Inhoud blog
 • een laatste blog...
 • alweer een weekje voorbij...
 • Onze eerste werkweek...
 • Onze eerste dagen...
 • Keep calm...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Bouwkamp Tanzania 2016
  onze ervaringen tijdens ons avontuur...
  13-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een laatste blog...

  Hallo iedereen,


  Na een goede maar zware tweede week starten we maandag weer volop met de laatste loodjes,

  Maandag konden we beginnen met het bepleisteren van de huizen. Het was weer een heel werk om al het zand te zeven en te mengen, Toen de huizen de tweede laag bepleistering hadden gekregen begonnen we met het kaleien van de woningen, Na het kaleien begonnen we aan de afwerking van de huisjes: de bedden afwerken, de rekjes plaatsen. In de loop van de week hadden we al wat stenen uit de rivier verzameld om het overdekt binnenterras aan te leggen. Daar hebben we dan letterlijk en figuurlijk onze stempel van het in verwerkt. Met de resterende stenen hebben we nog een wandelpad aangelegd naar het nieuwe huis.

  Ziezo, de werken zaten er voor ons op na die zware weken. De huisjes werden officieel ingehuldigd door de dorpelingen met een hapje en een drankje. Van de 'bibi' en de 'dada' kregen we een mooi aandenken die we zeker zullen koesteren. Het feest werd geopend met een hapje en een drankje waarop een maaltijd volgde die de mama's van het dorp hadden gemaakt, Toen we allemaal gegeten hadden begonnen de mensen van het dorp te dansen en te zingen. Dat was echt fantastisch om zoiets te mogen meemaken. Zo'n een beleving maken we nooit meer mee. De mensen waren ons echt dankbaar, We konden vrijdag morgen met een super gevoel terug naar de hostel vertrekken, Vrijdag kregen we dan nog in de hostel een optreden van de Masai. Ook C-re-aid zorgde voor een aandenken dat we niet snel zullen vergeten. Zaterdag vroeg uit de veren want we vertrokken op safari. We hebben daar prachtige dieren en landschappen gezien. Het was echt een mooie afsluiter van ons bouwkamp, Na deze fantastische dag maken we ons nu klaar om een welverdiende pizza te gaan eten, een laatste avond samen hier in het mooie Afrika.

  Jaron  Als begeleiders kunnen wij het niet uitlaten iedereen te bedanken die het bouwkamp mogelijk maakte. Zonder alle hulp en vertrouwen was dit allemaal niet mogelijk. Dankzij dit bouwkamp hebben onze leerlingen een fantastische ervaring meegemaakt die ze zich nog lang zullen herinneren. 

  Ook onze partners en kinderen willen wij bij deze bedanken voor de uren/dagen/weken die ze ons moesten missen tijdens de voorbereidingen van het kamp en tijdens ons verblijf in Tanzania. Asante sana!!!

  Last but not least; wij zijn bijzonder trots op onze leerlingen. We beseffen dat het een bijzonder lastig kamp was en de omstandigheden niet steeds evident waren. Toch werd een bijzonder mooi resultaat behaald en hebben we hier veel plezier beleefd. Merci gasten en ouders voor het vertrouwen!!!

  Joris - Ronald - Tom - Paul
  13-11-2016 om 15:05 geschreven door Wajenzi - De bouwers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alweer een weekje voorbij...

  Zondag 30 oktober: we hebben een verdiende rustdag gehad. Lekker lang uitgeslapen en genoten van de voormiddag. In de namiddag zijn we terug vertrokken naar het Masai dorp om ons terug voor te bereiden op het werk van volgende week.

  De laatste lagen van de 2 huisjes werden afgewerkt en het bepleisteren kon beginnen terwijl ook de 2 daken werden gelegd. We waren voor op het werkschema. Ook een betonvloer werd gelegd in één van de huisjes. Tevens werd er extra zitbankje voorzien. Dus zijn we vrijdag 4 november wat vroeger terug vertrokken naar de hostel.


  In het begin vonden we het onhaalbaar en te langdradig maar toen het einde in zicht kwam kregen we een goed gevoel, vooral omdat we het gezin een beter leven konden geven. We genieten van de kinderen die elke dag rond ons hangen en plezier proberen te maken zeker wanneer er country muziek in onze playlist tevoorschijn komt!


  Het eten is afwisselend goed en een beetje minder goed. Het traditionele eten is niet onze stijl maar we hebben het soms met lange tanden opgegeten. We hadden honger.


  We genieten nog steeds van onze dagen ook al komt het einde al in zicht en missen we onze echte thuis.

  05-11-2016 om 19:17 geschreven door Wajenzi - De bouwers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste werkweek...

  Zondagmiddag verlieten we onze hostel richt het masai dorp. Deze rit begon al goed aangezien de bus die ons zou voeren niet wou starten. Gelukkig konden we dankzij de benodigde mankracht de bus in gang duwen. Eens ter plaatse kregen we een korte inlichting over de uit te voeren werken en hoe de planning juist in elkaar zat. We merkten algauw dat het een enorme aanpassing zou worden aangezien we niet beschikten over stromend water en elektriciteit. Gelukkig hadden we nog onze topkoks mee die ons telkens een heerlijke maaltijd voorschotelden. Onze eerste nacht in het massai dorp kon beginnen.


  Maandag ochtend was onze eerste werkdag. Deze begon al vroeg. Vele gasten zaten om 6h30 met kleine oogjes aan tafel. Nadat we ons klaargemaakt ontbijt ophadden waren we klaar voor de zware arbeid. Onze eerste job was het uitdelven van de fundering. Dit was zwoegen aangezien in klei graven zonder elektrische hulpmiddelen geen pretje is. Gelukkig konden we af en toe pauze nemen en een gezonde slok water nemen. Tegen de middagpauze was de fundering afgewerkt, iets wat velen niet verwacht hadden. Goed werk van ons jong geweld en onze 4 ervaren senioren. Na de fundering mochten we beginnen met het vullen van zandzakken. We vulden zandzakken met een mengeling van kleigrond en aangevoerd rivierzand. We gebruiken deze omdat er vooral gebruik gemaakt wordt van grondstoffen die zich in de omgeving bevinden en waar de masai vlug bij kunnen. Bovendien gaat deze manier van bouwen het kappen van bomen tegen. We konden de eerste werkdag met trots afsluiten.


  Dinsdag werden we wakker met een even goed ontbijt. In de ochtend was wat bewolkt, ideaal om te werken dus. We hadden afgesproken om in verschillende teams te werken zodat er meer afwisseling zou zijn tijdens de werken. Het was ook het plan dat de ramen en deuren in elkaar getimmerd werden. Dit gebeurde door 1 team, terwijl een ander team bezig was met klei uit te kappen en te zeven. Het derde team maakte dan de mengeling voor in de zakken. Het vierde team legde constant de zandzakken. Tegen de middag was de bewolking volledig weg en was het snikheet, daarom stopten we iets vroeger. We zijn dan even op adem kunnen komen bij ons huisje, tot er een voorstel kwam om te gaan voetballen met de plaatselijke voetbalploeg. Helaas verloren we deze match met 2-0.


  Woensdag begon net zoals de vorige dagen zeer bewolkt en telkens naar de middag op warmer en zonniger. Dit hield ons team gelukkig niet tegen om toch te blijven presteren, waardoor we algauw begonnen voor te lopen op de gemaakte planning. We mogen onze architecten natuurlijk niet vergeten want deze droegen ook hun steentje bij. We bleven doorwerken tot een uur of 3 omdat het dan weer te warm werd. Daarna konden we ons verfrissen en gingen we rond een uur of 5 met enkele vrijwilligers nog een grote hoeveelheid mengeling maken zodat we de volgende dag er meteen in konden vliegen.


  Donderdag deden we hetzelfde als de andere werkdagen, tegen de middag waren we al klaar met de werken die deze week gepland waren. De architecten stonden versteld van het goede werk van de leerlingen en de leerkrachten. Dus we zijn goed bezig. 's avonds was er kampvuur en zaten we allemaal gezellig aan het vuur. We waren aan de ene kant toch blij dat dit de laatste nacht was in het Massai dorp, zodat we ons in de hostel eens mooi kunnen opfrissen en een douche nemen.


  Vrijdag waren we vlug klaar met de werken wegens een tekort aan prikkeldraad, deze hadden we wel zeker nodig want deze wordt tussen de lagen zandzakken bevestigd. Daardoor zijn we gestart met het maken van de vloerplaten van beide woningen en een fundering voor een zitbank. Deze werken gingen vlot en hierdoor konden we al kort na de middag vertrekken richting de hostel. Velen waren dolenthousiast eindelijk terug een douche en frisse pinten te hebben. Na het avondeten zijn we nog kort iets gaan drinken met de hele groep waarna we deze zware werkweek konden afsluiten en in ons bedje kruipen.


  Zaterdag mochten we wat later opstaan, om 7u30. Iedereen had zin in de dag want we gingen de hotspring gaan bezoeken. Dat is een warmwaterbron. We kwamen daar toe en mochten eerst een uurtje zwemmen, daarna hebben we een wandeling gemaakt door de oase in de woestijn op zoek naar apen met onze gids Matthew. We waren blij dat we terug waren aan de warmwaterbron want het werd heel warm en zo konden we ons weer wat verfrissen. Tegen 17u vertrokken we weer naar de hostel, waar we een gezellige bbq hebben gehad.


  Glenn en Robbe

  30-10-2016 om 07:16 geschreven door Wajenzi - De bouwers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  22-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste dagen...

  Na de eerste nacht op Afrikaanse bodem stond er na het ontbijt een teammeeting op het programma waar we uitleg kregen over het project. We gingen daarna naar een klein restaurantje waar we een Afrikaans gerecht kregen. Daarna stond er een stadswandeling op het programma. We werden in 3 groepen verdeeld en deden de 3 verschillende groepen 3 verschillende routes.We werden begeleid door een medewerker van C-re-aid die ons met het dagelijks leven in Moshi leerde kennismaken. Hectisch...

  Op het einde van de stadswandeling konden we in de plaatselijke supermarkt koeken, chips, frisdrank, enz... kopen. Achteraf genoten we in het verlaten station van Moshi van een frisdrankje of een koel Tanzaniaans pintje met zicht op de prachtige Kilimanjaro.

  De volgende dag hadden we een vrije voormiddag. Een beetje volleybal, voetbal en oefenen in een eigen gemaakt fitnesscentrum. Na het middagmaal gingen we naar Amani waar de groep van 2 jaar geleden een farm hebben gebouwd. Maar eerst kregen we een rondleiding in het opvangcentrum en werd de bedoeling van Amani uitgelegd. Achteraf volgde een bezoek aan de farm waar onze school in 2014 actief was.Toen we daar aankwamen aan de farm legde de leerkrachten uit hoe zij het 2 jaar geleden allemaal beleefd hadden. Toen keerden we terug naar het opvangcentrum waar we met de kinderen een voetbalmatch speelde. Na het avondmaal gingen we een stapje in de wereld zetten en gingen we naar 2 lokale bars waar we op het gemak iets konden drinken.

  Na een korte nacht moesten we vroeg opstaan want we gingen naar een koffie plantage en naar een prachtige waterval. Bij de koffieplantage kregen we uitleggen hoe je van een boon aan de boom tot de gemalen koffie bekwam na de uitleg kregen we verse koffie en warme maaltijd en daarna gingen we door naar de waterval, het was 45 min wandelen lang smalle padjes in de bergen. Na een verfrissende duik en het uitzicht die we waarschijnlijk nooit meer vergeten gingen we terug naar de bus en reden we richting de hostel.

  Tijdens de rit naar de hostel stopte we opeens aan een lokale bar waar onze gids een verrassing had geregeld met de leerkrachten. We konden namelijk “bananenbier” proeven, een soort “bier” die de mensen zelf maakten. Het zag er niet uit en het rook niet echt appetijtelijk en de smaak was ook niet dat...

  Morgen begint het echte werk. We vertrekken naar de Masai-village voor 6 dagen.

  Daarvan krijgen jullie binnenkort een volgend verslag.


  Tot dan...

  De Vestele Maarten

  22-10-2016 om 22:10 geschreven door Wajenzi - De bouwers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (36 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keep calm...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Mocht je eens enkele dagen niets van ons horen...

  03-10-2016 om 13:07 geschreven door Wajenzi - De bouwers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aftellen
  Nog 16 dagen... CoolConfusedCool

  03-10-2016 om 12:45 geschreven door Wajenzi - De bouwers  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 03/10-09/10 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Startpagina !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!