Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (15)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (14)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (14)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (14)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (23)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Romige Groente uit Oven, en een Advies Vooraf over Alledaagse Moeilijkheden!
  • Oma's Heerlijke Puddingen
  • Vandaag Maria Lichtmis en morgen gaan we de Blasiuszegen halen!
  • Staan vandaag heb ik een recept van Chili Con Carne Wraps
  • EIEREN MET WIJNSAUS
  • CURRY PIAF VOOR TWEE PERSONEN
  • Eetsuggesties voor Kerst & Nieuwjaar
  • Behoorlijk Koud, Dus Tijd Voor De Erwtensoep!
  • Ooit van Kaassoep Gehoord?
  • Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2023
  • Is de eindtijd werkelijk in zicht?
  • Broccoli Salade Met Tonijn en Krieltjes
  • Ook volgens een groot aantal Helderzienden zitten we in de Eindtijd
  • Einde Wereld
  • Mooi figuur en Altijd Fit met Voedselrecept Broeder Everard
  • Met een bakje ijs en wat fantasie maak je een lekker nagerecht!
  • Bleekselderijsalade met noten
  • Le Goûter et Pâté en Croûte
  • Leuke Contacten Op Bedevaart
  • GEVULDE KIP MET ROOMKAAS
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cullinair
    www.bloggen.be/cullina
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    satine
    www.bloggen.be/satine
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    10-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Kipstoofpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een Italiaanse kipstoofpot voor 4 personen. Bij stoofgerechten is het belangrijk alles op een rustige manier te doen. Het stoven doe je altijd op een zacht vuurtje. Over het garen, bakken of afbakken, hoor ik steeds de gekste verhalen, hetzelfde over diëten. Gisteren kwam er een bekende kok op visite die me verweet dat ik de aardappeltjes te bruin had aangebakken. Je moet bij het braden altijd wel zorgen dat je geen giftige ontledingen krijgt van te oververhitte olie of boter.  Dus laat de zaak niet aanbranden, daar komt het min of meer op neer! Strooi wat bloem over de te bakken aardappeltjes om ze mooi te bruinen en met al dat koken en braden sta je aldoor bij het fornuis om alles in de gaten te houden en ga je niet voortdurend rondlopen met een mobieltje in de hand om van allerlei flauwekul de wereld in te sturen. Eten en drinken heeft ook veel te maken met wat voor werk je doet en de beweging van je lichaam. Bij zware beroepen moet de lichamelijke kachel steeds goed op peil gehouden worden en als je veel zit, bv. bij een kantoorbaan achter de computer, dan moet je rustig en niet te veel eten, want je verbranding is wat minder en duurt aanmerkelijk langer dan bij iemand die voortdurend actief is. Bij niet gezonde mensen gelden andere regels en vooral bij die personen die behept zijn met allergieën is een goed dieet op zijn plaats.  Niet iedereen is het gegeven om te sporten, maar heb je daar een hekel aan, probeer dan wel elke morgen of avond een korte wandeling te maken. Die kipstoofpot-zie lijstje hier beneden-van vandaag is in directe zin geen dikmaker en past wel een beetje bij het kortstondig wintertje met nú wat wind wat direct gaat liggen en voor morgen is het allemaal weer anders en gaan we mogelijk alweer aan een vroeg mooi voorjaar beginnen.                                                                                        







    10-02-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    05-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ze zijn nu nog volop te krijgen. Spruiten zijn gezond en bevatten net als bv. broccoli glucosinolaten die bij het koken van de spruiten door enzymen worden omgezet in sulforafaan. Dit is een beschermstof tegen veel ziekten en men beweert zelfs dat het kanker op een afstand houdt. Zo tegen oktober zien we de eerste spruiten in de winkels en omdat ze goed tegen een stootje vorst kunnen,  zie je ze ver na december ook nog vaak in de supers te koop liggen. Vroeger werden die spruiten allemaal hand geplukt en ik herinner me nog uit die tijd dat de tuinders bij onze bakkerij die lege broodcrème emmertjes met hengsel kwamen halen om spruiten te plukken. Geschoond werden ze bij mensen die een groot gezin hadden en iedereen zat na het avondeten aan de tafel om tegen 2 cent per kilo de spruiten te schonen. Een hoop mensen vinden dat spruiten niet lekker ruiken en eten ze daarom niet. Nu beste koks en kokkinnen, ik heb een manier om dit euvel te verhelpen en wel door de volgende behandelwijze: U brengt de spruiten in een pan met water tot het kookpunt, laat ze niet verder koken, maar giet ze meteen af. Vul daarna de pan met koud water, doe daar opnieuw de spruiten in, breng alles opnieuw aan de kook, laat ze 10 tot 12 minuten pruttelen, giet ze hierna af en serveer ze op tafel. Scherpe reuk en smaak zijn verdwenen en u eet een lekker en gezond spruitje. Er zijn natuurlijk ook moderne manieren om spruiten te eten en wel door ze te roerbakken met bv. twee teentjes knoflook, wat rijst, 1 uitje en een paar vleestomaten. Veel kooksucces!







    05-02-2019 om 20:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (1)
    01-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over de Laurier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We kennen de laurier als boom, de bladeren als kruiden en ook als zinnebeeld van kracht en roem. In het wild groeien veel soorten laurier en vooral in landen die weinig of bijna nooit met vorst te maken hebben zie je  deze bomen of planten veel meer staan dan hier in Nederland. In Griekenland bv. zie je er hele hagen van staan. Hier in Nederland houden we ons het meest bezig met de gecultiveerde Laurus Nobilis. De familienaam  is Ranunculaceae en bij de plantennaam wordt deze lauriersoort de Hepatica genoemd. Je kunt deze lauriersoort in de tuin zetten, maar hij kan bij vorst wel bevriezen. Beter is het om deze Hepatica als potplant te kopen, waarbij hij gewoon buiten kan staan en als men gebruik maakt van zijn bladeren dient men de plant bij vorst wel naar binnen te halen. De vraag is of je de bladeren van in het wild groeiende laurier ook kunt eten. Ja dat kan, maar je moet er dan wel van overtuigd zijn dat bv. bij het verjagen van rupsen in de na bijstaande bomen van een ander soort per ongeluk geen bestrijdingsmiddelen terecht zijn gekomen. Zoals ik in diverse voorgaande artikelen altijd al gezegd heb,  kun je als vervangingsmiddel van zout in het eten beter wat kruiden toevoegen. Om de smaak van eten tot hun recht te laten komen laat je wat laurierblad bij stoofpotten en soepen  lange tijd meestoven. Het geeft aan de gerechten  zo'n krachtige  en aromatische smaak. Ook aan alle soorten vlees  en sauzen toegevoegd, brengt zo'n laurierblad je huig in vreugdevolle extase. Experimenteer rustig met laurierblad en voeg  bij bonen en graangerechten ook zo'n blaadje laurier toe  om het menu een hartig smaakje te geven. Ik zou zo zeggen beste broeder Everard lezers, doe er uw voordeel mee! 







    01-02-2019 om 15:17 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:KRUIDEN 2
    >> Reageer (3)
    30-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hop en de Hop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOP: dit is een plant die in het wild groeit in vochtige bossen, tussen struikgewas en je treft hop ook aan tussen wat slecht onderhoudende hagen. Uit een onderaardse, overblijvende stengel groeien elk voorjaar snel groeiende stengels op, die zich langs andere planten omhoog winden. Evenals de wilg is de hop tweehuizig. De vrouwelijke planten hebben bloeiwijzen die op dennenappels lijken, de hopbellen op wier blaadjes kleine klieren zitten waarin zich  de zogenaamde lupuline vormt. Dit geeft smaak aan het bier en verhoogt de houdbaarheid. Daarom wordt de vrouwelijke  plant reeds sinds de Middeleeuwen op hopakkers verbouwd. In België, Duitsland en Hongarije vind je nog veel van zulke hopakkers. Hier in Holland mogen er nog een paar wezen, maar ik zou niet weten waar. DE HOP: Dit is een tot 30 cm grote trekvogel met een licht rosbruin verenkleed en een oranjerode kuif. Als hij opgewonden raakt dan gaat die verenkuif omhoog en dan lijkt hij op de Indiaan Winnetoe. Specifiek ook is zijn lange, spitse snavel. Hij leeft bij voorkeur op veeweiden, voedt zich met insecten en wormen en broedt in boomholten, houten vervallen bouwsels, nissen en soms tussen ruimtes van met mos begroeide puinhopen. Door de stinkende uitwerpselen der nestjongen worden nestrovers op afstand gehouden.  Voor de mohammedanen is de hop het zinnebeeld van trouw en waarheid, want het verhaal gaat dat deze vogel in het jaar 755 v. Chr. koning Salomon bezocht en hem vertelde dat hij een rijke heerseres was tegengekomen die een heel volk bestuurde en genoemd werd de koningin van Sheba. Het was een ongelooflijk verhaal voor Salomon en hij stuurde de Hop weg met de boodschap dat de koningin hem moest komen bezoeken. Hetgeen ook gebeurd is en de knappe en begerenswaarde koningin kwam met een groot gevolg bij Salomo op visite en als geschenk had zij 3,5 ton goud bij zich. In de Koran worden veel Bijbelse figuren genoemd die Joden en Christenen ook vereren. Gaan we naar Azië dan komen we veel jongens tegen die bv. naar koning Salomo genoemd zijn en zelfs personen van koninklijke bloede die deze naam dragen. Mijn blog broeder Everard is bedoeld voor alle gezindten en wat voor geloof de mensen ook hebben, we willen al die geloven in eenheid brengen door iedereen respectvol en liefdevol te behandelen. Door telkens te hameren op bepaalde theologische punten, zelfs op kleinigheden, daardoor ontstaat tweedracht die leidt tot haat en oorlog en dat is soms niet helemaal uit te sluiten, maar met de juiste inzet van regeringen, partijen en burgers is dit echt te voorkomen. Een feit is dat mensen uit andere landen-ook als ze daar verdreven zijn-hun geboorteland niet vergeten kunnen en graag bijeenkomen om met elkaar te praten en gezamenlijk hun feesten te vieren.  Onze Hollande emigranten in Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Amerika doen dit ook en niemand die zich daaraan stoort.   







    Bijlagen:
    343 C Hop.jpg (19 KB)   

    30-01-2019 om 18:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 5
    >> Reageer (1)
    22-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS NU GEZONDE VOEDING?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op voedingsgebied noemt tegenwoordig zich iedereen deskundig. Ik heb ervoor gestudeerd, zelf land bewerkt en een behoorlijke Horeca ervaring opgedaan in het bedrijf van mijn ouders. Daarbij heb ik tot mijn 72ste jaar altijd een eigen stukje land tot mijn beschikking gehad en nadien een volkstuintje in Gendt. Op het land gebruikte ik altijd mijn eigen gemaakte bestrijdingsmiddelen die totaal ongevaarlijk waren voor  mens en dier, maar waar schadelijke insecten wel een hekel aan hadden, want die reisden meteen naar de buren af. Vorige week las ik op internet een stuk dat meldde dat we minder suiker moesten gebruiken, meer kip/vis/zuivel/noten/fruit/granen en allemaal verse groenten moesten gaan eten en het liefst allemaal van eigen bodem. Vlees eten werd niet afgeraden, maar wat we wel moesten mijden was rood vlees bv. een biefstukje van de koe of een broodje tartaar of iets dergelijks. In vers vlees van wat voor dier ook zit minder zout en  ik persoonlijk zie niet in waarom rood vlees gemeden moet worden. Je moet het wel uiterst vers consumeren en goed weten bij wat voor zaak je rood vlees inkoopt, waarbij het zaaks is om goed op de hygiënische omstandigheden van het bedrijf te letten. Veel zout vind je juist in de toebereide en verpakte vleeswaren. Een te groot gebruik van zout is slecht voor de nieren en wat ook slecht voor de nieren is dat zijn pijnstillers die door sommige mensen maar raak gebruikt worden en gewoon in de supers verkrijgbaar zijn. Kip is inderdaad een goed product, maar toch merk ik dat niet in alle levensmiddelenbedrijven het raadzaam is maar raak kip te kopen, zonder dat je weet waar het vandaan komt. Een goede bedrijfsleider die een degelijke opleiding op levensmiddelengebied heeft opgedaan koopt geen slechte producten in en krijg hij die toch aangereikt dan dient hij deze meteen terug te sturen naar de leverancier. De beste notensoorten die veel stoffen bevatten die inwerken op het botweefsel, uw cholesterolgehalte in evenwicht houden, preventief inwerken op hart en vaatziekten, longaandoeningen buiten de deur houden dat zijn amandelen, cashewnoten, hazelnoten, macadamianoten, paranoten, pecan, pistache en walnoten. Pinda's worden vaak ook tot de noten gerekend maar zijn in feite peulvruchten. Noten groeien boven de grond en pinda's onder de grond en wat boven de grond groeit vergaart meer bepaalde elementen die op onze gezondheid inwerken dan die pinda's. De Btw-verhoging op levensmiddelen is geen goed idee van onze regering geweest, want mensen met smalle beurzen kopen de goedkoopste producten en die zijn kwalitatief vaak minder. Het artikel wat ik vorige week op Internet las had het over 2 miljard  mensen die overvoed waren en 800 miljoen die ondervoed zijn. We moeten dus minder maar wel goed eten en als we dit zouden doen, dan liepen er in 2050 allemaal gezonde Nederlanders in ons land. Het is theoretisch allemaal mooi bedacht, maar ik zie het net als met het milieu niet zitten en er komt in de praktijk vaak weinig van terecht. De commercie buit ons te veel uit bv: "ik moet alles zoutloos eten", maar bij de bakker betaal je voor een zoutarm brood een kwart meer dan voor een tarwebrood waar wel zout inzit. Wij hadden bij ons thuis een groot levensmiddelen en HORECA-bedrijf en ook een bakkerij. Voor onze zoutloze klanten staken we vanuit de grote deegmachine-voordat we daaraan zout toevoegden-een stuk deeg af, deponeerden dit in de kleine klutsmachine en klaar is kees en dit alles zonder prijstoeslag. Voor de consument is het vaak heel moeilijk om kwaliteitsbewust in te kopen, want niemand ziet aan het gerede product ervan af wat er allemaal precies mee gebeurd is en vroeger toen wij nog een bedrijf hadden, kwamen we vaak over de vloer bij de leveranciers, het waren lange jaren dezelfde personen die het afleverden en de reizigers die over de vloer kwamen hadden allemaal proefmonsters bij zich. Dit gaat tegenwoordig allemaal anders en het gebeurt veel vaker dan vroeger dat er gesjoemeld wordt met eetwaren-zoals nog niet zo lang geleden met de eieren en een bepaalde foute vleesfabrikant-en het is zaaks dat de vakkennis wat beter wordt en niet alles loopt via een hoogopgeleide economische bedrijfsmanager die alleen maar de verkoopcijfers in de gaten houdt. De regeringsvertegenwoordigers adviseer ik de prijzen van levensmiddelen laag te houden, zodat verse en goede producten door iedereen gekocht kunnen worden. Willen we over dertig jaar een gezond Nederland hebben dan denk ik dat dit de manier is om ons volk gezond te houden en-denk er maar eens goed over na-de ziekte-en verzorgingskosten aanmerkelijk omlaag te brengen om ruimte te scheppen voor die mensen die ondervoed zijn.




    Veel koks gebruiken uien als milde toevoeging i.p.v. zout en kruiden.

    Uien ontgiften  lever, hart en bloedvaten; en dus preventief tegen ziektes 


    22-01-2019 om 23:07 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (1)
    13-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige Wafel met Avocado en Bacon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben we als ontbijt hartige wafels gegeten met avocado en bacon. Vroeger aten we bij tijd en wijle wafels  met allerlei zoetigheid bereid bij de koffie of 's avonds bij de TV. Wat gezonder is toch om als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje zo'n hartige wafel te bereiden, waarvoor we de volgende ingrediënten bij nodig hebben. Op de eerste plaats een wafelijzer, verder 5 eieren, 150 gram kwark, een paar takjes bieslook, 60 gram boekweitmeel, 1 tl bakpoeder, 30 gr.-, Parmezaanse kaas, een snufje zout, 2 avocado's, 70 gram bacon en ook nog wat gehakte bieslook. Zoekt u naar de website van een specialiste op het gebied van het bereiden van hartige wafels,  ga dan naar de site van kokkin Pauline: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/01/hartige-wafels.html





    13-01-2019 om 22:01 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Snacks en andere hapjes
    >> Reageer (4)
    06-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Griekse Goden uit de Oudheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op dit blog heb ik veel verhalen over godsdienst geschreven en slechts die met veel aanhangers zijn aan bod gekomen. Ik heb ooit de neiging gehad om een speciaal blog op te starten waar al die godsdiensten  en hun specifieke leer in beschreven worden, maar ik ben er tot op heden niet aan toegekomen. Waar ik het nu over wil hebben zijn de aloude Griekse goden waarvan de voornaamste zetelden op de Olympus. De met hen overeenkomende Latijnse  goden staan tussen haakjes. 1. Zeus (Jupiter): de vader der goden & mensen én opperste hemelgod; 2. Hera (Juno): echtgenote van Zeus, beschermster van het huwelijk; 3. Pallas Athene (Minerva): godin der wijsheid en schutsvrouw van de stad Athene; 4. Apollo: god van het licht en de schone kunsten, zijn gezellinnen (godinnen van kunst & wetenschap) waren de negen muzen; 5. Artemis (Diana): godin  van de jacht; 6. Ares (Mars): de oorlogsgod; 7. Aphrodite (Venus): godin van de schoonheid en de liefde; 8. Hefaistos (Vulcanus): god van het onderaardse vuur en van de smeedkunst; 9. Hermes (Mercurius): bode der goden, tevens god van de handel en het verkeer; 10. Hestia (Vesta): de maagdelijke godin van het haardvuur; 11. Poseidon (Neptunus): god van de zee, herkenbaar aan zijn wapen, de drietand; 12. Demeter (Ceres): godin van de landbouw.- Hebe en Ganymedes waren de tafeldienaren bij het godenmaal. In het dodenrijk (zie ook Orcus) heerste Hades (Pluto); daar was ook de Tartarus, het oord der kwelling. -Mindere goden waren o.a. de negen Muzen, de schikgodinnen de drie Parcen, de Erinyes (helse godinnen), de zeenimf Thetis, Persephone (godin van het dodenrijk), alsmede de vergoddelijkte natuurkrachten Helios (zonnegod), Aiolos (bewaker winden), de zeenimf Thetis, de god der sensuele liefde Eros (Cupido) en verder had je ook nog de god van de wijn, Dionysos (Bacchus); de godinnen der seizoenen, de Horen en de half godinnen van de natuur en begeleidsters van Artemis, de Nimfen. De oude Grieken hadden als het ware een heel leger aan Goden. Met al die Goden moet Griekenland destijds toch wel een hemel op aarde geweest zijn! Dat was niet het geval, want in de stedenoorlogen uit de verre tijd voor Christus waren het verschillen over Goden die de Grieken onderling bewogen ten strijde te trekken.  De beruchtste godsdienststrijd was in 1180 voor Christus de Trojaanse oorlog (zie inzet), waarbij er ontzettend veel slachtoffers gevallen zijn. Buiten al die goden kennen we uit de Griekse oudheid ook de beroemde filosoof Diogenes (de wijze in het vat), verder de bekende wijsgeren Socrates, Plato en Aristoteles en bv. uit de heldenleer Ajax, Achiles en Heracles. Zie over Trojaanse oorlog: https://www.grieksegids.nl/mythologie/trojaanse-oorlog-php/

    06-01-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (1)
    01-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELK JAAR HEEFT EEN NIEUW BEGIN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het oude jaar ligt achter ons en vandaag is het de eerste dag van het nieuwe jaar 2019. De jaarwisseling is landelijk gezien niet vreugdevol geweest. Er waren veel incidenten  en een daarvan was het vreugdevuur in Scheveningen welke door een bepaalde windrichting veranderde  in een schrikwekkend vuurtonado. Er waren veel familie en buurtruzies waarbij niet alleen door het vuurwerk maar ook door agressief gedrag van betrokkenen gewonden gevallen zijn. Betreuren waren er door vuurwerkongelukken twee doden. Ja beste lezers: "Hoe houden we bepaalde uitwassen met zulke dagen binnen de perken? Een directe oplossing hebben wij daar ook niet voor, maar we adviseren al die feestvierende mensen  om hun nuchter verstand erbij te houden en zich wat beheerster te gedragen. Leven in deze tijd van vaak veel verwarring, nieuwe inzichten en verval van normen is vooral voor de op leeftijd zijnde mens heel moeilijk en we hopen en bidden dat er niet een te grote tweespalt ontstaat tussen de beroepen, de regering en de mensen onderling, want deze weg leidt tot haat en nijd en vernietiging van de menselijke geest. We hoeven niet ver van huis te reizen om te starten met een goed begin. Zorg dat u in uw eigen gezin zich  thuis voelt, prettig omgaat met uw familie, vrienden, de buurt en op het werk met uw collega's. Volgen we die weg, dan zitten we met ons allen in een verdraagzame wereld van echte liefde en respect voor onze medemens!







    01-01-2019 om 16:31 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (0)
    27-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm Curry Met Paksoi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kerstdagen zijn weer achter de rug. Onze proviandkast, de diepvriezer en de koelkast zitten nog tjokvol van alles wat we met de kerstdagen ingeslagen hebben. Vandaag was het hier in het klooster kliekjesdag en dat verschilde met alles op tafel weinig dan met Eerste en Tweede Kerstdag. Al jaren heb ik de gewoonte om voor de kerst en vlak erna op de weegschaal te gaan staan. Ervoor woog ik 82 kg en vandaag 84 kg. Persoonlijk vind ik het niet zo erg, maar hier aan de kloosterpoort sprak ik vandaag wat dames die hetzelfde waren aangekomen en dit verschrikkelijk vonden. Uit medelijden heb ik ze om af te vallen een vegetarisch dieetvoorschrift meegegeven en ze de garantie gegeven dat ze dit vier maanden dienen aan te houden om die twee kg eraf te krijgen. Ja, wij eten er wat vanaf met ons allen en dan te bedenken dat er elke dag nog mensen sterven met als doodsoorzaak ondervoeding. Bij ons thuis hadden we vroeger een winkel, bakkerij en een horecabedrijf en mijn moeder was erg sociaal voelend. Werd er geslacht dan genoot de hele buurt ervan en uiteraard werd ook er ook een hutspot voor mijnheer pastoor gereserveerd. Wijzelf aten elke dag brood met smout en spek. In de tent, zo noemde we in die tijd de aan de horecagelegenheid gekoppelde feestzaal, of gewoon bij ons aan de eettafel zaten dikwijls wat zwervers of jongelui van grote en arme gezinnen die 's middags gezellig met ons meeaten. Ook stond er in huis of in het café een missiebus en een knikengeltje voor de 'zwartjes' zoals we die missiekinderen in die tijd noemden. Vroeger op het seminarie was, wat eten en drinken betrof, ook alles prima in orde. Niet alleen mijn ouders stuurden steeds vleespakketten, maar bij ons zaten ook veel studenten van boerenafkomst en hun ouders stuurden soms een halve koe naar Boxtel. In feite was dit allemaal overbodig, want uitgezonderd in de vastentijd was er in elk klooster genoeg te eten. Een klooster was in die tijd een dorp op zich met paters die in het onderwijs zaten en broeders die allemaal een vak geleerd hadden en het waren de leerlingen die de linnenkamer verzorgden, de gebouwen schoon hielden en de broeders hielpen op de boerderij, de tuin mee bijhielden en de piepels jasten en ik heb daar geleerd hoe je met mooie 'ruitjes' je sokken kon stoppen. Geleerd heb ik op het seminarie ook te geven en dat ben ik heel mijn leven blijven doen en hoop ooit in de hemel te komen, waarin veel burgers en zelfs enkele confraters niet meer in geloven. Ondanks mijn leeftijd van 85 jaar en een tiental ernstige kwalen studeer ik me elke dag suf, houd er drie blogs op na, zit op twee forums en mijn dag telt meer dan 15 uur. Het afgelopen jaar heb ik ook te maken gehad met mensen die in opperste ellende verkeerden. Voor zover mogelijk heb ik ze geholpen, maar ergens raken de centen hier in het dure Nederland ook gauw op en kom jezelf gesjochten te zitten en ja niet altijd komt de hulp van Hierboven je uit de nood helpen. Ja, mijn kloosterverhaal is wat langer dan het eetrecept van morgen en wel Zalm Curry met Paksoi; dus, ik zou zo zeggen: "doe er uw voordeel mee en tot een volgende keer maar weer!"





    27-12-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3
    >> Reageer (3)
    20-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broeder Everard wenst al zijn lezers een fijne kerstmis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog enkele dagen en het is kerstmis, een feest dat bijna door alle wereldbewoners gevierd wordt. Het is de geboorte van onze Heer jezus die als mens ter wereld is gekomen en we in de beginjaren van onze jaartelling omstreeks deze tijd geboren zien worden in een kribbe van een herdersstal in de buitenkom van Bethlehem. Hier in deze gistende wereld van onrecht, oorlogen, haat, nijd. betweters, despoten, moordenaars, mensen die de weg kwijt zijn en politici die het eigen belang boven de burger stellen, totaal verkeerde beslissingen nemen en zo zijn er nog eindeloze ongure zaken op te noemen die de gewone goedwillende burger angstig en sommige ook opstandig maakt. Wat denkt u van de vader of moeder die een kind verliest doordat een of andere gek uit pure wellust een gezinslid heeft vermoord?   Kan dit  echtpaar, moeder of vader, broer of zuster nog geloven in Jezus als de redder van onze mensheid hier op aarde? Wat gaat een jongeman of dame denken die aanklopt bij een priester omdat hij of zij in nood is en dan bruut door deze geloofsvoorman verkracht wordt? Wat te denken van bestuurders die hoge inkomstens hebben en  WMO-gelden besteden tot eigen genoegen of industriëlen hiermee steunen om via een achterdeur ook nog eens en onterecht te genieten van kleverige  inkomsten. Honderden dingen gaan fout in deze maatschappij en weinige echte noden worden geledigd.  Ik ben nu 85 jaar en denk hierbij aan het onderwijs die weer richting zou kunnen geven aan echte normen en waarden om onze jeugd gereed te maken voor een maatschappij die rechtvaardig is en weet te verdelen en dit met het sterke geloof van onze Heer Jezus die als een arme sloeber op deze wereld gezet werd en nadien op jonge leeftijd ook nog aan het kruis genageld is omdat hij als een opstandeling en wetverbreker aangezien werd.  Het zijn vaak mensen zonder enig geloof die echte normen en waarden eropna houden. Het is niet alleen de gewone burger maar ook de waarheidsgetrouwe rechtvaardige leidsman en herder die het moeilijk heeft in deze maatschappij, maar het is aldoor de hoop die hen de kracht geeft om toch te proberen het goede spoor te blijven volgen die leidt tot het eeuwige leven en rust en vrede brengt in de harten van hen die blijven geloven in het goede en  het bijltje er niet bij neergooien. Ik wens  u allen devootvolle kerstdagen en hoop ook dat de mensheid deze dagen in volkomen vrede en rust kan doorbrengen. 









    20-12-2018 om 21:38 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (1)
    18-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT ETEN WE MET DE KERST?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kersttrend 2018 is vegetarisch eten. Dit houdt in niets van het gedode dier, geen vlees, geen vis, geen insecten, wild of gevogelte.  Er zijn vegetariërs die bv. wel vis eten, maar die heten dan met de officiële naam pescotariër en er zijn er ook bij die bv. wel gevogelte eten en die worden pollotariër genoemd. Vaak wordt gedacht dat wild gevogelte en vis net zo dik makend is als varkens, rundvlees of schapen en geitenvlees, maar dat is niet zo want het verschil zit hem in verzadigd en onverzadigd vetzuur en dan kun je stellen dat wild en gevogelte echt gezond eten is. Wat eten en drinken betreft is de mens vrij in hetgeen  men tot zich neemt. Het is wel zo dat de mensen voor een halve eeuw terug vaak nog zware arbeid moesten verrichten en dus behoorlijk moesten eten om hun 'kacheltje' aan het branden te houden en dat was moeilijk te bewerkstelligen door bv. uitsluitend vegetarisch te eten. Tegenwoordig zijn er nog wel zware beroepen, maar die hebben veelal te maken met zaken die het geestelijk welzijn veelal aantasten bv. bij mensen met straatdiensten die voortdurend  onbeschoft bejegend worden. Voor u afgebeeld op wat foto's heb ik wat kerstdiners en wilt u alles over feestdiners weten, ga dan naar de rubriek feestmaaltijden en zoek een geschikt kerstdiner uit. Houd hierbij wel rekening met de gasten die bij u aan tafel verschijnen. De kerstrend 2018 zou u kunnen aanhouden door bv. frietjes gebakken in plantaardige olie, aardappelkroketjes, een pure salade op tafel, ook weer met een paar scheutjes plantaardige olie aangemaakt. Als voorgerecht een lekker sapje of een gebonden pompoensoepje, geroosterde of verse groenten met een gekruid sausje, aardappels uit de oven met wat verse of geroosterde groente erbij en zijn het geen pure vegetariërs die bij u komen tafelen, maar pescotariërs of pollotariërs dan kunt u ook een zalmschoteltje of een heerlijke gebraden of geroosterde  kip op tafel brengen. De oude garde zal zich hoofdzakelijk nog blijven vastklampen en de oude kersttrend en dat was voor de katholieken 's nachts na de nachtmis gebraden verse worst met een flinke snee stol en de man twee worstenbroodjes, 's morgens een kerstontbijt en 's middags een kerstdiner met een lekker bordje soep, diverse groenten, aardappelen een heerlijk stukje wildgebraad en als nagerecht een eigengemaakte chocolade-citroen, frambozen aardbeien of chipolata  pudding. Buiten het eten en drinken bracht je in die goede oude tijd van de 24 uur die een dag en een nacht duurde een viertal uren in de kerk door en hier in het klooster was dat op broeder kok na en zijn hulpjes ongeveer hetzelfde, maar mijn collega's die zaten op zo'n kerstdag met de nacht erbij ruim 6 uur in de kapel en als je de kloosterfoto's van vroeger bekijkt, dan zagen de priesters broeders en zusters er allemaal gezond en goed doorvoed uit en het waren in die tijd juist de kloosterlingen die allemaal vrij oud werden. Ik plaats binnenkort nog een leuk kerststukje maar heb een weekje voor de Kerst u alvast wat eet tips gegeven en ik zou zo zeggen doe er uw voordeel mee!





    18-12-2018 om 16:43 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:FEESTMAALTIJDEN 2
    >> Reageer (0)
    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf Weihnachtsstollen Bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grondstoffen die we gebruiken voor het zelf bakken van Weihnachtsstollen zijn bloem, gist, melk, zout, roomboter, gehakte amandelen (spijs)-, een weinig citroensap, basterdsuiker, vanillesuiker,  rozijnen, eidooiers, krenten, gehakte sukade. Er zijn ook koks die i.p.v. rozijnen marsepein in een stol verwerken. Van de bloem melk en gist maak je eerst een zeteltje door deze in een machine of met de hand te kneden, even te laten rijzen, daarna verdere ingrediënten toevoegen. Bij fabricage van meerdere stollen steek je eerst de deegstukken af, daarna ga je deze langwerpig opbollen met sluiting naar boven. Na een korte narijs  druk je de deegstukken plat, rolt deze naar het midden met de bovenkant naar voren en hierna legt men de broden op een licht ingevette bakplaat. Hierna nog even een korte rijs, waarna de broden met geklaarde roomboter bestreken worden. De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden Celsius. Bij het inschuiven op 220 zetten. Zijn de broden gaar  moet je ze nogmaals met geklaarde boter bestrijken en bestrooien met poedersuiker. Eventueel kan men de stollen ook vóór het bakken met wat water bestrijken en als ze gaar zijn  met wat waterglazuur met wat ananas of frambozenessence glaceren. Staan voor u heb ik  twee Duitse recepten. Ga hiervoor respectievelijk naar  https://www.gutekueche.at/weinachtsstollen-rezept-5010/  en https://www.kleigafo.de/rezepte/backrezepte/weihnachtsstollen-christstollen-einfach-selber-backen/  









    08-12-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (1)
    28-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaart met Krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Persoonlijk bak ik het liefst ouderwets gebak en dan heb ik het over Moskovisch of gewoon cakegebak samengesteld uit bakmeel, wat maïzena, suiker en eieren, mooi opgespoten met mokkacrème of slagroom met wat opgestoken chocoladefiguurtjes of wat gekonfijte vruchtjes, maar je moet als kok of bakker ook meegaan met de wat moderne lijnen op dat gebied en vandaag heb ik voor u staan rijsttaart met krab en wel voor 4 personen. Hieronder staat het recept dat u kunt kopiëren en opbergen in uw cartotheek. Ik ben de laatste tijd nogal eens uit de roulatie en met het klimmen der jaren zijn mijn kwalen toegenomen en heb ik onderhand te maken met een negental ernstige chronische kwalen die me steeds kort in de buurt van de hemelpoort brengen, maar het is steeds Petrus die me nog steeds niet naar binnen wil laten komen. Af en toe heb ik te maken met niet te harden pijnen die me zelfs belemmeren om mijn handen te bewegen. Ik blijf met mijn blog Broeder Everard met kloosterrecepten doorgaan, maar het kan van de een op de andere dag maar zo afgelopen zijn. Mijn blog blijft online en u kunt dus broeder Everard blijven bezoeken zonder een reis naar hierboven te boeken. Noteer wel even mijn blog zodat u het altijd kunt bereiken. Ik heb ook nog een paar andere blogs en wel het kennisblog http://www.bloggen.be/evertsuitlaatklep en het blog Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen: http://www.bloggen.be/eef/





    28-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (2)
    18-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Groentesoep van Jamie Oliver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is buiten koud geworden en voor u staan heb ik vandaag een menu van Jamie Oliver dat super groentesoep heet. Op de Chorizo na is het ook voor mensen die op dieet zijn een soepje die er mag wezen. Chorizo wordt gemaakt van een soort Spaanse worst die voor dit doel gemalen wordt en daarin zit wat dierlijk vet. Bouillon is goed voor de spieren en voor mensen die gezond zijn en voortdurend in beweging zijn is gewone bouillon afgetrokken van varkens of rundvlees ook prima om die myeline in je spieren wat kracht te geven. Jamie Oliver staat bekend als een meester-kok van deze tijd en is wat op de achtergrond geraakt door de enorme internationale  opmars van koks en kokkinnen uit diverse landen en het zijn de migranten die voor deze diversiteit gezorgd hebben. Overigens niks mis mee, maar het zij zo. Vroeger was het in Nederland de Hollandse, Franse of de diversiteit van Rijsttafels uit onze Gordel van Smaragd die dominant waren, maar die tijd is voorbij. Hetzelfde kan gezegd worden van de Franse wijn die ook min of meer het loodje heeft gelegd tegen de import van wijnen uit andere landen en ook onze Nederlandse wijn doet het goed! Hieronder op de menustaatjes kunt u alles vinden over die lekkere soep van Jamie. Doe er uw voordeel mee!






    Calorieën: 356 Kcal, 11,9 g vet, verzadigd vet 3,1 g, eiwit 21 g,

    Koolhydraten 42,6 g, suiker 4,9 g, vezels 8,3 g en zout 0,6 g


    18-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)
    03-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Erwtensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig is alles anders dan vroeger. Tegenwoordig hebben de meeste samenwonenden een eigen baan, wordt er ook veel buiten de deur gegeten en als men dit thuis doet dan wordt meestal een makkelijke pot gefabriceerd, ook kant-en-klaar maaltijden zijn in. De ouderen waar ik met mijn 85 jaar ook toebehoor besteden meestal wat meer tijd aan de maaltijd en als het gaat om erwtensoep dan halen we een varkenspoot in huis, knolselderij, een rookworst, wortelen, we laten de erwten een nachtje weken, voor een goede binding doen we ook nog wat stukjes aardappel in de erwtensoep etc. Ik heb op dit kookblog diverse recepten van erwtensoep staan, maar vandaag houden we het op snelle erwtensoep die ook heerlijk kan wezen. Is de soep klaar, doe dan als je met vier personen aan tafel zit er ook een viertal sneetjes roggebrood erbij en stip daarvan wat stukjes in de soep. Echt lekker en voedzaam! Als nagerecht adviseer ik een appel, peer of bakje vruchtenyoghurt en echt op die manier is de tafel snel in gereedheid, de soep op tafel en al gauw kun je na een drukke dag lekker relaxen bij de tv of genieten van een spannend boek, een kaartje leggen of puzzelen en voor het naar bed gaan raad ik u een glas warme melk aan. Zit je nog met jonge kinderen dan hebben die ook hun aandacht nodig, maar tussen negen en 10 uur in de avond hoort onze jeugd toch aanstalten te gaan maken om te slapen, zodat men 's anderdaags weer gezond en fit naar school kan gaan. Achter de rug hebben we Allerheiligen en Allerzielen en door mijn kwalen heb ik geen kerkhoven kunnen bezoeken en het was mijn nog enig levende zuster uit Oud-Beijerland die speciaal naar onze gemeente is gekomen om de diverse graven van de familie van ons en haar man te verzorgen. Geschrokken waren ze van de buxusstruikjes die allemaal door de buxusmot bezocht waren en over het geheel een droevige aanblik gaven bij die graven waaromheen buxushaagjes stonden. Elk jaar heb ik aan deze gedenkdagen aandacht besteed, mijn excuus dat ik dit jaar verstek heb laten gaan. Voor u staan heb ik een herinneringsadvies waaraan u uw eigen gebed kunt koppelen.







    03-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    25-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PÂTÉ DE CANARD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag 25 oktober 2018. De zomer met wat verlengdagen heeft geduurd tot 22 oktober. Een drietal dagen hebben we herfst gehad en morgen gaan we de winter in. Volgens het dagblad de Gelderlander is het niet uitgesloten dat we morgenvroeg ruitjes mogen krabben en ons de eerste sneeuw te wachten staat. We gaan tevens het weekend tegemoet en de Fransen daar in Amiens en omgeving  maken dan wat pâté de Canard wat ze eten op brood en ook zijn er een aantal die nemen en eten een paar grote plakken bij het menu en altijd moest ik daar in Frankrijk de voorraad miswijn-pâté maakt dorstig-apart zetten als er pâté gegeten werd, want vaak genoeg is het gebeurd dat er enkele lege flessen met nog een paar slokkies erin in een lege biechtstoel stonden. Vroeger liet je de mensen als ze onkuis geweest waren een heel rozenhoedje bidden. Wat dit soort zonden betreft kun je wel een vuurpeloton van het légion étrangère aan laten rukken maar de beminde gelovigen van tegenwoordig  komen tegenwoordig sowieso niet meer ter kerke en mijden de  biechtstoel wat tegenwoordig tot oorlogsterrein bestempeld wordt met het bord:  "Vorsicht, Nicht Betreten!"-beroemen zelfs als 'goede gelovige'  zichzelf erop  dat ze maar raak geleefd hebben en van alles genoten wat god verboden heeft. Nee dat was vroeger heel anders toen de gelovigen-als we  met onze hand op de borst de communie rondbrachten-de hoed of de pet afzetten, knielden en buigend een kruisteken maakten en de zonden beperkt waren doordat pa wat koekjes uit de trommel bij ma gehaald had of soms een borreltje te veel gedronken had. Zó, dat was het verhaaltje vooraf en verder gaan we nu met de bereiding van onze Pâté de Canard, die we gelukkig niet rauw hoeven te ontbenen zoals het geval met onze snip bij de bereiding van pâté de Bécasse. Alles staat aangegeven op staatjes die u vrij mag afdrukken. Zie er niet tegenop om zelf eens een lekkere pâté te maken en leef uw kookkunst nú eens echt uit en als u de kook-en bereidingsweg van broeder Everard volgt, krijgt u als huisvrouw of huisman het echt best voor mekaar!







    25-10-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)
    21-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PÂTÉ DE BÉCASSE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig maak je zeker bij particulieren niet meer mee dat ze zelf pâté maken. Ze halen het gewoon bij een speciaalzaak en ook de supers van tegenwoordig verkopen het. Het geeft wel een bevredigde voldoening als je als huisvrouw of huisman je wat verder in de kookkunst bekwaamt door eens een lekker Pâté De Bécasse te bereiden. Ik heb voor u staan een staatje met de benodigde ingrediënten en de bereidingswijze die nogal wat procedures te zien geeft, maar ben je er eenmaal aan begonnen dan klaar je het echt wel. De Franse keuken is wat aan het tanen door de vele nationaliteiten die tegenwoordig door de migratie ons Europa bevolken en kom je in een super of speciaalzaak dan tref je vele producten en artikelen aan die we vroeger nooit eerder gezien hebben en die tegenwoordig het levensmiddelenpakket van de diverse naties vormt. De vele nieuwe bewoners eten het liefste wat ze vroeger ook thuis aten en wij Nederlanders kunnen dit ook echt waarderen en stappen graag naar een Turks, Marokkaans, Eritrees of Libisch eetrestaurant, omdat we het eten daar zonder meer ook lekker vinden. Hier in het klooster houd ik me nog altijd aan de Hollandse keuken en krijgen we confraters uit het buitenland op visite, dan wil ik nog wel eens iets bijzonders klaarmaken. Om precies 12 uur wordt hier in het klooster nog altijd het Angelus  gebeden of gezongen en 's avonds om precies 22 uur het rozenhoedje. Vroeger zat ik in een klooster waar 's nachts om 4 uur ook nog de metten werden gebeden. De priem, vespers en completen doen we nog alleen op zondag en doordeweeks doen we dit niet, maar brevieren het wel. Hier in Lingewaard zijn bijna alle kerken gesloten en doen dienst als theater, buurthuis of het klooster of kerkgebouw wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Gehoord heb ik dat hier in Angeren de Mohammedanen graag de Bavokerk willen kopen en de wens van hen is om er een moskee van te maken. Net als GroenLinks in de politiek die Zwarte Piet en Sinterklaas helemaal uit willen bannen om zo zieltjes te winnen die zich bij hen aansluiten, zie ik het met die Imans wel zitten en zeker om de mensen die slecht ter been zijn en niet over vervoer beschikken, is  een deal met een andere geloofstak een pre,  zodat op gezette tijden de kerk ook voor Christenen nog geopend blijft en het kerkhof hier toegankelijk wordt voor hen die  liever niet gecremeerd worden doordat ze in de wederopstanding geloven. Ik ben weer wat te ver uitgeweken, maar als professor in de kookkunst en logica schiet me nog wel eens iets te binnen, waar misschien anderen het niet mee eens zijn, maar wat toch de weg is die we in de toekomst moeten volgen.  





    21-10-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    14-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEILIGVERKLARING VAN AARTSBISSCHOP ROMERO (1917-1980)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag werd op een vol St. Pietersplein te Rome de op 24 maart 1980 vermoorde aartsbisschop Romero van El Salvador  door paus Franciscus heilig verklaard. Tijdens een van zijn krachtige preken stierf hij onder een kogelregen van rebellen als het ware in het harnas op het altaar. Bisschop Romero was een man die opkwam voor de onderdrukte en een groot voorvechter van de mensenrechten. In 2015 werd hij door Paus Benedictus al zalig verklaard. Wereldwijd is deze bisschop bekend en in veel streken en plaatsen kom je straten, kerken, pleinen en verenigingsgebouwen tegen die naar deze geloofsheld en strijder voor recht en rechtvaardigheid genoemd zijn. 


    HIER ZIET U DE BISSCHOP OPGEBAARD EN VEEL MENSEN
    BRENGEN HEM DE LAATSTE EER

    EEN VOL ST. PIETERSPLEIN VAN MENSEN DIE DE HEILIGE DIENST
    BIJWONEN




    14-10-2018 om 19:19 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (1)
    02-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COQ AU VIN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik staan weer zo'n echt Frans gerecht en er is in Frankrijk geen maaltijd denkbaar zonder wijn en menigeen wil bij zo'n maaltijd nog wel eens een wijntje teveel drinken. Als je maar zorgt dat je op de weg geen ongelukken maakt, kom je in Frankrijk met een glaasje op niet zo gauw op de bon als hier in Holland. Wat alcohol betreft drink ik al ruim 20 jaar niet meer, maar ik heb nadat ik met alles gestopt ben nog nooit zoveel ziektes onder de leden gehad als nu. Toen wij in onze kloosters ons nog bezig hielden met de bierbereiding ging er geen dag voorbij dat ik als voorproever minder dan 10 glazen door mijn keeltje liet gaan maar ik hield hierbij wel de leidingen in mijn lichaam stromend, die als ik eerlijk mag wezen nu allemaal verstopt zijn. Vandaag op Internet lees ik veel verhalen van zogenaamde voedingsspecialisten die 80 % van alle voedingswaren als ongezond afkeuren. Mogelijk hebben ze een contract lopen bij diverse begrafenismaatschappijen om daar de kas van de managers te spekken. Vroeger hadden de bewoners hier op het platteland allemaal wel enkele kippen, een varkentje en sommige een koe  in een hok met ren of een paar varkens er liggen, maar dat is tegenwoordig niet meer. Vroeger had je ook hier en daar wat poeliers zitten die echt goed wild en gevogelte verkochten, maar ook deze mensen hebben vanwege al die supers de tent moeten sluiten. Kwalitatief zijn we daarmee niet vooruit gegaan, maar de klant is koning en die wil alles zo goedkoop mogelijk in huis hebben en of het nu een plofkip, een Chinese of Oekraïense kip is dat maakt de consument van vandaag niets meer uit. Er zijn op de markt ook nog wel Franse kippen verkrijgbaar en  de Franse kippenboeren geven de kippen de ruimte en strooien weelderig met maïs waarvan de kippen mooie dijen krijgen en er goed gevoed uitzien. Hieronder vindt u de gebruikelijke staatjes voor het bedoelde gerecht. Doe er uw voordeel mee en kom wat vaker bij broeder Everard naar de recepten kijken! 





    02-10-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (3)
    24-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fricassée De Volaille Au Champagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we ter gelegenheid van zijn 60-jarige professiefeest van broeder Antonius een ouderwets Frans diner samenstellen met als hoofdmoot een Bourgondisch gerecht met de deftige naam Fricassée de Volaille Au Champagne. Het is een gerecht van de beroemde kok Paul Becuse dat enige tijd aan bereiding kost en waarbij 1 patrijs en 1 braadkuiken  met de nodige toevoegingen van veel kruiden centraal staan. Voor u op  enkele staatjes heb ik hieronder dit bijzonder gerecht staan en houd u a.u.b. precies aan de beschreven receptuur. Er zijn veel varianten denkbaar en als u die ook bekijken wilt, zie hiervoor de uitlegvideo van dit overheerlijke gerecht: https://www.youtube.com/watch?v=APXQb0SPGm8/









    24-09-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:FEESTMAALTIJDEN 2
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Kookgek
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Kookschool
  • Duivensoep

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging
  • Alles over de thuisbakker
  • Broodbakken
  • Mariëlle kookt
  • Bakrecepten van okoko

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ritart
    www.bloggen.be/ritart
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs