niet te harden pijnen die me zelfs belemmeren om mijn handen te bewegen. Ik blijf met mijn blog Broeder Everard met kloosterrecepten doorgaan, maar het kan van de een op de andere dag maar zo afgelopen zijn. Mijn blog blijft online en u kunt dus broeder Everard blijven bezoeken zonder een reis naar hierboven te boeken. Noteer wel even mijn blog zodat u het altijd kunt bereiken. Ik heb ook nog een paar andere blogs en wel het kennisblog http://www.bloggen.be/evertsuitlaatklep en het blog Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen: http://www.bloggen.be/eef/





    28-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (2)
    18-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Groentesoep van Jamie Oliver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is buiten koud geworden en voor u staan heb ik vandaag een menu van Jamie Oliver dat super groentesoep heet. Op de Chorizo na is het ook voor mensen die op dieet zijn een soepje die er mag wezen. Chorizo wordt gemaakt van een soort Spaanse worst die voor dit doel gemalen wordt en daarin zit wat dierlijk vet. Bouillon is goed voor de spieren en voor mensen die gezond zijn en voortdurend in beweging zijn is gewone bouillon afgetrokken van varkens of rundvlees ook prima om die myeline in je spieren wat kracht te geven. Jamie Oliver staat bekend als een meester-kok van deze tijd en is wat op de achtergrond geraakt door de enorme internationale  opmars van koks en kokkinnen uit diverse landen en het zijn de migranten die voor deze diversiteit gezorgd hebben. Overigens niks mis mee, maar het zij zo. Vroeger was het in Nederland de Hollandse, Franse of de diversiteit van Rijsttafels uit onze Gordel van Smaragd die dominant waren, maar die tijd is voorbij. Hetzelfde kan gezegd worden van de Franse wijn die ook min of meer het loodje heeft gelegd tegen de import van wijnen uit andere landen en ook onze Nederlandse wijn doet het goed! Hieronder op de menustaatjes kunt u alles vinden over die lekkere soep van Jamie. Doe er uw voordeel mee!






    Calorieën: 356 Kcal, 11,9 g vet, verzadigd vet 3,1 g, eiwit 21 g,

    Koolhydraten 42,6 g, suiker 4,9 g, vezels 8,3 g en zout 0,6 g


    18-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Kookgek
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Kookschool
  • Duivensoep

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging
  • Alles over de thuisbakker
  • Broodbakken
  • Mariëlle kookt
  • Bakrecepten van okoko

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    birdyfans
    www.bloggen.be/birdyfa
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs