Borderlife

Havana Made of Sunbeams


Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Inhoud blog
 • Sneeuwpret
 • Frankrijk
 • Havana weer ziek ...
 • Eerste keer gaan zwemmen
 • Happy Birthday Havana!

  Neem hier ook eens een kijkje:
 • Van 't Vlassenhout
 • Made of Sunbeams
 • Border Collie Forum

 • Fendher en Havana
  23-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwpret
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo,

  De sneeuw is alweer een tijdje gesmolten. Jammer! Ik hou van sneeuw, want dan mag ik met mijn baasje mee gaan langlaufen. Ik vind het heel leuk om ervoor te zorgen dat de kinderen bij de groep blijven. Als er iemand achter is, verwittig ik mijn baasje. Natuurlijk is sneeuw ook leuk om in te spelen. Zeker met Fendher!

  Groetjes,

  Havana

  23-01-2010, 16:21 geschreven door Evelien  

  Reageer (0)

  11-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk

  Hey allemaal,

  Het is weer volop zomer. En we zijn hier goed aan het genieten. We zijn vorige maand naar Frankrijk geweest en Havana en Fendher hebben zich daar ongelooflijk goed geamuseerd. We zijn er gaan rondtrekken: eerst naar Fontainebleau (onder Parijs), dan richting Hourtin (aan de Atlantische oceaan) en dan zo naar Gorges du Tarn.
  Het was de eerste keer dat we zo'n reis maakten met de twee honden erbij. Het was wat afwachten, maar het is heel goed meegevallen. Ze zijn enorm flink geweest! Ze hebben mee in de tent geslapen, ze zijn mee gaan kanoën, gaan klimmen, gaan wandelen tussen en op de rotsen, mee op restaurant geweest, gaan zwemmen in de oceaan (allez, pootjebaden), in de rivier en in het meer, naar marktjes in de buurt gegaan, naar allerlei festiviteiten, mee naar gieren gaan kijken. Alles kan je met die twee doen. Gewoon zalig! Ik ga proberen om wat foto's op deze blog te zetten, zo krijgen jullie een beter beeld.

  Ondertussen zijn we al een tijdje terug thuis en het leuke is, dat ik nog een maand vakantie heb! Ik heb nog veel tijd om samen met mijn doggy's door te brengen. Veel kunnen we momenteel niet doen, want Fendher is vorige week genaaid aan zijn rechtervoorpoot. We zijn gaan zwemmen in de put van Hombeek en hij heeft in iets scherps getrapt. Diepe snee in één van zijn kussentjes. Nu loopt hij met een knalblauw verbandje! En we noemen hem nu pikkeltje Maar de wonde ziet er al goed uit. Hopelijk kunnen we snel terug gaan spelen, wandelen en terug naar de hondenschool, want dat is al eeuwen geleden!!!

  Tot de volgende!

  Evelien x

  11-08-2009, 16:06 geschreven door Evelien  

  Reageer (0)

  16-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havana weer ziek ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,

  Fendher had gelijk: Havana is dus weer goed ziek. Weer dezelfde symptomen dan vier maanden geleden: hoge koorts (41 graden), geen energie, slaapt constant, beweegt heel stijf, eet niet... Niet leuk. Gisteren kwam ze 's morgens zelfs niet uit haar bench om dag te zeggen. Echt niet normaal voor een hond en zeker niet voor Havana. Ik dan maar naar de dierenarts. Die vertelde me dat ze waarschijnlijk griep heeft ofzo. Hij gaf haar twee spuitjes (tegen de koorts en antibiotica) en ik moest vandaag teruggaan om 9.45u. Na de spuitjes ging het al veel beter met haar. Nog niet op en top, maar wel al beter. Vanmorgen weer terug naar af: ze kwam weer niet uit haar bench. Wij weer naar de dierenarts. Koorts was gedaald naar 40.5 graden. Niet veel verschil dus. Dan heeft ze terug twee spuitjes gekregen en heb ik antibiotica mee naar huis gekregen. Nu ligt ze weer te slapen.

  Normaalgezien vertrekken we morgen naar de Ardennen, maar dat zie ik niet zo goed zitten. De dokter zei dat ze in ieder geval veel moet rusten en zeker geen lange wandelingen maken. Verdorie. 't Is vakantie hoor! Langs de andere kant is het wel goed dat het vakantie is, want zo kan ik veel bij haar zijn en haar goed in het oog houden.

  Fendher is ook ongerust. Hij probeert soms te polsen of ze met hem wil spelen, maar daar is het nu nog te vroeg voor. Daar heeft ze echt geen zin in.

  Hopelijk wordt ze snel beter.

  Tot binnenkort!

  Evelien x

  16-04-2009, 11:24 geschreven door Evelien  

  Reageer (0)

  14-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste keer gaan zwemmen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hello,

  Gisteren zijn we voor de eerste keer dit jaar gaan zwemmen in de put van Hombeek. Het was heel mooi weer, ideaal voor een frisse duik dus. Ik zwem enorm graag, maar Havana is niet zo'n waterrat. Ze ging er maar tot aan haar buik in en dan kwam ze er weer uit. Ik moest de stok dus telkens alleen uit het water gaan halen. Maar dat vond ik niet erg, want dat is één van mijn lievelingsspelletjes. Jammer dat mijn bazinnetje haar fototoestel vergeten was. Mooie foto's zijn er dus niet. Maar volgende keer plaatsen we zeker wat foto's van het zwemmen op deze blog. We zijn daarna langs de Zenne gaan wandelen, helemaal van Hombeek tot Zemst. Een mooie wandeling. En we mochten ook los lopen. Van mijn baasjes mocht ik niet in de Zenne zwemmen. Jammer! Bij Micky en Anneke (vrienden van ons), hebben we even uitgerust en hebben we wat gedronken. Lieve mensen hoor! Ze hebben ook leuke geitjes, maar daar mocht ik niet mee spelen. Dan zijn we teruggekeerd naar Hombeek, maar deze keer langs een andere weg, langs velden en boerderijen. We hebben een heel grote reiger gezien. Prachtig! Het was een leuke dag.

  Vandaag ben ik nog een beetje moe van gisteren. Havana ook. Ze is van gisteren al helemaal niet in haar doen. Ze zal toch niet weer zo ziek worden als de vorige keer hé. Ik ben een beetje ongerust en mijn baasjes ook. Ze is vandaag haar bench nog niet uitgeweest en ze wil niet eten. Hopelijk wordt ze snel terug beter en kan ik snel terug met haar spelen.

  Veel lentegroetjes,

  Fendher

  14-04-2009, 12:07 geschreven door Evelien  

  Reageer (1)

  08-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Birthday Havana!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo,

  Vandaag, 8 april, vierden we de eerste verjaardag van Havana. Jammer genoeg had ze niet veel geluk met het weer, maar we hebben er toch het beste van gemaakt. We zijn naar de hondenschool geweest en we hadden voor alle honden zakjes gemaakt met hondenkoekjes in. En Havana was heel fier om ze uit te delen. Van de baasjes van de andere honden kreeg ze heel veel koekjes terug en dat vond ze zalig natuurlijk!

  Morgen ga ik met Fendher naar de agilityles. Binnen een paar maanden, ga ik ook met Havana agility beginnen. Ik ben benieuwd hoe het met haar zal lopen. Met Fendher hebben we geen problemen omdat hij helemaal niet bang is van de toestellen en hij denkt niet te veel na vóór hij iets moet doen. Bij Havana ligt dit anders. Ze raakt snel in paniek. Het duurt bij haar veel langer voor ze op/in/onder een toestel durft. Na veel geduld lukt het wel hoor. Ze heeft gewoon weinig vertrouwen in zo'n zaken. Ze blijft liever met haar poten op de grond. Maar ik ga er wel voor! We zien wel wat het geeft. Vandaag is ze op de hondenschool voor de eerste keer op de trap durven gaan. Ik probeer haar niet te dwingen om ergens op te gaan omdat ze dan helemaal toe klapt. Dus dan maar elke week blijven proberen en een stapje verder gaan. En zo lukt het wel, dat hebben we vandaag gezien. En ik was heel fier op haar!

  Nu Havana 1 jaar is geworden, ga ik stilletjes aan ook beginnen met canicrossen. Omdat we hier allebei geen ervaring mee hebben, gaan we beginnen met 'start to run'. 't Zal wat geven! Ik denk dat Havana hier minder moeite mee zal hebben dan ik. Dries en Fendher hebben al een goede conditie opgebouwd. Zij lopen al kilometers ver.
   
  Volgende week gaan we een aantal dagen naar de Ardennen. Dit vinden onze hondjes altijd geweldig. Verslag volgt zeker!

  Tot de volgende!

  Evelien x

  08-04-2009, 23:26 geschreven door Evelien  

  Reageer (1)

  15-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Birthday Fendher!
  Hey allemaal,

  Fendher was gisteren jarig. Drie jaar is hij geworden! Hij heeft leuke cadeautjes gekregen: een nieuwe leiband en een parmabeen. Ik heb ook een parmabeen gekregen. Zodat ik niet jaloers zou zijn, zei mijn baasje. Maar ik ben nooit jaloers hoor. Al moet ik toegeven dat ik wel blij was met het parmabeen. Ik vind dat heeeeeeeerlijk! Binnenkort is het mijn verjaardag (8 april). Dan word ik één jaar. Spannend!

  Ik heb vandaag ook een cadeautje gekregen van mijn bazinnetje. Maar ik vind het niet zo leuk eigenlijk. Het is zo een balletje met een touwtje aan. En in dat balletje zit iets dat lawaai maakt. Ik vertrouw het niet zo goed. Vandaag heb ik met mijn bazinnetje buiten gespeeld en ik liep er naartoe, maar ik durfde het niet vast te pakken. Zo iets raars. Ze heeft het dan maar terug in haar zak gestoken. Hopelijk moet ik er niet meer mee spelen.

  We zijn ook gaan wandelen in het veld vandaag. Maar we mochten niet loslopen van onze baasjes omdat er zoveel konijnen zijn. Ik snap dat dus niet hé. Wij doen toch helemaal niets mis aan die konijnen. We spelen er alleen tikkertje mee. En als ze zich kunnen verstoppen, dan gaan we op zoek naar een ander konijn. Da's toch leuk. Ik ben er trouwens zeker van dat die konijnen dat ook leuk vinden. Ze spelen toch mee met ons.

  Deze week heb ik ook mijn eerste les in de B-klas meegedaan. Amai, niet simpel hoor. We volgen les bij Gerda, da's een toffe. Ik ben vooral blij dat ik terug samen kan trainen met Haico, want buiten Fendher is hij mijn beste vriend. Haico is ook een Border Collie. Hij is een maand ouder dan ik. Hij lijkt zelfs een beetje op Fendher vind ik. Even zot!

  Ik ga nog even in het zonnetje liggen, dat vind ik zalig!

  Tot de volgende keer!

  Havana xx

  15-03-2009, 17:46 geschreven door Evelien  

  Reageer (0)

  08-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agility

  Hey allemaal,

  Al een hele tijd geleden dat we nog iets van ons laten horen hebben, maar alles gaat goed met ons hoor!

  Havana is ondertussen 11 maanden oud. Echt een mooie jongedame. Ze is een poosje 'out' geweest door haar ziekte, maar ondertussen trainen zij en mijn bazinnetje toch in de B-klas op de hondenschool. Het gaat goed. Binnenkort doen ze mee aan de socialisatieproef en dan proberen ze hun brevet te halen.

  Ik zit nog steeds bij de debutanten op de hondenschool. Momenteel spelen we geen wedstrijden meer, maar ik ben wel begonnen met agility. Mijn bazinnetje wou dat al lang doen, maar de hondenschool die het dichtste bij ons thuis is en die agility geeft is in Bonheiden. Dus moeten we wel wat verder rijden. We trainen er op donderdag en zondag. 't Is echt héél leuk. Echt iets voor mij omdat het actiever is. Mijn bazinnetje vindt het ook leuk omdat zij zo ook aan haar conditie wat kan werken . Binnen ongeveer drie maanden gaat Havana ook mee om agility te gaan doen. Maar ik weet niet of zij wel op al die toestellen zal durven. Afwachten!

  Binnenkort is het mijn verjaardag (14 maart). Dan word ik drie jaar! Al groot hé! Havana wordt volgende maand één jaar. Groot feest dus!

  Ik ga jullie laten, want we gaan wandelen met dit mooie weer!

  Groetjes van Havana en mijn baasjes!

  Poot,

  Fendher

  08-03-2009, 14:45 geschreven door Evelien  

  Reageer (0)

  01-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo allemaal,

  Een heel gelukkig Nieuwjaar voor iedereen! Het gaat al veel beter met mij hoor. De dierenarts heeft me een spuitje gegeven die zondagavond en toen ging het snel veel beter. Gelukkig maar, want de medicatie die ik van mijn baasjes kreeg, werkte blijkbaar niet zo goed. Ze heeft ook bloed getrokken, maar daar was gelukkig niets bijzonders te zien. Ik zou zo ziek zijn geweest door het loops zijn in combinatie met die ontsteking op mijn oorschelp. Voor de zekerheid testen ze me nu op TNS. Die resultaten zijn nog niet binnen. Mijn bloed moet opgestuurd worden naar Australië. De uitslag laat ik zeker weten. Want TNS is niet om mee te lachen.

  Ik vind het echt niet leuk om loops te zijn. Fendher doet zo raar. Hij laat me niet met rust. Ik moet voortdurend van me afbijten. Hopelijk duurt dat niet te lang meer, want het is echt vermoeiend. De laatste drie dagen, jankt hij ook vaak. Mijn baasjes vinden dat niet zo fijn. Vooral 's nachts is dat echt lastig. Hij moet nu zelfs in de kamer slapen waar mijn baasje zijn drumstel staat. En de deur gaat dan toe. Maar dan zelfs ligt hij te janken... Pff!

  Gisteren heb ik mijn eerste oudjaar meegemaakt. 't Was keileuk! Mijn baasjes zijn ook thuis gebleven. En om middernacht zijn we buiten gaan staan. Zoveel vuurwerk! Dat hadden we niet verwacht. Maar Fendher zegt dat er elk jaar zoveel vuurwerk is. Ik was niet bang! Flink hé!? We zijn wel pas laat gaan slapen. Maar 't was wel een leuke avond. En straks gaan we nog feesten. Ik mag ook mee. Fendher niet. Gelukkig maar! Anders ben ik geen minuut op mijn gemak.

  Tot de volgende!

  Nieuwjaarslikjes,

  Havana

  01-01-2009, 15:25 geschreven door Evelien  

  Reageer (1)

  21-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havana ziek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal,

  Weer een hele tijd geleden. Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan en dat betekent dan ook 'VAKANTIE'!! Ik ben blij dat ik twee weken met mijn doggy's kan doorbrengen. Alleen is de vakantie niet goed begonnen, want Havana is ziek. Al van woensdag is ze niet in haar doen. We zijn dan ook 's avonds onmiddellijk naar de dierenarts geweest. Ze heeft 39,5 graden koorts, ze slaapt constant, ze heeft een ontsteking aan haar oorschelp (??) en ze stapt precies alsof ze een oud teefje van 14 jaar is. Ze is ook helemaal niet levenslustig. Daarbij komt ook nog dat ze loops is, waarschijnlijk heeft dat er wel iets mee te maken, maar die koorts is er toch wel raar aan. De dierenarts zei om medicatie te geven tegen de koorts en de ontsteking en om haar terug te bellen op het einde van de week. Vrijdag ging het beter met haar, maar zaterdag ging het weer minder goed. Nu jankt ze ook wanneer ze zich recht zet of wanneer Fendher tegen haar aan loopt. We zijn echt ongerust. En de dierenarts ook. We moeten vanavond bij haar langsgaan om 20.30u. Waarschijnlijk om bloed te trekken en een echografie. Hopelijk weten we dan meer. Meer nieuws volgt ...

  Evelien

  21-12-2008, 15:28 geschreven door Evelien  

  Reageer (1)

  13-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar zee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo allemaal,

  Schandalig lang geleden dat we nog iets van ons laten horen hebben. We hebben ondertussen al heel wat meegemaakt en Havana is al heel wat gegroeid! Ze traint nu in de A-klas. Dat is aanpassen, het 'speelse' is eraf, nu het serieuze werk. Havana is echt een heel lieve hond met een supertof karakter! We zouden haar hier al niet meer kunnen missen. En Fendher ook niet hoor. Ze hangen heel erg aan elkaar en kunnen geen minuut zonder elkaar.

  Vorig weekend (met Wapenstilstand) zijn we met z'n allen naar zee geweest, naar De Haan. Een heel toffe bestemming voor mensen met honden. Geen te druk strand en veel mensen met honden. Veel honden lopen er ook gewoon los. Op de dijk rijden er geen auto's en dus konden we onze doggy's vanuit het appartement rechtstreeks in het zand doen lopen, zonder hen eerst te moeten aanlijnen. Een echt hondenparadijs dus. We hadden uitzicht op de zee en dat vonden de honden ook de max! Ze zaten voortdurend voor het raam naar buiten te kijken.

  Ik heb een heel leuk forum ontdekt voor mensen met een border collie: www.bordercollieforum.be. Echt de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.

  Groetjes,

  Evelien x

  13-11-2008, 20:50 geschreven door Evelien  

  Reageer (0)

  Fendher Van 't Vlassenhout

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 18/01-24/01 2010
 • 10/08-16/08 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 15/12-21/12 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!